Διυλιστήριο: 06/04/14
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Άποψη: Ο χαρακτήρας των Ελλήνων σύμφωνα με την Britannica

Π​​ριν από μερικές ημέρες, ένας φίλος από τα πολύ παλιά, ο Στρατής Στρατήγης μου έδωσε ένα κείμενο στα αγγλικά και ελληνικά, από την Encyclopedia Britannica, το οποίο περιγράφει τον χαρακτήρα των Ελλήνων. Το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον και επίκαιρο (λόγω των αποτελεσμάτων των εκλογών), το οποίο θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Μια παράκληση μόνο. Εστω και αν σας φαίνονται κοινοτοπίες, διαβάστε μέχρι το τέλος γιατί εκεί σας περιμένει μια έκπληξη.

«Παρά τη σύνθετη προέλευσή τους, την ευρεία γεωγραφική εξάπλωσή τους και τα κοσμοπολίτικα ένστικτά τους, οι σύγχρονοι Ελληνες είναι ένας αξιοσημείωτα ομοιογενής λαός, αισθητά διαφορετικός κατά τον χαρακτήρα από τους γειτονικούς λαούς, ενωμένος από τον κοινό ενθουσιασμό για τους εθνικούς στόχους και βαθύτατα πεπεισμένος για την ανωτερότητά του έναντι των άλλων εθνών. Ο ξεχωριστός χαρακτήρας τους, σε συνδυασμό με την παραδοσιακή τάση τους να αντιμετωπίζουν τους μη ελληνικούς πληθυσμούς ως βαρβάρους, αντισταθμίζει, στην πραγματικότητα, τη μεγάλη ενέργεια και τον ζήλο τους στην αφομοίωση άλλων φυλών. Η προνομιακή θέση την οποία απέκτησαν ...οφειλόμενη στον ανώτερο πολιτισμό τους, την ευελιξία τους, τον πλούτο τους και το μονοπώλιο της εκκλησιαστικής εξουσίας, θα τους επέτρεπαν πιθανώς να εξελληνίσουν μονίμως το μεγαλύτερο μέρος της Βαλκανικής, αν έδειχναν περισσότερη συμπάθεια προς τις άλλες χριστιανικές φυλές.

Πάντα ως η πιο πολιτισμένη φυλή στην Ανατολή επηρέασαν τον ένα μετά τον άλλο τους... κατακτητές τους και τα εντυπωσιακά πνευματικά τους χαρίσματα δικαίως τους εξασφάλισαν μια λαμπρή θέση στο μέλλον.

Ο έντονος πατριωτικός ζήλος των Ελλήνων είναι συγκρίσιμος με εκείνον των Ούγγρων. Δύναται να εκφυλισθεί σε αλαζονεία και δυσανεξία. Ενίοτε τυφλώνει την κρίση τους και τους εμπλέκει σε απερίσκεπτα εγχειρήματα, αλλά παρ’ όλα αυτά περιέχει την καλύτερη εγγύηση για την τελική επίτευξη των εθνικών στόχων τους... Το πατριωτικό τους αίσθημα, δυστυχώς, υπόκειται στην εκμετάλλευση ιδιοτελών δημαγωγών και δημοσιογράφων, που ανταγωνίζονται στην υπερβολή των εθνικών αξιώσεων και στην κολακεία της εθνικής ματαιοδοξίας.

Σε καμία άλλη χώρα το πάθος της πολιτικής δεν είναι τόσο έντονο. Παθιασμένες πολιτικές συζητήσεις δίνουν και παίρνουν στα καφενεία. Οι εφημερίδες, που είναι εξαιρετικά πολυάριθμες και γενικώς μικρής αξίας, καταβροχθίζονται και κάθε κυβερνητικό μέτρο επικρίνεται και αποδίδεται σε ιδιοτελή συμφέροντα. Η επίδραση του Τύπου είναι τεράστια, ακόμη και τα γκαρσόνια στα καφενεία και οι υπηρεσίες στα σπίτια έχουν τη δική τους εφημερίδα και συζητούν με άνεση τα πολιτικά προβλήματα της ημέρας.

Μεγάλο μέρος της ενέργειας του έθνους ξοδεύεται σε αυτό τον διαρκή πολιτικό πυρετό, εκτρέπεται από πρακτικούς στόχους και, ούτως ειπείν, εξαερώνεται με τα λόγια. Η ανεξαρτησία της γνώμης και η κριτική τείνουν προς την απειθαρχία του δημοσίου τομέα και έχει παρατηρηθεί ότι κάθε Ελληνας στρατιώτης είναι ένας στρατηγός και κάθε ναύτης ναύαρχος....

Μικρή είναι και η πειθαρχία στις τάξεις των πολιτικών κομμάτων, τα οποία δεν διατηρούν τη συνοχή τους χάρη σε κάποια ξεκάθαρη αρχή, αλλά χάρη στην προσωπική επιρροή των ηγεσιών τους. Αποστασίες είναι συχνές και κατά κανόνα κάθε βουλευτής στο κοινοβούλιο διαπραγματεύεται τους όρους με τον αρχηγό του. Εξάλλου ο ανεξάρτητος χαρακτήρας των Ελλήνων, εύκολα αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στη Βαλκανική χερσόνησο όπου μια κυβέρνηση δεν μπορεί να υπολογίσει ότι μπορεί να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία με επιβολή πειθαρχίας σε ψηφοφορίες. Στις πολιτικές διαμάχες, ελάχιστοι είναι οι ενδοιασμοί, αλλά επιθέσεις που αφορούν την ιδιωτική ζωή είναι σπάνιες. Η αγάπη για τον ελεύθερο διάλογο είναι σύμφυτη με το βαθιά ριζωμένο δημοκρατικό ένστικτο των Ελλήνων. Είναι στο φρόνημα ο πιο δημοκρατικός ευρωπαϊκός λαός, ούτε ίχνος λατινικού φεουδαλισμού επιζεί και αριστοκρατικές αξιώσεις γελοιοποιούνται...

Οι Ελληνες επιδεικνύουν μεγάλη πνευματική ζωντάνια. Είναι έξυπνοι, ερευνητικοί, πνευματώδεις και επινοητικοί, αλλά αβαθείς. Η παρατεταμένη πνευματική προσπάθεια και η ακρίβεια δεν τους αρέσουν, η δε αποστροφή τους στη χειρωνακτική εργασία είναι περισσότερο εμφανής. Ακόμη και οι αγρότες είναι μετρίως εργατικοί. Αφθονες ευκαιρίες ξεκούρασης προσφέρουν οι εκκλησιαστικές εορτές.

Η επιθυμία για εκπαίδευση είναι έντονη ακόμη και στα χαμηλότερα στρώματα. Τα ρητορικά και λογοτεχνικά επιτεύγματα ασκούν μεγάλη έλξη στην πλειονότητα από τα επιτεύγματα στα πεδία της σύγχρονης επιστήμης. Ο αριθμός των προσώπων που επιδιώκουν τη σταδιοδρομία στα επαγγέλματα του πνεύματος είναι υπερβολικός. Σχηματίζουν ένα τμήμα της κοινωνίας που περισσεύει, ένα μορφωμένο προλεταριάτο, που προσκολλάται σε διάφορα κόμματα με την ελπίδα της κρατικής απασχόλησης και ξοδεύει την ύπαρξή του ασκόπως, περιφερόμενο στα καφενεία και στους δρόμους όταν το κόμμα τους είναι εκτός εξουσίας.

Από χαρακτήρα οι Ελληνες έχουν ζωντάνια, είναι εύχαρεις, εύλογοι, προσεκτικοί, συμπαθητικοί, πρόσχαροι με τους ξένους, φιλόξενοι, προσηνείς με τους υπηρέτες ή τους οικείους τους, ιδιαίτερα απλοί και λιτοί στη συμπεριφορά τους, φιλικοί και ενωμένοι στην οικογενειακή τους ζωή...

Τα ελαττώματα των Ελλήνων, σε μεγάλο βαθμό, πρέπει να αποδοθούν στη μακροχρόνια υποταγή τους σε ξένες φυλές. Η εξυπνάδα τους συχνά εκφυλίζεται σε πονηριά, η ευρηματικότητά τους σε ανειλικρίνεια, η λιτότητά τους σε απληστία και η επινοητικότητά τους σε απάτη. Η ανεντιμότητα δεν είναι εθνικό ελάττωμα, αλλά πολλοί που δεν θα καταδέχονταν να κλέψουν δεν θα διστάσουν να καρπωθούν παράνομα κέρδη μέσω δολιότητας και παραπλάνησης. Πράγματι, η εξαπάτηση συχνά ασκείται ανώφελα για την απλή πνευματική ικανοποίηση που παρέχει.

Στην οξύνοια των οικονομικών τους δοσοληψιών, οι Ελληνες παροιμιωδώς υπερτερούν των Εβραίων, αλλά υπολείπονται των Αρμενίων. Η αξιοσημείωτη ικανότητά τους στις επιχειρήσεις ορισμένες φορές βλάπτεται από την κοντόφθαλμη προσέγγισή τους, που τους κάνει να επιδιώκουν το άμεσο κέρδος εις βάρος του μακροπρόθεσμου. Η ματαιοδοξία και ο εγωισμός τους, που σημειώνεται, ακόμα και από τους πιο ευνοϊκά διακείμενους παρατηρητές, τους κάνει ζηλόφθονους, απαιτητικούς και ευάλωτους στην κολακεία.

Από κοινού με άλλους νοτίους ευρωπαϊκούς λαούς, οι Ελληνες είναι ιδιαίτερα ευέξαπτοι, ο εμπαθής χαρακτήρας τους εύκολα προσβάλλεται από μικρές προκλήσεις και ασήμαντες λογομαχίες συχνά καταλήγουν σε ανθρωποκτονίες. Είναι θρήσκοι, αλλά καθόλου φανατικοί, εκτός σε περιπτώσεις πολιτικό-θρησκευτικών θεμάτων, που θίγουν τις εθνικές τους επιδιώξεις.

Γενικώς, οι Ελληνες μπορεί να περιγραφούν ως ένας έξυπνος, φιλόδοξος και ευρηματικός λαός, ικανός για μεγάλες προσπάθειες και θυσίες, αλλά ελλιπής σε ορισμένα πιο στερεά χαρακτηριστικά που οδηγούν στην εθνική μεγαλοσύνη».

Είμαι βέβαιος ότι και εσείς θα συμφωνήσετε με τα περισσότερα σημεία της παραπάνω περιγραφής του χαρακτήρα των Ελλήνων. Ξέρετε όμως ποιο είναι το τραγικό στην ιστορία αυτή; Το παραπάνω λήμμα προέρχεται από την έκδοση της Encyclopedia Britannica του έτους 1910 -1911, δηλαδή πριν από περισσότερα από 100 χρόνια! Οταν διάβασα το σημείωμα νόμιζα ότι ήταν παραποιημένο και σαν άπιστος Θωμάς, μπήκα στο site της Britannica (ιδού, τι μας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία) και πιστοποίησα ότι ήταν όντως αυτούσια μετάφραση από τις σελίδες 430 – 431, του 12ου τόμου. Πέρασαν 100 χρόνια και παρά το ευρωπαϊκό λουστράρισμα που αποκτήσαμε, στην ουσία έχουμε παραμείνει οι ίδιοι. Ειδικά η επισήμανση για «ένα μορφωμένο προλεταριάτο, που προσκολλάται σε διάφορα κόμματα με την ελπίδα της κρατικής απασχόλησης» περιγράφει απόλυτα το πελατειακό κράτος. Ακόμα, η αναφορά σε «ιδιοτελείς δημαγωγούς και δημοσιογράφους, που ανταγωνίζονται στην υπερβολή των εθνικών αξιώσεων και στην κολακεία της εθνικής ματαιοδοξίας» νομίζει κανείς ότι φωτογραφίζει συγκεκριμένα σημερινά κόμματα και πρόσωπα. Τέλος, η περιγραφή των κομμάτων, των βουλευτών που εκβιάζουν, του Τύπου (που σήμερα περιλαμβάνει όλα τα ΜΜΕ) λες και αναφέρεται στη σημερινή κατάσταση.

Ισως έτσι να εξηγείται η παντελής άρνησή μας σε κάθε είδους αλλαγή ή μεταρρύθμιση που είναι απαραίτητη να γίνει, διότι ενώ ουσιαστικά «ο κόσμος άλλαξε, αλλάξαν οι καιροί» (όπως λέει και ένα παλιό τραγούδι), εμείς επιμένουμε να παραμένουμε στα ίδια και τα ίδια. Και στασιμότητα σε ένα κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται ισοδυναμεί με οπισθοδρόμηση και περιθωριοποίηση.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΟΜΒΑ !!! ΚΑΙ Ο ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !!! ΚΑΙ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΝΔ !!! (VIDEO)

«Βόμβες» από τον προφυλακισμένο αρχηγό της Χρυσής Αυγής, ο οποίος σε ομιλία του στη Βουλή αποκάλυψε ότι ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης είχε σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποκάλυψε ότι με τον πρώην γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο, μιλούσαν «έξω στο μπαλκόνι», καθώς «φοβόταν κάμερες και κοριούς».

Συνεχίζοντας ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, τόνισε ότι «Δεν ήταν όμως μόνο αυτός». «Στα κινητά που μου κατέσχεσε η Αντιτρομοκρατική υπήρχε και ένα όνομα. Να σας το πω; Γεώργιος Μουρούτης, ο οποίος ήθελε και αυτός επαφές».
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, μίλησε και για «δύο υπουργούς της ΝΔ σε μυστικές επαφές εκτός των γραφείων της Βουλής», για να προσθέσει ότι «Ήθελαν να μας προσεταιρισθούν, όπως έκαναν. Και μη μου πείτε ότι είναι πρωτόγνωρο. Το έχουν κάνει πολλές φορές».

Δε νομίζω να εκπλαγήκαμε με την (αποκάλυψη).Τα κατασκευασμένα διαδικτυακά προφίλ του γραφείου Μουρούτη καθώς και μεγάλο μέρος της χρυσαυγίτικης προπαγάνδας του διαδικτύου προέρχεται απο τον στενό κύκλο του Σαμαρά.Κάτι σελίδες του facebook με ελληνικές σημαίες,τσολιάδες που προώθησαν την χρυσή αυγή είναι της ΝΔ.

Και κάτι ακόμα. Τελικά όλη η Χρυσή Αυγή συνομιλούσε με την ΝΔ. Αυτοί δεν έλεγαν ότι θα μπουν μέσα στην βουλή και θα τους πλακώσουν όλους ; Τελικά πιστεύω πως για όλα φταίνε οι Πακιστανοί ....



Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εξαγόρασαν και άλλο βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η αποστασία συνεχίζεται ....

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση αποστασίας για την στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Στη λίστα των προθύμων υποστηριχτών της μνημονιακής λαίλαπας προστέθηκε πριν από λίγα λεπτά η Τσαμπίκα Ιατρίδη. Η πρώην πλέον βουλευτής των ΑΝΕΛ εντάσσεται στους «ανεξάρτητους» βουλευτές που γλυκοκοιτάνε τη συγκυβέρνηση. Το πιθανότερο είναι το επόμενο διάστημα η κ. Ιατρίδη να ενταχθεί και επίσημα στη ΝΔ, ανεβάζοντας τους κυβερνητικούς στους 156! Είχαν προηγηθεί οι «ανεξάρτητοι» Ανδρέας Λοβέρδος και Χρίστος Αηδόνης που γύρισαν στο ΠΑΣΟΚ μέσω Ελιάς, καθώς και ο αντικαταστάτης του Σταυρογιάννη που εκλέχθηκε δήμαρχος στη Λαμία.

Το όνομα της κ. Ιατρίδη, έχει εμπλακεί πολλές φορές στα σενάρια με τα μαξιλαράκια της κυβέρνησης γεγονός που δείχνει ότι ακόμα και αν δεν ενταχθεί επίσημα στο δυναμικό της ΝΔ είναι βέβαιο ότι θα στηρίξει την πρόταση για τη Προεδρία της Δημοκρατίας. Πρόκειται για τη δεύτερη αποστασία βουλευτή των ΑΝΕΛ, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Βασίλη Καπερνάρου την περασμένη εβδομάδα.

Βασικός στόχος της πλειοψηφίας είναι να ρημάξει όλους τους πολιτικούς χώρους για να βρει συνολικά 180 πρόθυμα δεκανίκια και να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές. Το πλιάτσικο αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα, καθώς η «δεξαμενή» των υποψήφιων υποστηρικτών είναι τεράστια. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 13 βουλευτές των ΑΝΕΛ, 14 της ΔΗΜΑΡ και 21 ανεξάρτητοι. Αν καταφέρει να βρει τους 25 που χρειάζεται τότε θα περάσει τον κάβο της εκλογής ΠτΔ που απαιτεί «αυξημένη» πλειοψηφία 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών.

Ολόκληρη η επιστολή της κ. Ιατρίδη

Προς: Πρόεδρο Ανεξάρτητων Ελλήνων
κ. Πάνο Καμμένο

ΘΕΜΑ: «Επιστολή ανεξαρτητοποίησης από την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων»

κ. Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, θα ήθελα να σας ενημερώσω και εγγράφως ότι αποχωρώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δώσατε πριν δυο χρόνια να συμμετάσχω στη δημιουργία του κινήματος, ώστε να εισέλθουμε στη Βουλή και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους συμπολίτες μας.

Λυπάμαι πραγματικά που, δυο χρόνια μετά τις βουλευτικές εκλογές, το κίνημα μας έχει χάσει σε τέτοιο βαθμό τον προσανατολισμό του.
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι το μήνυμα μας προς τους πολίτες δεν ήταν σαφές και ξεκάθαρο. Δεν καταφέραμε να εκφράσουμε τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και να ανταποκριθούμε σε αυτά.

Στην μέχρι τώρα πολιτική μου πορεία, έλαβα όλες τις αποφάσεις μου με εντιμότητα και ειλικρίνεια, αδιαφορώντας για το προσωπικό πολιτικό κόστος, έχοντας πάντα ως πυξίδα την καλυτέρευση της ζωής των Ελληνίδων και των Ελλήνων, οι οποίοι έχουν αδικηθεί τόσο πολύ, όλα αυτά τα χρόνια.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


H απάντηση των ΑΝ. ΕΛ για την παραίτηση της Τσαμπίκας Ιατρίδη

Με έναν λακωνικό και παράλληλα δηκτικό τρόπο σχολίασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

«Καλό πολιτικό ταξίδι, ο λαός μας κρίνει όλους» αναφέρει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

Τι είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης για την παραίτηση της Ιατρίδη

Μια διαφορετική ερμηνεία έδωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης, για την απόφαση της Μίκας Ιατρίδη να παραιτηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κακλαμάνης επικαλέστηκε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η κ. Ιατρίδη διαφώνησε με τους χειρισμούς του Πάνου Καμμένου αναφορικά με το ζήτημα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η ενόχληση της Μίκας Ιατρίδη προήλθε από το γεγονός ότι χωρίς οι ΑΝΕΛ να έχουν πάρει απόφαση, ο πρόεδρος του κόμματος ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσουν όχι για το νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο οργασμός του τίποτα..

    Τί έγινε ρε παιδιά;
Τί μπάχαλο είναι αυτό;
Τί γενικό ξεχαρβάλωμα;

Υπάρχει κράτος; Δουλεύει τίποτα;
Τίποτα εποικοδομητικό εννοούμε.
Όχι σαν την διυπουργική απόφαση για την νομιμοποίηση του ''The Mall'', παρακάμπτωντας έτσι την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας,
..ούτε σαν την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, που έδωσε δικαίωμα μετάδοσης ψηφιακού σήματος σε όλη την Ελλάδα, χωρίς μάλιστα διαγωνισμό, στο ΑΡΤ (πρώην ΤΗΛΕΑΣΤΥ) του Καρατζαφύρερ! (μπας και τον καλοπιάσουμε και ξαναγυρίσει στο μαντρί!).
Αυτά τα σκανδαλώδη δουλεύουν συνέχεια και δουλεύουν πολύ καλά! Δεν εννοούμε αυτά!

Ούτε τα άλλα που αφορούν την περικοπή των επικουρικών συντάξεων από τον επόμενιο μήνα,
..την αλλαγή-σφαγή στο φορολογικό σύστημα των ελευθέρων επαγγελματιών,
..ή την αλλαγή προς το ευκολότερο των κατασχέσεων μισθών και ακινήτων για χρέη προς το δημόσιο!
Κι αυτά δουλεύουν εντατικά. Ούτε αυτά εννοούμε.

Ούτε εννοούμε το ξύλο από τα ΜΑΤ στις απολυμένες καθαρίστριες που ο οιονεί πρωθυπουργός και γενικός Γ@μάω επί των οικονομικών αρνείται να επαναπροσλάβει, βάζοντας τον εαυτό του πάνω από την Δικαιοσύνη!
Ούτε καν εννοούμε το γελοίο μελόδραμα με το ''πρωτογενές πλεόνασμα'' που ακόμα δεν μπορούν να μοιράσουν!!! Τόσο άχρηστοι! Τόσο επικίνδυνοι! Τόσο μοιραίοι!

Δεν εννοούμε ακόμα τον ''ανασχηματισμό'' με τον οποίο ασχολούνται μονοθεματικά πιά τα συστημικά ΜΜΕ,
..λες και ο όποιος ανασχηματισμός θα δώσει στον λαό ψωμί και θέσεις εργασίας και ελάφρυνση των χαρατσιών!
Ούτε πάλι τις μεθοδεύσεις για την παραμονή στην εξουσία της δωσιλογικής αυτής κυβέρνησης του αίσχους,
..μέσω εξαγοράς βουλευτών άλλων κομμάτων, στημένες αποστασίες, μετρήματος και ξαναμετρήματος των ''κουκιών'' για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όλα αυτά δουλεύουν.
ΕΝΝΟΟΥΜΕ, ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;

Κάτι για την ανάπτυξη, εκτός απ' το ξεπούλημα;
Κάτι για επενδύσεις, εκτός από διεθνή επαιτεία;
Κάτι για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας σ' αυτό το ρημάδι το κράτος, εκτός από την διάλυση Υγείας και Παιδείας;

ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΤΙ;
Έτσι σκοπεύετε να πάτε κύριε ''πρωθυπουργέ'' στην τάχα ''διαπραγμάτευση για το χρέος'';
Και φαντάζεστε ότι οι ''κουτόφραγκοι'' δεν σας έχουν πάρει είδηση;
Δεν έχουν καταλάβει λέτε, ποιοί και τί φταίει στ' αλήθεια για την δυσλειτουργία τούτου του ρημαδιού;

Συνεχίστε έτσι!
Κοντεύετε..
..να σας απολύσουν!!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεν αποκλείει τρίτο πακέτο ο Ντάισελμπλουμ

Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί η Ελλάδα ένα τρίτο πακέτο στήριξης, συμπλέοντας με τη γραμμή του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ωστόσο, «πόσα χρήματα θα χρειαστεί η Ελλάδα και σε ποιο επίπεδο θα κινείται η νέα βοήθεια θα αποφασιστεί μετά το καλοκαίρι» ξεκαθάρισε ο κ. Ντάισελμπλουμ και τόνισε ότι «το δημόσιο χρέος της Ελλάδας παραμένει σε υψηλά επίπεδα».

«Αν η Ελλάδα κληθεί να το χρηματοδοτήσει τότε το επιτόκιο θα κυμαίνεται γύρω στο 6% με 7%, γεγονός που καθιστά την εξυπηρέτησή του σχεδόν αδύνατη» σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Για να επιτευχθεί μείωση του επιτοκίου η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω την οικονομία της ή να λάβει νέα βοήθεια, επεσήμανε.
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....