Διυλιστήριο: 04/11/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ο εκτουρκισμός Ελλήνων, Κούρδων, Αρμενίων και Συρίων στην Εγγύς Ανατολή



Ενδιαφέρον κουρδικό δημοσίευμα, αναφέρεται στην αφομοίωση από τους Τούρκους, των Ελλήνων, των Κούρδων, των Αρμενίων, των Σύριων, των Αράβων και των Εβραίων που ζούσαν στην κακώς ονομαζόμενη ‘Οθωμανική Αυτοκρατορία’, ορθότερα Εγγύς Ανατολή, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Υπάρχει η Εγγύς Ανατολή, η Μέση Ανατολή και η Άπω Ανατολή. Η Εγγύς Ανατολή είναι συνυφασμένη με την βυζαντινή παρουσία που είναι συνέχεια του ελληνικού πολιτισμού και των ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή , σημειώνει ο Κούρδος αρθρογράφος Ισμαήλ Μπεσιξή.

Στην εγγύς Ανατολή εντάσσεται η Μικρά Ασία, που η πλευρά προς το Αιγαίο Πέλαγος ονομαζόταν Ιωνία.

Ανατολικά της Ιωνίας είναι η Ανατολία (από εκεί προήλθε το όνομα) και στη συνέχεια είναι τα εδάφη της Καππαδοκίας. Ο Πόντος είναι στη Μαύρη Θάλασσα, μετά τον Πόντο άρχιζε το Λαζιστάν.

Η πλειοψηφία των πληθυσμών στην Ιωνία, την Ανατολία και την Καππαδοκία, ήταν Έλληνες. Στον Πόντο ήταν οι Έλληνες του Πόντου, Αρμένιοι υπήρχαν στην Αρμενία και στην Κιλικία.

Η άφιξη των Τούρκων στη Μικρά Ασία, συνεχίζει το δημοσίευμα, συμπίπτει με τα πρώτα εξήντα χρόνια του ενδεκάτου αιώνα. Στοιχεία της εποχής δίνουν τον αριθμό των Τούρκων που ήρθαν στη διάρκεια τριών αιώνων, από τότε, στην περιοχή, δηλαδή, μεταξύ του 11ου και 13ου αιώνα, οι οποίοι κυμαίνονται από 400 έως 600 χιλιάδες.

Αυτοί ήταν πολεμιστές, δηλαδή, άνδρες. Ήρθαν πολεμώντας και παντρεύτηκαν γυναίκες από τον εντόπιο πληθυσμό. Έτσι πήραν γυναίκες των Αρμενίων, των Ελλήνων, των Εβραίων, των Κούρδων, των Σύριων, των Αράβων κλπ. Πρώτα, βέβαια, γινόταν ο εξισλαμισμός, που συνεχίστηκε στους επόμενους αιώνες.

Μέχρι τον 19ο αιώνα κράτησε ο εκτουρκισμός, με τη μορφή των φόρων κατά των χριστιανών που αποτέλεσε μια σοβαρή πίεση για να αλλάξουν θρήσκευμα οι εντόπιοι χριστιανικοί πληθυσμοί, οι γηγενείς.

Όταν οι Τούρκοι άρχισαν να συρρέουν στη Μικρά Ασία, πριν από έξι- επτά αιώνες, ο γηγενής πληθυσμός αριθμούσε περί τα δέκα εκατομμύρια και αυτό που φαίνεται σήμερα είναι ότι ο πληθυσμός στη Μικρά Ασία έχει τα γονίδια των γηγενών πληθυσμών και δεν έχουν ή έστω έχουν ελάχιστη ομοιότητα με τους κατοίκους της Κεντρικής Ασίας, από περιοχές καταγωγής των Τούρκων. Αυτό που κυριαρχεί στη Μικρά Ασία είναι το γονίδιο του Έλληνα και του Αρμένη που είναι περίπου ίδιο.
**
Μέχρι τις αρχές του εικοστού αιώνα οι Έλληνες του Πόντου είχαν τις πανάρχαιες πόλεις, Αμάσεια, Νεοκαισάρεια, Τραπεζούντα, Αργυρούπολη, Ματσούκα, Σαμψούντα, Σινώπη, Μπάφρα κ.ά.

Στις αρχές του εικοστού αιώνα μέχρι το 1914-15 οι επαρχίες του Πόντου είχαν 1135 εκκλησίες , 960 ελληνικά σχολεία και 815 ελληνικές κοινότητες.

Η καταστροφή όλων αυτών των πληθυσμών έγινε με την οργάνωση «Ένωση και Πρόοδο» των Τούρκων για την απονομή της τουρκικής ταυτότητας.

Η οργάνωση προέβλεπε μια ενιαία χώρα στο εσωτερικό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που θα ζούσαν μόνο αυτοί που αισθάνονταν Τούρκοι.

Αυτή η οργάνωση είχε ως στόχο τον διωγμό των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Κούρδων, των Σύριων, των Αλεβιτών. Δεν έπρεπε να υπάρχουν αυτοί οι πληθυσμοί στην ‘τουρκική αυτοκρατορία’.

Οι «Ενωτικοί» αποφάσισαν ότι έπρεπε να εκδιωχθούν οι Έλληνες της Ιωνίας, της Ανατολίας, της Καππαδοκίας και του Πόντου. Να διωχθεί και ο Αρμενικός πληθυσμός ενώ οι Ασσύριοι, οι Κούρδοι, οι Αλεβίτες, οι Λαζοί και οι άλλες μικρότερες ομάδες να αφομοιωθούν από τους Τούρκους, με πιέσεις και γάμους, ώστε η αυτοκρατορία να είναι καθαρά τουρκική με πυλώνα το Ισλάμ.

Οι διωγμοί και οι δημεύσεις των περιουσιών των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Σύριων, έδωσαν οικονομική ώθηση στην Οθωμανική οικονομία και έτσι άρχισε να γεννιέται η τουρκική αστική τάξη.

Μετά τους βαλκανικούς πολέμους του 1912-13 και τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι Τούρκοι έστρεψαν την προσοχή τους στους εσωτερικούς εχθρούς και αυτοί ήταν οι Έλληνες.

Από το 1911 άρχισε ουσιαστικά ο διωγμός των Ελλήνων της Ιωνίας και τέθηκε το σχέδιο της απομάκρυνσης των συνειδητών Ελλήνων από τη Μικρά Ασία, αυτή η διαδικασία επεκτάθηκε δραστικά μετά το 1913.

Στόχος της ‘Ένωσης και Προόδου’ των Τούρκων ήταν από το 1914 ο διωγμός των Ελλήνων του Πόντου, της Καππαδοκίας, της Ανατολίας και της Ιωνίας. Άρχισε ο εκφοβισμός, οι δολοφονίες, οι καταπιέσεις και το ένα γεγονός διαδέχονταν το άλλο. Στόχος τους ήταν ο διωγμός των Ελλήνων από τον Πόντο, ή θα τους σκότωναν ή θα τους έκαιαν τα σπίτια, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να ζήσουν στην εσωτερική Οθωμανική αυτοκρατορία που θα αποτελούσε την τουρκική πατρίδα…

Το κείμενο αποτελεί αποσπασματική παρουσίαση της ομιλίας του Κούρδου Ισμαήλ Μπεσιξή (İsmail Beşikci) στο ιστορικό συμπόσιο που έγινε στην Άγκυρα στις 9 Απριλίου 2016 από το έντυπο ‘Newroz’ για «Ο Α΄ παγκόσμιος Πολέμος και μετά, το πρόβλημα της περιφέρειας του Πόντου» [Birinci Dünya Savaşı’nda ve Sonrasında, Trabzon Vilayet Pontus Sorunu].


--
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξεπέρασε τις 1000 ομιλίες στην Ευρωβουλή ο Νότης Μαριάς



Ξεπέρασε τις 1000 ομιλίες–παρεμβάσεις στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την έναρξη της θητείας του τον Ιούλιο του 2014 μέχρι τέλους Μαρτίου 2016 ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς συνεχίζοντας αταλάντευτα τον αγώνα του ενάντια στην τρόικα και τα μνημόνια.

Ο Νότης Μαριάς είναι ο μόνος μέχρι στιγμής από τους 751 Ευρωβουλευτές που έσπασε το φράγμα των 1000 ομιλιών-παρεμβάσεων σύμφωνα με το αξιόπιστο σύστημα «ΜEP Ranking», το οποίο καταγράφει τη δραστηριότητα των μελών της Ευρωβουλής και αξιολογεί την παρουσία τους από πλευράς ομιλιών – παρεμβάσεων στην Ολομέλεια, ερωτήσεων κλπ.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής παραμένει σταθερά πρώτος με 1033 ομιλίες- παρεμβάσεις, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται με 995 ομιλίες ο Κροάτης Ευρωβουλευτής Ivan JAKOVCIC και ακολουθεί τρίτος ο Πορτογάλος Miguel VIEGAS με 721 ομιλίες. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Ιταλός Fabio-Massimo CASTALDO με 715 ομιλίες ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Ρουμάνος Docu-Claudian FRUNZULICA με 710 ομιλίες.

Επισυνάπτεται η ιστοσελίδα της αξιολόγησης που παρουσιάζει τον αντίστοιχο πίνακα και τα στοιχεία

http://www.mepranking.eu/8/ep.php?order=CRE


http://diulistirio.blogspot.gr/




Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Αυτή είναι η Ελλάδα μας!!! Τέσσερα ελληνικά σχολεία σάρωσαν τα πανευρωπαϊκά βραβεία σε διαγωνισμό για τη Νανοτεχνολογία!!!

Δύο δημοτικά σχολεία από τα χωριά Αμμοχώρι και Βαρικό της Φλώρινας, κέρδισαν το πρώτο βραβείο σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που αφορούσε τη Νανοτεχνολογία. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από όλη την Ευρώπη αλλά και τα τρία πρώτα βραβεία πήγαν στην Ελλάδα. Το δεύτερο βραβείο το κέρδισε σχολείο από την Αθήνα, ενώ το τρίτο δόθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.

"Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό η χώρα μας, με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει να καταφέρνει τέτοια επιτυχία", δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αν. καθηγήτρια στην Παιδαγωγική Σχολή του πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, Άννα Σπύρτου.

Τα δύο σχολεία από τη Φλώρινα βραβεύτηκαν με το πρώτο βραβείο στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Nanodiode για τη δημιουργία του επιστημονικού φιλμ που ονόμασαν -όχι τυχαία- Florinano.

Το Florinano είναι μια κοινότητα μάθησης που λειτουργεί στη Φλώρινα εδώ και τρία χρόνια και προκύπτει από τη σύνθεση των λέξεων Φλώρινα και Νάνο (από το Νανοτεχνολογία).

Όπως αναφέρει η κ. Σύρπου, που είναι και η επιστημονικά υπεύθυνη του Florinano, πρόκειται για μια σύγχρονη κοινότητα μάθησης που δημιουργήθηκε στη Φλώρινα και έχει ως έργο την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για τη διδασκαλία της Nανοτεχνολογίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

"Για να διδάξεις Νανοτεχνολογία δεν χρειάζεσαι ακριβά υλικά, μόνο θέληση και διάθεση να εμπνεύσεις τους μαθητές" είπε χαρακτηριστικά.

Τη συγκροτούν μαθητές δημοτικών σχολείων, δάσκαλοι, σχολικοί σύμβουλοι, φοιτητές και ερευνητές της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στο φιλμ "Let's talk about nano", οι μαθητές περιγράφουν ένα πολύ γνωστό φυσικό φαινόμενο που σχετίζεται με την υπερ-υδροφοβικότητα των φύλλων του λωτού: το "φαινόμενο του λωτού". Παρουσιάζονται εφαρμογές της Nανοτεχνολογίας, όπως είναι τα υπερ-υδροφοβικά ξύλα και υφάσματα. H κοινότητα Florinano μελετά κι άλλα υπερ-υδροφοβικά φυτά, όπως το κουνουπίδι, το λάχανο και το μπρόκολο.



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πλειστηριασμοί ακόμη και πρώτης κατοικίας από οφειλές του ΕΝΦΙΑ

Ζευγάρι ηλικιωμένων ιδιοκτητών κινδυνεύει άμεσα να χάσει την πρώτη κατοικία του (παλιά μονοκατοικία στο Ψυχικό) σε πλειστηριασμό, λόγω σωρευμένων οφειλών από τη φορολογία κατοχής (ΦΑΠ, ΕΕΤΗΔΕ/ΕΕΤΑ, ΕΝΦΙΑ) των τελευταίων ετών.

Οι οφειλές αυτές σύμφωνα με ανακο΄νωση της ΠΟΜΙΔΑ δεν προέκυψαν από την αδιαφορία ή ασυνέπεια του ζευγαριού απέναντι στις φορολογικές του υποχρεώσεις, αλλά από αντικειμενική αδυναμία καθώς το ετήσια εισόδημά του είναι μικρότερο από τον ΕΝΦΙΑ που του επιβάλλεται.

"Σήμερα στο Ψυχικό, αύριο στο Χαλάνδρι, μεθαύριο στο Μπραχάμι και σε λίγο σε όλη τη χώρα..." δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς.

Η υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, σε συνδυασμό με τη δημευτική φορολογία τύπου ΦΑΠ (βάσει της «αντικειμενικής» αξίας), όπως αυτή επιβάλλεται σήμερα μέσω του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ, παράγει, δυστυχώς, αυτά τα τραγικά αποτελέσματα, καθώς και ποινική δίωξη αν η οφειλή υπερβαίνει τις 50.000€! Αίτημα της ΠΟΜΙΔΑ ήταν και παραμένει η κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ, ώστε να αποκατασταθεί η φορολογική δικαιοσύνη.

Η ΠΟΜΙΔΑ προσκαλεί κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου που έχει υποστεί κατάσχεση ακινήτου του ή του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη λόγω οφειλών ΦΑΠ-ΕΕΤΗΔΕ-ΕΕΤΑ-ΕΝΦΙΑ, να μας ενημερώσει σχετικά με μήνυμά του στο mail@pomida.gr ή στο fax 2103252470

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η νύφη του Αντ. Σαμαρά και η οικογένειά της στη λίστα Λαγκάρντ



Με μια αποκάλυψη που εξηγεί τη στάση του Αντώνη Σαμαρά και την προσπάθεια συγκάλυψης της λίστας Λαγκάρντ κυκλοφορεί η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Ο Γιάννης Παγίδας , πεθερός του αδελφού του Σαμαρά, Αλέξανδρου, είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Συνδικαιούχος του λογαριασμού είναι η Ευτυχία Παγίδα, η οποία δεν είναι άλλη από την Ευτυχία (Έτα) Παγίδα Σαμαρά, νύφη του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Γιάννης Παγίδας εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ με λατινικούς χαρακτήρες ως JEAN PAGUIDAS. Η αναγραφή του ονόματός του με αυτό τον τρόπο δεν δημιουργούσε υποψίες πως πρόκειται για το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που προέκυψε από πληροφορίες που ήθελαν τον Παγίδα στη λίστα, ανοίξαμε την καρτέλα του συγκεκριμένου προσώπου στη λίστα που παρέδωσε ο Φαλτσιανί.

Προκύπτει λοιπόν πως ο Παγίδας, έχει ανοίξει λογαριασμό στην HSBC στις 2 Φεβρουαρίου του 1997. Συνδικαιούχοι σε αυό τον λογαριασμό είναι η Παγίδα Βασιλική (Ιλόνα), ο Παγίδας Νικόλας, η Παγίδα Ευτυχία και μια χρηματοπιστωτική εταιρεία της Γενεύης, η AGEFOR.

Ως καταγωγή του Παγίδα εμφανίζεται η MYTILIFI αντί του ορθού ΜYTILINI , λάθος που επίσης είχε παίξει ρόλο στον να μην εντοπιστεί ο Παγίδας κατά τον έλεγχο που κάναμε στη λίστα.

Στην καρτέλα της HSBC έχει δηλώσει διεύθυνση Φιλαδελφέως 62, Κεφαλάρι η οποία αντιστοιχεί σύμφωνα με τους τηλεφωνικούς καταλόγους στο σπίτι της οικογένειας Παγίδα.


Η συγκάλυψη Σαμαρά

Η ύπαρξη συγγενών του Αντώνη Σαμαρά στη λίστα δίνει μια σαφή εξήγηση για τον τρόπο που αντιμετώπισε την αποκάλυψη της λίστας αλλά και για την προσπάθεια που κατέβαλε ο ίδιος και το κόμμα του (ίσως εν αγνοία των μελών του) να απαξιώσουν την αποκάλυψη και να χτυπήσουν το HOT DOC και τον Κώστα Βαξεβάνη που την αποκάλυψαν.

Ο Γιάννης Παγίδας είναι επίσης επιστήθιος φίλος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου . Υοπήρχαν μάλιστα δημοσιεύματα που διαβεβαίωναν πως η υπουργοποίησή του επί Σαμαρά έγινε με παρέμβαση Παγίδα στο Σαμαρά.

Ο Παγίδας φαίνεται επίσης να έχει σχέσεις με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάν η με την οποία έχουν και κοινή καταγωγή.


Η κυρία Έτα Παγίδα Σαμαρά του Ψυχάρη


Η Ευτυχία ή Έτα Παγίδα, σύζυγος του Αλέξανδρου Σαμαρά, έχει διοριστεί στο Μπενάκειο Ινστιτούτο ως αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. Πρόκειται για Ινστιτούτο που συνδέεται με την οικογένεια Σαμαρά.

Είναι γνωστή για τη συμμετοχή της σε διάφορες κοσμικές συγκεντρώσεις και γκαλά που έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Το σημαντικό όμως και σίγουρα όχι τυχαίο, είναι πως από το 2009, έχει αναλάβει τις Δημόσιες Σχέσεις και την προβολή του ΔΟΛ, μετά την ανάληψη του συγκροτήματος από τον Σταύρο Ψυχάρη.

Το ΔΟΛ, είχε επισκεφθεί ο Σαμαράς αμέσως μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας

Οι αποκάλυψη για την ύπαρξη των συγγενών στη λίστα Λαγκάρντ, δεν δρομολογεί μόνο δικαστικές εξελίξεις αλλά και πολιτικές. Η ΝΔ, παρά τη σχέση στελεχών της με το Σαμαρά, πρέπει να τοποθετηθεί γαι το γεγονός αλλά και για τις θέσεις που έχει διατυπώσει σε σχέση με τη λίστα.

Πέραν όλων των άλλων, ο Αντώνης Σαμαράς και η οικογένειά του επέκρυψαν επιμελώς την ύπαρξη συγγενικών τους προσώπων στη λίστα. Σε κάθε περίπτωση ο πρώην πρωθυπουργός έπρεπε να έχει κάνει ο ίδιος γνωστό πως η νύφη του είναι στη λίστα. Όχι μόνο το απέκρυψε αλλά έκανε κάθε προσπάθεια για να συγκαλυφθεί η υπόθεση.



http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το Spiegel εμπλέκει και τον Σόιμπλε στα «Panama Papers»


Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εμφανίζεται να αγνόησε επανειλημμένα πληροφοριοδότη, που ήθελε να αποκαλύψει ύποπτες γερμανικές συναλλαγές μέσω offshore στον Παναμά

Σε μια περίεργη υπόθεση «εμπλέκει» το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται σε σχετικό του δημοσίευμα, τόσο ο χερ Σόιμπλε όσο και ο Βέρνερ Γκάτσερ, υψηλόβαθμο στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αρνούνταν, επί σειρά ετών, να έρθουν σε επαφή με πληροφοριοδότη που ήθελε να προβεί σε αποκαλύψεις σχετικά με ύποπτες συναλλαγές μιας εικονικής εταιρείας στον Παναμά.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το υπαγόμενο στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, Ομοσπονδιακό Τυπογραφείο (Bundesdruckerei), που αναφέρεται στα λεγόμενα «Panama Papers», χρησιμοποίησε αυτή την εταιρεία για συναλλαγές στη Βενεζουέλα.

Όπως επισημαίνει το Spiegel, «ούτε ο Σόιμπλε, που τώρα ανοίγει μέτωπο κατά των offshore εταιρειών, ούτε ο Γκάτσερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του κρατικού ομίλου (Bundesdruckerei), αντέδρασαν επί σειρά ετών στην προσφορά» του πληροφοριοδότη, «που τους είχε γράψει προσωπικά».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνεχίζει το ρεπορτάζ της Deutche Welle, η offshore εταιρεία Billingsley Global Corporation, που χρησιμοποιούσε το Ομοσπονδιακό Τυπογραφείο και επίσης αναφέρεται στα «Panama Papers», ιδρύθηκε από τη δικηγορική εταιρεία Mossack Fonseca, που βρίσκεται στο επίκεντρο των αποκαλύψεων.

Από την πλευρά του, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε ότι, έπειτα από «πολυάριθμες τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές έρευνες, δεν διαπιστώθηκαν νομοθετικές παραβιάσεις», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό το διάστημα εξετάζεται εκ νέου, εντός του Ομοσπονδιακού Τυπογραφείου, η επίμαχη «συναλλαγή στη Βενεζουέλα».

Οι σκανδαλώδεις αποκαλύψεις των «Panama Papers» έχουν θέσει επί ποδός τις αρμόδιες αρχές διεθνώς.

Οι πληροφορίες της Ένωσης Ερευνητών Δημοσιογράφων ICIJ για πολιτικούς, αθλητές, διασημότητες και υψηλόβαθμους παράγοντες, που φέρονται να διατηρούσαν χρήματα σε offshore φορολογικούς παραδείσους, φαίνεται να κινητοποιούν και τη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες ενός σχεδίου διαφάνειας και δράσης, προκειμένου μεταξύ να μπει φραγμός σε συναλλαγές γερμανικών επιχειρήσεων με φορολογικούς παραδείσους, όπως γράφει το Spiegel.

Το γερμανικό περιοδικό διευκρινίζει πάντως ότι το Βερολίνο απέρριπτε το προηγούμενο διάστημα σταθερά σε ευρωπαϊκό επίπεδο τη σύσταση ενός μητρώου διαφάνειας, το οποίο εμφανίζεται τώρα ως πρόταση της γερμανικής κυβέρνησης -συγκεριμένα του υπουργού Δικαιοσύνης Χάικο Μάας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μεγάλες στιγμές!..

     Το ΤΣΥΡΙΖΑ έχει μετεξελιχτεί πιά εντελώς σε ένα ροζ ΠαΣοΚ.
Με τα στελέχη του, με τα σουσούμια του και τις πρακτικές του, με τα όλα του.

Είναι σαν να έχουμε κάνει έναν μεγάλο κύκλο και νάχουμε επιστρέψει από 'κει που ξεκινήσαμε: από την πολιτική αλητεία του DNA ΠαΣοΚ.
Ακόμη και ο πρωθυπουργός δεν είναι
παρά μία ρεπλίκα, ένα κακέκτυπο του ιστορικού εκείνου ηγέτη και Μεγάλου Τυχοδιώκτη, που θεμελίωσε τον τάφο της σύγχρονης Ελλάδας,
..προκειμένου να νέμεται ο ίδιος την εξουσία εφ' όρου ζωής, και να κονομάει τα ανυπολόγιστα η οικογένειά του και όλη η δυναστεία.

Η Ιστορία όμως όταν επαναλαμβάνεται, επαναλαμβάνεται σαν φάρσα.
Τις περισσότερες φορές σαν φαρσοκωμωδία,
..κι άλλες, όπως η σημερινή, σαν φαρσοτραγωδία.

Κι αφού ο πρωθυπουργός Αλέξης έστησε εν έτει 2016, σκηνικό του 1986,
..δεν μένει παρά να βρει και μιά γκόμενα, κατά προτίμηση δευτεράτζα και αμόρφωτη,
..προκειμένουν να μοιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο στο ίνδαλμά του.
Αν έχει, κακώς κάνει και την κρύβει, αφού ο έλληνας γουστάρει ο πρωθυπουργός του να είναι πηδηχταράς κι αλήτης, και όχι σπασικλάκι του δεκαπενταμελούς.

Μετά να φτιάξει και μιά βίλλα να στεγάσει τον έρωτά του,
..να την βάψει λαχανί, σε αντιδιαστολή με το ροζ της βίλλας εκείνου,
..και μετά να ξαμολύσει τα σκυλιά τύπου Γιαννόπουλου, να πετούν λάσπη και σκ@τά σε όποιον του ασκήσει κριτική.
Ιδανικοί για αυτή την δουλειά είναι τόσο το Φλάμπουρο, όσο και ο Δραγάτης.
Είναι κι οι δύο εξ ίσου χυδαίοι, ξετσίπωτοι και θρασείς.

Ζήτω!
Ζούμε πάλι τις μεγάλες στιγμές του παρελθόντος.
Και δεν έχουμε και το ρίσκο εκείνων των εποχών,
..να πτωχεύσουμε ή να καταστραφούμε!

Έχουμε ήδη καταστραφεί!.. Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....