Διυλιστήριο: 01/03/18
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018

VIDEO - Ο Σώρρας «χτυπά» με βίντεο και ζητά από τους οπαδούς του να… πληρώσουνΜε νέο ηχητικό μήνυμα που ανέβασε σήμερα στο διαδίκτυο και το Sorras TV εμφανίστηκε ο καταζητούμενος Αρτέμης Σώρρας.

Αυτή τη φορά ο Σώρρας ζητά από τους οπαδούς του να πληρώσουν τα χρέη τους προς τους δημόσιους οργανισμούς και τις τράπεζες με χρήματα και όχι με τα… περιβόητα ομόλογα Σώρρα.

Ανάμεσά τους και τον λογαριασμό της… ΔΕΗ, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Όπως λέει στο νέο μήνυμα του, τα μέλη της Ελλήνων Συνέλευσις θα πρέπει να ξεχρεώσουν γιατί η… απελευθέρωση όλων -και του ιδίου φυσικά- κρέμεται από αυτή τη διευθέτηση των οφειλών.

Ο Αρτέμης Σώρρας, με δύο εντάλματα σύλληψης σε βάρος του, καταζητείται από τον Μάρτιο του 2017.Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι Ευρωπαικές τράπεζες ετοιμάζονται να δημεύσουν τα χρήματα των Ελλήνων που τα έβγαλαν έξω


Εμείς είχαμε προειδοποιήσει τον κόσμο έγκαιρα, να μην βγάλει τα λεφτά του στο εξωτερικό. Αφενός διότι με αυτή την κυβέρνηση δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει κούρεμα καταθέσεων, καθώς το μοντέλο της Κύπρου το είχε απορρίψει από την αρχή και αφετέρου επειδή θα ήταν τελείως απροστάτευτοι στις ορέξεις των ξένων τραπεζιτών. Δυστυχώς, χιλιάδες συμπολίτες μας πίστεψαν τα παραμύθια του Γεωργιάδη, της Μπακογιάννη και άλλων εθνικών σαμποτέρ και τώρα κινδυνεύουν ακόμα και να «χάσουν» τα λεφτά τους.
Το τέχνασμα που θα χρησιμοποιήσουν ξένες τράπεζες είναι εξαιρετικά απλό. Ήδη στέλνουν ραβασάκια στους έλληνες καταθέτες και ζητούν λεπτομερή στοιχεία, που εκτός από την προέλευση των χρημάτων τους και τα πλήρη φορολογικά τους στοιχεία, ζητούν ακόμα και τον λόγο για τον οποίον έβγαλα τα λεφτά τους έξω! Η συνέχεια είναι η εξής:
Εάν οι τράπεζες ικανοποιηθούν από τα στοιχεία που θα παραλάβουν, τότε θα αφήσουν υπό όρους ανέγγιχτή την λειτουργία του λογαριασμού επιβάλλοντας όμως μία υπέροχη προμήθεια για τη διατήρηση του!
Υπάρχει όμως χειρότερο σενάριο. Εάν οι τράπεζες δεν ικανοποιηθούν από τα στοιχεία που θα προσκομίσει ο καταθέτης, μιλάμε ακόμα και για το λόγο για τον οποίον έβαλε τα λεφτά του έξω, τότε τα λεφτά θα μπλοκαριστούν! Δηλαδή ο καταθέτης όχι μόνο δεν θα έχει την δυνατότα να κινήσει το λογαριασμό του, αλλά θα υποχρεωθεί να προσέλθει στα κεντρικά της τράπεζας στο εξωτερικό ούτως ώστε να δώσει εξηγήσεις, ενώ θα είναι αμφίβολο εάν θα ξεμπλοκάρει ποτέ τα χρήματα του, παρά μόνο μετά από μεγάλη δικαστική διένεξη.
Δυστυχώς, ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ.

Μπιλιετάκια που ζητούν πρόσθετες πληροφορίες αποστέλλουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες στους Ελληνες καταθέτες που έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό πριν από τα capital controls το καλοκαίρι του 2015.

Ολλανδικές και γερμανικές τράπεζες αποστέλλουν στους Ελληνες «μικροκαταθέτες» της τάξης των 100.000 και 150.000 ευρώ statements, έντυπες φόρμες πάνω στις οποίες θα πρέπει να εγγράψουν συμπληρωματικά στοιχεία για την επαγγελματική τους ιδιότητα, την προέλευση των χρημάτων, τον λόγο που τα έβγαλαν στο εξωτερικό και βεβαίως φορολογικά στοιχεία, όπως τον ΑΦΜ τους. Οι ελληνικές τράπεζες είναι ενημερωμένες για την εξέλιξη αυτή, η οποία εκτυλίσσεται εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες. Οι εγχώριοι τραπεζίτες εκτιμούν ότι σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή αν οι Ελληνες αποταμιευτές του εξωτερικού δεν απαντήσουν στο αίτημα αποστολής στοιχείων προς τις τράπεζες του εξωτερικού, τότε θα επιβληθούν προμήθειες διατήρησης των χρημάτων τους στο εξωτερικό! Κάτι που ήδη συμβαίνει στις γερμανικές τράπεζες, αν σκεφτεί κανείς ότι η Γερμανία όχι μόνο έχει μηδενικό επιτόκιο απόδοσης καταθέσεων, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις αρνητικό. Κατάσταση που πρακτικά σημαίνει ότι οι γερμανικές τράπεζες κατ’ ουσία λειτουργούν σαν πάρκινγκ κεφαλαίων, αφού για να δέχονται καταθέσεις όχι μόνο δεν δίνουν τόκους αλλά… πληρώνονται τελικά.

Η επιστροφή κεφαλαίων

Ο Τ. Ζαμάνης, υπεύθυνος συναλλαγών της Beta Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, μιλώντας στο Documento επισημαίνει ότι «όσο διαρκούν τα capital controls τόσο στις ευρωπαϊκές τράπεζες όσο και στις ελληνικές δεν θεωρώ πιθανό να επιστρέψει μεγάλος αριθμός κεφαλαίων στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα. Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, όμως, τουλάχιστον τελευταία και όπως αποτυπώνεται από τα βασικά μεγέθη, τείνει να χτίσει την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία που απαιτούνται για την επιστροφή κεφαλαίων στην χώρα». Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι «πιθανότερο το σενάριο για κάποιον που έχει βγάλει τα χρήματά του σε τράπεζα του εξωτερικού να επιστρέψει 2% με 3% των κεφαλαίων του στη χώρα και να επενδύσει είτε σε μετοχές είτε σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία τελευταία οδεύουν προς σταθερές αποδόσεις της τάξης του 3,5-3,8% ή ακόμη σε ομολογιακές εκδόσεις ελληνικών επιχειρήσεων, όπως ο Μυτιληναίος, η Sunlight, o ΟΠΑΠ και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή».

Πηγές από ελληνική συστημική τράπεζα αναφέρουν στο Documento ότι οι γερμανικές τράπεζες υφίστανται σαρωτικούς ελέγχους από την κεντρική τράπεζα της χώρας τους, την Bundesbank, για λόγους που συνδέονται με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, και δεν τις συμφέρει να διατηρούν «μικροκαταθέσεις» της τάξης των 100-250 χιλιάδων ευρώ και μάλιστα να είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν και τόκο σε κάθε λήξη. Οπότε ζητούν από τους Ελληνες ή άλλους ξένης υπηκοότητας καταθέτες να τις αποσύρουν ή να τις στρέψουν σε άλλου είδους επενδύσεις, όπως μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια, που όμως ενέχουν ρίσκο.

Ολοι συμφωνούν πάντως ότι χρειάζεται πολύς χρόνος ακόμη μέχρις ότου επιστρέψει μεγάλο ποσοστό των ελληνικών αποταμιεύσεων από το εξωτερικό. «Ας μην ξεχνάμε ότι χρειάστηκαν δύο περίπου χρόνια την περίοδο 2012-14 για να επιστρέψουν γύρω στα 10-15 δισ. ευρώ στις τράπεζες – και αυτό σε περίοδο που δεν υπήρχαν capital controls. Επίσης, αυτά τα πράγματα θέλουν χρόνο και ηρεμία» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, φαίνεται ότι το μέτρο που επιτρέπει σε όσους επιστρέψουν από το εξωτερικό τις καταθέσεις τους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα να κάνουν ανάληψη έως και το 50% του ποσού αρχικά και 100% πλέον δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, καθώς –όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές– ο φόβος εξακολουθεί να κυριαρχεί και θα ενταθεί, δεδομένων και των όποιων πληροφοριών θα διαρρέουν μέχρι την οριστικοποίηση των stress tests.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τρικλοποδιά στην διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης για το θέμα των Σκοπίων από Έλληνες βουλευτέςΤο Διυλιστήριο λέει : ''... Την στιγμή που κορυφώνεται η διαπραγματευτική τακτική της Ελλάδας (και όχι του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝΕΛ) για την επίλυση του θέματος του ονόματος των Σκοπίων, την στιγμή που βλέπουμε μια σκοπιανή κυβέρνηση εγκλωβισμένη στην αδιάλλακτή πολιτική της, να φαίνεται, τουλάχιστον, πιο ανεκτική στο θέμα της ονομασίας, βγαίνουν κάποιοι Έλληνες βουλευτές και όχι μόνο (βλέπε δήμαρχο Θεσσαλονίκης), μικροί και εθνοπροδότες, να γεμίσουν την φαρέτρα της σκοπιανής πλευράς, με αποτέλεσμα να τορπιλίσουν την όποια προσπάθεια μας. Τα ίδια αυτά κόμματα που ανήκουν αυτοί οι βουλευτές, μετά θα βγάλουν πηγαίους τίτλους για την αποτυχία της διαπραγμάτευσης και θα ζητούν την άμεση παραίτηση της όποιας κυβέρνησης. Κανονικά, τα κόμματα αυτά, έπρεπε να διαγράψουν άμεσα αυτούς τους βουλευτές, εκτός αν είναι η επίσημη θέση του κόμματός τους. Ένας από αυτούς, δυστυχώς όχι ο μοναδικός, είναι και ο βουλευτής του πρώην Ποταμιού, νυν ΠΑΣΟΚ, που Σπύρος Δανέλλης. 
Λυπούμαστε αλλά τα κόμματά μας είναι πολύ μικρά και ανίκανα να δουν πιο μακριά από την μύτη τους για να διαχειριστούν την ιδέα μιας μεγάλης χώρας, όπως είναι η Πατρίδα μας ....''   

Σπύρος Δανέλλης: Θα ψηφίσω υπέρ του ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Θα ψηφίσω υπέρ του ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας», δήλωσε χωρίς περιστροφή και χωρίς δισταγμό, ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 και ερωτηθείς για το αν θα ψηφίσει ενδεχόμενη σχετική κυβερνητική πρόταση.

Είναι μία ευκαιρία, κατά τον κ. Δανέλλη, να λυθεί η διαμάχη, καθώς «επαναπαρουσιάζεται το πακέτο Πινέιρο, που με τόσο άφρονα τρόπο απορρίψαμε το 1992».

Αναφορικά με το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας, ο κ. Δανέλλης σχολίασε: Σε λίγο κλείνουμε 30 χρόνια από τότε που προέκυψε το ζήτημα. Ελάχιστες χώρες δεν έχουν αναγνωρίσει τη FYROM ως Δημοκρατία της Μακεδονίας. Για σχεδόν 30 χρόνια θεωρούμε ότι κινδυνεύει η Μακεδονία από κάποιους Σλαβομακεδόνες οι οποίοι έτσι ήξερα ότι λέγονται κι έτσι διεκδίκησαν αμέσως μετα τη διάλυση της Γιουγκοσλαβία.

Ο κ. Δανέλλης είπε ότι «δημιουργήσαμε ένα θέμα, με μεγάλο κόστος, χωρίς κανένα όφελος εκεί που δεν υπήρχε».

Σχολιάζοντας τη νέα γενιά της FYROM, ο βουλευτής του Ποταμιού ανέφερε ότι μεγάλωσαν μέσα σε έναν αλυτρωτισμό ο οποίος τους έλεγε ότι η χώρα τους κινδυνεύει από ένα γείτονα που αμφισβητούσε την ύπαρξη και το δικαίωμά τους να υπάρχουν ως μια ανεξάρτητη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Δανέλλη ο αλυτρωτισμός αυτός, της νέας γενιάς οφείλεται «στη λανθασμένη πολιτική την οποία εμείς ακολουθήσαμε, ενώ ουσιαστικά ήταν ένα κομμάτι της ενδοχώρας μας, οικονομικά».

Στη συνέχεια επικαλούμενος το Λεωνίδα Κύρκο, που είχε ιδρύσει το μέτωπο λογικής, ο κ. Δανέλλης επαναλαμβάνει το ρητό της εποχής, ότι δηλαδή «η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική» καθώς όπως ανέφερε, υπήρχαν κατά το Βυζάντιο και σλαβικές περιοχές της Μακεδονίας.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι με την πρόταση «Δημοκρατία της Μακεδονίας», η κυβέρνηση μπορεί να χάσει τη δεδηλωμένη, αφής στιγμής ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν θα ψηφίσει, ο κ. Δανέλλης τόνισε ότι θα ψηφίσει υπέρ μιας τέτοιας ονομασίας, διότι τα εθνικά θέματα μπαίνουν πάνω από όλα.

Στο ενδεχόμενο εσωτερική σύγκρουσης με τα στελέχη του πατριωτικού κομματιού του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δανέλλης είπε ότι θα πρέπει να βρεθεί μία χρυσή τομή που να βασίζεται στη λογική.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καλά περνάμε!..

     Βολτάροντας παραμονή πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλα συνοικιακά κέντρα,
..και βλέποντας όλον αυτό τον ορυμαγδό κατανάλωσης, τον συνωστισμό σε καταστήματα, και καφέ,
..τις χιλιάδες σακούλες να πηγαινοέρχονται εύθυμα, τις χαρούμενες φάτσες πάνω από ανέμελα κασκόλ,
..τα smarthpones και τα
tablets να δουλεύουν υπερωρίες,
..τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να βουλιάζουν από ευχές και πίστεις ευτυχούς μέλλοντος, κι από βιντεάκια διονυσιακού ξεφαντώματος,
..το blog έπεσε σε βαριές σκέψεις.

"Ρε μπας κι είσαι εσύ ο μίζερος που τα βλέπεις όλα μαύρα;" σκέφτηκε.
"Μπας και τούτη 'δω η κανονικότητα μετά από 8 χρόνια μνημονίων είναι κανονική και μόνο εσύ και κάτι άλλοι γραφικοί την βλέπετε ανώμαλη;"
"Μήπως τελικά οι προδότες δεν είναι δωσίλογοι, αλλά συνεπείς πολιτικοί που φροντίζουν για τον λαό, και σύ τους βρίζεις άδικα;"
"Ρε μήπως ο λαός γουστάρει μνημόνια κι επιτροπείες, και eurogroup, και τέτοια;"
"Ρε μπας κι είχε δίκιο το γουρούνι και τα μνημόνια είναι ευλογία;"

Με τέτοιες μαύρες κι άραχλες σκέψεις, φουμάροντας και πίνοντας καφέδες έφτασε το απόγευμα της παραμονής, ώσπου το blog το πήρε απόφαση:
"Ποιός είσαι εσύ ρε, που θα πας κόντρα στο γούστο του λαού, και μάλιστα μιλώντας για το καλό του λαού και για λαϊκή βούληση;"
"Ευτυχισμένος ο κόσμος; Ευτυχισμένος κι εσύ.
Χαϊ-χούι ο κόσμος; Τραλαλά κι εσύ.
Στα φρύδια του ο κόσμος; Στην βούρτσα σου κι εσύ."

Κι έτσι, κι έχοντας λύσει εν πολλοίς το υπαρξιακό του και το ηθικό του προβλήμα,
..το blog έκανε πρωτοχρονιά γυρίζοντας σελίδα,
..αποφασιμένο για μιά νέα αρχή, με νέα μυαλά, με ώριμες "κανονικές" απόψεις:

Τέρμα τα επαναστατικά.
Τέρμα τα αντιμνημονιακά.
Ο λαός περνάει καλά και το δείχνει.
Ο λαός κατεβαίνει στα πεζοδρόμια για ψώνια και ξεφάντωμα και όχι για διαμαρτυρία.
Ο λαός ζει πιά κανονικά.
Άρα;
Άρα καλά είμαστε.

Καλή χρονιά λοιπόν.
Κι όπως στρώσαμε θα πορευτούμε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....