Διυλιστήριο: 02/24/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

«Πέρασε» η λίστα Βαρουφάκη για τις μεταρρυθμίσεις!

Το "πράσινο φως" στη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση ενέκριναν, μέσω τηλεδιάσκεψης, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Όπως δήλωσε στο Reuters πηγή του υπουργείου Οικονομικών, το Eurogroup έκανε δεκτές τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις.

Με την έγκριση της δέσμης των μεταρρυθμίσεων επικυρώνεται και επισήμως η παράταση της δανειακής σύμβασης, που συμφωνήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Eurougroup.

Η επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup για την ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων

Μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, όπου εγκρίθηκε η λίστα μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η Ελλάδα στους θεσμούς, το Eurogroup εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Το Eurogroup συζήτησε σήμερα τον πρώτο κατάλογο μεταρρυθμίσεων που παρουσίασαν οι ελληνικές αρχές στη βάση της τρέχουσας συμφωνίας, η οποία θα συγκεκριμενοποιηθεί περαιτέρω και θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς το αργότερο μέχρι τέλος Απριλίου.

Οι θεσμοί μας έδωσαν την πρώτη τους εκτίμηση σύμφωνα με την οποία θεωρούν ότι ο κατάλογος των μέτρων είναι επαρκώς περιεκτικός ώστε να αποτελέσει αξιόπιστο σημείο εκκίνησης για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ως εκ τούτου συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε με τις εθνικές διαδικασίες με στόχο την επίτευξη τελικής απόφασης της παράτασης έως και 4 μήνες της Κύριας Συμφωνίας Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης της Ελλάδας.

Καλούμε τις ελληνικές αρχές να αναπτύξουν και να διευρύνουν περαιτέρω τον κατάλογο των μεταρρυθμιστικών μέτρων με βάση την υπάρχουσα συμφωνία σε στενό συντονισμό με τους θεσμούς προκειμένου να καταστεί εφικτή η ταχεία και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σύγκριση χθεσινής συμφωνίας ΣΥΡΙΖΑ – Eurogroup με το πρόγραμμα της ΝΔ. Ποια από τις δύο προτιμάς;


του Γιώργου Ιατρίδη.

Επειδή ζούμε σε μια χώρα όπου όλοι έχουν δίκιο, μετά την χθεσινή συμφωνία έχουν ακουστεί αμέτρητες διαφορετικές απόψεις όπου οι περισσότεροι που τις εκφράζουν δεν έχουν διαβάσει καν την συμφωνία.

Το άρθρο αυτό βασισμένο σε δυο βασικά κριτήρια:

1) Στο ρεαλισμό της στιγμής. Ο ελληνικός λαός στις εκλογές είχε να διαλέξει για κυβερνών κόμμα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

2) Στην σύγκριση των δυο αυτών κυβερνήσεων.

Με Στόχο να δώσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με την χθεσινή συμφωνία Eurogroup.

Επειδή πάντα και παντού, οι πολιτικοί υπόσχονται να χτίσουν γέφυρες ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχουν ποτάμια και επειδή πολλά ακούσαμε για σκίσιμο Μνημονίου και αλλαγή σελίδας θα αναλύσουμε και θα συγκρίνουμε όχι με τα λόγια και τις υποσχέσεις αλλά με τις συμφωνίες και τις αποφάσεις και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ EUROGRPOUP – Ελλάδας:
1.-Η Ν.Δ μέσω του e-mail Χαρδούβελη είχε προσυμφωνήσει για επιπλέον μέτρα λιτότητας όπως αύξηση ΦΠΑ και μειώσεις συντάξεων.

-Ο Σύριζα και οι ΑΝΕΛ πάγωσαν τα νέα υφεσιακά μέτρα στα οποία είχε δεσμευθεί η προηγούμενη κυβέρνηση.

- Σύμφωνα με το non paper που διέρρευσε το Reuters από το Βερολίνο, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχε δεσμευθεί για 150.000 απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων μέσα στο 2015.

- Ο Σύριζα και οι ΑΝΕΛ θα επαναπροσλάβουν περίπου 2.500 δημοσίους υπαλλήλους που απολύθηκαν παράνομα.

2.Ο στόχος για πλεόνασμα 3% το 2015 ακυρώνεται μετά το χθεσινό κείμενο
3.-Η Ν.Δ προχωρούσε σε συμφωνίες με τους Ευρωπαίους εταίρους επενδύοντας σε μια στρατηγική φόβου και απειλών για δραχμή και Grexit. (π.χ δηλώσεις Γεωργιάδη, Σαμαρά, Βούλτεψη κ.α) επηρεάζοντας αρνητικά την ψυχολογία των πολιτών.

- Ο Σύριζα  μπορεί να συμβιβάστηκε αλλά δεν φόβισε και δεν εκβίασε τον ελληνικό λαό.
4.Σταματάει η πολιτική μεταρρυθμίσεων μέσω τελεσιγράφων & e-mails .
5.Σίγουρα ο Σύριζα συμβιβάστηκε σε πολλά. Το ίδιο έκανε όμως και η Γερμανία. Γιατί όταν κάνεις ένα παζάρι, ο πωλητής σου πουλάει το προϊόν 100 και εσύ δίνεις 50, η τελική τιμή είναι κάπου στη μέση. Για πρώτη φορά μετά το Eurogroup για την Ελλάδα, η πολιτική σκηνή της Γερμανίας είναι διχασμένη σύμφωνα με τον Γερμανικό τύπο καθώς πέρα από την ελληνική κυβέρνηση έκανε και αυτή για πρώτη φορά πολλές υποχωρήσεις.

Συμπερασματικά:

Όταν η Ελλάδα βρίσκεται πίσω στο σκορ 5-0 όλα αυτά τα χρόνια είναι αδιανόητο να περιμένει κανείς μέσα σε λίγες εβδομάδες να κάνει αμέσως το 5-5. Xθες έγινε ένα μικρό βήμα, η Ελλάδα έβαλε γκολ αντί να δεχθεί ακόμα ένα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ πήραν αυτό το που ζητούσαν. Πήραν Χρόνο. Κέρδισαν 4 μήνες μέσα στους οποίους θα γίνει η πραγματική διαπραγμάτευση, μέσα στους οποίους δεν θα υπάρχουν επιπρόσθετα μέτρα ύφεσης. Ούτε δραχμή ούτε χρεοκοπία λοιπόν, όπως ελπίζανε οι καταστροφολόγοι.

Από την άλλη, αν παρέμενε κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία τώρα δεν θα μιλούσαμε για πάγωμα των μέτρων λιτότητας αλλά για την επιβολή νέων σκληρότερων υφεσιακών μέτρων.

Η πραγματική διαπραγμάτευση τώρα ξεκινάει λοιπόν και χρέος όλων των πολιτών, ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων, είναι να βρίσκονται σε εγρήγορση και να ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στις αποφάσεις της.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άλλο δυσφορία, κι άλλο έλλειψη μνήμης!..

    Άσχετα απ' το ποιοί και πόσοι είναι ευχαριστημένοι ή απογοητευμένοι από την συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές-τοκογλύφους,
..οφείλουμε να ομολογήσουμε πως δεν έχει καμία σχέση με τα e-mail του ΒεληΓκίκα, και οπωσδήποτε με τις ''διαπραγματεύσεις'' της προηγούμενης δωσιλογικής κυβέρνησης.

Έστω και ένα 5% να έχουμε κερδίσει ως ελάφρυνση του βίου των πολιτών, αρκεί για να κληθούν στην δικαιοσύνη να δώσουν λόγο για τα πολλαπλά τους και επαναλαμβανόμενα εγκλήματα εναντίον της χώρας, οι Ψευταράδες και Σία.
Η απόδοση δικαιοσύνης προς αυτή την κατεύθυνση όχι μόνον δεν είναι ζήτημα επουσιώδες, παρά αποτελεί τον καταλύτη που θα επηρρεάσει την κοινωνική ηρεμία,
..και προθυμία για την συνέχιση μιάς λιτότητας λογικής και εποικοδομητικής πιά, για την ανάταξη της οικονομίας.

Και αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται να κατατεθεί στους ''θεσμούς'' (θού Κύριε φυλακή τω στόματί μου), μαζί με την υπόλοιπη ''λίστα των μεταρρυθμίσεων'',
..παρά απαιτεί καθαρή πολιτική βούληση και ανεξάρτητη δικαιοσύνη.
Νά λοιπόν, πού και πώς μπορεί να αποδείξει η κυβέρνηση την πρόθεσή της να μην υπαναχωρήσει από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις,
..και να καταδείξει ότι η συμφωνία-''άστα να πάνε'' με τους ''θεσμούς'' (@αμώ την καταδίκη μας για ορολογία!) δεν είναι παρά μία εθελοντική ήττα στρατηγικού χαρακτήρα,
..και όχι άτακτη υποχώρηση με τα βρακιά κάτω, όπως σήμαιναν οι ''διαπραγματεύσεις'' της προηγούμενης κυβέρνησης.

Λεβεντόπουλε, πλανάσαι πλάνην οικτράν αν νομίζεις ότι σε ξεχάσαμε!
Όσο βρίσκεσαι μαζί με το επιτελείο σου και τον συνέταιρό σου στην ενεργή πολιτική, αποτελείς απειλή για την Δημοκρατία και για την χώρα.
Δεν μας πτοούν λίγες ακόμα ή περισσότερες θυσίες!
Αρκεί να δούμε εσένα και τους υπόλοιπους υπαίτιους της συμφοράς, να πληρώνετε για τα πολιτικά σας εγκλήματα.

Όσο κακή κι αν αποδειχτεί (θεωρητικά) τούτη η νέα κυβέρνηση, δεν είναι δυνατόν να φτάσει ούτε στο νυχάκι σας σε ατιμία, προδοσία, θρασυδειλία, ιταμότητα, ανηθικότητα.
Γι αυτό κι ακόμα την στηρίζουμε με την ανοχή μας,
..κι όσο κι αν φαινόμαστε ρομαντικοί,
..ακόμα ελπίζουμε!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....