Διυλιστήριο: 07/15/13
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

«Πάρε μας μανούλα στο σπίτι κι εμείς δεν θα πεινάμε…» Ξεφτίλες που μας καταντήσατε .....

Γράφει ο Αγγελόπουλος Περικλής
Βρέθηκα  σε ένα νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα όπου φιλοξενεί παιδιά, που αδυνατούν οι γονείς να τους προσφέρουν ακόμη και την απαραίτητη διατροφή!!!
Εκεί λοιπόν εκτυλίχθηκε το εξής περιστατικό:
Μια μητέρα επισκέφθηκε τα παιδιά της για να μείνει λίγο μαζί τους, πέρασε η ώρα με αγκαλιές χαρές και παιχνίδια.
Ήρθε η ώρα όμως που έπρεπε να φύγει.
Κλάματα, τα μικρά κρατούσαν την μανούλα με τα χεράκια τους τόσο σφιχτά, που την πονούσαν, ενώ εκείνη το μόνο που μπορούσε να δώσει ήταν υποσχέσεις ότι θα ξανάρθει την επομένη ημέρα Τότε ήταν που το μεγαλύτερο, με ποτάμι τα δάκρυα άρχισε να την παρακαλάει με δυνατή φωνή να τα πάρει στο σπίτι…
«Δεν μπορώ καρδούλα μου, δεν έχουμε τίποτα στο σπίτι ούτε να φάμε…»
Το πρόσωπο της μικρής σοβάρεψε, σκέφτηκε λίγο και έδωσε την πιο συγκλονιστική λύση στο πρόβλημα που έχω ακούσει στην ζωή μου:
«Πάρε μας μανούλα μου στο σπίτι και εμείς δεν θα πεινάμε ποτέ……»
Προς άπαντες υπευθύνους: Όλα εδώ πληρώνονται!
gr.news.yahoo.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ !!! Μετά τον Χάρρυ Κλύν ο Τσάκωνας τα ‘’χώνει’’ στους πολιτικούς

Κώστας Τσάκωνας μιλάει για όλα. Πρέπει να το δείτε. Μετά τον Χάρρυ Κλύν ο Τσάκωνας τα ‘’χώνει’’ στους πολιτικούς, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τους αγανακτισμένους κ.α.



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Να δούμε τι θα κάνει μετα η ΔΑΚΕ ??? ''Μέσω ανακοίνωσης της ΔΑΚΕ Ιωαννίνων η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ,Μισέλ Ασημακοπούλου, καταψηφίζει το πολυνομοσχέδιο''

Αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ιωαννίνων στην οποία γίνεται λόγος για δέσμευση της νέας εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου, να μην ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών εφόσον προβλέπει διαθεσιμότητα και απολύσεις καθηγητών.
Οπως αναφέρει το epiruslive η κυρία Ασημακοπούλου σε συνάντησή της με την εννεαμελή διοικούσα επιτροπή της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων δεσμεύτηκε πως θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο εάν αυτό προβλέπει στις διατάξεις του διαθεσιμότητα και απολύσεις καθηγητών.
Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ νομού Ιωαννίνων εκφράζει την κατηγορηματικής της αντίθεση στις προωθούμενες ρυθμίσεις της κυβέρνησης και καλεί τους βουλευτές που έχουν δεσμευθεί να μην καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο να πράξουν αναλόγως
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Νομού Ιωαννίνων εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην πολιτική της κυβέρνησης στον χώρο της παιδείας.
Διαχωρίζουμε τη θέση μας και είμαστε πολιτικά απέναντι από την κυβέρνηση που υλοποιεί και εφαρμόζει αυτή την απάνθρωπη και ανάλγητη πολιτική.
Η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας στην οικονομική εξαθλίωση εφαρμόζοντας την πιο βάρβαρη πολιτική που έχει εφαρμοστεί ποτέ στη χώρα.
Ως ΔΑΚΕ έχουμε εκφράσει και στο πρόσφατο παρελθόν την αντίθεσή μας στην πολιτική αυτή, που σε τελική ανάλυση δεν οδηγεί πουθενά.
Η πολιτική που εφαρμόζεται το μόνο που καταφέρνει είναι να οδηγεί μια ολόκληρη χώρα στον γκρεμό και στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας η οποία είναι κοινωνική μάστιγα και βραδυφλεγής βόμβα που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε κοινωνικής έκρηξη.
Έγκαιρα είχαμε ζητήσει συνάντηση με τους βουλευτές του νομού μας (τους κ.κ. Καλογιάννη Σ., Τασούλα Κ. και Ασημακοπούλου Α.) για να τους δηλώσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε την διαθεσιμότητα, τις υποχρεωτικές μεταθέσεις και τις απολύσεις εκπαιδευτικών.
Στο αίτημά μας για συνάντηση ανταποκρίθηκε ο κ. Τασούλας και η κ. Ασημακοπούλου Α. και στη συνάντηση που είχαμε εκθέσαμε τις απόψεις μας.
Ο κ. Τασούλας μας ενημέρωσε ότι σε συνάντηση με τον υπουργό τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία διαθεσιμότητα –απόλυση εκπαιδευτικού.
Η κ. Ασημακοπούλου δεσμεύτηκε (παρουσία της εννεαμελούς διοικούσας επιτροπής) ότι δεν συμφωνεί με την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις καθηγητών και αν έρθει στη βουλή νομοσχέδιο που προβλέπει κάτι τέτοιο θα το καταψηφίσει.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τηρήσει την υπόσχεσή της και θα καταψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο την ερχόμενη εβδομάδα στη βουλή.
Οι βουλευτές είναι εντολοδόχοι των πολιτών και δεν έχουν κανένα μα κανένα δικαίωμα να εξαθλιώνουν τις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών μας.
Η διαθεσιμότητα- απόλυση των συναδέλφων μας χωρίς κριτήρια, σε ειδικότητες που έχουν υψηλή ζήτηση και απορρόφηση στην αγορά εργασίας, έχει και την παράμετρο στο να οδηγηθούν οι χιλιάδες μαθητές μας στην ιδιωτική εκπαίδευση, η οποία τρίβει από χαρά τα χέρια της για το ανεπάντεχο (;) δώρο της κυβέρνησης.
Ο χρόνος της κρίσης των πολιτών πλησιάζει και ο καταλογισμός των ευθυνών για τον τρόπο που πολιτεύτηκαν οι εκπρόσωποί μας και για την εμπιστοσύνη μας την οποία καταχράστηκαν θα είναι σκληρός, αλλά ήρθε η ώρα ο καθένας να κριθεί από τις πράξεις του και τον βαθμό αξιοπιστίας του.
Κλείνοντας τονίζουμε και υπενθυμίζουμε σε όσους το αγνοούν ότι οι ζωές μας και οι οικογένειές μας δεν είναι αριθμοί.
Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση εκπαιδευτικού δεν θα γίνει αποδεκτή».
iefimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Σαμαράς : ‘’Την ελληνικότητα της Ελληνικής Μακεδονίας...’’ Μετά αναρωτιούνται γιατί τους λέμε προδότες

Δήλωση Σαμαρά στο πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ-ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ,που χαρίζει ουσιαστικά το Μακεδονία στα Σκόπια αφού αφήνει να εννοηθεί οτι υπάρχουν δύο Μακεδονίες,και η μια είναι η ελληνική!Αν η ΝΔ και ο Σαμαράς επανορθώσουν με δημόσια και ξεκάθαρη δήλωση ο διαχειριστής αυτού του καναλιού υπόσχεται οτι θα το προβάλει.




Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βγήκε όπλο σε συνεδρίαση της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το thebest.gr, μέσα στα γραφεία του κόμματος και με αφορμή εσωτερικές ομαδοποιήσεις και προσωπικές έριδες, μέλη της οργάνωσης συγκρούστηκαν και έφθασαν εκτός ορίων, βγάζοντας ακόμη και πιστόλια.
Αποτέλεσμα της πρωτοφανούς έκρηξης που έχει προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στη Χρυσή Αυγή της Αχαΐας, ήταν να αποφασιστεί άμεση «πυροσβεστική» κάθοδος σήμερα Κυριακή στην Πάτρα των βουλευτών Ηλία Παναγιώταρου και Γιάννη Λαγού, για να αποφορτιστεί το κλίμα αλλά και να «πάρουν κεφάλια» από όσους πρωτοστάτησαν στα πρωτοφανούς έκτασης επεισόδια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν την περασμένη Τετάρτη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Γούναρη.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης της πενταμελούς νομαρχιακής επιτροπής δύο μέλη της συγκρούστηκαν άγρια μεταξύ τους, πιάστηκαν στα χέρια και στη συνέχεια ένας εξ αυτών να απειλήσει τον άλλον βγάζοντας όπλο!
Ευτυχώς επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι, με αποτέλεσμα το επεισόδιο να λήξει εκεί, αφήνοντας όμως πίσω του «ανοιχτούς λογαριασμούς».
thebest
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τι γίνεται με τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια

Οι πλειστηριασμοί, η «πώληση» των δανείων σε ξένες εταιρείες και τα «προστατευόμενα» ακίνητα.
Όταν η κρίση ξεκίνησε πριν 6 χρόνια να διαλύει κάποιες βεβαιότητες σε όλο τον κόσμο, ήταν κυρίως ένα ζήτημα της «φούσκας» των στεγαστικών δανείων. Στις ΗΠΑ, real estate και τράπεζες είχαν στήσει ένα σύστημα που κάποια στιγμή «κλατάρισε», συμπαρασύροντας όλες τις αγορές και μεταδίδοντας την κρίση παντού. Στην Ιρλανδία, ένα παρόμοιο σύστημα αποδείχτηκε ακόμη πιο αδύνατο, «γονατίζοντας» τη χώρα και βάζοντάς την σε καθεστώς μνημονίου. Στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν άλλο, αυτό του δημόσιου χρέους. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως τα στεγαστικά δάνεια δεν έπαιξαν το ρόλο τους.
Ειδικά όσον αφορά στην πραγματική οικονομία, στον απλό κόσμο, δηλαδή, που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις δόσεις και κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, το πρόβλημα είναι ένας δυναμίτης στα θεμέλια της κοινωνίας. Μετά από διάφορες παλινωδίες, φάνηκε πως τουλάχιστον αυτά τα δάνεια που δόθηκαν για την αγορά πρώτης κατοικίας και τα οποία δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, δεν θα «κυνηγηθούν» με τον ίδιο τρόπο που θα γίνει με τα υπόλοιπα. Κοινώς, ότι οι πρώτες κατοικίες θα γλίτωναν τον πλειστηριασμό.
Τελικά αυτό θα τηρηθεί μέχρι και το τέλος του 2013. Από το 2014 τα «κόκκινα» δάνεια που αφορούν σε αγορά πρώτης κατοικίας μπαίνουν κι αυτά στο στόχαστρο. Μάλιστα με «διπλό» τρόπο. Από τη μία θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί και από την άλλη θα «πωληθούν» σε ξένες εταιρείες που θα αναλάβουν το ρίσκο της διαχείρισής τους (είτε με πλειστηριασμούς, είτε με άλλους τρόπους).
Ο τρόπος με τον οποίο θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα γίνει γνωστός το φθινόπωρο. Αυτό, πάντως που ξέρουμε με σιγουριά σήμερα είναι ότι η γενική απαγόρευση για την πρώτη κατοικία δεν θα παραταθεί μετά το τέλος του έτους.
Είναι πιθανό το ενδεχόμενο η απελευθέρωση των πλειστηριασμών να γίνει σταδιακά. Για παράδειγμα, θα μειώνεται κάθε τρεις ή έξι μήνες η αντικεικειμενική αξία των ακινήτων που προστατεύονται ή θα τεθούν ορισμένα κοινωνικά κριτήρια. Αυτό σημαίνει ότι οι άνεργοι, αυτοί που έχουν χαμηλό εισόδημα, οι πολύτεκνοι δεν θα είναι οι πρώτοι που θα υποχρεωθούν σε πλειστηριασμό. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα τον γλιτώσουν κιόλας. Τους περισσότερους πλειστηριασμούς θα κάνουν ειδικές «πτωχευτικές» εταιρείες (τα λεγόμενα «κοράκια» - vulture funds) του εξωτερικού, που θα αγοράσουν έως και το 50% των ονομαστικών αξιών των κατοικιών.
Τι σημαίνουν όλα αυτά πρακτικά;
Κατ' αρχάς την ένταση των πιέσεων από τις τράπεζες προς τους δανειολήπτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Και οι τράπεζες και όσοι έχουν δάνειο θα προτιμήσουν να το κλείσουν άμεσα, παρά να μπουν στην διαδικασία των πλειστηριασμών.
Στη συνέχεια θα αρχίσουν οι πλειστηριασμοί, προκαλώντας ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Γιατί; Μα επειδή οι τιμές έχουν πια πέσει πολύ και δύσκολα κάποιος θα καταφέρει να πάρει την αξία του σπιτιού που είχε αγοράσει πριν λίγα χρόνια. Δεν θα είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα χρήματα που θα κερδίσει κάποιος από την πώληση της κατοικίας θα είναι λιγότερα από αυτά που έχει ήδη δώσει για τη αποπληρωμή του δανεί του. Δηλαδή και θα χάσει λεφτά και θα χάσει το σπίτι του!
Το ότι οι πλειστηριασμοί θα γίνουν μέσα στην κρίση, σημαίνει ότι οι τιμές των ακινήτων θα πέσουν κι άλλο, κάτι που θα σημαίνει πλήρη κατάρρευση της κτηματαγοράς. Γιατί κάποιος να μπει στη διαδικασία να αγοράσει ή να φτιάξει νέο σπίτι όταν θα μπορεί να πάρει ένα σχεδόν ολοκαίνουργιο κοψοχρονιά μέσω πλειστηριασμού;
Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η επίπονη αυτή διαδικασία, οι δανειολήπτες είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν και τα "χαράτσια" της κυβέρνησης, παρότι είναι σχεδόν σίγουρο ότι πολύ σύντομα δεν θα έχουν σπίτι...
Στην Ιρλανδία, πάντως, που αντιμετώπισε το πρόβλημα αυτό πιο έντονα από κάθε άλλη χώρα, θεσπίστηκε και ένα είδους «κουρέματος» για τα πολύ ακριβά δάνεια, κάτι που σκέφτεται να κάνει και η ελληνική κυβέρνηση.
newsbomb
Διαβάστε περισσότερα.... »
....