Διυλιστήριο: 05/19/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

VIDEO - 11 ελληνικά σχολεία του κόσμου ενώνουν τις φωνές τους για την Ελλάδα



Το ελληνικό σχολείο Βουκουρεστίου "Αθηνά" ξεκίνησε μια τεράστια προσπάθεια σύνθεσης ενός τραγουδιού για την Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία ανήκει στους μαθητές και μαθήτριες της Ε' & ΣΤ' τάξης του Δημοτικού και την δασκάλα τους, κυρία Μπασίνα Βασιλική.

Αυτό το τραγούδι περικλείει την αγάπη των μαθητών για την Ελλάδα και είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας μαθητών και μαθητριών έντεκα ελληνικών σχολείων της Ελλάδας και του εξωτερικού από κάθε γωνιά της γης.

Ο πρώτος στίχος γράφτηκε από το ελληνικό σχολείο του Βουκουρεστίου "Αθηνά" και σε αυτό το ταξίδι, κάθε ένα από τα 11 Σχολεία που συμμετείχαν, έγραφε και τον δικό του στίχο.

Δείτε το βίντεο:



Πηγή : www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Μαρτίνης, το κτίριο του MEGA και μια διαβολική σύμπτωση

Ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, φέρεται να εισέπραξε από γερμανική εταιρία που προμήθευσε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, μίζα ύψους 3,2 εκατ. μάρκων η οποία κατέβαλλε το ποσό της μίζας - σύμφωνα με τις αρχές- για να προτιμηθεί. Μέρος του ποσού καταβλήθηκε σύμφωνα με την κατηγορία για να αγοραστεί κτίριο δίπλα στο νοσοκομείο, το οποίο στεγάζει μέχρι και σήμερα ως ενοικιαστή, τον τηλεοπτικό σταθμό Mega μεγαλομέτοχος του οποίου είναι ο Σταύρος Ψυχάρης.

Όπως και στην ορχήστρα έτσι και στα σκάνδαλα η ενορχήστρωση απαιτεί κάποια όργανα να ξεχωρίζουν και να έχουν δυνατότητες. Το πρώτο βιολί για παράδειγμα είναι ένα τέτοιο όργανο και σίγουρα ο μουσικός που κατέχει αυτή τη θέση δεν είναι τυχαίος.

Βασική διαφορά μεταξύ μιας ορχήστρας και ενός σκανδάλου είναι πως στην πρωτη περίπτωση ο ακροατής απολαμβάνει ένα αρμονικό αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μουσικών, ενώ στα σκάνδαλα το φάλτσο είναι αβάσταχτο για τον ακροατή που πλήρωσε ακριβά το εισιτήριο, αλλά η...ορχήστρα φαίνεται να παραμένει ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα.

Η «υπόθεση Ερρίκος Ντυνάν» ή καλύτερα «υπόθεση Μαρτίνη» που άρχισε να απασχολεί την κοινή γνώμη-εκ νέου- από την Δευτέρα 16 Μαΐου με την σύλληψη του ζεύγους Μαρτίνη θα έλεγε κανείς πως διέθετε και «ορχήστρα» και «πρώτο βιολί» και «φανατικό κοινό».

Ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, φέρεται να εισέπραξε από γερμανική εταιρία που προμήθευσε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, μίζα ύψους 3,2 εκατ. μάρκων η οποία κατέβαλλε το ποσό της μίζας - σύμφωνα με τις αρχές- για να προτιμηθεί. Μέρος του ποσού καταβλήθηκε σύμφωνα με την κατηγορία για να αγοραστεί κτίριο δίπλα στο νοσοκομείο, το οποίο στεγάζει μέχρι και σήμερα ως ενοικιαστή, τον τηλεοπτικό σταθμό Mega μεγαλομέτοχος του οποίου είναι ο Σταύρος Ψυχάρης.

Μπορεί να είναι σύμπτωση. Διαβολική μεν, αλλά σύμπτωση. Γεγονός ωστόσο παραμένει πως οι δυο άνδρες γνωρίζονταν καλά , καθώς στο ΔΣ του κοινωφελούς ιδρύματος πρόεδρος ήταν ο Ανδρέας Μαρτίνης, αναπληρωματικός πρόεδρος όμως ήταν ο Σταύρος Ψυχάρης του ΔΟΛ και του Mega.

Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν την σχέση προέδρου και αναπληρωματικού προέδρου να είναι τόσο καλές και η συνεργασία τους τόσο αγαστή που ο Στ. Ψυχάρης είχε δώσει γραπτώς στον Ανδρέα Μαρτίνη εξουσιοδότηση για να τον εκπροσωπήσει σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Μάλιστα η συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ του Ιδρύματος ήταν εξαιρετικά κρίσιμη διεξήχθη στις 7 Δεκεμβρίου 2005 και αφορούσε την αλλαγή καθεστώτος διοίκησης του Ιδρύματος. Μόνο ένα μέλος μειοψήφησε τότε εκφράζοντας αντιρρήσεις. Τρεις μέρες αργότερα στις 10 Δεκεμβρίου 2005 το μέλος που μειοψήφησε με επιστολή που έστειλε στον Ανδρέα Μαρτίνη, ανακάλεσε και τον εξουσιοδότησε, αλλάζοντας την αρχική του στάση, για να διαπραγματευτεί τη συμφωνία κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο «για το συμφέρον του Ιδρύματος και της Κυβερνήσεως» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην επιστολή του. Η αιτιολογία ήταν πως ένας πρόεδρος λειτουργεί καλύτερα όταν η πρότασή του περνά παμψηφεί από το ΔΣ του οποίου προεδρεύει.

Εκ τότε κύλισε το νερό στ’ αυλάκι με τον Μαρτίνη να συνεχίζει να βρίσκεται στο τιμόνι της προεδρίας του κοινωφελούς ιδρύματος. Τα σύννεφα πάνω απ’ το «Ερρίκος Ντυνάν» άρχισαν να μαζεύονται, αλλά τα μπουμπουνητά της καταιγίδας δεν έφταναν στ’ αυτιά του κοινού καθώς μέρος του τύπου είχε αποφασίσει να μην αναδείξει τα προβλήματα που υπήρχαν και πως δημιουργούνται. Προβλήματα που όπως φάνηκε αργότερα θα έβαζαν σε περιπέτειες τους εργαζόμενους του νοσοκομείου αλλά και το ίδιο το ίδρυμα.

Το 2010 και συγκεκριμένα σε συνεδρίαση του ΔΣ του ιδρύματος που αφορούσε την πώληση του κοινωφελούς-κατά τα άλλα ιδρύματος- ο Ανδρέας Μαρτίνης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση την οποία διαβάζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση της «Ελευθεροτυπίας» καθώς μέρος του τύπου είχε θορυβηθεί από τα όσα συνέβαιναν στο πολύπαθο νοσοκομείο:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του κοινωφελούς ιδρύματος "Ερρίκος Ντυνάν" στη σημερινή συνεδρίαση και μετά από θετική εισήγησή μου, έκανε αποδεκτή την από 20 Δεκεμβρίου 2010 πρόταση του ομίλου "Ιατρικό Αθηνών" και του στρατηγικού του εταίρου "Asklepios Kliniken" και τους χορήγησε δικαίωμα αποκλειστικότητας μέχρι την 20η Ιανουαρίου 2011, ώστε να συγκροτήσουν το κατάλληλο επενδυτικό σχήμα και να υποβάλουν αξιόπιστη προσφορά εξαγοράς του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν"».

Πρόκειται για ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στο οποίο μεταξύ άλλων συμμετείχαν και τρεις εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας εκείνης της περιόδου -ο αντιπρόεδρος Βασίλης Στεργίου, η ταμίας Αδαμαντία Μακρουλάκη και το μέλος Στυλιανός Τζαβάρας.

Για την ιστορία, μέλη του ΔΣ του κοινωφελούς ιδρύματος εκείνης της περιόδου ήταν, μεταξύ άλλων, η κα Σάκη Κυπραίου - Γεωργιάδη, γραμματέας του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά και ο Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος ήταν και αναπληρωματικός πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εκείνη την περίοδο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Δικογραφίες που αφορούν τα ...έργα και τις ημέρες του Ανδρέα Μαρτίνη έχουν σχηματιστεί στο παρελθόν και μάλιστα με βαριές κατηγορίες (υπεξαίρεση και κατάχρηση δημόσιας περιουσίας, απιστία κ.α) Οι δικογραφίες αυτές βρίσκονται στις ανακριτικές αρχές τουλάχιστον δυο χρόνια, όμως δεν έχουμε νεότερα για την εξέλιξή τους.

Πριν από την τελευταία εξέλιξη της εβδομάδας που διανύουμε και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2016 ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών με κατεπείγον σήμα του προς τη σημερινή διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού ζήτησε τα πλήρη στοιχεία 28 ατόμων που διατελούν ή διετέλεσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, προκειμένου να τα καλέσει για εξέταση στο πλαίσιο της διενέργειας προκαταρκτικής έρευνας για το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου που διεξήχθη στο παρελθόν.

Μέσα στη λίστα που ζήτησε η δικαιοσύνη βρίσκονταν-μεταξύ άλλων- το όνομα του πρώην πρόεδρου του Ερυθρού Σταυρού και του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη, αλλά και Σταύρου Ψυχάρη που διετέλεσε αναπληρωματικός πρόεδρος του Συμβουλίου.

Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη καθώς την Παρασκευή αναμένεται ν’ απολογηθεί το ζεύγος Μαρτίνη στον Εισαγγελέα Διαφθοράς για τις κατηγορίες που έχουν συνταχθεί σε βάρος τους και αφορούν δωροδοκία και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων χρηματικού ποσού ύψους 3,2 εκατομμυρίων μάρκων.

Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως οι δικαστικές αρχές λειτούργησαν με άκρα μυστικότητα καθώς είχαν βάσιμες υποψίες πως, ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» θα προσπαθούσε να διαφύγει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ελβετία, αν είχε καταλάβει ότι η έρευνα σε βάρος του έφτανε στο τέλος της. Μάλιστα ο δικαστικός λειτουργός υποστήριξε πως το ζεύγος Μαρτίνη πρέπει να συλληφθεί και να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, όχι μόνο γιατί είναι ύποπτο φυγής, αλλά επιπλέον είναι ύποπτοι για αλλοίωση στοιχείων που αφορούν την πορεία της έρευνας της υπόθεσης. Και μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «αυτό μπορεί να το κάνει μέσω γνωριμιών και σχέσεων που έχει αναπτύξει τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.»


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μια είδηση χωρίς ''τηλεθέαση'' ....Γιώργος Βρακάς κατέκτησε το παγκόσμιο βραβείο μεταμοσχεύσεων

Διεθνής διάκριση απέσπασε ο Δραμινός Γιώργος Βρακάς, χειρουργός που διαπρέπει τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, κατακτώντας το Παγκόσμιο Βραβείο Μεταμοσχεύσεων. Η σχετική τελετή, θα πραγματοποιηθεί στις 22 Αυγούστου, στο Hong Kong, στο πλαίσιο παγκόσμιου συνεδρίου μεταμοσχεύσεων.

Ο Δραμινός Γιώργος Βρακάς, έλαβε την ειδικότητα του Γενικού Χειρουργού στην Ελλάδα, και από το 2011 βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία, όπου εργάστηκε ως χειρουργός και μεταμοσχευτής σε διάφορα Νοσοκομεία του Λονδίνου.

Τον Αύγουστο του 2013, του προτάθηκε η θέση του Διευθυντή στο Τμήμα Μεταμοσχεύσεων στο Νοσοκομείο Guy’s Hospital του Λονδίνου, αλλά δεν την αποδέχτηκε, καθώς προτίμησε την πρόταση που του έγινε από το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων της Οξφόρδης, προκειμένου να εργασθεί εκεί στην ομάδα Μεταμοσχεύσεων.

Στη συνέχεια, εξειδικεύθηκε στις μεταμοσχεύσεις οργάνων και ιδιαίτερα νεφρών, παγκρέατος και λεπτού εντέρου. Σύντομα όμως διακρίθηκε για τις ιδιαίτερες ικανότητές του στον τομέα αυτό και τον Ιανουάριο του 2015, κατέλαβε την θέση του Διευθυντή στο Τμήμα Μεταμοσχεύσεων της Οξφόρδης. Διακρίθηκε για το πλήθος των επιστημονικών εργασιών που συνέγραψε και δημοσίευσε, σε διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά προταθείς τον Φεβρουάριο του 2014 για το βραβείο Mental Award. Το 2015, ανακηρύχθηκε από ψηφοφορία των φοιτητών της Ιατρικής ως ο καλύτερος εκπαιδευτής, στα πλαίσια διδασκαλίας προς τους φοιτητές της Ιατρικής.


Τον Απρίλιο του 2016, ενημερώθηκε από την αρμόδια Επιτροπή απονομής βραβείων, για την διάκρισή του με το παγκόσμιο βραβείο μεταμοσχεύσεων, το οποίο συνοδεύεται από ένα συμβολικό ποσό για την εν γένει προσφορά του στον τομέα αυτό.




https://diulistirio.blogspot.gr



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανοιχτός Καταπιστευτικός Λογαριασμός στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τους δικαιούχους ΕΣΠΑ



Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ενεργοποίηση του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμός (Escrow Account) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για την ενίσχυση της ρευστότητας και τη χρηματοδοτική στήριξη των δικαιούχων των δράσεων του νέου ΕΣΠΑ.

Το ζήτημα του Λογαριασμού βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε την Τρίτη ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης και η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ευγενία Φωτονιάτα, με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη. Μετά τη συνάντηση, ανακοινώθηκε ότι άμεσα θα εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση από τον κ. Χαρίτση.


Ποιους αφορά ο Ανοιχτός Καταπιστευτικός Λογαριασμός
Ο Ανοιχτός Καταπιστευτικός Λογαριασμός αφορά στους δικαιούχους των δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020. Με τη σύσταση του Λογαριασμού αυτού επιτυγχάνεται η εκταμίευση των συγχρηματοδοτούμενων πόρων προς τους δικαιούχους των τεσσάρων δράσεων επιχειρηματικότητας που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, χωρίς να απαιτείται η κατάθεση από μέρους τους εγγύησης προκαταβολής.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωσή του, η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του διαμορφούμενου πλαισίου πολιτικής, που προωθείται από το υπουργείο, για την απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων, την ενίσχυση της ρευστότητας και τη χρηματοδοτική στήριξη των δικαιούχων, προκειμένου να διευκολύνονται στις επιχειρηματικές τους πρωτοβουλίες.

«Μέτρο ουσίας»

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χαρίτσης δήλωσε ότι επισφραγίζεται μία νέα συνεργασία του υπουργείου Οικονομίας με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. «Με τον πρόεδρο του Ταμείου κ. Βαρλαμίτη, συμφωνήσαμε σχετικά με τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη σύσταση ενός Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού, ο οποίος θα απαλλάξει τους δικαιούχους των δράσεων από την κατάθεση της εγγύησης προκαταβολής - μία προϋπόθεση, που, όπως είναι γνωστό στην αγορά, δρούσε αποτρεπτικά για πολύ μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων», συμπλήρωσε ο κ. Χαρίτσης και έκανε λόγο για μέτρο ουσίας, που θα οδηγήσει στην ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς και την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,376 δισ. κατέγραψε ο προϋπολογισμός το πρώτο 4μηνο του '16



Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,376 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο τετράμηνο του έτους έναντι πλεονάσματος 2,103 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τετράμηνο του 2015 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 566 εκατ. ευρώ.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού σύμφωνα με τα οποία το τετράμηνο Ιανουάριος - Απρίλιος 2016 το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 494 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 510 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και στόχου του Προϋπολογισμού 2016 για έλλειμμα 2,284 δισ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 15,674 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 488 εκατ. ευρώ ή 3,0% έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2016. Η ακριβής κατανομή μεταξύ των κατηγοριών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση του οριστικού δελτίου αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 14,107 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 325 εκατ. ευρώ ή 2,4% έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2016.

Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 978 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 62 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (916 εκατ. ευρώ).

Τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ανήλθαν σε 1,567 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 813 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2016.

Ειδικότερα, τον Απρίλιο 2016 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 3,177 δισ. ευρώ μειωμένο κατά 412 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 3,165 δισ. ευρώ μειωμένα έναντι του μηναίου στόχου κατά 44 εκατ. ευρώ.

Οι επιστροφές εσόδων για την περίοδο Απριλίου 2016 ανήλθαν σε 216 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 73 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου του Προϋπολογισμού 2016 (143 εκατ. ευρώ).

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2016 ανήλθαν στα 16,167 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 2,279 δισ. ευρώ έναντι του στόχου (18,446 δισ. ευρώ).

Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 15,249 δισ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 2,077 δισ. ευρώ έναντι του στόχου, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 1,817 δισ. ευρώ.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015 κατά 255 εκατ. ευρώ. Έχουν καταβληθεί επιπλέον 78 εκατ. ευρώ για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, 98 εκατ. ευρώ για επιδοτήσεις γεωργίας και 15 εκατ. ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι δαπάνες του ΠΔΕ διαμορφώθηκαν σε 919 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 201 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Ειδικά για τον μήνα Απρίλιο οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3,547 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 531 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου, ενώ οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3,886 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 653 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου. Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 339 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 121 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

“Βόμβα” το πόρισμα! Με λεφτά από … έρανο πλήρωσε ο Μαρτίνης την Αλεξία. 672 χιλ και 3 συμβάσεις



Τρεις συμβάσεις 672.267 ευρώ είχε συνάψει, επί ηγεσίας Ανδρέα Μαρτίνη, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με την εταιρεία «AIA RELATE Α.Ε.» της Αλεξίας Μπακογιάννη -που απασχολεί περίπου 10 εργαζομένους- για τον σχεδιασμό επικοινωνιακής πολιτικής

Σύμφωνα με σχετικό πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, η εταιρείας της Αλεξίας Μπακογιάννη AIA RELATE έλαβε το 2009 το 20% του συνολικού ποσού που συγκεντρώθηκε από πολίτες σε εράνους υπέρ του Ερυθρού Σταυρού. Το Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα, για τη διαφημιστική προβολή του εράνου του Ερυθρού Σταυρού τη χρονιά εκείνη, που ξεπέρασε τα 235.000 ευρώ σε κόστος, δεν τηρήθηκε καμία διαγωνιστική διαδικασία, όπως θα έπρεπε.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απαγορεύεται η συμμετοχή σε offshore για πολιτικούς, δικαστικούς και τραπεζίτες



Aπαγορεύεται σε μέλη της κυβέρνησης ,πολιτικά πρόσωπα και δικαστικούς να ιδρύουν ή να συμμετέχουν σε offshore εταιρείες.

Συγκεκριμένα,απαγορεύεται στους υφυπουργούς, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο εθνικό ή το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, στους βουλευτές και ευρωβουλευτές, στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, στους γενικούς και ειδικούς γραμματείς υπουργείων, στους γενικούς γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων, στους περιφερειάρχες και τους δημάρχους, στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, στους προέδρους, διοικητές, υποδιοικητές και γενικούς διευθυντές πιστωτικών ιδρυμάτων, που ελέγχονται από το κράτος, να συμμετέχουν στο κεφάλαιο ή στη διοίκηση εταιρειών που έχουν ως πραγματική ή καταστατική έδρα κράτος μη συνεργάσιμο στο φορολογικό τομέα είτε οι ίδιοι, είτε με παρένθετα πρόσωπα.

Σύμφωνα με την εν λόγω διάταξη η κατά παράβαση άμεση ή δια παρένθετου προσώπου συμμετοχή σε εταιρεία που έχει ως έδρα κράτος μη συνεργάσιμο στο φορολογικό τομέα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και με χρηματική ποινή από 10.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ.

Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διατηρούνται οι μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για τους μηχανικούς



Διατηρούνται οι μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για 19.500 μηχανικούς για το 2016 όπως ανακοίνωσε το ΤΕΕ. Έπειτα από γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), που έκανε δεκτή ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, όσοι ασφαλισμένοι του ΤΣΜΕΔΕ είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση του νόμου 4331/2015 για κατάταξη σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία θα εξακολουθούν να πληρώνουν αυτή τη χαμηλότερη εισφορά, έως το τέλος του 2016.

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η ανωτέρω εξέλιξη επιτεύχθηκε, μετά τις συνεχόμενες παρεμβάσεις του ΤΕΕ, τις αναλογιστικά και νομοθετικά τεκμηριωμένες αποφάσεις της διοίκησης του ΤΣΜΕΔΕ, καθώς και του ερωτήματος που τέθηκε στο ΝΣΚ από το ΕΤΑΑ.

«Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ, το ΕΤΑΑ πλέον δεν έχει υποχρέωση να ανακαλέσει τις πράξεις με τις οποίες οι μηχανικοί εντάχθηκαν σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία. Η ρύθμιση αυτή αφορά περίπου 19.500 ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ, της κατηγορίας των νέων ασφαλισμένων και δεν επηρεάζονται από τη ψήφιση του νέου καταστροφικού ασφαλιστικού νόμου το οποίο αφορά τις εισφορές από 1/1/2017 και μετά» υπογραμμίζει το ΤΕΕ.

Έτσι όσοι εντάχθηκαν στη σχετική ρύθμιση το 2015 θα εξακολουθήσουν να οφείλουν και να πληρώνουν, για τα έτη 2015 και 2016, τις μειωμένες εισφορές της κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας.

Επισημαίνεται ότι η γνωμοδότηση αποδέχεται σχεδόν πλήρως το σκεπτικό που έχει αναπτύξει το ΤΕΕ, σχετικά με την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Αποδέχεται δηλαδή ότι, αφού με το μέτρο των μειωμένων εισφορών αυξήθηκαν τα έσοδα του ΤΣΜΕΔΕ και η εισπραξιμότητα των εισφορών, αυτή η ρύθμιση προάγει το δημόσιο συμφέρον, καταλήγει το ΤΕΕ.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρωσία: «Μπλόκο» στην εισαγωγή τουρκικών λαχανικών

Η Κυβέρνηση της Ρωσίας θα απαγορεύσει την εισαγωγή των περισσότερων τουρκικών λαχανικών από τις 19 Μαΐου είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος hurriyetdailynews.com το οποίο βασίζεται σε άρθρο του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Interfax.

Μάλιστα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Κτηνιατρικής και φυτοϋγειονομικής επιτήρησης της Ρωσίας, (Rosselkhoznadzor) επισήμανε πρόσφατα ότι: «Θα επιβάλει προσωρινή απαγόρευση στην εισαγωγή τουρκικών προϊόντων (κολοκυθάκια και κολοκύθες) από τις 19 Μαΐου για λόγους υγιεινής, σύμφωνα με το Interfax».

Ακόμη η αναπληρώτρια επικεφαλής του γεωργικού οργανισμού, Yulia Shvabauskene ανέφερε στο Interfax ότι: «Η αναστολή αυτή ακολούθησε λόγω παραδόσεων των μολυσμένων προϊόντων που περιλάμβαναν οργανισμούς καραντίνας. Αλλά αυτά τα εμπορικά μέτρα έχουν ληφθεί κυρίως λόγω των τεταμένων σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Τουρκίας».


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Και οι 153 ήταν καθάρματα..

     Θα μπορούσε να είναι τίτλος ταινίας (όπως το ''Και οι 12 ήταν καθάρματα'' του 1967), αλλά δεν είναι.
Είναι πραγματικότητα.
Μόνον καθάρματα θα μπορούσαν να ζητήσουν πίσω από χαμηλοσυνταξιούχους, και μάλιστα αναδρομικά, το βοήθημα-ελεημοσύνη που
λέγεται ΕΚΑΣ.

Τα ίδια αυτά καθάρματα θα κάνουν την Κυριακή το βράδυ νόμο του κράτους(;) το νομοσχέδιο των 7500 σελίδων με τα 17 ακόμη ''προαπαιτούμενα'' (που δεκαεφτά να είναι οι μέρες τους κι αυτές κρεβατωμένες), που κατατέθηκε χθες μεσάνυχτα στην Βουλή με την διαδικασία του επείγοντος.
Τον ''κόφτη'' (που να κοπεί το αίμα τους) την άλλη φορά.
.
Τα όντα αυτά έχουν υποστεί κάποια μετάλλαξη και πιά δεν ανήκουν στο ανθρώπινο είδος με την ευρεία έννοια του όρου.
Μπορεί να περπατούν ακόμα με τα δύο πόδια, να μιλούν, να γελούν να τρώνε να αφοδεύουν και να κοιμούνται σαν όλους εμάς,
..αλλά άνθρωποι δεν είναι.
Το κακό είναι πως έχουν DNA. Αυτό. Το μεταλλαγμένο. Το καθαρματικό.

Το DNA αυτό δεν πρέπει να μεταγραφεί.
Πρέπει να βρεθεί τρόπος να μη μεταφερθεί σε άλλα άτομα.
Για να το πούμε όσο πιό κομψά γίνεται: πρέπει να σταματήσει εδώ.
Πώς;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Άλλοι βίαιοι, άλλοι λιγότερο βίαιοι, άλλοι ανθρωπιστικοί.
Το blog θα προτείνει τον λιγότερο βίαιο τρόπο και τον περισσότερο ανθρωπιστικό.
Αυτόν που τα προηγμένα κοινωνικά κράτη εφαρμόζουν,
..για τους παιδεραστές, τους βιαστές, τους ''καθ΄ έξιν'' εγκληματίες και λοιπούς με ανώμαλη ψυχοσύνθεση και βαριά αντικοινωνική δράση ανθρώπους:
Την στείρωση.

Και πως θα γίνει αυτό; Εύκολα. Με έναν νόμο.
Και ποιός θα τον ψηφίσει αυτόν τον νόμο;
Εδώ είναι το ωραίο: Αρκεί να βρεθεί ένας από 'μας σε θέση γραφιά, δακτυλογράφου, υποβοηθού βοηθού υπουργού, ό,τιδήποτε τέτοιο και σχετικό με την σύνταξη και καθαρογραφή νομοσχεδίων.
Τότε, θα μπορέσει να προσθέσει κάπου, οπουδήποτε μέσα στις τόσες χιλιάδες σελίδες, μία τροπολογία, μία υποσημείωση όπου θα προβλέπεται η στείρωση σε βουλευτές και νομοθέτες που με παρόμοια νομοσχέδια επιφέρουν ανήκεστο βλάβη στην κοινωνία, και μετατρέπουν την χώρα σε αποικία και προτεκτοράτο.

Και τότε θα το ψηφίσουν μόνοι τους!
Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν διαβάζουν τί ψηφίζουν.
Αρκεί να το ψηφίσουν για να παραμείνουν στις καρέκλες τους.

Η φύση καμιά φορά κάνει και λάθη.
Αστοχίες.
Καιρός να διορθώσουμε μία απ' αυτές!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απαγορευμένη περιοχή η Ειδομένη – 60 ημέρες κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή



Σε γειτονίες με τα «καταστήματά» της έχει χωριστεί ο καταυλισμός της περιοχής. Υπάρχει η γειτονιά των Σύρων, των Αφγανών και των Πακιστανών, των Μαροκινών και των Τυνήσιων που φέρονται να έχουν υπό τον έλεγχό τους το παρεμπόριο


Σε «απαγορευμένη περιοχή», ακόμη και για τους αστυνομικούς, έχει μετατραπεί ο καταυλισμός της Ειδομένης, ενώ σήμερα Τετάρτη κλείνουμε 60 ημέρες από την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής από μετανάστες χωρίς αντίδραση της Πολιτείας.

Η Ειδομένη θυμίζει πλέον παραγκούπολη και άντρο ανομίας με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να έχουν κτίσει τις φαβέλες τους με αυλές, «δρόμους» και γειτονιές με τα «καταστήματά» της. Έτσι, υπάρχει η γειτονιά των Σύρων, των Αφγανών και των Πακιστανών, των Μαροκινών και των Τυνήσιων που φέρονται να έχουν υπό τον έλεγχό τους το παρεμπόριο.

Όσον αφορά τις πληροφορίες για διακίνηση ανθρώπων, λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών ουσιών, και δύο αυτοσχέδιους οίκους ανοχής (ο ένας σε ένα βαγόνι) τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά. Όπως φαίνεται πάντως, εγκληματικές ομάδες εκμεταλλεύονται και εκδίδουν για λίγα ευρώ ορισμένες γυναίκες που έχουν βρεθεί αποκομμένες από τις οικογένειές τους στην Ειδομένη.

Σημειώνεται ότι αστυνομικοί που μίλησαν σε δημοσιογράφους τους προειδοποίησαν ότι κάνουν ρεπορτάζ στην περιοχή «με δική τους ευθύνη». Όπως ανέφεραν, και οι ίδιοι φοβούνται τις περιπολίες κοντά στον καταυλισμό ιδιαίτερα όταν στην περιοχή πέφτει το σκοτάδι.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ασύλληπτος Βαζαίος με χρυσό και πανελλήνιο ρεκόρ!



Ιστορία έγραψε ο Ανδρέας Βαζαίος, καθώς μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση στα 200μ. μικτής ατομικής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό του Λονδίνου.

Το τρίτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της και πρώτο στη φετινή διοργάνωση πανηγύρισε η ελληνική αποστολή στο Λονδίνο, καθώς ο Ανδρέας Βαζαίος κατέκτησε χωρίς αντίπαλο το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. μικτής ατομικής.

Ο 22χρονος αθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης ήταν καταιγιστικός από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο μέτρο και με νέο πανελλήνιο ρεκόρ (1.58.18, προηγούμενο: 1.58.47, δικό του) ανέβηκε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

Είναι το πρώτο διεθνές μετάλλιο σε επίπεδο ανδρών σε 50άρα πισίνα για τον Έλληνα κολυμβητή, που από την πρώτη ημέρα των αγώνων έδειξε ότι είναι και αυτός σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ισραηλινός Γκαλ Νέβο με χρόνο 1.59.69, ενώ τρίτος ήταν ο Αλέξις Σάντος (Πορτογαλία) με 1.59.76.


Αυτό είναι το 18ο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για τη χώρα μας (3 χρυσά, 3 ασημένια, 12 χάλκινα), με το πρώτο της το 2002 (Βερολίνο) στα 4χ200μ. ελεύθερο (Άκης Οικονόμου, Γιάννης Κοκκώδης, Νίκος Ξυλούρης, Σπύρος Γιαννιώτης).

Αναλυτικά η λίστα:

Χρυσά

Άρης Γρηγοριάδης (50μ. ύπτιο, 2008)
Άρης Γρηγοριάδης (100μ. ύπτιο, 2012)
Ανδρέας Βαζαίος (200μ. μικτή 2016)

Ασημένια

Άρης Γρηγοριάδης (50μ. ύπτιο, 2006)
Γιάννης Δρυμωνάκος (200μ. πεταλούδα, 2006)
Άρης Γρηγοριάδης (100μ. ύπτιο, 2008)

Χάλκινα

Εθνική ομάδα ανδρών (4Χ200μ. ελεύθερο, 2002)
Νέρι Νιαγκουάρα (100μ. ελεύθερο, 2004)
Άρης Γρηγοριάδης (100μ. ύπτιο, 2006)
Εθνική ομάδα ανδρών (4Χ200μ. ελεύθερο, 2006)
Νέρι Νιαγκουάρα (100μ. ελεύθερο, 2006)
Γιάννης Δρυμωνάκος (200μ. πεταλούδα, 2010)
Παναγιώτης Σαμιλίδης (50μ. πρόσθιο, 2012)
Παναγιώτης Σαμιλίδης (200μ. πρόσθιο, 2012)
Γιάννης Δρυμωνάκος (200μ. πεταλούδα, 2012)
Γιάννης Δρυμωνάκος (400μ. μικτή ατομική, 2012)
Νέρι Νιαγκουάρα (50μ. ελεύθερο, 2012)
Απόστολος Χρήστου (100. ύπτιο, 2016)




Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

δημοκρατία και ληστοκρατίες


Η δεύτερη Κυριακή μετά το Πάσχα να ονομάζεται Κυριακή των Μυροφόρων. Παρότι με βάση το αποστολικό ανάγνωσμα (Πράξεων: ΣΤ, 1-7)θα μπορούσε να ονομάζεται και Κυριακή της Δημοκρατίας. Δεδομένου ότι μας μιλάει για την αληθινή δημοκρατία, που υπήρξε ποτέ στον κόσμο και τις οίδε, αν κάποτε θα ξαναϋπάρξει…

Γιατί αληθινή δημοκρατία δεν υπήρξε ούτε στον αρχαίο κόσμο, αφού η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων ήταν δούλοι. Ούτε βέβαια και στην εποχή μας. Οπότε η, λεγόμενη, δημοκρατία δεν είναι τίποτε άλλο από αποχρώσεις του ίδιου κλεφτοκαθεστώτος, με οποιαδήποτε συνταγή κι αν σερβίρεται αυτό. Είτε ως σοσιαλδημοκρατία είτε ως χριστιανική δημοκρατία. Γιατί ούτε η μία ούτε η άλλη έχουν καμιά σχέση με την αληθινή δημοκρατία. Και ιδιαίτερα με τη χριστιανική δημοκρατία. Όπως τη συναντούμε στην πρώτη χριστιανική κοινωνία. Γιατί αληθινή δημοκρατία δεν είναι αυτή στην οποία ένα κοπάδι ιδιοτελών ή ηλιθίων επιλέγουν όποιους αδίστακτους απατεώνες προτιμούν να τους κυβερνήσουν. Είτε για τα «ωραία» τους τα μάτια είτε για τα ζαχαρωμένα τους τα λόγια. Προκειμένου αυτοί στη συνέχεια να ψηφίσουν τους κλεφτονόμους, με τους οποίους θα καταπροδώσουν την πατρίδα και θα λεηλατήσουν κάθε ικμάδα επιβίωσης του λαού. Για να ξεχειλίσουν τα θησαυροφυλάκια και να πολλαπλασιαστούν τα κινητά και τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των ντόπιων και των διεθνών χρυσοκάνθαρων και τοκογλύφων.

Αληθινή δημοκρατία είναι η δημοκρατία της δικαιοσύνης. Και δικαιοσύνη δεν είναι η, λεγόμενη, Δικαιοσύνη, που «αποφασίζει και διατάσσει» με βάση τους κλεφτονόμους και ληστονόμους του όποιου ληστοκαθεστώτος. Που αποθεώνει τους διαφόρους Κλίντον και Μπους και Μπλαίρ και Σαρκοζί και στέλνει για σαράντα χρόνια στη φυλακή τον Κάρατζιτς, ενώ απαγχονίζει τον Σαντάμ και δολοφονεί τον Καντάφι. Που, κάποιοι μεταξύ τους παρότι δικτάτορες, εντούτοις διατηρούσαν τις χώρες τους σε ένα επίπεδο υποφερτό για τους λαούς τους. Σε σύγκριση με το ολέθριο καθεστώς που επέβαλαν στη συνέχεια οι επιχειρήσεις «δικαιοσύνης» και «δημοκρατίας» των δυτικών κανιβάλων. Ή στην ακόμη χειρότερη περίπτωση δικαιοσύνη δεν είναι η λήψη διωκτικών μέτρων εναντίον του φτωχού καστανά κι από το άλλο το νομικό απυρόβλητο για τον πολιτικό και τον πάσης φύσεως μεγαλοκλέφτη και μεγαλοαπατεώνα. Όπως, δυστυχώς, συμβαίνει με την ελληνική συνταγματική και λοιπή νομιμότητα και δικαιική πρακτική.

Αληθινή δικαιοσύνη είναι με λόγια απλά και καθαρά η ισότητα. Και αδικία και πάλι πολύ απλά η εκτροπή απ’ την ισότητα. «Δικαιοσύνη» λέει ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, «είναι να μην επιδιώκει κάποιος να έχει περισσότερα απ’ τους άλλους. Ενώ η οποιαδήποτε εκτροπή απ’ την ισότητα αποτελεί αδικία»! Μήπως διαπιστώσατε εσείς αυτές τις μέρες, που ανακοινώθηκαν τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών μας φωστήρων να ισχύει κάτι τέτοιο; Ή το τελείως αντίθετο! Αφού υπάρχουν μεγάλες διαφορές ακόμη και μεταξύ των πολιτικών. Και ασφαλώς αστρονομικές σε σύγκριση με το επίπεδο ζωής της πλειονότητας του λαού.

«Πόθεν», λοιπόν, «έσχον» τις ουρανομήκεις αυτές διαφορές οι πολιτικοί μας «σωτήρες»; Μήπως είναι καρπός της τίμιας εργασίας τους, όταν πολλοί εξ αυτών είναι ισόβια συνδικαλιστές και πολιτικάντηδες αργόσχολοι και πολλαπλά διαπλεκόμενοι; Την απάντηση μας τη δίνει ο Μέγας Χρυσόστομος: «Κανένας πλούτος», λέει ο Χρυσόστομος, «δεν είναι τίμιος». Και επειδή μέσα στα πλαίσια της πολιτικής μεγαλοαπατεωνίας είναι και οι δικολαβίστικες δικαιολογίες κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχουν τα πλούτη, αφού τα κληρονόμησαν. Αλλά και πάλι ο Χρυσόστομος έρχεται να τους αποστομώσει: «Αν», λέει, «τα πλούτη τα κληρονομήσατε, τότε τα απόχτησαν με ανέντιμα μέσα αυτοί, που σας τα κληροδότησαν»!Τα πλούτη, λοιπόν, των πολιτικών μας «σωτήρων», σε κάθε περίπτωση, είναι ανέντιμα. Είναι καρπός άμεσης ή έμμεσης αδικίας σε βάρος του φτωχού λαού. Και το ίδιο ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση των πλουσίων κληρικών και προπάντων κάποιων πολυτελώς διαβιούντων χρυσοστόλιστων δεσποτάδων.

Πώς, λοιπόν είναι δυνατόν να προσδοκά κάποιος καλό και προκοπή από ανθρώπους, οι οποίοι de jure και de facto είναι σαρξ εκ της σαρκός του καθεστώτος της αδικίας; Και πώς μπορεί να πιστέψει στα οποιαδήποτε λεγόμενά τους, όταν η ζωή τους βρίσκεται σε διαμετρική αντίθεση με όσα υποστηρίζουν και υπόσχονται; Και πώς να έχει κάποιος σε τιμή και υπόληψη τα οποιαδήποτε κοπάδια τρέχουν ξωπίσω τους και ομνύουν στο όνομά τους;

Βέβαια θα πουν κάποιοι: Πώς να μην τρέχουν ξωπίσω τους τα κοπάδια, όταν οι πάσης φύσεως μεγαλοαπατεώνες κατά μείζονα λόγο προβάλλονται πρωί, μεσημέρι, βράδυ με φορτική σχολαστικότητα απ’ τους «έγκριτους» μιντιακούς και ιδιαίτερα τους τηλεοπτικούς απατεώνες. Οι οποίοι και αυτοί κόπτονται δήθεν για το λαό, προβάλλοντας κάποια ασήμαντα περιστατικά αδικίας και κουκουλώνοντας τα παγόβουνα της εγκληματικής καταδρομής εναντίον του φτωχού λαού.

Κι ακόμη πώς να μην τρέχουν ξωπίσω τους τα κοπάδια των λεγόμενων χριστιανών, όταν οι κληρικοί στην πλειονότητά τους είναι θιασώτες του καθεστώτος της αδικίας και της απανθρωπιάς; Ιδιαίτερα μάλιστα, επειδή συμβαίνει κάποιοι πολιτικοί απατεώνες να μοστράρουν στις πρώτες θέσεις κάποιων λατρευτικών εκδηλώσεων. Προφανώς εκμεταλλευόμενοι την ευπιστία του λαού και καπηλευόμενοι τα ιερά και τα όσια της πατρίδας και της θρησκείας! Έστω και αν ο βίος τους και η πολιτεία τους, όπως αποδεικνύεται από τα πλούτη τους, βρίσκονται σε διαμετρική αντίθεση με τη διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας και το πνεύμα του Ευαγγελίου.

Όπως το έζησαν οι χριστιανοί της πρώτης χριστιανικής κοινωνίας. Οι οποίοι είχαν τα πάντα κοινά και δεν υπήρχε κανένας φτωχός ανάμεσά τους. Καθώς ο καθένας πρόσφερε ανάλογα με τις δυνάμεις του και έπαιρνε ανάλογα με τις ανάγκες του (Πράξεων: Δ, 32-34)!…
Διαβάστε περισσότερα.... »
....