Διυλιστήριο: 09/20/14
ροη αναρτησεων

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Απίστευτος χάρτης για το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της δημόσιας περιουσίας !!!


Ένα πολύτιμο εργαλείο προκειμένου οι πολίτες να κατανοήσουν το μέγεθος του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας μέσω ΤΑΙΠΕΔ, παρέχει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Πρόκειται για έναν διαδραστικό χάρτη με τον ονομασία Παρατηρητήριο ΤΑΙΠΕΔ, όπου μπορεί κανείς να διαπιστώσει το μέγεθος των μελλοντικών αλλαγών και επιπτώσεων στον φυσικό πλούτο της χώρας, καθώς και την ευθεία σύγκρουση με τις περιβαλλοντικές αξίες του τόπου μας. Συνολικά, στον διαδραστικό χάρτη της Ορνιθολογικής, απεικονίζονται 195 περιουσίες που είναι προς πώληση και αναφέρονται στο φυσικό περιβάλλον. 

Για κάθε ένα σημείο των προς εκποίηση περιουσιών παρέχονται πληροφορίες που αφορούν στα στοιχεία που παρέχει το ΤΑΙΠΕΔ (εκτάσεις, ενδεικτική αξιοποίηση κ.ά.), σε περιβαλλοντική πληροφορία (επικάλυψη με δίκτυο Natura 2000, απόσταση από ακτογραμμή κ.ά.) καθώς και στις δημόσιες αρχές που είναι αρμόδιες για τις συγκεκριμένες περιουσίες (Δασαρχεία, Δήμους κ.ά.). 

Στον χάρτη προβάλλονται επίσης προστατευόμενες περιοχές όπως Καταφύγια Άγριας Ζωής, περιοχές Natura 2000, Εθνικά Πάρκα καθώς και περιοχές που υπάγονται σε Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, όπως Εθνικοί Δρυμοί. 

Δείτε το χάρτη εδώ!...


http://diulistirio.blogspot.gr/






Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Χαρδούβελης στο Bloomberg: Δεν υπάρχει ζήτημα διαγραφής χρέους

Δεν είναι ώρα για εκλογές, είπε ο υπουργός Οικονομικών - Ανοιχτό το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου στήριξης - Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο οριστικής αποχώρησης της Τρόικας από την Ελλάδα, ο υπουργός άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Η διαγραφή του ελληνικού χρέους δεν αποτελεί επιλογή, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στο Bloomberg, την Παρασκευή, καθώς αυτό βρίσκεται στα χέρια των ευρωπαϊκών κρατών, προσθέτοντας ωστόσο, ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι για την ελάφρυνση του, όπως η παράταση της αποπληρωμής.


Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ο υπουργός άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα λέγοντας ότι υπάρχει ένα χρηματοδοτικό κενό το οποίο οι δανειστές της χώρας, ΔΝΤ και Ε.Ε., προσπαθούν να διαχειριστούν. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα σενάρια βρίσκονται υπό συζήτηση, όπως δήλωσε.

Κληθείς να αξιολογήσει το roadshow του Λονδίνου, ο κ. Χαρδούβελης υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον κι ότι οι ξένοι επενδυτές είναι πλέον πρόθυμοι να ποντάρουν στη χώρα καθώς βλέπουν ότι υπάρχει η δυναμική ανόδου μακροπρόθεσμα και δεν επηρεάζονται από τις βραχυπρόθεσμες πολιτικές αναταράξεις.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών τους επόμενους μήνες ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι δεν θα γίνουν εκλογές, οι οποίες, όπως δήλωσε, θα έβλαπταν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Αναφορικά με το πρόγραμμα TLTROs της ΕΚΤ που προσέφερε ρευστότητα στις ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες, υποστήριξε ότι το πρόγραμμα της επαναγοράς καλυμμένων ομολογιών και τιτλοποιήσεων (ABS) αποτελεί σημαντική ενίσχυση για τη χώρα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....