Διυλιστήριο: 09/09/14
ροη αναρτησεων

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Φούχτελ θέλει να «φακελώσει» Δήμους και Περιφέρειες. Οργανωμένα πράγματα ....

Απέστειλε ερωτηματολόγια σε δήμους και περιφέρειες και ζητά να μάθει τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ και την ακριβή σύσταση του πληθυσμού - Να πάρει θέση ο πρωθυπουργός τώρα! - Με ποια ιδιότητα αυτός ο κύριος ζητά να μάθει την ακριβή σύσταση του πληθυσμού και τα περιουσιακά στοιχεία της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Η προκλητικότητα των «φίλων» μας των Γερμανών δεν έχει προηγούμενο. Ο άνθρωπος της κυρίας Μέρκελ στην Ελλάδα ο κ. Φούχτελ μετά τις διερευνητικές επιχειρηματικές διαθέσεις του στην Ελλάδα, θέλει τώρα να «φακελώσει» τα περιουσιακά στοιχεία των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας.

Έτσι σιγά-σιγά αποκαλύπτεται ο ρόλος του ο οποίος σκεπάζεται από τον μανδύα της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας».

Πιο συγκεκριμένα όπως μαθαίνουμε από την ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν πρόλαβαν να ορκισθούν και να αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι και βρήκαν στο γραφείο τους ένα 8σελιδο ερωτηματολόγιο της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας Φούχτελ, το οποίο συνιστά απροκάλυπτη επιχείρηση υφαρπαγής στοιχείων σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία των Περιφερειών και των Δήμων και όχι μόνο.

«Ο λόγος είναι προφανέστατος. Ο κ. Φούχτελ και η παρέα του, που υποστηρίζεται από εγχώριους υποτελείς των δανειστών και των συμφερόντων που εξυπηρετούν, συμπεριφέρνονται ως σύγχρονοι κατακτητές της Ελλάδας. Θέλουν να γνωρίζουν λεπτομερώς ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε Δήμου και Περιφέρειας, ποιες είναι οι υποδομές που διαθέτει και ποια η τοπική κοινωνική κατάσταση με στόχο να καταστρώσουν το σχέδιο υφαρπαγής της Δημόσιας περιουσίας» αναφέρει με σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στα ερωτηματολόγια των φίλων μας των Γερμανών ο κ. Φούχτελ ζητάει να μάθει τα πάντα: από τον αριθμό του πληθυσμού μέχρι το ποιοι είναι άνεργοι, που δουλεύουν, σε ποιες εταιρείες, πόσοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία, με τις ιχθυοκαλλιέργειες, με τις βιομηχανίες κλπ. Ζητά δηλαδή αναλυτική καταγραφή του κοινωνικού ιστού και αναλυτική κατάσταση της περιουσίας των δήμων!!!

Αίσθηση προκαλεί το ενδιαφέρον του κύριου Φούχτελ για τη διαχείριση των απορριμμάτων και εδώ είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης! Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι στο ερωτηματολόγιο υπάρχει ενότητα συγκεκριμένη για τα απορρίμματα και τη διαχείρισή τους. Ποια είναι τα αστικά, ποια τα ανακυκλώσιμα, τα μπάζα και τα ογκώδη απορρίμματα ερωτώνται οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι. Τα απορρίμματα κρίνουν το αν θα υπάρξει η αδελφοποίηση του Δήμου στην Ελλάδα με κάποιον άλλο στη Γερμανία όπως αναφέρεται στην αρχή του ερωτηματολογίου;

Σαφώς και όχι. Ο κ. Φούχτελ και αυτοί που κρύβονται πίσω του θέλουν να γνωρίζουν που ακριβώς θα «χτυπήσουν». Είναι άλλωστε γνωστή η... ευαισθησία του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας για τα απορρίμματα. Θέλει ο ίδιος και οι Αιρετοί που του κάνουν «πλάτες» να εκχωρήσουν τη διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτες. Ο κ. Φούχτελ έχει μνημονεύσει πολλές φορές την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ακόμη περισσότερες έχει αναφερθεί στη διαχείριση των απορριμμάτων.

«Δεν είναι τυχαίο επίσης, το γεγονός ότι η κυβέρνηση τόσο μέσω του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και μέσω άλλων Υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων έχει στοχοποιήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες της, τις οποίες θέλει να ξεπουλήσει.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προειδοποιεί τους Αιρετούς πώς έχουν γνώση οι... φύλακες και καλό είναι να είναι προσεκτικοί στο χειρισμό τέτοιου είδους ερωτηματολογίων που εμφανίζονται ως πρωτοβουλίες θετικές προς όφελος της... κοινωνίας. Κάθε άλλο παρά σε αυτό αποσκοπούν.

Θυμίζει δε η Ομοσπονδία, πώς πολλοί εκ των Αιρετών που επιχείρησαν να παίξουν το παιχνίδι των συντεχνιών βρέθηκαν την επομένη των εκλογών του Μαΐου 2014 στο σπίτι τους. Έφαγαν «μαύρο», προεξάρχοντος του κ. Γιάννη Σγουρού, γιατί τόλμησαν να βάλουν τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα των πολιτών» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει άμεσα να πάρει θέση επι του θέματος ενώ οι αιρετοί Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στο τι θα κάνουν διότι προφανώς θα γνωρίζουν ότι υπάρχει και η έννοια του εθνικού συμφέροντος που υπερβαίνει κάθε θεσμική τους ιδιότητα.

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Και δυόμισι λίτρα πετρέλαιο, κυρ Στέφανε! Θα το κάψουμε απόψε!..

     Ο χειμώνας αναμένεται καυτός.
Όχι από λαϊκές κινητοποιήσεις και άλλα τέτοια μπανάλ!

Ποιός ο λόγος άλλωστε;
Μετά από τόσες παροχές, φοροελαφρύνσεις, επιδόματα, θα είμαστε και αχάριστοι!

Καυτός αναμένεται ο χειμώνας λόγω καλοριφέρ!
Τζάμπα πετρέλαιο και τα μυαλά στα κάγκελα!
Τί σημασία έχει αν τις προηγούμενες χρονιές είχε αυξηθεί ο φόρος κατά 450%;
Φέτος ο λεβεντόπουλος τον μείωσε κατά 30%!
Θα πνιγούμε ρε στο πετρέλαιο! Θα βάζουμε και στα λάχανα, που λέει ο λόγος!

Δεν θα ξαναπνιγούνε άλλοι φοιτητές μας απ' τα μαγκάλια,
..λόγω ''άγνοιας και επιπολαιότητας'' όπως είπε κι ο αλητήριος εκείνος βουλευτής της συγκυβέρνησης.
Ούτε θα ξανακαούνε κοριτσάκια, να τρέχουνε μετά τις μανάδες τους στα δικαστήρια, και να τις απελαύνουν!

Άσε που με τα λεφτά που θα περισσεύουν κάθε μήνα, θα βάζουμε και κάτι στην άκρη για μιά ώρα ανάγκης.
Ξέρεις τί είναι 15-20 λεπτά φθηνότερα το λίτρο;
Ρε, καταλαβαίνεις ότι με 5 λίτρα πετρέλαιο θα είναι σαν να παίρνεις μία φρατζόλα ψωμί δωρεάν; Τετράπαχοι θα γίνουμε!

Τί θα πεί, τις προηγούμενες χρονιές δεν είχαμε να πάρουμε καθόλου πετρέλαιο και τρεμοχουχουλιάζαμε, και τώρα πού θα τα βρούμε;
Τί θα πεί μας τα φάγανε όλα στους φόρους, στις προκαταβολές φόρων, στον ΕΝΦΙΑ, στις έκτακτες και άτακτες εισφορές, και δεν υπάρχει σάλιο;
Λαϊκιστές σας βρίσκω! Ψεκασμένους!

Ο παλικαρόπουλος το έκανε το καθήκον του!
Άλλο ένα θαύμα!
Με εντολή του!
Αληλούϊα!

Να ετοιμαστούμε κι εμείς να κάνουμε το δικό μας..
Ζεστοί, ζεστοί, θα είμαστε έτοιμοι για όλα!..



Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έρευνα του ΣΔΟΕ για τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα ΠαπαμιΜίΚΟ

Τον εκλεκτό του Αντώνη Σαμαρά και Γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο ερευνά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού εγκλήματος στο πλαίσιο ευρύτερης έρευνας που διενεργείται για τις χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το έγγραφο του ΣΔΟΕ που δημοσιεύει πιο κάτω ο ημεροδρόμος η έρευνα που διενεργείται για τον Γραμματέα της ΝΔ έχει σχέση με τη συμμετοχή του στη ΜΚΟ «Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ΔΙ.ΔΗ.ΝΕ», πρώην «Δίκτυο Πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα Δυτικά Βαλκάνια».

Η έρευνα που ζήτησε η εισαγγελία και έχει αναλάβει ο ΣΔΟΕ αφορά τη διακρίβωση της τυχόν τέλεσης αδικημάτων, τα οποία διώκονται σε βαθμό κακουργήματος. Συγκεκριμένα:
υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου
κατ” εξακολούθηση, απάτης σε βάρος του Δημοσίου
νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες
και έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων.

Σ αυτό το πλαίσιο ο ΣΔΟΕ ζήτησε από την ν Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών ενημέρωση για το «αν υπάρχει στα αρχεία της υπηρεσίας σας ΜΚΟ αστική εταιρεία με το όνομα Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στα Νότια και Δυτικά Βαλκάνια και αν η απάντηση είναι θετική παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αν οι παρακάτω είναι μέλη της ανωτέρω (ή και κάποιας άλλης) ΜΚΟ »




Οι «παρακάτω» για τους οποίους κάνει λόγο το έγγραφο του ΣΔΟΕ είναι:


Ανδρέας Παπαμίκος του Ιωάννη
Ηλίας Κουσκουβέλης του Ιωάννη
Νίκος Βασιλειάδης του Αναστασίου

Στο έγγραφο του ΣΔΟΕ δίπλα στα ονόματα των υπό διερεύνηση ατόμων υπάρχει και το ΑΦΜ. Με βάση αυτό το στοιχείο και προκύπτει ότι ο αναφερόμενος ως Ανδρέας Παπαμίκος είναι ο ΓΓ της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ημεροδρόμου ο ΣΔΟΕ με δεύτερο έγγραφό του (4 Ιουνίου 2014) ζήτησε από την ΥΔΑΣ/ΥΠΕΞ συγκεκριμένα στοιχεία για τα επτά αναπτυξιακά προγράμματαμε τα οποία χρηματοδοτήθηκε η ΜΚΟ «Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ΔΙ.ΔΗ.ΝΕ». Η εν λόγω ΜΚΟ κατά την περίοδο 2001-2010- έλαβε συνολικά από την ΥΔΑΣ2,492,728.17 ευρώ. Συγκεκριμένα:


176.082,17 ευρώ το 2001
225.000 ευρώ το 2003
360.000 ευρώ το 2004
350.000 ευρώ το 2005
88.280 ευρώ το 2006
839.616 ευρώ το 2007
165.000 ευρώ το 2008
144.750 ευρώ το 2009
144.750 ευρώ το 2010
144.000 ευρώ το 2011

Σύνολο: 2,492,728.17

Όπως διαβεβαιώνουν τον ημεροδρόμο στελέχη του ΥΠΕΞ τα προγράμματα , για το οποία η εν λόγω ΜΚΟ έλαβε κοντά στα 2,5 εκατομμύρια από την ΥΔΑΣ, ουδέποτε υλοποιήθηκαν.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άλλη μια επιτυχία της μνημονιακής κυβέρνησης !!! Περικοπές στις διαγνωστικές εξετάσεις κάλυψης ΕΟΠΥΥ -Όλοι οι περιορισμοί

«Μαχαίρι» μπαίνει από τη Δευτέρα στις εξετάσεις στα διαγνωστικά κέντρα, αφού τίθενται σε εφαρμογή οι πρώτες περικοπές σε διαγνωστικές εξετάσεις κάλυψης ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με το Mega, τεστ ΠΑΠ, μαγνητικές τομογραφίες και εξετάσεις πρόληψης καρκίνου είναι μερικές από τις εξετάσεις που θα συνταγογραφούνται πλέον από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ με πολύ αυστηρά κριτήρια, με αποτέλεσμα πολλοί ασφαλισμένοι, στην περίπτωση που δεν πληρούν τα αυστηρά συνταγογραφικά κριτήρια, να αναγκαστούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Τεστ ΠΑΠ μόνο μέχρι τα 65

Σύμφωνα με τις νέες συνταγογραφικές οδηγίες, το τεστ Παπανικολάου δεν δικαιολογείται σε γυναίκες μικρότερες των 21 ετών και σε γυναίκες άνω των 65 ετών, ενώ ενδείκνυται έλεγχος κάθε τριετία. Σημειώνεται ότι ως σήμερα, όλες οι γυναίκες από την έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής μπορούσαν να κάνουν τεστ και να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.
Αυστηρά τα κριτήρια για την εξέταση για καρκίνο του προστάτη

Οσον αφορά την εξέταση για καρκίνο του προστάτη δεν θα δικαιολογείται πλέον σε άνδρες κάτω των 40 ετών και άνω των 75 και σε όσους έχουν βαριές συνυπάρχουσες νόσους. Θα δικαιολογείται σε άνδρες άνω των 50 ετών, σε άνδρες μεταξύ 45 και 50 ετών εφόσον έχουν πατέρα ή αδελφό που έχει προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών. Τέλος θα δικαιολογείται σε άνδρες 40 με 45 ετών εφόσον έχουν πολλαπλούς συγγενείς που έχουν προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών.

Μαστογραφίες

Η μαστογραφία δικαιολογείται σε γυναίκες άνω των 40 ετών μια φορά το χρόνο και για όσο δεν πάσχουν από βαρέα και χρόνια νοσήματα.

Επίσης, το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις περιλαμβάνει και την υποβολή συγκεκριμένου ποσού ανά μήνα που θα δικαιολογεί το κάθε διαγνωστικό κέντρο και εργαστήριο, ανάλογα με τον πληθυσμό, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που είχε το προηγούμενο έτος. Ετσι, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να ρωτούν τα διαγνωστικά κέντρα, αν μπορούν να τους δεχτούν ή αν έχουν συμπληρώσει το πλαφόν.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....