Διυλιστήριο: 04/22/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Νέα αποκάλυψη: Βομβιστής των Βρυξελλών δούλευε 5 χρόνια στο αεροδρόμιο


Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως τις τελευταίες ώρες σχετικά με τους τρομοκράτες, που αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες τον Μάρτιο, αυξάνοντας τα ερωτηματικά και τον προβληματισμό.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό VTM του Βελγίου, ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ, ήξερε σαν…το σπίτι του τον χώρο, καθώς δούλευε εκεί για πέντε χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ναχίμ Λααχραουί, ο οποίος σκοτώθηκε κατά την επίθεση, εργαζόταν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών μέχρι το τέλος του 2012, χωρίς να διευκρινίζεται πια ήταν τα καθήκοντά του και κατά συνέπεια γνώριζε τα πάντα για την ασφάλεια του χώρου. Δεν έχει γίνει, ωστόσο, σαφές αν είχε ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος την περίοδο που εργαζόταν στο αεροδρόμιο ή κάποια στιγμή αργότερα.

Το VTM ανέφερε, ακόμη, ότι λίγο πριν τις επιθέσεις είχε ανακαλυφθεί στο αεροδρόμιο ένα κρυφό δωμάτιο προσευχής, το οποίο σφραγίστηκε κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας ενώ έκανε λόγο για μια λίστα με τουλάχιστον 50 ριζοσπαστικοποιημένους υπαλλήλους.

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες εβδομάδες βελγική εφημερίδα είχε αποκαλύψει ότι τουλάχιστον 50 υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους δουλεύουν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Στις αρχές του τρέχοντος μηνός έγινε γνωστό ότι ένας από τους βομβιστές, είχε εργαστεί ως επιστάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2009 και το 2010. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, επρόκειτο για τον Λααχραουί, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε το Ευρωκοινοβούλιο, τότε δεν είχε ποινικό μητρώο.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ύποπτη αχαριστία του γεν. γραμματέα του ΝΑΤΟ για τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου…

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ.

Σνομπάρει τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των μεταναστευτικών ροών ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ κατ’ απαίτηση των Τούρκων, οι οποίοι επιβάλλουν την θέση τους για αποκλεισμό των νησιών από κάθε επίσημη δραστηριότητα της Συμμαχίας με την επίκληση του γνωστού ισχυρισμού περί υποχρέωσης αποστρατιωτικοποίησης. 

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ πραγματοποιεί επίσκεψη σε Ελλάδα και Τουρκία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας τον Ιούλιο και βρέθηκε από προχθες στην Άγκυρα όπου είχε χθες σειρά επαφών με τον πρόεδρο Ερντογάν, τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τους υπουργούς άμυνας και εξωτερικών, συνομιλίες στις οποίες κυριάρχησε η κατάσταση στην Συρία και στην Μέση Ανατολή άλλα και το μεταναστευτικό και έγινε μια πρώτη αξιολόγηση της δράσης της Νατοϊκής ναυτικής Δύναμης SNMG2 που έχει αναπτυχθεί στο Αιγαίο. 

Σε μια απαράδεκτη κίνηση, καθώς ουσιαστικά αποδέχεται και νομιμοποιεί τις τουρκικές αξιώσεις, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, από την Άγκυρα είχε προγραμματίσει να πετάξει στην Σμύρνη, όπου και θα επιβιβαζόταν με ελικόπτερο στην γερμανική φρεγάτα FGS Bonn, τη ναυαρχίδα της Νατοϊκής δύναμης και θα έπλεε κατόπιν σε τουρκικά χωρικά ύδατα, θα περνούσε από ελληνικά και διεθνή ύδατα και θα επέστρεφε κατόπιν και πάλι στην Σμύρνη απ’ όπου θα αναχωρούσε αεροπορικώς για την Ελλάδα. 

Στο πρόγραμμά του δηλαδή, ο κ. Στόλτενμπεργκ απέφυγε πλήρως τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, επιβεβαιώνοντας έτσι το «φιρμάνι» που έχει εκδοθεί και εντός του ΝΑΤΟ, κατόπιν τουρκικής παρέμβασης, για αποκλεισμό των νησιών από κάθε νατοϊκό σχεδιασμό. 

Προκαλεί εντύπωση ότι η Αθήνα «κατάπιε» και αυτό το σοβαρό ολίσθημα του γ.γ. καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί κάποια αντίστοιχη «ξενάγηση» του κ. Στολτενμπεργκ σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά, ώστε να έχει πλήρη γνώση του πεδίου επί του οποίου λειτουργεί η SNMG2 και έτσι να εξισορροπηθεί η τουρκική αμφισβήτηση εις βάρος της χώρας μας. 

Ο κ. Στόλτενμπεργκ ο οποίος θέλει ενόψει της Συνόδου Κορυφής να εμφανίσει κάποια πρόοδο σε κάποιο από τα μεγάλα μέτωπα που αντιμετωπίζει η Συμμαχία, στις δηλώσεις του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έσπευσε να αποδώσει στην ανάπτυξη της Νατοϊκής δύναμης τη μείωση των μεταναστευτικών ροών προς τα νησιά, όταν φυσικά είναι γνωστό, ότι αυτό συνέβη επειδή η Τουρκία κρατά την στρόφιγγα την οποία ανοίγει και κλείνει, παζαρεύοντας με την Ε.Ε. 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι ο κ. Στόλτενμπεργκ μίλησε στο πλευρό του κ. Τσαβούσογλου με θερμά λόγια για τη συνεργασία του ΝΑΤΟ με την Τουρκία, αν και η Αθήνα έχει θέσει επανειλημμένως και σε επίπεδο πρωθυπουργού, τα προβλήματα που δημιουργούνται από την στάση της Άγκυρας, που χρησιμοποιεί την Νατοϊκή Αποστολή για να θέσει τις διεκδικήσεις εναντίον της χώρας μας. 

Αρκετά αποκαλυπτικός όμως ήταν ο κ. Στόλτενμπεργκ όταν παραδέχθηκε ότι το πιο σημαντικό με τη Ναυτική Αποστολή, είναι η «δημιουργία μιας πρόσθετης πλατφόρμας για την συνεργασία της Ελλάδας με την Τουρκία, επιβεβαιώνοντας έτσι τις ανησυχίες που είχαν εκφραστεί από πολλές πλευρές, ότι η νατοϊκή παρέμβαση στο Αιγαίο δεν αποσκοπεί παρά στην «άμβλυνση» των εντάσεων που προκαλεί η Τουρκία και στην μετατροπή του Αιγαίου σε «ιδιαίτερη περιοχή», όπου οι εθνικές κυριαρχίες υποχωρούν έναντι των νατοϊκών συμφερόντων και αρμοδιοτήτων. 

Ο κ. Στόλτενμπεργκ θα συναντηθεί σήμερα στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Πηγή 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πατάει οριστικά πόδι η Black Rock στην Ελλάδα - Η Alpha Bank ανακοίνωσε ποσοστό συμμετοχής 5,01%


Η ανακοίνωση της Alpha Bank

Η Alpha Bank ενημερώνει, κατόπιν σχετικής γνωστοποιήσεως της BlackRock, Inc. στις 21.4.2016, ότι η τελευταία κατέχει έμμεσα από τις 18.4.2016, δικαιώματα ψήφου τα οποία αντιστοιχούν σε 77.027.213 κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές, ήτοι ποσοστό 5,01%, επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της τράπεζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα δικαιώματα ψήφου αναλύονται ως εξής:

· Μετοχές: 73.497.300, που αντιστοιχούν σε 4,78% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Alpha Bank ΑΛΦΑ +2,36%.

· Χρηματοπιστωτικά Μέσα: 3.529.913, αριθμός που αντιστοιχεί σε 0,23% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της τράπεζας

Η υποχρέωση γνωστοποιήσεως προέκυψε, δεδομένης της υπερβάσεως του ποσοστού δικαιωμάτων ψήφου άνω του ορίου του 5%.

Ποια είναι η Black Rock ;

Η αμερικάνικη εταιρεία BlackRock, o ιδρυτής της οποίας Laurence D.Fink, ο Larry δηλαδή, μιλά με οποιονδήποτε ηγέτη ανά τον κόσμο ότι ώρα το θελήσει, δεν επενδύει πουθενά εάν δεν καλύπτεται από τον κανόνα «Αλφα», δηλαδή: επένδυση με απόδοση μεγαλύτερη του ρίσκου.

Μια εταιρεία που έχει ευεργετηθεί εντυπωσιακά από την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κρίση, τι δουλειά έχει να αναλάβει τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων»; Πόσο ασφαλής νιώθει να αγοράσει τα δάνεια ανθρώπων τα οποία δε μπορούν να εξυπηρετηθούν εδώ και χρόνια; Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο ορισμένες φορές τα σκεπτόμαστε…

Η τρόικα ορίζει τα «κοράκια»

Τον Δεκέμβριο του 2013 το επίσημο ευρωπαϊκό έντυπο «European Observer» καταγγέλλει ανοιχτά πως η τρόικα είναι αυτή που ορίζει ποιους (με αδιαφανείς διαδικασίες) χρηματοοικονομικούς συμβούλους θα προσλάβουν οι χώρες που διέρχονται κρίση. Τα απίστευτα ποσά με τα οποία πληρώνονται τα πολυεθνικά «γεράκια» ή «κοράκια» της αγοράς καταλήγουν να επιβαρύνουν μέσω του κρατικού προϋπολογισμού τον φορολογούμενο!

Την περίοδο 2004-2012 πληρώθηκαν από την ελληνική πλευρά 1,116 δισεκατομμύρια ευρώ σε διάφορους χρηματοοικονομικούς συμβούλους, ανάμεσά τους και η BlackRock! Φυσικά το ποσό αυτό συνάντησε στο ταμείο τον Έλληνα φορολογούμενο. Ποιον άλλον;

Μάλιστα, το θέμα τότε είχε καταγγελθεί και στην ελληνική Bουλή από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα (με αφορμή το δημοσίευμά του “European Observer”). Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ παρατηρούσε μεταξύ άλλων τις «αδιαφανείς και εξόχως προβληματικές αναθέσεις μελετών σε εταιρείες για την παροχή συμβουλών σε χώρες υπό καθεστώς μνημονίου»!!!

BlackRock, Solar: Φωτοβολταϊκά ή θερμοσίφωνες;

Πάντως, γύρω από την εγκατάσταση της BlackRock στην Ελλάδα, επικρατούν διάφορα σενάρια. Το ισχυρότερο είναι αυτό που θέλει την εταιρεία να δραστηριοποιείται στην Αθήνα υπό την παραπλανητική επωνυμία «Solar». Πάντως, τα στελέχη της «Solar» τότε μετακινούνταν με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Λίγο αντιφατικό για μία εταιρεία που φανερά τουλάχιστον ασχολείται με θερμοσίφωνες ή φωτοβολταϊκά.

Σε ρεπορτάζ των New York Times (Susanne Craig) τον Μάρτιο του 2012 περιγράφεται η εταιρεία να διαθέτει γραφεία σε ένα από τα υποβαθμισμένα σημεία του κέντρου της Αθήνας, ανάμεσα σε στριπτιζάδικα και εγκαταλελειμμένα κτήρια. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο άνθρωπος που έτρεξε το συγκεκριμένο project για λογαριασμό της BlackRock στην Αθήνα, είναι ο Craig Phillips τον οποίον συνάντηση η συντάκτρια αν κρίνουμε από τη λεπτομέρεια που περιγράφει ότι ο Craig διατηρεί την αφίσα στο γραφείο του μιας ταινίας του 1973 η οποία δεν είναι άλλη από αυτή του «Εξορκιστή»...

Πολλά λέγονταν για την συγκεκριμένη «κεκαλυμμένη» παρουσία των στελεχών της εταιρείας στην Αθήνα. Τόσα πολλά ώστε να αναρωτιέται κάποιος εάν πρόκειται και για μυθεύματα. Ίσως εν τέλει να αποτελεί «μύθευμα» και ο… ισχυρισμός ότι το πρώτο συμβόλαιο της εταιρείας με την ελληνική πλευρά κατέληγε στο ποσό των 12,3 εκατομμυρίων ευρώ… Η όχι;

Και να ήταν τα μόνα…

Το σίγουρο είναι πως όταν η αμερικανική εταιρεία BlackRock ανέλαβε το 2011 το τσεκ των ελληνικών τραπεζών υπό τις ευλογίες της Τράπεζας της Ελλάδος, φυσικά δεν το έκανε δωρεάν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για εκείνη την έρευνα πληρώθηκε περί τα 17 εκατομμύρια δολάρια!!!

Εικάζεται πως από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα, η BlackRock έχει κερδίσει απίστευτο χρήμα για να καταγράψει τις «μαύρες τρύπες» των τραπεζών, τα «κόκκινα» δάνεια και φυσικά να χαράξει ένα στρατηγικά καλύτερο… αύριο.

Κάτι ανάλογο είχε κάνει και στην Ιρλανδία. Το 2011 η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας προσλαμβάνει την BlackRock Solutions και την πληρώνει με ζεστό χρήμα 30 εκατομμυρίων δολαρίων! Συνεργάτες τότε της εταιρείας ήταν επίσης δύο ισχυροί παίκτες όπως: Boston Boston Consulting Group και Barclays Capital. Η Blackrock προβλέπει στο τέλος αύξηση κερδών για την Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας περί τα 1,9 δισ. ευρώ για την χρονική περίοδο 2011-2014. Όμως, έπεσε έξω και την Κεντρική Τράπεζα να κερδίζει μόλις 0,4 δισ. ευρώ. Φυσικά και δεν έχασε απ’ όλη αυτήν την ιστορία η BlackRock.

Αξίζει να σημειωθεί πως μία από τις εταιρείες που είχε αναλάβει το 2011 τον έλεγχο των ελληνικών τραπεζών για λογαριασμό της BlackRock Solutions ήταν και η «Ernst & Young». Εκείνη τη χρονιά, η συγκεκριμένη εταιρεία βρίσκονταν στο στόχαστρο των εποπτικών αρχών της Ιρλανδίας για τις πρακτικές (;) που ακολούθησε στον έλεγχο της τράπεζας Anglo Irish Bank (η «διάσωσή» της εκτιμάται ότι κόστισε περί τα 28 δισ. ευρώ), η οποία τελικά χρεοκόπησε.

Τι συμβαίνει; Και γιατί οι κριτικές φωνές στην Ευρώπη… υποχώρησαν στην πορεία;

Στην αρχή της οικονομικής κρίσης, φούντωναν οι φωνές στην Ευρώπη που έκαναν λόγο για τη θεωρία των «συγκοινωνούντων δοχείων». Δηλαδή, πώς η τρόικα βγάζει λεφτά από το Μνημόνιο μέσω εταιρειών, όπως η BlackRock, οι οποίες εμφανίζονται ως διασώστες της ευρωπαϊκής οικονομίας. Θυμίζουμε δύο περιπτώσεις όπως αυτή των ισπανικών τραπεζών το 2012 όπου η εταιρεία (Alvarez and Marsal) η οποία είχε αναλάβει τη… διάσωσή τους, γέμισε τις τσέπες της με 2 εκατομμύρια ευρώ, λιγότερα ομολογουμένως απ΄ όσα πληρώθηκε για το αντίστοιχο πακέτο στην Κύπρο απ’ όπου πήρε 6,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δουλειά που έκανε.

Σύμφωνα με έντονες κριτικές απόψεις για τον ρόλο των πολυεθνικών διασωστών την χωρών της Ευρώπης που ταλανίζονται από την οικονομική κρίση: τρόικα με εταιρείες όπως η BlackRock, η Alvarez και Marsal, Oliver Wyman, Pimco κ.λπ., ουσιαστικά αποφασίζουν όχι μόνον ποιες τράπεζες θα σωθούν, αλλά και ποια χώρα θα χρεοκοπήσει.

Ο Larry στον Σαμαρά

Οι Έλληνες πολιτικοί και δη… οι κυβερνήτες έχουν μία προτίμηση (ή αδυναμία να παρέμβουν σε επιλογές τρίτων για την χώρα) στη BlackRock. Εκτός του ότι ορισμένοι διαθέτουν και «προϊόντα» της εταιρείας στο πόθεν έσχες τους (θεμιτό ή αθέμιτο είναι άλλη μεγάλη κουβέντα).

Τον Δεκέμβριο του 2013 κι ενώ παρατηρούνταν έντονη κινητικότητα επαφών Ελλάδας-ΗΠΑ, ο ιδρυτής της BlackRock φτάνει στην Αθήνα υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας και συναντά αρχικά τον τότε Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και φυσικά τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ακολούθησε μία ακόμη συνάντηση τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς λίγο αργότερα από την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στην ισχυρότερη οργάνωση του εβραϊκού λόμπι των ΗΠΑ, American Jewish Committee.

Πάντως, ένα από τα στελέχη της τότε κυβέρνησης που εμπιστευόταν και συνεχίζει να εμπιστεύεται η BlackRock είναι και ο πρώην τσάρος της ελληνικής οικονομίας, Γιάννης Στουρνάρας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ελληνίδα μαθήτρια που «ανατίναξε» τη ρατσιστική Γερμανία!Σάλος έχει ξεσπάσει μετά από ένα περιστατικό με «πρωταγωνίστρια» μία μαθήτρια από την Κρήτη, η οποία πηγαίνει σε σχολείο της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του cretalive σε μια, όχι μεγάλη, πόλη της Γερμανίας (ας μην αναφέρουμε ονόματα και διευθύνσεις, ας διατηρήσουμε την ανωνυμία του παιδιού…για ευνόητους λόγους) ήταν μια μέρα όπως όλες. Η νεαρή ομογενής μαθήτρια με καταγωγή από την Κρήτη πήγε στο (γερμανικό) σχολείο της κανονικά φορώντας γεμάτη καμάρι τη φούτερ μπλούζα που της είχε χαρίσει ο θείος της.

Τι έγραφε στα γερμανικά; «Δεν χρειάζομαι θεραπεία, πρέπει απλώς να πάω στην Ελλάδα…».

Η δασκάλα της μόλις την είδε εξοργίστηκε. Τη φώναξε και της είπε-όχι κομψά- να μην την ξαναφορέσει. Κι όταν το κορίτσι τη ρώτησε γιατί η απάντηση ήταν αποστομωτική: Γιατί έτσι είναι σαν να δείχνει ότι η Γερμανία είναι χάλια.

Έγινε σούσουρο στο σχολείο, η μαθήτρια το μετέφερε στην μητέρα της και χάριν στη δική της ψυχραιμία , αλλά και της διευθύντριας του Σχολείου που παρενέβη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Επήλθε ηρεμία, αλλά το περιστατικό έχει ήδη γίνει γνωστό στην περιοχή….

Η μητέρα της μικρής με την οποία συνομίλησε το cretalive ήταν εξοργισμένη επίσης με τη δασκάλα, αλλά δεν θέλησε να δώσει συνέχεια.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πορείες στο Ισραήλ για την απελευθέρωση του λοχία Elor Azaria που δολοφόνησε εν ψυχρώ τραυματισμένο Παλαιστίνιο(βίντεο+18)

Ο κόσμος είχε σοκαριστεί όταν ένα βίντεο πριν ένα μήνα, έδειχνε έναν Ισραηλινό στρατιωτή να σκοτώνει ένα τραυματισμένο Παλαιστίνιο.

Υπήρξε παγκόσμια κατακραυγή, όμως στο Ισραήλ διαδηλώνουν υπέρ του.
60.000 χιλιάδες υπογραφές μαζεύτηκαν, ώστε ο Elor Azaria να αναγνωριστεί σαν ήρωας. Και μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 57% των Ισραηλινών πιστεύει πως η σύλληψη του είναι αδικαιολόγητη.Ο πρωθυπουργός στο Ισραήλ στην ουσία υποστήριξε τον στρατιώτη λέγοντας πως το δικαστήριο πρέπει να σκεφτεί τις συνθήκες που επικρατούσαν όσον αφορά το "επεισόδιο".
"οι στρατιώτες μας δεν είναι δολοφόνοι, δρουν ενάντια δολοφόνων" είπε χαρακτηριστικά.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου λέει ότι ο Elor φοβήθηκε πως ο Παλαιστίνιος είχε κρυμμένη βόμβα.

Γκρουπ ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι οι Ισραηλινοί πυροβολούν τραυματίζοντας και πολλές φορές σκοτώνοντας Παλαιστίνους  χωρίς να το πολυσκεφτούν. Παρόλα αυτά Ηνωμένα έθνη, ΕΕ και ΗΠΑ λένε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται την χώρα του.

δείτε το βίντεο της δολοφονίας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:


Γιατί λοιπόν τόσοι πολλοί Ισραηλίτες θέλουν την απελευθέρωσή του και τον αποκαλούν ήρωα;

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απέτυχε το μνημόνιο στην Ισπανία – Η χώρα έχει μεγάλο έλλειμμαΉταν μία ανακοίνωση που μάλλον δεν προκάλεσε έκπληξη: Η Ισπανία, για μία ακόμη χρονιά, δεν θα καταφέρει να εκπληρώσει τους στόχους της για το έλλειμμα και να ανταποκριθεί στα κριτήρια του συμφώνου σταθερότητας, παραδέχθηκε στη Μαδρίτη ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας και επί μακρόν υπουργός Οικονομικών Λούις ντε Γκίντος.

Έτσι, αντί για το προβλεπόμενο έλλειμμα σε ποσοστό 2,8% του ΑΕΠ, η (μάλλον) απερχόμενη συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι θέτει ως στόχο ένα έλλειμμα γύρω στο 3,6% για το 2016. Όπως επισημαίνει ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας και πρώην υπουργός Οικονομικών Λούις ντε Γκίντος, η εγχώρια οικονομική ανάπτυξη «δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον φιλόδοξο στόχο στις δεδομένες συνθήκες της διεθνούς οικονομίας».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ισπανικής κεντρικής τράπεζας Λουίς Μαρία Λίντε κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το έλλειμμα, επισημαίνοντας ότι «παραμένει η πρόκληση για τον περιορισμό του κρατικού δανεισμού». Αλλά ο ντε Γκίντος αναθεωρεί επί τα χείρω και τις προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη, την οποία υπολογίζει πλέον στο +2,7% του ΑΕΠ, έναντι 3% που όριζαν παλαιότερες εκτιμήσεις. Βέβαια και αυτό το αναθεωρημένο ποσοστό θα ήταν από τα υψηλότερα στην ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επικρίνουν το αυξανόμενο έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό της Ισπανίας. Όπως επισημαίνουν, ο νέος δανεισμός στη χώρα της Ιβηρικής είναι πλέον από τους υψηλότερους στην ευρωζώνη. Άλλωστε, Κομισιόν και ΕΚΤ δεν παραβλέπουν ότι η Μαδρίτη δεν κατάφερε να εκπληρώσει ούτε τον συμπεφωνημένο στόχο για το 2015, που ανερχόταν στο 4,2% του ΑΕΠ.

Επιπλέον, «μέρος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έλαβαν χώρα τα προηγούμενα χρόνια, έχει πλέον αντιστραφεί» τονίζουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον και την κριτική του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου ως προς τον εποπτικό ρόλο τους για την τήρηση του συμφώνου σταθερότητας: σύμφωνα με τον αρμόδιο ελεγκτή Μίλαν Μάρτιν Τσβικλ, η Κομισιόν «δεν έχει επαρκή γνώση της κατάστασης» στα κράτη-μέλη και «δεν εφαρμόζει τα κριτήρια με ενιαίο τρόπο». Το Ελεγκτικό Συνέδριο καλεί την Κομισιόν να συγκεντρώσει πληρέστερα στοιχεία από τα κράτη-μέλη, αλλά και να εστιάσει περισσότερο στην υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Τα προηγούμενα χρόνια η Ισπανία είχε προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, δημιουργώντας προϋποθέσεις για υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών έχουν συσσωρεύσει νέα χρέη, όταν μάλιστα οι αυτόνομες κυβερνήσεις στις ισπανικές περιφέρειες υπερέβησαν κατά πολύ τον προϋπολογισμό τους, ενώ από την άλλη πλευρά η κεντρική κυβέρνηση είχε θεσπίσει φοροαπαλλαγές ενόψει των βουλευτικών εκλογών του περασμένου Δεκεμβρίου.

Επιπλέον η Ισπανία φαίνεται να οδεύει σε νέες εκλογές, καθώς το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι κέρδισε μεν την πρωτιά στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, αλλά, ελλείψει συμπαγούς πλειοψηφίας δεν καταφέρνει να σχηματίσει κυβέρνηση. Η σημερινή απορρύθμιση στα δημόσια οικονομικά δεν προκαλεί πάντως έκπληξη, καθώς ήδη από τον Οκτώβριο του 2015 η Κομισιόν είχε κάνει λόγο για έλλειμμα 3,5% του ΑΕΠ έναντι 2,8% που προέβλεπε η ισπανική κυβέρνηση, αντικρούοντας μάλιστα μετ΄επιτάσεως τις εκτιμήσεις των Βρυξελλών. Το ζήτημα είναι, εάν η Κομισιόν προτίθεται τώρα να παραχωρήσει στη Μαδρίτη περισσότερο χρόνο για την εκπλήρωση των κριτηρίων του συμφώνου σταθερότητας. Αυτό αφήνουν να διαφανεί τελευταία δημοσιεύματα του ισπανικού τύπου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι είχαν διαβουλεύσεις για το ισπανικό ζήτημα στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον και συμφώνησαν να δώσουν περισσότερο χρόνο στη Μαδρίτη για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων, δεδομένης μάλιστα της πολιτικής εκκρεμότητας στη χώρα. Μάλιστα ισπανοί αξιωματούχοι δηλώνουν στην εφημερίδα El País ότι έχει ήδη επέλθει συμφωνία με τις Βρυξέλλες, ώστε η Μαδρίτη να λάβει επιπλέον προθεσμία ενός χρόνου για να εκπληρώσει τα κριτήρια για το έλλειμμα. Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις θέλησε να μετριάσει τις προσδοκίες: «Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για την Ισπανία, την Πορτογαλία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα», προειδοποίησε ο λετονός επίτροπος την Τρίτη στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung πάντως, θεωρείται μάλλον απίθανο να επιδιώξουν οι Βρυξέλλες τη σύγκρουση με τη Μαδρίτη στη σημερινή συγκυρία.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν»

του Γιάννη Αθανασιάδη.


Το διεθνές περιβάλλον.


Φίλοι μου ζούμε σε μια ζοφερή περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας, η οποία έχει χαρακτηριστικά που συνδυάζουν, μέσα στο ίδιο το πεδίο εκδήλωσης τους, την πρωτόγονη βαρβαρότητα, με την τεχνολογικά εξελιγμένη και επιστημονικά σχεδιασμένη, διάλυση κρατών και εξόντωση ολόκληρων εθνών.

Είναι μια αποκαλυπτικού χαρακτήρα τερατογέννεση του ιμπεριαλισμού, που κανείς σύγχρονος προφήτης δεν μπορεί να προδιαγράψει την κατάληξη της.

Ένας πλανήτης σφαγιάζεται από άκρη σε άκρη, με αποκεφαλισμούς, λιθοβολισμούς, κρεμάλες, σταυρώσεις, παλουκώματα, επιθέσεις αυτοκτονίας, μαζικές εκτελέσεις και συγχρόνως, με «χειρουργικούς» αεροπορικούς βομβαρδισμούς, έξυπνες βόμβες, θερμοβαρικές βόμβες, βόμβες διασποράς, ντρόουνς, αόρατα αεροπλάνα, ηλεκτρονικό πόλεμο, δορυφορικές κατοπτεύσεις και απασφαλισμενους διάσπαρτα πυραύλους με πυρηνικές γομώσεις!

Κράτη συγκροτημένα διαλύονται. Σύγχρονες πόλεις και υποδομές μετατρέπονται σε ερείπια. Λαοί που είχαν εξασφαλισμένο ένα υψηλό βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο, γυρίζουν πίσω στον χρόνο, σε περιόδους βαρβαρότητας.

Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, υποσαχάρια Αφρική, Συρία, Παλαιστίνη, Ουκρανία, αποσυντίθενται βίαια και περνάνε στον χώρο του ιστορικού αφανισμού, ενώ σε δεκάδες περιοχές του πλανήτη, αναπτύσσονται μισθοφορικοί ιδιωτικοί στρατοί και παράγοντες αποσταθεροποίησης.

Την ίδια ώρα ανοίγουν ζητήματα παγκόσμιας ισχύος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας τα οποία συμπαρασύρουν και τους εταίρους τους, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό περιβάλλον που μας φέρνει πολύ κοντά σε ένα παγκόσμιο πυρηνικό ολοκαύτωμα!

Μέσα σε αυτό το φλεγόμενο περιβάλλον, όπως είναι αυτονόητο, τεράστιες ανθρώπινες μάζες υπό το κράτος του τρόμου και της εξαθλίωσης, μετακινούνται προς ασφαλέστερες περιοχές, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή ή τελοσπάντων αυτό που φαντάζονται ως μια καλύτερη ζωή. Είναι κατανοητό ότι οι περισσότεροι δεν σκοπεύουν να γυρίσουν πίσω, διότι δεν έχει μείνει κάτι που να τους συνδέει με τα ερείπια και τον όλεθρο από τον οποίο ξέφυγαν. Είναι στην πλειονότητα τους, απλοί άνθρωποι που αναζητούν μια καλύτερη πατρίδα.

Την ίδια περίοδο στους λαούς της «πολιτισμένης» Δύσης, αναβιώνει ο ναζισμός με την ανοχή και την βοήθεια της οικονομικής ελίτ, ενώ το νεοφιλελεύθερο μόρφωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλληλοκανιβαλίζεται χορεύοντας στους ρυθμούς των αγορών και των χρηματοοικονομικών οίκων, διαλύοντας και αποδομώντας την έννοια του κοινωνικού κράτους, σε βάρος της πλειονότητας του εργαζόμενου λαού.

Αυτά τα αδιαμφισβήτητα δεδομένα, κάθε οργανωμένο κράτος που σέβεται τον λαό του, είναι θεωρητικά αδιανόητο να μην τα λαμβάνει υπ’ όψιν του, ώστε να πάρει τα καλύτερα δυνατά μέτρα για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις τους και να τον προστατεύσει.

Η Ελληνική πραγματικότητα.


Αν θέλαμε να περιγράψουμε αυτό που βιώνει η χώρα μας τούτες τις ώρες που γράφω αυτές τις γραμμές, δεν θα υπήρχε παρά μια μόνο λέξη από όλες τις γλώσσες του κόσμου για να την περιγράψει καλύτερα κι αυτή είναι η λέξη τραγωδία!

Μια χώρα η οποία έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε ιδιώτες δανειστές. Μια χώρα υπό οικονομική και διοικητική κατοχή. Που έχει το πιο ανίκανο, ξεπουλημένο και δωσιλογικό πολιτικό προσωπικό, μεταπολεμικά. Μια χώρα που επισήμως δεν μπορεί να εκδώσει ούτε τον εθνικό της προϋπολογισμό αν δεν τον εγκρίνει το ευρωιερατείο και οι δανειστές! Που η κυβέρνηση της διασύρεται και εξευτελίζεται, από τον ένα συμβιβασμό στον άλλο και δηλώνει περιχαρής ότι είναι περήφανη για την πολιτική της.
Που η αντιπολίτευση της διαγκωνίζεται ποιος είναι πιο υποτελής στους ευρωδυνάστες! Δηλαδή, ποιος είναι ο καλύτερος προδότης!
Μια χώρα που με την βοήθεια των άθλιων ΜΜΕ, έχει τον πιο αποπροσανατολισμένο λαό. Ένα λαό που στην συντριπτική του πλειοψηφία πλήττεται οικονομικά, έχοντας το 50% στα όρια της φτώχιας, με ανεργία που ξεπερνάει το 40% (μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους του μηδενικού τζίρου), με χρέη σε τράπεζες και εφορία, και σε αναμονή για μαζικές εξώσεις από τις κατασχέσεις των τραπεζών και του κράτους, την ίδια ώρα που ετοιμάζεται και η αρπαγή της αγροτικής γης από τις πολυεθνικές, με διατάξεις και νόμους που οδηγούν τους αγρότες σε οικονομική ασφυξία. Μια χώρα σε εκποίηση!
Είναι ίσως η μοναδική χώρα στον κόσμο, που παρέδωσε την εθνική της κυριαρχία χωρίς πόλεμο.

Παράλληλα περιβάλλεται από κράτη που έχουν αλυτρωτικές βλέψεις στα εδάφη της, όπως η Αλβανία με το θέμα της Τσαμουριάς, τα Σκόπια με την «Μακεδονία του Αιγαίου» και η προκλητική Τουρκία με τον 25ο μεσημβρινό και την Θράκη.
Εδώ θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας ότι και τα τρία αυτά κράτη συνεργάζονται στρατιωτικά, κάτι που περνάει στα ψιλά γράμματα της πληροφόρησης μας.
Η άμυνα της χώρας έχει παραδοθεί σε ενδοτικούς, ρουσφετολάγνους καριερίστες των κομμάτων, ενώ μεγάλος αριθμός πατριωτών αξιωματικών του στρατού, συνθλίβεται στα γρανάζια της κομματοκρατίας.
Το αξιόμαχο των ενόπλων μας δυνάμεων πλήττεται και αυτό από τις μεθοδευμένες παρεμβάσεις και οικονομικές απαιτήσεις των δανειστών, ενώ το Αιγαίο επιτηρείται πλέον από το ΝΑΤΟ (με ότι αυτό σημαίνει για την ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση και λήψη θέσεων του στρατού μας).

Η αντίδραση του λαού και οι παγίδες.


Έχω και στο παρελθόν αναφερθεί για το πού οδηγεί την κοινωνία η συνέχιση αυτής της κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής. Όσο κι αν τα τσοπανόσκυλα της ενημέρωσης αλυχτούνε, όσο κι αν οι πολιτικοί βαφτίζουν το κρέας ψάρι, με την σύνθλιψη της κοινωνικής διαστρωμάτωσης και την ομογενοποίηση του κοινωνικού υποκειμένου, είναι αναπόφευκτη η εξέγερση του λαού. Αυτή όμως στο βαθμό που δεν θα είναι οργανωμένη, θα οδηγηθεί σε τυφλή βία και αλληλοσφαγή, συνεπικουρούμενη από ακραίες υποκινούμενες συμμορίες, όπως η χρυσή αυγή και τα έμμισθα μπαχαλάκια των υπηρεσιών. Όσο λοιπόν πιο απροετοίμαστη και ασυντόνιστη είναι μια τέτοια εξέγερση, τόσο πιο ολοκληρωτική θα είναι η ήττα του λαού. Αυτός είναι και ο λόγος που το παρασύστημα της εξουσίας προσπάθησε και προσπαθεί να εκβιάσει μια τέτοια εξέγερση.

Και εδώ έρχεται να κορυφωθεί το δράμα της προδοσίας των κυβερνώντων απέναντι στον λαό και την πατρίδα.

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις έχοντας ήδη την εμπειρία των μεθοδεύσεων της Τουρκίας σχετικά με την ροή τον παράτυπων οικονομικών μεταναστών στην χώρα μας από πριν το 2011, που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες στην Συρία, και βλέποντας το διογκούμενο κύμα προσφύγων που μαζευόταν στα τουρκικά παράλια, δεν έλαβαν κανένα προληπτικό μέτρο και δεν κινητοποιήθηκαν στους διεθνείς οργανισμούς ώστε να ληφθούν μέτρα ελέγχου και προώθησης των προσφύγων στις χώρες προορισμού τους. Αντίθετα άφησαν όλο αυτό το διάστημα, ανεξέλεγκτη την αποστολή από τα Τούρκικα παράλια εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων αναμεμιγμένων με παράτυπους οικονομικούς μετανάστες από Πακιστάν, Μπαγκλαντές κλπ.
Μοιραίοι και άβουλοι αντάμα περίμεναν τις εντολές από αυτούς που επιδιώκουν το ξεπούλημα της πατρίδας και τον αφανισμό του λαού της.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης;
Να γεμίσει η χώρα με στρατόπεδα συγκέντρωσης (hot spot) όπου θα συγκεντρωθούν (ακόμα και με χρήση βίας, όπως λέει η πρόταση) πρόσφυγες και μετανάστες παρά την θέλησή τους!

Πόσο θα μείνουν εκεί;
Άγνωστο! Κι αν ακούσετε ότι είναι για λίγες μέρες – εβδομάδες – μήνες, μην το λάβετε στα σοβαρά. Κανένας από την κυβέρνηση και τα κόμματα δεν είναι ικανός να σας το πει.
Αυτοί οι άνθρωποι, έμμεσα θα εκβιαστούν να αντιδράσουν προσπαθώντας να φύγουν από την χώρα μας, ενώ ο συγχρωτισμός διαφόρων εθνοτήτων και θρησκειών, θα οδηγήσει σε αλληλοσφαγές μεταξύ τους (ήδη είχαμε τις πρώτες συμπλοκές στο λιμάνι του Πειραιά).

Τέλος για να ολοκληρωθεί ο εθνικός τραγέλαφος, η κυβέρνηση συμφώνησε να έρθουν υπηρεσίες Τούρκων αξιωματούχων στα νησιά μας που θα επιβλέπουν την «επαναπροώθηση» των προσφύγων στην Τουρκία! Δηλαδή έβαλαν πόδι στην χώρα μας με εποπτικές αρμοδιότητες την ώρα που είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ότι οι ίδιοι είναι που βουλιάζουν τα σκάφη των προσφύγων (που οι ίδιοι τους τα πουλάνε) για να μην μπορούν να επαναπροωθηθούν, πνίγοντας χιλιάδες γυναικόπαιδα στη θάλασσα του Αιγαίου.

Κάνοντας την… «σούμα»


Για σκεφτείτε! Σε μια εξαθλιωμένη, στα όρια μιας ανεξέλεγκτης κοινωνικής έκρηξης χώρα, στριμώχνεται σε συνθήκες κράτησης ένας ετερόκλητος πολυεθνικός πληθυσμός προστιθέμενος στους ήδη υπάρχοντες γκετοποιημένους του κέντρου της Αθήνας και αλλού έτοιμος να αλληλοσφαγεί αλλά και να εξεγερθεί για τους δικούς του σοβαρούς λόγους ο κάθε ένας, και σαν να μην έφταναν αυτά, την ίδια ώρα που οι Τούρκοι ζητούν το μισό Αιγαίο και πυροδοτούν το κλίμα για αυτονόμηση της Θράκης, η κυβέρνηση τους βάζει ανοίγοντας την κερκόπορτα στα νησιά μας (με τα γνωστά θέματα αποστρατικοποίησης και κρυφών στρατοπέδων).

Κοινωνικό, μεταναστευτικό, αφαίρεση επικράτειας και μειονοτικό από τους Τούρκους.
Τρεις προϋποθέσεις που από μόνη της η κάθε μία αρκεί για να αποσταθεροποιηθεί μια χώρα, συμβαίνουν συγχρόνως στην χώρα μας.

Αγαπητοί μου , ή βρισκόμαστε στην απόλυτη αποβλάκωση ή εγώ ζω σε άλλο χωροχρόνο.

Έχουμε ήδη πάρει φωτιά και οι πολιτικοί μας χτενίζονται με Ευρωπαϊκές τσατσάρες!

Αν δεν προλάβει ο λαός να οργανωθεί και να πετάξει στα μπουντρούμια τους πολιτικούς, να αποδεσμευτεί από την Ναζιστική Ευρώπη, και να πάρει την τύχη του στα χέρια του, πολύ φοβάμαι ότι οι εικόνες της Συρίας, δεν θα είναι μόνο εικόνες αλλά η πραγματικότητα μας.

Κανείς δεν περισσεύει σε αυτήν την προσπάθεια. Πρέπει να παραμερίσουμε κάθε έχθρα για προηγούμενες λάθος επιλογές. Αν θέλουμε να πετύχει αυτός ο αγώνας κάθε δημοκράτης πολίτης είναι εν δυνάμει σύμμαχος.
Όποιος έχει την εντύπωση ότι αυτός και η κομματική παρέα του θα την γλυτώσουν επειδή είναι έξυπνοι και καταλαβαίνουν, απλά είναι βαθειά νυχτωμένος.
Είναι απαράδεκτο να βρίζουμε ο ένας τον άλλο για τις πολιτικές του επιλογές, όταν όλοι λίγο ως πολύ, έχουμε εξαπατηθεί από τους ψεύτες πολιτικάντηδες.

Την λύση θα την δώσει μόνο ο ενωμένος λαός.
Ο αγώνας αφορά την ζωή μας, την ζωή της οικογένειας μας, την ζωή του λαού και της πατρίδας μας.
Δεν είναι μια ιδέα, είναι η ίδια η επιβίωση μας!
Ποτέ δεν είχαμε περισσότερο ανάγκη ο ένας τον άλλο.
"Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών" τώρα όσο ποτέ άλλοτε!

Κάνω αυτή την έκκληση για ενότητα σαν μια ύστατη προσπάθεια. Δεν γνωρίζω πόσος ακόμη χρόνος μας απομένει αδέρφια.

Αρθρο για την πολιτική επιθεώρηση "ΑΝΑΠΟΔΑ"πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κατραπακιά εναντίον βίας..

    Άσχετα με το αν τελικά θα γίνουν περικοπές και στις βουλευτικές συντάξεις,
..το πραγματικά σημαντικό θέμα είναι η θρασύτητα με την οποία μας σερβίρουν γελοίες δικαιολογίες ως λογικά συμπεράσματα, οι πιθηκάνθρωποι που νέμονται την εξουσία.

Βγήκε προχθές ο πίθηκας με το μαντηλάκι και
σε σχετική ερώτηση απάντησε πως οι βουλευτικές συντάξεις εξαιρούνται του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, και άρα δεν θα περικοπούν,
..διότι ''οι βουλευτές δεν είχαν κρατήσεις, δεν πλήρωναν εισφορές γιατί δεν υπάρχει σχετικό ασφαλιστικό ταμείο, και πληρώνονται απ' ευθείας από το Δημόσιο''.

Δηλαδή, ρε παλιάνθρωπε με χωρίστρα, για ποιό λόγο γίνονται όλα αυτά; Γιατί μπαίνει μαχαίρι σε συντάξεις και μισθούς;
Δεν γίνεται -υποτίθεται- για να γίνει οικονομία στα κρατικά έξοδα;
Εφ' όσον λοιπόν οι βουλευτικές συντάξεις πληρώνονται απ' ευθείας απ' τα κρατικά ταμεία, δεν θα γίνει και απ' ευθείας οικονομία αν μειωθούν;
Πώς τολμάς και διαστρέφεις μεσ' τα μούτρα μας, και μας παρουσιάζεις ως λογικό συμπέρασμα αυτό που ίσα-ίσα είναι εναντίον αυτού που θέλεις να αποδείξεις;

Και δηλαδή αυτοί που δεν πληρώνουν και δεν πλήρωσαν ποτέ, πρέπει να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης, και να εξαιρεθούν των μέτρων;
Τότε εμείς γιατί πληρώνουμε;
Άρα μας θεωρείς όλους, συλλήβδην, μ@λάκες.
Άρα να σταματήσουμε να πληρώνουμε!

Του ίδιου επιπέδου λογικής και ηθικής είναι και όλες οι δικαιολογίες που μας σερβίρουν σαν αποδείξεις και συμπεράσματα,
..διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και διαστρέφοντας την λογική,
..οι απατεώνες που μας κυβερνούν.

Και το χειρότερο είναι πως εκεί που ξεστομίζουν τις χυδαιότητές τους,
..δεν φυτρώνουν χέρια από τους τοίχους, απ' τα πατώματα, από παντού, να τους πλακώσουν στις κατραπακιές, να τους κάνουν τις μουτσούνες σαν οδόστρωμα ''υπό κατασκευήν''.

Πώς; Είπαμε όχι βία;
Μα δεν είναι βία οι κατραπακιά.
Η κατραπακιά είναι μάθημα. Είναι συνέτιση. Είναι κοινωνικό σχολείο.
Η κατραπακιά είναι φάρμακο.
Είναι κοινωνική υγεία.
Είναι ένα μέσο για να κουνηθεί ο χυλός που έχουν στο κεφάλι τους, και να έρθει στην θέση τους.
Είναι προσφορά αγάπης προς τους ηλίθιους συμπολίτες μας.
Την αγαθή προαίρεση και τα ευεργετικά αποτελέσματα της πατρικής κατραπακιάς μας τα έχει διδάξει κατά κόρον ο παλιός καλός ελληνικός κινηματογράφος, σ' αυτόν που όλοι προστρέχουμε για χαλάρωση και διασκέδαση.

Η κατραπακιά είναι λοιπόν όπλο κατά της βίας.
Της βίας που έχει εξαπολύσει το σύστημα και η εξουσία αυτής της χώρας εναντίον των πολιτών της.
Η ηθική και νοητική βία που ασκούν με τις ψευτιές και τις στρεψοδικίες τους είναι εξ ίσου σκληρή και επώδυνη με την σωματική.

Με δυό λόγια:
Η κατραπακιά δεν είναι βία, είναι άμυνα.
Και ο κάθε πολίτης υποχρεούται να αμυνθεί,
..εναντίον της βίας που του ασκείται,
..με τα έργα,
..αλλά και με τα λόγια,
..την υποτίμηση της προσωπικότητάς του,
..την υποτίμηση της νοημοσύνης του!..

Σε ένδειξη καλής θέλησης και μεγαλοπρέπειας αυτού του λαού,
..μπορούμε να αλλάξουμε τις κατραπακιές,
..με φτύσιμο στην μούρη!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απίστευτο! Η Νορβηγία παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα του «μακελάρη» Μπρέιβικ λέει δικαστήριο

Τα παράπονα του Μπρέιβικ ότι ο καφές του ήταν κρύος και το φαγητό του ζεσταμένο στα μικροκύματα, αλλά και η απομόνωση, κρίθηκαν ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από νορβηγικό δικαστήριο, σε βάρος του ανθρώπου που σκότωσε 77 άτομα το 2011.

Η Νορβηγία παραβίασε ανθρώπινα δικαιώματα του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ εκθέτοντάς τον σε απάνθρωπη, εξευτελιστική μεταχείριση ή τιμωρία κατά την έκτιση της ποινής κάθειρξης που του έχει επιβληθεί, αποφάνθηκε σήμερα νορβηγικό δικαστήριο.

Ο Μπρέιβικ, ο οποίος σκότωσε 77 ανθρώπους σε δύο επιθέσεις που πραγματοποίησε το 2011 και οι οποίες ήταν οι χειρότερες πράξεις βίας που έχουν σημειωθεί στη Νορβηγία από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, προσέφυγε τον Μάρτιο στο δικαστήριο εναντίον των νορβηγικών αρχών κατηγορώντας τις ότι παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρώπινων Δικαιωμάτων επειδή τον κρατούν απομονωμένο από τους άλλους φυλακισμένους.

Στην ετυμηγορία του δικαστηρίου αναφέρεται ότι το νορβηγικό κράτος παραβίασε το Άρθρο 3 αυτής της Ευρωπαϊκής Σύμβασης.

"Η απαγόρευση της απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης αντιπροσωπεύει μια θεμελιώδη αξία σε μια δημοκρατική κοινωνία. Αυτό ισχύει σε κάθε περίπτωση – και στη μεταχείριση τρομοκρατών και δολοφόνων", αναφέρει στην απόφασή της η δικαστής Έλεν Αντενάες Σέκουλιτς.

Στην απόφαση αναφέρεται επίσης ότι το νορβηγικό κράτος δεν παραβίασε το δικαίωμα του Μπρέιβικ να έχει ιδιωτική και οικογενειακή ζωή.

Τον Μάρτιο, η υπόθεση είχε προκαλέσει κατάπληξη και μερικά γέλια μεταξύ των Νορβηγών που είχαν εκπλαγεί από τα παράπονα του Μπρέιβικ ότι ο καφές που του σερβίρουν είναι κρύος και τα γεύματά του ζεσταμένα σε φούρνο μικροκυμάτων, πράγματα που χαρακτήρισε "χειρότερα από το βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού".

Πριν από την ετυμηγορία, οι συνήγοροι και των δύο πλευρών είχαν δηλώσει πως θα ασκήσουν έφεση, αν η απόφαση δεν είναι υπέρ τους.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα πάει πολύ καλύτερα από όσο είχε προβλεφθεί τον Αύγουστο

Η δημοσιονομική και μακροοικονομική επίδοση της Ελλάδας το 2015 ήταν πολύ καλύτερη του αναμενόμενου και τα στοιχεία της Eurostat, που θα δημοσιοποιηθούν στις 21 Απριλίου, θα δείξουν πως «η Ελλάδα υπεραπέδωσε» πέρυσι, δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξή του στο MNI και το Euro2day.gr, σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής ιστοσελίδας, o αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Euro2day.gr, στη συνέντευξή του, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ντομπρόβσκις υποστήριξε πως «είναι εμφανές τώρα πως η Ελλάδα έχει πάει σημαντικά καλύτερα απ’ όσο όταν συμφωνήθηκε το Μνημόνιο τον Αύγουστο», τόσο σε δημοσιονομικό όσο και σε μακροοικονομικό επίπεδο. 

Η εξέλιξη αυτή, όπως σημείωσε, θα βοηθήσει στη συζήτηση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφορικά με το ύψος των μέτρων που χρειάζεται να λάβει η Ελλάδα, προκειμένου να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση και να πετύχει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018. 

«Με βάση τα στοιχεία από τη Eurostat, θα επικαιροποιήσουμε το βασικό σενάριο», σχολίασε, προσθέτοντας πως τα δεδομένα «θα βοηθήσουν ώστε να ευθυγραμμίσουμε τη θέση μας με το ΔΝΤ».

Δεδομένου ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ βασίζονται σε πολύ απαισιόδοξα σενάρια, αν τα στοιχεία του 2015 για την Ελλάδα είναι καλύτερα του αναμενόμενου, εκτιμάται ότι η ΕΕ θα έχει αρκετά «πυρομαχικά», ώστε να πιέσει για αναθεώρηση των προβλέψεων του Ταμείου, με τρόπο που η όποια διαφορά τυχόν προκύψει δεν θα είναι τόσο σημαντική. 

Ο κ. Ντομπρόβσκις επανέλαβε πως αν και οι στόχοι για το ελληνικό πρόγραμμα δεν μπορούν να αλλάξουν, αυτό που αμφισβητεί το ΔΝΤ είναι το ύψος των μέτρων που απαιτούνται, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί. «Όμως είμαστε πιο κοντά σε κοινή προσέγγιση των θεσμών», σχολίασε.

 Αν και ο κ. Ντομπρόβσκις αρνήθηκε για μια ακόμα φορά να ορίσει ημερομηνία για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, δήλωσε πως όλες οι πλευρές «πρέπει να πιέσουν», ώστε να υπάρξει συμφωνία «εντός των επόμενων εβδομάδων». 

Σε ό,τι αφορά στον ρόλο του ΔΝΤ και στην πιθανότητα αυτός να αλλάξει και το ΔΝΤ να μην παρέχει οικονομική στήριξη αλλά να διατηρήσει απλώς συμβουλευτικό ρόλο, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε πως η ΕΕ εργάζεται με την υπόθεση πως το ΔΝΤ θα έχει πλήρη συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα. 

Ως προς τη διαμάχη για το ελληνικό χρέος, ο κ. Ντομπρόβσκις δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ακόμα στα πολύ αρχικά στάδια» και ενώ παραδέχθηκε πως η άποψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι δεν επείγει το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, «είναι σωστή» καθώς δεν υπάρχει άμεσο βάρος για την ελληνική οικονομία, ωστόσο τόνισε πως το χρέος πρέπει να συζητηθεί.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στοχοποίηση δασκάλας - Ταραχή προκάλεσε δήλωση της Ελληνίδας δασκάλας που υπηρετεί σε μειονοτικό σχολείοΤαραχή προκάλεσε μια δήλωση που έκανε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μια Ελληνίδα δασκάλα που υπηρετεί στο τουρκικό μειονοτικό δημοτικό σχολείοτ του Εχίνου-Ξάνθης.

Σύμφωνα με ειδήσεις που δημοσιεύτηκαν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και στον μειονοτικό τύπο, δασκάλα ονόματι Daphne Stav έκανε δήλωση στο FB που στοχοποιούσε την Τουρκία, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων του Εχίνου και κινητοποίησε τον Σύλλογο Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Εχίνου.
Ο Σύλλογος Κηδεμόνων μαζί με τον βουλευτή Χουσεϊν Ζεϊμπέκ παραπονέθηκαν θέτοντας το θέμα στον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Εχίνου.

Η εν λόγω δασκάλα στην δήλωση της στο FB χρησιμοποίησε την φράση ¨Η Τουρκία κάνει το παιχνίδι της σε καθημερινή βάση. Το θέμα είναι η Ελλάδα τι κάνει ; Και επιτέλους όποιος δεν αγαπάει την Ελλάδα μπορεί να βγάλει διαβατήριο, για την υπέροχη Τουρκία που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να μείνει εκεί¨.

Στην μειονοτική κοινωνία συζητείται το αν θα μεταφερθεί ή όχι το θέμα στην ελληνική βουλή όπως και η απάντηση του υπουργού Παιδείας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

2,3 δις το νέο “λάθος” του ΔΝΤ ( και των εδώ υποστηρικτών του ) εις βάρος της Ελλάδας.

Νέο “ολέθριο λάθος” που πια παραπέμπει σε έγκλημα εκ προμελέτης, εις βάρος του ελληνικού λαού, από το ΔΝΤ και τους εδώ υποστηρικτές του ( Κυριάκο, ΔΟΛ, ΣΚΑΙ και την κεντροαριστερή πτέρυγα των “βάστα Σόιμπλε” ), αποκαλύφθηκε από τα στοιχεία της Eurostat για φετινό πλεόνασμα 0,7%! Το ΔΝΤ προέβλεπε “πρωτογενές έλλειμμα” ( δόκιμος όρος … ) για φέτος 0,9, άρα το … νέο “λάθος” του στο ελληνικό πρόγραμμα, είναι της τάξης του 1,6% του ΑΕΠ, για φέτος, που σε νούμερα μεταφράζεται σε … 2,3 δις ! Να υπενθυμίσουμε ότι το ΔΝΤ ( Τόμσεν-Βελκουλέσκου και Λαγκάρντ) επιμένουν να μπλοκάρουν τη συμφωνία για την αξιολόγηση ( παίζοντας το παιχνίδι του Σόιμπλε που η τελευταία του ελπίδα για Grexit θα πεθάνει αν προχωρήσουμε σε συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους … ), προβάλλοντας το εκτός συμφωνίας αυθαίρετο αίτημα για εξτρά προληπτικά μέτρα 3 δις, για το … πλεόνασμα του 2018 …!!!


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....