Διυλιστήριο: 01/28/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Τριμερής Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ: εξαγγέλθηκε υποθαλάσσιος αγωγός

Απόλυτα επιτυχή και ιστορική χαρακτήρισε την συνάντηση ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας πως τέθηκαν τα θεμέλια για μια μεγάλη συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο σε θέματα ενέργειας και ασφάλειας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τα όσα συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν.

Όπως είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, συμφωνήθηκε η άμεση εκμετάλλευση των κοιτασμάτων Φυσικού αερίου. Αποφασίστηκε η δημιουργία τριμερούς επιτροπής για τη δημιουργία υποθαλάσσιου αγωγού από το Ισραήλ και την Κύπρο προς την Ελλάδα και μετά στην Ευρώπη. Ο αγωγός θα έχει και υποβρύχιο ηλεκτρικό καλώδιο μεταξύ των τριών χωρών, για την από κοινού χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, που θα παράγεται από το φυσικό αέριο.

Συμφωνήθηκε η συνεργασία στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, τον τουρισμό, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας από εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, η συνεργασία στην πυρόσβεση, την έρευνα και διάσωση και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Όλα αυτά με σκοπό την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, όπως τονίστηκε και από τους τρεις ηγέτες.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας είπε πως οι τρεις χώρες στέλνουν ένα σημαντικό μήνυμα. Ενώνοντας τις δυνάμεις των χωρών, επιθυμία είναι να προαχθεί η ευημερία.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε πως είναι στρατηγική επιλογή της Ελλάδας αυτή η τριμερής συνεργασία, προς όφελος όλων. Συνεργασία βασισμένη στην καλή γειτονία. Η τριμερής συμφωνία δεν στρέφεται εναντίον τρίτων, αλλά αποτελεί παράδειγμα για όλους.

Όπως ειπώθηκε, αποφασίστηκε η σύσταση κοινής ομάδας συντονισμού για επίβλεψη της προόδου όσων συμφωνήθηκαν, εντός έξι μηνών, οπότε οι ηγέτες θ ξανασυναντηθούν.

Η Ελλάδα επιθυμεί να παίξει τον ρόλο της γέφυρας και της μεταφοράς ενέργειας προς την Ευρώπη, μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου και καλωδίου ηλεκτρικής ενέργειας, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Συμφωνήθηκε επίσης, προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων μέσω μνημονίου των τριών χωρών, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η ασφάλεια στην περιοχή.

Με πολύ προσεκτικές διατυπώσεις, οι ηγέτες αναφέρθηκαν σε δίκαιη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα και το Παλαιστινιακό.

Οι κοινές δηλώσεις των ηγετών κρίνονται προσεκτικές και καλοδιατυπωμένες, ώστε να ικανοποιηθεί και η Αίγυπτος, που συμμετέχει στην άλλη τριμερή συμμαχία – συνεργασία, Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου.

Έτσι, εάν οι τέσσερεις ιστορικές χώρες, που συνδέονται στενά εδώ και 4000 χρόνια (Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος, Ισραήλ) καταφέρουν να δημιουργήσουν έναν ισχυρό και αποδοτικό άξονα στην Ανατολική Μεσόγειο, τότε ο οποιοσδήποτε θελήσει να δημιουργήσει προβλήματα, θα έχει να αντιμετωπίσει 4 χώρες, που και στρατιωτικά, οι τρεις εξ αυτών, είναι πανίσχυρες.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πορτογαλία: H κυβέρνηση καταργεί μέτρα λιτότητας – Κλιμάκιο έστειλε στη χώρα η τρόικαΤην πρώτη της επίσκεψη στην Πορτογαλία κάνει η τρόικα των διεθνών πιστωτών της Πορτογαλίας (ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ) μετά την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση του σοσιαλιστή Αντόνιου Κόστα που, με τη στήριξη των συμμάχων του της ριζοσπαστικής αριστεράς, έχει αρχίσει να «ξηλώνει» μια σειρά από μέτρα λιτότητας.

Ενάμιση χρόνο μετά την έξοδο της Πορτογαλίας από το μνημόνιο, το σχέδιο διάσωσης ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ, η τρόικα συνεχίζει να επισκέπτεται τη χώρα δύο φορές τον χρόνο και θα δίνει το παρών μέχρι το 2035, δηλαδή μέχρι να αποπληρωθεί το 75% των δανείων που έχουν χορηγηθεί στη Λισαβόνα.

Το τεχνικό κλιμάκιο, που θα παραμείνει μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου στη χώρα, θα εξετάσει τον προϋπολογισμό του 2016 που έχει υποβάλει η Πορτογαλία στις Βρυξέλλες. Οι προβλέψεις της κυβέρνησης όσον αφορά την ανάπτυξη έχουν χαρακτηριστεί «μη ρεαλιστικές» από τους οίκους αξιολόγησης Fitch και Moody’s.

Η κατάθεση του προϋπολογισμού καθυστέρησε λόγω της διεξαγωγής των εκλογών στις 4 Οκτωβρίου. Για το 2016 η κυβέρνηση εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα αγγίξει το 2,1%, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της Πορτογαλίας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολογίζουν ότι θα είναι μικρότερη, στο 1,7%. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση ωστόσο θεωρεί ότι η αύξηση του εισοδήματος των νοικοκυριών λόγω της άρσης ορισμένων μέτρων λιτότητας που εφάρμοζε από το 2011 η προηγούμενη, κεντροδεξιά κυβέρνηση, θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

Ταυτοχρόνως, η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα περιορίσει το δημόσιο έλλειμμα στο 2,6% του ΑΕΠ φέτος, από 4,5% που ήταν το 2015.

Η κυβέρνηση έχει αναθεωρήσει ορισμένα μέτρα, για παράδειγμα κατήργησε τις περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ελάφρυνε έναν πρόσθετο φόρο εισοδήματος και αναπροσάρμοσε τις κοινωνικές παροχές, το συνολικό κόστος των οποίων ανέρχεται στο 1,01 δισεκ. ευρώ.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λίστα Μπόργιανς: Δεσμεύουν λογαριασμούς 24 Ελλήνων καταθετών

Εκατοντάδες καταθέτες καλούνται ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων
Εικοσιτέσσερις Έλληνες καταθέτες, οι οποίοι περιλαμβάνονται στη λίστα Μπόργιανς με περισσότερο από ένα εκατομμύριο ο καθένας στην ελβετική τράπεζα UBS, είναι οι πρώτοι που "στριμώχνονται" από τη Δικαιοσύνη. Οι οικονομικοί εισαγγελείς αποφάσισαν την άμεση δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων, ακινήτων λογαριασμών και αξιόγραφων.

Εδώ και περισσότερες από δέκα ημέρες οι εισαγγελικοί λειτουργοί μαζί με κλιμάκιο εφοριακών, έχουν ξεκινήσει τον έλεγχο της λίστας που εστάλη από το γερμανικό κρατίδιο Ρηνανίας- Βεσφαλίας και πλέον εκατοντάδες καταθέτες καλούνται ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως φοροδιαφυγή ή ακόμη και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Οι εισαγγελείς Παν. Αθανασίου, Γαλ. Μπρης, Ιω. Δραγάτσης και Ελένη Τουλουπάκη, άρχισαν να καλούν καταθέτες της UBS, κατευθείαν με την ιδιότητα του υπόπτου, ιδίως στις περιπτώσεις οπου εμφανίζονται μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις καταθέσεις και στις φορολογικές δηλώσεις.

Μάλιστα, οι δεσμεύσεις των περιουσιακών στοιχείων αναμένεται να κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες καθώς καθημερινά τουλάχιστον εκατό κλήσεις φεύγουν από τους οικονομικούς εισαγγελείς για καταθέτες τόσο της λίστας Ρηνανίας- Βεσφαλίας, όσο και για εκείνη των χαρτοφυλακίων. Η τελευταία περιλαμβάνει καταθέτες που αγόρασαν ομόλογα αλλοδαπού δημοσίου, κυρίως ΗΠΑ και Γερμανίας- και με εντολή τους τα έβγαλαν στο εξωτερικό.

Στόχος τους είναι όποιος έχει φοροδιαφύγει να καταβάλει τα οφειλόμενα σε φόρους και πρόστιμα, προκειμένου να μην υπάρξουν ποινικές εμπλοκές. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές δε, τα ποσά που αναμένεται να εισπραχθούν, αν οι ελεγχόμενοι καταθέτες πληρώσουν, εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 80 με 100 εκ. ευρώ.

Πηγή news247.gr

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δυστοπία..

     Όχι. Η φωτογραφία δίπλα δεν είναι από το μάζεμα εβραίων και λοιπών μειονοτήτων έξω απ' το Νταχάου.
Είναι όμως κάτι παρόμοιο.
Είναι πρόσφυγες που περιμένουν στην σειρά στα σύνορα της Δανίας, υπομονετικά για να τους κατάσχουν χρήματα και τιμαλφή,
..ώστε να μπορέσουν να
εισέλθουν στον παράδεισο του ευρώ και της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Η διαφορά της ναζιστικής Γερμανίας του '40 από την ναζιστική Ευρώπη του σήμερα δεν είναι παρά μιά έγχρωμη από μιά ασπρόμαυρη φωτογραφία. Αφαίρεσε το χρώμα από μιά σύγχρονη εικόνα και γυρνάς αυτομάτως 70 χρόνια πίσω!

Ακολουθώντας τα βήματα της Ελβετίας και της νοτίου Γερμανίας, το κοινοβούλιο της Δανίας ψήφισε το νομοσχέδιο, το οποίο επιτρέπει στην αστυνομία να πραγματοποιεί έρευνες σε αιτούντες άσυλο την ώρα που αυτοί θα φτάνουν στη χώρα και να κατάσχει αντικείμενα που θεωρεί μη απαραίτητα,
..καθώς και μετρητά και τιμαλφή αξίας άνω των 10.000 δανέζικων κορωνών (περίπου 1350 ευρώ).
Με δυό λόγια οι νέοι σκλάβοι θα εισέρχονται στον παράδεισο μόνο με ό,τι φοράνε, τα κλινοσκεπάσματά τους αν έχουν, και με χρήματα έως 1350 ευρώ!

Όπως καταλαβαίνουμε η δυστοπία είναι ήδη εδώ και υπαρκτή.
Όλα τα αριστουργήματα ενός μελλοντολογικού κινηματογράφου που προφήτευαν έναν φανταστικό κόσμο, μιά δυστοπία, απόλυτης δυστυχίας,
..από το ''Brasil'' και το ''1984'' ως το ''Blade Runner'', τον ''Θαυμαστό Καινούριο Κόσμο'', το ''Κουρδιστό Πορτοκάλι'' και το ''Dark City'',
..είναι ήδη εδώ υπαρκτά.

Και είναι τούτη η ήδη έτοιμη και στημένη δυστοπική Ευρώπη που επανέρχεται με νέες απαιτήσεις,
..και μας ζητάει κι άλλα δημοσιονομικά μέτρα, και πωλήσεις ''κόκκινων'' δανείων χωρίς διακρίσεις,
..και μας προτείνει μέσω των ''παπαγάλων'' των διεθνών ΜΜΕ ως ''λύση''(!) να ανταλλάξουμε μέρος απ' το δημόσιο χρέος(;) μας,
..μετατρέποντας την χώρα σε γκέτο μεταναστών, αποθήκη και κολαστήριο ψυχών και σωμάτων.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ: ''ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ''!
Γι αυτό το πράγμα διαδήλωναν οι υπερασπιστές του ''ΝΑΙ'' στο δημοψήφισμα.

Και είναι αυτοί οι ''εταίροι'' που προτίμησε να κάνει σύμμαχους κι αφεντικά η ''πρώτη φορά αριστερά'' κυβέρνηση, αντί για τον λαό που την έφερε στην εξουσία,
..ελπίζοντας επιτέλους σε μιά κυβέρνηση ελλήνων και όχι ξεπουλημένων νεοταξιτών.

Ό,τι και να πούμε, ό,τι και να περιγράψουμε, τα πράγματα και η αληθινή κατάσταση είναι δέκα φορές χειρότερα.
Τα μπλόκα των αγροτών δεν φτάνουν.
Χρειάζονται τα μπλόκα των κορμιών όλων μας για να ανακόψουμε την βαρβαρότητα της ''πολιτισμένης'' Ευρώπης.
Με κάθε κόστος.

Εξέγερση τώρα!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποια είναι η Μαρέβα Κυριάκου Μητσοτάκη - Ξεκίνησε να εργάζεται στην Deutsche Bank

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στην οικογένεια μου. Στη Μαρέβα, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη. Χωρίς την αγάπη τους και τη στήριξη τους δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ

Μ’ αυτά τα λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωνε τη δήλωσή του, αμέσως μετά την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίαςˑ στην οικογενειακή φωτογραφία, την πρώτη με εκείνον στο τιμόνι της γαλάζιας παράταξης, περιστοιχίζεται από τα παιδιά του και τη γυναίκα του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι είναι στο πλευρό του πάνω από δύο δεκαετίες.

Συναντήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ’90 όταν και οι δυο τους έκαναν μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard. Όπως ο Κυριάκος, έτσι και η πολωνικής καταγωγής Μαρέβα -με ρίζες και στη Χίο και την Αίγυπτο- έχει περάσει από την αφρόκρεμα των Πανεπιστημίων της Ivy League, με τελευταίο σταθμό το Harvard και τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων. Όπως έχει πει σε μια από τις ελάχιστες κοινές συνεντεύξεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

Αυτό που ποτέ δεν χάνεται είναι οι σπουδές, η μόρφωση (και οι γνωριμίες)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Ο αιγυπτιώτης παππούς της, Φίλιππος, ήταν ναυπηγός, Πρόεδρος του νορβηγικού νηογνώμονα Det Norske Veritas. Ο έτερος παππούς, Ματίας, ευεργέτης και χορηγός μεγάλων δωρεών, είχε δική του φαρμακοβιομηχανία στη Βαρσοβία. Ο γιος του, πατέρας της Μαρέβα, συνέχισε τις φαρμακευτικές δραστηριότητες της οικογένειας, με έδρα το Λονδίνο. Γνωστός συλλέκτης σπάνιων έργων, σημαντικών νομισμάτων και γραμματοσήμων -για πολλά χρόνια είχε δική του γκαλερί στη Βρετανία, τηνGrabowski Gallery. Μετέδωσε στην κόρη του την αγάπη του για τις τέχνες.

Το 1996, η Μαρέβα ξεκίνησε να εργάζεται στην Deutsche Bank. Το 2007 ίδρυσε την MG Capital Advisors S.A. (Wealth Management, Deal Οrigination και Private Εquity) και το 2010 την Eternia Capital (επενδύσεις Hedge Fund).

Κι έπειτα, μέσα στην κρίση, πήραν την απόφαση με τη φίλη της Δήμητρα Κολοτούρα να στήσουν τη δική τους επιχείρηση. Έτσι το 2012 λάνσαραν την Zeus + Dione, εταιρεία η οποία δημιουργεί σύγχρονα αξεσουάρ και ρούχα, εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση και κατασκευασμένα με μεράκι από Έλληνες δημιουργούς και τεχνίτες. Αποδείχτηκε ότι έπραξαν άριστα.

Παράλληλα, η Μαρέβα αναλαμβάνει την αντιπροεδρία της Endeavor Greece, του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που ανοίγει τοπικό γραφείο στην Αθήνα για τη στήριξη της εγχώριας επιχειρηματικότητας.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπουργείο υγείας: Το ΕΣΥ θα ενισχυθεί με 2.440 μόνιμες προσλήψεις


Υπουργείο υγείας: Το ΕΣΥ θα ενισχυθεί με 2.440 μόνιμες προσλήψεις 

Εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η κατανομή για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, εκατόν μίας (101) θέσεων τακτικού προσωπικού Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.E.), σε φορείς του Υπουργείου Υγείας για το έτος 2016. Με τον τρόπο αυτό πραγματοποιείται το πρώτο μικρό αλλά σημαντικό βήμα ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, βήμα που θα συμπληρωθεί με τη 2η δέσμη των 2.440 προσλήψεων που ακολουθεί και αφορά μόνιμες θέσεις όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό). 

 Οι θέσεις αυτές αποτελούν τμήμα της συνολικής προκήρυξης των 985 μόνιμων νοσηλευτών, παραϊατρικού και υγειονομικού προσωπικού που για πρώτη φορά προκηρύχθηκαν στο ΕΣΥ μετά από 6 χρόνια. 

Μετά την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων της Προκήρυξης 4Κ/2015 (ΦΕΚ 5/15-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.) για την πλήρωση των παραπάνω θέσεων, το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για το διορισμό του άνωθεν προσωπικού. Όπως προβλέπεται από το νόμο, σε εξαιρετικές περιπτώσεις για την κάλυψη ιδιαίτερης σημασίας επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών, επιτρέπεται η πρόσληψη των προσωρινά διοριστέων υποψηφίων έως ότου εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων. 

Οι αρμόδιοι φορείς του Υπουργείου Υγείας καλούν τους ενδιαφερόμενους να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψής τους και να αναλάβουν υπηρεσία στο αμέσως επόμενο διάστημα. 

 Τα προσωρινά αποτελέσματα της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) της Προκήρυξης 4Κ/2015 αναμένονται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. 

Με τον τρόπο αυτό πραγματοποιείται το πρώτο μικρό αλλά σημαντικό βήμα ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, βήμα που θα συμπληρωθεί με τη 2η δέσμη των 2.440 προσλήψεων που ακολουθεί και αφορά μόνιμες θέσεις όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό).


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Και με τη βούλα η κατάσχεση των τιμαλφών των προσφύγωνΕγκρίθηκε από την Βουλή της Δανίας ο νόμος για την παρακράτηση μετρητών και άλλων πολύτιμων αντικειμένων προσφύγων και μεταναστών, που καταθέτουν αίτηση ασύλου στη χώρα.

Οι νεοαφιχθέντες θα πρέπει να πληρώνουν πλέον για να φιλοξενηθούν στη Δανία και από όσα μεταφέρουν μαζί τους, θα μπορούν να κρατούν περιουσιακά στοιχεία αξίας έως 1.340 ευρώ περίπου.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης μειοψηφίας του φιλελεύθερου Λαρς Ράσμουσεν υπερψήφισαν 81 βουλευτές και 27 καταψήφισαν από τους 109 παρόντες. «Ναι» είπαν οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες και το ακροδεξιό, ξενόφοβο Κόμμα του Λαού της Δανίας- τα δυο μεγαλύτερα κόμματα της Βουλής.

Η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για το «πιο παρεξηγημένο σχέδιο νόμου στην ιστορία της Δανίας», υποστηρίζει ότι η διαδικασία στόχο έχει να καλύψει τις δαπάνες διαβίωσης των προσφύγων στα κέντρα ασύλου και είναι παρόμοια με αυτή που ισχύει για τους Δανούς πολίτες που θέλουν να διεκδικήσουν κοινωνικά επιδόματα.

Η σκληροπυρηνική Ινγκερ Στόιμπεργκ

Στο γραφείο της, γράφει η Deutsche Welle, έφθασε ένα γράμμα από τον Δανό συγγραφέα Christian Mørk, που περιείχε μια βέρα και ένα σημείωμα από τον αποστολέα: «Ο προ-προπάππος μου ήρθε στη Δανία από την Ρωσία την δεκαετία του 1860», γράφει. «Και εξ'όσων γνωρίζω κανείς δεν ζήτησε από την προ-προγιαγιά μου να παραδώσει τα τιμαλφή της όταν έφθασε στα σύνορα. Αλλά αναλογιζόμενος αυτούς που τώρα θα υποστούν αυτή την ταπείνωση, σας στέλνω την βέρα της»

Ως απάντηση η υπουργός έγραψε στο Facebook:

«Γνωρίζω ότι ορισμένα διεθνή μέσα ενημέρωσης διαμαρτύρονται διότι η Δανία στο μέλλον θα κατάσχουν τιμαλφή από τους πρόσφυγες προκειμένου να πληρώσουν για την διαμονή τους στα κέντρα ασύλου. Η κριτική είναι αδικαιολόγητη αφού ο νόμος ήδη προβλέπει οι Δανοί πολίτες να πουλάνε περιουσιακά τους στοιχεία πάνω από 1.340 ευρώ πριν τους εγκριθεί η χορήγηση επιδομάτων. Είναι αρχή στην Δανία αυτοί που μπορούν να ζήσουν με δικά τους μέσα, να το κάνουν. Αυτό ισχύει για όσους ήδη μένουν εδώ και αυτό θα ισχύσει για όσους μόλις έφθασαν».

Παρά τις «εξηγήσεις» ωστόσο, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) θεωρεί ότι ο νέος νόμος τρέφει «τον φόβο και την ξενοφοβία».

Οπως είπε ο εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες Ζόραν Στεπάνοβιτς:

«Η Δανία παραδοσιακά ήταν έμπνευση για τους άλλους... Ωστόσο αντί να δείχνει αλληλεγγύη και να παρέχει καταφύγιο, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και εφαρμογή περιοριστικών μέτρων. Η UNHCR εκφράζει την λύπη της για την υιοθέτηση περιορισμών στην πολιτική ασύλου αντί να επικεντρώνεται η προσπάθεια στην προώθηση μιας δίκαιης κατανομής των αιτούντων ασύλου στις χώρες της Ε.Ε.... Μας απασχολεί ιδιαίτερα η μείωση των κοινωνικών επιδομάτων και τα απαγορευτικά μέτρα για την επανένωση των οικογενειών των προσφύγων, καθώς ενώ οι πρόσφυγες που έχουν καθεστώς προσωρινής προστασίας θα μπορούν να μείνουν στην χώρα για ένα χρόνο, θα έχουν το δικαίωμα να καταθέτουν αίτημα για την μετεγκατάσταση των οικογενειών τους μετά από τρία χρόνια».

Η κυβέρνηση από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι είναι «γελοίο» να παρομοιάζει κανείς το νέο νόμο με την μεταχείριση των Εβραίων στο Ολοκαύτωμα, αφού το ίδιο ισχύει και για τους «Δανούς πολίτες που ζητούν χρήματα από την κυβέρνηση».

«Ηθικά είναι ένας τραγικός τρόπος να αντιμετωπίζουν ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τα μαζικά εγκλήματα, τον πόλεμο, τους βιασμούς» δήλωσε η Pernille Skipper του αριστερού κόμματος Enhedslisten. «Δραπετεύουν από τον πόλεμο και εμείς πώς τους αντιμετωπίζουμε; Παίρνοντας τους τα κοσμήματα!»

Οπως είπε ο Klaus Petersen, καθηγητής, ειδικός στα θέματα του κράτους πρόνοιας, πράγματι οι Δανοί πολίτες πρέπει να εξαντλήσουν πρώτα τις αποταμιεύσεις τους πριν ζητήσουν επιδόματα από το κράτος, αλλά δεν υποχρεώνονται να ξεπουλάνε άλλα πολύτιμα περιουσιακά τους στοιχεία ούτε υφίστανται έρευνα από την αστυνομία. «Αυτό συμβαίνει σε ακραίες περιπτώσεις, εάν για παράδειγμα ο Δήμος υποπτεύεται ότι οι αιτούντες θέλουν να εξαπατήσουν το κράτος,αλλά σε κάθε περίπτωση χρειάζεται εντολή δικαστηρίου. Για τους πρόσφυγες δεν θα ισχύσει το ίδιο».

Η Δανία υποδέχθηκε το 2015 περίπου 21.000 πρόσφυγες, περίπου δηλαδή το 2% των προσφύγων που έφθασε στην Ευρώπη, έναντι 1,1 εκατομμυρίου που έχει δεχθεί η Γερμανία και 163.000 η Σουηδία.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....