Διυλιστήριο: 02/17/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Εφοριακός υπεξαίρεσε 340.000 ευρώ γιατί είχε οικονομικά προβλήματα!



Εφοριακός διώκεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς για ψευδή βεβαίωση και υπεξαίρεση μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής.

Αντιμετώπιζε, όπως ισχυρίστηκε, οικονομικά προβλήματα και υπεξαίρεσε τριακόσιες και πλέον χιλιάδες ευρώ από την Εφορία όπου εργαζόταν. Ο εντοπισμός της οδήγησε την Εισαγγελία Διαφθοράς να ασκήσει σε βάρος της επίορκου υπαλλήλου δίωξη για ψευδή βεβαίωση μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε για την υπόθεση. Η εφοριακός υπηρετούσε στην ΔΟΥ Χολαργού και από το 2013 ασκούσε καθήκοντα ταμία- διαχειρίστριας.

Τον Νοέμβριο του 2015 υπάλληλοι της μονάδας εσωτερικού ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών διενήργησαν έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο σε παράβολα και χαρτόσημα για το χρονικό διάστημα από 17 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 18 Νοεμβρίου του 2015. Για να ξεκινήσει ο έλεγχος, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών ζήτησαν τα στοιχεία για τα παράβολα και τα χαρτόσημα προηγούμενων ημερών, ήτοι της 16 Νοεμβρίου του 2013. Το τελικό απόθεμα εκείνη την ημέρα εμφανιζόταν να ανέρχεται στο ποσό των 577.232 ευρώ.

Στην πραγματικότητα όμως ήταν πολύ μικρότερο, και υπεύθυνη ως εκ της ιδιότητάς της ήταν η εφοριακός. Μάλιστα για να κρύψει τα ίχνη της υπεξαίρεσης εξέδωσε διπλότυπο στις 17/11/2015 με το οποίο φερόταν ψευδώς να έχει πωλήσει χαρτόσημα και παράβολα ύψους 236.000 ευρώ. Από την έρευνα οι οικονομικές επιθεωρήτριες διαπίστωσαν συνολικά έλλειμμα 341.000 ευρώ.

Η υπάλληλος παραδέχθηκε την πράξη της την οποία απέδωσε σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, ενώ ως ένδειξη καλής θέλησης επέστρεψε στην υπηρεσία 5.000 ευρώ, υποσχόμενη ότι θα επιστρέψει και τα υπόλοιπα. Μέχρι τότε ωστόσο τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων της…

Πηγή: kathimerini.gr

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μητροπολίτης Ναθαναήλ: Ξένα κανάλια έδιναν 20 ευρώ σε πρόσφυγες για να κάνουν τους πνιγμένους



Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία του Μητροπολίτη Κω και Νισύρου, Ναθαναήλ, σύμφωνα με την οποία ξένα κανάλια… πλήρωναν μετανάστες για να κάνουν τους πνιγμένους.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89, ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ ανέφερε πως οι κάτοικοι της Κω είναι οι μόνοι που βοηθούν τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες και μετανάστες και έκανε λόγο για μια οργανωμένη παραποίηση της αλήθειας και της πραγματικότητας που κρύβει σκοπιμότητες.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «μπροστά στα μάτια μου ξένα κανάλια έδιναν 20 ευρώ σε ανθρώπους για να κάνουν τους πνιγμένους και να τους τραβήξουν με τις κάμερες για τα δελτία τους».

Ο μητροπολίτης Ναθαναήλ υποστήριξε ότι αυτό που εισπράττει ως εικόνα είναι εντελώς ψεύτικο και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και χαρακτήρισε πόλεμο εντυπώσεων αυτό που γίνεται, το οποίο όπως είπε «δεν ξέρω γιατί κατευθύνεται έτσι». Πρόσθεσε ότι αυτό είναι κακό, ότι γίνεται από καιροσκόπους της πολιτικής και τόνισε ότι είναι αμαρτία να παίζουμε έτσι με αυτούς τους ανθρώπους. «Είναι αμαρτία να παίζουμε έτσι με αυτούς τους ανθρώπους», είπε.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ισχυρή έκρηξη στην Άγκυρα κοντά στην τουρκική βουλή

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην Άγκυρα το βράδυ της Τετάρτης, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην Άγκυρα το βράδυ της Τετάρτης, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Χρήστες των social media ανέφεραν πως ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος στην περιοχή ενώ καπνός κάλυψε την κεντρική οδό Eskosehir.

Όπως αναφέρει το CNN Turk, η έκρηξη έγινε κοντά σε κατάλυμα στρατιωτικών και υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Σύμφωνα με άλλες αναφορές η εκρηξη σημειώθηκε κοντά στο κτίριο του τουρκικού κοινοβουλίου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο. Το πρακτορείο Dojan αναφέρει πως στόχος ήταν ένα στρατιωτικό λεωφορείο.




http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Με λινάτσες και μποφόρια..

     Κι εκεί που δεν παράγονται πιά σοβαρές ειδήσεις άξιες σχολιασμού,
( που, τί άξιο πιά σχολιασμού μπορεί να παραχθεί σε μιά κατεστραμμένη χώρα προορισμένη απ' τους ''εταίρους'' της να γίνει ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες που εκείνοι δημιουργούν,
..μιά χώρα που στην επικράτειά της -Αιγαίο- επιχειρούν ξένες δυνάμεις με ξένη διοίκηση,
..μιά χώρα που ο λαός της έστειλε στην Βουλή μόνον προδότες και δωσίλογους )

..εκεί πετιούνται δυό-τρείς κυβερνητικές
λινάτσες και σου φτιάχνουν την μέρα!
( ο όρος ''λινάτσα'' και ''παλιολινάτσα'' είναι εξαιρετικά αγοραίος, και γι αυτό επίτηδες χρησιμοποιούνται από το blog. Για αγοραίους ανθρώπους αγοραίες εκφράσεις )

Βγαίνει λοιπόν η πρώτη κυβερνητική λινάτσα και αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και μας λέει πως τα ΜΜΕ που αυτονομούνται συνιστούν απειλή για την δημοκρατία!
Τσαουσέσκου ζείς, εσύ μας οδηγείς!

Βγαίνει η δεύτερη λινάτσα και υπουργός Παιδείας, και λέει πως δεν θα επιτρέψουμε μαθητές να κάνουν πορείες κατά των hot spots!
Χούντα ζεις, εσύ μας οδηγείς!

Βγαίνει και η παλιολινάτσα και κυβερνητική εκπρόσωπος και επιβεβαιώνει πως πράγματι η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο νόμου για τον έλεγχο του διαδικτύου.
Κιμ Γιονγκ Ούν θεέ, πάρε την ΠΑΕ!

Βγαίνει και το βράδυ η καλλιτεχνική λινάτσα και μας αναλύει την ''ομάδα Σόϊμπλε'' ξεχνώντας(;) να συμπεριλάβει σ' αυτήν και το ελεεινό Στουρνάρι,
..αφού τώρα τα βρήκαν οι ''αριστεροί'' κυβερνώντες μαζί του και τους κρατάει και το φανάρι.
Στρατευμένη τέχνη! Με την ''αριστερού'' τύπου δημοκρατία βέβαια.

Αυτή δυστυχώς είναι η καθημερινότητα που επιφυλάσσουν σε μιά χρεοκωπημένη και υπό κατοχή χώρα και στους πολίτες της οι πολιτικές λινάτσες αριστερού τύπου.
Καθόλου διαφορετική, αν μη και χειρότερη από αυτή που μας επιφύλαξαν οι δεξιού και ''σοσιαλιστικού'' τύπου παλιολινάτσες.

Το δυστύχημα επίσης είναι πως όλα αυτά τα υφίσταται ο λαός εξ αιτίας του.
Εξ αιτίας των δικών του επιλογών, και της ραγιάδικης νοοτροπίας του και του απέραντου φιλοτομαρισμού του.

Και δυστυχώς δεν είμαστε Ρουμανία!
Στην Ρουμανία θα αργήσει πολύ να τολμήσει να ξαναφανεί ένας Τσαουσέσκου!
Ρουμανία ζεις, εσύ μας οδηγείς!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το τερμάτισαν οι Γερμανοί - Welt για τις πολεμικές αποζημιώσεις: Η Ελλάδα είναι αυτή που μας χρωστάει

Το σημερινό φύλλο της εφημερίδας Die Welt επανέρχεται στις ελληνικές διεκδικήσεις από τη Γερμανία από το διάστημα της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας μια… διαφορετική εκδοχή σε σχέση με όσα ήταν γνωστά μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «με μια έκθεση της Τράπεζας του Ράιχ η Αθήνα αιτιολογεί απαιτήσεις δισεκατομμυρίων απέναντι στη Γερμανία. Ωστόσο, ο φάκελος αποδεικνύει το αντίθετο», σημειώνει η εφημερίδα. Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων, «διαφαίνεται ότι –καθαρά βάση υπολογισμών- ενδέχεται να μην έχει η Γερμανία χρέη προς την Ελλάδα, αλλά είναι πιθανό μάλιστα να ισχύει το αντίθετο: Η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε στην πραγματικότητα –ανάλογα με το αν συνυπολογίσει κανείς τον τόκο και τον ανατοκισμό- να εμβάσει στο Βερολίνο από σχεδόν ένα έως δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, επιπρόσθετα στα πολλά δισεκατομμύρια που έχει λάβει (σ.σ. η Ελλάδα) στο πλαίσιο των διαφόρων πακέτων διάσωσης».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα του Βερολίνου, τα παραπάνω συμπεράσματα «είναι το αποτέλεσμα λεπτομερούς μελέτης γερμανικών εγγράφων, κυρίως μιας έκθεσης της Τράπεζας του Ράιχ που διατηρείται στο αρχείο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, από τον ιστορικό από το Μανχάιμ Χάιντς Α. Ρίχτερ». Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο «ειδικός στη Σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας επιστήμονας δηλώνει έκπληκτος για τις, κατά τη γνώμη του, εκ βάθρων λανθασμένες απαιτήσεις της Ελλάδας απέναντι στη Γερμανία σε αυτό το ζήτημα».

Πηγή: DW

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΥΠΕΣΔΑ: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 37 νησιών (κάτω των 5000 κατοίκων) και 38 πόλεων για ζημιές από θεομηνίες (λίστα)



Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης προχώρησε στην έκτακτη οικονομική επιχορήγηση νησιωτικών δήμων της χώρας με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων για την αντιμετώπιση ζημιών λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα ποσό ύψους 1.850.000€ κατανέμεται ισόποσα στα 37 νησιά που παρατίθενται παρακάτω.


1 ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ
2 ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
3 ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ
4 ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
5 ΑΜΟΡΓΟΥ
6 ΑΝΑΦΗΣ
7 ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ
8 ΓΑΥΔΟΥ
9 ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
10 ΙΗΤΩΝ
11 ΚΑΣΟΥ
12 ΚΕΑΣ
13 ΚΙΜΩΛΟΥ
14 ΚΥΘΗΡΩΝ
15 ΚΥΘΝΟΥ
16 ΛΕΙΨΩΝ
17 ΜΕΓΙΣΤΗΣ
18 ΜΗΛΟΥ
19 ΝΙΣΥΡΟΥ
20 ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
21 ΠΑΤΜΟΥ
22 ΠΟΡΟΥ
23 ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
24 ΣΕΡΙΦΟΥ
25 ΣΙΚΙΝΟΥ
26 ΣΙΦΝΟΥ
27 ΣΚΥΡΟΥ
28 ΣΠΕΤΣΩΝ
29 ΣΥΜΗΣ
30 ΤΗΛΟΥ
31 ΥΔΡΑΣ
32 ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ
33 ΦΟΥΡΝΩΝ ΚΟΡΣΕΩΝ
34 ΨΑΡΩΝ
35 ΙΘΑΚΗΣ
36 ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ
37 ΠΑΞΩΝ

Επιπροσθέτως, ποσό ύψους 1.595.000€ κατανέμεται για τον ίδιο σκοπό στους ακόλουθους Δήμους καθώς και στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΩΡΩΠΟΥ
ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ
ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
ΠΑΤΡΕΩΝ
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ
ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
ΓΟΡΤΥΝΑΣ
ΛΗΜΝΟΥ
ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΤΟΠΕΙΡΟΥ
ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ
ΠΥΛΗΣ
ΔΕΛΦΩΝ
ΚΙΣΣΑΜΟΥ
ΧΙΟΥ
ΦΑΙΣΤΟΥ
ΑΡΧΑΝΩΝ-ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ
ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΔΩΔΩΝΗΣ
ΝΕΣΤΟΥ
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι από τον Νοέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, εκτός των προαναφερόμενων ποσών, προχώρησε σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση δήμων της χώρας με ποσό ύψους 6.400.000€ στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι 31 ορεινοί δήμοι.

Συνολικά από τον Νοέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει διαθέσει ποσό ύψους 9.845.000€ προς τους δήμους της χώρας για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνίες.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣΔΑ εξετάζει συνεχώς τα αιτήματα των δήμων προς την κατεύθυνση κάλυψης των επειγουσών αναγκών που έχουν δημιουργηθεί από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στον εισαγγελέα αργά το βράδυ η Στάη με τα 2,5 εκατ στη λίστα Μπόργιανς - Η απάντηση της Στάη



Στους οικονομικούς εισαγγελείς ( Παναγιώτη Αθανασίου, Ιωάννη Δραγάτσης και Ελένη Τουλουπάκη ), προσήλθε εδώ και λίγη ώρα ( Τρίτη, 20.00′ ) η πασίγνωστή δημοσιογράφος – παρουσιάστρια , μετά από την κλήση της από τις Αρχές, σχετικά με τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ που διατηρούσε στην ελβετική τράπεζα UBS και τα οποία δεν φαίνονται να έχουν δηλωθεί στις χρήσεις προηγούμενων ετών. Οι εισαγγελικές αρχές την ανακάλυψαν μέσω της λίστας Μπόργιανς όπως και άλλους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες και έλαβε προθεσμία λίγων ημερών προκειμένου να διεκπεραιώσει την εκκρεμότητα της και να συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους χιλιάδες καταθέτες που ελέγχουν οι εισαγγελικές αρχές, είναι και πολιτικά πρόσωπα εν ενεργεία και μη. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ακόμη τα πρόσωπα αυτά δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν σχετικά, καθώς η κατάθεση του καθενός δεν υπερβαίνει το ποσό των 500.000 ευρώ, ενώ οι οικονομικοί εισαγγελείς δεν έχουν φτάσει στον έλεγχό τους, μιας και στην παρούσα φάση εξετάζουν καταθέτες με ποσά άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Οι ίδιες τέλος πηγές αναφέρουν ανάμεσα σε άλλα ονόματα και εκείνο πολύ γνωστού επιχειρηματία από το χώρο της ενέργειας και των κατασκευών με κατάθεση – μαμούθ ύψους 200 εκατ ευρώ,αφορολόγητα …


Η απάντηση της Έλλης Στάη

«Συγκεκριμένα η πρόεδρος του ΤΗΕTOC.GR, δημοσιογράφος Έλλη Σταη σε σχέση με συκοφαντικά δημοσιεύματα αναφορικά με την αποκαλούμενη λίστα «Μπόργιανς» δηλώνει τα εξής:

Σε σχέση με συκοφαντικά δημοσιεύματα, στημένα πάνω σε ψεύδη και με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων σε βάρος της τιμής και της υπόληψής μου, δηλώνω τα ακόλουθα για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να ξεσκεπαστούν οι αθλιότητες των συκοφαντών και όσων τις αναπαράγουν.

1. Οι καταθέσεις μου και γενικά όλη η περιουσιακή μου κατάσταση είναι νόμιμες, διαφανείς και πλήρως φορολογημένες.

Στις ετήσιες φορολογικές δηλώσεις μου, όπως και σ’ εκείνες του "πόθεν έσχες", δηλώνω στο Ελληνικό Δημόσιο τα εισοδήματά μου, τις πηγές από όπου προέρχονται, τις τραπεζικές μου καταθέσεις και όλα γενικώς τα περιουσιακά μου στοιχεία.

Συκοφαντία λοιπόν πρώτη τα περί φοροδιαφυγής.

2. Η Πολιτεία γνωρίζει από τις δικές μου πλήρεις και ολοκληρωμένες δηλώσεις την αλήθεια ότι είμαι απολύτως νόμιμη. Όλα ήταν γνωστά και στη διάθεση των ελεγκτικών μηχανισμών της Πολιτείας.

Συκοφαντία δεύτερη λοιπόν ότι «βρήκε» για εμένα στοιχεία από τη λίστα «Μπόργιανς».

3. Εμφανίστηκα στους οικονομικούς εισαγγελείς, σεβόμενη τη λειτουργία τους, και παρέδωσα άμεσα αναλυτικό υπόμνημα και όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πλήρως την αλήθεια, όπως άλλωστε τη γνώριζε ήδη το Ελληνικό Δημόσιο από το παρελθόν.

Συκοφαντία λοιπόν τρίτη ότι τάχα ζήτησα προθεσμία.

Στον κανιβαλισμό που επικρατεί στον δημόσιο χώρο δεν θα επιτρέψω επ΄ουδενί τη σπίλωση του ονόματός μου ούτε τη χρησιμοποίησή του σε άθλια παιχνίδια εντυπώσεων. Θα υπερασπιστώ άφοβα και μέχρι τέλους στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια τα αυτονόητα έννομα αγαθά μου και όλοι όσοι δημιουργούν και αναπαράγουν τη συκοφαντία θα πληρώσουν.

Δίνω στη δημοσιότητα το υπόμνημα που κατέθεσα ήδη, γνωρίζοντας ότι γίνομαι υποψήφιος στόχος εγώ και τα οικεία μου πρόσωπα, εγκληματιών και τρομοκρατών και ας έχουν την ευθύνη εκείνοι, οι οποίοι όφειλαν να με προστατέψουν και δεν το έπραξαν».
Διαβάστε περισσότερα.... »
....