Διυλιστήριο: 08/09/15
ροη αναρτησεων

Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015

Δεν έκοβαν αποδείξεις ούτε οι υπάλληλοι του υπ. Πολιτισμού στην Κνωσό

Το υπουργείο Πολιτισμού αναμένει το επίσημο πόρισμα των φορολογικών αρχών για να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειές του μετά από ρεπορτάζ του tvxs.gr, σύμφωνα με το οποίο στο πωλητήριο που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού διαπιστώθηκε ότι στη διάρκεια μια ολόκληρης ημέρας δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη ταμειακής μηχανής, ενώ στην συνέχεια αποκαλύφθηκε πως η ταμειακή μηχανή δεν ήταν δηλωμένη στην Εφορία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης είπε: «Αναμένουμε και επισήμως το πόρισμα των φορολογικών αρχών για να κινήσουμε τάχιστα την πειθαρχική διαδικασία. Μηδενική ανοχή για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον».

Εξάλλου, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (Π.Ε.Υ.Φ.Α) με ανακοίνωσή της ζητά ο έλεγχος να γίνει προς πάσα κατεύθυνση και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, «ώστε οι ευθύνες, αν υπάρχουν, να αποδοθούν και να καταμεριστούν δίκαια» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται πως κλιμάκιο της υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών δέχθηκε καταγγελίες τουριστών ότι κατά την αγορά αναμνηστικών από το κατάστημα του Μουσείου της Κνωσού δεν τους δόθηκαν αποδείξεις. Οι ελεγκτές πήγαν, λοιπόν, επί τόπου, εμφανίστηκαν ως τουρίστες, έκοψαν εισιτήρια εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο και επί ώρες παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τις συναλλαγές και τις πωλήσεις που γίνονταν από τους 8 υπαλλήλους του καταστήματος. Σε όλη την διάρκεια της παραμονής τους εκεί, δεν κόπηκε ούτε μία απόδειξη.

Επιπλέον, όταν ζητήθηκε από τους υπάλληλους από τους ελεγκτές να χτυπήσουν απόδειξη στην ταμειακή μηχανή, αρχικά υποστήριξαν ότι η μηχανή είναι χαλασμένη. Οι ελεγκτές όμως διαπίστωσαν οι ίδιοι ότι η ταμειακή μηχανή λειτουργούσε κανονικά. Όταν, ωστόσο, επιχείρησαν να διασταυρώσουν τα στοιχεία της μέσω του TAXIS ανακάλυψαν ότι η μηχανή δεν είχε δηλωθεί ποτέ στην Εφορία.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Απογείωση» της κίνησης στο «Ελ. Βενιζέλος» - Αυξήθηκε κατά 20,5% τον Ιούλιο

«Απογειώθηκε» και τον μήνα Ιούλιο η επιβατική κίνηση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, σημειώνοντας αύξηση κατά 20,5% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, η κίνηση στο "Ελ.Βενιζέλος" έφτασε τα 2,14 εκατ. επιβάτες, έναντι 1,8 εκατ. επιβατών τον Ιούλιο του 2014. Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού, όσο και οι διεθνείς επιβάτες αυξήθηκαν σε παρόμοια επίπεδα (κατά 23,5% και 19% αντίστοιχα). Οι Έλληνες ταξιδιώτες κατέγραψαν μικρή άνοδο της τάξης του 1% και οι ξένοι επισκέπτες παρουσίασαν άνοδο κατά 31%.

Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τα 10,1 εκατ. επιβάτες, αυξημένη κατά 22,6%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Η κίνηση εσωτερικού παρουσίασε αύξηση κατά 26,5% και η διεθνής κίνηση κατά 20,6%. Οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν αύξηση κατά 15% και οι ξένοι επισκέπτες κατέγραψαν επίσης άνοδο της τάξης του 29%.

Σε ότι αφορά την κίνηση αεροσκαφών, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου οι πτήσεις στο ΔΑΑ έφτασαν τις 20,2 χιλιάδες και παρουσίασαν αύξηση 15,7% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2014, με τους τομείς εσωτερικού και εξωτερικού να σημειώνουν αύξηση κατά 16,1% και 15,4% αντίστοιχα.

Συνολικά, ο αριθμός των πτήσεων στο ΔΑΑ κατά τη διάρκεια των επτά πρώτων μηνών του έτους έφτασε τις 100,2 χιλιάδες και κατέγραψε άνοδο της τάξης του 17% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με όλους τους μήνες να παρουσιάζουν συνολικά παρόμοια επίπεδα ανόδου. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού, όσο και οι πτήσεις εξωτερικού παρουσίασαν άνοδο κατά 14,4% και 19,1% αντίστοιχα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φόβοι για επίθεση τζιχαντιστών στην Αθήνα

Έντονη ανησυχία επικρατεί στις ελληνικές αρχές σχετικά με ενδεχόμενη επίθεση από υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής».

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για μυστικούς φακέλους και κάνει λόγο για σενάρια επίθεσης αυτοκτονίας όπως αυτές που λαμβάνουν χώρα στο Ιράκ και τη Συρία. Σε αυτό το πλαίσιο έχει ζητηθεί η λήψη ειδικών μέτρων ασφαλείας έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη και σε άλλες υπηρεσίες όπου συγκεντρώνονται κυρίως Σύριοι πρόσφυγες που καταφθάνουν στη χώρα. Παράλληλα, έχουν δοθεί εντολές να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε άτομα τα οποία φαίνονται «παράταιρα», ή ντυμένα με πιο βαριά ρούχα που μπορεί να κρύβουν εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Ένα τέτοιο πλήγμα θα είχε τόσο εκδικητικό χαρακτήρα σε βάρος των χριστιανών προσφύγων, όσο και στόχο την αποστολή μηνύματος ότι δεν πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς πουθενά. Ωστόσο, εκτιμάται ότι δεν θα ήταν απίθανο να στοχευθούν μουσουλμάνοι, κυρίως μετριοπαθείς σουνίτες και άλλοι, καθώς και Κούρδοι.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κουίκ: Αδίστακτη εγκληματική οργάνωση οι λαθρέμποροι καυσίμων - 1300 τα αγύριστα δάνεια της ΑΤΕ

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ για το συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου και μέλος της Μόνιμης Διυπουργικής Επιτροπής για την Πάταξη της Διαφθοράς Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξη του στο news.makedonias.gr σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να χτυπήσει στη ρίζα τους τη Διαφθορά και τη Φοροδιαφυγή, ξεκινώντας από τα καπνά και τη διακίνηση των λαθραίων καυσίμων αποκάλεσε τους λαθρέμπορους καυσίμων «την πιο αδίστακτη εγκληματική οργάνωση σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού».

«Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της 4ωρης σύσκεψης που έγινε υπό την προεδρία του αρμόδιου υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη περιγράφει με σαφήνεια όλο τον οδικό χάρτη σε έναν πόλεμο που βάζει στην άκρη τα παλιά επικοινωνιακά τεχνάσματα και αρχίζει επί της ουσίας την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων, που είτε «ξεχάστηκαν» σε διάφορα συρτάρια είτε χρήζουν νέων νομοθετικών ρυθμίσεων» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε επίσης σε όσα δημοσιοποίησε «ότι το ελληνικό κράτος δεν ξέρει πόσα πρατήρια καυσίμων υπάρχουν, πόσες δεξαμενές καυσίμων υπάρχουν, ότι το σύστημα εισροών-εκροών λειτουργεί μόνο στα βενζινάδικα και μάλιστα όχι σε όλα, ότι το θέμα της ιχνηθέτησης «πάγωσε» από την προηγούμενη κυβέρνηση», προσθέτοντας «έστειλα ένα εσωτερικό σημείωμα σε όλα τα μόνιμα μέλη της Διυπουργικής μας Επιτροπής, άμεσα ο κ. Νικολούδης συγκάλεσε σύσκεψη και επίσης άμεσα ο κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης έφερε συγκεκριμένες και χρονοθετημένες τις προτάσεις του».

Ερωτηθείς τι είναι τα φλοπς που αναφέρονται στην ανακοίνωση είπε «τα φλοπς είναι τα σκάφη εκείνα που μεταφέρουν τα λήμματα-απόβλητα από τα καράβια στη στεριά. Βοούν τα λιμάνια ότι δεν είναι λίγα εκείνα που αντί για απόβλητα μεταφέρουν στη στεριά αφορολόγητο ναυτιλιακό πετρέλαιο, το οποίο και διοχετεύουν με διάφορους τρόπους στην αγορά».

Ο κ. Κουίκ είπε ότι «στο ναυτιλιακό πετρέλαιο μιλάμε για εξειδικευμένες συμμορίες, οι οποίες μάλιστα, με τους μεγαλοπροστάτες τους και με πληρωμένους μπράβους, απειλούν τον όποιον θελήσει να παρέμβει», ενώ ερωτηθείς σχετικά με πλοίο των ΕΛΠΕ, είπε «η εσωτερική ενημέρωση που έχω, αναφέρεται σε πλοίο των ΕΛΠΕ, που φορτώθηκε από Ελευσίνα για Ασπρόπυργο και με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, με αφορολόγητο πετρέλαιο κοντά στους 13.000 τόνους και «ξέχασε» να πάρει μαζί τα προβλεπόμενα έγγραφα».

«Η εκ των υστέρων «διευθέτηση» (τυπική αβλεψία ή τυπικό σφάλμα το αποκάλεσαν κάποιοι) δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην εφαρμοστούν όλοι οι προβλεπόμενοι νόμοι. Πρόστιμα, ποινές και πλήρης εισαγγελική έρευνα» υπογράμμισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ προσθέτοντας «στραβά μάτια και συγχωροχάρτια σε κανέναν, όταν μάλιστα, η Εφορία τσακίζει σε πρόστιμα έναν εμποράκο που κουβαλάει με το φορτηγάκι του ένα εμπόρευμα μικρής αξίας μεν, αλλά έχοντας «ξεχάσει» τα παραστατικά του. Οι νόμοι θα εφαρμόζονται για όλους και ακόμα πιο αυστηρά για τους μεγάλους...»

Σε ότι αφορά το θέμα του σχετικού νόμου για τα καπνά, ο κ. Κουίκ είπε πως κατά «γενική ομολογία το σχέδιο νόμου που παρουσίασε ο υπουργός Επικρατείας για την Πάταξη της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, για την πάταξη του καπνικού λαθρεμπορίου και της εκτεταμένης φοροδιαφυγής από τα καπνά, λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα που κοστίζει κάθε χρόνο εκατοντάδες εκατομμύρια απώλειας εισοδημάτων από τα κρατικά ταμεία» και πως είναι θέμα λίγων εβδομάδων να μπει στη Βουλή, αφού προηγουμένως τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες όπως είναι η δημόσια διαβούλευση κλπ.

Ο κ. Κουίκ υπενθύμισε ότι ο κ. Νικολούδης πρόσφατα έδωσε στη Δικαιοσύνη και τη λίστα με τα αγύριστα 1.300 δάνεια της ΑΤΕ, που κόστισαν στους Έλληνες πολίτες 5 δισ. ευρώ και επανέλαβε ότι για το θέμα της ΑΤΕ θα ήθελε να δει το συντομότερο δυνατόν τις εισαγγελικές Αρχές να ασκήσουν τις προβλεπόμενες ποινικές διώξεις.

Ερωτηθείς αν γνωρίζει ποιοι είναι στην υπόθεση της ΑΤΕ, ο κ. Κουίκ απάντησε «τα ονόματα έχουν σταλεί στις δύο αρμόδιες Εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Ελένη Ράικου. Εγώ και να ήξερα δεν μπορώ να πω το παραμικρό. Αλλά μην αμφιβάλλετε ότι θα βρείτε πολλά γνωστά και ενδιαφέροντα ονόματα, από πολλούς γνωστούς χώρους».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....