Διυλιστήριο: 04/10/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Συρία: Αμερικανικά αντιαρματικά όπλα στα χέρια των ανταρτών

Ισλαμικές ανταρτικές ομάδες και ιδιαίτερα η ομάδα «Χαρακάτ Χάζμ», έχουν αναρτήσει βίντεο στο YouTube, στο οποίο δείχνουν ότι κατέχουν και χρησιμοποιούν, έναν αμερικανικό αντιαρματικό πύραυλο BGM-71 TOW.

Πρόκειται για τρία βίντεο που είναι τραβηγμένα στην περιοχή Ιντλίμπ και αναρτήθηκαν μεταξύ της 1ης και 5ης Απριλίου. Τα βίντεο δείχνουν τους αντάρτες να χρησιμοποιούν το όπλο από το πίσω μέρος ενός οχήματος.

Είναι άγνωστο πως το όπλο αυτό έχει φθάσει στα χέρια των ισλαμιστών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό το όπλο που παρήχθη για πρώτη φορά το 1963, είναι γνωστό ότι έχει πουληθεί σε τουλάχιστον 40 χώρες στον κόσμο, μεταξύ αυτών είναι το Ισραήλ, η Τυνησία, η Σαουδική Αραβία, το Ομάν, το Μαρόκο, το Λίβανο, το Κουβέιτ, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Υεμένη και η Τουρκία.

Η αμερικανική εφημερίδα «Huffington Post» σε άρθρο της θέτει το ερώτημα πως η συριακή αντιπολίτευση έχει πάρει στα χέρια της τους εκτοξευτές πυραύλων.

Χωρίς άμεσα να κατηγορεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την παροχή όπλων στους αντάρτες, η εφημερίδα σημειώνει ότι καμία συμμαχική χώρα που κατέχει το BGM-71 TOW, δεν θα μπορούσε να μεταβιβάσει σε τρίτο πρόσωπο, χωρίς προηγούμενη έγκριση από την Ουάσιγκτον, εκτός εάν είχαν ληφθεί με αθέμιτα μέσα, σημειώνει το δημοσίευμα.
http://www.echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εκπέμπουμε SOS σε όλη την κοινωνία. Το μεγαλύτερο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της χώρας πάει να διαλυθεί.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Εκπέμπουμε SOS σε όλη την κοινωνία .
Από τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ημέρα Κυριακή , το Νοσοκομείο μας κινδυνεύει να κλείσει.
Λόγω της διαθεσιμότητας 67 γιατρών του πρώην ΙΚΑ, θα σταματήσουν να λειτουργούν ή θα υπολειτουργούν τμήματα του Ακτινοδιαγνωστικού (ο μαγνητικός τομογράφος και ο υπέρηχος που στεγάζεται στην Λ.Αλεξάνδρας 119), το Παθολογοανατομικό Εργαστήριο που βγάζει τις βιοψίες, το Ιατρείο Πόνου, η Β΄κλινική Μαστού, το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα που κάνει τις ακτινοβολίες κ.α
Αυτό σημαίνει ότι άμεσα θα μειωθούν τα χειρουργεία και οι θεραπείες των ασθενών και θα επηρεαστούν δυσμενώς όλες οι κλινικές και τα τμήματα του Νοσοκομείου.
Σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα των 4 οδηγών μας που καλύπτουν τις ανάγκες της αιμοδοσίας και του μοριακού ελέγχου και τις ανάγκες της άμεσης μεταφοράς από το κεντρικό κτίριο στα δυο παραρτήματα και με τους 3 φύλακες που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα και αυτοί , το μίγμα σκοτώνει.
Η συρρίκνωση του προσωπικού του ΕΣΥ οδηγεί με τη σειρά της στη συρρίκνωση των δομών του, καθιστώντας το μη λειτουργικό. Το κενό που θα δημιουργηθεί θα κληθεί να καλύψει ο ιδιωτικός τομέας, σε μία εποχή μάλιστα, όπου οι πολίτες φτωχοποιούνται μαζικά, λόγω των εφαρμοζόμενων νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών. Το γεγονός, ότι ιδιώτες επιχειρηματίες στο χώρο της υγείας επεκτείνουν βαθμηδόν τις δραστηριότητές τους κατά τα μνημονιακά έτη δεν είναι συμπτωματικό, αλλά καταδεικνύει ότι η υγεία μετασχηματίζεται από κοινωνικό αγαθό σε πεδίο κερδοφορίας.
«Όποιος μπορεί να πληρώσει θα ζήσει κι όποιος αδυνατεί, ας φρόντιζε να μπορούσε να πληρώσει.»
Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο είναι ενωμένοι. Προχωρήσαμε ήδη από την 1-4-2014 σε κινητοποίηση με διαμαρτυρία στη διοίκηση και κάνουμε αγώνα να κοινοποιήσουμε και δημοσιοποιήσουμε το γεγονός. Σήμερα έγινε μία από τις μαζικότερες Γενικές Συνελεύσεις που έχουν γίνει ποτέ με συμμετοχή από όλους τους κλάδους εργαζομένων και όλα τα τμήματα του νοσοκομείου και αποφασίστηκε να συνεχίσουμε τις καθημερινές κινητοποιήσεις-διαμαρτυρίες μας 11π.μ με 3μ.μ για να ενημερώνουμε τους ασθενείς μας και ζητάμε την αλληλεγγύη όλων.
Ειδικότερα σε μία τόσο ευαίσθητη ομάδα ασθενών , όπως οι καρκινοπαθείς , που δυστυχώς αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και σε μικρές ηλικίες και ενώ οι νοσούντες έχουν ήδη αντιμετωπίσει την βαρβαρότητα των περικοπών στα φάρμακα τους και την απαράδεκτη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών νοσηλείας και θεραπείας, προκαλεί και αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ η περαιτέρω περικοπή στην παρεχόμενη περίθαλψή τους.
Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να διαλυθεί το μεγαλύτερο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της χώρας ή να ιδιωτικοποιηθεί. Διαδώστε το παντού. Θα κορυφώσουμε άμεσα με την απεργία της Τετάρτης 9-4-14 και θα συνεχίσουμε με τα βήματα του συντονισμού μας με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας.

Απέναντι στις βάρβαρες πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, μόνη ελπίδα είναι οι αγώνες μας.
Έχουμε τη δύναμη, όλοι μαζί μπορούμε!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ!


Από το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος                                                                                 Η γραμματέας
Κώστας Καταραχιάς                                                                   Κυριακή Κοκολάκη

Τηλ.6945677808
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κασιμάτης: «Να τι σημαίνει το Αγγλικό Δίκαιο που η Ελλάδα σήμερα πουλάει Ομόλογα και πανηγυρίζει ο Στουρνάρας»

Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης αποκαλύπτει τι σημαίνει η αλλαγή του δικαίου για τα νέα ομόλογα
Με το ελληνικό οι κανόνες λειτουργούν υπέρ του οφειλέτη, ενώ με το αγγλικό υπέρ του δανειστή!
Αν γίνει η αλλαγή που μας ζητάνε επίμονα οι δανειστές, δεν μπορείς να ζητήσεις μείωση του χρέους
Απαράδεκτη είναι η τυχόν αποδοχή του αγγλικού δικαίου στη νέα δανειακή σύμβαση, υπογραμμίζει με συνέντευξή του στο «ΠΑΡΟΝ» ο έγκριτος συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης, παραθέτοντας ουσιαστικά επιχειρήματα. Ο κ. Κασιμάτης εξηγεί ότι οι δανειστές μας θέλουν να επιβάλουν το αγγλικό δίκαιο επειδή αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν πειραματόζωο και στο πλαίσιο μιας αντίληψης κατοχής του ευρωπαϊκού Νότου απ” τον Βορρά.
Εξηγεί επίσης, και μάλιστα και με παραδείγματα, ότι η επιβολή του αγγλικού δικαίου λειτουργεί πάντα υπέρ του δανειστή και ποτέ υπέρ του οφειλέτη, ο οποίος όμως είναι το αδύναμο μέρος σε τέτοιες δανειακές συμβάσεις.
Για παράδειγμα, σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο ο οφειλέτης δεν μπορεί να ζητήσει μείωση του χρέους ακόμα κι αν είναι επαχθές, σε κάποιο μέρος του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του έγκριτου συνταγματολόγου:Γίνεται πολύς λόγος τελευταία για το αγγλικό δίκαιο στο οποίο μας επιβάλλουν οι δανειστές μας να υπάγονται οι δανειακές μας συμβάσεις. Τι σημαίνει αυτό για τη χώρα μας;

- Η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η Ελλάδα τον Μάιο του 2010 με τις χώρες της Ευρωζώνης και με το ΔΝΤ (το λεγόμενο Μνημόνιο) είχε περιλάβει τον όρο στο άρθρο 14 (1) ότι η Σύμβαση που υπογράφτηκε και κάθε υποχρέωση σχετική με αυτή «διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο». Αυτό το είχα καταγγείλει τότε αμέσως ως πολύ σοβαρό ζήτημα που είχε δεχτεί η κυβέρνηση. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω με απλά λόγια τι σημαίνει αυτός ο όρος: Σε όλες τις χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης, οι κανόνες που ρυθμίζουν τις σχέσεις μεταξύ του δανειστή και του οφειλέτη είναι πάντοτε υπέρ του οφειλέτη, γιατί ο οφειλέτης είναι το αδύναμο μέρος μιας δανειακής σύμβασης, ενώ ο δανειστής είναι το ισχυρό. Αυτό είναι μια κατάκτηση του ανθρωπιστικού δικαιϊκού πολιτισμού της Ευρώπης. Στην Αγγλία αυτό δεν ισχύει. Εκεί επικράτησε η αποικιακή νοοτροπία της αυτοκρατορίας και η νοοτροπία του Μεσαίωνα, που ήταν πάντοτε υπέρ του ισχυρού δανειστή και εις βάρος του φτωχού οφειλέτη. Αυτό ακριβώς είχε σατιρίσει ο Σαίξπηρ στο έργο του «Ο έμπορος της Βενετίας» με τον τύπο του τοκογλύφου Σάιλοκ. Σύμφωνα, λοιπόν, με το αγγλικό δίκαιο, ό,τι και αν συμφωνήσει και υπογράψει εις βάρος του ο οφειλέτης, ο οποίος βρίσκεται συνήθως στην ανάγκη να δανειστεί, ισχύει, έστω και αν είναι, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο και με το δίκαιο των άλλων χωρών της ηπειρωτικής Ευρώπης, αθέμιτο.


Για να καταλάβουν καλύτερα οι αναγνώστες μας, μπορείτε να μας δώσετε κάποιο παράδειγμα;

1ο παράδειγμα: Αν οδηγηθεί ο οφειλέτης, λόγω της μεγάλης ανάγκης που έχει να δανειστεί χρήματα, σε υπερδανεισμό, να δανειστεί δηλαδή περισσότερα χρήματα από όσα χρειάζεται για να κερδίσει περισσότερα ο δανειστής, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο μπορεί να μειωθεί το δάνειο μέχρι το αναγκαίο για την κάλυψη των αναγκών του οφειλέτη. Αυτό με το αγγλικό δίκαιο δεν μπορεί να γίνει.
2ο παράδειγμα: Αν ο δανειστής, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη του οφειλέτη, αξιώσει μεγαλύτερο τόκο από εκείνον που ισχύει στις συναλλαγές, μπορεί ο οφειλέτης σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο να ζητήσει τη μείωσή του. Αυτό με το αγγλικό δίκαιο δεν γίνεται.
3ο παράδειγμα: Η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η Ελλάδα τον Μάη του 2010 είναι γεμάτη με όρους που ισχύουν μόνο για τον οφειλέτη, ενώ δεν προβλέπεται, για χάρη της ισότητας, να ισχύουν αντίστοιχοι και για τον δανειστή. Ο οφειλέτης (η Ελλάδα) μπορεί, σύμφωνα με το δίκαιο των χωρών της ηπειρωτικής Ευρώπης (και της Ελλάδας), να ζητήσει τη ΜΗ εφαρμογή τους εις βάρος του. Σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο, δεν μπορεί.
4ο παράδειγμα: Ο οφειλέτης ενώ μπορεί, σύμφωνα με το δίκαιο της ηπειρωτικής Ευρώπης, να ζητήσει τη μείωση του χρέους κατά το ποσό που είναι «επαχθές», δεν μπορεί σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο γιατί δεν αναγνωρίζει αυτό το δικαίωμα. Θα μπορούσε να αναφέρει κανείς πολλά παραδείγματα, που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα απέναντι στις χώρες της Ευρωζώνης και στο ΔΝΤ. Βεβαίως, όλα αυτά είναι αντίθετα προς το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Είναι, όμως, πολύ δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο, να βρει η Ελλάδα ή άλλο κράτος-οφειλέτης το δίκιο του σε διεθνή όργανα. Αυτό το ξέρουν καλά οι δανειστές μας.


Η κυβέρνηση, όταν υπέγραφε τη δανειακή σύμβαση, δεν το γνώριζε;

- Ασφαλώς το γνώριζε, αφού κάθε κυβέρνηση έχει όλες τις δυνατότητες να γνωρίζει καλά τις νομικές συνέπειες αυτών που υπογράφει. Σήμερα, η κυβέρνηση Παπαδήμου οφείλει, κατά τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης και με βάση το Σύνταγμα στο οποίο ορκίστηκε, να αρνηθεί την υπογραφή όρων που θα είναι αντίθετοι προς τις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Διεθνές Δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη της χώρας μας.


Γιατί τα κάνει όλα αυτά η Ευρώπη και το ΔΝΤ, αφού είναι σε αντίθεση με το δίκαιο των λαών της ηπειρωτικής Ευρώπης;

- Τα κέντρα εξουσίας του χρηματοοικονομικού συστήματος που εκπροσωπεί το ΔΝΤ θέλουν να επιβάλουν και στην Ευρώπη αυτά που εφάρμοζαν στον Τρίτο Κόσμο. Η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο. Δυστυχώς, οι Ευρωπαίοι της Ευρωζώνης υπέκυψαν σ” αυτές τις αξιώσεις και ανατρέπουν την ευρωπαϊκή νομιμότητα που καθιέρωσε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός. Η κυρία Μέρκελ έχει ήδη διακηρύξει αυτήν την πολιτική, λέγοντας ότι θα προτείνει τη μεταβολή των Συνθηκών της ΕΕ, για να υποτάξει ο Βορράς τις χώρες του Νότου. Αυτό σημαίνει ότι, αντί για ένωση των λαών, επιχειρείται η κατοχή του Νότου από τον Βορρά. Αυτά όλα θυμίζουν έντονα την πορεία ανόδου του φασισμού και του εθνικοσοσιαλισμού στη δεκαετία του 1930.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

75 κιλά προβοκάτσιας..

     Είναι θεμιτός πιά κάθε σκεπτικισμός και αμβισβήτηση απέναντι σε όλα όσα το ''σύστημα'' και τα καθεστωτικά του ΜΜΕ πλασάρουν ως ''αλήθειες''.

Σήμερα το πρωί, αίφνης, κλεμμένο αυτοκίνητο φορτωμένο με 75 κιλά εκρηκτικών εξερράγη στο κέντρο της Αθήνας μπροστά στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Αυτή η αδιαμφισβήτητη πράγματι είδηση, αμέσως χαρακτηρίστηκε από τα ΜΜΕ σαν ''τρομοκρατική ενέργεια''! Θα πεί κάποιος, τί άλλο θα μπορούσε να ήταν;
Μα προφανώς προβοκάτσια! Όσες πιθανότητες συγκεντρώνει η ερμηνεία της τρομοκρατικής ενέργειας, άλλες τόσες και περισσότερες έχει η προβοκατόρικη ενέργεια, των εγκάθετων του παρακράτους.

Γιατί προφανώς; Ας το σκεφτούμε λίγο: Ένας ''σοβαρός'' τρομοκράτης που θα διέθετε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο και 75 κιλά εκρηκτικών, θα τα άφηνε στην μέση της οδού Αμερικής να κάνουν την στρακαστρούκα; Ίσα-ίσα για να σπάσουν κάμποσα τζάμια, άντε και λίγες ακόμα υλικές ζημιές;

Και ποιός θα κέρδιζε απ' αυτό εκτός απ' τους τζαμάδες; Ποιός θα είχε ωφέλεια και θα έσπευδε να την εκμεταλλευτεί; Μα βεβαίως μία αντιδημοκρατική κυβέρνηση σαν αυτή που έχουμε, που με άλλοθι την ''τρομοκρατική'' αυτή ενέργεια θα έβρισκε ευκαιρία για ακόμα σκληρότερα ''προληπτικά'' και κατασταλτικά μέτρα,
..για αποκλεισμούς και απαγορεύσεις κάθε είδους,
..εν όψει μάλιστα της αυριανής επίσκεψης-επιθεώρησης του ''μεγάλου αφεντικού'' και οιονεί ''ιδιοκτήτριας'' της χώρας!

Ένας πραγματικός τρομοκράτης θα επεδίωκε θύματα. Γι αυτό άλλωστε τον λέμε και τρομοκράτη, και όχι ''τσογλανάκι που πετάει βεγγαλικά το Πάσχα''!
Θα φόρτωνε λοιπόν την ''πραμάτεια'' του και θα την αμολούσε εναντίον κάποιου επώνυμου στόχου με σκοπό να υπάρξουν θύματα.

Έτσι είναι η λογική πραγματικότητα. Και όλα τ' άλλα είναι δικαιολογίες για να φορτώσουν περισσότερο ''γύψο'' στο πόπολο, περισσότερες αλυσίδες και απαγορεύσεις στον λαό!

Κι αν αύριο βγεί κάποια ''τρομοκρατική οργάνωση'' και αναλάβει την ευθύνη με κάποια προκήρυξη;
Ε, και; Είναι δύσκολο να στείλει ένας οποιοσδήποτε παρακρατικός προβοκάτορας ένα χαρτί γεμάτο παπαριές,
..όπου στο τέλος θα λέει μεγαλόπρεπα ότι την ευθύνη αναλαμβάνει η τρομοκρατική οργάνωση ''Τσιριμπίμ τσιριμπόμ'';

Γι αυτό λοιπόν, στην εποχή του ''Μεγάλου αδελφού'', της Νέας Τάξης Πραγμάτων, της Παγκοσμοιοποίησης που ζούμε,
..αλλά και στην εποχή της καταπάτησης κάθε έννοιας Συνταγματικής νομιμότητας στην χώρα, και της αλλοίωσης του δημοκρατικού πολιτεύματος από τις κυβερνήσεις των μνημονίων,

..έχουμε την ευθύνη, του να αμφισβητούμε κάθε τί που μας σερβίρεται έτοιμο ως η μόνη αλήθεια, ή ο μόνος δρόμος!..

Ας επαγρυπνούμε..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το Ιράν έστειλε στη Συρία 30 χιλιάδες τόνους τροφίμων

Το Ιράν παρέδωσε την Τρίτη 8 Απριλίου, 30.000 τόνους τροφίμων στη Συρία, για να βοηθήσει την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, στην έλλειψη που απορρέει από τον εμφύλιο πόλεμο.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράν ‘Press TV’, μια μεγάλη αποστολή επισιτιστικής βοήθειας, παραδόθηκε σε λιμάνι της Συρίας.

Εξάλλου, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana επιβεβαίωσε την παράδοση των προϊόντων και επεσήμανε ότι και άλλα πλοία έχουν μεταφέρει τρόφιμα στον πληθυσμό για τις ανάγκες του.


--
Διαβάστε περισσότερα.... »
....