Διυλιστήριο: 01/29/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Επιτυχία για την Ελληνική διπλωματία: μπλοκάρονται όλες τις νέες κυρώσεις που ετοιμάζονταν κατά Ρωσίας!

Η  ελληνική κυβέρνηση συνεπικουρούμενη από τις κυβερνήσεις της Αυστρίας της Σλοβενίας και της Φινλανδίας ανάγκασαν το φιλοπόλεμο κονκλάβιο της ΕΕ σε άτακτη υποχώρηση μπλοκάροντας όλες τις νέες κυρώσεις που ετοιμάζονταν κατά της Ρωσίας!



Και δεν είναι μόνο αυτό. Αποφασίστηκε η παράταση των νυν κυρώσεων μόνο μέχρι το Σεπτέμβριο αντί για ένα έτος επιπλέον που θα αποφασιζόταν σήμερα.

Πρόκειται για μια πρώτη μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας η οποία σίγουρα συμβάλει στην σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής ασφάλειας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά τη σύσκεψη δήλωσε ότι «επελέγη ο διάλογος έναντι των κυρώσεων» για να προσθέσει ότι «Αφαιρέθηκε η πρόταση για νέες κυρώσεις. Οι διαπραγματεύσεις έληξαν με έναν καλό συμβιβασμό ανάμεσα στην ΕΕ και την Ελλάδα».

Από την κυβέρνηση τονίζεται ότι η Ελλάδα κατάφερε, σε συνεργασία με άλλες χώρες που παλεύουν για την εξεύρεση διπλωματικής διεξόδου στην Ουκρανία και για τη σταθερότητα της περιοχής, να ανατρέψει το ψυχροπολεμικό κλίμα υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Ρωσία.

«Οπως αποφασίστηκε από το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρά τα αρχικά μηνύματα διαφόρων κύκλων, δεν θα υπάρξει επέκταση των οικονομικών κυρώσεων.

Παράλληλα, οι υφιστάμενες κυρώσεις ανανεώνονται μόνο έως τον Σεπτέμβριο και όχι για ένα χρόνο, ενώ δεν υπήρξε ρητή αναφορά στην προσθήκη Ρώσων πολιτών σε καταλόγους ατομικών κυρώσεων.

Αποδείχθηκε σήμερα ότι άξονας της ευρωπαϊκής πολιτικής της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι η άκριτη ευθυγράμμιση με τις επιλογές άλλων, ούτε η μη διπλωματία, αλλά μόνο η ενεργητική, πολυδιάστατη δραστηριοποίηση της Ελλάδας στην ΕΕ» σημειώνεται από την κυβέρνηση.


Μογκερίνι: «Xάρη στη στάση της Ελλάδας φτάσαμε σε μια ουσιαστική απόφαση για την Ουκρανία»

Η ίδια η η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, αναλύθηκε σε ύμνους για την"εποικοδομητική και θετική στάση της Ελλάδας στη συζήτηση για τη Ρωσία" σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του έκτακτου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Η Φ.Μογκερίνι τόνισε ότι η στάση της Ελλάδας ήταν εποικοδομητικήκαι προσηλωμένη στη διατήρηση της ενότητας της ΕΕ. «Πιστεύω ότι ήταν ιδιαίτερα θετική στάση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουμε σε μια συναινετική ουσιαστική και αξιόπιστη απόφαση» δήλωσε χαρακτηριστικά η Φ. Μογκερίνι.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αποφάσισαν την παράταση, ως τον Σεπτέμβριο, της πρώτης δέσμης κυρώσεων σε βάρος αυτονομιστών Ουκρανών και φιλορώσων Ουκρανών.


Το "ευχαριστήριο" της Ρωσίας προς την Αθήνα ήταν άμεσο:


Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov δήλωσε στο CNBC ότι η Ρωσία θα εξέταζε την παροχή οικονομική βοήθεια στην καταχρεωμένη Ελλάδα λίγες μέρες αφού η νέα ελληνική κυβέρνηση αμφισβήτησε τις περαιτέρω κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της Ρωσίας, επιβεβαιώνοντας το defencenet.gr.

Ο Siluanov δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ζητήσει από τη Ρωσία βοήθεια, αλλά δεν απέκλεισε μία συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών εάν η Ελλάδα το ζητήσει.

«Λοιπόν, μπορούμε να φανταστούμε οποιαδήποτε κατάσταση, έτσι εάν μία τέτοια αίτηση υποβληθεί στη ρωσική κυβέρνηση, θα το εξετάσουμε σίγουρα, αλλά θα λάβουμε υπόψιν όλους τους παράγοντες των διμερών μας σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, επομένως αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω. Αν υποβλήθεί θα την εξετάσουμε» δήλωσε ο Siluanov στο CNBC σε μία αποκλειστική του συνέντευξη στη Μόσχα.

Όπως σημειώνει το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, οι δηλώσεις του Siluanov έρχονται δύο μέρες αφού η νέα αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας αποστασιοποιήθηκε από τις εκκλήσεις για αύξηση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας – υποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να κοιτάει προς την ανατολή, στη Ρωσία για υποστήριξη.

 defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ενα μεγάφωνο παγκόσμιας εμβέλειας το σπουδαιότερο όπλο του Αλέξη Τσίπρα

Του Νίκου Σταματάκη.

Δεν μπορεί κανείς παρά να επιδοκιμάσει το ξεκίνημα της κυβέρνησης Τσίπρα – που σε πολύ αντίξοες συνθήκες αναλαμβάνει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας. Ο γράφων είχε εν πολλοίς προβλέψει τούτο το «αισιόδοξο και ενωτικό σενάριο» δημιουργίας συμμαχικής κυβέρνησης με δεξιό κόμμα σε κείμενο που δημοσιεύθηκε την Πρωτοχρονιά (http://mignatiou.com/2015/01/to-esiodoxo-ke-enotiko-senario-gia-tin-ellada-tou-2015/). Απομένει βέβαια η επιλογή «ενωτικής» προσωπικότητας για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά προς το παρόν οι εξελίξεις μας επιβεβαιώνουν.

Αρκετά είναι τα θετικά στοιχεία που παρατηρήσαμε τις τελευταίες μέρες.

1). Η καταπληκτική ταχύτητα λήψης αποφάσεων και πολιτικών κινήσεων του νέου πρωθυπουργού και των στελεχών του. Οι συγκρίσεις είναι αδυσώπητες: Εκεί που ο προκάτοχός του (και θα ήταν σωστό να πούμε οι προκάτοχοί του τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια) χρειάζονταν μέρες ολόκληρες συσκέψεων, ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία με καταιγιστικούς ρυθμούς, σχηματίζοντας κυβέρνηση σε χρόνο ρεκόρ και λαβαίνοντας καίριες πολιτικές αποφάσεις. Αυτό δεν δείχνει μόνο εξαιρετική προετοιμασία αλλά και σπουδαίες ηγετικές ικανότητες. Παρά τις κάποιες αδέξιες κινήσεις και δηλώσεις ορισμένων η νέα κυβέρνηση ξεκινά κυριολεκτικά τρέχοντας…

2). Ας μας συγχωρήσουν οι διάφοροι «πικραμένοι» αναλυτές αλλά η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι καθόλου «αλλόκοτη» σύνδεση δύο ιδεολογικά αντίθετων κομμάτων. Ιδεολογικά αντίθετα κόμματα ήταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και όμως η συνεργασία τους δεν ενόχλησε τους ίδιους πικραμένους κονδυλοφόρους. Γιατί άραγε; Mήπως επειδή στις συνειδήσεις όλων μας η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είχαν καταλήξει να θεωρούνται αδελφά κόμματα ταυτισμένα με την διαιώνιση των διαπλεκομένων συμφερόντων και την κλοπή του δημοσίου χρήματος;

Ας μην ξενίζει λοιπόν η ιδεολογική διαφορά γιατί, όπως πολύ σωστά είπαν τόσο κ.Τσίπρας όσο και ο κ. Καμμένος, έχουμε στην ουσία μπροστά μας μια «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» ή «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας»… Μπορεί ο κ. Τσίπρας να αντικατέστησε το «εθνικής» ονομάζοντάς την «κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας», αλλά το νόημα παραμένει το ίδιο. Πρόκειται για μια ενωτική κυβέρνηση πίσω από την οποία στοιχίζεται η τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού λαού σε ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από το άθροισμα (41%) των δύο «αντιμνημονιακών» κομμάτων.

3) Η «ενωτική» στάση της νέας κυβέρνησης καθώς και ο βασικός στόχος της (να τεθεί δηλαδή η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους σε σωστά πλαίσια) εκφράστηκε με πολλαπλή συμβολικότητα από την επίσκεψη Τσίπρα αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, ένας από τους τουλάχιστον 300 τόπους μαρτυρίου των Ελλήνων αντιστασιακών κατά τη Γερμανική Κατοχή. Με μια απλή κίνηση που διάρκεσε ελάχιστη ώρα ο νέος πρωθυπουργός έστειλε εντός και εκτός – κυρίως εκτός – το μήνυμα ότι η ώρα του λογαριασμού έχει φτάσει. Και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η Ελλάδα θα προσέλθει περήφανη ως ίση προς ίσους, με όλο το τεράστιο ιστορικό βάρος να ζυγίζει στην πλάστιγγα υπέρ των δικαίων αιτημάτων της. Αλλωστε, όπως είχαμε πρόσφατα επισημάνει (http://mignatiou.com/2015/01/diexodi-pros-ti-diefthetisi-tou-chreous/), αυτή είναι η προσφορότερη διέξοδος για τη διευθέτηση του χρέους – δηλαδή η εν μέρει ανταλλαγή του με τα «μηδέποτε καταβληθέντα» χρεωστούμενα των Γερμανών…

3) Με θυελλώδεις ρυθμούς επέρχεται η αναγκαία μεταστροφή στην εξωτερική πολιτική, από την τυφλή προσήλωση στα κελεύσματα των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον σε μια πολύπλευρη ανάπτυξη των σχέσεων της χώρας. Οι πρέσβεις της Ρωσίας και της Κίνας ήταν οι πρώτοι που έγιναν δεκτοί στο Μέγαρο Μαξίμου και οι εξελίξεις είναι πράγματι δραματικές. Ο νέος πρωθυπουργός απέστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Ε.Ε. ότι η Ελλάδα (και αμέσως ακολούθησε και η Κύπρος) διαφωνούν κάθετα με την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία.

Και τι έπραξε η Δύση; Μήπως εξεμάνη; Μήπως άρχισε το τράβηγμα του αυτιού του «άτακτου νεανία» Αλέξη Τσίπρα; Όχι, βέβαια, το ακριβώς αντίθετο… Να «ο σεβασμός της ελληνικής ιδιαιτερότητας» από ευρωπαίους ηγέτες, να και τα θερμά τηλεφωνήματα από τον Ομπάμα και νάσου τελικά και η συνήθως «βωμολοχούσα» Βικτόρια Νούλαντ να δηλώνει ότι «δεν έχουν πρόβλημα οι ΗΠΑ» από την σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας… Μήπως γνωρίζει κανείς γιατί τώρα ξαφνικά δεν έχουν πρόβλημα οι ΗΠΑ; Να σας λύσω την απορία: Επειδή τώρα έχουν μπροστά τους ένα ηγέτη που κρατά ένα μεγάφωνο (μια «ντουντούκα» στην οικεία διάλεκτο του κ.Τσίπρα) παγκόσμιας εμβέλειας. Και ο οποίος εάν τυχόν βρεθεί στην θέση που βρέθηκε ο Κώστας Καραμανλής, δηλ. να απειληθεί η ζωή του από τις μυστικές υπηρεσίες της υπερδύναμης, δεν θα κρυφτεί και δεν θα διστάσει. Θα αρπάξει την ντουντούκα του και με αυτή θα προκαλέσει τεράστια ζημιά στα συμφέροντα εκείνων που τώρα ξαφνικά δεν ενοχλούνται από τις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας.

Με εκατοντάδες δημοσιογράφους των διεθνών μέσων επικοινωνίας σταθμευμένους μόνιμα στην Αθήνα, η «ντουντούκα» αυτή, αυτό το μεγάφωνο, είναι και το σπουδαιότερο όπλο του νέου Ελληνα πρωθυπουργού σχεδόν σε όλα τα μέτωπα. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες και κυρίως οι Γερμανοί φοβούνται την εξάπλωση των ιδεών του κ.Τσίπρα σε όλη τη Νότια Ευρώπη και πέρα από αυτή. Εάν λοιπόν δεν θέλουν να μείνουν μόνοι τους με τις αδιέξοδες πολιτικές λιτότητας πρέπει να συμβιβαστούν και να συνεργαστούν με την ΕΚΤ και με τον κ.Γιουνκέρ και με όλους όσους προτείνουν μέτρα χαλάρωσης της λιτότητας, ενίσχυσης των επενδύσεων και της αγοραστικής δύναμης που θα οδηγήσουν σε μια νέα οικονομική ανάπτυξη.

Ο Αλέξης Τσίπρας «σαν έτοιμος από καιρό» άρπαξε την ευκαιρία. Εθεσε το ελληνικό πρόβλημα σε ευρωπαϊκά πλαίσια, πρότεινε πανευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος και σε καμία περίπτωση δεν έθεσε σε αμφιβολία τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Με καθησυχαστικές κινήσεις προς Ανατολή και Δύση βαδίζει «στην τιμή και τη συνείδησή του»… Οι Αμερικανοί τον θέλουν σύμμαχο επειδή είναι σε θέση να βάλει φραγμό στους ξεροκέφαλους – κυριολεκτικά ανεπίδεκτους μαθήσεως – στα οικονομικά Γερμανούς… Ο Ολάντ τον κάλεσε στο Παρίσι γιατί από μόνος του δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την Μέρκελ, ο Πούτιν τον χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την ανόητη στάση των Ευρωπαίων στην Ουκρανία, και η Κίνα θέλει να εξασφαλίσει και να επεκτείνει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα και στην Ευρώπη…

Οι ξένοι πολιτικοί και αναλυτές είναι επίσης πολύ καλά μελετημένοι. Γνωρίζουν ότι εκτός από την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, για μια μόνιμη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση απαιτείται τιθάσευση της περίφημης «διαπλοκής», των γνωστών «νταβατζήδων» – κατά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή – της ελληνικής πολιτικής ζωής. Ποντάρουν λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ για το τιτάνιο αυτό έργο. Και μέχρι στιγμής εκείνος ανταποκρίθηκε τοποθετώντας σε καίριες θέσεις εγνωσμένους διώκτες της διαφθοράς. Ας μην έχει κανείς αμφιβολία ότι σε ένα λαό που ψήφισε με τόση οργή, η δίωξη της διαφθοράς θα είναι το απόλυτο πυρηνικό όπλο στην «ντουντούκα» του Αλέξη Τσίπρα κυρίως στο εσωτερικό αλλά και διεθνώς… Το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και οι ευρωπαϊκές χώρες γνωρίζουν ότι έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρουν τα λεφτά τους εάν πληρώσουν εκείνοι που «μαζί τα έφαγαν» και περιλαμβάνονται στην περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» και στα διάφορα cd που τρώνε σκόνη στα συρτάρια του Εισαγγελέα…

Και ας μην αρχίσουν ορισμένοι ότι «ο Τσίπρας είναι τυχερός» που αναδείχτηκε πρωθυπουργός μέσα σε ένα γενικό κλίμα «χαλάρωσης της λιτότητας»… Είναι γνωστή αλήθεια ότι η τύχη βοηθά τους τολμηρούς… Είχαν και άλλοι τις ευκαιρίες – με τα Ζαππεια 1 και 2 και τις υψηλόφωνες διακηρύξεις – και τις αντάλλαξαν με κωλοτούμπες για την καρέκλα της εξουσίας…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Παρακαλούνται οι διάφοροι «δήθεν ευσεβείς» και «δήθεν Χριστιανοί» να αφήσουν κατά μέρος τα περί «πολιτικού όρκου» κλπ… Ο Χριστιανισμός όχι μόνο δεν επιβάλλει αλλά απαγορεύει την ορκωμοσία καθ’εαυτή… Από την άλλη πλευρά δεν χρειάζεται να θυμηθούμε τι είδους εγκλήματα διέπραξαν τα τελευταία 40 χρόνια οι διάφοροι υποκριτές ασυνείδητοι που έβαζαν το βρώμικο χέρι τους στο Ιερό Ευαγγέλιο για να ορκιστούν Πίστη στο Σύνταγμα και τους Νόμους – τους οποίους όμως παραβίαζαν με την πρώτη ευκαιρία…

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Reuters: «Σε κατάσταση σοκ οι Γερμανοί από τις πρώτες κινήσεις Τσίπρα»

«Σε κατάσταση σοκ οι Γερμανοί από τις πρώτες κινήσεις Τσίπρα» είναι ο τίτλος άρθρου του πρακτορείου Reuters, το οποίο περιγράφει την ανησυχία που επικρατεί στη Γερμανία - και όχι μόνο- για τα σχέδια του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Οι πρώτες κινήσεις του ως πρωθυπουργός ήταν να επισκεφθεί το μνημείο του Β' Παγκόσμιου Πολέμου στην Καισαριανή και να δεχτεί τον Ρώσο πρέσβη πριν δεχτεί οποιονδήποτε άλλον, κινήσεις που δεν έμειναν απαρατήρητες από τη Γερμανία.

Άλλο ένα «πλήγμα» ήταν η κριτική του Τσίπρα στην ανακοίνωση της Ε.Ε. για τις νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία.

«Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην Ε.Ε. αλλά κι ερωτηματικά για το αν θα μπορέσει να διατηρήσει την εύθραυστη ομοφωνία απέναντι στη Μόσχα» αναφέρει το Reuters. Ορισμένοι μάλιστα θεωρούν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί ακόμα και να προσφέρει στην Ελλάδα την οικονομική βοήθεια που χρειάζεται για να την πάρει με το μέρος της.

«Η εκτίμηση της Άγκελα Μέρκελ ήταν ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, θα είναι μια οριακή νίκη κι ένας δύσκολος σχηματισμός κυβέρνησης, αλλά ακόμα κι αν τα κατάφερνε, η νέα κυβέρνηση θα πραγματοποιούσε στροφή από τη σύγκρουση προς τον συμβιβασμό» εξηγεί το Reuters και συνεχίζει:

«Αντίθετα, έχει δείξει, ήδη από τις πρώτες μέρες στην εξουσία, ότι δεν προτίθεται να υποχωρήσει, προκαλώντας νευρικότητα και σοκ στους Γερμανούς αξιωματούχους».

«Αναμφίβολα, ήταν μεγάλη έκπληξη το μέγεθος της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και η ταχύτητα με την οποία σχημάτισε κυβέρνηση» δήλωσε στο πρακτορείο ένας Γερμανός αξιωματούχος. Σύμφωνα με άλλο αξιωματούχο, η συμμαχία του Τσίπρα με τους ΑΝ.ΕΛ. είναι κακός οιωνός, ενώ ένας τρίτος δήλωσε "έκπληκτος" από τις ενέργειες του πρωθυπουργού.

Πάντως αξιωματούχοι κοντά στην Γερμανίδα καγκελάριο πιστεύουν ότι στο τέλος ο Αλέξης Τσίπρας θα αλλάξει πορεία και θα συμφωνήσει στις μεταρρυθμίσεις στις οποίες επιμένουν το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες, αναφέρει, προσθέτοντας όμως ότι οι τελευταίες εξελίξεις έχουν προκαλέσει αμφιβολίες για αυτό.

Ένας ανώτατος Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον Ματέο Ρέντσι, αποτελούν μέρος της νέας γενιάς Ευρωπαίων ηγετών, που δεν φοβούνται να τα βάλουν με τη Μέρκελ και να ταρακουνήσουν την ευρωπαϊκή πολιτική.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν προέρχεται από το σύστημα, είναι αστίλβωτος, γεμάτος αυτοπεποίθηση κι έχει τη στήριξη των Ελλήνων. Είναι φανερό ότι δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα με αυτόν» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τρία κομμάτια η Νέα Δημοκρατία



Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται τα σενάρια για την διαδοχή, με τους υποψήφιους αρχηγούς να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις.
Σε περίπτωση αποχώρησης του Σαμαρά (που οι πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση είναι πολύ έντονες), ήδη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο Μάκης Βορίδης, υποστηριζόμενος από Γεωργιάδη, Πλεύρη κτλ. Συνεργάτες του, μάλιστα, διατυμπανίζουν για την μεγάλη εκλογική επιτυχία σε σταυρούς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι υπεύθυνοι που η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ δεν ήταν μεγαλύτερη.
Το επόμενο στρατόπεδο είναι της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, υποστηριζόμενη από Κυριάκο, Χατζηδάκη, Μαρκογιαννάκη, κτλ, όπου θεωρούν υπεύθυνους για αυτήν την εκλογική κατρακύλα, το παραπάνω στρατόπεδο, οι οποίοι εφάρμοσαν κατά την προεκλογική περίοδο την πολιτική του φόβου και της καταστροφής και τελικά πιστεύουν ότι όλο αυτό έφερε αντίθετα αποτελέσματα.
Το τρίτο στρατόπεδο είναι του κυρίου Δένδια, όπου δεν εντάσσεται στο στρατόπεδο της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, θεωρεί ότι έχει πετύχει ως υπουργός στις όποιες θέσεις του ζητήθηκε, εφάρμοσε την πολιτική σεμνά και ταπεινά κατά την διάρκεια όλη της προεκλογικής περιόδου.
Και τα τρία στρατόπεδα δεν φαίνεται να βρίσκουν σημεία σύγκλησης.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, δεν έχει μπει στο σενάριο της διαδοχολογίας και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι ενδιαφέρεται.

http://diulistirio.blogspot.gr/  
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σύσσωμος ο Ελληνισμός κατά των Ρωσικών κυρώσεων – Σκληρή ανακοίνωση και από την Λευκωσία.

Έντονη δυσαρέσκεια και ενόχληση προκάλεσε και στη Λευκωσία η σύνταξη δήλωσης από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για προτεινόμενες νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση και εύλογος χρόνος στα κράτη-μέλη να τοποθετηθούν.

Η τοποθέτηση της κυπριακής κυβέρνησης ακολουθεί ανάλογη της ελληνικής, που εκφράστηκε την Τρίτη με ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά της πρωτοβουλίας της επιτρόπου Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία προέβη σε δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ» για την ουκρανική κρίση, χωρίς να ερωτηθεί η ελληνική κυβέρνηση.

Τη δυσφορία της ελληνικής κυβέρνησης διατύπωσε τόσο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με την ίδια, όσο και η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ.

Σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας Πρωθυπουργού Δημήτριος Τζανακόπουλος τόνισε:

«Η δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ» που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας.
Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρωθυπουργού με την ΥΕ/ΕΕ κ. Μογκερίνι, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ».

Από την πλευρά της Λευκωσίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, είπε ότι η Κύπρος διαχώρισε τη θέση της και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της τόσο επί της διαδικασίας, όσο και επί της ουσίας.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι το κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε ως δήλωση των 28 αρχηγών κρατών, κοινοποιήθηκε σε ένα μόνο άτομο κάθε κράτους-μέλους, αντί σε τρία, όπως γινόταν έως σήμερα, ενώ δόθηκε ελάχιστος χρόνος, δηλαδή μόλις τρεις ώρες, για να υποβληθούν σχόλια.

Είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί σήμερα σε επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων και αύριο στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών, στην οποία θα τεθούν επί τάπητος οι ευρωρωσικές σχέσεις.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διατύπωσε την εκτίμηση ότι λόγω της αντίδρασης πολλών κρατών-μελών το κείμενο δεν πρόκειται να υιοθετηθεί. Είπε επίσης ότι η Κύπρος θεωρεί πως ο ορθός τρόπος για επίλυση της Ρωσοουκρανικής κρίσης είναι εκείνος της διπλωματίας και όχι η επιβολή κυρώσεων


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προς φαρισαίους ''χριστιανούς'' το ανάγνωσμα..

     Κατά Ματθαίον: ᾿Εγὼ δὲ λέγω ὑμῖν μὴ ὀμόσαι ὅλως· (η επί του Όρους ομιλία)

Άσχετο:
Τί θα γίνει ρε παλικαρόπουλε με σένα; Δεν θα' απαλλαγούμε ποτέ απ' την φάτσα σου;
Googlάρει κάποιος να βρει καμιά φωτογραφία για τους φαρισαίους, τσουπ! πετιέται η μούρη σου! Νισάφι πιά! Έλεος! Φτάνει! Πώς το λένε; Δεν θέλουμε να σε ξαναδούμε! Μπαααα..

Στο θέμα μας τώρα.
Εξανέστησαν οι κάνοντες μεγαλόσταυρους και γονυκλησίες πριν πιάσουν τις μίζες,
..οι θεομπαίχτες που ορκίστηκαν δεκαπέντε φορές ίσαμε τώρα στο Ευαγγέλιο, πως θα ''φυλάγουν το Σύνταγμα και τους νόμους'',
..το ίδιο Σύνταγμα που έκαναν κ@λόχαρτο να σκουπίζεται η Σοφάρα τώρα που ήρθαν οι αριστεροί και θα μας πάρουν το κανονικό,
..έσκισαν τα ιμάτια και τα καλσόν τους (άντρες και γυναίκες), που ο νέος πρωθυπουργός και πολλοί της νέας κυβέρνησης προτίμησαν να δώσουν πολιτικό αντί για θρησκευτικό όρκο,
..σεβόμενοι έτσι: πρώτον αυτά που οι ίδιοι πιστεύουν, δεύτερον τα παντελόνια που φοράνε (άντρες και γυναίκες), και τρίτο και σπουδαιότερο τον λαό που τους εξέλεξε.

Δεν είπαν ψέματα, δεν κρύφτηκαν πίσω απ' τα αρχιεπισκοπικά ράσα, δεν ατίμασαν τον όρκο τους πριν καν τον δώσουν!
Ορκίστηκαν στην προσωπική τους τιμή.
Αλλά η προσωπική τιμή, είναι μία έννοια άγνωστη γι αυτούς που ως τώρα κυβερνούσαν.
Μία ποσότητα αμελητέα.

Τί να καταλάβουν άρα από την βαρύτητα ενός τέτοιου όρκου;
Ποιά τιμή να επικαλεστούν οι απάτριδες,
..οι αργυρώνητοι προδότες του λαού και της πατρίδας,
..που έχουν και μούτρα και μιλάνε ακόμα, και κρίνουν τους άλλους!

"Μα την πίστη μου!" ορκίζονταν οι οπλαρχηγοί του '21, και η πίστη τους αυτή μπορεί να ήταν απ' την χριστιανική,
..μέχρι την πίστη στα άγραφα όσια και ιερά του γένους και της φυλής, στο αίμα και στους τάφους των προγόνων, στην συνείδηση και τις εσωτερικές αξίες του καθενός!
Αυτοί είναι όρκοι με αξία!
Τ' άλλα είναι σώου και στάχτη στα μάτια του κόσμου, και ''επιχειρήματα'' μαύρου κουτσομπολιού για τις θεούσες κάθε απόχρωσης και θρησκείας.

Κριτική θα κάνουμε στη νέα κυβέρνηση πάνω στις πράξεις της. Στην ουσία. Στην αβάσταχτη καθημερινότητα του πολίτη.
Έρχεται και η κριτική,
..αλλά όχι αυτή που θέλουν τα πρωινάδικα και τα μεσημεριανάδικα των εθνικών εργολάβων και προμηθευτών,
..αλλά αυτή που θα κάνει ο λαός!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....