Διυλιστήριο: 04/06/15
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Αν είχατε αυξημένους λογαριασμούς στην ΔΕΗ κατατέθηκε η τροπολογία που ακυρώνει τις αυξήσεις στο ΕΤΜΕΑΡ

Η ρύθμιση ισχύει αναδρομικά από 1.1.2015, ενώ τα ποσά που τυχόν χρεώθηκαν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα θα συμψηφιστούν στον αμέσως επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό.

Με τροπολογία – προσθήκη που κατατέθηκε στο Νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρία και Τροποποίηση του Άρθρου 48 του Ν. 2190/1920», ακυρώνονται οι αυξήσεις του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που επέβαλε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για το 2015 και επιβαρύνουν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά, αγρότες και παραγωγικές επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται στην Τροπολογία, η ρύθμιση ισχύει αναδρομικά από 1.1.2015, ενώ τα ποσά που τυχόν χρεώθηκαν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα θα συμψηφιστούν στον αμέσως επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό.

Με τον τρόπο αυτό, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, υλοποιείται η δέσμευση του υπουργού ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, που δήλωσε από την πρώτη στιγμή πως εάν δεν ακυρώσει η ίδια η ΡΑΕ τις απαράδεκτες αυτές αυξήσεις θα τις ακυρώσει η Κυβέρνηση με δικές της παρεμβάσεις, καθώς η δύσκολη οικονομική συγκυρία επιτάσσει όχι μόνο να μην επιβάλλονται αυξήσεις, αλλά, αντίθετα, καθιστά αδήριτη ανάγκη να γίνουν μειώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και για την προστασία των νοικοκυριών, αλλά και ως εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Δείτε την τροπολογία


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μαυραγορίτες..

     Το σκληρότερο Πάσχα των μεταπολεμικών ετών είναι προ των πυλών.

Η σπίθα της ελπίδας μπορεί να θαμποφάνηκε πριν δύο μήνες,
..όμως η καταστροφή, το γκρίζο, η απελπισία εξακολουθεί ν' απλώνεται.
Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι, σε κάθε ψυχή το γκρίζο προχωράει.
Τα λουκέτα αυξάνονται, η ανεργία ξεσαλώνει, η πείνα κάνει πάρτι. Οι εξώσεις γεμίζουν τον τόπο με ανθρώπινα και ψυχικά σκουπίδια.
Η αγορά ανύπαρκτη. Το ίδιο και η αντοχή πιά του κόσμου, που η φετινή Ανάσταση θα μοιάζει περισσότερο με μνημόσυνο.

Το blog λυπάται που θα το επισημάνει, αλλά τις ημέρες τούτες της αγάπης, μόνον η αγάπη λείπει.
Γιατί,
..δεν φταίνε μόνον οι διεθνείς τοκογλύφοι-απατεώνες. Δεν φταίνε μόνον οι πολιτικοί δωσίλογοι.
Είναι που τα τελευταία και πιό αηδιαστικά τους παρακλάδια, οι μαυραγορίτες, ζουν ανάμεσά μας.
Είμαστε οι ίδιοι εμείς, σάρκα από την σάρκα μας, τα ''σά εκ των σών'',
..ο απέναντι, ο διπλανός, ο πρώην φίλος, ο τάχα συνεργάτης.
Είμαστε εμείς που σκοτωνόμαστε μεταξύ μας.
Ο επιχειρηματίας που αν και παλεύει την κρίση και τους καιρούς, προκειμένουν να μην μειωθούν ούτε στάλα τα κέρδη του, στέλνει στην κόλαση της ανεργίας ανθρώπους, ενώ ξέρει πως σε λίγο δεν θάναι πιά άνθρωποι αλλά νεκροζώντανοι.
Ο ιδιοκτήτης που νοικιάζει το σπίτι ή το κατάστημά του, που διώχνει για λίγα νοίκια τον νοικάρη του, πετώντας νοικοκυριά κι επιχειρήσεις στον δρόμο,
..αρνούμενος την παραμικρή κατανόηση και υπομονή,
..λες και η χώρα γέμισε πιά απατεώνες και κυνηγάμε ο ένας τον άλλον, ποιός θα φάει ποιόν, και ποιός θα επιζήσει μιά μέρα παραπάνω.
Όλοι αυτοί μαυραγορίτες είναι.
Δεν χρειάζεται να σου πάρουν το σπίτι για ένα κομμάτι ψωμί.
Σου πέρνουν την ψυχή, την ελπίδα, την ζωή. Το ίδιο είναι.
Μαυραγορίτες!
Γέμισε η χώρα μαυραγορίτες.

Την προηγούμενη φορά, όταν έφυγε ο κατακτητής ξεκίνησε ο εμφύλιος.
Οι μαυραγορίτες τότε γλύτωσαν.

Οι μαυραγορίτες δεν γίνεται να γλυτώνουν πάντα.
Όχι τώρα, που η αγάπη μόνον λείπει,
..και το μίσος περισσεύει..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εξελίξεις στην υπόθεση του Pony - Τι δήλωσε στη zougla o πρόεδρος της Namco (Ηχητικό)


Με το ελληνικό Pony, το αυτοκίνητο που άλλαξε την ιστορία του κλάδου και ελπίζουμε να το δούμε και πάλι στους δρόμους στην σύγχρονή του μορφή, έχουμε ασχοληθεί εκτενώς. Πολλά ρεπορτάζ, επίσκεψη στο εργοστάσιο που φτιαχνόταν πριν από δεκαετίες, συνεντεύξεις του προέδρου κ. Κοντογούρη και θέματα που ενδιαφέρουν κάθε Έλληνα με την ελπίδα ότι κάποτε θα μπορέσουμε και πάλι να λειτουργήσουμε την «δική» μας αυτοκινητοβιομηχανία.

Το μεγάλο πρόβλημα και εκεί που οφείλεται η καθυστέρηση έναρξης της παραγωγής της νέας γενιάς βρίσκεται στην έγκριση τύπου (homologation) που πρέπει να δοθεί από ειδική επιτροπή. Να σημειώσουμε πως την έγκριση αυτή θα πρέπει να έχουν όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους. Την περίφημη λοιπόν έγκριση τύπου πρέπει να δώσει το ΕΒΕΤΑΜ (το Ελληνικό πολυκλαδικό πολύ-τεχνολογικό κέντρο εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων, υλικών, εγκαταστάσεων και συστημάτων διαχείρισης) προκειμένου να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά η δημιουργία και ανακατασκευή του εργοστασίου και αμέσως μετά να αρχίσει η παραγωγή του Pony.

Ακούστε τις δηλώσεις του Πέτρου Κοντογούρη και τις τελευταίες εξελίξης στην υπόθεση του PONY




Συναντήσεις στην Αθήνα

Για το θέμα αυτό, που βάζει εδώ και μήνες φρένο στην έναρξη της παραγωγής του Pony, επισκέφτηκαν σήμερα το Υπουργείο Ανάπτυξης και την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης ο πρόεδρος της εταιρείας Namco, Πέτρος Κοντογούρης και ο γενικός διευθυντής Νικόλαος Ρούσσης. Τα δύο στελέχη της Namco, συζήτησαν με ανθρώπους της Κυβέρνησης με σκοπό να βρουν λύση έτσι ώστε να «ξεκλειδώσουν» το θέμα που τους απασχολεί...

Ωστόσο όπως θα ακούσετε και από τις δηλώσεις του Πέτρου Κοντογούρη στο zougla.gr, ενδέχεται να καταργηθεί η ΕΒΕΤΑΜ γεγονός που ίσως δημιουργήσει περεταίρω προβληματισμό. Ο ίδιος πάντως φάνηκε ενθουσιασμένος από τις συναντήσεις καθώς πιστεύει ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τη νέα Κυβέρνηση για να βρεθεί άμεσα λύση.

Το σημερινό θέμα δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά οι τελευταίες εξελίξεις στην περιβόητη και πολυσυζητημένη υπόθεση της επανέναρξης παραγωγής του θρυλικού Pony.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μυστική έκθεση Ντράγκι για το κόστος ενδεχόμενου Grexit

Του Σωτήρη Καψώχα

Στο ιλιγγιώδες ποσό του ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ υπολογίζεται το κόστος πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας για την παγκόσμια οικονομία, με το βάρος να πέφτει κυρίως σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Οπως προκύπτει από μυστικές εκθέσεις που έχουν συντάξει όλοι οι βασικοί παίκτες του δανειστικού πακέτου της Ελλάδας (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Επιτροπή), αλλά και οι κυριότερες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Γερμανία, Γαλλία), οι συνέπειες εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι ανυπολόγιστες και κινούνται σε τριπλάσιο έως τετραπλάσιο επίπεδο από την έκθεση την οποία έχουν σε ελληνικούς τίτλους.

Αποκαλυπτικό είναι δημοσίευμα του Reuters, το οποίο αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάνει ήδη ασκήσεις προσομοίωσης, ώστε να διαπιστώσει τις αντοχές σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι «ένα Grexit θα μπορούσε να σκάψει βαθιά στις τσέπες της ΕΚΤ». Καθώς η πολιτική αντιπαράθεση με την Αθήνα «παγώνει» την πρόσβαση της χώρας σε δάνεια από τα κράτη της ευρωζώνης, η Ελλάδα έχει αντλήσει σημαντικά ποσά από την ΕΚΤ, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τον «λογαριασμό».

Επίσης, μια έξοδος θα προκαλούσε απώλεια πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης, αλλά η αβεβαιότητα έχει ωθήσει την ΕΚΤ να εξετάσει τον αντίκτυπο ενός πιθανού Grexit, αναφέρει στο πρακτορείο πηγή σχετική με το ζήτημα, αποκαλύπτοντας έναν μεγάλο πιθανό «λογαριασμό» για τη Φρανκφούρτη και τις χώρες που τη στηρίζουν.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....