Διυλιστήριο: 05/02/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ - Κρίση: Με «πόλεμο» προειδοποιεί Ελλάδα και Κύπρο η Τουρκία - Κατέθεσε έγγραφο περί «casus belli» στον ΟΗΕ!του Γιάννη Πετρίδη
Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση στο pronews.gr της πρότασης της ρωσικής Gazoprom για ανάληψη της διαχείρισης των κυπριακών κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου, έγινε γνωστό ότι η Αγκυρα χαρακτήρισε ως "αιτία πολέμου" ("casus belli") εναντίον της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας οποιαδήποτε έρευνα στην ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Τούρκος αξιωματούχος αναφέρει ότι ολόκληρη την θαλάσσια περιοχή δυτικά του μεσημβρινού 32º16'18"E είναι τουρκική ΑΟΖ και πλέον πρέπει να αποσυρθούν όλα τα πλοία που δεν έχουν άδεια από την τουρκική κυβέρνηση για έρευνες.

Με τον μονομερή αυτό ορισμό της τουρκικής υφαλοκρηπίδας ουσιαστικά αποστερείται η Κύπρος κάθε θαλάσσιας ζώνης πέραν των χωρικών υδάτων της και συγχρόνως όλη η ελληνική υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου πέραν των χωρικών υδάτων των 6 ν.μ. των ελληνικών νησιών, περιέρχεται στην Τουρκία και πλέον για να αμφισβητηθεί αυτό, θα πρέπει να γίνει χρήση όπλων από ελληνικής και ελληνοκυπριακής πλευράς!

Aνατολικά της Ρόδου και της Κρήτης, πέρα από τα 6 ν.μ. χαρακτηρίζεται όχι απλώς ΑΟΖ, αλλά και υφαλοκρηπίδα, εγκαταλείποντας την πάγια τακτική, από το 1974 της αμφισβήτησης, αλλά και διαβούλευσης με την Ελλάδα για τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας.

Σε διαφορετική περίπτωση θα κάνει χρήση ένοπλων μέσων η Τουρκία!

Η Αγκυρα δηλώνει ότι η Τουρκία: "έχει δεσμευθεί να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της που εκπορεύονται από το διεθνές δίκαιο και δεν θα επιτρέψει σε ξένες εταιρίες να πραγματοποιήσουν μη εξουσιοδοτημένες έρευνες υδρογονανθράκων και δραστηριότητες εξόρυξης στην δική της υφαλοκρηπίδα" που περιλαμβάνει ολόκληρη την ελληνική υφαλοκρηπίδα και την δυνητική ΑΟΖ ανατολικά της Κρήτης και της Ρόδου και παραπέμπει επίσης στην επίσημη δήλωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών της 6ης Απριλίου.

Η προειδοποίηση αφορά και τις ξένες εταιρίες που έχουν αποκτήσει τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης του Οικοπέδου 6 της Κυπριακής ΑΟΖ, (η ιταλογαλλική κοινοπραξία ΕΝΙ/Total), δηλαδή η Τουρκία απειλεί ότι θα κτυπήσει πλοία και εγκαταστάσεις με ιταλική και γαλλική σημαία!

Το κείμενο κατέθεσε στον ΟΗΕ ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη Φ. Σινιρίογλου.

Πρόκειται για πρωτοφανή, στα διεθνή χρονικά, ενέργεια από μία χώρα η οποία έχει ήδη διατυπώσει "casus belli" κατά άλλης χώρας και πιο συγκεκριμένα κατά της Ελλάδας σε περίπτωση που η χώρα μας επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια στο Αιγαίο. Είναι το δεύτερο "casus belli" κατά της Ελλάδας και το πρώτο κατά της Κύπρου

Είναι πρωτοφανές, αλλά αληθινό, το ότι μία χώρα με την απειλή χρήσης όπλων αρνείται σε γειτονικές χώρες να ασκήσουν τα απορρέοντα εκ των διεθνών συνθηκών δικαιώματά τους!

Με το έγγραφο (Α/71/875-S/2017/321) το οποίο κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα δημοσιευθεί στην επόμενη έκδοση του “Law of the Sea Bulletin” η Άγκυρα δεν επαναφέρει απλώς την αμφισβήτηση της κυπριακής ΑΟΖ αλλά διατυπώνει ρητή διεκδίκηση επί του Οικοπέδου 6, ως μέρος της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Στην επιστολή του ο Φ. Σινιρίογλου εκφράζει βαθύτατη ανησυχία για την "προκλητική ενέργεια της ελληνοκυπριακής διοίκησης να προσφέρει την Άδεια για έρευνες και εξόρυξη υδρογονανθράκων για το λεγόμενο Οικόπεδο 6, το οποίο μερικώς κείται εντός των εξωτερικών ορίων της Τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο".

Ο Φ. Σινιρίογλου δηλώνει ότι η συγκεκριμένη "αποκαλούμενη Άδεια" που δόθηκε από την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» για το «Οικόπεδο 6» στις 6 Απριλίου 2017 «δεν παράγει νομικά αποτελέσματα επί των ipso facto and ab initio, κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας επί της υφαλοκρηπίδας για την έρευνα και εξόρυξη των φυσικών πόρων της.

Το Σαββατοκύριακο το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu δημοσίευσε ανάλυση που αναπαρήγαγαν πολλά ελεγχόμενα ΜΜΕ, σύμφωνα με την οποία ο τούρκος Αρχηγός ΓΕΝ ναύαρχος Μποστανογλου με την παρουσία του στο τουρκικό πολεμικό σκάφος TCG Gaziantep προκειμένου να παρακολουθήσει τις σεισμικές έρευνες του Barbaros στα ανοιχτά του ψευδοκράτους , ήθελε να στείλει το μήνυμα ότι η Τουρκία θα προασπίσει τα συμφερόντά της.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η «διοίκηση της νότιας Κύπρου, αδιαφορώντας για τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων υπέγραψε συμφωνίες για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων με διεθνείς εταιρίες και κοινοπραξίες» και επισημαίνει ότι η επίσκεψη στην περιοχή του Μποστανογλου που συνοδεύονταν και από τον ναύαρχο Φεϊσελ Κοσελέ αποτελεί «σαφές μήνυμα ότι δεν θα επιτραπεί με κανέναν τρόπο στις ξένες εταιρίες να προχωρήσουν εντός του χώρου αρμοδιότητας της Τουρκίας, χωρίς άδεια, σε οποιαδήποτε ενέργεια έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων». Και το τηλεγράφημα του Ανατολού καταλήγει στο... συμπέρασμα ότι οι έρευνες που έχει προγραμματίσει η Άγκυρα στην περιοχή της Κύπρου αποδεικνύουν ότι η Τουρκία «θα ασκήσει μέχρι τέλους τα δικαιώματα της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στα σκαριά για ρύθμιση για 80.000 δάνεια του ΟΕΚΡύθμιση για τους δανειολήπτες του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, όπως τόνισε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει ρύθμιση για 80.000 δάνεια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας αλλά και για τα δάνεια που έχουν επιδότηση μέσω του οργανισμού, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ. Γίνεται επεξεργασία και προκύπτει ότι θα εισπράξει το δημόσιο περίπου 956 εκατ. ευρώ και αυτό θα δώσει νέα ώθηση στον ΟΑΕΔ να έχει πόρους για να ασκήσει το κράτος στεγαστική πολιτική.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, επεσήμανε πως ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ο νόμος για την εξωδικαστική ρύθμιση χρεών των επιχειρήσεων "και θα δούμε τι θα κάνει η αντιπολίτευση όταν περίπου 400.000 επιχειρήσεις θα πάρουν ανάσα από οφειλές. Αυτό είναι μια προσφορά της κυβέρνησης και είναι μοχλός για την ανάπτυξη της οικονομίας".

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ανέφερε ότι σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ θα δημιουργηθούν το προσεχές διάστημα ακόμη 10 κέντρα εξυπηρέτησης δανειοληπτών και για την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των δανειοληπτών, ο ΟΑΕΔ και η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) υπέγραψαν σήμερα πρωτόκολλο συνεργασίας. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ο ΟΑΕΔ θα μεριμνήσει για τη φιλοξενία ΓΕΥΔ εντός υποδομών του και η ΕΓΔΙΧ θα τα στελεχώσει με εξειδικευμένους υπαλλήλους.

Υπενθυμίζεται ότι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, υλοποιώντας τη δέσμευση στο Παράλληλο Πρόγραμμα για δημιουργία ευρύτατου πλαισίου υποστήριξης δανειοληπτών, ενέκρινε σχέδιο ανάπτυξης δικτύου 120 ΓΕΥΔ σε όλη την Ελλάδα. Εντός των επόμενων εβδομάδων θα εγκαινιαστούν Γραφεία στις πρωτεύουσες όλων των Περιφερειών και θα ακολουθήσουν, εντός του καλοκαιριού, τα Γραφεία στην υπόλοιπη χώρα.

Πηγή www.cnn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αχαριστία από τον Πύρρο Δήμα

Το σχόλιο είναι από την Ευστρατία 

Ποιός δεν σε σεβάστηκε ρε Πύρρο ; Σε κάναμε Αξιωματικό .Σε κάναμε Βουλευτή .Σου δώσαμε μια άνετη και πλουσιοπάροχη ζωή μαζί με την μεγάλη αγάπη για τα μετάλλια που έφερες στην χώρα μας .Και χαλάλι σου !
ΚΙ ΕΣΥ ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΣ ;;;
Μας καταδίκασες εις θάνατον ,ψηφίζοντας Μνημόνια και Κατάργηση της Δημοκρατίας στην χώρα που την γέννησε και που σε τίμησε .
ΠΡΟΔΟΣΕΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΟΘΕΩΣΕ .
Και τώρα που έχεις εξασφαλίσει δια παντός και τις αποζημιώσεις σου και την σύνταξη σου από αυτή την πατρίδα που λιμοκτόνησες με τις ψήφους σου . αλλά δεν βλέπεις άλλο μέλλον ως βουλευτής ,την κοπανάς για τις ΗΠΑ και λες και το ...ευχαριστώ της αχαριστίας ρίχνοντας μαύρη πέτρα σ άυτό τον λαό ,αλλά όχι στα χρήμματα και στις αποζημιώσεις από τις πλάτες αυτού του πτωχευμένου ΚΑΙ από το χεράκι σου λαού .
Ε μην ζητάς και τα ρέστα !
Υπήρξες ΜΕΓΑΣ αθλητής ,αλλά πολύ ,πολύ μικρούλης ως άνθρωπος Πύρρο .....

Για την αντιμετώπιση που δέχτηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «μου δείχνουν την έξοδο με κάθε τρόπο», μιλάει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κυριακάτικη» και στο δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλλα ο «θρύλος» ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας.

«Εδώ δεν με θέλουν. Γιατί δεν είμαι δικός τους. Γιατί πολιτικά στάθηκα απέναντί τους. Γιατί πρέπει να βγω από τη μέση», λέει με έντονο το συναίσθημα της λύπης ο Πύρρος Δήμας.

Αναφερόμενος στη μεγαλύτερη πίκρα που του προσέφερε η Ελλάδα, κάνει λόγο για το «τεράστιο κακό που γίνεται στη χώρα». «Ο Έλληνας γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο φτωχός και ζει ένα δράμα δίχως ορατό τέλος. Ο κόσμος με αγαπάει. Με σέβεται και μου το δείχνει στο δρόμο. Άλλοι όμως δεν με σεβάστηκαν και με διώχνουν από την πατρίδα μου», τόνισε ο ίδιος.

Σχετικά με τη θρυλική ομάδα της άρσης βαρών είναι ιδιαίτερα καυστικός: «Τίποτα δεν έμεινε. Ο Βαλέριος Λεωνίδης δουλεύει ως προπονητής της Εθνικής χωρίς να πληρώνεται. Ο Κόκκας και ο Τζελίλης έχουν αποσυρθεί εντελώς. Ούτε ξέρω τι κάνουν. Όλοι οι άλλοι χάθηκαν».

«Θα μπορούσαμε να ξαναζήσουμε το όνειρο εάν άλλαζαν εντελώς οι συνθήκες που επικρατούν στο άθλημα. Υπάρχουν πολλά παιδιά στην Ελλάδα, μεγάλα ταλέντα στην άρση βαρών, αλλά παλεύουν ολομόναχα και αβοήθητα. Δεν τα στηρίζει κανένας. Μόνο οι γονείς τους», επισήμανε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι από το 2012 οι Αμερικανοί κυνηγούν τον Πύρρο για να τον κάνουν δικό τους. Εκείνη τη χρονιά ο ίδιος, καλεσμένος των Ελλήνων ομογενών των ΗΠΑ, τιμήθηκε με μεγάλες τελετές και ο Αμερικανός παράγοντας και προπονητής της άρσης βαρών, Μάικ Γκατόνε που πλέον θα είναι συνεργάτης του, έκανε για πρώτη φορά την πρόταση στον Πύρρο. «Δεν είπα τότε το ναι», θυμάται εκείνος και συνεχίζει: «Τα παιδιά ήταν όλα μικρότερα κατά πέντε χρόνια, υπήρχε και η πρόταση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να βάλω και τη δική μου πλάτη στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας και δεν ένιωθα έτοιμος να κάνω το αποφασιστικό βήμα για την Αμερική».

Στο ερώτημα πώς θα νιώσει όταν χρειαστεί να αγωνιστεί εναντίον της Ελλάδας, απαντάει ότι «η άρση βαρών δεν είναι ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε αντιπαλότητα μεταξύ μας ούτε οι αθλητές ούτε οι προπονητές. Μοναδικός μας αντίπαλος είναι τα κιλά που πρέπει να σηκώσουμε. Θα αφηγηθώ ένα γεγονός που έζησα πριν από λίγο καιρό. Ήταν στη διάρκεια των Διεθνών Αγώνων άρσης βαρών στην Ταϊλάνδη. Στα 91 κιλά αγωνιζόταν πρώτος ο Αμερικανός αθλητής, δηλαδή της δικής μας ομάδας. Και δεύτερος ήταν ο Έλληνας, ο Βαγγέλλης Γαλιατσάτος. Λίγο πριν ανέβει τον πλησίασα και του έδωσα κάποιες οδηγίες. Του είπα πώς να σηκώσει τα βάρη. Να είναι ήρεμος, χαλαρός, συγκεντρωμένος».

Πηγή thecaller.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πάνω από 20 εκατ. Ευρώ η ανακατασκευή του Μακεδονία Παλλάς

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακαίνισης στην ιστορία του ξενοδοχείου και ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά στον κλάδο του τουρισμού
Περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ στοίχισε η πλήρης ανακαίνιση του εμβληματικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, Μακεδονία Παλλάς, το οποίο άνοιξε σήμερα τις πύλες του στο κοινό, όπως είχε αρχικώς προγραμματιστεί και έπειτα από έναν χρόνο εντατικών εργασιών.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ξενοδοχείου, το RΕMAKE, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακαίνισης στην ιστορία του ξενοδοχείου και ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά στον κλάδο του Τουρισμού, τελικώς, ξεπέρασε το ύψος των 20 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ολοκληρώθηκε, πριν λίγες ημέρες, με απόλυτη επιτυχία.
Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, το ιστορικό κτήριο της Θεσσαλονίκης αποτελεί πλέον ένα πραγματικό στολίδι, ένα σύγχρονο ξενοδοχείο πολλαπλών εμπειριών με θεαματικές αλλαγές. Ο συνδυασμός λιτής πολυτέλειας με ένα σύγχρονο και ταυτόχρονα διαχρονικό design είναι τα κυρίαρχα συστατικά της ριζικής ανανέωσης που ξεχωρίζει σε όλους τους νέους χώρους. Μέσα από την αναβάθμιση της λειτουργικής και αισθητικής οργάνωσης των χώρων του και την πλήρη ανακατασκευή όλων των δωματίων επετεύχθη ο κύριος στόχος του εκσυγχρονισμού του ξενοδοχείου. Επιπλέον, τα ανακαινισμένα δωμάτια σε όλους τους ορόφους διαθέτουν έπιπλα με λιτές γραμμές, χρωματική ισορροπία και γεωμετρίες, ζεστά και γήινα υλικά, καθώς και σύγχρονες παροχές.

Ταυτόχρονα, συνεχίζει η ανακοίνωση, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση του συνεδριακού χαρακτήρα του ξενοδοχείου μέσα από τη μερική αναδιάταξη και τον εκσυγχρονισμό των συνεδριακών χώρων. Με σκοπό να φιλοξενήσει το ξενοδοχείο και μεγάλες εκδηλώσεις, έχουν δημιουργηθεί μια αναβαθμισμένης αίθουσα συνεδρίων, ένα ballroom 900 τ.μ., και ένα λειτουργικό συνεδριακό κέντρο 2.000 τ.μ., όλα βασισμένα στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας και με χρήση υλικών υψηλής ποιότητας.
«Η πιο σημαντική αισθητική αλλαγή αφορά τον χώρο της ρεσεψιόν, η οποία κατέχει πλέον κυρίαρχη θέση στον χώρο του lobby. Επιπλέον, το κεντρικό εστιατόριο - μπαρ έχει μετακινηθεί προς την παραλία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας νέος χώρος με εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα και τον Λευκό Πύργο», προστίθεται στην ίδια ενημέρωση.
Και καταλήγει: «To θρυλικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης (www.makedoniapalace.com) άνοιξε τις πόρτες του και είναι έτοιμο να αποτελέσει μία ισχυρή και ανταγωνιστική πρόταση όχι μόνο για τον εγχώριο αλλά και για το διεθνή τουριστικό χάρτη».Πηγή voria.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Τα δάκρυα του εύζωνα που συγκίνησαν τους ομογενείς της ΑυστραλίαςΤο γύρο του διαδικτύου κάνει τα τελευταία 24ωρα η φωτογραφία του 25χρονου εύζωνα Κωνσταντίνου Λούσια, ο οποίος πριν λίγες ημέρες δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης των μελών της Προεδρικής Φρουράς στην Αδελαΐδα της Νότιας Αυστραλίας, ο επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, μίλησε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, για την Ελλάδα και τις δύσκολες ώρες που περνάει.

«Να θυμάστε πάντα να κάνετε την Ελλάδα Υπερήφανη γιατί πέρασε δύσκολα και περνάει ακόμα, με πολλούς Έλληνες στην ξενιτιά που την αγαπάνε και την νοσταλγούν πάρα πολύ!!»

Ακούγοντας τον επίσκοπο να επαινεί τους εύζωνες για τον πατριωτισμό και το ήθος που επιδεικνύουν, κάνοντας τους Έλληνες όλου του πλανήτη υπερήφανους, ο 25χρονος εύζωνας δάκρυσε, μια συγκινητική στιγμή που απαθανατίστηκε από τον φωτογραφικό φακό.

«Η ένταση και η αγάπη του κόσμου που ένιωσα να με πλημμυρίζει εκείνη τη στιγμή σε συνδυασμό με το πάθος των λόγων του Επισκόπου που μιλούσε με τόση αγάπη για την Ελλάδα και τους εύζωνες, κορύφωσαν την συγκίνησή μου. Δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου» δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξή του στο «Νέο Κόσμο» ο εύζωνας Κωνσταντίνος Λούσιας, ο οποίος κατάγεται από την Γαβριά, ένα μικρό χωριό στην Άρτα, και αποφάσισε να ακολουθήσει το συγκεκριμένο μονοπάτι σε ηλικία μόλις εννέα χρόνων.

«Πήγαινα στην Τετάρτη δημοτικού όταν οι γονείς μου με έφεραν στην Αθήνα και τη στιγμή που βρεθήκαμε στην Πλατεία Συντάγματος και είδα τους εύζωνες να στέκονται περήφανοι έξω από τη Βουλή των Ελλήνων είπα στην μητέρα μου ότι μια μέρα θα γίνω κι εγώ μέλος της Προεδρικής Φρουράς».

Πιστός στην υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό του και αποφασισμένος να ξεπεράσει τα όριά του και να ακολουθήσει το παιδικό του όνειρο, ο Κωνσταντίνος παρουσιάστηκε στη Λαμία τον Σεπτέμβρη του 2016.

«Πριν από λίγο καιρό, εννέα μέλη της Προεδρικής Φρουράς, μεταξύ των οποίων κι εγώ, είχαμε την τύχη και την τιμή να επιλεχθούμε για να εκπροσωπήσουμε την πατρίδα μας στην Αυστραλία» είπε στην εφημερίδα.

Μετά από μήνες προετοιμασίας οι εύζωνες έφτασαν στην Αδελαΐδα την Τετάρτη, 19 Απριλίου κατόπιν εντολής του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου προς το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, το οποίο αφού εξέτασε το αίτημα των δύο ομοσπονδιών, σε Αδελαΐδα (Ίδρυμα Ελληνικών Σπουδών) και Σίδνεϊ (Ελληνική Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας) εκπόνησε και υλοποίησε άψογα το πρόγραμμα επισκέψεων με επικεφαλής τον λοχαγό της Προεδρικής Φρουράς, Θεοφάνη Κασιμάτη και την ανθυπασπιστή του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Σοφία Παυλίδου.


Πηγή: neoskosmos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η (κοινή) λογική, η Ν.Δ. και η ΣΕΚΑΠΤου Ιωάννη Ν. Φιλιππάκη

Περίεργη, το λιγότερο, θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τη στάση της Ν.Δ., του κόμματος που υποτίθεται ότι κατεξοχήν στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία, στην υπόθεση της διαγραφής του προστίμου της ΣΕΚΑΠ. Σε ένα ρεσιτάλ παραλογισμού, ακούσαμε από το στόμα Ελλήνων (!) βουλευτών να διαφωνούν στη διαγραφή ενός προστίμου που καταλογίστηκε σε μια ιδιωτική πλέον εταιρία για την περίοδο που ανήκε ουσιαστικά στο Δημόσιο! 

Απίστευτο; Και όμως αληθινό! 

Η κρατική εταιρία «συνελήφθη» να κάνει λαθρεμπόριο (!) και, αφότου ιδιωτικοποιήθηκε, το κράτος αποφάσισε να την τιμωρήσει για κάτι που διέπραξε η επιλεγείσα από αυτό διοίκηση την περίοδο που αυτό (το κράτος) την είχε στην ιδιοκτησία του! Η πράξη αυτή της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως μόνο ως α λα καρτ υποστήριξη της επιχειρηματικότητας μπορεί να χαρακτηριστεί. Δηλαδή, αν μας «αρέσει» ο επιχειρηματίας, υποστηρίζουμε την επιχειρηματικότητα. 

Το εξίσου κορυφαίο είναι ότι στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής την «πάπια» έκαναν και ο κ. Α. Σαμαράς και πολλοί επαΐοντες βουλευτές. Πολύ γρήγορα ξέχασαν ότι παρακαλούσαν τον κ. Σαββίδη και ουσιαστικά τον «έσυραν» στην εξαγορά της ακριτικής βιομηχανίας, για να μην πέσει στα χέρια του μοναδικού εκείνη τη στιγμή υποψήφιου αγοραστή, ο οποίος δεν ήταν άλλος από μια τουρκική επιχείρηση! 

Αντί να βγουν ευθαρσώς και να στηρίξουν τη λογική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, προτίμησαν να κρυφτούν πίσω από την επιλογή της απουσίας. Αν κάτι θα έπρεπε να καταλογιστεί στην κυβέρνηση, είναι γιατί εξαρχής δεν δήλωσε «ονόματα και διευθύνσεις». Δεν ονομάτισε δηλαδή ποιον αφορούσε η τροπολογία. Και όχι βέβαια το ότι αναγνώρισε τον παραλογισμό ο αποκτών κρατική επιχείρηση εξ ιδιωτικοποιήσεως να τιμωρείται για τις πομπές του προηγούμενου ιδιοκτήτη, δηλαδή του ίδιου του κράτους! 

Δεν ξέρω τι είχαν στο μυαλό τους τα επιτελεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, αλλά σε λίγο θα χρειαζόμαστε ειδική φαρμακευτική δοσολογία για να παρακολουθήσουμε τις επιλογές της ηγετικής ομάδας του μεγαλύτερου και ιστορικότερου κόμματος της συντηρητικής παράταξης. Μεταξύ προσχωρήσεως Σκυλακάκη, μετεγγραφής Φωτήλα και πολιτικού φλερτ με τη δημαροποταμίσια Μάρκου έρχονται η υποστήριξη του διεφθαρμένου Δημοσίου -ναι, αυτού που έκανε λαθρεμπόριο- και η καταγγελία της πολιτικής ορθότητας και ευπρέπειας, όπως αυτή εκφράστηκε με την πρωτοβουλία για τη διαγραφή του συγκεκριμένου προστίμου.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το δίλλημα είναι ένα: ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ

     Βγήκε ο ιδεολογικά και πνευματικά ανάπηρος ινστρούχτορας-δημοσιογράφος των μνημονίων,
..το γλυφτρόνι κατ' αρχάς του ΠαΣοΚ, αλλά μετέπειτα και κάθε δωσίλογου που πέρασε απ' το Μαξίμου,
..ο μέγκας και πολύς Πρωκτεντέρης,
..και ρεύτηκε μπροστά στα μούτρα του λαού: "Το δίλημμα πια δεν είναι δεξιά-
αριστερά, είναι λαϊκισμός-δημοκρατία".

Έκλ@σε δηλαδή απ' το στόμα (μιά και φάτσα και κ@λος έχουν γίνει ένα πράμα) την νέα γραμμή του συστήματος, την καινούργια προπαγάνδα.
Ξορκίζει ο "Γεωργαλάς" της μνημονιακής χούντας κάθε έννοια μνημονίου-αντιμνημονίου και στην θέση της βάζει το πλαστό λαϊκισμός-δημοκρατία.
Εννοείται πως γι αυτόν και για τους εντολοδόχους του τοκογλύφους και προδότες, ως "δημοκρατία" εννοεί αυτό που εννοούσε κι ο σοσιαλ-δημοκράτης Χίτλερ και τώρα πιά οι απόγονοί του της Νέας Τάξης και της Παγκοσμιοποίησης,
..και ως λαϊκισμό εννοεί το 62% του λαού μας στο ΟΧΙ του Ιουλίου του '15, το BREXIT του βρεττανικού λαού, το ΟΧΙ στο ευρωσύνταγμα των ολλανδών και των γάλλων, και κάθε λογής αντίδραση στην κατάλυση του Συντάγματος και στον εξανδραποδισμό των λαών.

Το έχουμε πεί και θα το ξανατονίσουμε:
Το σύστημα χρησιμοποιεί την διαστρέβλωση όρων και εννοιών των λέξεων,σαν όπλο στην προπαγάνδα του, σαν πλύση εγκεφάλου που οδηγεί στην αντιστροφή της πραγματικότητας και της αλήθειας.
ΟΦΕΊΛΟΥΜΕ να αντιδρούμε ισχυρά και μεγαλόφωνα κάθε φορά που γίνεται αναφορά μπροστά μας με λέξεις κλειδιά της προπαγάνδας των μνημονίων όπως είναι αυτό το καινούργιο "λαϊκισμός-δημοκρατία", ή το παλαιότερο "συνταγματικό τόξο" του χοντρού απατεώνα, ο όρος "θεσμοί" αντί για τρόϊκα, "Αυτόματος Μηχανισμός Δημοσιονομικής Προσαρμογής" αντί για κόφτης,
..καθώς και με ευφημισμούς τύπου: "κατάργηση της προσωπικής διαφοράς" για τις συντάξεις, που υπονοεί το νέο πετσόκομα των συντάξεων.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να διορθώνουμε με τις πραγματικές λέξεις, έννοιες και όρους, δυνατά, μεγαλόφωνα, δείχνοντας έτσι πως αρνούμαστε να πέσουμε στην παγίδα του ψεύδους και της παραπλανητικής χρήσης της γλώσσας,
..δείχνοντας πως είμαστε ακόμη πνευματικά ζωντανοί, και αποφασισμένοι να παλέψουμε, να αντιδράσουμε, να πολεμήσουμε.

Το σύστημα σιχαίνεται την αντίδραση, σιχαίνεται τον ακτιβισμό, σιχαίνεται την δημοκρατία, σιχαίνεται τους λαούς.

Επειδή όμως κι εμείς σιχαινόμαστε το σύστημα,
..ας του δείξουμε πως είμαστε,
..όλα αυτά που αυτό σιχαίνεται!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Περίοδος Γιάννου Παπαντωνίου: Δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στα LeopardΤης Άννας Κανδύλη

Σχεδόν 14 χρόνια από την πρώτη πράξη της διερεύνησης της προμήθειας των αρμάτων μάχης Leopard, ύψους 1,7 δισ. ευρώ, η Δικαιοσύνη κατέληξε στην άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δωροδοκία κατά παντός υπευθύνου.

Οπως αποκαλύπτει η Realnews, ο επίκουρος εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος, λίγο πριν γίνει η αλλαγή σκυτάλης στη θέση του επικεφαλής της Εισαγγελίας μεταξύ της Ελένης Ράικου, που παραιτήθηκε, και της Ελένης Τουλουπάκη, που ανέλαβε μετά την ομόφωνη επιλογή της από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, έκλεισε τη δικογραφία, της οποίας η εκ νέου διερεύνηση είχε ξεκινήσει το 2012.

Πλέον το πόρισμά του, που αριθμεί 155 σελίδες, βρίσκεται στα χέρια των ανακριτών του Ν. 4022 κατά της Διαφθοράς Δημήτρη Καβαλάρη και Κωνσταντίνου Πρωτονοτάριου, που θα διενεργήσουν την κύρια ανάκριση και θα προσωποποιήσουν τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ελευθεριάνος, έχοντας πλέον στα χέρια του τις περισσότερες απαντήσεις από τα ουκ ολίγα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν υποβληθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, στο εν λόγω πόρισμα επιχειρεί μια «χαρτογράφηση» της διαδρομής του χρήματος, η οποία αναπτύσσεται σε 50 και πλέον σελίδες. Πρόκειται για εκατοντάδες χρηματοροές που εντοπίστηκαν από το 2000 έως τουλάχιστον το 2008 μέσω δεκάδων εταιρειών, ιδιοκτησίας κυρίως του αντιπροσώπου της προμηθεύτριας εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW) στην Ελλάδα, Θωμά Λιακουνάκου.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη προμήθεια είναι η πρώτη μέχρι στιγμής από όσες υπεγράφησαν επί θητείας Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας που η Δικαιοσύνη εντόπισε ισχυρές ενδείξεις για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από δωροδοκίες.

Αυτή η διαδρομή του παράνομου χρήματος, όπως προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε προσπάθεια να χαθεί μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές σε γνωστούς και λιγότερο γνωστούς φορολογικούς παραδείσους. Μεταξύ των τελευταίων περιλαμβάνεται κι ένα μικρό νησί της Καραϊβικής με την ονομασία « Αγιος Χριστόφορος και Νέβις»….

Η εν λόγω δικαστική συνδρομή εκκρεμεί ακόμη, ωστόσο προκαλεί εντύπωση η «ευρηματικότητα» των εμπλεκομένων όσον αφορά την αναζήτηση «ασφαλών» περιοχών του πλανήτη προς απόκρυψη του ίχνους της μίζας.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Μόνιμες» 47.584 θέσεις στο ΔημόσιοΈνας μεγάλος κύκλος, που αφορά περίπου 48 χιλιάδες συμβασιούχους ορισμένου χρόνου στον δημόσιο τομέα και τη διαδικασία ένταξης ή επανένταξης σε υπουργεία και άλλες θέσεις της δημόσιας διοίκησης υπό το «βλέμμα» του ΑΣΕΠ, έκλεισε χθες με θετικό τρόπο ύστερα από πολύμηνες και αθόρυβες διαπραγματεύσεις μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των επικεφαλής των θεσμών.

Εγκυρότατες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολγα Γεροβασίλη, η οποία συμμετείχε στη μαραθώνια συνεδρίαση για τις αλλαγές στον Δημόσιο Χάρτη στο Χίλτον, κατάφερε με τους συνεργάτες της να αναχαιτίσει και να ακυρώσει στο τέλος τις ακραίες απαιτήσεις μιας πλευράς των θεσμών (και κυρίως από το ΔΝΤ) που οδηγούσαν στην απομάκρυνση κάποιων χιλιάδων συμβασιούχων.

Νομοθετική ρύθμιση

Μετά την πλήρη συμφωνία δεν αμφισβητείται πλέον ο αριθμός και η παραμονή επί της ουσίας των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, οι μισθοί των οποίων τροφοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του αρμόδιου υπουργείου αλλά και των θεσμών οι συμβασιούχοι αυτοί φτάνουν τους 47.584 κατά μέσον όρο μέσα στο 2016 και με βάση τις εποχικές διακυμάνσεις.

Υστερα δε από τη διαβούλευση με τους εταίρους συμφωνήθηκε ότι με νέα νομοθετική ρύθμιση θα σφραγιστεί ο Οδικός Χάρτης για το 2017 και 2018, όπου πυξίδα για τον αριθμό των συμβασιούχων θα είναι ο μέσος όρος του 2016 - δηλαδή οι περίπου 48 χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα.

Για τις δε συμβάσεις που λήγουν, ήτοι το σύνολο των ενδιαφερομένων, η στελέχωση θα γίνεται με βάση τους υπάρχοντες νόμους, η πρόσληψη ή η ανανέωση θα ακολουθεί τους κανόνες και τους διαγωνισμούς της Ανεξάρτητης Αρχής, δηλαδή του ΑΣΕΠ, και στον νόμο που θα ψηφιστεί τον Σεπτέμβρη για τους συμβασιούχους θα τονίζεται η φράση «μέσω ΑΣΕΠ και από διαφανή ανταγωνιστική διαδικασία». Οι γνωρίζοντες παραπέμπουν σε μια ανοιχτή διαδικασία, όπου θα μπορούν άπαντες να υποβάλουν αιτήσεις. Στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης τα οποία είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους αντίστοιχους πυρήνες του υπουργείου Εσωτερικών υποστηρίζουν ότι ο ίδιος «Οδικός Χάρτης» θα εφαρμόζεται και για τις συμβάσεις που έχουν λάβει παρατάσεις.

Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι από τη συμφωνία περί ισχύος του δημοσιονομικού αποτελέσματος του 2016 και για το '17-'18 το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατάφερε πρώτον να εξαιρεθούν οι συμβάσεις που αφορούν στη στελέχωση των μεταναστευτικών-προσφυγικών υπηρεσιών, των ΝΠΙΔ και των Ανώνυμων Εταιρειών του Δημοσίου.

Δεύτερον εξασφάλισε την εξαίρεση επίσης για τους συμβασιούχους που έχουν προσφύγει δικαστικά για τη μονιμοποίησή τους και έτσι δεν θα υπολογίζονται στις προσλήψεις με τον κανόνα του 1 προς 3 που ίσχυε και θα ισχύσει και για το 2017 - κυρίως για τους κρίσιμους τομείς της Υγείας, της Παιδείας κ.ά.

Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη με σαφείς αναφορές στο κλείδωμα της συμφωνίας στο Χίλτον για τον δημόσιο τομέα υπογραμμίζουν:

• Οι θεσμοί δέχονται ότι δεν υπάρχει ζήτημα με τους συμβασιούχους του δημοσίου τομέα. Το μόνο που ζητούν είναι να υπάρχει μία οροφή χωρίς καμία μείωση του αριθμού, η οποία να εξασφαλίζει μία σταθερότητα της μισθολογικής δαπάνης.

• Δέχονται μάλιστα ως σημείο αναφοράς τον αριθμό των συμβασιούχων του 2016, αποδεικνύοντας ότι οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί εκτόξευσης του αριθμού των συμβασιούχων ήταν άνευ περιεχομένου και απλώς για τη δημιουργία εντυπώσεων, σε βάρος τελικά όχι της κυβέρνησης, αλλά των εργαζομένων.

• Επίσης δέχονται ρητές εξαιρέσεις από το ταβάνι στους συμβασιούχους σε ειδικές περιπτώσεις όπως το Προσφυγικό και οι φυσικές καταστροφές, τα ΝΠΙΔ κ.ά.

• Επίσης υπήρξε αναγνώριση όλων των προσπαθειών της κυβέρνησης για τη διοικητική μεταρρύθμιση (κινητικότητα, επιλογή προϊσταμένων, αξιολόγηση, καταπολέμηση γραφειοκρατίας κ.ά.).

• Ολη η διαπραγμάτευση διεξήχθη σε καλό κλίμα, αποδεικνύοντας ότι «οι φωνές που ακούγονται περί ξεχειλώματος του δημοσίου, κομματικού κράτους κλπ. είναι η απέλπιδα προσπάθεια της ΝΔ να πλήξει επικοινωνιακά την κυβέρνηση».

Πηγή: Έθνος

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έκλεισε η συμφωνία – Αυτό είναι το πακέτο μέτρων που θα κατατεθεί στη ΒουλήΟλοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών σήμερα το πρωί και αναμένονται επίσημες δηλώσεις.
Εξερχόμενος της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε: «Υπάρχει άσπρος καπνός, ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς».

Πρόκειται για μια «προκαταρκτική τεχνική συμφωνία», η οποία ανοίγει τον δρόμο για τις συζητήσεις για το χρέος και τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement).

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, βέβαιος πως τώρα θα προχωρήσει και η συμφωνία για το χρέος διότι δεν υπάρχει η δικαιολογία της απουσίας συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, η τεχνική συμφωνία σημαίνει ότι «από τη μία πλευρά αυτό που έχει να κάνει τώρα η ελληνική κυβέρνηση είναι να την εφαρμόσει- είτε αυτό είναι με νομοθέτηση είτε με δευτερογενή νομοθεσία- και από την άλλη ανοίγει η συζήτηση για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Πρόσθεσε δε ότι «από αύριο η κυβέρνηση δουλεύει σε όλα τα επίπεδα και για την εφαρμογή του προγράμματος, αλλά και τη συμβολή του στο δεύτερο σκέλος. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν τώρα οι συζητήσεις για το χρέος. Γιατί δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τα μέτρα και τα αντίμετρα που ήταν το μεγάλο κομμάτι».

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι υπήρξαν κατά τις διαπραγματεύσεις αμοιβαίοι συμβιβασμοί και πως «με μερικά πράγματα είμαστε ευχαριστημένοι, με μερικά πράγματα είμαστε λιγότερο ευχαριστημένοι». Πρόσθεσε πως «έγιναν και θετικά πράγματα, στο επίπεδο του ότι δεν μας ζήτησαν επιπλέον μέτρα για το 2018 και ότι κερδίσαμε πως αρκετές επιχειρήσεις που ήταν στο ΤΑΙΠΕΔ πηγαίνουν στην ΕΔΗΣ (υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων), όπου υπάρχει μια εντελώς διαφορετική λογική, όπως έγινε με τα αεροδρόμια».

Ο υπουργός εκτίμησε ότι «προφανώς και τα αντίμετρα είναι στα θετικά», προσθέτοντας πως «είναι άλλα που μας στεναχωρούνε περισσότερο», αναφερόμενος στους συμβιβασμούς.

Ειδικά για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ο κ. Τσακαλώτος είπε πως «υπάρχει μια διεύρυνση και στις τουριστικές περιοχές και στους τουριστικούς μήνες».

Σύμφωνα με τον υπουργό, το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018 «είναι σε παρενθέσεις και στα δύο κείμενα (σ.σ. το MOU με την ευρωπαϊκή πλευρά και το MEFP με το ΔΝΤ)», διότι στο πλαίσιο της συζήτησης για χρέος αποτελεί «την άλλη όψη του νομίσματος. Καθώς, αυτή η συζήτηση δεν γίνεται στο δικό μας επίπεδο (σ.σ. σε επίπεδο τεχνικών αποστολών), γίνεται στο επίπεδο του Eurogroup όπου είναι τα κράτη-μέλη και το ΔΝΤ».

Σημειώνεται ότι σχετικά με το αφορολόγητο που θα εφαρμοστεί στο πακέτο των μέτρων το 2020, αυτό, σύμφωνα με πηγές του οικονομικού επιτελείου, θα κυμαίνεται από 5.700- 6.600 ευρώ ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τα νομοσχέδια για τη συμφωνία και τα μέτρα- αντίμετρα θα κατατεθούν στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να έχουν ψηφιστεί έως τις 13 Μαΐου. Επίσης, τα νομοσχέδια θα μεταφραστούν και θα σταλούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να συνταχθεί η «Έκθεση Συμμόρφωσης», η οποία θα συζητηθεί αρχικά στο Euro Working Group και στη συνέχεια στο Eurogroup της 22ας Μαΐου. Το Eurogroup αναμένεται να εγκρίνει και τη δόση των 7 δισ. ευρώ.

Την επόμενη εβδομάδα το πακέτο μέτρων στη Bουλή.

Tα βασικά σημεία της συμφωνίας σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνουν:

- Περικόπτεται έως 18% η προσωπική διαφορά από 1/1/2019.

-Από 1.1.2020 (ή το 2019 αν δεν πιαστούν οι στόχοι) η μείωση του αφορολόγητου από 8.636 ευρώ στα 5.681 ευρώ θα φέρει επιβάρυνση από 650 ευρώ ακόμη και για τους φτωχότερους.

-Το 2018 προβλέπονται μέτρα 447 εκατ. ευρώ από το 2018 με περικοπές επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών και επιπλέον μείωση του επιδόματος θέρμανσης κατά 58 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, προβλέπεται η κατάργηση της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες.

-Στο Δημόσιο έρχεται νέα αξιολόγηση και κινητικότητα και επιβάλλεται ανώτατος αριθμός στον αριθμό των συμβασιούχων. Ο αριθμός τους πρέπει να μειωθεί από 49.448 τον Δεκέμβριο του 2016 σε 49.104 τον ίδιο μήνα του 2017 και σε 48.420 τον Δεκέμβριο του 2019.

-Πωλείται το 30% ως 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ καθώς επίσης και το 17% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

-Αλλαγές έρχονται στον τρόπο λειτουργίας των αγορών. Επεκτείνεται το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα θα πωλούνται και εκτός φαρμακείων.

-Στα εργασιακά οι αλλαγές των προηγούμενων μνημονίων παρατείνονται με νόμο μέχρι τη λήξη του προγράμματος τον Ιούλιο του 2018. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζεται με δέσμευση της κυβέρνησης η απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων. Παράλληλα καταργείται η υπουργική απόφαση που απαιτείται ως τώρα για την έγκριση των ομαδικών απολύσεων και αντικαθίσταται από ένα σύστημα προειδοποίησης.
-Μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα για όλο τον πληθυσμό και όχι μόνο τους συνταξιούχους, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί με εισοδηματικά κριτήρια. Ετσι για παράδειγμα, όσοι έχουν εισόδημα έως 700 ευρώ το μήνα από μισθό ή σύνταξη η συμμετοχή θα είναι μηδενική, ενώ για εισοδήματα από 701 έως 1.200 ευρώ η συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη θα μειωθεί κατά 50%.
-Τα θετικά αντίμετρα θα εφαρμόζονται από το 2019 αν η κυβέρνηση ξεπεράσει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ κατά 0,2%, αρα ο πήχης ανεβαίνει στο 3,7%.

Προβλέπουν πακέτο φορολογικών μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ το 2019 και στοχευμένο πακέτο κρατικών δαπανών 1% το 2020.

α) Φοροελαφρύνσεις:

■ μείωση του ποσοστού του φόρου στις επιχειρήσεις από 29% σήμερα σε 26% το 2019,
■ μείωση του χαμηλότερου συντελεστή φυσικών προσώπων από 22% σήμερα σε 20% το 2019.
■ προοδευτική μείωση των συντελεστών με τους οποίους υπολογίζεται η εισφορά αλληλεγγύης, διατηρώντας τα υφιστάμενα όρια εισοδήματος.
■ επανασχεδιασμός (και όχι μείωση έως 40%) του ΕΝΦΙΑ με ελάχιστο κόστος για το Δημόσιο.

β) Στοχευμένες κοινωνικές δαπάνες, οι οποίες θα περιλαμβάνουν:

■ αύξηση των στεγαστικών επιδομάτων, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς στο ΚΕΑ (έως 0,2% του ΑΕΠ)
■ αύξηση του επιδόματος τέκνων (έως 0,1% του ΑΕΠ)
■ σχολικά γεύματα (έως 0,1% του ΑΕΠ)
■ μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες Υγείας (μέχρι 0,1% του ΑΕΠ),

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:Πηγή www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....