Διυλιστήριο: 10/31/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Βόμβα Σπίρτζη: Η ΝΔ στηρίζει εταιρία με offshore και έδρα στο Λονδίνο, όχι στην Ελλάδα



Φορολογική δήλωση από μεταφορική εταιρία μεταφορικού έργου, που έχει στηρίξει η Νέα Δημοκρατία, ζητά ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι στη μετοχική σύνθεση της εταιρίας, που έχει έδρα στο Λονδίνο, συμμετέχουν off shore του Παναμά και των Παρθένων Νήσων.

Ο Υπουργός χαρακτήρισε πολιτικό θέμα τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συγκεκριμένη επιχείρηση και κάλεσε τους υπεύθυνους της εταιρίας να παρουσιάσουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έχουν φορολογηθεί στην Ελλάδα.

«Όσοι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και δεν έχουν έδρα εδώ, πρέπει να φορολογούνται. Δεν μπορούν να έχουν άλλου είδους ασυλία σε σχέση με άλλες εταιρείες», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών χαρακτήρισε ως πολιτικό θέμα τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συγκεκριμένη επιχείρηση και εκτόξευσε τα «βέλη» του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Είναι πολιτικό θέμα εάν υπάρχουν εταιρείες που δεν έχουν αφήσει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα […] Δεν πιστεύουμε σε τέτοιου είδους επιχειρηματικότητα, δεν πιστεύουμε ότι είναι ελληνικό θαύμα, δεν πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να μην φορολογούνται, λατρεύουμε την καινοτομία και τη στηρίζουμε αλλά δεν μπορεί να έχουν άλλου είδους ασυλία σε σχέση με τις άλλες εταιρείες», είπε μεταξύ άλλων.

Λυμπερόπουλος: Στη ΝΔ είναι αφελείς ή τα άρπαξαν – Διαφημιστής της Beat o Άδωνις

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, είχε δηλώσει για τη στάση της ΝΔ στον Παραπολιτικά 90,1: «Η εμμονή των στελεχών της ΝΔ προς τους οδηγούς ταξί να πάνε τα οχήματα τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή UBER δημιουργεί ερωτήματα. Στη ΝΔ είναι αφελείς ή τα άρπαξαν».

Σε ανακοίνωση του μερικές μέρες μετά ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων χαρακτήρισε ως διαφημιστή της Beat τον Άδωνη Γεωργιάδη.

ΝΔ: Υποστηρίζουμε την αρχή του ελεύθερου ανταγωνισμού

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση που εξέδωσε τότε έκανε λόγο για ελεύθερο ανταγωνισμό. «H Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης διαχρονικά υποστηρίζουν την αρχή του ελεύθερου ανταγωνισμού. Έναν ανταγωνισμό, όμως, που θα εκφράζεται μέσα σε ένα γενικώς αποδεκτό κανονιστικό πλαίσιο, με πλήρη σεβασμό των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Μόνο μέσα από ένα αμιγώς κατοχυρωμένο νομοθετικό πλαίσιο, μπορεί να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει σωστά ο ανταγωνισμός, προς το συμφέρον όλων των πολιτών. Αυτή, άλλωστε, είναι και η πολιτική επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε η ανακοίνωση της ΝΔ.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ : Προφάσεις από την ΝΔ για το άνοιγμα των λογαριασμών


Ανακρούει πρύμναν η ΝΔ, με τον Γιώργο Γεωργαντά -που δήλωνε θετικός επί της αρχής στις προηγούμενες συνεδριάσεις- να προβάλλει νομικές ενστάσεις κατά του ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών προσώπων με θέσεις ευθύνης στο «Ερρίκος Ντυνάν» αλλά και πολιτικών προσώπων με εμπλοκή στην υπόθεση

Όπως γράφει ο Άγγελος Προβολισιάνος στο Documento:

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, για να αντικρούσει τις νομικές ενστάσεις των μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με το άνοιγμα λογαριασμών, επικαλέστηκε τα όσα σχετικά ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, το Σύνταγμα και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. «Η Επιτροπή έχει νομικό, δικονομικό και ουσιαστικό δικαίωμα για να προβεί στο άνοιγμα των λογαριασμών» είπε ο κ. Λάππας.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, αν και στις προηγούμενες συνεδριάσεις παρουσιαζόταν θετικός, υποστήριξε πως ουδέποτε ψήφισε κάποια απόφαση υπέρ του ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών, προσθέτοντας πως πάντα τόνιζε ότι πρώτα πρέπει να δει την πρόταση για να αποφανθούμε. Κατά τον κ. Γεωργαντά, το ζήτημα αυτό αγγίζει τον «πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων», προτείνοντας τη λύση να απευθυνθεί η Επιτροπή στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Αλλιώς, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, θα προκύψει παράβαση καθήκοντος από τα μέλη της Επιτροπής, καθώς θα πρόκειται για «έωλη νομικά απόφαση». Το οξύμωρο δε πως ο κ. Γεωργαντάς δεν παρέλειψε να τονίσει πως η ΝΔ επιθυμεί «απόλυτη διαφάνεια» σχετικά με το προς συζήτηση θέμα.

Τον κ. Γεωργαντά διέκοψε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, λέγοντας πως ο Κανονισμός της Βουλής είναι αυτοτελής πηγή Δικαίου και πως αν ξεκινήσουν όλοι να παραθέτουν νομικά αφηγήματα δεν θα βγει άκρη στη συνεδρίαση. «Το δικαίωμα ανοίγματος λογαριασμών έχουν και διοικητικές υπηρεσίες πλέον» παρενέβη ο κ. Λάππας, αναφέροντας το παράδειγμα του ΣΔΟΕ.

Από την πλευρά της, η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, τόνισε πως «δεν πρέπει να εμφανιστούμε ότι θέλουμε να κουκουλώσουμε» και τάχθηκε υπέρ μίας νόμιμης και ουσιαστικής διαδικασίας ανοίγματος λογαριασμών. Χαρακτήρισε δε την ενέργεια αυτή ως εργαλείο προς αναζήτηση της αλήθειας, ζητώντας όμως να στοιχειοθετηθούν από την Επιτροπή κάποια αδικήματα πρώτα για όσους θα προταθεί να ανοίξουν οι λογαριασμοί τους.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, έθεσε το προφανές. Να τεθεί δηλαδή το ζήτημα σε ψηφοφορία χωρίς να γίνονται εκτενείς νομικές αφηγήσεις, με τον ίδιο να δηλώνει θετικός στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος παρέθεσε μάλιστα και το παράδειγμα με το περιβόητο μπέρδεμα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Όταν δηλαδή ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποκαλούσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Άκη Τσοχατζόπουλου ως τηλεφωνικούς αριθμούς!

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος είπε πως τάσσεται μεν υπέρ της εισήγησης του Σπύρου Λάππα, δεν έχει όμως κανένα σκοπό να κάνει «κάποιον ήρωα». Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ εννοούσε πως αν κάποιος αποδειχθεί ότι δεν έχει κάνει καμία παρασπονδία, τότε θα «ηρωοποιηθεί». Γι' αυτό και επισήμανε πως είναι αναγκαία η γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής επί του θέματος. 

Π. Πολάκης: Στη διάθεση της Εξεταστικής για να «τρέξει» η διερεύνηση του σκανδάλου ΚΕΕΛΠΝΟ
Μετά την άκαρπη συνάντηση του κλιμακίου της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, θέση για το ζήτημα παίρνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, με σκοπό να προσπεραστούν τα εμπόδια που προέκυψαν.

Σε ερώτηση που έθεσε το documento.gr στον Παύλο Πολάκη στη Βουλή σχετικά με το τι μπορεί γίνει μετά τη μη διαβίβαση περαιτέρω στοιχείων από την κ. Τουλουπάκη στην Εξεταστική Επιτροπή για το πολυδαίδαλο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε πως «υπάρχει κι άλλο μονοπάτι».

Όταν ζητήσαμε από τον κ. Πολάκη να μας εξηγήσει τι εννοεί, εκείνος αποκρίθηκε πως αφού τα στοιχεία δεν μπορούν να δοθούν στην Εξεταστική Επιτροπή μέσω της Εισαγγελίας λόγω του ότι η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης, τότε μπορεί να κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή για να τα καταθέσει ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως πληροφορίες θέλουν τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητούν την αναστολή της διερεύνησης της υπόθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ πέρα από τα στοιχεία που ήδη έχουν φτάσει στη Βουλή και αφορούν κυρίως δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του Άδωνη Γεωργιάδη. Ως εκ τούτου, η παρέμβαση του Παύλου Πολάκη ίσως δώσει τη λύση για να προσπεραστούν τα προσκόμματα που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα ως προς τη διερεύνηση της υπόθεσης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων

Πηγή left.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ήταν κάποτε Νέα Δημοκρατία…



Στην αυριανή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για την παρουσίαση του βιβλίου της Μιράντας Ξαφάς «Δημόσιο Χρέος», η ίδια θα εξηγήσει στους παρευρισκόμενους πως αντί να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα εν καιρό μνημονίων προτίμησε όπως έχει ομολογήσει η ίδια να βγάλει όλες τις καταθέσεις της στο εξωτερικό. Επίσης θα εξηγήσει πως ο νεοφιλελευθερισμός είναι η μόνη εναλλακτική πηγή εξόδου από την κρίση και ενδεχομένως να δώσει στήριξη για μια ακόμη φορά στον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και πόσο καλά επιτέλεσε το «έργο» του.

Παρών στην εκδήλωση και ο πρώην υβριστής της Νέας Δημοκρατία, ο οποίος σήμερα παριστάνει τον Αντιπρόεδρο- η μάλλον τον Πρόεδρο καλύτερα- κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος θα τιμηθεί για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο γκρέμισμα της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, για τις υπηρεσίες του προς την Τρόικα και θα αναλύσει λεπτομερώς πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις χρεωκόπησαν την Ελλάδα και πως τα μνημόνια ήταν η μόνη λύση!

Γκεστ Σταρ της βραδιάς, ο γνωστός και μη εξαιρετέος πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα εξηγήσει και αυτός από την πλευρά του με τι σωστό τρόπο διαχειρίστηκε τη λίστα Λαγκάρντ, πως συκοφαντούσε στο εξωτερικό τη κυβέρνηση Καραμανλή και φυσικά πως μαγείρεψαν το έλλειμμα του 2009, αυτός και ο Γ. Παπανδρέου!

Συντονιστής της συζήτησης ο γίγας της δημοσιογραφίας, κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο καλός «Σαμαρείτης» της Τρόικας και του ΔΝΤ!

Συμπέρασμα: Μετά απο αυτήν την εκδήλωση, οι υγιείς Νεοδημοκράτες θα πνέουν τα λοίσθια και οι γιαλαντζί θα βρίζουν- ως συνήθως τον Καμμένο!

Υ.Γ: Και φυσικά μην ξεχάσουμε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θα φυλάει καραούλι στην περίπτωση που κάποιος Βουλευτής ή στέλεχος σχολιάσει αρνητικά την εκδήλωση και τους παρόντες σε αυτήν και θα είναι με το όπλο παρά πόδα να προβεί στην επόμενη διαγραφή!

Ήταν κάποτε Νέα Δημοκρατία….


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΛΠΕ, Total και Edison υπογράφουν σύμβαση σταθμό για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες


Την σύμβαση μίσθωσης του οικοπέδου υπόγραψαν η γαλλική Total, η Ιταλική Edison και τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Σήμερα οι υπογραφές για παραχώρηση του οικοπέδου 2 – Είσοδος του γαλλικού κολοσσού και επίσημα στην εγχώρια αγορά.

Σταθμό στην ιστορία των ελληνικών υδρογονανθράκων αναμένεται να αποτελέσει η σημερινή υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κέρκυρας, γνωστή ως οικόπεδο 2, στην κοινοπραξία «Total-Edison-Eλληνικά Πετρέλαια».

Η σύμβαση θα υπογραφεί σε ειδική τελετή στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου και εκ μέρους της κοινοπραξίας από τον αντιπρόεδρο του ομίλου της Total για την Κασπία και τη Νότια Ευρώπη, Maurizio Coratella, από τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο Έρευνας και Παραγωγής του ομίλου Edison και από τον πρόεδρο των ΕΛΠΕ, Στάθη Τσοτσορό.

Χρειάστηκαν περισσότερα απο 30 χρόνια για να προχωρήσουν σε διαγωνισμό δήλωσε ο CEO των ΕΛΠΕ Στάθης Τσοτσορός.

Μόλις η Βουλή επικυρώσει την συμφωνία τότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες για να βρεθούν υδρογονάνθρακες δήλωσε ο Christophe Chantepy, πρέσβης της Γαλλίας στην χώρα μας και ευχήθηκε καλή τύχη

Αν όλα πάνε καλά και αποδειχθεί ότι πιθανά να υπάρχουν πετρελαϊκά αξιοποιήσιμα αποθέματα τότε γεωτρύπανο θα μπει μετά απο 8 χρόνια. Κατά την διάρκεια αυτή άλλο ένα οικόπεδο στο Ιόνιο θα βγει σε διαγωνισμό, καθώς και δυο οικόπεδα νότια της Κρήτης όπου ήδη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η Total με την Exxon Mobil

Η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί την είσοδο της γαλλικής Total στην εγχώρια αγορά υδρογονανθράκων και την εδραίωση της θέσης της ιταλικής Edison που συμμετέχει ήδη από κοινού με τα ΕΛΠΕ στην παραχώρηση του Πατραϊκού Κόλπου, στον οποίο αναμένεται να ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις από το 2019.

Η Total που έχει παρουσία και δραστηριότητα σε 150 χώρες, είναι ο operator της κοινοπραξίας στην «παραχώρηση 2» με ποσοστό 50%, ενώ από 25% έχουν οι Edison και τα ΕΛΠΕ.

Η γαλλική εταιρεία που συμμετέχει και στις έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ έχει επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον από κοινού με τα ΕΛΠΕ και την αμερικανική ΕxxonMobil για την υποθαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης, προκαλώντας διεθνή διαγωνισμό που αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στον Νοέμβριο.

Πηγή www.skai.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες: Kούρεμα 80% και ρύθμιση χρεών στα Ταμεία



Ευκαιρία να ρυθμίσουν τα χρέη τους έως και σε 120 δόσεις θα έχουν οι οφειλέτεςτων Ταμείων, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Δικαίωμα να ενταχθούν στις ρυθμίσεις για χρέη που δημιουργήθηκαν έως 31/12/2016, θα έχουν μόνο όσοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι.

Όσοι έχουν χρέη έως 3.000 ευρώ, θα μπορέσουν να τα ρυθμίσουν έως και σε 36 δόσεις. Όσοι έχουν χρέη από 3.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης έως και σε 120 δόσεις.

Όσοι οφείλουν περισσότερα από 20.000 ευρώ στα Ταμεία, θα μπορούν να ρυθμίσουν την οφειλή τους μέσω ειδικών συμφωνιών με το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών και τον ΕΦΚΑ.

Η συμφωνία έχει κλείσει και σε ότι αφορά τις οφειλές 20.000 έως 50.000 ευρώ και οι υπουργικές αποφάσεις αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Θα υπάρχει ένα σημαντικό κούρεμα προσαυξήσεων της τάξεως του 80%.

Η αποπληρωμή θα γίνεται έως 120 δόσεις και το βασικό κριτήριο για την ένταξη θα είναι ένας έλεγχος βιωσιμότητας.

Σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αυτοί που θα μπορούν να υπαχθούν θα είναι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς πτωχευτική ικανότητα, δηλαδή γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί ανεξαρτήτως ύψους της οφειλής τους, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες με πτωχευτική ικανότητα είτε χρωστάνε λιγότερο από 20.000, είτε χρωστάνε περίπου το 85% στο Δημόσιο ή στα ασφαλιστικά ταμεία

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Οι Έλληνες στη Χειμάρρα ψέλνουν τον Εθνικό Ύμνο μπροστά στα ΜΑΤ του καθεστώτος των καρτέλ




Οι Έλληνες στη Χειμάρρα συγκεντρώθηκαν μπροστά στα αλβανικά ΜΑΤ και με απλωμένη την ελληνική σημαία έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Πριν ξημερώσει η Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017, ισχυρές αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στη Χειμάρρα, με στόχο να προστατεύσουν τις μπουλντόζες που θα γκρεμίσουν ελληνικές ιδιοκτησίες.

Η κυρίως ελληνική Χειμάρρα είναι μια πόλη «κάστρο» του ελληνισμού από την αρχαιότητα.

Οι Χειμαρριώτες κατά τον μεσαίωνα και την αναγέννηση ήταν περιζήτητοι ιππότες στη Δύση και είναι εκείνοι που εισήγαγαν το ελαφρύ ιππικό στους στρατούς των Φράγκων και των Λατίνων.

Οι Χειμμαριώτες, φιλελεύθερος και ανυπότακτος λαός, καταγγέλλουν το αλβανικό καθεστώς ότι θέλει να τους υφαρπάξει τις περιουσίες και να εποικίσει τη γη τους με μουσουλμάνους, όπως έχει ήδη γίνει στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ηπείρου.

Η κυβέρνηση Ράμα, που κλυδωνίζεται εξαιτίας των αποκαλύψεων για σχέσεις πρωτοκλασάτων στελεχών της με τα καρτέλ ναρκωτικών, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί και τον ίδιο τον Έντι Ράμα ως άμεσα εμπλεκόμενο στα ναρκωτικά, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη της Αλβανίας στρεφόμενη κατά της γηγενούς ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει προειδοποιήσει εδώ και ημέρες αυστηρά τα Τίρανα να μην αποτολμήσουν να εκτονώσουν την πολιτική τους κρίση με τα ναρκωτικά πάνω στους Έλληνες μειονοτικούς, ενώ η Ελλάδα έχει κάνει σαφές εδώ και πολύ καιρό στην αλβανική κυβέρνηση ότι η ευρωπαϊκή της πορεία εξαρτάται από τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

Στη Χειμάρρα η κατάσταση είναι ακόμα πιο περίπλοκη. Οι Χειμμαριώτες εκτός από την αλβανική έχουν και την ελληνική ή την αμερικανική υπηκοότητα. Είναι δηλαδή Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολίτες, ενάντια στους οποίους στρέφεται ένα κακώς εννοούμενο βαλκανικό καθεστώς που κατηγορείται για σχέσεις με εμπόρους ναρκωτικών αλλά και με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Με απλά λόγια, δυτικοί πολίτες τελούν υπό διωγμό μαφιόζων και ισλαμιστών.
Δείτε το βίντεο με τον Εθνικό Ύμνο:




Οργή στη Βόρεια Ήπειρο – Πρόεδρος Ομόνοιας: «Είμαστε υπό διωγμό – Ελλάδα προστάτεψέ μας»

Δραματική έκκληση έκανε ο Πρόεδρος της βορειοηπειρωτικής οργάνωσης Ομόνοια, Λεωνίδας Παππάς, από τον λογαριασμό του στο Facebook προς την ελληνική κυβέρνηση και τον Διεθνή Παράγοντα να προστατέψουν τη γηγενή Εθνική Ελληνική Μειονότητα στη Βόρεια Ήπειρο.

Ο Πρόεδρος της Ομόνοιας έγραψε, αναφερόμενος στην αστυνομική επιχείριση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χειμάρρα και στις κατεδαφίσεις ελληνικών ιδιοκτησιών:

Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία βρίσκεται σε καθεστώς διωγμού απ’ την αυταρχική και αλαζονική κυβέρνηση του Εντι Ράμα.

Με επιδεικτικό τρόπο δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα, αφού στις σημερινές κατεδαφίσεις στη Χειμάρρα, παρά τη διεθνή διάσταση που έλαβε το θέμα, δεν εφαρμόστηκαν ούτε ούτε οι προβλεπόμενες απ’ το νόμο διαδικασίες.

Η έφοδος στις 4:00 τα ξημερώματα, σήμερα 31η Οκτωβρίου 2017, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και τα μηχανήματα κατεδαφίσεων ξυπνούν θλιβερές μνήμες του παρελθόντος.

Η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΆ καταγγέλλει τις τακτικές εκφοβισμού και εκδίωξης του ελληνικού στοιχείου απ’ τις πατρογονικές του εστίες, που εφαρμόζει ο πρωθυπουργός της Άλβανίας και καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση καθώς και τον Διεθνή παράγοντα να εντείνουν τις προσπάθειες για την προστασία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, πιέζοντας την Άλβανική Κυβέρνηση να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις της και την κοινή λογική.



ALPHA: Το καθεστώς Ράμα κατεδάφισε -μέχρι στιγμής- οκτώ ελληνικές ιδιοκτησίες στη Χειμάρρα


Ανεβαίνει η ένταση στη Χειμάρρα στη Βόρεια Ήπειρο με τις μπουλντόζες του αλβανικού καθεστώτος -του ίδιου που κατηγορείται για σχέσεις με καρτέλ ναρκωτικών- να κατεδαφίζουν ιδιοκτησίες Ελλήνων Βορειοηπειρωτών.

Πριν τις 06.00 τα ξημερώματα της Τρίτης ισχυρές δυνάμεις της αλβανικής Αστυνομίας εισήλθαν στη Χειμάρρα μαζί με μπουλντόζες και «κατέλαβαν» την κυρίως ελληνική πόλη.

Οι Χειμαρριώτες βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν, ενώ το καθεστώς του Έντι Ράμα κατεδαφίζει ελληνικές ιδιοκτησίες.
Δείτε το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA:






Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κανένα ελαφρυντικό για τον Ακη: 19 χρόνια κάθειρξη - Ισως γυρίσει πάλι στην φυλακή



Καμία επιείκεια δεν επέδειξε και κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε στον Ακη Τσοχατζόπουλου το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δίκασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση της δωροδοκίας του ιδίου και σειράς μελών της οικογένειάς του και συνεργατών του από εξοπλιστικά προγράμματα.

Το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 19 ετών -από 20, που του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό-και καθείρξεις οκτώ ετών στην σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη και την κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Αύριο, ωστόσο, αναμένεται να είναι η πλέον κρίσιμη στιγμή για τους κατηγορουμένους, καθώς το δικαστήριο θα κρίνει αν κάποιοι από αυτούς θα επιστρέψουν στη φυλακή ή θα τους δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινή τους.

Μέχρι τότε, όλοι οι καταδικασθέντες θα παραμείνουν κρατούμενοι. Μόνο στον Γιάννη Σμπώκο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Αναλυτικά, το δικαστήριο επέβαλε στους 16 κατηγορουμένους τις εξής ποινές και καθείρξεις για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος:

Άκης Τσοχατζόπουλος: κάθειρξη 19 ετών χωρίς ελαφρυντικό.

Αστέριος Οικονομίδης: κάθειρξη 8 ετών με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής διαγωγής.

Ευφροσύνη Λαμπροπούλου: κάθειρξη 12 ετών χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Νικόλαος Ζήγρας: ποινή φυλάκισης 4 ετών με τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Γ. Σαχπατζίδης: κάθειρξη 9 ετών

Αρετή Τσοχατζοπούλου: κάθειρξη 8 ετών

Βίκυ Σταμάτη: κάθειρξη 8 ετών

Ι. Σμπώκος: κάθειρξη 8 ετών

Ταλιτά Τσεκούρα: φυλάκιση πέντε ετών.

Ν. Γεωργουλάκης: κάθειρξη 6 ετών.

Παν. Σταμάτης: ποινή φυλάλισης 4 ετών

Οράτιος Μελάς: κάθειρξη 6 ετών.

Κ. Αντωνιάδης: κάθειρξη 6 ετών.

Γκούντρουν Μολντεάουερ (πρώην σύζυγός του Ακη): ποινή φυλάκισης 4 ετών.

Ν. Καρατζάς: ποινή φυλάκισης 4 ετών.

Γ. Κωνσταντάτος: κάθειρξη 6 ετών.

Νωρίτερα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναγνώρισε ελαφρυντικά στους 14 εκ των 16 καταδικασθέντων για την υπόθεση. Το δικαστήριο δεν χορήγησε τελικά ελαφρυντικά ούτε στην λογίστριά του, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους αναγνωρίστηκαν κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Μάλιστα, το δικαστήριο, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στον Γιάννη Σμπώκο, ενώ κατά πλειοψηφία 4-1 αναγνώρισε την ελαφρυντική περίσταση της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στη Βίκυ Σταμάτη.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γερμανία: «Χρυσάφι» στις πλάτες άλλων!



Πλεόνασμα έως 14 δισ. €, την ώρα που επιβάλλει άγρια Μνημόνια


Γεμάτα... χρυσάφι και πλεονάσματα είναι τα γερμανικά ταμεία. Την ώρα που το Βερολίνο έχει γονατίσει την Ελλάδα και όλο τον Νότο με τα Μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας, η Γερμανία εξακολουθεί να κερδίζει ποντάροντας στον πόνο των άλλων. Ούτε λίγο ούτε πολύ, σύμφωνα με το «Spiegel», η Γερμανία μπορεί να καταγράψει πλεόνασμα 14 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2017, ενώ η φιλοδοξία των Γερμανών ιθυνόντων είναι τα επόμενα χρόνια να το αυξήσουν και άλλο!

Η πρόβλεψη για αυξημένο πλεόνασμα στον προϋπολογισμό οφείλεται στη σταθερή οικονομική μεγέθυνση και στα αυξανόμενα φορολογικά έσοδα, σύμφωνα με το περιοδικό, που παραλείπει να αναφέρει πόσα έχει κερδίσει η γερμανική οικονομία από τις μνημονιακές μπίζνες.

Η προηγούμενη πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών έκανε λόγο για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, αν και τα οικονομικά ινστιτούτα είχαν προβλέψει τον περασμένο μήνα ρεκόρ πλεονασμάτων στον κυβερνητικό προϋπολογισμό συνολικά (περιλαμβάνει επίσης τις κυβερνήσεις των κρατιδίων) για τα επόμενα χρόνια.

Η πρόβλεψη για αυξημένο πλεόνασμα είναι καλά νέα για τους συντηρητικούς της Μέρκελ, τους Ελεύθερους Δημοκράτες και τους Πρασίνους, οι συνδυασμένες προτάσεις των οποίων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση κατά 100 δισ. ευρώ των δημόσιων δαπανών τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Πάντως, η Μέρκελ ετοιμάζεται να σπάσει στα δύο το υπερυπουργείο Οικονομικών που κατείχε ο Σόιμπλε, μια και θέλει να ικανοποιήσει τους κυβερνητικούς της εταίρους, που το θέλουν και οι δύο.

Την ίδια ώρα τα τρία κόμματα συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για την κυβέρνηση Τζαμάικα, παρά την ισχνή πρόοδο που σημειώθηκε στα θέματα της μετανάστευσης και του κλίματος στις 11ωρες συνομιλίες που είχαν προχθές, όπως βέβαια και τις βολές του ενός στο άλλο με φόντο ότι λήγει ο χρόνος για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Οσο για το ακροδεξιό κόμμα AfD, χθες μια εκ των επικεφαλής του, η Αλίτσε Βάιντελ, δήλωσε πως πρότυπό της δεν είναι η Μέρκελ, αλλά η Μάργκαρετ Θάτσερ, δείχνοντας ότι ο νεοφιλελευθερισμός συγκινεί τα άκρα!


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....