Διυλιστήριο: 08/02/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Δεκτή η αναίρεση της κ. Ξένης Δημητρίου- Για κακούργημα παραπέμπεται ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ


Για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης παραπέμπεται ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Αν. Γεωργίου, καθώς έγινε δεκτή η αναίρεση της σημερινης προέδρου του Αρείου Πάγου κατά βουλεύματος που τον παρέπεμπε μόνο για πλημμέλημα

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε εν μέρει δεκτή την αναίρεση που είχε ασκήσει το Σεπτέμβριο του 2015 η Ξένη Δημητρίου, έχοντας τότε το βαθμό της αντεισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου (σήμερα είναι εισαγγελέας του Αρείου Πάγου), κατά του υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα του συμβουλίου Εφετών που αφορούσε τον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα Γεωργίου, με αποτέλεσμα να παραπέμπεται και πάλι για νέα κρίση στο συμβούλιο Εφετών και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, πλέον του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της παράβασης καθήκοντος, για το οποίο ήδη έχει παραπεμφθεί.

Το Ποινικό Τμήμα με την υπ΄ υπ΄ αριθμ. 1331/2016 απόφασή του αναίρεσε το υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μην γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων υπηρεσιών της ΕΛΣΤΑΤ, του Κωνσταντίνου Μολφέτα και της Αθανασίας Ξενάκη, για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Η ψευδής βεβαίωση χρησιμοποιήθηκε το 2009 προκειμένου να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων λόγω της διόγκωσης του ελλείμματος. Το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ είχε αναδειχθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών το 2011 επί Γιάννη Αδαμόπουλου και αναζωπυρώθηκε το 2013. Επίσης, να σημειωθεί ότι η κυρία Δημητρίου ήταν η εισαγγελέας της Έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ο δε τελευταίος είχε προτείνει τον Ανδρέα Γεωργίου για την θέση του πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, τον Ιούλιο του 2015 ο Ανδρέας Γεωργίου με βούλευμα παραπέμφθηκε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ είχε προηγηθεί η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Αντώνη Λιόγα για πλήρη απαλλαγή του.

Το αδίκημα για το οποίο παραπέμφθηκε ο κ. Γεωργίου συνίσταται στο ότι δεν παραιτήθηκε από την προηγούμενη υπαλληλική του θέση που κατείχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επί 21χρόνια και στην παράνομη διατήρησή της, παράλληλα με αυτή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, κάτι το οποίο παραβιάζει νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει την υποχρεωτική πλήρη και αποκλειστική απασχόληση του κ. Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ.

Αντίθετα, το εν λόγω βούλευμα δεν παρέπεμψε τον κ. Γεωργίου, καθώς και δύο ακόμα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, τους Κωνσταντίνο Μολφέτα και Αθανασία Ξενάκη, για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης που αφορούσε την τεχνητή διόγκωση του χρέους του 2009 με στόχο να ενταχθεί η χώρα μας στην μνημονιακή εποχή.

Παράλληλα, με το ίδιο βούλευμα αποβλήθηκαν από πολιτικώς ενάγοντες ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Νίκος Λογοθέτης και το πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά των οποίων οι καταγγελίες και οι δημόσιες δηλώσεις είχαν κεντρίσει την κοινή γνώμη και το εισαγγελικό ενδιαφέρον, ενώ στην συνέχεια είχε ακολουθήσει η κατάθεση σχετικής μηνυτήριας αναφοράς του τότε πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου.

Στις 3 Αυγούστου 2015 ολοκληρώθηκε μετά από 5 χρόνια υπηρεσίας η θητεία του Ανδρέα Γεωργίου ως προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Ο Ανδρέας Γεωργίου έχει υπάρξει για 21 χρόνια στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κι αμέσως μετά (Ιούνιος 2010) ανέλαβε πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, προτεινόμενος από την τότε κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, με υπουργό Οικονομικών το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ένα μήνα μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο πρώτο μνημόνιο.

Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκη, λίγο πριν την παραίτησή του, δημοσιοποίησε ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Έτσι, σύμφωνα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος η θητεία του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ είναι πενταετής και του τότε προέδρου κ.. Γεωργίου προβλεπόταν ότι έληγε στις 2 Αυγούστου 2015. Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ επιλέγεται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με εισήγηση του υπουργού Οικονομικών και με πλειοψηφία των 4/5 των μελών της Διάσκεψης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2011 ο Γιάννης Αδαμόπουλος κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε σχέση με την διάπραξη αξιοποίνων πράξεων, που αφορούν την αλλοίωση των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ η οποία, όπως «έχει καταγγελθεί, διόγκωσε παράνομα το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 σε 15,4%, γεγονός που είχε ως τελικό αποτέλεσμα την υπογραφή του μνημονίου και την επιβολή εξαιτίας αυτού, στη χώρα σκληρών δημοσιονομικών και άλλων μέτρων (όπως εργασιακή εφεδρεία, εκποίηση δημόσιας περιουσίας κ.λπ.) σε βάρος του ελληνικού λαού.

Αρχικά η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, αλλά στην συνέχεια τον Αύγουστό του 2013 ο κ Αδαμόπουλος απέστειλε επιστολή προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ, που στοίχισε στον Ελληνικό λαό 6 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά η επιστολή του ΔΣΑ ανέφερε:
«Προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
Ως γνωστόν, ήδη από την 29η Σεπτεμβρίου 2011, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τη διάπραξη σοβαρότατων αξιόποινων πράξεων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), που αφορούν παράνομη διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 σε 15,4%, με τελικό αποτέλεσμα, μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο, και τη συνακόλουθη επιβολή στη Χώρα μας σκληρών δημοσιονομικών και άλλων μέτρων σε βάρος του Ελληνικού Λαού.

Η αποτελεσματική αντίδραση των αρμόδιων Εισαγγελικών Αρχών και η διεξοδική προκαταρκτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, είχε ως συνέπεια την υποβολή πρότασης, από τους τότε Οικονομικούς Εισαγγελείς κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, για την άσκηση ποινικών διώξεων – και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος – κατά των επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ως ύποπτων για τη διάπραξη σειράς αδικημάτων, τα οποία είχαν ως αντικείμενο και την τεχνητή διόγκωση του ύψους του δημοσιονομικού ελλείμματος αλλά και τις εντεύθεν βαρύτατες επιπτώσεις σε βάρος του Ελληνικού Λαού.

Δεν πρέπει δε να υποτιμάται και το γεγονός, ότι στο μεσοδιάστημα οι ως άνω Εισαγγελικοί Λειτουργοί είχαν φθάσει στο σημείο να υποβάλουν την παραίτησή τους, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους. Ενώ, μετά από όλες τις γνωστές εξελίξεις στην εν λόγω υπόθεση, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν» (18-8-2013, φ. 1085, σελ. 6, «Αποκάλυψη-βόμβα: Η Ζωή Γεωργαντά, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ καταγγέλλει: Μου ζήτησε η ανακρίτρια να συναντηθούμε σπίτι της!»), το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ και πολιτικώς ενάγουσα, Καθηγήτρια κα. Ζωή Γεωργαντά, καταγγέλλει την 5η Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών, κα. Έλενα Πεδιαδίτη, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση αυτή, μεταξύ άλλων ότι «της ζήτησε και συναντήθηκαν εκτός του γραφείου της, σε άλλον χώρο».

Σε μία δημοκρατική κοινωνία, όπως θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι ακόμη η Ελληνική Δημοκρατία, τέτοια φαινόμενα είναι πέρα ως πέρα αδιανόητα. Αυτές οι καταγγελίες – εάν ανταποκρίνονται στην αλήθεια – δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να παραμείνουν ανέλεγκτες, καθώς προσβάλλουν κάθε έννοια κράτους δικαίου και συνταγματικών θεσμών, απειλώντας να πλήξουν ανεπανόρθωτα και το κύρος της ίδιας της Δικαιοσύνης.
Η κα. Ζωή Γεωργαντά είτε ψεύδεται, για λόγους που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οπότε πρέπει να αναζητηθούν τα κίνητρά της και να υποστεί τις συνέπειες του νόμου. Είτε λέει την αλήθεια, οπότε όμως υπήρξε πράγματι εγκληματική τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος και οι εμπλεκόμενοι, τόσον εξαρχής όσο και μετέπειτα, στην καθ' οιονδήποτε τρόπο συγκάλυψή της πρέπει, επιτέλους, να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, ιδίως μάλιστα αν ανήκουν στο Δικαστικό Σώμα.

Ενόψει των ανωτέρω, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζητεί την παρέμβασή σας προκειμένου να αποφευχθεί μία – συνήθης για τα ελληνικά δεδομένα – διεκπεραιωτική διαδικασία και να πραγματοποιηθεί επιτέλους μία ουσιαστική και ενδελεχή διερεύνηση όσων καταγγέλλονται, προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες από όπου κι αν αυτές προκύπτουν.

Ο ΔΣΑ κατ' άρθρο 199 Δικηγορικού Κώδικα, έχει κατά τα ανωτέρω, ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παρακολουθεί, την έκβαση των υποθέσεων που συνταράσσουν ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό και η παρούσα αποτελεί κατά νόμο αναγγελία -αίτηση.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ»


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Φάρμα επεκτείνεται και στην δικιά μας αυλή..

     " Ο δρόμος για την κόλαση περνάει μέσα από καλές προθέσεις ", λέει το τετριμμένο ρητό, που όλοι χρησιμοποιούμε, αλλά ως συνήθως δεν εμβαθύνουμε.
Ας φανταστούμε τώρα αν αντί για πραγματικά καλές προθέσεις έχουμε να κάνουμε με προθέσεις τύπου "Φάρμας των Ζώων" κατά Όργουελ,
..σε τί τύπου κόλαση οδηγούμαστε.

Όλος ο πρόλογος αφορά ένα ακόμη πετραδάκι (μικρή κοτρωνίτσα αυτή τη φορά) στον χτίσιμο του βωμού της Παγκοσμιοποίησης,
..που αφού ολοκληρωθεί, θα θυσιαστεί εκεί πάνω ολόκληρο το ελεύθερο πνεύμα, και εν τέλει
ολόκληρη η ανθρωπότητα.
Πρόκειται για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή όπου σύμφωνα με το πρωτόκολο του Στρασβούργου γίνεται παράνομο το ομοφοβικό καθώς και το ρατσιστικό σχόλιο.

Πέφτουμε δηλαδή απ' το ένα άκρο στο άλλο. Κηρύσσουμε παράνομο το σχόλιο, την ιδέα, την γνώμη. Όχι την πράξη. Την γνώμη.
Κι ας μην πούμε: "και γιατί να ενδιαφερθούμε για την ελευθερία της ομοφοβικής ή της ρατσιστικής γνώμης;"
Διότι ακριβώς πρόκειται για ελευθερία γνώμης και έκφρασης. Στραβής; Στραβής. Αλλά ελεύθερης.

Είμαστε τόσο αφελείς ώστε να πιστεύουμε πως οι τοκογλύφοι-νεοναζιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων που χτίζουν και στην δική μας ήπειρο την Παγκοσμιοποίηση,
..ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, ή των δικαιωμάτων λαών και ανθρώπων,
..ώστε να ποινικοποιούν τα εναντίον τους σχόλια;
Χ@σμένα τάχουν τα δικαιώματα και τους λαούς και τους ανθρώπους.
Χέρι στον έλεγχο της σκέψης και της γνώμης θέλουν να βάλουν,
..και αρχίζουν από εκεί που θα υπάρξουν οι μικρότερες αντιδράσεις,
..από εκεί που θα γίνει πιό εύκολα ανεκτό,
..γιατί κατά κάποιο τρόπο θα φαίνεται πιό "λογικό".
Έχει όμως λογική η οποιαδήποτε απαγόρευση και ποινικοποίηση γνώμης και έκφρασης;

Με την ίδια δική τους λογική κάποιος ρατσιστής θα μπορούσε βάσιμα να ισχυριστεί πως όλες αυτές οι απαγορεύσεις αποτελούν ρατσισμό κατά των ρατσιστών!
Χα! Φαύλος κύκλος.
Βλέπουμε τώρα την λογική του παραλόγου;

Η όλη Αναγέννηση, ο Διαφωτισμός και η απόδραση του ανθρώπου απ' τον Μεσαίωνα, που οδήγησε στο σημερινό θαυμαστό τεχνολογικό πολιτισμό,
..στηρίχτηκε στην αδιαπραγμάτευτη αξία του Ουμανισμού:
" Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες ",
..που αποδίδεται (ίσως λαναθασμένα) στον γίγαντα του πνεύματος Φρανσουά Μαρί Αρουέ, γνωστόν σαν Βολταίρο.

Το Ολοκαύτωμα, η άρνηση του οποίου ποινικοποιήθηκε κι αυτή με το πρωτόκολο του Στρασβούργο,
..ξεκίνησε σαν κάψιμο βιβλίων απ' το Γ' Ράϊχ.

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται.
Μεγεθυμένη, γκροτέσκα, απαίσια.
Κι εμείς χαιρόμαστε με τις απαγορεύσεις!..


Υ.Γ. Επειδή ηλίθιοι υπάρχουνε παντού,
..κανονίστε κάποιοι να κατηγορήσετε το blog σαν φιλο-ομοφοβικό ή φιλο-ρατσιστικό.
Πλάκα θάχει!


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....