Διυλιστήριο: 07/20/17
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Και ξαφνικά ΕΕ και Βουλγαρία παρακαλούν για αναβίωση του South Stream λόγω Τουρκίας!Σημαντικές γεωπολιτικές εξελίξεις φαίνεται πως λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας αφού μετά την ανακοίνωση της επίσπευσης της κατασκευής του γνωστού Greek-Turkish Stream (έτσι τον αποκαλούν οι Ρώσοι) έρχεται η Βουλγαρία και ζητάει από την Μόσχα να παραλαμβάνει το άεριο απευθείας από τον αγωγό χωρίς να παρεμβάλλεται το τουρκικό έδαφος αναβιώνοντας επί της ουσίας το σχέδιο «South Stream» που η ίδια η Σόφια είχε «θάψει» κατόπιν παρασκηνιακών εντολών της κυβερνήσεως Ομπάμα και της ΕΕ!

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μ.Μπορίσοφ ανακοίνωσε ότι περιμένει επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να εγκρίνει την παροχή φυσικού αερίου απευθείας από τη Ρωσία και όχι μέσω της Τουρκίας, έτσι που να μην εξαρτάται η χώρα από τους Τούρκους!

Τους είπα ότι περιμένουμε μια επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα επιτρέψει να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για την άμεση σύνδεση σωλήνων αερίου στη Βουλγαρία (από τη Ρωσία), διότι στην πραγματικότητα ολόκληρη η περιοχή θα εξαρτάται από την Τουρκία.

Τώρα με αυτές τις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, μπορούμε να θέσουμε πολλές ρητορικές ερωτήσεις, τι είναι καλύτερο και τι χειρότερο», είπε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση του με τους πρέσβεις της Βουλγαρίας.

Είναι τα ίδια ακριβώς άτομα που είχαν μπλοκάρει το σχέδιο αυτό την πρώτη φορά προκαλώντας μεγάλη γεωπολιτική ζημιά στην Ελλάδα. Γιατί τώρα αλλάζουν γνώμη; Πολύ απλά ενώ πριν Ευρπωαίοι-Γερμανοί και λοιποί δεν είχαν κανένα πρόβλημα να εξαρτώνται από το πανάκριβο υγροποιημένο φυσικό αέριο των Αμερικανών του Μ.Ομπάμα τώρα έχουν πρόβλημα εάν αυτό τους το προμηθεύει ο Ν.Τραμπ και θέλουν ενεργειακή ανεξαρτησία.

Τελικά κάτι πιο βαθύ συνέβαινε με αυτή την πρότερη διακυβέρνηση Ομπάμα. Δεν είναι δυνατόν όλοι να την αγαπούσαν τόσο πολύ χωρίς συμφέρον. Είναι σαφές ότι επρόκειτο για μεγάλη «παρέα» και αυτό φαίνεται από την απομώνοση του νυν Αμερικανού προέδρου (τουλάχιστον μέχρι να μπορέσει να επικρατήσει αυτός με την δική του «παρέα»)

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα υπογράψει τον ενεργειακό χάρτη για παροχή στη Βουλγαρία από το «Turkish stream» 15,7, δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (είναι να τρελαίνεται κανείς)

Σημειώνεται ότι πριν 3 χρόνια το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε απόφαση με την οποία καλούνταν οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ να ακυρώσουν τις συμφωνίες που είχαν υπογράψει με τη Ρωσία, αναφερόμενη στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream.

Τα κράτη μελή της ΕΕ, έλεγε τότε η απόφαση, καλούνται «να ακυρώσουν τις συμφωνίες ενεργειακού τομέα που σχεδιάζουν με τη Ρωσία, περιλαμβανόμενης της συμφωνίας του αγωγού φυσικού αερίου Νότιος Διάδρομος».

Πώς αλλάζουν ξαφνικά τα πράγματα!


Επισπεύδεται η κατασκευή του αγωγού Turkish Stream από τη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Vedomosti.

Παράλληλα, η εταιρία έχει ξεκινήσει την κατασκευή της δεύτερης γραμμής του αγωγού που θα προμηθεύει την Ευρώπη με φυσικό αέριο, επειδή υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να επιβληθούν νέες κυρώσεις από την αμερικανική κυβέρνηση.

Ο επίσημος εκπρόσωπος της Gazprom Σεργκέι Κουπριάνοφ δηλώνει πάντως ότι η εταιρεία στην παρούσα περίοδο πραγματοποιεί εργασίες προετοιμασίας που έχουν σχέση με την κατασκευή της δεύτερης γραμμής του αγωγού Turkish Stream και πως η τοποθέτηση του αγωγού στην δεύτερη γραμμή θα ξεκινήσει μόνον όταν το πλοίο Pionerring Spirit (το μεγαλύτερο πλοίο τοποθέτησης αγωγών υποθαλασσίως στον κόσμο-σ.σ.) φθάσει στις τουρκικές ακτές και αρχίσει να επιστρέφει πίσω.

Η ρωσική οικονομική εφημερίδα Vedomosti γράφει ότι έχουν ήδη τοποθετηθεί υποθαλάσσια 20-25 χιλιόμετρα αγωγού στην Μαύρη Θάλασσα.

Τα πράγματα αλλάζουν άρδην. Το ρωσικό φυσικό άεριο θα είναι το 2019 στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Θα είμαστε εκεί να το παραλάβουμε; Μέχρι τώρα έχουμε αποδειχτεί μοναδικά κορόιδα!

Πάνως οι συμφωνίες που υπέγραψε η κυβέρνηση αλλά και η ξαφνική αλλαγή στάσης της ΕΕ δείχνουν ότι κάτι μεγάλο ετοιμάζεται και τελικά η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να εξελιχθεί σε μοναδικό ενεργειακό κόμβο

Ας αναλογιστούμε ότι ειναι πολύ πιθανό τα επόμενα 3 έτη να διέρχονται την χώρα 3 μεγάλοι αγωγοί φυσικού αερίου, ο ΤΑΡ, ο EASTMED και ο Greek-Turkish Stream ή South Stream ή οπως αλλιώς θα λέγεται

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Μολών λαβέ» Παυλόπουλου στην Αγκυρα!Από τον ακριτικό Αη Στράτη, όπου βρέθηκε συνοδευόμενος από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο και κοιτάζοντας τα τουρκικά παράλια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χάραξε την εθνική γραμμή και, χρησιμοποιώντας δύο φορές τη φράση του Λεωνίδα «Μολών λαβέ», προειδοποίησε την Αγκυρα να μην τραβήξει άλλο το σκοινί της προκλητικότητας. Και αυτό ενώ χθες το ελικόπτερο που τον μετέφερε δέχτηκε εκ νέου τουρκική παρενόχληση μέσω ασυρμάτου! Αυστηρότερος όσο ποτέ άλλοτε, ο Προκόπης Παυλόπουλος, μόλις μία ημέρα μετά τη διπλή τουρκική πρόκληση σε βάρος του από τουρκικά μαχητικά, που παρενόχλησαν αρχικά το αεροσκάφος με το οποίο μετέβαινε στη Ρόδο και αμέσως μετά το ελικόπτερο Σινούκ κατά τη διάρκεια της πτήσης του από τη Σύμη προς το Φαρμακονήσι, έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία.

«Απαντάτε στις προκλήσεις όπως τους αρμόζει, με το “Μολών λαβέ”» είπε από τη Λήμνο, μιλώντας στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, για να συμπληρώσει:

«Να θυμάστε ότι εμείς οι Ελληνες ποτέ δεν προκαλέσαμε, γιατί δεν θεωρήσαμε ότι η πρόκληση είναι ίδιον της Ιστορίας μας και του χαρακτήρα μας. Απαντάμε, όμως -το επαναλαμβάνω για δεύτερη φορά-, στις προκλήσεις». Απευθυνόμενος στην πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε ότι «η πρόκληση, και ιδίως η αναίτια πρόκληση, είναι ίδιον μικρότητας και ανασφάλειας», και εξήρε το ήθος και την αποφασιστικότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, λέγοντας ότι «εσείς κάθε άλλο παρά μικροπρεπείς και ανασφαλείς είστε, γι' αυτό η αποστολή σας είναι αναγνωρισμένη από όλους και στηριγμένη στέρεα στο Διεθνές Δίκαιο». Λίγη ώρα αργότερα, από τον ακριτικό Αη Στράτη, ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν και πάλι κατηγορηματικός και σαφής ως προς τον τρόπο που θα απαντήσει η Ελλάδα, εφόσον χρειαστεί. «Το μόνο μήνυμα που μας έμαθε η Ιστορία μας και οι πρόγονοί μας: “Μολών λαβέ”» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Είστε γενναίοι μαχητές, γιατί υπερασπίζεστε την αποστολή σας χωρίς να προκαλείτε κανέναν» ανέφερε μιλώντας στο στρατιωτικό προσωπικό.

Ο κ. Παυλόπoυλος επισκέφθηκε και το Εθνικό Φυλάκιο Παναγιάς, στις Οινούσσες, λέγοντας ότι «εδώ είναι ένα όριο στο οποίο η Ευρώπη, και φυσικά η Ελλάδα, στέλνει στην Τουρκία το διαχρονικό μήνυμα που στέλνουμε πάντοτε: Επιζητούμε την ειρήνη, τείνουμε χείρα φιλίας και καλής γειτονίας. Επιζητούμε την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας».

Το καθεστώς του «σουλτάνου» στέλνει τώρα το «Τσεσμέ» στο Καστελόριζο

Κλιμάκωση των προκλήσεων σε βάρος της Αθήνας επιχειρεί η Αγκυρα. Στοχεύοντας στη δημιουργία τεχνητής έντασης στην ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου και της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, οι Τούρκοι εξέδωσαν NAVTEX (710/17), με την οποία ανακοινώνουν ότι το ωκεανογραφικό σκάφος «Τσεσμέ» θα πραγματοποιήσει έρευνες στο διάστημα 22-25 Ιουλίου «εκτός ξένων χωρικών υδάτων» -όπως προκλητικότατα αναφέρει-, σε περιοχή της οποίας οι συντεταγμένες που αναγράφονται επικαλύπτουν μέρος της ελληνικής περιοχής ευθύνης και περιλαμβάνουν την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Συγκεκριμένα, η περιοχή την οποία περιλαμβάνει η ναυτική προαναγγελία (ΝΑVΤΕΧ) βρίσκεται σε διεθνή ύδατα, μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου, σε τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το οποίο αμφισβητεί ευθέως η Τουρκία. Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος δεν γνωστοποίησε τις κινήσεις του στην Ελλάδα, καθώς δεν ζήτησε την έκδοση των σχετικών ναυτικών αναγγελιών από τις ελληνικές Αρχές, αλλά από τις τουρκικές, γεγονός που καταδεικνύει την πρόθεση για νέα αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Την ίδια ώρα, την τουρκική τριπλέτα προκλήσεων συμπλήρωναν η παραβίαση του FIR Αθηνών από δύο τουρκικά μαχητικά και η άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. Ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-4 εισήλθε στις 10.00 το πρωί στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Λήμνου και εκτέλεσε υπερπτήση στις 10.23 στα νησιά Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους, που ανήκουν στο σύμπλεγμα των Φούρνων.

«Βράζουν» στην Κύπρο με τα τουρκικά κόλπα στην παραλία της Αμμοχώστου

Την προκλητική απόφαση του κατοχικού καθεστώτος για το άνοιγμα της παραλίας της Αμμόχωστου, στο ύψος της Δερύνειας και εντός της περιφραγμένης περιοχής από τον ΟΗΕ, καταδίκασε ο Δήμος Αμμόχωστου, καθώς η απόφαση αντιβαίνει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αμμοχώστου καταδικάζει τις ενέργειες του τουρκοκυπριακού «δήμου» Αμμοχώστου και του ψευδοδημάρχου Ισμαήλ Αρτέρ, ο οποίος συμφώνησε με τις τουρκικές κατοχικές στρατιωτικές Αρχές να διανοίξουν μέρος της περιφραγμένης παραλίας, προκειμένου να δοθεί σε χρήση από Τούρκους και Τουρκοκυπρίους.
«Τα αισθήματα των δημοτών της Αμμοχώστου αυτές τις μέρες είναι αισθήματα πένθους και οργής, που για 43η φορά ξαναέρχονται στη μνήμη τους οι εικόνες της φρίκης και του διωγμού τους από την πατρώα γη μετά τη βάναυση εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων και καλεί όλα τα σώματα όπως προβούν στις δέουσες ενέργειες για αποτροπή των πιο πάνω προκλήσεων» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμμοχώστου.

Καλεί επίσης τους Τουρκοκυπρίους και τα τουρκοκυπριακά οργανωμένα τμήματα που εκφράζουν τη στήριξή τους προς μια συνολική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος να αντιταχθούν στην προκλητική αυτή ενέργεια του «δήμου» Αμμοχώστου ως ελάχιστη ένδειξη των ειλικρινών τους πεποιθήσεων για επανένωση της πόλης.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΓΓΡΑΦΑ - Ντοκουμέντο για την Ηριάννα: Τι αναφέρει η έκθεση πραγματογνωμοσύνης της ΕΛ.ΑΣ.Το Real.gr φέρνει στο φως την έκθεση πραγματογνωμοσύνης της ΕΛ.ΑΣ. για τα όπλα, που είχαν βρεθεί θαμμένα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου το 2011 και τους γεμιστήρες, σε έναν εκ των οποίων είχε εντοπιστεί «μέρος μη πλήρους DNA» της Ηριάννας Β.Λ. που καταδικάστηκε τον περασμένο Ιούνιο σε κάθειρξη 13 ετών ως μέλος της τρομοκρατικής «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Όπως προκύπτει από την έκθεση, τα όπλα δεν είχαν καμία σχέση με τη δράση της οργάνωσης ή με οποιαδήποτε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Δείτε τα επίμαχα αποσπάσματα


Σύμφωνα με την υπεράσπιση της Ηριάννας Β.Λ. αυτό είναι το πιο κρίσιμο γεγονός που θέτει εν αμφιβόλω την ετυμηγορία του δικαστηρίου, καθώς η Ηριάννα καταδικάστηκε ως μέλος των «Πυρήνων» για ένα μέρος μη πλήρους DNA, σε γεμιστήρα των συγκεκριμένων όπλων, τα οποία ωστόσο δεν απεδείχθη από τις έρευνες ότι σχετίζονται με την τρομοκρατική οργάνωση ή άλλη εγκληματική ενέργεια.

Τα συγκεκριμένα όπλα είχαν βρεθεί θαμμένα στον χώρο του ΕΜΠ, στις 18 Νοεμβρίου του 2011.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της καταδικαστικής απόφασης , ενοχοποιητικό στοιχείο αποτέλεσαν οι προσωπικές σχέσεις της Ηριάννας με τον σύντροφό της Κωνσταντίνο Π., ο οποίος έχει δηλώσει φίλος με μέλη των «Πυρήνων», αλλά έχει αθωωθεί ομοφώνως από το δικαστήριο.

Το σκεπτικό επικαλείται την έρευνα που είχε γίνει στο σπίτι της θείας της Ηριάννας, τον Μάρτιο του 2011, όπου είχε βρεθεί η 29χρονη μαζί με τον σύντροφό της και τον συγκατηγορούμενό της Περικλή.

Το δικαστήριο καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι «όλοι δεν διατηρούσαν μεταξύ τους μόνο κοινωνικές επαφές, αλλά εντάσσονται στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο…».

Μάλιστα, ως απόδειξη αναφέρονται ταξίδια τους στο εξωτερικό –του Περικλή και του Κωνσταντίνου Π.– όπως στη Βαρκελώνη «αδικαιολόγητα, όχι για αναψυχή σε πόλη που είναι γνωστή για τη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων».

Πηγή:real.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεσμεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία της ΑΕΠΙΕντολή δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών και κατάσχεσης άυλων περιουσιακών στοιχείων της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία έχει σχηματίσει δικογραφία, μετά από καταγγελίες και πόρισμα ελέγχου για οικονομικές ατασθαλίες και κακή διαχείριση της εταιρίας.

Η δέσμευση, σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, αφορά ποσά μέχρι 10 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν και διασφαλίσεις από μη εξυπηρετούμενο δάνειο της Eurobank, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Πριν λίγο καιρό, στο πλαίσιο της έρευνας για την Εταιρεία, είχε εκδοθεί βούλευμα που διέτασσε την δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων των μελών του ΔΣ της ΑΕΠΙ.

Η έρευνα που διενεργείται για την ΑΕΠΙ αφορά τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης, της απιστίας, της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η εταιρεία διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων μπήκε στο στόχαστρο της Εισαγγελίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν αρνήθηκε να δεχθεί διαχειριστικό έλεγχο.

Τότε, ο εισαγγελέας είχε δώσει εντολή στην ΦΑΕ Αθηνών για την διενέργεια φορολογικού ελέγχου για τις χρήσεις 2010-2015 και κατάσχεσης όλων των βιβλίων και στοιχείων της εταιρείας.

Ωστόσο, από τον περασμένο Φεβρουάριο η ΑΕΠΙ ελέγχεται και ποινικά πλέον, για τα έξι κακουργήματα, έρευνα που διατάχθηκε μετά από πόρισμα της εταιρείας ορκωτών λογιστών Ernst & Young, στο οποίο καταγράφεται απώλεια 50 εκατ. ευρώ μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ - Κατά το ΚΚΕ !!!Ολοκληρώθηκε, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, το οποίο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.

Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ποτάμι καταψήφισαν, ενώ Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου, ο υπουργός Μεταφορών υποστήριξε ότι με την απο-ιδιωτικοποίηση του οργανισμού επιστρέφεται στους φολογούμενους η δημόσια περιουσία, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει απο το 2010, ενώ έκανε λόγο για δήθεν μεταρρυθμιστές που ανέχθηκαν επί δεκαετίες μια όαση κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος και παλαιοκομματισμού.

«Μετωπική» Χρ. Σπίρτζη-Νέας Δημοκρατίας για τον ΟΑΣΘ

Έντονη κριτική άσκησαν οι εισηγητές της αντιπολίτευσης, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, που υποστήριξε ότι υπάρχει σοβαρή ευθύνη των δανειστών αν έχουν συμφωνήσει στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο Μιχάλης Καρλούτσος σε θέση κλειδι στο Στέιτ ΝτιπάρτμεντΣε ελληνικά χέρια περνά το Τμήμα Πρωτοκόλλου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, καθώς επικεφαλής του διορίστηκε ένας άνθρωπος που δεν διστάζει να δηλώνει «περήφανος Ελληνοαμερικανός και πολύ περήφανος Ελληνορθόδοξος χριστιανός»!

Ο λόγος για τον Μιχάλη Καρλούτσο, τον γιο του πρωτοπρεσβύτερου της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, πατέρα Αλεξ Καρλούτσου, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία τόσο στον χώρο της πολιτικής όσο και στις δημόσιες σχέσεις. «Είναι μία καταπληκτική ευλογία και τιμή για μένα και ελπίζω ότι θα ανταποκριθώ στις προσδοκίες όλων ως επικεφαλής του Πρωτοκόλλου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ» δήλωσε ο ίδιος σε αποκλειστική του συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης. «Σε όλη μου τη ζωή ήθελα να υπηρετήσω τις ΗΠΑ και χαίρομαι που θα μπορέσω να το κάνω τώρα σε αυτή την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά. Εξηγώντας τη φύση της εργασίας του, ανέφερε ότι «το Γραφείο Πρωτοκόλλου προάγει την υπεράσπιση της διπλωματίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Το ονομάζουν “το πρώτο χέρι της διπλωματίας” και ο επικεφαλής της διπλωματίας είναι ο υπουργός Εξωτερικών. Καθιερώνουμε το Πρωτόκολλο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης ανά τον κόσμο με την οποία έχουμε σχέσεις».

Σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα μπορούσε να βοηθήσει την ελληνοαμερικανική κοινότητα με τα θέματα που απασχολούν τον Ελληνισμό και, συγκεκριμένα, αν θα μιλούσε στον πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών, ο Μιχάλης Καρλούτσος δεν δίστασε να αναφέρει: «Ολοι γνωρίζουν ποιος είμαι και τι πρεσβεύω. Είμαι πολύ υπερήφανος Ελληνοαμερικανός και πολύ υπερήφανος Ελληνορθόδοξος χριστιανός και δεν θα ντραπώ ποτέ να εκφράσω τη γνώμη μου ιδιαίτερα για τα θέματα που γνωρίζω. Οπότε για τα θέματα που ενδιαφέρουν την κοινότητά μας, είτε είναι η Κύπρος είτε το Οικουμενικό Πατριαρχείο ή το όνομα της Μακεδονίας ή η Βόρειος Ηπειρος, από την οποία, όπως γνωρίζετε, κατάγεται η μητέρα μου, αυτά είναι θέματα τα οποία σημαίνουν τα πάντα για μένα».Πηγή www.protothema.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξανά σε δίκη ο Γεωργίου - Οργή από τις ΒρυξέλλεςΣτη Δικαιοσύνη αναπέμπεται για επανεξέταση η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος είχε απαλλαγεί πρόσφατα, για δεύτερη φορά, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, μετά την άσκηση αναίρεσης της απαλλαγής του από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου.

Η Εισαγγελέας του Aνωτάτου Δικαστηρίου έκανε δεκτή αίτηση για αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο απηλλάγη ο κ. Γεωργίου από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος το οποίο αφορούσε τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείματος του 2009, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί, κατά τους καταγγέλοντες, η υπαγωγή της χώρας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, μνημόνια.

Μετά την άσκηση της αναίρεσης (είναι η δεύτερη αναίρεση που ασκείται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Γεωργίου) το θέμα της διόγκωσης του ελλείματος θα αποτελέσει και πάλι αντικείμενο δικαστικής αποτίμησης από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, δηλαδή το εφετείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε την αναίρεση εντοπίζοντας στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον κ. Γεωργίου νομικούς λόγους, για τους οποίους και εισηγείται την επανεξέταση της υπόθεσης.

Η υπόθεση Γεωργίου που απασχολεί χρόνια τη δικαιοσύνη, αποτέλεσε πρόσφατα σημείο αναφοράς και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ενόψει του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς εκπρόσωποι των θεσμών έθεσαν το θέμα στην ελληνική κυβέρνηση ζητώντας η υπόθεση αυτή να κλείσει.

Αλλωστε, η Eurostat με έγγραφό της που υπάρχει στη δικογραφία έχει ταχθεί από την αρχή της διερεύνησης της υπόθεσης υπέρ της άποψης ότι ο τότε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ εφάρμοσε για την προσμέτρηση όλων των παραγόντων για την τελική διαμόρφωση του ελλείμματος τους κανόνες της.

Παράλληλα με την εκ νέου, λόγω της δεύτερη αναίρεσης, επανεξέταση της υπόθεσης σε ότι αφορά το έλλειμμα του 2009 και την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, ο κ. Γεωργίου δικάζεται και για παράβαση καθήκοντος, δίκη που έχει διακοπεί για το τέλος του μήνα ( στις 31 Ιουλίου).

Η κατηγορία αυτή αναφέρεται σε παραβάσεις, που αποδίδονται στον ίδιο από πρώην μέλη της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ (όπως η κ. Ζωή Γεωργαντά και άλλοι), ότι δεν συγκαλούσε ως όφειλε, πάντα τη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ και ότι για ένα μικρό διάστημα κράτησε παράλληλα με τη θέση του ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και τη θέση που είχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Βρυξέλλες : Το έλλειμμα ήταν 15,1%, σταματήστε τη συνωμοσιολογία


Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στις Βρυξέλλες ο χειρισμός της υπόθεσης Γεωργίου, του πρώην δηλαδή επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς λίγα εικοσιτετράωρα από την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. από το eurogroup, στη βάση της ελληνικής υπόσχεσης να κλείσει η υπόθεση, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Τη στιγμή που οι Βρυξέλλες και η Κομισιόν καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βοηθήσουν τη χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα, η χώρα δείχνει καταφανή αδυναμία να εκπληρώσει τη δική της υποχρέωση, η οποία συνδέεται άμεσα και με την περίφημη ιδιοποίηση του προγράμματος.

Τις επόμενες ώρες από τις Βρυξέλλες θα υπάρξει και επίσημη αντίδραση και δεν θα είναι καθόλου κολακευτική για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η ΕΕ δεν ενδιαφέρεται και δεν παρεμβαίνει στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης, το τι κάνει όμως η Eurostat και το ποιοι είναι οι κοινοτικοί κανόνες δεν εμπίπτει στην εθνική δικαιοδοσία. Γι’αυτό και ήταν προϋπόθεση η πληρωμή των δικαστικών εξόδων του Α.Γεωργίου.

Τα πράγματα για τις Βρυξέλλες και τους εταίρους είναι στην συγκεκριμένη περίπτωση απόλυτα, άσπρο - μαύρο:

1. το έλλειμμα του 2009 ήταν 15,1% του ΑΕΠ

2. η μεθοδολογία μπορεί να είναι μόνο η μεθοδολογία της eurostat δηλαδή η ESA 95 και αργότερα η ESA 2010.

3. εκ της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ κανένα εθνικό δικαστήριο δεν έχει αρμοδιότητα να κρίνει ή να πιστοποιήσει τη μεθοδολογία της Eurostat

4. τα στοιχεία του 2010 πιστοποιήθηκαν από τη Eurostat, μετά από επιτόπιο έλεγχο της Eurostat και της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών της Κομισιόν,


5. το Συμβούλιο των κρατών μελών, περιλαμβανομένης της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει δεχθεί αυτά τα στοιχεία - και πάλι κανένα εθνικό δικαστήριο δεν έχει αρμοδιότητα επί αποφάσεων του Συμβουλίου των Κ-Μ.

6. Η Ελλάδα δεν “εντάχθηκε στα μνημόνια” με έλλειμμα 15,1% αλλά με έλλειμμα 12,5% που αναθεωρήθηκε τον Απρίλιο του 2010 σε 13,7%. Το 15,1% ήταν η τελική καταγραφή τον Οκτώβριο του 2010.

7. όλα τα παραπάνω αποτελούν νόμο του κράτους και οφείλουν να παράγουν έννομες συνέπειες.

Το τελευταίο σημαίνει ότι αν κάποιος θέλει να στηρίξει την ιδέα που πιθανώς έχει για το “τι θα μπορούσε να είναι το έλλειμμα του 2009”, πρέπει να προσφύγει στο Δικαστήριο της ΕΕ ενάντια στο ελληνικό δημόσιο και την Eurostat.

Για τις Βρυξέλλες, τα κράτη μέλη και την παγκόσμια στατιστική κοινότητα, τη σήμερον ημέρα, αν κάποιος λέει ότι το έλλειμμα δεν ήταν 15,1% αλλά ήταν 4 ή 5%, τότε το κάνει είτε από δόλο, προσπαθεί δηλαδή συνειδητά να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, είτε από ανεπάρκεια. Οι λογιστικοί κανόνες ESA 95 και ΕSA 2010 δεν αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης.


Το ίδιο συμβαίνει και με το επίπεδο του χρέους. Το χρέος είναι άθροισμα ελλειμμάτων και δυστυχώς για τους συνωμοσιολόγους, τα ομόλογα, τα δάνεια και τα χρεόγραφα υπάρχουν και έχουν συγκεκριμένο άθροισμα.

Η καταστροφική εξαπάτηση, όμως, του ελληνικού λαού από τους συνωμοσιολόγους δεν σταματά εκεί: η ίδια η φράση “διόγκωσε το έλλειμμα για να βάλει τη χώρα στα μνηνόνια”, αποτελεί μνημείο παραπληροφόρησης.

Τα “μνημόνια” δεν ήταν κάτι που υπήρχε, όπως δεν προϋπήρχαν ούτε οι δανειακές συμβάσεις. Η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου χρειάστηκε να δώσει έναν πραγματικό αγώνα για να υπάρξει υλική έκφραση της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και να δανειστεί η χώρα από τους εταίρους της, με μια διαδικασία που δεν προϋπήρχε.

Η δε προσαρμογή ήταν απόλυτα απαραίτητη διότι οι εταίροι (δηλαδή οι άλλοι λαοί της ΕΕ) δεν θα είχαν ποτέ καμία βούληση να δανείζουν εσαεί στην Ελλάδα, για να πληρώνει έξοδα που δεν μπορεί να συντηρεί από μόνη της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΕ συρρίκνωσε (στο επίπεδο της μονάδας) τα αρχικά τιμωρητικά (αλλά και πάλι καλύτερα των αγορών) επιτόκια, μόλις η χώρα έδειξε δημοσιονομική συνέπεια.

Σε αντίθεση με τα όσα πιστεύουν οι συνωμοσιολόγοι, το υπερβολικό έλλειμμα δεν είναι μια φυσιολογική διαδικασία στην οικονομία, είναι ο δρόμος προς την υπερχρέωση.

Για τις Βρυξέλλες, τους εταίρους και τους θεσμούς όμως υπάρχει και κάτι ακόμα: η καθυστέρηση στην αποκατάσταση του αυτόνομου δανεισμού και την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα οφείλεται σε τεράστιο βαθμό στην συστηματική και μόνιμη παραπληροφόρηση για το ποια είναι η πραγματικότητα από το 2009 και μετά.

Όλοι οι μύθοι και όλη η ρητορική μίσους, εδράζεται στον βασικότερο μύθο όλων: ότι τάχα το έλλειμμα ήταν φουσκωμένο. Αν δεν τελειώσει άπαξ και διαπαντός αυτή η διασπορά ψευδών ειδήσεων, τότε οι θυσίες των Ελλήνων μπορεί να ξαναπάνε χαμένες.

Για τις Βρυξέλλες τους εταίρους και τους θεσμούς, στη βάση των κειμένων που έχει υπογράψει η χώρα από το 2010 και αποτελούν νόμο του κράτους, για το έλλειμμα του 2010 υπάρχουν ευθύνες και κατονομάζονται: είναι η κυβέρνηση Καραμανλή 2007 - 2009.

Τα πράγματα, όμως, λόγω του κινδύνου της ριζοσπαστικοποίησης, της τρομοκρατίας και της εξω -κοινοτικής προπαγάνδας, δεν είναι πια τόσο απλά. Τα fake news βρίσκονται πια στο στόχαστρο των κρατών μελών, της ΕΕ και της Κομισιόν και να μην απορήσουν ορισμένοι αν και το συγκεκριμένο ζήτημα να αντιμετωπιστεί ακριβώς έτσι, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Πηγή www.kathimerini.gr και www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....