Διυλιστήριο: 03/30/15
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Η Λα Στάμπα αποκαλύπτει: Έβαλαν προεκλογικά στο αρχείο την υπόθεση φοροδιαφυγής Παπασταύρου!

Ένα σκάνδαλο μεγατόνων αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα La Stampa για τις τελευταίες μέρες της διακυβέρνησης Σαμαρά.

Σύμφωνα με πηγές μέσα από το ΣΔΟΕ, που επικαλείται η La Stampa, δόθηκε κυβερνητική εντολή για να μπει στο αρχείο η υπόθεση φοροδιαφυγής του δεξιού χεριού του Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου.

Το δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά διέθετε δύο λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία. Η έρευνα όμως ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου μπήκε στο αρχείο.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Stampa ο Παπασταύρου ήταν πανίσχυρος παρά τω πρωθυπουργώ, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και για μια περίοδο υπήρξε πιθανός διάδοχος του Γιάννη Στουρνάρα στο ΥΠΟΙΚ. Μέχρι το Γενάρη του 2015 ο Παπασταύρου ήταν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στην Ελλάδα. Προφανώς ένα σκάνδαλο που θα τον ενέπλεκε, ιδίως κατά την προεκλογική περίοδο, θα είχε σοβαρές επιπτώσεις για το Σαμαρά και το κόμμα του.

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει στη διάθεση της η ιταλική εφημερίδα, ο Παπασταύρου συμπεριλαμβανόταν στην περίφημη λίστα πιθανών φοροφυγάδων του Φαλτσιάνι.

Οι ερευνητές που ανέλαβαν να διαπιστώσουν την ταυτότητα των λογαριασμών αυτών δεν ολοκλήρωσαν ποτέ το έργο τους. Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, σε επιστολή του που υπογράφηκε στις 19 Ιανουαρίου 2015, ο ένας εκ των ερευνητών καταγγέλλει ρητά τη μη δυνατότητα συνέχισης της έρευνας, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Stampa.

Διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Για να γίνει κατανοητή η υπόθεση, πρέπει να πάμε ένα βήμα πίσω στον Οκτώβριο του 2012. Το ελληνικό περιοδικό Hot Doc δημοσιεύει το «ελληνικό» μέρος της λίστας Φαλτσιάνι, δηλαδή τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ. 2058 λογαριασμοί στην HSBC Γενεύης αφορούν Έλληνες πολίτες. Ένας από αυτούς είναι και ο Σταύρος Παπασταύρου, αλλά και ο ελληνοϊσραηλινός επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής. Ο τελευταίος επιβεβαίωσε ότι ο άνθρωπος της λίστας ήταν ο πρώην και κατεξοχήν σύμβουλος του Σαμαρά, ο οποίος διαχειριζόταν χρήματα για λογαριασμό του.

Όταν εμφανίστηκαν τα ονόματα, το ΣΔΟΕ αναλαμβάνει να διαπιστώσει «αν η προέλευση των χρημάτων είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας». Ομως όταν προκηρύσσονται εκλογές για τις 25 Ιανουαρίου, κορυφαίος αξιωματούχος του ΣΔΟΕ ζητά από τον υπάλληλο που ανέλαβε το φάκελο Παπασταύρου, να κλείσει την υπόθεση. Εκείνος αντιδρά και γράφει τους λόγους για τις αντιρρήσεις του σε ένα έγγραφο που παραδίδει στους ανωτέρους του – και καταγγέλλει το αμφιλεγόμενο, προφορικό αίτημα που προήλθε από κορυφαίο αξιωματούχο της υπηρεσίας.
Ιδού το περιεχόμενο της καταγγελίας, σύμφωνα με τη La Stampa.

Αμφιλεγόμενη δραστηριότητα


Ο ερευνητής πρώτα απ” όλα δίνει έμφαση στην ασυμφωνία των καταθέσεων που έδωσαν το δεξί χέρι του Σαμαρά και ο Μιωνής. Ενώπιον της επιτροπής και του ΣΔΟΕ και οι δύο είπαν ότι «και οι 2 λογαριασμοί» για τους οποίους ήταν υπεύθυνος ο Παπασταύρου – ένας με αρ. 5091443771 και ένας που αφορά στο όνομα της εταιρείας «Stabri ltd» διαχειρίζοντο από τον ελληνοϊσραηλινό επιχειρηματία.

Αντίθετα στα έγγραφα που προσκόμισε η τράπεζα HSBC ο Μιώνης «δεν φαίνεται πουθενά». Επίσης, μεταξύ Νοεμβρίου 2005 και Φεβ 2007 «εγιναν κάποιες μεταβολές στους λογαριασμούς, αλλά είναι αδύνατο να καταλάβουμε από ποιον έγιναν», όπως σημειώνει. Το πληρεξούσιο για τους λογαριασμούς «ανήκει στον Σταύρο Παπασταύρου και στους συγγενείς τους», όχι στον Μιώνη.

Ο ερευνητής επισημαίνει ότι η εταιρεία Stabri, η οποία μπορεί να σχετίζεται με το σύμβουλο του Σαμαρά, έχει έδρα τις Παρθένες Νήσους, έναν φορολογικό παράδεισο. Σύμφωνα με το καταστατικό που υποβλήθηκε στην επιτροπή κεφαλαιαγορών των Παρθένων Νήσων, στα αρχεία θα έπρεπε να υπάρχουν στοιχεία για την εταιρεία, πχ. τους μετόχους, τους διευθυντές, κινήσεις κεφαλαίων. Μέχρι στιγμής, παρά τα αιτήματα, στους αξιωματούχους του ΣΔΟΕ δεν έχει φτάσει κανένα έγγραφο, εκτός από το αποδεικτικό μιας συναλλαγής 2,6 εκατ. δολαρίων της 28ης Φεβ 2006 από λογαριασμό της Γενεύης και της εταιρείας Fairwings Asset inc. «Υπό όρκο», επισημαίνει ο ερευνητής, ο Παπασταύρου υποστήριξε ότι εκείνα τα ποσά προέρχονταν από μερίσματα άλλης εταιρείας, την CMA Advisors. Αλλά «ούτε ο Παπασταύρου ούτε ο Μιωνής έδωσαν στοιχεία για άλλα ποσά που πιστώθηκαν στο λογαριασμό, παρόλο που τους ζητήθηκε», σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα.

Έτσι ο αξιωματούχος αποφάσισε «να υπογράψει με κάθε επιφύλαξη» την αναφορά του, «κατοπιν προφορικής εντολής από ανώτερους της υπηρεσίας μου»: δεν προσκομίστηκαν σημαντικά έγγραφα, παρά το γεγονός ότι ζητήθηκαν. Μεταξύ αυτών, αυτά που αποδεικνύουν την ιδιοκτησία της εταιρείας Stabri, τα έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν για να ανοιχτεί ο λογαριασμός και το πληρεξούσιο του Παπασταύρου, καθώς και την ακριβή προέλευση της συναλλαγής του 2,6 εκατ. δολαρίων. Επίσης, σύμφωνα με την καταγγελία του ερευνητή, το ΣΔΟΕ δεν έλεγξε τις ελληνικές τράπεζες ώστε να βρεθούν λογαριασμοί που πιθανώς σχετίζοντια με τη Stabri, ούτε ζήτησε τα έγγραφα σύστασης της εταιρείας από τις Παρθένες Νήσους ή την Κύπρο. Τέλος, «οι έρευνες που αφορούν το Σάμπυ Μιωνή, δεν ολοκληρώθηκαν».


http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κράτος low cost..

    Σαν ''low cost'' εταιρεία συμπεριφέρθηκαν στην Ελλάδα για πολλά χρόνια οι ευρωπαίοι ''εταίροι'', και ειδικά οι γερμανοί.
Ελλιπής* συντήρηση, προσωπικό ό,τι νάναι, και φθαρμένα υλικά,
..και τώρα που οι σκιτζήδες κυβερνήτες μάς έριξαν στα βράχια,
..έρχονται να ζητήσουν και αποζημίωση από τα ίδια τα θύματα!

Βέβαια στα βράχια δεν πέσαμε τώρα, αλλά στην εποχή του εικονιζόμενου σκιτζή, μας το κρατούσαν όμως κρυφό μη τρομάξουμε!
Ήταν τότε η εποχή των μεγάλων οικονομικών οργίων, της μάσας του καταπετάσματος, της πλήρους ασυδοσίας,
..τότε που ένα έργο έκανε 10, οι ημέτεροι επιτήδειοι το κοστολογούσαν 80 και τόσα ζητούσαν δανεικά οι ''αρμόδιοι'' απ' τους ''εταίρους'' για να το φτιάξουν,
..κι αυτοί με την σειρά τους έκαναν τα στραβά μάτια: ''Ξέρουμε ότι κοστίζει 10, αλλά πάρτε εσείς 40, και υπογράψτε ότι σας δώσαμε 80! Σάμπως εσείς θα τα πληρώσετε; Ή τώρα;!''
Έτσι ακριβώς!

Κατά τ' άλλα ''το κράτος έχει συνέχεια''!
Βεβαίως και έχει! Όταν όμως αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς! Όταν οι κυβερνήσεις είναι ''φύγε συ, έλα σύ!'', μέσα στα πλαίσια του στημένου πιαχνιδιού.
Τώρα όμως που ο λαός αποφάσισε την πολιτική ρήξη, το κράτος δεν μπορεί να έχει συνέχεια με την έννοια της εξακολούθησης της ίδιας καταστροφικής πολιτικής!

Ούτε μπορεί, κατά κύριο λόγο, να έχει συνέχεια στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, στα ασφαλιστικά Ταμεία, στις διευθύνσεις των υπουργείων, στο ΤΧΣ, και σε όποια θέση του κυβερνητικού μηχανισμού παράγεται πολιτική!
Ακόμα και η Δικαιοσύνη οφείλει να ξαναγίνει τυφλή,
..γιατί τα τελευταία χρόνια είχε γίνει πολύ ανοιχτομάτα!
Όλοι αυτοί που επανδρώνουν τις καίριες αυτές θέσεις και προσωποποιούν την τάχα ''συνέχεια του κράτους'',
..στην ουσία εκπροσωπούν μόνον την συνέχιση της δωσιλογικής μνημονιακής πολιτικής,
..και ανήκουν και αυτοί στα ''σαμαράκια'' του προηγούμενου σχολίου,
..που εμποδίζουν μιά νέα κυβέρνηση που προήλθε απ' την πολιτική ρήξη του λαού με το καθεστώς της διαπλοκής, της προδοσίας και της ρεμούλας, να αναπτύξει ταχύτητα.

Τα ''σαμαράκια'' πρέπει να ξηλωθούν επειγόντως απ' τον δρόμο του λαού!
Έπρεπε να είχαν ξηλωθεί χθές!

Δεν αποτελεί ''πολιτικό πολιτισμό'' η διατήρησή τους,
..αλλά πολιτική αυτοκτονία!..


* Σημείωση: Για τους ''ευαίσθητους'' που όταν τους δείχνεις κάτι κοιτούν το δάχτυλο:
ελλιπής Η λέξη σχηματίζεται από το ''ασθενές'' θέμα λιπ- (το βρίσκουμε στον αρχαίο Αόριστο β΄ ἔ-λιπ-ον) και όχι από το ''ισχυρό'' θέμα λειπ- (τού Ενεστώτα λείπ-ω)


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γερμανική σατιρική εκπομπή - "σύμμαχος" της Ελλάδας - ΒΙΝΤΕΟ ΕΧΕΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ


Το θέμα της γερμανικής σατιρικής εκπομπής του καναλιού ZDF, «Die Anstalt», είναι η Ελλάδα, η λιτότητα και οι πολεμικές αποζημιώσεις. Η εν λόγω σατιρική εκπομπή παίρνει ξεκάθαρα το μέρος της χώρας μας, τόσο σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους και την πολιτική λιτότητας όσο και αναφορικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.

Συγκινητικό, δηκτικό, με καυστικό χιούμορ, το βίντεο καταλήγει στο ότι το τρίπτυχο, «Οι κανόνες είναι κανόνες», «Τα χρέη πρέπει να αποπληρώνονται» και «χωρίς κόλπα», θα πρέπει να τηρείται και από τη Γερμανία.

Παρόν στην εκπομπή είναι και ο επιζών από το Δίστομο, Αργύρης Σφοντούρης, του οποίου οι Γερμανοί εκτέλεσαν και τους δύο γονείς αλλά και περίπου τριάντα συγγενείς.




Βιογραφικό για τον Αργύρη Σφουντούρη

Ο Αργύρης Σφουντούρης γεννήθηκε το 1940 στο Δίστομο. Σε πολύ μικρή ηλικία
στις 10 Ιουνίου 1944 έχασε τους γονείς του, που εκτελέσθηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα των SS κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα. Κατά γενική ομολογία, οι εκτελέσεις αυτές χαρακτηρίστηκαν σαν η πιό φρικιαστική «σφαγή» πολιτών υπό κατοχή. Μεταξύ των 218 εκτελεσθέντων, 32 έφεραν το επίθετο Σφουντούρης. Ο μικρός τότε Αργύρης, έφθασε στην Αθήνα, όπου περιπλανήθηκε σε διάφορα ορφανοτροφεία επί τρία χρόνια, μαζί με χιλιάδες άλλα ορφανά παιδιά, αθώα θύματα της ιδίας γερμανικής κατοχής. Το 1949, ήταν ένας από τα 10 παιδιά που ταξίδεψαν στην Ελβετία στο ίδρυμα Πεσταλότσι, που σκοπός του είναι να στεγάζει παιδιά χωρίς οικογένεια. Γρήγορα ξεχώρισε για την ευστροφία του μυαλού του. Φοίτησε στο γυμνάσιο και στην συνέχεια στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης Μαθηματικά, Πυρηνική Φυσική και Αστροφυσική. Παράλληλα έγραφε ποιήματα και δοκίμια. Μετέφρασε στην γερμανική γλώσσα, διάφορους Έλληνες ποιητές όπως Κ. Καβάφη, Γ. Σεφέρη, Ι. Ρίτσο, Ο. Ελύτη κ.α. Την περίοδο της δικτατορίας στην Ελλάδα, εκδίδει στην Ελβετία ένα πολιτιστικό περιοδικό στην ελληνική και γερμανική γλώσσα. Διδάσκει σε διάφορα γυμνάσια της περιοχής της Ζυρίχης. Μετά από 40 χρόνια αποφασίζει μια ριζική αλλαγή στην ζωή του. Πηγαίνει στο Νεπάλ, στην Σομαλία και στην Ινδονησία όπου για 10 περίπου χρόνια βοηθάει ενεργά στην αναδιοργάνωση τους. Επιστρέφοντας στην Ευρώπη βρίσκει τη Γερμανία ενωμένη, καθώς εν τω μεταξύ οι κάτοικοι του Βερολίνου είδαν το τείχος που τους χώριζε από τον δυτικό κόσμο να πέφτει, δημιουργώντας μία καινούργια κατάσταση στην χώρα. Με την επανένωση της Γερμανίας αρχίζει μία περίοδος με δυνατότητες απολογισμού και καταμέτρησης των θυμάτων πολέμου. Ο Αργύρης Σφουντούρης οργανώνει το 1994 στους Δελφούς, μία «Σύνοδο για την ειρήνη», στην οποία κάλεσε και Γερμανούς πολιτικούς, εκ των οποίων όμως δεν παρευρέθη κανείς. Μετά από πολλές ανεπιτυχείς απόπειρες για συζήτηση με τις Γερμανικές Αρχές, το 1995 μαζί με τις τρεις επιζώσες αδερφές του, ζητούν δικαίωση με νόμιμη διαδικασία. Η καταγγελία και οι ακόλουθες εφέσεις δεν έφεραν κανένα θετικό αποτέλεσμα και οι υποθέσεις ακόμα εκκρεμούν στο δικαστήριο της πόλεως Καρλσρούε της Γερμανίας
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΘΕΜΑ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ !!! Δείτε το έγγραφο.

Σφοδρή επίθεση στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος «συνελήφθη ψευδόμενος», εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κάνοντας λόγο για θέμα ασυμβίβαστου που προκύπτει, καθώς «είναι αρχηγός κόμματος και ταυτόχρονα ιδιοκτήτης ή μέτοχος ιστοσελίδας, δηλαδή, μέσου ενημέρωσης και επηρεασμού της κοινής γνώμης».

«θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις», τονίζουν μεταξύ άλλων.

«Ο κατά φαντασίαν… πρωταγωνιστής της πολιτικής ζωής που αρέσκεται να δείχνει χάντρες και καθρεφτάκια και να εξαπατά τους πολίτες, νομίζοντας πως απευθύνεται σε αφελείς, συνελήφθη ψευδόμενος. Αυτή τη φορά για τη σχέση του με την ιστοσελίδα Protagon. Μόλις πριν από λίγες ημέρες δήλωσε ότι «έχει πάψει να είναι μέτοχος στο Protagon από την Άνοιξη του 2014».

Το ψέμα του όμως έχει πολύ «κοντά ποδάρια».

Τον αρχηγό του Ποταμιού διαψεύδει με τον πιο αποστομωτικό τρόπο η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. (ΕΕΤΤ). Με ενυπόγραφη επιστολή της με ημερομηνία 19 Μαρτίου 2015, την οποία έχουν στη διάθεσή τους οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, η ΕΕΤΤ μας πληροφορεί ρητά και κατηγορηματικά ότι «δικαιούχος της ιστοσελίδας Protagon, που καταχωρήθηκε στις 11-03-2009 με αριθμό πρωτοκόλλου 1370920 και λήγει στις 10-03-2017 είναι o Σταύρος Θεοδωράκης του Παναγιώτη».



Αν δεν κυκλοφορεί… σωσίας με το ίδιο ονοματεπώνυμο, τότε σίγουρα πρόκειται για το νεόκοπο αρχηγό του θολού Ποταμιού! Με απλά λόγια, η ιδιοκτησιακή και η μετοχική σχέση του κ. Σταύρου Θεοδωράκη με το Protagon υφίσταται έως τώρα, παρότι ο ίδιος προσπαθεί να την αποκρύψει. Κατά συνέπεια, λοιπόν, ο κ. Θεοδωράκης ψεύδεται ασύστολα και εμπαίζει τους Έλληνες πολίτες - φυσικά και τους ψηφοφόρους του», σημειώνει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, συμπληρώνοντας:

«Εδώ όμως προκύπτει θέμα ασυμβίβαστου. Δεν γίνεται ο κ. Θεοδωράκης να είναι αρχηγός κόμματος και ταυτόχρονα ιδιοκτήτης ή μέτοχος ιστοσελίδας, δηλαδή, μέσου ενημέρωσης και επηρεασμού της κοινής γνώμης.

Το ζήτημα της σχέσης του κ. Θεοδωράκη με την ιστοσελίδα Protagon έχει εκτός από τη νομική διάσταση και μια άλλη εξίσου σημαντική: το ηθικό - πολιτικό ασυμβίβαστο. Και τούτο έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία όταν το μέσο ενημέρωσης στο οποίο είναι δικαιούχος ή μέτοχος προβαίνει στην κατασυκοφάντηση των πολιτικών του αντιπάλων.

Για όλα αυτά, ο κατά βούληση συκοφάντης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις».


http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....