Διυλιστήριο: 06/22/15
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Βίντεο από τα επεισόδια στο Σύνταγμα - Έκαψαν σημαίες της Ε.Ε.

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στο Σύνταγμα, όπου πραγματοποιείται η συγκέντρωση με σύνθημα "Μένουμε Ευρώπη", όταν μια ομάδα περίπου 40 αντιεξουσιαστών παρείσφρησε στην πορεία. Κρατώντας σημαίες της ΕΕ έφτασαν μέχρι τον Άγνωστο Στρατιώτη και τις έκαψαν. Ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ αντιεξουασιαστές και πολιτών.



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συνελήφθη διευθυντής υποκαταστήματος τράπεζας που έκλεψε από πελάτες 1,2 εκατ. ευρώ

Εξαπατούσε τους καταθέτες χρησιμοποιώντας τα σενάρια περί Grexit

Διευθυντής υποκαταστήματος τράπεζας στη Δυτική Αττική συνελήφθη την Παρασκευή για απάτη σε βάρος πελατών - καταθετών, με όφελος για τον ίδιο 1.227.000 ευρώ. Ο 49χρονος χρησιμοποιούσε τα σενάρια περί Grexit προκειμένου να αποσπάσει χρηματικά ποσά από τους πελάτες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 49χρονος τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2013, με την ιδιότητα του διευθυντή υποκαταστήματος πιστωτικού ιδρύματος, έπειθε πελάτες να τοποθετήσουν τις καταθέσεις τους σε επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο θα τους παρείχε «ασφάλεια καταθέσεων», σε περίπτωση «κουρέματος». Στη συνέχεια, προέβαινε, εν αγνοία τους και για λογαριασμό του, σε τμηματικές εκταμιεύσεις, υπογράφοντας αντ' αυτών τα σχετικά παραστατικά ανάληψης. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι έχει εξαπατήσει, με τον παραπάνω τρόπο, τουλάχιστον τέσσερις καταθέτες. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη και πλαστογραφία καθώς και για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας καθώς και των νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.

Από τις έρευνες που έγιναν στην οικία και το αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το ποσό των 56.045 ευρώ, τρία περίστροφα, δύο πιστόλια, μία καραμπίνα, τρία κυνηγετικά όπλα, πλήθος βιβλιαρίων καταθέσεων, καρτών και εγγράφων διαφόρων φυσικών προσώπων. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε ειδικό ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων.

Πηγή:

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εκατομμύρια στο Εξωτερικό Σαμαράς και ΓΑΠ… Πρωταθλητής ο «Τίμιος» Βενιζέλος…


ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ… ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ; ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΎΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…

Η «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» αποκαλύπτει το ντοκουμέντο της ντροπής για το πολιτικό μας σύστημα. Σύμφωνα με τα επίσημα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία που έχει στα χέρια της η εφημερίδα μας και τα οποία προέρχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος την περίοδο 2010-2012, δηλαδή όταν η Ελλάδα βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που επέβαλαν οι ξένοι τοκογλύφοι και οι εγχώριοι τοποτηρητές τους, 174 πολιτικοί μας έβγαζαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.

Μεταξύ αυτών των πολιτικών και πρώην πρωθυπουργοί όπως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ πρωταθλητής στην λίστα εμφανίζεται ο λαλίστατος σκιώδης μνημονιακός πρωθυπουργός Βαγγέλης Βενιζέλος. Την στιγμή που όλοι αυτοί οι πολιτικοί ψήφιζαν μνημόνια, οδηγούσαν την κοινωνία σε φτωχοποίηση, την πατρίδα σε διεθνή εξευτελισμό και ζητούσαν αίμα από τον λαό, την ίδια ακριβώς στιγμή με μια αντεθνικού τύπου πράξη, έβγαζαν τα λεφτά τους από την χώρα…

Η λίστα με τους 174 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που δημοσιεύει σήμερα η «Α» στην συντριπτική της πλειοψηφία περιλαμβάνει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ ακολουθούν και κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μεγαλειώδης κωλοτούμπα της Die Welt: Είμαστε όλοι απόγονοι των Ελλήνων!

Σημασία δεν έχει πώς θα τελειώσει η μάχη της Αθήνας με τους δανειστές και το αν τελικά η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, αλλά το γεγονός πως είμαστε οι απόγονοι των Ελλήνων και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες, αναφέρει άρθρο της σημερινής Die Welt, που… ξαφνικά ευχαριστεί τους Ελληνες!

Ο αρθρογράφος Χένρικ Μπόντερ σχολιάζει ότι κάποιοι με το πείσμα και τη διαστροφή που έχουν, κατάντησαν την Ευρωπαϊκή Ενωση μια κοινότητα χωρίς αξίες, με κύριο σκοπό την αυτοσυντήρηση. Γνωρίζουμε καλά πως μια χώρα που ανήκει στην ευρωζώνη δεν μπορεί να ξεφύγει και μάλιστα οι σχεδιαστές του ευρώ δεν είχαν σκεφτεί καθόλου μια τέτοια περίπτωση. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα πάντα με το άρθρο, είναι απλά ανήθικο…

Ο αρθρογράφος συνεχίζει αναφέροντας ότι η ΕΕ βασίζεται σε μια παράλογη ιδέα σύμφωνα με την οποία τα κράτη-μέλη μπορούν να ομογενοποιήσουν τις συνθήκες διαβίωσης αλλά με περιορισμένη πολιτική και οικονομική συνεργασία.

«Κανείς, φυσικά, δεν θα πραγματοποιούσε ένα αγώνα αυτοκινήτων στον οποίο θα συμμετείχαν από καρτ, φόρμουλες μέχρι «πύραυλοι» καθώς το αποτέλεσμα θα ήταν προβλέψιμο και μόνο οι διοργανωτές θα γιόρταζαν μια τέτοια κούρσα ως «νίκη της ισότητας των ευκαιριών»» συνεχίζει και καταλήγει:

Αν ο γάμος «είναι να επιχειρήσει να λύσει τα προβλήματα σε ζευγάρια τα οποία δεν μπορούν να λύσουν μόνοι τους», όπως λέει ο Γούντι Άλεν, έτσι και η ΕΕ είναι ένας «γάμος» στον οποίο οι συμμετέχοντες πρέπει να ασχοληθούν με τα προβλήματα που θα είχαν γλιτώσει αν η ομάδα είχε συνδεθεί».

Τέλος, ο αρθρογράφος επιρρίπτει ευθύνες και στην Ανγκελα Μέρκελ σημειώνοντας «Γιατί να έχουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ένα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εάν στο τέλος της ημέρας, η καγκελάριος καθορίζει τι θα γίνει;».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Video: Βέλγος βουλευτής καλεί σε αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό, και του κλείνουν τα μικρόφωνα

Το βίντεο ανέβηκε την Πέμπτη 18 Ιουνίου, από τον βουλευτή του Βελγίου Raoul Hedebouw, και δείχνει τοποθέτηση του ιδίου για το "Ελληνικό" ζήτημα!


Ο Βέλγος αλληλέγγυος βουλευτής αποκαλεί απαράδεκτο τον Βέλγο πρωθυπουργό που απειλεί την Ελλάδα. Αναφέρει ότι συνάντησε στο Παρίσι, την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία τον ενημέρωσε για την κατάσταση στην χώρα μας. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στην Ελλάδα έχουμε 2 αυτοκτονίες καθημερινά ενώ οι συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 45%, ενώ οι μισθοί κατά 40%.


Ειρωνεύεται τον Βέλγο πρωθυπουργό που είχε αναφερθεί σε "παιχνίδι" της Ελλάδας, αναφέροντας ότι οι νέοι είναι στην χώρα μας είναι άνεργοι. Κατηγορεί παράλληλα την Βελγική Δεξιά ότι θέλει να φέρει την ίδια πολιτική στην χώρα του. Αναφέρει ότι η τρόικα στέλνει τελεσίγραφο στην Ελλάδα με τις παρακάτω απαιτήσεις:


1. Να μειωθεί περεταίρω ο κατώτατος μισθός
2. Να μειωθούν και άλλο οι συντάξεις
Και ότι ζήτησε τα τελευταία χρόνια η τρόικα από την Ελλάδα, αυτά απέτυχαν!


Καταγγέλλει, ότι το 89% των δανεικών που πήρε η Ελλάδα πήγε στις τράπεζες και στις αποπληρωμές δανείων!


Στο τέλος, όταν καλεί τους Βέλγους πολίτες να κατέβουν στην αυριανή πορεία αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό, του κλείνουν το μικρόφωνο!


Δείτε το βίντεο:



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ναόμι Κλάιν: Ο μεγαλύτερος φόβος του συστήματος είναι η αντίσταση…

H Ναόμι Κλάιν, ακτιβίστρια και συγγραφέας του διάσημου «Δόγματος του Σοκ» στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Αθήνα παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Στέλιο Κούλογλου. Η συγγραφέας και δημοσιογράφος ανέφερε ότι υπό την επήρεια του σοκ οι χώρες που το βιώνουν χάνουν την εθνική τους κυριαρχία, κάτι που όπως σχολιάζει συνέβη και στην Ελλάδα. Επεσήμανε ότι στις μέρες μας οι κυβερνήσεις έχουν γίνει οι λομπίστες των πολυεθνικών, ενώ χαρακτήρισε παράλογη την πρόθεση της κυβέρνησης να πουλήσει κάθε επικερδή επιχείρηση σε περίοδο ύφεσης, όταν είναι βέβαιο ότι οι συμφωνίες θα είναι οι χειρότερες που θα μπορούσε κάθε χώρα να πετύχει. Υπογράμμισε τέλος ότι ο ευρωπαϊκός νότος θα πρέπει να συγκροτήσει κοινό μέτωπο απέναντι στους δανειστές.
Σ.Κ.: Αν ξαναγράφετε το Δόγμα του Σοκ, θα είχατε ειδικό κεφάλαιο για την ελληνική περίπτωση;

Ν.Κ.: Θα υπήρχε ένα ειδικό κεφάλαιο για την Ελλάδα, ίσως όλο για τον ευρωπαϊκό νότο. Αλλά ο στόχος μου δεν ήταν το βιβλίο απλώς να καταγράψει την ιστορία αλλά να γίνει ένα εργαλείο ώστε να μπορέσουμε να προβλέψουμε το επόμενο σοκ. Έτσι άλλωστε τελειώνει και το βιβλίο : «Πότε θα δούμε το επόμενο σοκ;». Έχουμε ένα οικονομικό μοντέλο που δημιουργεί από μόνο του κρίσεις . Εάν έγραφα λοιπόν ένα βιβλίο τώρα θα ήταν για την Ελλάδα. Η κρίση εδώ χρησιμοποιήθηκε για να λεηλατήσουν την χώρα και να καταστρέψουν τα κοινωνικά κινήματα και τις κοινωνικές κατακτήσεις.

Σ.Κ.: Δυο παράγοντες θεωρώ ότι έχουν καθοριστικό ρόλο. Ο ένας είναι ο παράγων του φόβου. Αυτό δεν έγινε και στην Λατινική Αμερική;

Ν.Κ.: Ακριβώς. Είναι ο φόβος του τι θα γίνει εάν δεν πάρεις το «φάρμακο». Για αυτό χρησιμοποιούνται πάντα μεταφορές από την ιατρική. Λένε ότι διέγνωσαν στην τάδε χώρα καρκίνο. Οπότε δημιουργείται ο φόβος του τι θα γίνει, εάν ο ασθενής δεν πάρει την χημειοθεραπεία του. Η μεταφορά, ο συμβολισμός που επιλέγεται έχει τεράστια σημασία.

Σημαντικό ρόλο, όμως, έχουν και τα ΜΜΕ. Οι πολιτικοί λένε ότι έχουν να πουν. Τα μίντια όμως διογκώνουν τον φόβο για να σωθεί υποτίθεται αυτό που είπαν ότι είναι «άρρωστο». Αυτή είναι και η μεγάλη ειρωνεία αυτής της κρίσης. Δημιουργήθηκε από τις ελίτ που τζογάραν ανεξέλεγκτα κερδοσκοπώντας, αλλά είμαστε εμείς που πρέπει να ζήσουμε πιο ανασφαλείς ζωές.

Το βλέπουμε αυτό και στην περίπτωση της Ελλάδας: οι άνθρωποι έχουν χάσει την ασφάλειά τους, είτε είναι η εργασιακή είτε είναι η οικονομική είτε είναι η υγειονομική. Εσείς οι Έλληνες έχετε αναλάβει τις ζημιές για τα ρίσκα που πήραν κάποιοι άλλοι.Εκείνοι είναι υπεύθυνοι αλλά εμείς εμφανιζόμαστε ως ένοχοι. Και τα χειρότερα δεν έχουν περάσει.

Σ.Κ.: Υπήρξε η περίφημη φράση του Θ. Πάγκαλου: «Μαζί τα φάγαμε». Η συλλογική ενοχοποίηση επηρέασε πολύ την ψυχολογία των ανθρώπων.

Ν.Κ.: Αυτή ήταν σίγουρα η πρακτική σε αυτή την κρίση. Γιατί ο κόσμος κατάλαβε ότι για τα όσα συμβαίνουν έφταιγαν οι τραπεζίτες που ζούσαν πλουσιοπάροχες ζωές και συνεχίζουν να ζουν. Αλλαξαν το τροπάριο και είπαν ότι έφταιγαν οι φτωχοί που ήθελαν να ζήσουν πλουσιοπάροχα. Όχι εκείνοι που κερδοσκοπούσαν στις ΗΠΑ με τα στεγαστικά δάνεια δημιουργώντας φούσκες και έφεραν την καταστροφή. Αλλά μια οικογένεια Αφροαμερικάνων που ζούσε με 50.000 δολάρια τον χρόνο και τόλμησε να θέλει ένα σπιτάκι.

Είμαστε σε πόλεμο. Και σε κάθε πόλεμο υπάρχει οργή. Δικαιολογημένη οργή αφού ο κόσμος είδε να λεηλατείται ο τόπος του μπροστά στα μάτια του. Το ερώτημα είναι που θα εκφραστεί αυτή η οργή, όχι με εκδικητικό τρόπο ή σε προσωπικό επίπεδο. Αλλά απέναντι σε εκείνο το σύστημα που καθιέρωσε την απληστία.

Όμως βλέπουμε ότι ακόμη και τώρα προσπαθεί το σύστημα να στρέψει την οργή στους πιο ευάλωτους. Στις ΗΠΑ είναι εκείνος που ήθελε το σπίτι. Εδώ στην Ελλάδα είναι ο μετανάστης που θέλει την δουλειά σου. Να διοχετεύσουν την οργή στους πιο ευάλωτους ώστε να την γλιτώσουν αυτοί που πραγματικά ευθύνονται. Η κρίση βοηθά τις ελίτ να την αξιοποιήσουν και να επωφεληθούν από αυτήν.

Σ.Κ.: Λέτε δηλαδή ότι η άνοδος του φασισμού ήταν αναμενόμενη;

Ν.Κ.: Όχι απλά αναμενόμενη. Την είχαν προβλέψει! Αυτή είναι η ιστορία της Ευρώπης. Είναι το μάθημα που θα έπρεπε να πάρουμε από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο και την συνθήκη ειρήνης στις Βερσαλλίες. «Η εκδικητικότητα δεν θα κάνει καλό». Η ταπείνωση της Γερμανίας λειτούργησε σαν μπούμεραγκ, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Αυτό με εκνευρίζει περισσότερο: Η σχολή του Σικάγου με τις μειώσεις και τις περικοπές ενισχύει τον φασισμό – κάτι που έγινε ολοφάνερα στην Ελλάδα.

Η ελεύθερη αγορά είναι από την φύση της υστερική γιατί ξέρει ότι στηρίζεται στην απληστία και στον φόβο. Για αυτό και για να επιβιώσουν προσπαθούν να τιμωρήσουν παραδειγματικά κάποιες χώρες. Το ότι η Ελλάδα είπε κάποια «όχι» δημιουργεί και ένα παράδειγμα ανταρσίας! Το ότι θα αντισταθεί στην λιτότητα η Ελλάδα δεν σημαίνει ότι δεν θα εξαπλωθεί και στην Πορτογαλία – όπως και έγινε. Ο μεγαλύτερος φόβος του συστήματος είναι η επιδημία της αντίστασης.

Σ.Κ.: Εχετε υπ όψιν σας και τα στερεότυπα εναντίον των Ελλήνων, όπως και όλων των ανθρώπων στην Νότια Ευρώπη, ότι είναι τεμπέληδες, έχουν πολλές διακοπές κλπ. Αν και στην πραγματικότητα όλα αυτά έχουν αποδειχθεί εσφαλμένα από στατιστικές μελέτες.

Ν.Κ.: Τα ακούσαμε και εμείς αυτά, εναντίον της Ελλάδας. Οι άνθρωποι γενικά είναι θλιμμένοι. Είναι στην κουλτούρα μας να γκρινιάζουμε γιατί δουλεύουμε πολύ χωρίς να παίρνουμε πίσω αυτά που θέλουμε. Ίσως είναι και λίγο σαδιστικό, μας άρεσε λίγο να βλέπουμε να τιμωρούνται οι χώρες της Μεσογείου με τον ήλιο τους, τις φυσικές τους ομορφιές και ένα διαφορετικό τρόπος ζωής!

Αλλά τα στερεότυπα που επικράτησαν στις γερμανικές εφημερίδες για την Ελλάδα και τις χώρες του Νότου ήταν ξεκάθαρα ρατσιστικά. Είναι ταπεινωτικό να μιλάνε για εσένα έτσι.

Σ.Κ.: Μαθαίνω ότι είστε κατά των ορυχείων στις Σκουριές;

Ν.Κ.: Ναι. Γράφω ένα νέο βιβλίο για το περιβάλλον και για την ανάγκη να το σώσουμε. Είναι δύσκολο να σκεφτείς για το περιβάλλον όταν έχεις άλλα οικονομικά προβλήματα τόσο σοβαρά. Στην Ευρώπη η περιβαλλοντική πολιτική δεν ήταν τέλεια αλλά ήταν πρωτοπόρα σε σχέση με την Κίνα ή τις ΗΠΑ μέχρι το 2009, που ξέσπασε η κρίση. Τώρα όμως έχουν αποφασίσει να θυσιάσουν την οικολογία στο όνομα της οικονομίας. Είναι παθογένεια να ξεχωρίζεις αυτές τις δυο έννοιες. Θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη κρίση ακόμη και οικονομική εάν πάψει να μας ενδιαφέρει το περιβάλλον. Δεν είναι μια πολυτέλεια την οποία μπορούμε να αναβάλλουμε για αργότερα.

Τώρα για τον εθνικό πλούτο της Ελλάδας, έχουν συνηθίσει στην ιδιωτικοποίηση των πάντων και βλέπουν εδώ προοπτικές κέδρους. Είναι μια ευκαιρία για εύκολο πλουτισμό. Πλέον οι πολυεθνικές εταιρίες έχουν ως λομπίστες τους τις εθνικές κυβερνήσεις.

Σ.Κ.: Η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι με τις ιδιωτικοποιήσεις θα έρθουν νέοι επενδυτές.

Ν.Κ.: Δεν κάνεις ιδιωτικοποιήσεις σε περίοδο ύφεσης. Είναι κανόνας αυτός. Δεν θα πετύχεις ποτέ την καλύτερη συμφωνία αλλά την χειρότερη. Είναι πολύ λίγοι αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για την ελληνική οικονομία. Θα βγείτε χαμένοι. Όσοι έρθουν θα επιβάλλουν τους όρους τους γιατί απλά δεν έχει η ελληνική κυβέρνηση την δυνατότητα να θέσει τους δικούς της.

Σ.Κ.: Οι λαοί βρίσκονται σε σύγχυση όμως…

Ν.Κ.: Τι συμβαίνει σε ένα σοκ; Χάνεις αυτά που είχες και δεν ξέρεις που βαδίζεις. Σου αλλάζει τον αδόξαστο. Σε βγάζει από την γραμμή πλεύσης και τον προγραμματισμό σου. Όταν δημιουργηθεί αυτό το κενό έρχεται κάποιος και σου λέει ότι αυτό πρέπει να γίνει. Και το ακούς γιατί δεν είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις τι είναι σωστό και τι όχι.

Στις ΗΠΑ για παράδειγμα είχαμε το σοκ με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Το βασικότερο πρόβλημα δεν ήταν οι υλικές καταστροφές, αλλά ότι ο κόσμος βρέθηκε σε πλήρη σύγχιση. Και ήρθε ο Τζωρτζ Μπους και είπε ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο με την τρομοκρατία. Σε ένα πόλεμο μεταξύ του καλού και του κακού». Ο κόσμος το αποδέχθηκε γιατί ειχε χάσει τον προσανατολισμό του. Αυτό είναι το πιο τρομακτικό που συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η μεγαλύτερη επίπτωση ενός σοκ είναι η παραχώρηση της κυριαρχίας. Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας. Παλέψατε για αυτή. Σκοτωθήκατε για αυτή. Και ξαφνικά ξυπνάτε και βλέπετε ότι δεν είστε εσείς αυτοί που έχετε τον έλεγχο αλλά κάποιος άλλος. Αυτό δίνει τροφή και στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό, στον νεοφασισμό. Παραχωρήσατε την κυριαρχία σας και τον έλεγχο της εξουσίας. Δεν μπορείς να κάνεις αυτό που θες. Είναι επικίνδυνο και σοκαριστικό όταν το συνειδητοποιείς.

Σ.Κ.: Σε έναν συμβατικό πόλεμο υπάρχει πάντα η ελπίδα για το αύριο. Τώρα δεν βλέπει κανείς φως στην άκρη του τούνελ.

Ν.Κ.: ‘Ολοι δουλεύουν και ζουν σε ανασφάλεια. Αυτό δεν σου επιτρέπει να έχεις εξουσία στον εαυτό σου. Έτσι είτε θα οδηγηθούμε στον φασισμό ή θα επιλέξουμε άλλες λύσεις, όπως η αλληλεγγύη ,η οργάνωση των ευάλωτων στρωμάτων του πληθυσμού, των ανέργων, των εγκαταλελειμμένων γειτονιών, της ενέργειας, του νερού, της τροφής. Έτσι θα μπορούμε να ξαναγίνουμε κύριοι των εαυτών μας, να ξεπεράσουμε τον φόβο.

Υπάρχει επίσης στρατηγική για να μείνουν οι χώρες του νότου μακριά η μία από την άλλη. Γιατί, ξέρετε, οι δανειστές είναι ευάλωτοι. Εάν μαζευτούν οι οφειλέτες και παλέψουν μαζί θα κερδίσουν. Εάν οι οφειλέτες πουν ότι «δεν σας πληρώνουμε» εκείνοι έχουν πια την κρίση όχι αυτοί που χρωστάνε. Αυτό λέγεται «το καρτέλ των οφειλετών» και ήταν ο μεγαλύτερος φόβος του ΔΝΤ στην Λατινική Αμερική την δεκαετία του 1980. Μου κάνει τρομερή εντύπωση πως αυτό δεν έχει γίνει ακόμη στην Ε.Ε. Γιατί καθίσατε σε ένα τραπέζι μαζί τους και δεν συνεργάστηκαν οι χώρες του Νότου;

Θα πρέπει να γίνει αυτό και θα πρέπει να το απαιτήσουν και οι κοινωνίες. Ξέρω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει σε αυτή την κατεύθυνση. Μπορεί να ξεκινήσει και από την βάση – από τα κινήματα και τις συλλογικότητες σε κάθε μια χώρα του νότου.

Σ.Κ.: Γράφατε κατά τις ημέρες του Occupy Wall Street ότι ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που συνέβαινε τότε στον κόσμο. ‘Ομως σήμερα το Κόμμα του τσαγιού έχει μεγαλύτερη επιρροή στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ από ότι αυτά τα κινήματα. Ποια θα ήταν η σωστή πορεία για το κίνημα ώστε να καταφέρει τους στόχους του;

Ν.Κ.: Δεν νομίζω ότι μπορούμε να συγκρίνουμε το Occupy με το Κόμμα του Τσαγιου, που υποστηρίζεται από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Η ελπίδα μου είναι ότι θα υπάρξει ένα κίνημα τόσο μεγάλο που θα χτυπήσει την αρρώστια στην καρδιά του συστήματος των ΗΠΑ το οποίο διάβρωσαν οι εταιρίες.

Θα πρέπει οι πολίτες να απαιτήσουν διαρθρωτικές αλλαγές ουσίας. Αλλά το σύμπτωμα της εποχής μας είναι ότι είμαστε κλεισμένοι στον εαυτό μας και δεν έχουμε χώρους να βρεθούμε συλλογικά.
Αυτό συνέβη και με το κίνημα occupy, όταν το έδιωξαν από τις πλατείες. Οι ιδέες θέλουν και ένα “σπίτι”, ένα χώρο για να ζήσουν.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πάκη μου το μαντήλι σου..

    ..γιατί 'ναι λερωμένο;
Για να μη πούμε χ@σμένο!

Ώστε Πάκη μας ''δεν θα ανεχθείς να είσαι Πρόεδρος σε μιά χώρα εκτός ευρώ'';
Πρώτα απ' όλα ανατριχιάσαμε.
Δεύτερον χ@στήκαμε!
Και τρίτον, μας γύρισε το μάτι.
Και πρόσεξε, γιατί άμα μας γυρίσει για τα καλά το μάτι δεν θα είναι για καλό.

Δεν θα ανεχτείς, λοιπόν, κλπ κλπ. Μάλιστα.
Αλλά ανέχεσαι να είσαι Πρόεδρος σε μιά χώρα καθημαγμένη, που την κατάντησες κι εσύ μαζί έτσι!
Ανέχεσαι τα 300 ευρώ σύνταξη.
Και τα δύο εκατομμύρια άνεργους.
Και τα 300.000 λουκέτα σε μαγαζιά κι επιχειρήσεις.
Και τους ευρωπαίους ομολόγους σου να στέλνουν τελεσίγραφα στην χώρα σου.
Και την Υγεία ν' αργοπεθαίνει χωρίς κονδύλια.
Και την ''ευθανασία'' στους γέρους που δεν έχουν πιά για ν' αγοράσουν φάρμακα.
Και τα παιδιά να λιποθυμάνε στα σχολεία. Και..και..και..

Ρε συ Πάκη δε φτύνεις τα πόδια σου να δροσιστείς;
Ρε άντε μας στον διάολο, που στην συγκυβέρνηση του αίσχους όταν ήταν να ψηφίσετε για τα μνημόνια, πέταγες κάνα πυροτέχνημα και μετά καθόσουν σαν φραγκόκοτα και ψήφιζες ''ναι, σε όλα''!
Και τώρα βγήκες στο αντάρτικο;
Έκανε κι η μύγα κ@λο κι έχ@σε τον κόσμο όλο;
Ρε συ Πάκη, εδώ σε ανεχόμαστε εμείς για Πρόεδρο, και δεν ανέχεσαι εσύ προεδρία χωρίς ευρώ;
Και τί είμασταν, ρε συ Πάκη, πρίν, χωρίς ευρώ; Στα δέντρα είμασταν; Και τώρα γίναμε κύριοι;

Ρε Πάκη, αϊ σιχτίρ δευτεριάτικα μας σύγχυσες, κι έχουμε κι άλλα προβλήματα εκτός απ'τις μ@λακίες σου!
Άντε, γιατί πριν σε καταγράψει η Ιστορία, όπως εν πάση περιπτώσει σε καταγράψει,
..είχες ήδη καταγραφεί ως το πρώτο μεγάλο λάθος τούτης της νέας κυβέρνησης.

Μη κοιτάς που δεν βγάλαμε νύχια τότε.
Είπαμε: ''Δε βαριέσαι; Πόσο μ@λάκας μπορεί να είναι πιά;''
Αλλά συ βάλθηκες να αποδείξεις μάνι-μάνι το αντίθετο!

Πρόσεχε, γιατί οι καιροί ειναι δύσκολοι,
..κι ο λαός ήδη στα κάγκελα!..

 Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανοιχτή επιστολή γάλλων πολιτικών στον Ολάντ: «Παροιμιωδώς παράνομο μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους»

«Η Γαλλία δεν μπορεί να είναι μια ήπια φωνή που υπενθυμίζει απλώς ποιοι είναι οι κανόνες συμπεριφοράς, ενώ το σπίτι έχει πιάσει φωτιά. Σας ζητάμε, κύριε Πρόεδρε, να αναλάβετε πρωτοβουλία για να αρθούν τα κωλύματα στις διαβουλεύσεις ανάμεσα στο Eurogroup και τις ελληνικές πολιτικές αρχές» γράφουν στην ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ ομάδα Γάλλων πολιτικών με αίτημα να σταματήσει ο οικονομικός εκβιασμός της χώρας μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στους συντάκτες του κειμένου ήταν σοσιαλιστές βουλευτές όπως ο Πουριά Αμιρσαχί και η Φανελί Καρέ-Κοντ, οι οποίοι ζήτησαν από τον Ολάντ να σταθεί στο πλευρό των Ελλήνων: «Πρέπει να δείξετε εμπράκτως την υποστήριξή σας στα υγιή μέτρα που έχουν ληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση, ιδιαιτέρως αυτά που αντιμετωπίζουν την ανθρωπιστική κρίση της χώρας. Αποδεχτείτε, επίσης, την αρχή της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, μεγάλο μέρος του οποίου είναι, παροιμιωδώς, παράνομο», προστίθεται στην ίδια επιστολή.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το Reuters καρφώνει τον Στουρνάρα για τη ΒΡΩΜΙΚΗ μυστική συνάντηση με τους τραπεζίτες

Τον βρώμικο ρόλο του σε βάρος της Ελλάδας και του ελληνικού λαού συνεχίζει να διαδραματίζει ακάθεκτος ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, επί των ημερών του οποίοι επιδεινώθηκε η οικονομική κατάσταση της χώρας, συνεχίζει το ρεσιτάλ κατατρομοκράτησης διακινώντας σενάρια καταστροφής.

Δύο υψηλόβαθμους τραπεζίτες επικαλείται το πρακτορείο Reuters αναφέροντας ότι ο διοικητής της ΤτΕ ο Γιάννης Στουρνάρας τους προειδοποίησε για την Τρίτη σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με υψηλόβαθμους τραπεζίτες την Παρασκευή, για να συζητήσουν την διογκούμενη κρίση στον τραπεζικό κλάδο, ύστερα από "πλημμύρα” εκταμιεύσεων που ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ ημερησίως, προς το τέλος της εβδομάδας.

Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας προειδοποίησε τους τραπεζίτες να προετοιμαστούν για μια «δύσκολη ημέρα» την Τρίτη, εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης την Δευτέρα.

Οι ίδιες πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο ότι ο Γ. Στουρνάρας δεν μίλησε για την επιβολή capital controls στις ελληνικές τράπεζες, αλλά κατέστησε σαφές ότι η κατάσταση θα είναι πολύ σοβαρή.

«Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, η Τρίτη θα είναι μια δύσκολη ημέρα και θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, είναι ό,τι μας είπαν», δήλωσε ένας από τους τραπεζίτες που ήταν παρών στη συνάντηση. Πρόσθεσε ακόμη ότι "συζητήσαμε τεχνικά ζητήματα που συνδέονται με ΑΤΜs. Η τροφοδότησή τους με ρευστό είναι ένα μεγάλο λογιστικό πρόβλημα.

Το Reuters υπενθυμίζει ότι η ΕΚΤ την προηγούμενη εβδομάδα αύξησε το όριο του ELA κατά 1,8 δισ. ευρώ αλλά επισημαίνει ότι αυτό ίσως να μην είναι αρκετό για να διατηρήσει το σύστημα σε λειτουργία περισσότερο από λίγες ημέρες.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα», δήλωσε ο δεύτερος τραπεζίτης. «Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, ένας Θεός ξέρει πώς θα μοιάζει η Τρίτη. Ακόμη και η ΕΚΤ δεν είναι σίγουρη για τον οδικό χάρτη», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδας επιβεβαίωσε την διεξαγωγή της συνάντησης, αλλά αρνήθηκε να σχολιάζει τι συζητήθηκε.

Εμείς εκείνο που ξέρουμε είναι ότι ο Στουρνάρας είναι επικίνδυνος για το λαό και την πατρίδα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΡΒΙΝ ΣΡΟΥΜΠΦ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ Ο Αυστριακός σωτήρας με το «φάρμακο» της αλληλεγγύης

Ενα τεράστιο δίκτυο εθελοντών και «ανώνυμων» δωρητών έχει δημιουργηθεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση η οποία έχει σαρώσει πολλά κοινωνικά στρώματα.

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται η υγεία, με ελλείψεις φαρμάκων, χιλιάδες ανασφάλιστους πολίτες και καθημερινή τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία. Ακριβώς αυτές οι δραματικές εικόνες έχουν κινητοποιήσει μεγάλο αριθμό φορέων και ατόμων εντός και εκτός συνόρων.

«Αν και δεν είναι γνωστό στην Ελλάδα, υπάρχει μεγάλη συμπαράσταση και προσφορά από πολίτες χωρών όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Αυστρία. Εκεί έχουν δημιουργηθεί πυρήνες που προσφέρουν ιατροφαρμακευτική βοήθεια συχνά με πρωτοβουλία ενός και μόνο ανθρώπου» εξηγεί στο «Εθνος της Κυριακής» ο καρδιολόγος Γιώργος Βήχας, εκπρόσωπος του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, το οποίο δέχεται σημαντική υποστήριξη από το εξωτερικό. Ενδεικτικά παραδείγματα, όπως λέει, είναι η «Ομάδα του Αμβούργου» αλλά και μια προσωπική πρωτοβουλία στην Αυστρία.

Πρόκειται για τη συγκινητική προσπάθεια του Ερβιν Σρουμπφ, ο οποίος με έδρα ένα μικρό χωριό κοντά στο Σάλτσμπουργκ έχει οργανώσει δίκτυο με τακτικές αποστολές φαρμάκων και ιατρικού υλικού σε νοσοκομεία και κοινωνικά ιατρεία. Ολα άρχισαν με αφορμή μια τηλεοπτική εκπομπή που περιέγραφε τη δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα. Ηταν το κίνητρο για τον Αυστριακό φιλέλληνα, ώστε να οργανώσει άμεσα το πρώτο του ταξίδι στην Αθήνα, με το ιδιωτικό του φορτηγάκι γεμάτο φάρμακα. Εκτοτε σφυρηλατήθηκε μια σχέση ζωής του κ. Σρουμπφ με την Ελλάδα. Μάλιστα, ο δραστήριος Αυστριακός δεν πτοήθηκε ούτε όταν το φορτηγάκι του κάηκε στο Norman Atlantic.



Γιγάντωση
Σταδιακά δημιούργησε την οργάνωση «Βοήθεια για την Ελλάδα» (Griechenlandhilfe) και τώρα κάνει συστηματική μεταφορά ιατρικού υλικού με πέντε οχήματα και κάπου 60 εθελοντές! «Ξεκίνησα αυτή την προσπάθεια μόνος μου. Δεν είχα στο παρελθόν κάποια σύνδεση με την Ελλάδα, ούτε την είχα επισκεφθεί. Είδα, έμαθα για την κατάσταση στα νοσοκομεία και σκέφτηκα ότι μπορώ να κάνω κάτι για να βοηθήσω. Τώρα πλέον έρχομαι κάθε μήνα, από τον Νοέμβριο του 2012. Αρχικά ενημερώθηκα από τη γερμανική τηλεόραση και άκουσα μια συνέντευξη του διοικητή στο νοσοκομείο "Ελπίς" ο οποίος έλεγε: "Δεν έχουμε τίποτα και χρειαζόμαστε τα πάντα'' Αυτό άκουσα και έτσι ξεκίνησα», επισημαίνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Ερβιν Σρουμπφ, ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης και πατέρας ενός παιδιού.


«Στην αρχή αγόραζα με δικά μου χρήματα φάρμακα. Τώρα όμως συγκεντρώνουμε χρήματα από τη Γερμανία ή την Αυστρία, όχι για την αγορά φαρμάκων, αλλά για να καλύπτουμε τα έξοδα μεταφοράς. Τα φάρμακα τα προσφέρουν φαρμακοβιομηχανίες, νοσοκομεία, ιατροί και εμείς οργανώνουμε τη μεταφορά και τα διανέμουμε όπου έχουν ανάγκη. Είχα εξ αρχής επικοινωνήσει με φαρμακευτικές στην Αυστρία, εξήγησα ότι συγκεντρώνω φάρμακα για την Ελλάδα και πολλοί ανταποκρίθηκαν. Μετά τα πρώτα ταξίδια είχα ρωτήσει και καταγράψει τις ανάγκες που υπάρχουν και τις σημαντικές ελλείψεις. Ετσι στέλνουμε ενημερωτικό σε 38.000 ιατρούς, νοσοκομεία και εταιρείες και ευτυχώς έχουμε καλή ανταπόκριση».

Σημείο καμπής στην προσπάθειά του ήταν το ταξίδι με το Norman Atlantic. «Είχα μεταφέρει φάρμακα σε παιδιατρικό νοσοκομείο στην Πάτρα. Κατά την επιστροφή βρέθηκα στο... λάθος πλοίο. Δυστυχώς καταστράφηκε το φορτηγάκι καθώς και ό,τι εξοπλισμός υπήρχε, κάμερα, υπολογιστής κλπ. Ηταν πολύ δύσκολο και ο γιος μου είχε μεγάλη αγωνία, καθώς δεν ήξερε εάν θα επιστρέψω. Ομως ύστερα, όταν το περιστατικό έγινε γνωστό, στην Αυστρία πήραμε μεγάλη βοήθεια και σύντομα είχαμε ένα νέο όχημα για να κάνουμε το ταξίδι».

Οπως αναφέρει, στην ομάδα υπάρχει κατανομή ρόλων. Εθελοντές μετέχουν στη συλλογή και τη μεταφορά του υλικού, στις δράσεις στο Διαδίκτυο κλπ. Στα χρόνια αυτά, έχει καταγράψει την κατάσταση σε διάφορα νοσοκομεία, στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα αλλά και την Κεφαλονιά μετά τον σεισμό.

Παιδί των Xωριών SOS
Ανάμεσα στους φορείς που υποστηρίζει είναι και τα Παιδικά Χωριά SOS, άλλωστε και ο ίδιος μεγάλωσε σε ένα από αυτά στην πατρίδα του. Οσο για τις πολιτικές εξελίξεις και την οικονομική κατάσταση, ο Αυστριακός φίλος τραβά τη δική του γραμμή... «Οι πολιτικοί παλεύουν για τα χρήματα. Αλλά δεν είναι δίκαιο να πεθαίνουν παιδιά μόνο για τα χρήματα. Ο καθένας πρέπει να έχει πρόσβαση σε ιατρό και να έχει φαγητό».


Εκπρόσωπος της οργάνωσης «Βοήθεια για την Ελλάδα» είναι ο δημοσιογράφος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στην Αυστρία Γκέραρντ Ρετένεγκερ. «Προμηθεύουμε 18 νοσοκομεία και εγκαταστάσεις πρόνοιας, οικοτροφεία για άτομα με αναπηρίες κλπ. με όλα όσα χρειάζονται με δωρεές από εταιρείες φαρμάκων ή ιατροτεχνολογικών προϊόντων από την Αυστρία και τη Γερμανία. Οσο περισσότερα χρήματα λαμβάνουμε, τόσο περισσότερες μεταφορές κάνουμε. Προς το παρόν κυκλοφορούμε με τρία έως πέντε μινιμπάς τον μήνα τα οποία διαθέτουν φίλοι μας» λέει σε καλά Ελληνικά. Ο ίδιος είναι παλαιός φίλος της Ελλάδας, την οποία επισκέπτεται επί 20 χρόνια. Οπως σημειώνει, η καταστροφή του φορτηγού στο πλοίο έκανε γνωστή τη δράση του Ε. Σρουμπφ στην Αυστρία και έκτοτε η υποστήριξη αυξήθηκε...

Καλλιόπη Μπράστεγκα
Η Ελληνίδα που οργάνωσε την «Ομάδα του Αμβούργου»

Συναυλίες συμπαράστασης, συγκέντρωση χρημάτων, μεταφορά φαρμάκων, αγορά ιατρικού εξοπλισμού είναι μερικές πτυχές από την προσφορά των μελών που μετέχουν στην «Ομάδα του Αμβούργου».

«Τροφοδοτούμε με φάρμακα το Κοινωνικό Ιατρείο στο Ελληνικό και προσφέραμε ένα μηχάνημα υπερήχων αξίας 80.000 ευρώ με τη βοήθεια Γερμανών ιατρών» λέει η κυρία Καλλιόπη Μπράστεγκα. Με καταγωγή από την Κατερίνη, παραμένει Ελληνίδα παρά τα 43 χρόνια που ζει στη Γερμανία.

«Από πέρυσι κάναμε τέσσερις συναυλίες για να συγκεντρωθούν χρήματα. Επειτα ερχόμαστε και αγοράζουμε φάρμακα από την Ελλάδα, με λίστα βάσει των αναγκών, προκειμένου τα χρήματα να διοχετευθούν εκεί και μάλιστα από διαφορετικά φαρμακεία για να μοιράζονται τα λεφτά».

Οπως εξηγεί, αρχικά η «Ομάδα» ήταν απλώς και μόνο η ίδια... «Ξεκίνησα το 2013 με την πρώτη δωρεά που έκανα, όταν έμαθα ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί ανασφάλιστοι. Ηρθα σε επαφή με το Κοινωνικό Ιατρείο, όμως στην αρχή ήταν επιφυλακτικοί...

Ετσι αποφάσισα και ήρθα στην Αθήνα, ζήτησα τις λίστες με τα φάρμακα που έχουν ανάγκη και τους τα πήγα. Υστερα γνώρισα εκεί ανθρώπους, άκουσα την τραγική ιστορία τους και αισθάνθηκα ότι πρέπει να βοηθήσω.

Αρχικά βέβαια συγκέντρωσα χρήματα, κάπου 3.000 ευρώ, από τον μισθό μου και από φίλους. Επειτα αρκετοί Γερμανοί έδειξαν ενδιαφέρον και δημιουργήθηκε επίσημα η ''Ομάδα''» λέει η ομογενής. Με σπουδές στον ιατρικό κλάδο, βρέθηκε ιδιοκτήτρια ελληνικού ουζερί με βιολογικά προϊόντα στο Αμβούργο. «Υπάρχουν φιλέλληνες που βοηθούν όσο μπορεί ο καθένας».

Η αντίδραση
«Στην αρχή μας φάνηκε περίεργο. Να τηλεφωνεί κάποιος λέγοντας: "είμαι η Καλλιόπη από το Αμβούργο και θέλω να σας δώσω 3.000 ευρώ". Εμείς σε όλους λέμε ότι δεν δεχόμαστε χρήματα, αλλά μπορούν να μας φέρνουν βοήθεια σε υλικά» εξηγεί ο Γ. Βήχας. Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο στο Ελληνικό επισκέφθηκαν πρόσφατα μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας της γερμανικής Βουλής.

«Προσφέρθηκαν να μας βοηθήσουν, αλλά απαντήσαμε ότι δεν θέλουμε τίποτα, διότι αυτό το έχουν αναλάβει οι πολίτες από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Από εκείνους ζητήσαμε να πιέσουν την κυβέρνησή τους να αλλάξει στάση απέναντι στη χώρα μας».

Η δράση του ΜΚΙΕ πρόκειται να τιμηθεί επίσημα από το Ευρωκοινοβούλιο με το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη ως αναγνώριση σε όσους αγωνίζονται για μια καλύτερη κοινωνία. «Η καλύτερη βράβευση θα είναι εάν το Ευρωκοινοβούλιο πιέσει την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ προκειμένου να εξαιρεθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας από την όποια διαπραγμάτευση και επιπλέον να χρηματοδοτηθεί ώστε να αντεπεξέρχεται στις αυξημένες ανάγκες λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα» λέει ο κ. Βήχα, σχολιάζοντας τη βράβευση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ !!! ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ... ΣΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ & ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΣΚΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!

Οι δικαστές (ΤΩΡΑ) σκίζουν τα μνημόνια !!!
Με μια σειρά αποφάσεών τους Ελεγκτικό Συνέδριο και Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνουν «μνημονιακές» και αντισυνταγματικές
τις περικοπές μισθών και συντάξεων
διάφορων κατηγοριών εργαζομένων !!!
Την ώρα που στην ποδιά των δανειστών σφάζονται οι συντάξεις και οι αποδοχές, με την αντιπολίτευση να κατακρίνει την κυβέρνηση ότι υποσχέθηκε ψευδώς τα πάντα γνωρίζοντας ότι αυτό είναι ανέφικτο, ένα «αόρατο χέρι» προχωράει ακάθεκτο, αποφασίζοντας και υπερβαίνοντας κατά πολύ τις αντοχές του προϋπολογισμού και πολύ περισσότερο εκείνες των εταίρων.

Το χέρι αυτό, δηλαδή η ελληνική Δικαιοσύνη, διάγει μια σχεδόν επαναστατική περίοδο, δεδομένου ότι, με τις πρόσφατες αλλά και τις επικείμενες αποφάσεις των ανώτατων δικαστικών θεσμών, εμπράκτως καταργεί τους μνημονιακούς νόμους, χωρίς να περιμένει καμιά συμφωνία με τους εταίρους και χωρίς να νοιάζεται πώς και από πού θα αποδοθούν τα οφειλόμενα. ( !!!)
Φυσικά οι άνθρωποι που είδαν να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους αισθάνονται ανακούφιση με τις θετικές γι’ αυτούς αποφάσεις της Δικαιοσύνης, η οποία από την άλλη μεριά μοιάζει να μη συνυπολογίζει τις οικονομικές δυσχέρειες που άλλωστε δεν είναι δική της δουλειά.

Ενώ, λοιπόν, όλοι οι σοβαροί και φιλοπάτριδες υπερασπιστές της φιλελεύθερης πολιτικής περιμένουν στη γωνία για μια άστοχη δήλωση του Λαφαζάνη και της Αριστερής Πλατφόρμας, εντούτοις σιωπούν απολύτως μπροστά στις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις που μεγαλώνουν κατά αρκετά δισ. ευρώ τα ελλείμματα.
Είναι όμως οι ίδιοι δικαστικοί θεσμοί που τα χρόνια του Μνημονίου σιώπησαν ή ανέβαλαν αποφάσεις σε πολλά κρίσιμα για τον λαό μέτρα, συστηματικά έκριναν παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες και τώρα αποφασίζουν με σημαντικές πλειοψηφίες να αμφισβητήσουν εμπράκτως, στο όνομα της αντισυνταγματικότητας, όλες τις μνημονιακές αποφάσεις για περικοπές μισθών, συντάξεων, έκτακτων εισφορών, χαρατσιών κ.λπ.
Πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου επιβαρύνουν ιδιαίτερα τον προϋπολογισμό, αυξάνουν σημαντικά το άνοιγμα της ψαλίδας των δισ. που οφείλει να καλύψει η χώρα προκειμένου να καταστεί δυνατή μια συμφωνία με τους θεσμούς και προκαλούν μεγάλο πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο και συνολικά στην κυβέρνηση.
Κανείς, ωστόσο, δεν διανοείται να κατηγορήσει τους θεσμούς της Δικαιοσύνης για «αντιμνημονιακές ιδεοληψίες» ή για «παροχολογία» ή για «αντιευρωπαική συμπεριφορά που φλερτάρει με το κόμμα της δραχμής».
Ακόμα και αν δικαστικές αποφάσεις ακυρώνουν στην ουσία τα οικονομικά μεγέθη που περιέχονται και στις υπογεγραμμένες από πριν συμφωνίες με τους εταίρους. Οι αποφάσεις των δικαστών που δικαιώνουν –και πολύ σωστά– κλάδους ολόκληρους εργαζομένων και συνταξιούχων των οποίων το εισόδημα μειώθηκε δραματικά τα χρόνια της κρίσης ξεκίνησαν με τα του οίκου τους το 2013 (όταν με απόφαση του Μισθοδικείου οι αποδοχές τους επανήλθαν στα μεγέθη του 2012), συνεχίστηκαν τότε με τα μισθολόγια των ενστόλων, ενώ πολλαπλασιάστηκαν με ρυθμούς... πρωτόγνωρους για τη Δικαιοσύνη, μετά τις πρόσφατες εκλογές.
Ηδη το κόστος που δημιουργούν στον ισχνό κρατικό προϋπολογισμό είναι τεράστιο, ενώ εκκρεμεί πλήθος προσφυγών. Η σημερινή αντιπολίτευση δεν δίστασε να θεωρήσει περίπου σαν μονομερή ενέργεια την επαναπρόσληψη των καθαριστριών, ενώ δεν είπε κουβέντα για το κόστος δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν εξίσου εργαζόμενους και συνταξιούχους, πολίτες που προσέφυγαν για το χαράτσι στη ΔΕΗ και την εισφορά αλληλεγγύης. Η μόνη επίσημη δήλωση που ακούστηκε στις 2 (μόνο) τέτοιες αποφάσεις επί Σαμαρά - Βενιζέλου ήταν: «Η αύξηση των μηνιαίων αποδοχών και η μελλοντική καταβολή των αναδρομικών (δικαστικών και ενστόλων) δεν προκαλούν υπέρβαση των ανώτατων ορίων δαπανών που προβλέφθηκαν στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-18»! Ολα αυτά δηλαδή τα... κληρονόμησε η νέα κυβέρνηση, ενώ καμιά άλλη κρίση δεν διατυπώθηκε φυσικά για τις αποφάσεις της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

Φεβρουάριος 2015
Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τις αναδρομικές, από 1ης Αυγούστου 2012, μειώσεις των συντάξεων των δικαστών. «Οι περικοπές των συντάξεων είναι αντίθετες στο άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, με το οποίο κατοχυρώνεται «ο σεβασμός της περιουσίας του προσώπου, το οποίο μπορεί να την στερηθεί μόνο για λόγους δημόσιας ωφέλειας, τηρουμένων βεβαίως των συνταγματικών αρχών της ισότητας στην κατανομή των δημοσίων βαρών και της αναλογικότητας».

Μάρτιος 2015
Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και αφού δεν είχαν εξοφληθεί οι αποδοχές στους ενστόλους, το ΣτΕ επιδίκασε πρόστιμο 200.000 ευρώ σε βάρος του υπουργείου Οικονομικών για τη μη καταβολή των χρημάτων που δικαιούνται μετά τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των στρατιωτικών όλων των Σωμάτων. Συγκεκριμένα, (τότε) το υπουργείο προέβη σε μερική προσαρμογή ως προς τις αναδρομικές αυξήσεις σε βάθος χρόνου, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.

Απρίλιος 2015
Απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους 12 μισθούς, με την οποία δικαιώθηκαν με προσφυγή τους μεταταγμένοι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί της Λάρισας. Με την απόφαση αυτή, οι πάρεδροι ξεκινούν τη διαδικασία έγκρισης της καταβολής αποζημίωσης σε όλους όσοι την δικαιούνται. Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις νόμων που εκδόθηκαν στο μνημονιακό πλαίσιο.

Μάιος 2015 (4,5 δισ.)
Υπέρ της αντισυνταγματικότητας στις μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων καθώς και στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος φέρεται να έχει καταλήξει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το ΣτΕ, ανατρέποντας προηγούμενη απόφασή του που είχε κρίνει ως συνταγματικές τις περικοπές του πρώτου Μνημονίου, κρίνει ότι όχι μόνο δεν οδήγησαν στη σωτηρία της χώρας, αλλά επιδείνωσαν την καθημερινότητα χιλιάδων συνταξιούχων.
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι αμετάκλητη και αναμένεται να εφαρμοστεί από τη στιγμή που θα κοινοποιηθεί στον υπουργό Οικονομικών. Το δημοσιονομικό κόστος μιας τέτοιας απόφασης υπολογίζεται στο αστρονομικό ποσό των 4,5 δισ. ευρώ. Το ΣτΕ εκτιμά ότι σε πρώτη φάση οι περικοπές ήταν «αναποτελεσματικές, δεν ωφέλησαν τη χώρα και τα βάρη σήκωσαν οι συνταξιούχοι, που συνήθως πληρώνουν το κόστος τέτοιων κυβερνητικών αποφάσεων», ενώ «δεν είναι δυνατόν να συναινέσουμε σε περαιτέρω μειώσεις που έχουν εξαθλιώσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών».

Μάιος 2015
Με ισχυρή πλειοψηφία (25-9) κρίθηκε οριστικά αντισυνταγματική από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου η εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων του δημόσιου τομέα. Ωστόσο, οι δικαστές του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, λόγω της δυσχερούς δημοσιονομικής κατάστασης, δεν έδωσαν αναδρομική ισχύ στην απόφασή τους παρά μόνο για όσους συνταξιούχους προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

Ιούνιος 2015 (+1,5 δισ.)
Με τις 2287-2290/2015 αποφάσεις της που δημοσιεύτηκαν, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείαςέκρινε αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τις επίμαχες περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ που έγιναν το 2012. Ταυτόχρονα, διατάσσει την επαναφορά τους στα επίπεδα του 2012.
Σύμφωνα με το ΣτΕ, όλες οι συντάξεις του ιδιωτικού τομέα πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του 2012 και το κράτος πρέπει να συνδράμει τα Ταμεία για την καταβολή των επικουρικών συντάξεων, εάν αυτά δεν έχουν κεφάλαια, παρά τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που νομοθετήθηκε το 2010. Περίπου 1-1,5 δισ. ευρώ καλείται να αντλήσει η κυβέρνηση προκειμένου να εφαρμόσει την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χάρρυ Κλυνν: Εμπρός λοιπόν, ας χρεοκοπήσουμε...

Ας βγούμε από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές. Και ας πεινάσουμε όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι ξένοι και οι Έλληνες δοσίλογοι των καναλιών. Όλοι λένε ότι θα σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές, αλλά έκατσε κανείς από εσάς να σκεφτεί τι ακριβώς εισάγουμε και τι ακριβώς θα πάψει να έρχεται στην Ελλάδα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε αυτοκίνητα. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν Γερμανοί και Γάλλοι που δεν θα ξαναπουλήσουν ούτε ένα αυτοκίνητο τα επόμενα χρόνια.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε γάλα, τυριά και βούτυρο. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν τα φασιστόμουτρα οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ξηρούς καρπούς από την Τουρκία.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε καρπούζια και σταφύλια από την Αφρική.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σταφίδες από την Χιλή (αν είναι δυνατόν!.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σπορέλαια και άλλα γράσα.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ρετσίνα από την Καλιφόρνια (θου Κύριε).
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τις εκατοντάδες είδη από οινοπνευματώδη ποτά.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τυριά, κονσέρβες, κέικ, ζαμπονάκια κλπ.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε κινητά, τηλεοράσεις, υπολογιστές και τα χίλια δυο ηλίθια γκάτζετ που στραβώνουν τον κόσμο.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα εκατοντάδες είδη καπνού, πούρων και άλλων δηλητηρίων.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα πατζάρια τουρσί από την Γερμανία (θεέ μου, θεέ μου).
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα δεκάδες είδη ξένων γλυκών και σοκολατοειδών που στέλνουν τα λεφτά μας στο εξωτερικό και την χοληστερίνη στα ύψη.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, και πληθώρα από άχρηστα είδη για το σπίτι (μέχρι κόφτης για να κόβεις σε ίσια κομμάτια την μπανάνα υπάρχει!!!).
Ας επιστρέψουμε στην εποχή του 60.
Ας περπατήσουμε και πάλι ήσυχοι στον άδειο δρόμο.
Ας κοιμηθούμε το βράδυ χωρίς να ξυπνάμε από τον κάθε αργόσχολο ηλίθιο που τριγυρνάει με το αμάξι ακούγοντας τουρκογύφτικα καψουρολαϊκά ή χαζά ραπ στην διαπασών.
Ας φάμε λιγότερο και ας χάσουμε το υπέρβαρο λίπος μας.
Ας κάνουμε πάλι γιορτές-ρεφενέ.
Ας ξανακάνουμε αληθινούς φίλους, αντί για τους ηλεκτρονικούς που έχουμε σήμερα.

Ξυπνάτε μαλ......ες Έλληνες. Έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου. Έχουμε δώσει τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο. Έχουμε τσακίσει στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο την ιταλική και γερμανική υπερδύναμη. Και έχουμε καταντήσει σήμερα να ζητιανεύουμε από τους κωλο-ευρωπαίους και να τους παρακαλάμε να μας πηδάνε ώστε να έχουμε βίντεο και κινητά. Και από πάνω καθόμαστε και μας βρίζουν...

Χάρρυ Κλυνν

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

(ηχητικό) Ο Διευθυντής του ΔΝΤ αδειάζει την Λαγκάρτ λίγες ώρες πριν τις συνομιλίες «Δεν φταίει η Ελλάδα»

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Μπατίστα (Paulo Nogueira Batista, IMF executive director) λίγες ώρες πριν την συνέχιση των συνομιλιών σε συνέντευξη του στο Russia Today του άδειασε την Κριστίν Λαγκάρντ λέγοντας ότι «Δεν φταίει η Ελλάδα αλλά το πρόγραμμα του Ταμείου»

προσθέτοντας «ότι πιστεύει πως τα προγράμματα του ΔΝΤ για την Ελλάδα και την Ουκρανία ήταν μια «αποτυχία».

«Και υπάρχουν περιπτώσεις που είναι πολύ δύσκολα για το Ταμεία, ή οι αποτυχίες. Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι μία από αυτές. Ίσως η Ουκρανία είναι επίσης η επόμενη. Η Ουκρανία είχε στο πρόσφατο παρελθόν όσο τρεια αποτυχημένα προγράμματα – το 2008, το 2010 και το 2014 και τώρα εκτελεί ένα τέταρτο πρόγραμμα με το ΔΝΤ «.

«Οι Έλληνες υποφέρουν πολύ από τις άστοχες αποφάσεις που λήφθηκαν, όχι μόνο από το ΔΝΤ, αλλά και από τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, από τις ευρωπαϊκές αρχές, η οποίες οδήγησαν την Ελλάδα στο σοβαρο σημερινό αδιέξοδο» είπε.



http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο Γιούνκερ, ο μεθυσμένος ''ηγέτης''


Ξεκαρδιστικό βίντεο με τα καμώματα του προέδρου της Κομισιόν στη Σύνοδο Κορυφής.

Στο «στόχαστρο» γαλλικής σατιρικής εκπομπής μπήκε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για τα όσα έκανε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν απευθύνθηκε προς τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν με την προσφώνηση «Χαίρε, δικτάτορα». Εκτός της προσφώνησης προς τον Ορμπάν, ο Γιούνκερ προέβη σε κάθε είδους οικειότητες προς άλλους ευρωπαίους ηγέτες: αγκαλιές, φιλικά χτυπήματα στους ώμους και αστεϊσμοί.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έδωσε ένα μικρό χαστούκι στο μάγουλο του επικεφαλής της διπλωματίας του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ δέχθηκε ένα φιλάκι στο κεφάλι του, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής αστειεύτηκε με τη γραβάτα του μόλις συνάντησε τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ρ.Κορρέα: "Έτσι οι 'ακρίδες' του ΔΝΤ λεηλατούν τα Έθνη - Αυτά που έκαναν στην Ελλάδα τα είχαν κάνει και σε εμάς"


Χαρακτηριστικά ακρίδων έδωσε ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορρέα σε συνέντευξή του η οποία να σημειώσουμε δεν έλαβε την πρέπουσα προσοχή από τα περισσότερα ΜΜΕ.

Μάλιστα δεν άφησε ασχολίαστη την δράση του ΔΝΤ και στην Ελλάδα έχοντας το πραδειγμα της δικής του χώρας, μιας χώρας που πλέον τρέχει με 4,3% ανάπτυξη όταν ξεμπέρδεψε με τα χρέη που του φόρτωσε το διεθνές κεφάλαιο.

«Έδιναν μίζες σε πολιτικούς για να δανείζονται ώστε να αγοράζουν οπλικά συστήματα. Έπειτα ερχόταν το ΔΝΤ για να ξεπλύνει αυτό το καθαρά ιδιωτικό χρέος»!

Στην σκιά της συνόδου ΕΕ με τις λατινοαμερικάνικες χώρες, ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορρέα έδωσε συνέντευξη στο Euronews. Σε αυτή την συνέντευξη έριξε ρουκέτες για την Ελλάδα και το ΔΝΤ, που όμως δεν μετέδωσε ουδείς!

Ο πρόεδρος Κορρέα που παρέλαβε μία χρεοκοπημένη και υποδουλωμένη χώρα στο ΔΝΤ και κατάφερε με τον λαό στο πλευρό του να την φέρει στην κορυφή της ανάπτυξης με ρυθμό… 4,3% δεν μάσησε τα λόγια του.

– Μα εσείς δεν ζούσατε πάνω από τις δυνατότητες σας;

«Εκπρόσωποι χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων – πριν την έλευση του ΔΝΤ – έμπαιναν στο υπουργείο οικονομικών με βαλίτσες και σακούλες γεμάτες με χρήμα. Μαύρο χρήμα για να δωροδοκήσουν υπουργούς, ώστε να δεχθούν δάνεια για αγορά π.χ. όπλων! Έτσι ακριβώς χτιζόταν το χρέος και βέβαια αυτό γινόταν με την απόλυτη συνεργασία των ΜΜΕ που έπαιρναν το μερτικό τους!

Έπειτα ερχόταν η «κρίση» και το ΔΝΤ ως σωτήρας για να την «αντιμετωπίσει»! Τι να αντιμετωπίσει; Το ΔΝΤ απλώς φρόντιζε για την μεταφορά του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου πίσω στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Στην ουσία ρευστοποιούσε τα δάνεια και αυτά πληρωνόντουσαν από ξεπούλημα των εθνικών πόρων, την μείωση των μισθών και των συντάξεων σε επίπεδα εξαθλίωσης.

Για την Ελλάδα:

«Δείτε για παράδειγμα τι κάνουν στην Ελλάδα. Ότι έκαναν σε εμάς, ίδιες μεθόδους για να έλθει το ΔΝΤ στην χώρα (!!). Και βέβαια δεν εφαρμόζει καμμία στρατηγική αντιμετώπιση της κρίσης, παρά ρευστοποίηση ενός ιδιωτικού χρέους που πληρώνεται από μειώσεις μισθών, επιδομάτων, μαζικές απολύσεις.

Και στο τέλος της ημέρας, οι πολίτες χωρίς να λάβουν τίποτα από τα δάνεια, αλυσοδένονται με διάφορα μνημόνια χρέους, για να ξεπλυθεί ένα ιδιωτικό χρέος! Η απόλυτη κυριαρχία των ισχυρών του χρήματος, πάνω στον άνθρωπο!

– Εσείς πως τα καταφέρατε να έχετε τέτοιους ρυθμούς ανάπτυξης;

«Γνωρίζαμε οικονομικά, γνωρίζαμε ότι το κλειδί ήταν ο προστατευτισμός της παραγωγής και των θέσεων εργασίας. Δεν ακούσαμε τις σειρήνες που έλεγαν «ο καθένας για την πάρτη του»! Προστατεύσαμε λοιπόν την παραγωγή μας και την δουλειά μας με ένα ισχυρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, που απετέλεσε πόλο έλξης για ιδιώτες επενδυτές.

Ισχυρές επενδύσεις σε υποδομές, παιδεία, ενέργεια. Έτσι φτάσαμε στο 4,3% που είναι πολύ μεγαλύτερο από τον Ευρωπαϊκό μέσον όρο.

Δηλώσεις που αποκαλύπτουν τον δόλιο τρόπο δράσης οργανισμών που στόχο έχουν να υποδουλώνουν ψυχές και συνειδήσεις, οργανισμοί που έχουν σκοπό να κρατάνε τους λαούς χαμηλά.

Και όλα αυτά με την πρόθυμη βοήθεια εγχώριων μέσων και κατεστημένων ελίτ...


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Καμμένος : '' Προυπόθεση παραμονής στην κυβέρνηση, να μην αυξηθεί στα νησιά ο ΦΠΑ''


Ως προϋπόθεση για την παρουσία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του ιδίου χαρακτήρισε το να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν ψηφίζω αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ακόμα και αν πέσει η κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο το θέμα τελικά δεν θα μπει στο τραπέζι της σημερινής διαπραγμάτευσης κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Ως αντισταθμιστικά κατά τον κ. Καμμένο «μπορούμε να δώσουμε αύξηση 1% στη φορολογία των ειδών πολυτελείας και την άμεση φορολόγηση των ιδιοκτησιών σε οφ σορ εταιρίες με ακίνητα».

Όσον αφορά την πρόταση που φέρεται να έκανε στο κυβερνητικό συμβούλιο για την καθιέρωση ΦΠΑ δύο ταχυτήτων ο κ. Καμμένος υποστήριξε, μιλώντας στο MEGA, ότι δεν ισχύει και εξέφρασε τη λύπη του γιατί τη διαρροή που έγινε από υπουργό της κυβέρνησης.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....