Διυλιστήριο: 09/23/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Μετά τον Αλαφούζο, την πρώτη δόση κατέβαλλε και ο Μαρινάκης


Μετά τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, και η εταιρεία Alter Ego του εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη, κατέβαλε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας την πρώτη δόση, ύψους 24.633.333,34 ευρώ, για την απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας.


Ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι κατέθεσε πρώτος σήμερα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, την πρώτη δόση του τιμήματος για την αδειοδότησή του, ύψους 14.533.333 ευρώ, καθώς επίσης και όλα τα σχετικά παραστατικά. Όπως διευκρίνισαν οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού, ο Σκάι κατέβαλε την πρώτη δόση του τιμήματος ως οριστικός υπερθεματιστής του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα λήγει η προθεσμια για την καταβολή της πρώτης δόσης από τους 4 υπερθεματιστές.

Πηγή www.newsit.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τώρα: ΣΚΑΙ … ο πρώτος ! Κατέθεσε 14.533.333 ευρώ ( 1η δόση )Ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι κατέθεσε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, την πρώτη δόση του τιμήματος για την αδειοδότησή του, ύψους 14.533.333 ευρώ, καθώς επίσης και όλα τα σχετικά παραστατικά. Πάντα μεθοδικός και επιχειρησιακός, παρά την σκληρή κόντρα του με την κυβέρνηση, ο Γ Αλαφούζος,στέλνει και ένα μηνυμα στους υπόλοιπους του “ανταγωνισμού”, ότι συντάσσεται με την πλήρη εφαρμογή του νόμου στο τηλεοπτικό πεδίο, εφόσον η απόφαη του ΣτΕ, δεν τον βγάλει πρόβληματικό … Σε επίπεδο πολιτικής ουσίας, η σημερινή κίνηση του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ, “κόβει τα φτερά” στο στρατόπεδο των αμφισβητιών, της εφαρμογής του νόμου, “αδειάζει” τα σενάρια περί “εναλλακτικών σχεδίων” στο παρασκήνιο των καναλαρχών ενώ δίνει και σαφές μηνυμα σε εκείνους που προσπαθούν να διαμορφώσουν κλίμα πίεσης προς τη Διακιοσύνη

Ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι κατέθεσε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, την πρώτη δόση του τιμήματος για την αδειοδότησή του, ύψους 14.533.333 ευρώ, καθώς επίσης και όλα τα σχετικά παραστατικά.

Όπως διευκρίνισαν οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού, ο Σκάι κατέβαλε την πρώτη δόση του τιμήματος ως οριστικός υπερθεματιστής του διαγωνισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!


ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗ SSM

Σε υψηλές διαγραφές δανείων αναμένεται να προχωρήσουν εντός της φετινής χρονιάς οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, με στόχο να διατηρήσουν στα ίδια περίπου επίπεδα με αυτά του τέλους της περασμένης χρονιάς το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων ως προς τις συνολικές χορηγήσεις !!!

Όπως σημειώνουν τραπεζικά στελέχη, οι υψηλές διαγραφές είναι αποτέλεσμα οδηγίας του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), στο πλαίσιο των στόχων που έχουν τεθεί για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures - NPEs) κατά 41,9 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2019.

Για να υλοποιηθεί ο παραπάνω φιλόδοξος στόχος, οι τράπεζες θα πρέπει να μειώνουν, ετησίως, τα υφιστάμενα NPEs κατά 10,47 δισ. ευρώ και ταυτόχρονα να αντιμετωπίζουν τις νέες επισφάλειες, που θα προκύψουν ως το τέλος του 2019. Μόνο για φέτος εκτιμάται ότι τα νέα NPEs θα ξεπεράσουν τα 4 δισ. ευρώ, ρυθμός που αναμένεται να επιβραδύνει προοδευτικά από το 2017.

Η φετινή αύξηση των νέων επισφαλειών θα καλυφθεί από τις αυξημένες διαγραφές, που εκτιμάται ότι θα φθάσουν στα 4 δισ. ευρώ για τις συστημικές τράπεζες. Ως το τέλος του 2019, το ύψος των διαγραφών θα ξεπεράσει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα 20 δισ. ευρώ, λόγω της ενεργητικής διαχείρισης (μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις δανείων, πωλήσεις χαρτοφυλακίων και εκποιήσεις εξασφαλίσεων).

Οι διαγραφές αφορούν κυρίως σε δάνεια με καθυστέρηση άνω των 720 ημερών, για τα οποία οι τράπεζες, είτε δεν έχουν εξασφαλίσεις, είτε η αξία τους έχει απομειωθεί σημαντικά. Τα μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις και για απαιτήσεις ως 20 χιλ. ευρώ αποτελούν την πλέον χαρακτηριστική κατηγορία των διαγραφών. Σημειώνεται ότι για τα δάνεια με τα παραπάνω χαρακτηριστικά οι τράπεζες έχουν πλέον προβλέψεις που αντιστοιχούν ως και στο 97,5% της ονομαστικής τους αξίας (Εθνική).

Όπως αποκάλυψε η πρόσφατη επισκόπηση του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος από την ΤτΕ, δύο στα τρία μη εξυπηρετούμενα δάνεια (σ.σ. δεν συμπεριλαμβάνονται όσα έχουν καταγγελθεί) εμφανίζουν καθυστέρηση μεγαλύτερη του ενός έτους. Το 40% των παραπάνω περιπτώσεων έχουν στην κυριολεξία... ξεχάσει το δάνειό τους καθώς η καθυστέρηση εξυπηρέτησης ξεπερνά τις 720 ημέρες, με αυξητικές τάσεις.

Επίσης για το 90% και πλέον των δανείων, που έχουν καταγγελθεί από τις τράπεζες, δεν έχει γίνει, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, κάποιας μορφής οριστική διευθέτηση. Για να αντιμετωπισθεί η παραπάνω κατάσταση οι τράπεζες θα ελέγχονται, σε τριμηνιαία βάση, για τις επιδόσεις τους σε σύγκριση με τους στόχους που έχουν θέσει. Απώτερη στόχευση είναι να κινηθούν για όλα τα δάνεια που έχουν καταγγελθεί νομικές ενέργειες που θα φθάνουν σε οριστική διευθέτηση ή στην εκποίηση των εξασφαλίσεων.

Στο α' εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης οι διαγραφές δανείων ξεπέρασαν το ποσό του 1,75 δισ. ευρώ και η τάση αναμένεται να ενταθεί στα δύο εναπομείναντα τρίμηνα του έτους, ως αποτέλεσμα της πίεσης που ασκεί ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός ( SSM) για τα δάνεια που είναι σε βαθιά καθυστέρηση (μεγαλύτερη των δύο ετών).

Εθνική και Πειραιώς έθεσαν ήδη από τις αρχές του έτους ως στόχο να διαγράψουν φέτος δάνεια ύψους τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ. Στο α' εξάμηνο η Πειραιώς κινείται εντός του στόχου έχοντας προχωρήσει σε διαγραφές 511 εκατ. ευρώ ενώ η Εθνική διέγραψε δάνεια ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ, αλλά θα καλύψει την υστέρηση έναντι του στόχου στα δύο εναπομείναντα τρίμηνα. Η Alpha Bank ΑΛΦΑ +1,24% διέγραψε δάνεια ύψους 490 εκατ. ευρώ στο α' εξάμηνο και η Eurobank περίπου 350 εκατ. ευρώ.

Πηγή:kinima-ypervasi.blogspot.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Φίλης: Θα δημιουργήσουμε ένα «ουδετερόθρησκο κράτος!»

«Που ήταν η εκκλησία στην κατοχή και τη χούντα;»

Για άλλη μια φορά ο πολύς Φίλης προκαλεί. Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για ένα ουδετερόθρησκο κράτος και σχολείο στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» με τον Μάκη Κουρή και τον Σπύρο Γκουτζάνη. 

Συγκεκριμένα είπε ότι με συνταγματική αναθεώρηση η κυβέρνηση θα περάσει στο ουδετερόθρησκο κράτος και σε ουδετερόθρησκο σχολείο. Είναι βασικό θέμα, είπε, η σύγχρονη πολιτισμική ταυτότητα του Έλληνα και υπογράμμισε ότι η Ορθοδοξία είναι πλούσια, δεν είναι μονοδιάστατη. 

Η εκκλησία έχει συμβάλλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας κι αναρωτήθηκε που ήταν στη χούντα και την κατοχή; 

Ακόμη υπογράμμισε ότι στον 20ο αιώνα που ζούμε είναι αδιανόητο η εκκλησία να καθορίζει ποια μαθήματα θα γίνονται στα σχολεία. Αυτά τα πράγματα είναι αναχρονισμός και σκοταδισμός και δεν τα συζητάμε. Πρόσθεσε ότι είναι σκοταδιστικές αντιλήψεις οι θέσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών που δεν πρέπει να γίνονται προσηλυτιστικά και κατηχητικά…Πηγή www.elkosmos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Διαφήμιση για βραχιόλι αποδείξεων ελληνικής κατασκευής - Προπομπός ;


Διαφημίζουν τις ανέπαφες τραπεζικές συναλαγές μέσω βραχιολιού με τσιπ στο χέρι .Διαφήμιση HELLENIC BANK - PayBand Κύπρου. Προπομπός ;;;

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε που τα πουλούν επίσημα

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ελλάδα 26η στην παγκόσμια κατάταξη για τους νέους στόχους του ΟΗΕ - Πάνω από Ιαπωνία, ΗΠΑΗ Ελλάδα καταλαμβάνει την 26η θέση στην πρώτη παγκόσμια κατάταξη των κρατών, με βάση το πόσο έχουν πλησιάσει τους νέους στόχους του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη στον τομέα της υγείας. Η χώρα μας, που βαθμολογήθηκε με 76 με άριστα το 100, βρίσκεται σε υψηλότερη θέση από την Ιαπωνία (27η) και τις ΗΠΑ (28η).

Η σχετική μελέτη για την παγκόσμια κατάταξη παρουσιάσθηκε σε εκδήλωση στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ και δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet".

Είναι η πρώτη ετήσια αξιολόγηση για τις επιδόσεις των χωρών του πλανήτη, όσον αφορά τον βαθμό υλοποίησης των νέων στόχων βιώσιμης ανάπτυξης (Sustainable Development Goals-SDG), που τέθηκαν το 2015 και οι οποίοι διαδέχθηκαν τους παλαιότερους στόχους βιωσιμότητας της χιλιετίας (Millennium Development Goals-MDG), που είχαν τεθεί το 2000 και έληξαν πέρυσι. Οι νέοι στόχοι -στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η υγεία για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών- έχουν ως χρονικό ορίζοντα την επόμενη 15ετία, έως το 2030.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Αμερικανό καθηγητή Στέφεν Λιμ του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης της Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, έλαβαν υπόψη τους μια πληθώρα παραγόντων της περιόδου 1990-2015, όπως η μείωση της παιδικής θνησιμότητας, η καθολική πρόσβαση των πολιτών σε ιατρικές υπηρεσίες κ.α., προκειμένου να κατατάξουν 188 χώρες.

Διαπιστώθηκε γενικότερα μια πρόοδος σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και μικρές μόνο βελτιώσεις σε ζητήματα όπως η θεραπεία της ηπατίτιδας Β, η παιδική παχυσαρκία, η οικογενειακή βία, η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ κ.α.

Την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη καταλαμβάνει η Ισλανδία με βαθμολογία 85 στα 100. Έπονται κατά σειρά οι χώρες Σιγκαπούρη, Σουηδία, Ανδόρα, Βρετανία, Φινλανδία, Ισπανία, Ολλανδία, Καναδάς και Αυστραλία. Η Κύπρος βρίσκεται σε πολύ καλή θέση (17η), η Τουρκία μόλις στην 103η και η Ρωσία στην 119η.

Στον «πάτο» της λίστας συναντά κανείς την Κεντρο-Αφρικανική Δημοκρατία (188), τη Σομαλία (187) και το Νότιο Σουδάν (186). Η σχετικά χαμηλή θέση των ΗΠΑ (28), σύμφωνα με την έκθεση, οφείλεται στα υψηλά ποσοστά βίας, AIDS, κατανάλωσης αλκοόλ, παιδικής παχυσαρκίας, αυτοκτονιών κ.α.

Η παγκόσμια κατάταξη των χωρών θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, προκειμένου να παρακολουθείται σε ποιο βαθμό προοδεύουν προς την υλοποίηση των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης για την υγεία.

Ήδη πάνω από το 60% των χωρών έχουν πετύχει το στόχο του 2030 για μείωση της θνησιμότητας των εγκύων μητέρων (σε λιγότερους από 70 θανάτους ανά 100.000 γεννήσεις) και της παιδικής θνησιμότητας (σε κάτω από 25 θανάτους ανά 1.000 γεννήσεις). Καμία χώρα δεν έχει ακόμη πετύχει τον στόχο της πλήρους εξάλειψης ασθενειών όπως η φυματίωση και το AIDS, κάτι που δύσκολα αναμένεται να έχει επιτευχθεί έως το 2030.

Εξάλλου, μόνο το ένα τέταρτο περίπου των χωρών έχουν υλοποιήσει το στόχο για τη δραστική μείωση έως το 2030 της ρύπανσης του αέρα σε εσωτερικούς χώρους, ενώ λιγότερο από το ένα πέμπτο έχουν καταφέρει να παρέχουν καθολική πρόσβαση σε ασφαλή και φθηνή παροχή ύδρευσης και υγιεινής.

Πηγή www.news.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η επανάσταση ανευ διδασκάλου (συνέχεια: κατοχικοί νόμοι)..

     Μάθημα 2ον: Συνειδητοποίηση.
Η αλήθεια είναι πως η κρίση βαθαίνει, παρά τα όσα ψέματα κραυγάζουν νυχθημερόν κυβέρνηση, πρωθυπουργός και ΜΜΕ.
Και βαθαίνει πραγματικά για εμάς τους μικρούς και μεσαίους,
..στους οποίους εδώ και
έξη χρόνια φορτώνεται συστηματικά το δημόσιο χρέος,
..με εργαλείο τους "νόμους" που νομοθετούν οι γκαγκστερικές κυβερνήσεις των μνημονίων.

Γνωστός του blog έλεγε προχθές πως ενώ το φθινόπωρο του 2011 χρωστούσε στην εφορία το ποσό των 700 ευρώ,
..μετά από τρία μόλις χρόνια, το 2014, και με συρρίκνωση του εισοδήματός του κατά 30-40% βρέθηκε με ληξιπρόθεσμα χρέη γύρω στις 7.500 ευρώ.
Και γιατί ληξιπρόθεσμα;
Διότι η μείωση του εισοδήματος σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας, τα διάφορα αυτοσχέδια χαράτσια, τις αλληλεγγύες(!), τα αυθαίρετα πρόστιμα, και τις ανελαστικές δαπάνες που αυτές δεν μειώθηκαν παράλληλα με τα εισοδήματα,
..αποτελούν μιά σίγουρη συνταγή ώστε να καταστεί ληξιπρόθεσμος χρεοφειλέτης προς την εφορία και ο πιό συνεπής, ο πιό νομοταγής φορολογούμενος.

Το τέλειο άλλοθι για τους κυβερνητικούς γκάγκστερς, για να αρπάξουν μέσω κατασχέσεων κινητή και ακίνητη ιδιωτική περιουσία,
..για αποπληρωμή ενός ήδη πλασματικού διακρατικού, ή διατραπεζικού, ή μεταξύ κράτους και τραπεζών χρέους (μας είναι αδιάφορη η υφή του, μιά και πρόκειται για πλαστό χρέος),
.."χρέος" του οποίου βεβαίως καμία κυβέρνηση προδοτών δεν ενδιαφέρθηκε να εξετάσει την προέλευση και την αλήθεια της ύπαρξής του,
..εφ' όσον το μετακυλούν στις πλάτες του λαού,
..ξεφορτώνοντας τις δικές τους πλάτες από ευθύνες πολιτικές και ποινικές τόσο για την δημιουργία του (όσο είναι νόμιμο), όσο και για την αποδοχή του, νόμιμου και πλασματικού μαζί.

Χρησιμοποιώντας κατά κόρον ως τώρα οι δωσιλογικές κυβερνήσεις την λέξη "νόμος", μία λέξη φορτισμένη στην συνείδηση του κάθε πολίτη με την έννοια της υποχρέωσής απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και το κράτος,
..και νομοθετόντας απίθανους αντισυνταγματικούς "νόμους" προσπαθούν να εξαναγκάσουν εκβιαστικά, όχι μόνον ποινικά αλλά και συνειδησιακά το κάθε πολίτη να υποκύψει εκούσια στην πτώχευσή του και την οιονεί δολοφονία του.

Με αυτήν την πραγματικότητα κατά νου, γίνεται φανερό πως στην σημερινή κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί απ΄ τον Απρίλιο του 2010 ως σήμερα,
..ουδείς πολίτης υποχρεούται σε ουδεμία τήρηση αυτών των "νόμων" του κράτους,
..που νομοθετήθηκαν με την υπόδειξη και στόχο την εξυπηρέτηση των μνημονίων εναντίον του ελληνικού λαού,
..και που είναι εντελώς αντισυνταγματικοί, όπως πολύ εύκολα κάθε απλός αναγνώστης του Συντάγματος μπορεί να συμπεράνει.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει όταν και αν κάποια ελληνική κυβέρνηση και όχι κυβέρνηση δωσιλόγων και απατεώνων θελήσει να αποκαταστήσει την δημοκρατία,
..θα είναι να περάσει απ' το μικροσκόπιο όλους αυτούς τους κατοχικούς μνημονιακούς "νόμους",
..και να καταργήσει άμεσα τους παράνομους, καταχρηστικούς και αντισυνταγματικούς,
..αναδρομικά,
..ούτως ώστε να αρθούν τα οικονομικά και άλλα μέτρα που αυτοί συνεπάχθηκαν εναντίον του λαού τούτης της χώρας.

Ως τότε δεν οφείλουμε κανέναν σεβασμό προς τους συγκεκριμένους κατοχικούς "νόμους",
..δεν τους θεωρούμε κάν νόμους,
..θεωρούμε εγκληματίες εναντίον του λαού όσους υπουργούς τους εφαρμόζουν, αλλά και όσους μας καλούν να τους εφαρμόσουμε σαν κανονικούς νόμους,
..και απλώς υποκύπτουμε σε αυτούς με την βία και με την απειλή κυρώσεων εναντίον μας από τις κατοχικές κυβερνήσεις και τα όργανά τους.

Η επανάσταση όπως είπαμε και σε προηγούμενο σχόλιο, ξεκινάει από μέσα μας, από την συνείδησή μας, από την κατανόηση του προβλήματος, και την άρνηση διαιώνισής του.

Με απλά και σταδιακά βήματα,
..με συνειδησιακή άρνηση στην αρχή,
..που σταδιακά θα γίνει ρητορία, κατήχηση, και μετά πράξη,
..θα νικήσουμε!

Ξανά-μανά κουδούνι.
Ξανά-μανά διάλειμμα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Η νέα ΕΛ.ΑΣ. με μότο οι αστυνομικοί στους δρόμους


Με προτεραιότητα την αύξηση των περιπολιών παντού και εξοικονόμηση προσωπικού και οχημάτων στην αστυνόμευση προχώρησε η αναδιάρθρωση

Με φιλοσοφία λίγο έως πολύ την εξοικονόμηση πόρων, προσωπικού και οχημάτων που θα ριχθούν στην αστυνόμευση προχώρησε η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ., οι λεπτομέρειες της οποίας έγιναν γνωστές σήμερα από την επίσημη παρουσίαση που σύσσωμη την φυσική και πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας.

Από 1.206 υφιστάμενες δομές στην ΕΛ.ΑΣ., πλέον αυτές μειώνονται στις 948 και ανακατανέμονται 4.289 οργανικές θέσεις. Από τα πλέον βασικά σημεία εξοικονόμησης προσωπικού και ανασυγκρότησης είναι τα εξής:

-'Ιδρυση σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο τουλάχιστον ενός Αστυνομικού Τμήματος, με εξαίρεση τους μεγάλους δήμους (Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων κλπ.)

-Ίδρυση Τμημάτων Άμεσης Δράσης σε 8 επιλεγμένα αστικά κέντρα: Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Λαμία, Χαλκίδα, Λάρισα, Ιωάννινα και Αγρίνιο.

-Ένταξη των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών, ως εσωτερική διάρθρωση των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Νομών.

-Διατήρηση Υπηρεσιών και ιδιαίτερα Αστυνομικών Σταθμών σε νησιωτικές ή απομακρυσμένες περιοχές, ανεξαρτήτως αν αυτές αποτελούν αυτοτελή Δήμο για ευνόητους λόγους. Αξίζει να σημειωθεί ότι καταργήθηκαν και κλείνουν 18 Αστυνομικοί Σταθμοί σε όλη την χώρα, που στην ουσία ήταν κλειστοί και δεν λειτουργούσαν, επι τουλάχιστον 4 χρόνια και κόστιζαν χωρίς κανέναν λόγο 350.000 ευρώ τον χρόνο στην ΕΛ.ΑΣ. για την διατήρησή τους και την πληρωμή των ενοικίων τους... Το δικό τους κενό θα καλύψει ο νέος θεσμός του “Τοπικού Αστυνόμου” που θα επισκέπτεται τις περιοχές αυτές και θα έχει τις υποχρεώσεις που είχαν πριν οι Αστυνομικοί Σταθμοί, σε θέματα γραφειοκρατίας και καθημερινότητας.

-Ανακαθορισμός της εσωτερικής διάρθρωσης των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης Αττικής και Θεσσαλονίκης.

-Κατάργηση της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης και ένταξη των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων στην οργανωτική δομή των οικείων Διευθύνσεων Αστυνομίας.

-Διατήρηση του Τμήματος και του Σταθμού Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών, μετονομαζόμενη σε Τμήμα Ειδικών Αποστολών και ίδρυση Τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος στην οργανωτική δομή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

-Διατήρηση των Τμημάτων Αυτοκινητοδρόμων, που λειτουργούν κατά μήκος του οδικού άξονα Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Εύζωνοι, τα οποία μετονομάζονται σε Τμήματα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ.

-Κατάργηση Τμημάτων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και Τμημάτων Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης που λειτουργούν στην τρίτη (εσωτερική) ζώνη της ελληνικής Επικράτειας (Σερβίων, Δεσκάτης, Πολυνερίου, Ελασσόνας, Γόνων, Τρικάλων, Καρδίτσας και Εύβοιας), με παράλληλη ίδρυση Γραφείων Διαχείρισης Μετανάστευσης στα αντίστοιχα Αστυνομικά Τμήματα.

-Διατήρηση των (πρώην) Τμημάτων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ρόδου και Κω.

-Όλα τα Τμήματα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και τα Τμήματα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης που διατηρούνται, μετονομάζονται σε Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης.

-Ίδρυση έξι, επιπλέον, Τμημάτων Ασφαλείας [Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης (Τμήμα Ασφάλειας Θέρμης, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνος, Θερμαϊκού)].

-Ένταξη των 7 Τμημάτων Ασφαλείας (Θήρας, Μυκόνου, Νάξου, Γεροποτάμου, Χερσονήσου, Μοιρών και Ιεράπετρας) στα οικεία Αστυνομικά Τμήματα (ίδρυση διακριτού Γραφείου Ασφαλείας).

-Ίδρυση 10 αμιγών Τμημάτων Διαβατηριακού Ελέγχου σε σημεία εισόδου-εξόδου της χώρας (Κήπων, Ορμενίου, Ευζώνων, Προμαχώνος, Νίκης, Κρυσταλλοπηγής, Κακαβιάς, Μέρτζανης, Δοϊράνης και Σαγιάδας).

-Ίδρυση δύο Τμημάτων Μεταγωγών-Δικαστηρίων στα Χανιά και στα Γρεβενά.

-Συγκρότηση Ειδικών Ομάδων Μεταγωγών στα Τμήματα Μεταγωγών και Τήρησης Τάξης Δικαστηρίων σε Διεύθυνση Μεταγωγών-Δικαστηρίων Αττικής και Υποδιεύθυνση Μεταγωγών-Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης.
Τα άμεσα προσδοκώμενα οφέλη έχουν να κάνουν με μείωση κατά 21% των συνολικού αριθμού των περιφερειακών Υπηρεσιών, την εξοικονόμηση οργανικών θέσεων σε ποσοστό 12,7%, οι οποίες θα κατανεμηθούν στις Υπηρεσίες βάσει των πραγματικών τους αναγκών και μείωση κατά 10% των καταβαλλόμενων μισθωμάτων (χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα λειτουργίας των Υπηρεσιών που συγχωνεύονται).

Από την εξοικονόμηση τουλάχιστον 700 αστυνομικών από την Υπηρεσίας Φύλαξης των VIP, νέοι αστυνομικοί στην πλειονότητά τους, θα μπορέσει άμεσα να ενισχυθεί τόσο η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. όσο και οι δυνάμεις της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και έτσι θα προκύψει 30-50 πρόσθετες Ομάδες ΟΠΚΕ που θα βγουν άμεσα στους δρόμους, άρα 1-2 παραπάνω ομάδες ΟΠΚΕ ανά 8ωρο.

Στην Αττική ειδικά, ακολουθείται η λογική των συγχωνεύσεων σε διάφορα κοντινά Αστυνομικά Τμήματα και έτσι για παράδειγμα πλέον θα υπάρχουν τα Αστυνομικά Τμήματα Μοσχάτου-Ταύρου, Δραπετσώνας-Κερατσινίου, Καλλίπολης-Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Ερυθραίας–Κηφισιάς, Παπάγου–Χολαργού, Βούλας–Βουλιαγμένης, Νέας Χαλκηδόνας-Νέας Φιλαδέλφειας, εξοικονομώντας κτίρια για κοντινές περιοχές και προσωπικό για περιπολίες. Εν ολίγοις, τα 240 Αστυνομικά Τμήματα στην Αττική, θα γίνουν 188. Το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων θα παραμένει και θα ανοίξει Αστυνομικό Τμήμα στην Ιερισσό, καθώς όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Τόσκας, “εμείς αποδεικνύουμε πως πηγαίνουμε εκεί που υπάρχει πρόβλημα και δεν φεύγουμε από αυτό”.

Το Εσωτερικών Υποθέσεων θα παραμείνει, ενώ όπως τόνισε Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, “στο επόμενο διάστημα το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατέβει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι ο Εθνικός Μηχανισμός Αντιμετώπισης Αυθαιρεσίας στα σώματα ασφαλείας και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Μία δουλειά που ξεκίνησε από τούτο εδώ το Υπουργείο, απλώθηκε και υπήρξε διαλειτουργικότητα τόσο με το Ναυτιλίας όσο και με το Δικαιοσύνης. Αποφασίστηκε από τους τρεις Υπουργούς να είναι νομοθετική πρωτοβουλία του Δικαιοσύνης γιατί περιλαμβάνει και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Ο Συνήγορος του Πολίτη πλέον ως αρχή παρεμβαίνει όταν υπάρχουν καταγγελίες επώνυμες και παράλληλα με τα πειθαρχικά όργανα εκκινεί την διαδικασία και έτσι ο πολίτης ξέρει πια ότι η όποια του επώνυμη καταγγελία, θα τύχει μίας ακόμα πιο σοβαρής επεξεργασίας”.

Πρόσθετα δημιουργείται τετραψήφιος αριθμός ψυχολογικής υποστήριξης των αστυνομικών που θα έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται ακόμα και σε καταστάσεις που μία κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το μεγάλο στοίχημα είναι η Άμεση Δράση, όπου πέρα από την τμηματοποίησή της αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω από την ανανέωση και του στόλου της με 400 νέα οχήματα, τα οποία θα είναι σε θέση η ΕΛ.ΑΣ., όμως να παραγγείλει μετά από τουλάχιστον 6 μήνες. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί, το πως βρέθηκε αυτό το κονδύλι.

Κατά την παρουσίαση της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ., ο αναπληρωτής υπουργός κ. Νίκος Τόσκας ανέφερε πως υπήρχε ένα κοινοτικό κονδύλι το οποίο μάλιστα δεν είχε δαπανηθεί για έναν εντελώς φαιδρό σκοπό που προέβλεπε τοποθέτηση καμερών στα... βόρεια σύνορα της χώρας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης... από Βορρά προς Νότο! Κάτι τέτοιο βεβαίως δεν υφίσταται στην χώρα και έτσι με μεγάλη προσπάθεια και αρκετή γραφειοκρατία κατάφερε το υπουργείο να μεταφέρει το κονδύλι αυτό σε ουσιώδεις ανάγκες, όπως είναι αυτό την ανανέωσης του στόλου της.

Πηγή news247.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Panama Papers: Δεκάδες υπουργοί και πολιτικοί της Ευρώπης στις νέες λίστεςΤο Διυλιστήριο λέει : '' .......Αν αναρωτιέστε για τα δικά μας τα μπουμπούκια μπορείτε να δείτε όλη την λίστα ΕΔΩ. Όπως θα δείτε μέσα είναι και η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ Άννα Διαμαντοπούλου, που πολύ σύντομα θα ενσωματωθεί στις τάξεις της ΝΔ. Η αριστεία καλά κρατεί στην ΝΔ, αφού για να συμμετέχεις, στα απαραίτητα προσόντα σου είναι να ανήκεις σε κάποια λίστα φοροδιαφυγής.....'' 


Η Neelie Kroes ήταν διευθύντρια της εταιρείας Mint Holdings Limited, μεταξύ 2000 και 2009, σύμφωνα με δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung (SZ),το οποίο αποτελεί συνέχεια των αποκαλύψεων για το λεγόμενα "έγγραφα του Παναμά". Στη νέα λίστα, η οποία δημοσιεύεται από τη γερμανική εφημερίδα, περιλαμβάνονται και πολλοί άλλοι πολιτικοί.


Σύμφωνα με την SZ, μεταξύ 1990 και 2016, ιδρύθηκαν 175.888 εξωχώριες εταιρείες και ιδρύματα στις Μπαχάμες. Η ύπαρξη τέτοιων εταιρειών δεν απαγορεύεται, εφόσον δεν χρησιμοποιούνται όμως για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή δεν παραβιάζεται το καθήκον γνωστοποίησης, όπως στην περίπτωση της Ολλανδής Επιτρόπου. Η Neelie Kroes παραβίασε εν προκειμένω τον κώδικα δεοντολογίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφού υπήρξε διευθύντρια τη εν λόγω εταιρείας, ενόσω ήταν Επίτροπος (2004-2010) και δεν το γνωστοποίησε, κάτι το οποίο απαγορεύεται σε μέλη της.

Η Κroes θα έπρεπε να είχε γνωστοποιήσει τη δραστηριότητά της αυτή, ακόμα και όταν παραιτήθηκε από τη θέση της διευθύντριας. Η ίδια δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ότι πρόκειται για "αβλεψία". Σύμφωνα με τον δικηγόρο της αναλαμβάνει "πλήρως την ευθύνη" και προτίθεται να ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η γερμανική εφημερίδα, η οποία συνεργάζεται με το δημοσιογραφικό δίκτυο ICIJ, θα δημοσιεύεσει ταυτόχρονα με πολλές άλλες εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα το πόρισμα των συνεχιζόμενων ερευνών, ένα μέρος των οποίων αποκαλύφτηκε την περασμένη άνοιξη.

Μεταξύ των πολιτικών, οι οποίοι ενέχονται στο παγκόσμιο σκάνδαλο των "εγγράφων του Παναμά, είναι ο πρώην Κολομβιανός υπουργός ορυκτού πλούτου Carlos Caballero Argez, ο Καναδός υπουργός Οικονομικών William Francis Morneau και ο αντιπρόεδρος της Ανγκόλας Manuel Domingos Vicente, οι οποίοι φέρονται ως διευθυντές, γραμματείς ή πρόεδροι τέτοιων εταιρειών. Στα νέα έγγραφα συμπεριλαμβάνεται επίσης η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις ITF, καθώς επίσης και 100 Γερμανοί, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Γκέοργκ Φράιχερ φον Βάλντενφελς.

Η εταιρεία της Ολλανδής Επιτρόπου ιδρύθηκε, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, για μια συναλλαγή δισεκατομμυρίων με τον αμερικανικό όμιλο ενεργειακών εταιρειών Enron. Η συμφωνία όμως δεν έγινε τελικά. Λόγω του ότι η Neelie Kroes δεν το γνωστοποίησε στην Κομισιόν κινδυνεύει τώρα με διαγραφή της σύνταξής της, καθώς επίσης και άλλων ευεργετημάτων.


Πηγή www.gazzetta.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....