Διυλιστήριο: 06/29/17
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

«Ενεση» 400.000.000 ευρώ στο εμπόριο



Νέο πρόγραμμα (θα φτάσει τα 2 δισ. ευρώ) για ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με χρήμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Δάνεια συνολικού ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ προτίθεται να παράσχει εντός του 2017 στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Ηδη χθες σε ειδική εκδήλωση ανακοινώθηκε η ενεργοποίηση του νέου προγράμματος ενίσχυσης της χρηματοδότησης του εξωτερικού εμπορίου, ύψους 400.000.000 ευρώ, για την τόνωση των διεθνών εμπορικών συναλλαγών ελληνικών επιχειρήσεων.

Οπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ομίλου Τζόναθαν Τέιλορ, το νέο πρόγραμμα Trade Finance Facility, ύψους 400.000.000 ευρώ, θα βοηθήσει τις ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να αυξήσουν τις εξαγωγές τους και να εξασφαλίσουν τις εισαγωγές που χρειάζονται για την ανάπτυξή τους.
Η ΕΤΕπ δίνει έμφαση σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, του τουρισμού και της ναυτιλίας.

Η ΕΤΕπ θα παρέχει εγγυήσεις για πιστώσεις, χρηματοοικονομικές εγγυήσεις και άλλα προϊόντα χρηματοδότησης εμπορικών συναλλαγών που εκδίδονται από ελληνικές τράπεζες.

Η εγγύηση της ΕΤΕπ θα παρέχει στους πελάτες ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό τη διασφάλιση ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις που καθορίζονται σε αυτά τα μέσα εμπορικής χρηματοδότησης θα ικανοποιούνται. Το ανάλογο πρόγραμμα, που διήρκεσε από το 2013 ως το 2016, χρηματοδότησε 250 επιχειρήσεις, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 392.000.000 ευρώ.

Αλλαγή

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης προανήγγειλε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις στρατηγικές επενδύσεις εντός του Ιουλίου.
«Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε αναλυτικά τα προγράμματα που σχεδιάζουμε στο workshop της ΕΤΕπ στο Λουξεμβούργο και να δρομολογήσουμε με τον πρόεδρο της τράπεζας την εμβάθυνση της συνεργασίας μας» υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης. Συμπλήρωσε δε ότι το 2016 η κυβέρνηση υπέγραψε συμβάσεις με την ΕΤΕπ ύψους 2,4 δισ. ευρώ, ενώ φέτος οι εκταμιεύσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 1,8 δισ. ευρώ.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τρελοί μισθοί δίνονταν στο Ερρικός Ντυνάν


Το Διυλιστήριο λέει : ''..Βγήκαν τα site της ΝΔ να πουν για τον μισθό της Αικατερινάρη της ΔΗΜΑΡ που αργότερα βρήκε πόρτα και μπήκε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ξέχασαν να μας πουν για τους δικούς τους βολεμένους, Βγήκαν τα site του ΣΥΡΙΖΑ να μας πουν για τους μισθούς των Μητσοτάκηδων, των Αβραμόπουλων, της Παναγιωταρέα (όπου σκανδαλο και ένας δημοσιογράφος), αλλά ξέχασαν να μας πουν για την Αικατερινάρη. Εμείς σας τα παρουσιάζουμε και τα δύο ...''  

Ράνια Αικατερινάρη : «Ναι, παίρνω μισθό 270.000 ευρώ»

Κόρη της πρώην βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς Ασημίνας Ξηροτύρη-Αικατερινάρη.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, ο μισθός της κ. Ράνιας Αικατερινάρη ( Η νέα CEO του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων), ανέρχεται σε 270.000 ευρώ. Κάτι που δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβεβαιώσει και η ίδια:

«Ναι ο μισθός μου είναι αυτός που είπατε, 270.000 ευρώ!».

Η ίδια βρέθηκε κατηγορούμενη δύο φορές για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, σε υποθέσεις που είχαν να κάνουν με το περάσμά της από τη ΔΕΗ. Η υπόθεση για την οποία είναι κατηγορούμενη, αφορά παράνομη δανειοδότηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από τη ΔΕΗ όταν η κ. Αικατερινάρη ήταν Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας, ενώ παράλληλα, έχει ασκηθεί και δίωξη κατά της Αικατερινάρη και κατά άλλων πέντε πρώην στελεχών της ΔΕΗ σε βαθμό κακουργήματος για απιστία από κοινού για ζημία που, σύμφωνα με την δικογραφία ανέρχεται σε 74,435 εκατ ευρώ.

Μάλιστα στη μια από τις δύο υποθέσεις, η οποία αφορούσε το «ναυάγιο» της κατασκευής του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, η παρέμβαση της εισαγγελίας είχε γίνει μετά από ερώτηση στη Βουλή 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ!

Το βιογραφικό της κ. Ουρανίας (Ράνιας) Αικατερινάρη, Διευθύνουσας Συμβούλου (CEO) και Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

“Γεννήθηκε το 1971. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ. Είναι κάτοχος ΜΒΑ από το City University στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει εργαστεί στην επιχειρηματική και επενδυτική τραπεζική σε Ελλάδα και εξωτερικό σε μεγάλους οργανισμούς όπως η BNP Paribas, Eurobank και Deutsche Bank. Έχει διατελέσει Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος στη ΔΕΗ την περίοδο 2010-2015. Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια ήταν Partner στην Ernst & Young (ΕΥ).

Ο Πολάκης απασφάλισε και έδωσε όλα τα ονόματα 

Στην πολύκροτη υπόθεση με τις αργομισθίες στο Ερρίκος Ντυνάν αναφέρεται ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook κατονομάζοντας πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ.Πολάκης στην ανάρτησή του κάνει λόγο και για «Πατουλιστάν» που βγάζει τους συμβασιούχους στον δρόμο.

Η ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας

«-Τσουνης( Αντρας Φωφης γεννηματα) Παναγιωταρέα ,Λιαρόπουλος ,πιερρουτσάκος ,πεθερά Αβραμόπουλου ,Παναγιωταρέα. ,,όλοι αυτοί και άλλοι ΠΑΧΥΛΕΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΕΣ στο Ντυνάν …

-ΟΛΗ η οικογένεια Μητσοτάκη ,ΟΛΗ η οικογένεια Σημίτη ,Ανδρέας Λοβέρδος ,σόγια του Αβραμόπουλου ,ο πατέρας του Βενιζέλου Ανδρεουλάκος ,δικαστές ,δημοσιογράφοι ΤΖΑΜΠΑ νοσηλείες στο Ντυνάν

-εκποίηση κληροδοτημάτων για να χτιστεί το Ντυναν ,άλλες τιμές πάνω άλλες κάτω Απ το τραπέζι ,θυρίδες με μετρητά και ρουμπίνια ,Κυπραίου και Πανεθυμιτάκης (Γραμματεας και κουμπάρος του Μητσοτακεικου) στο Δς ,Καμπής Δικηγορος που έχτιζε ,αγόραζε και μίζωνε

ΟΛΑ αυτά είναι μερικά που έβγαλε μέχρι τώρα η εξεταστική για την υγεία για τη βρώμα και δυσωδία που λέγεται Ντυνάν …..

Τα κανάλια ΜΟΥΓΚΑ ,ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κάνουν τον κινέζο ,το ΣΤΕ αθωώνει φοροφυγάδες ,το Ελεγκτικο συνέδριο με προσφυγή του Πατουλιστάν βγάζει τους συμβασιούχους στο δρόμο …



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δισ. ευρώ το πρώτο 5μηνο του 2017



Πρωτογενές πλεόνασμα, ύψους 1,840 δισ. ευρώ παρουσίασε οπροϋπολογισμός το πεντάμηνο Ιανουάριος-Μάιος 2017 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,456 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,050 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, σύμφωνα με τα οποία το πεντάμηνο παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1,242 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1,649 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016 και στόχου για έλλειμμα 2,033 δισ.ευρώ του ΜΠΔΣ (Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής) 2018-2021 για το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού, το πεντάμηνο τούψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 18,682 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 2 εκατ. ευρώ, χωρίς να παρουσιάζεται ουσιαστική απόκλιση από τον στόχο του ΜΠΔΣ 2018-2021.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 17,915 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 5 εκατ. ευρώ, χωρίς ουσιαστική απόκλιση έναντι του στόχου του ΜΠΔΣ 2018-2021.

Ειδικότερα, την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2017, αύξηση έναντι του στόχουπαρατηρήθηκε κυρίως στις εξής κατηγορίες εσόδων:

α) Φόροι στην περιουσία κατά 44 εκατ. ευρώ ή 7,8%,
β) Άμεσοι Φόροι ΠΟΕ κατά 45 εκατ. ευρώ ή 4,5%,
γ) ΦΠΑ πετρελαιοειδών κατά 15 εκατ. ευρώ ή 2,0%,
δ) ΦΠΑ λοιπών κατά 251 εκατ. ευρώ ή 4,8%,
ε) Λοιποί φόροι συναλλαγών κατά 14 εκατ. ευρώ ή 8,3%,
στ) Φόρος ασφαλίστρων κατά 10 εκατ. ευρώ ή 10,3%,
ζ) Τέλος ταξινόμησης οχημάτων κατά 12 εκατ. ευρώ ή 12,4%,
η) ΕΦΚ ενεργειακών προϊόντων κατά 23 εκατ. ευρώ ή 1,3%,
θ) Έμμεσοι φόροι ΠΟΕ κατά 35 εκατ. ευρώ ή 6,8%,
ι) Λοιπά μη φορολογικά έσοδα κατά 44 εκατ. ευρώ ή 2,2%.

Μειωμένα έναντι του στόχου την ίδια περίοδο ήταν τα έσοδα στις ακόλουθες βασικές κατηγορίες:

α) Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων κατά 58 εκατ. ευρώ ή 2,2%,
β) Λοιποί ΕΦΚ (καπνού, κ.λπ.) κατά 13 εκατ. ευρώ ή 1,5%,
γ) Έσοδα αποκρατικοποιήσεων κατά 340 εκατ. ευρώ ή 26,1%,

Σημειώνεται ότι στην κατηγορία του ΦΠΑ λοιπών τον Μάιο περιλαμβάνεται ποσό ύψους 296,16 εκατ. ευρώ που αφορά στην παραχώρηση τωνπεριφερειακών αεροδρομίων.

Οι επιστροφές εσόδων (εξαιρουμένων των επιστροφών από το πρόγραμμα εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών) ανήλθαν σε 1,573 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 107 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (1,466 δισ.ευρώ).

Τα έσοδα του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 767 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 4 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Ειδικότερα, τον Μάιο 2017 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 3,381 δισ. ευρώ μειωμένο κατά 7 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο του ΜΠΔΣ 2018-2021.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 3,357 δισ. ευρώ, μειωμένα έναντι του μηναίου στόχου κατά 11 εκατ. ευρώ.

Οι επιστροφές εσόδων (εξαιρουμένων των επιστροφών από το πρόγραμμα εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών) για την περίοδο Μαΐου 2017 ανήλθαν σε 311 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 107 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου (204 εκατ. ευρώ).

Τα έσοδα του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) τον Μαΐο ανήλθαν σε 25 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 4 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου- Μαΐου 2017 ανήλθαν στα 19,924 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 792 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (20,716 δισ. ευρώ).

Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 19,169 δισ.ευρώ και είναι μειωμένες κατά 793 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.Μειωμένες έναντι του στόχου ήταν κυρίως οι επιχορηγήσεις νοσοκομείων, ΥΠΕ-ΠΕΔΥ κατά 140 εκατ. ευρώ, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης κατά 39 εκατ. ευρώ, οι αποδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 28 εκατ. ευρώ, τα επιδόματα πολυτέκνων κατά 30 εκατ. ευρώ και οι αποδιδόμενοι πόροι κατά 291 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016 κατά 584 εκατ. ευρώ. Έχουν καταβληθεί επιπλέον 129 εκατ. ευρώ για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και 86 εκατ. ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Οι δαπάνες του ΠΔΕ (Προϋπολογισμός Δημοσίων Επενδύσεων) διαμορφώθηκαν σε 755 εκατ. ευρώ χωρίς απόκλιση έναντι του στόχου.

Ειδικά για τον μήνα Μάιο οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3,482 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 793 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου, ενώ οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3,262 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 793 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου. Οι δαπάνες του ΠΔΕ ανήλθαν σε 220 εκατ. ευρώ χωρίς απόκλιση έναντι του μηνιαίου στόχου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Βουλευτής της Χρυσής Αυγής απαγγέλλει τον απαγορευμένο ύμνο των ναζί

Ο χρυσαυγίτης βουλευτή Βοιωτίας, Ευάγγελος Καρακώστας, καταγράφεται σε βίντεο να απαγγέλλει τον απαγορευμένο ύμνο της ναζιστικής Γερμανίας και να δέχεται το μπράβο του Μιχαλολιάκου 

Η Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο καταγράφεται ο βουλευτής Βοιωτίας της Χ.Α. Ευάγγελος Καρακώστας, να απαγγέλλει ύμνο της ναζιστικής Γερμανίας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 21/6/2017 στον Ασπρόπυργο σε συγκέντρωση της Χ.Α. Όπως τονίζει η Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς ο χρυσαυγίτης βουλευτής καταγράφεται να απαγγέλλει "τον ύμνο Horst Wessel Lied των δολοφονικών ναζιστικών ταγμάτων εφόδου της παραστρατιωτικής οργάνωσης Στουρμαμπτάιλουνγκ (SA) και με καμάρι δέχεται τα συγχαρητήρια του αρχηγού του Μιχαλολιάκου".

"Το ποίημα "Die Fahne hoch" (ορθό το λάβαρο) που έγινε γνωστό ως "Horst Wessel Lied" αποτέλεσε δεύτερο ύμνο της ναζιστικής Γερμανίας, μαζί με την πρώτη στροφή του Γερμανικού Εθνικού ύμνου από το 1933 έως το 1945 και το έγραψε ο Χορστ Βέσελ (Horst Ludwig Wessel) αξιωματικός της παραστρατιωτικής οργάνωσης SA" τονίζει η Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς.

Σημειώνεται ότι το "Die Fahne hoch" είναι παράνομο στη Γερμανία.

Όπως λέει ο Ευ. Καρακώστας, το εν λόγω ποίημα όπως έχει αποδοθεί στα ελληνικά, είναι ο "Θούριος της Χρυσής Αυγής". Στο βίντεο μπορείτε να ακούσετε τον ύμνο και με μουσική η οποία είναι ίδια με την αντίστοιχη του ναζιστικού ύμνου. Στο τέλος των πλάνων καταγράφεται και ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος να λέει τον φασιστικό "Θούριο". Αυτά, για όσους ακόμη κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν για το τι πραγματικά είναι το εν λόγω δήθεν "πατριωτικό" μόρφωμα.

Τα πλάνα με τον Ευ. Καρακώστα να απαγγέλλει τον ύμνο των ναζί:


Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Αντιρατσιστικής Κίνησης Πολιτών Λιβαδειάς:
"Η Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς έχει πολλάκις τονίσει ότι η Χρυσή Αυγή (Χ.Α.) και τα στελέχη της έχουν άμεση σχέση με το ναζισμό και αποτελούν τη μαύρη γραμμή που συνδέει το ναζισμό με το σημερινό νεοναζισμό αλλά και με τη διαρκή προπαγάνδα που επιχειρεί να «ξεπλύνει» τους ναζιστές. Ο ναζισμός είναι κυρίαρχο στοιχείο στον πυρήνα της Χ.Α. που υπαγορεύει την εφαρμογή με βίαιο τρόπο της νεοναζιστικής πολιτικής της υπόδικης ως εγκληματική οργάνωσης και αποτελεί κίνητρο δολοφονικών επιθέσεων.

Αυτά ως Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς τα έχουμε επισημάνει πολλές φορές, με αποτέλεσμα να δεχόμαστε τη μήνιν του χρυσαυγίτη βουλευτή του νομού μας Ευάγγελου Καρακώστα που διαρρηγνύει τα ιμάτια του και προσπαθεί να διαχωρίσει τη θέση του από το ναζισμό, στις καφετέριες του πεζόδρομου της πόλης.

Όλοι αυτοί ωστόσο οι ισχυρισμοί του και οι ψευδορητορικές του κατέρρευσαν στις 21/6/2017 έπειτα από τη μαζική και μαχητική αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Ασπρόπυργο, από το κίνημα μεταναστών εργατών γης και αλληλέγγυων, η οποία διεκδίκησε τη διάλυση της φασιστικής συμμορίας και κατήγγειλε τη συγκάλυψη της δράσης της από την ΕΛΑΣ. Η υπόδικη οργάνωση ως εγκληματική οργάνωση απάντησε με συστράτευση μελών, στελεχών και παρατρεχάμενων που προσέτρεξαν από πολλές περιοχές της χώρας για να υπερασπιστούν τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου που οργανώνονται όλο το προηγούμενο διάστημα, με θύματα των άγριων ρατσιστικών επιθέσεων μετανάστες – εργάτες γης.

Εκεί, στον Ασπρόπυργο, ο Καρακώστας που επί το ναζιστικότερο είναι γνωστός ως «Πολιτικός Στρατιώτης», υπερασπίστηκε με τον ιδανικότερο τρόπο, μπροστά στον αρχηγό του, τα τάγματα εφόδου. Εκεί επιτέλους παραδέχεται δημόσια τις ναζιστικές του καταβολές, όταν υπερήφανα απαγγέλει (όπως μπορείτε να διακρίνετε στο βίντεο) στην αντισυγκέντρωση της Χ.Α., τον ύμνο Horst Wessel Lied των δολοφονικών ναζιστικών ταγμάτων εφόδου της παραστρατιωτικής οργάνωσης Στουρμαμπτάιλουνγκ (SA) και με καμάρι δέχεται τα συγχαρητήρια του αρχηγού του Μιχαλολιάκου.

Το ποίημα «Die Fahne hoch» (ορθό το λάβαρο) που έγινε γνωστό ως «Horst Wessel Lied» αποτέλεσε δεύτερο ύμνο της ναζιστικής Γερμανίας, μαζί με την πρώτη στροφή του Γερμανικού Εθνικού ύμνου από το 1933 έως το 1945 και το έγραψε ο Χορστ Βέσελ (Horst Ludwig Wessel) αξιωματικός της παραστρατιωτικής οργάνωσης SA.

Το παράδοξο είναι ότι στην Γερμανία το «Die Fahne hoch» είναι παράνομο να απαγγέλλεται δημόσια, όταν στη χώρα μας, στους τόπους που η ναζιστική θηριωδία πέρασε σαν μαύρη καταιγίδα με πληγές που είναι ακόμα ορατές, οι επίγονοι των ναζιστών μπορούν δημόσια να απαγγέλουν τους ύμνους των δολοφόνων ιδεολογικών συγγενών τους.

Η Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς κατέθεσε δυο ψηφίσματα στα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Λεβαδέων και Διστόμου–Αράχωβας–Αντίκυρας που υιοθετηθήκαν ομόφωνα και αποτελούν πλέον τις πρώτες πόλεις που αποφάσισαν να κηρύξουν τους πολικούς εκπρόσωπους της Χ.Α. συμπεριλαμβανομένων και των αιρετών τους, ως ανεπιθύμητα πρόσωπα στις πολύπαθες από το ναζισμό περιοχές τους. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να ξεριζωθεί από τις περιοχές μας το ναζιστικό μόρφωμα.

Οι μάσκες έπεσαν, δείτε το βίντεο και αναλογιστείτε την ευθύνη σας όσοι τους ψηφίσατε. Αναλογιστείτε τους νεκρούς και τις πληγές που άφησε η σαρωτική ναζιστική θηριωδία στον τόπο μας, στο Δίστομο, στο Καλάμι, στον Καρακόλιθο, στον Υψηλάντη, στη Θίσβη, στη Δομβραίνα, στο Καπαρέλλι, στη Λιβαδειά και τόσες ακόμα περιοχές που το αίμα των αθώων και άμαχων συγγενών μας, ανδρών και γυναικόπαιδων που έχυσαν βάναυσα και εν ψυχρώ, οι ιδεολογικοί πρόγονοι του Καρακώστα, έβαψε τη γη. Ανεξίτηλα σημάδια που θα διακρίνονται και θα προστατεύουν την ιστορική μνήμη για πάντα.

Δες Βοιωτία και «καμάρωσε» και ανατρίχιασε με το νεοναζί βουλευτή του νομού μας Καρακώστα, το βίντεο με την απαγγελία καθώς και την αυθεντική εκδοχή του ύμνου της Ναζιστικής Γερμανίας στο link:

Ο «Θούριος της Χρυσής Αυγής»
(“Ορθό το λάβαρο και η Νίκη μας προσμένει/ Ψηλά το μέτωπο και η καρδιά σκληρή/ Στον κόσμο αυτόν εμείς θα δείξουμε πως μένει/ Το θάρρος άπαρτο και φρούριο η τιμή/ Χτυπάτε αλύπητα με λύσσα με φοβέρα/ με θάρρος σύντροφοι τα τείχη των εχθρών/ με τη Χρυσή Αυγή θα γίνουμε μια μέρα/ εκατομμύρια στρατός αγωνιστών”)".

Πηγή news247.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εισαγγελική έρευνα για καταγγελίες που εμπλέκουν τον Σημίτη σε μίζες για το C4I



της Άννας Κανδύλη

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς έχουν μπει οι καταγγελίες πρώην κορυφαίου στελέχους Γαλλικής εταιρείας, σύμφωνα με τις οποίες, αφήνονται υπόνοιες χρηματισμού ακόμη και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για την υπογραφή της σύμβασης του c4i.

Η Εισαγγελία άνοιξε προ ολίγων ημερών δικογραφία μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία δόθηκε εξ αφορμής σχετικών δημοσιευμάτων.

Σύμφωνα με αυτά, η ελληνική δικαιοσύνη έχει στα χέρια της από το 2006, κατάθεση ενώπιον των Γαλλικών εισαγγελικών αρχών του Μισέλ Ζοσεράν, πρώην προέδρου της εταιρείας Thales Engineering & Consulting, η οποία ανέλαβε τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Ζοσεράν είχε ισχυριστεί -πέραν των καταγγελιών του για παράνομες πληρωμές στον τότε υπουργό άμυνας για τις φρεγάτες- ότι ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας που αντιπροσώπευε την Thales στην Ελλάδα είπε πως έχασαν τη σύμβαση για το σύστημα C4I που αφορούσε την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, επειδή η ανταγωνίστρια εταιρία Saic υποστηριζόταν από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ την περίοδο 2001-2009, Ντικ Τσένεϊ. Επιπλέον, ο αντιπρόσωπος είχε υποστηρίξει ότι « χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό». Εν ολίγοις έβαλε στο «κάδρο» τον Κώστα Σημίτη επί πρωθυπουργίας του οποίου υπεγράφη η σχετική σύμβαση. Η συγκεκριμένη κατάθεση περιλαμβάνεται στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνάς τους για τυχόν διαφθορά στην Γαλλική εταιρεία.

Πηγή: enikos.gr

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

H Enel ξεκινά την κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού στην Ελλάδα με εγκατεστημένη ισχύ 154 MW

Η Enel, μέσω της ελληνικής θυγατρικής της Enel Green Power Hellas Α.Ε. (“EGPH”), η οποία δραστηριοποιείται στον ελληνικό κλάδο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), ξεκίνησε την κατασκευή της συστοιχίας των αιολικών πάρκων του Καφηρέα, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της νήσου Εύβοιας και πιο συγκεκριμένα, στο Δήμο Καρύστου. Με την ολοκλήρωσή του, το προαναφερθέν έργο θα έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 154 MW και θα αποτελεί τη μεγαλύτερη συστοιχία αιολικών πάρκων της χώρας.

«Η έναρξη της κατασκευής του Καφηρέα σηματοδοτεί ένα νέο βήμα αναφορικά με την παρουσία της Enel στην Ελλάδα, όπου έχουμε δεκαετή εμπειρία στον τομέα των ΑΠΕ», δήλωσε ο Antonio Cammisecra, Επικεφαλής της Enel Green Power. «Με το νέο αυτό έργο δεν δεσμευόμαστε μόνο ως προς την παροχή πράσινης και βιώσιμης ενέργειας στη χώρα, αλλά και ως προς την προώθηση της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης των τοπικών κοινοτήτων, υιοθετώντας μια προσέγγιση για τη δημιουργία κοινής αξίας τόσο κατά την περίοδο κατασκευής όσο και λειτουργίας της συγκεκριμένης συστοιχίας αιολικών πάρκων».

Η Enel πρόκειται να επενδύσει περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ στην κατασκευή του Καφηρέα, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του 2019 και υποστηρίζεται από εικοσαετούς διάρκειας σύμβαση αγοράς ενέργειας (Power Purchase Agreement-PPA) με το Λειτουργό της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ).

Η συστοιχία αιολικών πάρκων του Καφηρέα θα διασυνδεθεί με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω ενός ηλεκτρικού συστήματος (150kV) που αποτελείται από υποσταθμούς ανύψωσης και εναέρια, υποβρύχια, υπόγεια γραμμή υψηλής τάσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η συστοιχία αιολικών πάρκων του Καφηρέα πρόκειται να παράγει περίπου 483 GWh το χρόνο, που ισοδυναμούν στις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες περίπου 129.000 ελληνικών νοικοκυριών, ενώ θα συμβάλλει στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου κατά 433.000 τόννους CO2 το χρόνο.

Η EGPH λειτουργεί ήδη δύο αιολικά πάρκα στο Δήμο Καρύστου, την Ηλιόλουστη Ι με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 7,5 MW και την Ηλιόλουστη ΙΙ συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 9 MW, αντίστοιχα. Η εταιρεία είναι ηγετική δύναμη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ελλάδας και είναι παρούσα με έργα ΑΠΕ εγκατεστημένης ονομαστικής ισχύος 308 MW, αξιοποιώντας αιολικές, ηλιακές και υδροηλεκτρικές πηγές ενέργειας.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δοκιμάσθηκε με επιτυχία «τσιρότο» εμβολιασμού που μπορεί να αντικαταστήσει τις ενέσεις



Επιστήμονες στις ΗΠΑ μεταξύ των οποίων μία Ελληνίδα- ανακοίνωσαν ότι στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη κλινική δοκιμή σε ανθρώπους ενός εναλλακτικού τρόπου εμβολιασμού, με τη χρήση ενός επιθέματος (τσιρότου) που διαθέτει μικροβελόνες.

Η νέα ανώδυνη μέθοδος μπορεί μελλοντικά να καταστήσει περιττή τη χρήση της σύριγγας για τον εμβολιασμό, η οποία συχνά δημιουργεί αρνητικές ψυχολογικά ή και επώδυνες σωματικά αντιδράσεις και όχι μόνο στα παιδιά. Έτσι, ελπίζεται ότι θα αυξηθεί ο αριθμός όσων εμβολιάζονται.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Τζόρτζια (Georgia Tech) και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Έμορι της Ατλάντα, με επικεφαλής τους καθηγητές Ναντίν Ρούφαελ και Μαρκ Πράουσνιτς, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό ?TheLancet?. Η ανάπτυξη του νέου εμβολιαστικού «τσιρότου» έχει την ευλογία των δημόσιων Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (ΝΙΗ) των ΗΠΑ, από τα οποία και χρηματοδοτείται. Στη μελέτη συμμετείχε η Ιωάννα Σκούντζου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου Έμορι, η οποία αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας και μετά πήρε το διδακτορικό της στην ανοσολογία το 1991 από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη κλινική δοκιμή σε 100 υγιή άτομα ηλικίας 18 έως 49 ετών του επιθέματος, το οποίο προσκολλάται στο δέρμα και απελευθερώνει το φάρμακο μέσω πολύ μικρών βελονών στην επιφάνειά του, έδειξε ότι μπορεί να προκαλέσει μια εξίσου ισχυρή ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος (δημιουργία αντισωμάτων) με το παραδοσιακό εμβόλιο στην περίπτωση της γρίπης.

Πηγή AΠΕ - ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....