Διυλιστήριο: 10/13/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

Η Αθήνα λέει όχι σε κοινές περιπολίες με την Τουρκία στο Αιγαίο και οι Γερμανοί είναι δυσαρεστημένοι


«Θέμα κοινών περιπολιών στο Αιγαίο δεν υπάρχει». Αυτή είναι η επίσημη θέση της Αθήνας, όπως τη διατυπώνει στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών, έναντι της φιλολογίας και φημολογίας των τελευταίων ημερών ότι η Ευρώπη και κυρίως η Γερμανία προωθούν ατζέντα κοινών περιπολιών Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο, με αφορμή την έξαρση των μεταναστευτικών ροών.

Η εύλογη αγωνία της Αθήνας, από την οποία απορρέει η απόλυτη άρνηση ακόμα και να μπει σε συζήτηση για κοινές περιπολίες ελληνικών και τουρκικών Αρχών στο Αιγαίο, προκύπτει από τη δεδηλωμένη θέση της Τουρκίας περί συγκυριαρχίας στο Αιγαίο και την επιμονή της Αγκυρας στη μη αναγνώριση θαλασσίων συνόρων.

Οπως εξηγούν διπλωματικά στελέχη σε εφημερίδα, το θέμα ξεφεύγει από τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος και η ελληνική πλευρά έχει κάθε λόγο να είναι καχύποπτη ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί την έναρξη μιας τέτοιας συζήτησης με βάση τα συμφέροντά της και προκειμένου να εξυπηρετήσει και να προωθήσει τις πάγιες διεκδικήσεις της.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τι άλλαξε στο νομοσχέδιο που αλλάζει τη ζωή μας

Μία πρόγευση μόνον του τι θα επακολουθήσει, δίνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες βράδυ στη Βουλή με τις προαπαιτούμενες δράσεις (prior actions) που πρέπει να εκτελέσει η κυβέρνηση, για να ανοίξει ο δρόμος για την αξιολόγηση και το νέο Μνημόνιο.
Σε σχέση με το κείμενο που δόθηκε σε διαβούλευση το σαββατοκύριακο, εντοπίζονται κυρίως δύο αλλαγές:
-αυξάνεται από τα 50.000 στα 100.000 ευρώ το όριο οφειλής προς το δημόσιο που έμεινε απλήρωτο για περισσότερους από τέσσερις μήνες και για το οποίο επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους.

-αυξάνεται από τα 150.000 στα 200.000 ευρώ το όριο οφειλής προς το δημόσιο που έμεινε απλήρωτο για περισσότερους από τέσσερις μήνες και για το οποίο επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών.

Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω αλλαγές ισχύουν αναδρομικά ακόμη και για ποινές που ήδη εκτίονται, που σημαίνει ότι μπορούν να οδηγήσουν σε αποφυλακίσεις οφειλετών οι οποίοι χρωστούν ποσά κάτω από τα νέα όρια οφειλών (κάτω από 100.000 και 200.000 ευρώ αντίστοιχα).

Επιπλέον, και προστέθηκε διάταξη που επιτρέπει στο δημόσιο να συγκεντρώνει και να ελέγχει όλα τα αποθεματικά των κρατικών φορέων.

Η αιτιολογική έκθεση πάντως που συνοδεύει το νομοσχέδιο αφήνει και ελπίδες και για «άρση αδικιών» στον ΕΝΦΙΑ ή και άλλους φόρους, παραπέμποντας όμως στο μέλλον και στις αποφάσεις των θεσμών.

Με τις νέες διατάξεις πάντως, αλλάζουν τα πάντα σε ρυθμίσεις χρεών, φόρους ακινήτων και ποινές της εφορίας. Συγκεκριμένα:

Α. Φορολογία Ακινήτων


1. ποσά ΕΝΦΙΑ έως και ένα (1) ευρώ, δεν βεβαιώνονται και δεν πληρώνονται

2. καταργείται η απαλλαγή των ενοικιαζόμενων δωματίων και των ατομικών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων από τον ΕΝΦΙΑ επειδή, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση «εκ παραδρομής δεν είχε περιληφθεί στο ν.4336/2015» που ψηφίστηκε τον Αύγουστο.

Ωστόσο στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει το νομοσχέδιο το υπουργείο Οικονομικών τονίζει πως «το θέμα της τυχόν επαναφοράς της απαλλαγής θα εξετασθεί στο πλαίσιο της συνολικής επανεξέτασης του φόρου»

3. αυξάνονται ο συντελεστές φόρου στα ενοίκια, από 11% σε 15% και από 33% σε 35%, αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2015.

4. Καταργείται από φέτος η απαλλαγή των ιδιοκτητών για τα ανείσπρακτα ενοίκια

5. Καταργείται από φέτος και η εξαίρεση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και άτυπων ενώσεων ιδιοκτητών πολυκατοικίας, από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος όταν δεν αποκτούν έσοδα υποκείμενα σε φόρο εισοδήματος.


Β. Φοροδιαφυγή

1. Προβλέπονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους εξέδωσαν ή έλαβαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια:

· γλιτώνουν από το 20% έως και το 90% των προστίμων που τους έχουν επιβληθεί ακόμη κι όσοι έχουν εντοπιστεί πριν το 2014!

· καταργούνται από δω και στο εξής όλα τα αυτοτελή πρόστιμα για πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία.

· δεν θα δεσμεύονται τα ακίνητα, οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες όσων διαπράττουν φοροδιαφυγή με πλαστά και εικονικά τιμολόγια αξίας άνω των 300.000 ευρώ.

2. Δίδεται πλέον η δυνατότητα υποβολής εκπρόθεσμης φορολογικής δήλωσης ακόμα και αν έχει ξεκινήσει έλεγχος της εφορίας, ώστε οι ελεγχόμενοι να «αυτοκαταγγέλλονται» για να πέφτουν στα μαλακά, για να μην απασχολούνται επί μακρόν οι υπηρεσίες με τον έλεγχο και για να εισπράττει άμεσα έσοδα το δημόσιο.

Γ. 100 δόσεις


1. Χάνουν τη ρύθμιση παλιών χρεών που έκαναν, όσοι αφήνουν απλήρωτες για 30 μέρες τις νέες υποχρεώσεις τους «ώστε να μη γίνεται κατάχρηση του δικαιώματος της ρύθμισης από οφειλέτες οι οποίοι δεν τακτοποιούν άμεσα τις νέες οφειλές τους»

2. H εφορία θα επαναϋπολογίζει ξανά τις δόσεις που συμφώνησαν οι οφειλέτες, εφόσον διαπιστώνει πως έχουν την οικονομική επιφάνεια «ώστε να μη γίνεται κατάχρηση του δικαιώματος της ρύθμισης από οφειλέτες οι οποίοι δύνανται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε μικρότερο χρονικό διάστημα».

3. Έγκλημα φοροδιαφυγής ορίζεται αν δεν αποδόθηκε φόρος 100.000 ευρώ (πλημμέλημα) ή 150.000 ευρώ (κακούργημα) και άνω. Ειδικά για τον ΦΠΑ, προβλέπονται μικρότερα ποσά για την θεμελίωση τόσο της πλημμεληματικής (50.000 ευρώ) όσο και της κακουργηματικής μορφής (100.000 ευρώ) των εγκλημάτων. Ωστόσο τα όρια αυτά είναι πολύ υψηλότερα από εκείνα που ίσχυαν και άρα αφορούν λιγότερους.

Δ. Ταμειακά διαθέσιμα


Με άλλη διάταξη που συμπεριελήφθη, το δημόσιο βάζει «χέρι» στα ταμειακά διαθέσιμα όλων των κρατικών φορέων του δημοσίου.

Με το άρθρο 10 προβλέπεται πλέον ένας λογαριασμός για όλα τα διαθέσιμα των δημοσίων φορέων. Το υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται οτι «προωθείται το επόμενο βήμα στην κοινή διαχείριση των διαθεσίμων της Γενικής Κυβέρνησης με τη θεσμοθέτηση του Ενιαίου Λογαριασμού Θησαυροφυλακίου, στον οποίο θα μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, υπό διακριτούς υπολογαριασμούς». Επί της ουσίας, με την δημιουργία του λογαριασμού αυτου το υπουργείο Οικονομικών θα μπορεί, με τα λεφτά των άλλων φορέων να κλείνει τρύπες του προϋπολογισμού

Επίσης καθίστανται αυστηρότερες οι κυρώσεις για τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης στις περιπτώσεις αποκλίσεων άνω του 10% στην εκτέλεση των προϋπολογισμών.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πλαστικό χρήμα, πέτσινη δημοκρατία..

     Βεβαίως και σε άλλες χώρες, εδώ και πολλά χρόνια, τα 3/4 και παραπάνω των καθημερινών συναλλαγών γίνονται με πλαστικό χρήμα.
Όχι όμως με το στανιό.
Όχι γιατί τους απαγορεύουν την πρόσβαση στο δικό τους φυσικό χρήμα!

Εδώ σε μάς, οι οικονομικοί (αν)εγκέφαλοι, επειδή είναι
ανίκανοι, ή δεν θέλουν, να χτυπήσουν την φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο, το μαύρο και βρώμικο χρήμα (των κολλητών τους κυρίως, και των υποστηρικτών τους και των αφεντικών τους),
..βρίσκουν την (πονηρή και διαπλεκόμενη) λύση της ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ κυκλοφορίας φυσικού χρήματος!
Υποχρεώστε πρώτα ρε αριστερά(;) τσίρκα όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τις ΔΕΚΟ, νοσοκομεία, ΙΚΑ, μίκα, ταμεία, κλπ, να δέχονται συναλλαγές με πλαστικό χρήμα,
..που τώρα για να πληρώσεις μία ρύθμιση στο ΙΚΑ, και να μην επιβαρυνθείς από μετρητά λόγω capital control, πρέπει να στηθείς στην ουρά για να εκδώσεις μία τραπεζική επιταγή υπέρ του ΙΚΑ, υπέρ του τάδε ταμείου, ή υπέρ του @@@@@@@ της μάνας που σας έκανε,
..και μετά απαιτήστε κι απ' τους ιδιώτες να δέχονται και να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα!
Και αυτό όχι με απαγορεύσεις κυκλοφορίας φυσικού χρήματος, αλλά με πειθώ και επιχειρήματα.

Έλεος πιά με την ανεπάρκειά σας, την θρασύτητα και τον τραμπουκισμό σας.
Παλιάνθρωποι.

Κι ύστερα σε μιά δημοκρατία, με ποιό δικαίωμα απαγορεύεις την πρόσβαση του πολίτη στο δικό του χρήμα;
Ο άλλος είναι τρελός και θέλει να το απλώσει στο πάτωμα και να του μιλάει. Ή να το κάψει. Ή να το χαρίσει στους γείτονες. Δικό του είναι και ό,τι θέλει το κάνει.
ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΥΡΙΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ, ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΦΕΤΙ.
ΕΣΥ ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙΣ;

Ή είναι λογικός και θέλει να δώσει χαρτζηλίκι στα εγγόνια μου, ή να βοηθήσει την οικογένεια του παιδιού του, που η αλητεία σας δεν το αφήνει να τα βγάλει πέρα.
Τί θα κάνει; Θα του ζητήσει να δεχτεί πλαστικό χρήμα; Μήπως να του κόψει και απόδειξη;
Κι αν, έτσι, από ανθρωπισμό που εσείς δεν έχετε ιδέα τί σημαίνει, θέλει να βοηθήσει έναν άνεργο, και τον στείλει για ένα θέλημα, ή μιά ψευτοδουλειά, πρόφαση προκειμένου να του δώσει ένα μικρό βοήθημα,
..θα του το δώσει σε πλαστικό χρήμα,
..ή θα το θεωρήσετε κι αυτό, ω κατσαπλιάδες, αδήλωτη εργασία και θα ζητήσετε εργόσημο;
Παλιάνθρωποι.

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΧΡΗΜΑ.
Μπορείτε να παροτρύνετε, να δίνετε κίνητρα, αλλά όχι να απαγορεύετε!
Αλλιώς είστε δικτατορία.
Αριστερή ή δεξιά δεν εχει σημασία.
Δικτατορία όμως.


Είσαστε οι χειρότεροι φασίστες που έχουν περάσει ποτέ από τούτο τον τόπο,
..ή,
..οι χειρότερες δουλίτσες της Παγκοσμιοποίησης, και παίζετε το παιχνίδι της ''φάρμας των ζώων'' της ευρωτοκογλυφικής ''Ένωσης''!
Διαλέχτε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παραπέμπεται για τις «μίζες» στα εξοπλιστικά ο Πάνος Γερμανός των Public

Την παραπομπή του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, ιδιοκτήτη των καταστημάτων Public, και τεσσάρων ακόμα ατόμων στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, μετά από αντίστοιχη πρόταση της εισαγγελέως Εφετών Ευγενίας Κυβέλου, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση των μιζών που διακινήθηκαν ως «αντίδωρο» για το πρόγραμμα των ρωσικών αντιαεροπορικών TOR-M1.

Σύμφωνα με το βούλευμα, παραπέμπονται σε δίκη για τις κατηγορίες, ανά περίπτωση, της απιστίας από κοινού, παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, οι Ιωάννης Σμπώκος, πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, Γιώργος Κάμαρης, στέλεχος επιχειρήσεων, ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός και οι αδελφοί Γιώργος και Πιερ Χριστοδουλίδης, διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων.

Ο Πάνος Γερμανός εμφανίζεται να έχει λάβει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ποσά εκατομμυρίων σε ευρώ και αμερικανικά δολάρια, ενώ ο 81χρονος Γιώργος Καμάρης φέρεται να είναι το πρόσωπο που συνδέει τον ιδιοκτήτη των καταστημάτων Public με τον Γιάννη Σμπώκο και τον Θωμά Λιακουνάκο, και κατηγορείται πως μετέφερε εκατομμύρια ευρώ που προέρχονταν από μίζες των εξοπλιστικών σε προσωπικούς λογαριασμούς του επιχειρηματία.

Μάλιστα, ο Πάνος Γερμανός εμφανίζεται να έχει στείλει έμβασμα 2 εκατ. δολαρίων προς λογαριασμό που διατηρούσε εταιρία του καταδικασθέντος Γιώργου Σαχπατζίδη στην Ιταλία, τα οποία εικάζεται ότι στη συνέχεια διοχετεύθηκαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάνος Γερμανός είχε πουλήσει τις μπαταρίες για τα γερμανικά υποβρύχια που «γέρνουν» και για άλλα υποβρύχια, μια υπόθεση που φαίνεται να συγκεντρώνει εκ νέου το ενδιαφέρον της ελληνικής Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο της ευρύτερης έρευνας για τις προμήθειες του ελληνικού Στρατού.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - O Πούτιν αποστομώνει τους δημοσιοκάφρους της Δύσης

Δείτε πως ο Πούτιν αποστομώνει τους δημοσιογράφους της Δύσης
''Γνωρίζετε ότι η Ρωσία από το '90 σταμάτησε κάθε πτήση γεωστραγικού ενδιαφέροντος ...ωστόσο οι στρατηγικές πτήσεις των ΗΠΑ με πυρηνικά όπλα στα σκάφη, συνέχισαν να μας περικυκλώνουν. Για ποιο λόγο ; Για ποιον ανησυχείτε ή μάλλον γιατί μας απειλείτε;''
Δείτε όλη την ομιλία Πούτιν
  


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Hagen Fleischer: «Μπορούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις»

Ο Χάγκεν Φλάισερ (γερμ. Hagen Fleischer) είναι Γερμανός ιστορικός και καθηγητής πανεπιστημίου, που από το 1985 έχει αποκτήσει και την ελληνική υπηκοότητα
Την εκτίμηση ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις διατύπωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χάγκεν Φλάισερ, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε η Λέσχη Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, με θέμα «η ναζιστική κατοχή και η κληρονομιά της».

Με βάση την ιστορική έρευνα, ο κ. Φλάισερ διευκρίνισε ότι «στις αρχές του ψυχρού πολέμου οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μετατρέψουν τη Δυτική Γερμανία σε προπύργιο κατά της «κομμουνιστικής απειλής. Για να ανταποκριθεί σε αυτό το ρόλο έπρεπε να απαλλαγεί από την υποχρέωση της καταβολής αποζημιώσεων». Ειδικά για τη «Συμφωνία για τις Γερμανικές Οφειλές» (Λονδίνο, 1953) ο κ. Φλάισερ τόνισε ότι «αναβλήθηκε η εξέταση απαιτήσεων που πηγάζουν από τον Πόλεμο έως τον οριστικό διακανονισμό του ζητήματος των αποζημιώσεων, διατύπωση που παραπέμπει με ηθελημένη ασάφεια σε μελλοντικό διακανονισμό με μια ενιαία Γερμανία».
«Με άλλα λόγια, επί 40 σχεδόν χρόνια, η Γερμανία επένδυε παρελκυστικά στην παρέλευση του χρόνου, την οποία μετά την απρόσμενη επανένωση του 1990 προέβαλε περιχαρής ως απαλλακτικό στοιχείο με νομική ισχύ. Με αφετηρία αυτά τα στοιχεία θα μπορούσαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις χωρίς να δημιουργείται νομικό προηγούμενο για αξιώσεις άλλων κρατών. Έτσι θα έμπαινε ένα τέλος στον παραλογισμό, ναζί αξιωματούχοι να έχουν αναγνωρίσει μια γερμανική οφειλή την οποία οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις του Βερολίνου επιδεικτικά αγνοούν» υπογράμμισε ο καθηγητής.
Για την έναρξη των διαπραγματεύσεων επισήμανε ότι «τη δεκαετία του ’90 θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα» καθώς σήμερα πια επικρατεί στη Γερμανία η άποψη ότι τώρα που χρεοκόπησαν οι Έλληνες επικαλούνται ότι δεν χρωστούν εκείνοι αλλά οι Γερμανοί. «Οι Έλληνες πάντα το θυμόνταν αυτό και από το 1945 υπήρξε σχετική αναφορά. Αυτοί που δεν ήθελαν να ακούσουν ήταν οι Γερμανοί και τους συγκάλυψαν και οι ΗΠΑ» πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά δε το ύψος των αποζημιώσεων, επικαλέστηκε έγγραφα του 1944 και του 1945 καθώς και σχετική επιστημονική δημοσίευσή του στα γερμανικά στο μεγαλύτερο, όπως είπε, περιοδικό για την ιστορία της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Συγκεκριμένα τόνισε: «έγγραφο του 1944 υπολογίζει από την πλευρά των κατακτητών το χρέος της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα σύμφωνα με το κατοχικό δάνειο. Το υπολόγιζαν τότε στα 476 εκατομμύρια μάρκα και το ενδιαφέρον είναι ότι σχεδόν ταυτόχρονα, στις αρχές του ’45 η Τράπεζα της Ελλάδος το υπολόγιζε σε 228 εκατομμύρια δολάρια και η επίσημη αναλογία του δολαρίου είναι ένα δολάριο προς δύο μάρκα της εποχής εκείνης».
Ο κ. Φλάισερ, όμως, αναφέρθηκε και στην κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Ελλάδα μετά τον πόλεμο επισημαίνοντας: «στην Ελλάδα ζούμε στη μοναδική χώρα που γιορτάζει την εμπλοκή της στον Πόλεμο ενώ σπανίως μνημονεύεται η νικηφόρα λήξη του. Εδώ, το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου συσσώρευσε νέα δεινά, την εμφύλια σύγκρουση. Οι διάδοχοι «πολέμιοι της μνήμης» για τον έλεγχο και την ερμηνεία της μνήμης, διαμορφώνουν ταυτότητες και αποτελούν αντικείμενο δημόσιων αντιπαραθέσεων σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο».
Ειδικότερα ανέφερε τον όρο «μνημοκτονία» αποδίδοντάς του την προσπάθεια αποσιώπησης ιστορικών γεγονότων αλλά και της ιστορικής σημασίας τόπων μνήμης (όπως το στρατόπεδο του Παύλου Μελά και το κολαστήριο των Ες Εσ στην οδό Μέρλιν της Αθήνας).
«Μετά τον πόλεμο η Δυτική Γερμανία επωφελήθηκε και από την ιδεολογική συστράτευση με τους νικητές του ελληνικού εμφυλίου. Χαρακτηριστική είναι η αυξανόμενη υποχωρητικότητα της επίσημης Ελλάδας η οποία μετά τη σύσταση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας απέφευγε τις αναφορές σχετικά με το αμαρτωλό πολεμικό παρελθόν και προτίμησε να επικαλεστεί τη νέα συμμαχία ενάντια στον παγκόσμιο κομμουνισμό» είπε και πρόσθεσε ότι «από το 1947 ξένοι παρατηρητές σημείωναν ότι, σε σύγκριση με τους άλλους συμμαχικούς λαούς, οι Έλληνες είχαν λιγότερες στερεότυπες αντιγερμανικές προκαταλήψεις και έδειχναν μεγαλύτερη προθυμία για συμφιλίωση».
Λίγο μετά την εκδήλωση, και ερωτηθείς για τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος ασχολήθηκε με την γερμανική κατοχή στην Ελλάδα ο Χάγκεν Φλάισερ, ο οποίος συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια με την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη, είπε: «με ενδιέφερε πάρα πολύ ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος επειδή δεν μάθαμε τίποτε στο σχολείο. Είχα πάρει από νωρίς την απόφαση να σπουδάσω μία μέρα αυτό το θέμα γιατί ακούσαμε μόνο ότι οι Γερμανοί ήταν τα θύματα. Πώς ξεκίνησε το θέμα δεν το μάθαμε». Στους παράγοντες που τον παρακίνησαν να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα, συμπεριλαμβάνει επίσης το ότι έμαθε αρχαία ελληνικά στο γυμνάσιο, τη γνωριμία του με Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία, τα συναισθήματα που του δημιούργησε η χούντα στην Ελλάδα το ΄67, την παρουσία του στην Ελλάδα στη δίκη του Αλέξανδρου Παναγούλη και την κηδεία του Γεωργίου Παπανδρέου και τη γνωριμία του στο Βερολίνο με τη γυναίκα του Ελένη σε μια διαδήλωση κατά της Χούντας στην Ελλάδα.
Όταν τέλος κλήθηκε από το ΑΠΕ – ΜΠΕ να κάνει ένα σχόλιο για την Ελλάδα του σήμερα με αφορμή τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα απάντησε: «αυτό που με στεναχωρεί είναι η διχόνοια που πάντα υπάρχει και είναι πραγματικά όλες σχεδόν οι παρατάξεις που βγάζουν το ρόπαλο του παρελθόντος και ταυτίζουν τον εσωτερικό αντίπαλο – όχι εχθρό – αντίπαλο, με τον άλλοτε εχθρό. Έχει λεχθεί πολλές φορές όταν οι ‘Ελληνες θέλουν και είναι ενωμένοι μπορούν να κάνουν θαύματα. Δεν περιμένω θαύματα αλλά από κοινού να σηκώσουν τα μανίκια, να μην μειώσουν τον εσωτερικό αντίπαλο, γιατί έτσι πολλές φορές δίνουν και όπλα και πυρομαχικά και επιχειρήματα στον εξωτερικό παράγοντα – όχι εχθρό – να μιλά αρνητικά για τους Έλληνες…».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συνελήφθη 58χρονη για οφειλές ύψους 4,6 εκατ. ευρώ

Μια 58χρονη συνελήφθη, σήμερα στο Ηράκλειο, για οφειλές προς το Δημόσιο που υπερβαίνουν τα 4,6 εκατ. ευρώ.

Η 58χρονη, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, γιατί εκκρεμούσαν σε βάρος της επτά εντολές σύλληψης του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου για τις οφειλές της ύψους 4.635.956,45 ευρώ. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....