Διυλιστήριο: 12/12/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Greece is...comeback

     Κι αφού οι αριστεροί δωσίλογοι υπόγραψαν ό,τι δεν είχαν προλάβει να υπογράψουν οι δεξιοί προδότες,
..αφού ξεπούλησαν την κρατική περιουσία,
..αφού έβγαλαν στο σφυρί την λαϊκή περιουσία,
..αφού δημιούργησαν
έναν εργασιακό μεσαίωνα για δουλοπάροικους,
..βγήκε στις ρούγες ο πρωθυπουργός, γυρολόγος και πραματευτής, με την ντουντούκα:

" Εδώ η φτηνή χώρα! Εδώ οι δούλοι εργαζόμενοι! Ελάτε fraportες να σας κάνουμε νοματαίους! Όλα τζάμπα! Ελάτε να κάνετε πως επενδύετε, να κάνουμε κι εμείς πως κυβερνούμε, να ξαναπάρουμε τις εκλογές, να τρώτε με χρυσά κουτάλια, να κηρύξουμε κι εμείς την δικτατορία του προλεφταριάτου! Ελάτε κόσμε. Greece is comeback! "
Και δώστου "τελειώνουν τα μνημόνια", και δώστου "καθαρή έξοδο στις αγορές" (η νέα αριστερή πιπίλα είναι η "καθαρή έξοδος").

Όλοι ξέρουμε όμως, και ήδη κάποιοι "αξιωματούχοι" των τοκογλύφων ψιθυρίζουν πως καλά όλα τα προαπαιτούμενα που υπογράφτηκαν,
..μένει όμως ένα ακόμα:
Ένα νέο "επικαιροποιημένο" μνημόνιο που θα δεσμεύει αυτήν και τις επόμενες δωσιλογικές κυβερνήσεις, για τα πάντα. Για όσα υπογράφτηκαν εφτά χρόνια τώρα, και για όσα ακόμη (πολλά) θα υπογραφούν μέχρι την τυπική λήξη των μνημονίων.
Γιατί η μία, η μεγαλύτερη μνημονιακή δέσμευση είναι αυτή: Μνημόνια για πάντα!
Οι υπογραφές των δωσιλόγων και των προδοτών über alles.

Εκείνο που δεν έχουν λάβει υπ' όψη τους όμως είναι πως ο λαός -και κατ' επέκταση η χώρα- δεν δεσμεύεται απο τις υπογραφές κατοχικών κυβερνήσεων.
'Ο,τι έχει θεσμοθετηθεί από τους δωσίλογους κατά παράβαση του συντάγματος είναι παράνομο και άκυρο.
Και ο λαός πρέπει με δυναμικό τρόπο να προειδοποιήσει τους επίδοξους επενδυταράδες, τους σελέμηδες και τζαμπατζήδες διεθνείς απατεώνες,
..αυτούς που ο "αριστερός" πρωθυπουργός καλεί να του στηρίξουν την καρέκλα της κλεμμένης με αισχρά ψέματα εξουσίας,
..πως η πρώτη μετά κατοχής πραγματικά ελληνική κυβέρνηση που θα βρεθεί στην εξουσία, θα αναιρέσει όλο το άγος που οι μνημονιακοί απατεώνες και προδότες συσσώρευσαν στην χώρα, και θα κάνει μία πραγματική επανεκκίνηση με βάση τον λαό και για τον λαό.


Αυτά όλα είναι ο ίδιος ο λαός που πρέπει να τα διαμηνύσει προς κάθε τοκογλυφική και νεοφασιστική κατεύθυνση.
Αρκεί να υπάρχει ακόμη λαός.
Υπάρχει;..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εσοδα άνω του 90 εκατ. ευρώ από τον φόρο τηλεοπτικής διαφήμισης



Περισσότερα από 90 εκατ. ευρώ έχει εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο από τον φόρο τηλεοπτικής διαφήμισης, από το 2015 μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, στη Βουλή. Ο υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των διαστημικών δραστηριοτήτων.

«Εδώ σχεδόν ακούσαμε ότι κόμμα της αντιπολίτευσης θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο επειδή το ΕΣΡ έβγαλε απόφαση για 7 πανελλαδικές άδειες. Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο πολιτικού διαλόγου, αυτό το επιχείρημα. Προς Θεού. Έχει περάσει ένας χρόνος από αυτή τη ιστορία, είναι ένας διαγωνισμός σε εξέλιξη και θα έπρεπε κάποιοι να το κατανοήσουμε», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και κατέθεσε έγγραφη απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, για το πόσα χρήματα έχουν εισπραχθεί για το 2016 και μέχρι το τέλος Ιουλίου 2017, από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά, διότι το 2016 εισπράχθηκαν 35 εκατομμύρια και μέχρι τον Ιούλιο του 2017 είχαν εισπραχθεί 18 εκατομμύρια. Από τον φόρο τηλεοπτικής διαφήμισης, το Δημόσιο, από το 2015 μέχρι τώρα, έχει εισπράξει πάνω από 90 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο Νίκος Παππάς, για να προσθέσει ότι η μείωση του φόρου διαφήμισης, θα ισχύσει για τους αδειοδοτημένους σταθμούς, από 1.4.2018.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει μείωση. Πληρώνουν κανονικά 20% και η σούμα δεν θα είναι κάτι το οποίο θα τους απαλύνει τη φορολογία. Διότι υπάρχουν δύο πρόσθετες επιβαρύνσεις για τις ιδιοκτησίες των καναλιών, η μια που προέκυψε από τη συμφωνία για τον ΕΔΟΕΑΠ και αφορά το 2% του τζίρου και άλλη μια που θα προκύψει από το τίμημα που θα πρέπει να καταβάλουν για τις άδειες. Άρα, συνολικά πηγαίνουμε σε μια κατάσταση ρύθμισης» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Αναφορικά με το σχέδιο νόμου, ο Νίκος Παππάς είπε ότι φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι το σχέδιο νόμου να περάσει με πλειοψηφία που θα υπερβαίνει την κυβερνητική πλειοψηφία, πολύ περισσότερο που δεν υπήρξε από καμία απολύτως μεριά, η πολιτική ή επιστημονική θέση ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό.

«Αυτή τη στιγμή, από όλο το πολιτικό φάσμα δεν ακούστηκε ούτε μια φωνή που να λέει ότι εδώ κακώς συζητάμε αυτό το πράγμα και ότι ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός είναι ένας Οργανισμός τον οποίο η χώρα δεν χρειάζεται. Άρα, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Άλλωστε χαιρετίστηκε η πρωτοβουλία και από τους φορείς» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο χτίστηκε πάνω στις κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής του ΟΗΕ για την ειρηνική χρήση του εξωατμοσφαιρικού διαστήματος.

«Είναι προφανές ότι ο ομιλών, όπως έγινε και στον περιβόητο διαγωνισμό, προφανώς με τις γνώμες των ειδικών θα προχωρήσει. Πώς θα πηγαίνουμε; Με την πολιτική μας έμπνευση; Τους καταξιωμένους επιστήμονες της χώρας θα εμπιστευτούμε. Σε όλα τα επίπεδα» ανέφερε ο υπουργός και ειδικά για τον Ελληνικό Οργανισμό Διαστήματος είπε, ότι το μείγμα της δομής της εταιρείας διασφαλίζει και τον δημόσιο έλεγχο, αλλά και τις ευελιξίες οι οποίες είναι απαραίτητες ώστε ένας δημόσιος οργανισμός που άπτεται των θεμάτων του διαστήματος να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες χωρίς τις γνωστές καθυστερήσεις.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

711 εκατ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία από την αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων



Το ποσό των 711 εκατ. ευρώ σε φόρους, προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης υποβολής απέφερε στα κρατικά ταμεία η ρύθμιση του ν. 4446/2016 για την οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής μιλώντας στο 19ο Annual Capital Link Invest In Greece Forum.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πιτσιλής κατά την ομιλία επεσήμανε ότι: «Από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, η Ελλάδα εφαρμόζει το τρίτο κατά σειρά πρόγραμμα εθελοντικής αποκάλυψης φορολογητέας ύλης τα τελευταία 10 χρόνια. Ένα σχέδιο που ήταν εξαιρετικά λιγότερο ευνοϊκό από τα δύο προηγούμενα. Και παρόλα αυτά, αυτό το τελευταίο πρόγραμμα ήταν επιτυχημένο, καθώς μας έφερε πάνω από 711 εκατομμύρια ευρώ φόρων, ενώ τα δύο προηγούμενα προγράμματα μας είχαν δώσει ασήμαντα έσοδα».

Δικαιολογώντας την άκρως θετική αυτή εξέλιξη ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. επεσήμανε ότι «η πιθανότητα ενός φορολογικού ελέγχου βασισμένου σε πληροφορίες που συλλέχθηκαν από συναλλαγές μέσω τραπεζικών λογαριασμών έγινε μια αξιόπιστη απειλή για εκείνους που είχαν παραμελήσει τις υποχρεώσεις τους».

Ο κ. Πιτσιλής προχώρησε τονίζοντας ότι το 2018 η Α.Α.Δ.Ε. θα συνεχίσει σ’αυτό το δρόμο προωθώντας τις ακόλουθες δράσεις:

-Την ανάπτυξη τομεακών έμμεσων μεθόδων ελέγχου για όσους έχουν σκοπίμως ανακριβή λογιστικά βιβλία.

-Την περαιτέρω ανάπτυξη ενός μοντέλου φορολογικής συμμόρφωσης βασισμένου στην ανάλυση κινδύνου με διασταυρώσεις στοιχείων βασισμένες στις συμπεριφορές και τη στάση των φορολογουμένων

-Την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση όλων των πληροφοριών από εγχώριες και διεθνείς πηγές.

-Τον έλεγχο της μεταφοράς αγαθών που εισέρχονται στο έδαφός μας, με τις νέες συσκευές ακτινογραφίας που αναπτύσσουμε επί του παρόντος στα σύνορά μας και στους κύριους λιμένες

-Την ανάπτυξη λογισμικού για την ηλεκτρονική υποβολή πληροφοριών σχετικά με τη διακίνηση αγαθών εντός της χώρας.

Ο επικεφαλής της Α.Α.Δ.Ε. ισχυρίστηκε εξάλλου ότι υπηρετεί τη φορολογική δικαιοσύνη αναφέροντας ως παραδείγματα την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εκδίκαση φορολογικών υποθέσεων από την Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, τη Διαδικασία Αμοιβαίας Συμφωνίας για την ανταλλαγή πληροφοριών φορολογικού ενδιαφέροντος μεταξύ της Ελλάδος και άλλων χωρών και την σημαντική αύξηση των εκταμιεύσεων επιστροφών φόρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλή:

- Στις αρχές του 2016, η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, η οποία προορίζεται να εξετάσει τις προσφυγές των φορολογουμένων για τους εναντίον τους καταλογισμούς φόρων και προστίμων εξέταζε κάτι περισσότερο από το 50% των υποθέσεων που υποβάλλονταν ενώπιόν της. Σήμερα, το ποσοστό των περιπτώσεων που εξετάζονται υπερέβη το 90%. Επίσης, η νομολογία της Δ.Ε.Δ. έχει πλέον ευθυγραμμιστεί με τη νομολογία των δικαστηρίων, καθιστώντας έτσι πιο δίκαιες από πριν τις κρίσεις της. Επιπλέον, όλες οι αποφάσεις αυτής της μονάδας δημοσιεύονται στον ιστότοπό της, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν πώς εφαρμόζουν τους κανόνες οι φορολογικές αρχές. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε σημαντική μείωση του αριθμού των φορολογικών υποθέσεων που παραπέμπονται ενώπιον των δικαστηρίων, αλλά και σε καλύτερη νομική στήριξη της θέσης του κράτους για τις υποθέσεις αυτές.

- Μέχρι το 2016 η Ελλάδα δεν διέθετε μια Διαδικασία Αμοιβαίας Συμφωνίας για ανταλλαγή πληροφοριών με άλλες χώρες. Αυτό σήμαινε ότι οι διαδικασίες που προβλέπονται στις Συμβάσεις Αποφυγής Διπλής Φορολογίας που συνήψε η Ελλάδα δεν θα μπορούσαν να εφαρμοστούν. Καταφέραμε να εισαγάγουμε ολοκληρωμένη πρωτογενή και δευτερογενή νομοθεσία που επιτρέπει την εφαρμογή συμφωνιών ανταλλαγής πληροφοριών.

- Καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες για τη μείωση του αποθέματος των οφειλόμενων επιστροφών φόρου. Τον Σεπτέμβριο καταβλήθηκαν επιστροφές φόρων ύψους 1,25 δισ. ευρώ, ενώ τους επόμενους μήνες κάτι περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ευρώ και λαμβανομένου υπόψη ότι έχουν εγκριθεί προς πληρωμή κι άλλα ποσά αλλά οι ενδιαφερόμενοι φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμη δηλώσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους για την πίστωση των ποσών, το πραγματικό μέγεθος του «αποθέματος» των απλήρωτων επιστροφών είναι μικρότερο από 850 εκατ. ευρώ. Ο στόχος, όπως διευκρίνισε ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. είναι να πληρωθούν όλες οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου έως τον Σεπτέμβριο του 2018.

Αναφερόμενος στις κυριότερες από τις δράσεις που έχει ήδη αναπτύξει η Α.Α.Δ.Ε., ο κ. Πιτσιλής ανέφερε ότι:

«Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει αναπτύξει ένα διεξοδικό σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής και συμπλήρωσης δεδομένων για σχεδόν όλους τους φόρους (φόρος εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, ΦΠΑ, παρακρατούμενοι φόροι, φόρος χωρητικότητας), με εκτεταμένες λειτουργίες προσυμπλήρωσης δεδομένων. Πληροφορίες σχετικά με τους μισθούς, τις συντάξεις, τους παρακρατούμενους φόρους, τους τόκους και τα διανεμόμενα μερίσματα υπάρχουν ήδη στη φορολογική δήλωση. Και η ηλεκτρονική αρχειοθέτηση είναι υποχρεωτική.

Επίσης, διαθέτουμε ένα ευρύ νομικό πλαίσιο για τη λήψη πληροφοριών τρίτων μερών, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών από τράπεζες και επενδυτικές εταιρείες.

Προσθέτοντας τις πληροφορίες που μας έρχονται από τις διαδικασίες του ΟΟΣΑ και της ΕΕ για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, η ελληνική φορολογική διοίκηση κατατάσσεται στις φορολογικές διοικήσεις του ΟΟΣΑ με το υψηλότερο επίπεδο πληροφόρησης που έχει στη διάθεσή της».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

764 εκατ ευρώ επωφελήθηκε το δημόσιο από την επαναδιαπραγμάτευση 4 οδικών αξόνων


Για βελτίωση του οδικού χάρτη με την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων κάνει λόγο ο πρωθυπουργός

«Η Κυβέρνηση έδωσε τη μάχη για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και την ολοκλήρωση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας που αντιμετώπιζαν σύνθετα προβλήματα. Από την επαναδιαπραγμάτευση 4 οδικών αξόνων το ελληνικό δημόσιο έχει όφελος 764 εκατ. ευρώ».

Αυτό υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter, την οποία συνοδεύει με ένα νέο βίντεο, για την ολοκλήρωση των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.

Αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Η Κυβέρνηση μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες έδωσε τη μάχη για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και την ολοκλήρωση των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας που αντιμετώπιζαν σύνθετα και μεγάλα προβλήματα.

Έργα με συμβάσεις προηγούμενων κυβερνήσεων των περιόδων 2006-7 και 2013-14, που δεν προστάτευαν το δημόσιο συμφέρον. Με την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων άλλαξε επί τα βελτίω ο οδικός χάρτης της χώρας και αποδόθηκαν οφέλη στο ελληνικό Δημόσιο, την οικονομία τους χρήστες και τις τοπικές κοινωνίες.

Ταυτόχρονα, αποσοβήθηκε οριστικά ο κίνδυνος της επιστροφής δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία η χώρα θα όφειλε να δώσει πίσω, στην περίπτωση που τα έργα αυτά παρέμεναν ανολοκλήρωτα. Από την επαναδιαπραγμάτευση των 4 οδικών αξόνων (ΙΟΝΙΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ, Ε65, ΜΟΡΕΑ​Σ​) ​ο ελληνικός λαός έχει συνολικό όφελος 764.477.733 ευρώ.

Για τα Τέμπη και συγκεκριμένα για τον αυτοκινητόδρομο Μαλιακός -Κλειδί με τη συμφωνία που πέτυχε τον Ιανουάριο του 2017 η Κυβέρνηση δεν καταβλήθηκε καμία πρόσθετη αποζημίωση στον παραχωρησιούχο για να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το έργο τον Απρίλιο του 2017.

Το Δημόσιο με την έκδοση των δύο υπουργικών Αποφάσεων, αποφάσισε την ολοκλήρωση των αναβαλλόμενων τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου Ε65. Πρόκειται για το νότιο τμήμα Λαμία- Ξυνιάδα και το βόρειο τμήμα Γρεβενά-Εγνατία, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως αναβαλλόμενα τμήματα με την αναθεώρηση της σύμβασης το 2013.

Για το νότιο τμήμα του έργου από Λαμία έως Ξυνιάδα μήκους 32,5 χλμ περίπου, η χρηματοδότησή είναι ήδη εξασφαλισμένη και οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2018. Όσον αφορά στην χάραξη του βορείου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου (Ανισόπεδος Κόμβος Γρεβενών - Ανισόπεδος Κόμβος Εγνατίας), η πολιτική ηγεσία έχει εξασφαλίσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις ενώ οι διαπραγματεύσεις του Υπουργείου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και στα τέλη του 2018 αναμένεται να ξεκινήσει το έργο».

Πηγή news247.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....