Διυλιστήριο: 01/27/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Επιτέλους μια καλή είδηση : Σε τρεις μήνες μπορεί να κλείσουν τα Ελληνικά σύνορα

της Μαρίνας Νικολάκη

Mε μία απόφαση που στην ουσία αναγνωρίζει το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει στην Ελλάδα η συμμετοχή στης στην συνθήκη Σένγκεν και ειδικά τα απίστευτα που περιλαμβάνονται στο δεύτερο μέρος της (Δουβλίνο ΙΙ) το Κολέγιο των Επιτρόπων της ΕΕ, επιτέλους προειδοποιεί ότι ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ (και όχι ότι θα βγάλει την Ελλάδα από την συνθήκη Σένγκεν όπως κάποιοι υποστηρίζουν ερμηνεύοντας κατά το δοκούν την ανακοίνωση του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Η έκθεση, αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα υφίσταται τεράστιες πιέσεις από τις ορδές των λάθρο και τα καραβάνια των προσφύγων, υπογραμμίζει ότι η διαδικασία ταυτοποίησης και καταγραφής παράτυπων μεταναστών δεν είναι αποτελεσματική, ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα δεν εισάγονται συστηματικά στο σύστημα και ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα δεν ελέγχονται συστηματικά για τη γνησιότητά τους ούτε αντιπαραβάλλονται με σημαντικές βάσεις δεδομένων ασφαλείας, όπως το SIS (σύστημα πληροφοριών Σένγκεν), η Ιντερπόλ και άλλες εθνικές βάσεις δεδομένων.

Με βάση αυτές τις διαπιστώσεις, το σχέδιο έκθεσης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν σοβαρές αδυναμίες στη διενέργεια ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα, οι οποίες πρέπει να εξαλειφθούν και να αντιμετωπιστούν από τις ελληνικές αρχές. Αλλιώς "Μπορεί να κλείσουν τα ελληνικά σύνορα". Δηάδή τα ελληνικά σύνορα προς Ανατολάς. Δεν διατείνονται ότι, ούτε υπονοούν να κλείσουν τα ελληνικά σύνορα και δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά σε έξοδο της Ελλάδας από την συνθήκη Σένγκεν, δηλαδή επαναφορά των συνοριακών ελέγχων για τους Ελληνες, κάτι που έτσι ή αλλιώς δεν μπορούν να πράξουν.

Ο κ. Ντομπρόφσκις πρόσθεσε ότι την Δευτέρα στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στο Άμστερνταμ οι υπουργοί ζήτησαν από την Κομισιόν την σύνταξη μιας έκθεσης προόδου για την Ελλάδα.

Αν η έκθεση της Κομισιόν υιοθετηθεί απ' τα κράτη μέλη -ακόμη και με αυξημένη πλειοψηφία- η Ελλάδα θα έχει τρεις μήνες για να διορθώσει την κατάσταση στα εξωτερικά της σύνορα με βάση το άρθρο 19α της συνθήκης Σένγκεν.

Πάντως, η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με αναστολή της συμμετοχής της Ελλάδας στην Σένγκεν. Αυτή είναι η μία και μόνη αλήθεια.

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις υπογράμμισε πως οι μελλοντικές συζητήσεις για το χρέος της Ελλάδας και οι προσπάθειες αντιμετώπισης του προσφυγικού είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα παρουσιαστεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα δώσει το πράσινο φως στην Κομισιόν να συντάξει μια λίστα με προτάσεις και συστάσεις προς τις ελληνικές Αρχές, έτσι ώστε να διορθωθούν οι αδυναμίες του ελληνικού συστήματος.

Εάν η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να βελτιώσει την κατάσταση σε διάστημα τριών μηνών, τότε η Κομισιόν μπορεί να προτείνει την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων στα ελληνικά σύνορα, μέτρο που μπορεί να παραταθεί για ανώτατο χρονικό όριο μέχρι και δύο έτη (άρθρο 26). Η εξέλιξη αυτή θα σημάνει την έξοδο της Ελλάδας από τον ενιαίο χώρο Σένγκεν, έστω και για διάστημα δύο ετών με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να ελέγξει τα εξωτερικά σύνορά της.

Μακάρι να γίνει.

Κανείς όμως δεν εξηγεί από αυτούς που κατηγορούν την Ελλάδα για ελλιπή μέτρα τι ακριβώς πρέπει να κάνει για να αντιμετωπίσει τους μετανάστες και πρόσφυγες που κατά καραβιές στέλνει η Τουρκία, το “αγαπημένο παιδί” του Βερολίνου και του Γιουνκέρ στα ελληνικά νησιά. Έφτασε δε η αυστριακή υπουργός Εξωτερικών να μιλήσει για δράση του Πολεμικού Ναυτικού για να λάβει την αποστομωτική απάντηση από τον εκπρόσωπο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η απάντηση λοιπόν σε όλη αυτή την κρίση που έχει δημιουργηθεί με την Σένγκεν και η Ελλάδα μπαίνει και πάλι στο στόχαστρο της Ε.Ε. για να καλύψουν κάποιοι τα εσωτερικά πολιτικά τους προβλήματα και να κρύψουν κάτω από το χαλί μία ακόμη μεγάλη αδυναμία της... Ενωμένης Ευρώπης, είναι η προσωρινή αναστολή της Σένγκεν εκ μέρους της Ελλάδας. Είναι κάτι άλλωστε που μοιάζει μονόδρομος για τη χώρα μας.

Πρακτικά τι σημαίνει αναστολή της Συνθήκης και πώς με αυτόν τον τρόπο μπορεί η χώρα να σωθεί από το πρόβλημα των μεταναστών;

Πρώτον, η Ελλάδα αυτομάτως αν βγει από τη Σένγκεν παύει να γίνεται ελκυστικός προορισμός για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Κανείς δεν πρόκειται να πληρώσει τους Τούρκους δουλεμπόρους για να τους μεταφέρει στα ελληνικά νησιά όταν ξέρει πώς δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Κι αυτό θα συμβεί γιατί οι ελληνικές αρχές δεν θα μπορούν πλέον να χορηγήσουν τη λεγόμενη “χρυσή βίζα” στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που τους επιτρέπει σήμερα να περνούν ανενόχλητοι τα σύνορα Ευρωπαϊκών χωρών για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους που μπορεί να είναι η Γερμανία ή Σκανδιναβικές χώρες.

Θα αναζητήσουν δηλαδή άλλες διόδους προς την Ευρώπη και αυτοί μπορεί να είναι οι γειτονικές Ιταλία και Βουλγαρία. Πάντως δεν θα είναι η Ελλάδα. Και τι θα υποστεί η χώρα μας από την αναστολή της Σένγκεν; Θα υπόκεινται οι Έλληνες σε έλεγχο όταν επρόκειτο να ταξιδέψουν στο εξωτερικό; Θεωρείται αυτό εθνική ταπείνωση ή το ότι μας κατηγορούν ότι δεν μπορούμε να φυλάξουμε τα σύνορα μας και θέλουν να επιβάλλουν κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με την Τουρκία;

Δεύτερον. Με την αναστολή της Σένγκεν επιτρέπονται οι επαναπροωθήσεις, οι οποίες σήμερα απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά. Άπαξ και μπει κάποιος στα θαλάσσια ή χερσαία σύνορα η χώρα υποδοχής είναι υποχρεωμένη να εξετάσει το αίτημα ασύλου και να χορηγήσει στον μετανάστη ή τον πρόσφυγα (όλοι πρόσφυγες το παίζουν) τη λεγόμενη “χρυσή βίζα”.

Κανείς δεν επαναπροωθείται. Όλοι μεταφέρονται στα ελληνικά νησιά και οι Τούρκοι δουλέμποροι κάνουν “χρυσές δουλειές”. Αν επανέλθουν οι επαναπροωθήσεις, το Λιμενικό Σώμα, με τη συνδρομή και του Πολεμικού Ναυτικού θα μπορεί να ρυμουλκεί σκάφη ξανά στα τουρκικά χωρικά ύδατα όταν διαπιστώνεται πώς προέρχεται από αυτά η λέμβος με τους μετανάστες.

Τρίτον και δύσκολο να εφαρμοστεί σήμερα, αλλά με την ισχύ των δύο πρώτων μέτρων είναι εφικτό. Να ανοίξουν πάλι τα κέντρα κράτησης μεταναστών και προσφύγων στα νησιά ή όπου αλλού υπάρχουν. Σε αυτή την περίπτωση κανείς δεν θα θέλει να έρθει στην Ελλάδα όταν γνωρίζει πώς δεν μπορεί να φύγει για την Ε.Ε. και ότι θα μείνει μέσα σε ένα κέντρο κράτησης για 18 μήνες και μετά θα απελαθεί.

Λέμε ότι σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, καθ' ότι στην Ελλάδα βρίσκονται 1.000.000 μετανάστες, αλλά όταν ανασταλεί η Σένγκεν τότε αυτές οι ροές θα περιοριστούν σημαντικά και μετά από ένα χρονικό διάστημα είναι και πάλι εφικτό να λειτουργήσουν τα κέντρα κράτησης, όπου η κατάσταση θα είναι κάπως ελεγχόμενη.

Σε περίπτωση αναστολής της συμμετοχής της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν είναι δυνατή η ενεργοποίηση των Ένοπλων Δυνάμεων, που υπόσχονται σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα να “σφραγίσουν” τα ελληνικά σύνορα μέσα σε 48 ώρες. Σήμερα η χώρα μας παρουσιάζεται ως ξέφραγο αμπέλι με πολλές Ευρωπαϊκές χώρες για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους να εκτοξεύουν τα πυρά τους προς την Ελλάδα.

Το κορυφαίο βέβαια είναι πώς η Γερμανία και οι Βρυξέλλες, το μπλοκ που θέλει να μας βγάλει από το ευρώ αλλά εκβιάζει με αυτό για να μας φορτώνει συνεχώς μνημόνια, κάνει ότι μπορεί για να προωθήσει τις κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, ανοίγοντας φυσικά την όρεξη στην Άγκυρα που χρησιμοποιεί τους μετανάστες και να εμβολίσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτραπεί. Ήδη, όπως γράψαμε χθες, πολλοί ανώτατοι αξιωματικοί των Ένοπλων Δυνάμεων προειδοποίησαν με παραίτηση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τώρα, όσον αφορά την αναστολή συμμετοχής της Ελλάδας στη Σένγκεν, που είναι μονόδρομος για να διασωθεί η χώρα από τις ορδές των μεταναστών και προσφύγων και από τα πολιτικά παιχνίδια που παίζουν κάποιοι Ευρωπαίοι καλοθελητές σε βάρος της χώρας μας, θα πρέπει και η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις ιδεοληψίες της και να πάρει άμεσα μία απόφαση.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο γραμμές εντός του ΣΥΡΙΖΑ που ισορροπούν. Η μία είναι αυτή που θέλει “ανοιχτά σύνορα” και να παραμείνει η χώρα στη Σένγκεν λες και θα πάθουμε τίποτα αν βγούμε και η άλλη που αντιστέκεται στο γκρέμισμα του φράχτη στον Έβρο και την εκφράζουν κυρίως οι κ.κ. Κοτζιάς και Τόσκας, οι οποίοι και αντιτίθεται στις κοινές περιπολίες γιατί γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό για τα εθνικά συμφέροντα.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χρυσοβελώνη: Οι ΑΝΕΛ ζητούν διορθωτικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό



«Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, αλλά αυτό δεν το θεωρούμε μόνο εμείς, το θεωρεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αναφερόμενη στη συζήτηση που διεξήχθη χθες στη Βουλή για το ασφαλιστικό και στις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από την πλευρά του κόμματος.

«Έχουμε πει ότι πρέπει να γίνουν, σαφέστατα, διορθωτικές παρεμβάσεις στις διατάξεις εκείνες, οι οποίες αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες -αν θέλετε ακόμα- που αφορούν τους αγρότες, και μάλιστα από την ομιλία του κ. Καμμένου διεφάνη ξεκάθαρα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αυτούς που είναι πραγματικά αγρότες και είναι πραγματικά κτηνοτρόφοι, θέλουμε σαφώς να τους προστατέψουμε» ανέφερε η κ. Χρυσοβελώνη, στην εκπομπή «Απέριττα» χαρακτηρίζοντας, πάντως, αρνητική τη διάθεση που επιδεικνύουν οι αγρότες.

«Θα πρέπει οι αγρότες να κατανοήσουν ότι η κυβέρνηση και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν βρισκόμαστε απέναντι τους, είμαστε από την ίδια πλευρά του τραπεζιού και προσπαθούμε να κάνουμε έναν διάλογο εποικοδομητικό, για να φτάσουμε σε κάποιες ρυθμίσεις, οι οποίες θα είναι επωφελείς και γι' αυτούς» σημείωσε.

Αναφερόμενη στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ επεσήμανε: «Από τη μία πλευρά δεν είχαμε καμία πρόταση τεκμηριωμένη και κοστολογημένη, όπως λέγανε, και από την άλλη πλευρά ο κ. Μητσοτάκης έδωσε απτά δείγματα των προθέσεών του, ότι πρόκειται, δηλαδή, πραγματικά για έναν πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος είναι ακραία νεοφιλελεύθερος και ο οποίος συνεχίζει να υποστηρίζει αυτά που υποστήριζε όσο ήταν υπουργός».


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φινλανδία: Ο νέος «ασθενής» της Ευρώπης


Μια οικονομία με χρόνια ύφεση, αυξανόμενη ανεργία και αποστροφή για τις μεταρρυθμίσεις της ελεύθερης αγοράς: μια γνώριμη ευρωπαϊκή ιστορία; Μόνο που δεν πρόκειται για την Ελλάδα, την Ισπανία ή την Πορτογαλία, αλλά τη Φινλανδία, αναφέρει το Bloomberg.

Καθώς τα υπερχρεωμένα και προβληματικά κράτη στα νότια της ευρωζώνης προσπαθούν να βγουν από την εξαετή τους ύφεση –κάποια με μεγαλύτερη επιτυχία απ’ ό,τι άλλα– η Φινλανδία υποκύπτει στη δική της, εξηγεί το Bloomberg.

Η οικονομία της, που συρρικνώνεται κάθε χρόνο από το 2012, κατέγραψε τις χειρότερες επιδόσεις στην ευρωζώνη τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Το έλλειμμά της είναι σχετικά υψηλότερο από της Ιταλίας, παρόλο που κατατάσσεται τέταρτη στην ΕΕ σε ό,τι αφορά τους φόρους και τις κοινωνικές εισφορές που απαιτεί από τους πολίτες, και το ποσοστό ανεργίας ξεπερνά αυτό των σκανδιναβών γειτόνων της. Μάλιστα, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Αλεξάντερ Στουμπ, έχει αρχίσει να αναφέρεται στη Φινλανδία ως «τον τελευταίο ασθενή στην Ευρώπη», επισημαίνει το πρακτορείο.

«Η Φινλανδία έχει γίνει μια οικονομία με έλλειμμα» και είναι «10-15% πίσω από τη Σουηδία ή τη Γερμανία» σε όρους ανταγωνιστικότητας, δήλωσε σε συνέντευξή του αυτό το μήνα ο υπουργός Οικονομίας Όλι Ρεν. «Για αυτό το λόγο πρέπει να κάνουμε προσαρμογές».

Η πτώση των παραγγελιών από τη γειτονική Ρωσία, η αποδυνάμωση της εγχώριας χαρτοβιομηχανίας και η κατάρρευση της μονάδας καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων Oyj της Nokia αποτέλεσαν έναν καθοριστικό συνδυασμό υπονομεύοντας μια οικονομία που κάποτε ήταν μια από τις ισχυρότερες στη δυτική Ευρώπη.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η Φινλανδία υποχώρησε από την τέταρτη στην όγδοη θέση στην παγκόσμια ανταγωνιστικότητα. Το σύστημα μισθολογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα είναι το πλέον συγκεντρωτικό ανάμεσα στις 140 χώρες που μελετήθηκαν στην έρευνα. Για να διορθωθεί αυτό απαιτούνται βαθιές και γρήγορες αλλαγές, ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Η εναλλακτική είναι να διολισθήσει σε ένα νοτιοευρωπαϊκού τύπου τέλμα αδύναμης ανάπτυξης και χαμηλής απασχόλησης, επισημαίνει ο Ρεν.

Είναι βέβαιο, επισημαίνει το Bloomberg, ότι η Φινλανδία δεν πρόκειται να χρειαστεί το είδος των διεθνών διασώσεων που χαρακτηρίζουν την κρίση χρέους. Ούτε τα μέτρα που προτείνει ο πρωθυπουργός Γιούχα Σίπιλα είναι δρακόντεια όπως αυτά που εφαρμόστηκαν στις νότιοευρωπαϊκές χώρες.

Ο Ρεν δήλωσε ότι οι προσαρμογές της Φινλανδίας θα ανέλθουν «περίπου στο 0,5% του ΑΕΠ κάθε χρόνο». Η ανάκαμψη της Πορτογαλίας, αντίθετα, απαίτησε αυξήσεις φόρων και περικοπές ύψους «2,5% του ΑΕΠ κάθε χρόνο, ενώ στην Ιρλανδία το επίπεδο αυτό ανήλθε περίπου στο 1,5 με 2%», δήλωσε.

Η Φινλανδία είναι μια από τις λίγες χώρες της ευρωζώνης που συνεχίζουν να έχουν πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ από τους οίκους Moody’s Investors Service και Fitch Ratings, αν και η Standard & Poor’s αφαίρεσε την ανώτατη αξιολόγηση τον Οκτώβριο του 2014. Το χρέος της Φινλανδίας, περίπου στο 60% του ΑΕΠ, είναι λιγότερο από το μισό της Πορτογαλίας.

Υπάρχουν, ωστόσο, άλλες ομοιότητες. Η Φινλανδία καλείται να αντιμετωπίσει τα παραδοσιακά ισχυρά εργατικά συνδικάτα στην προσπάθειά της να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα. Τα σχέδια της κυβέρνησης για μείωση των κοινωνικών δαπανών και των ημερών αδείας καθώς και για μεγαλύτερη επιβάρυνση στους εργαζόμενους που κάνουν χρήση άδειας ασθενείας έχουν οδηγήσει σε διαδηλώσεις και απεργίες.

Η κυβέρνηση αναμένεται να προωθήσει μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας τον Ιούνιο στη Βουλή, όπου ο συνασπισμός του Σίπιλα –παρότι η δημοτικότητα του μειώνεται στις δημοσκοπήσεις– έχει 123 από τις 199 έδρες.

Οι κυβερνήσεις στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα (δύο φορές) άλλαξαν καθώς οι ψηφοφόροι αντιτάχθηκαν στη λιτότητα, επισημαίνει το δημοσίευμα. Με τις εθνικές εκλογές να απέχουν τρία χρόνια, ο Σίπιλα χρειάζεται οι μεταρρυθμίσεις του να αποδώσουν εγκαίρως για να αποφύγει τη μοίρα αυτή.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτή η ''Ευρώπη'' πρέπει να πεθάνει..

    Τούτο το φασιστικό νεοναζιστικό-γκαιμπελικό μόρφωμα που ονομάζουν ''Ενωμένη Ευρώπη'' πρέπει να πεθάνει.

Τούτη η ''Ευρώπη'' που έγινε μόνον για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών και των τραπεζών, πρέπει να
πεθάνει.
Πρέπει να πεθάνει πριν σκοτώσει κανέναν λαό, με πρώτον τον ελληνικό.
Πρέπει να πεθάνει πριν αποκτήσει την (ψευδ)αίσθηση παντοδυναμίας που θα την αποθρασύνει κι άλλο.

Μαζί της πρέπει να πεθάνουν και όλες οι κυβερνήσεις, τα διευθυντήρια, οι θεσμοί και οι διαπλοκές που την συντηρούν και παίζουν τον ρόλο των πραιτωριανών και των Ες-Ες.
Δεν είναι δυνατόν όλα αυτά τα καθάρματα, τα αποβράσματα του ανθρώπινου είδους,
..να τιμωρούν έναν -οποιονδήποτε- λαό σε αφανισμό επειδή οι απατεώνες πολιτικοί του σε συνεργασία με τους τοκογλύφους της ''Ένωσης'' ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΩΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΗΣ.

Δεν είναι δυνατόν με πρόσχημα το χρέος, ΕΝΑ ''ΧΡΕΟΣ'' ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΑ,
..να ζητούν την δια βίου κλοπή όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, μαζί με την δημόσια και ιδιωτική περιουσία,
..αφήνοντας μιά κοινωνία έρμαιο στις ορέξεις των ''κορακιών'' όλης της υφηλίου.
( Φέρε μας παπατζή και γελοίε πρωθυπουργέ τον λογαριασμό του χρέους. Γιατί δεν τολμάς; Να δούμε τί είναι, από τί αποτελείται πιά αυτό το χρέος, που εδώ και έξη χρόνια ο λαός καταστρέφεται και σπαράζεται και αυτό παραμένει τάχα αμείωτο και αυξανόμενο. Πού είναι η ανάλυση του χρέους; Είσαι υποχρεωμένος να την φέρεις στον ελληνικό λαό. Και μετά να μιλάς για τετραετίες και αγώνες και ασύστολες απατεωνιές. Παπατζή. Γελοίε. Απατεώνα! )

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ.
Θέλουν μία χώρα ερείπια να την απομυζούν και να την καταντήσουν ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης για τα άλλα ανθρώπινα ερείπια, τους πρόσφυγες των πολέμων που η ίδια η ''Ένωση'' προκαλεί ή υποδαυλίζει στις πατρίδες τους.
Και θέλουν έναν λαό κατεστραμμένο, αποχαυνωμένο στο κυνήγι της καθημερινής του επιβίωσης, να μην μπορεί να αντιδράσει στο ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

Και τον θέλουν διπλά κατεστραμμένο και ταπεινωμένο παραδειγματικά,
..γιατί τούτος ο λαός έχοντας αντιληφθεί τον κακουργηματικό ρόλο της τάχα ''Ενωσης'' εναντίον των λαών τούτης της.ηπείρου,
..τόλμησε το καλοκαίρι που μας πέρασε να διεκδικήσει την ελευθερία και το δικαίωμα του σε δημοκρατία και αυτοδιάθεση με ένα ιστορικό ''ΟΧΙ''.

Αυτή η ''Ευρώπη'' πρέπει να πεθάνει.
Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πεθάνει, και η επόμενη που θα κάνει ακριβώς τα ίδια να μην τολμήσει καν να γεννηθεί.

Εξέγερση τώρα!
Θάνατος σ' αυτήν την ''Ευρώπη'' τώρα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων 

Μία σειρά από δυνατότητες για ευνοϊκή ρύθμιση των στεγαστικών δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων δίνει απόφαση του Ταμείου που δημοσιεύτηκε σήμερα 

Το Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, στο πλαίσιο της νομοθετικής ρύθμισης για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών του δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων, καθώς και σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, η οποία μείωσε σε 3/10 το ποσοστό εκχώρησης των εκάστοτε τακτικών μηνιαίων απολαβών για την εξυπηρέτηση των δανείων, έχει αποφασίσει να παράσχει τη δυνατότητα της επιμήκυνσης της διάρκειας εξόφλησης των δανείων στεγαστικού τομέα με το ισχύον επιτόκιο. 

Επιμήκυνσης της διάρκειας εξόφλησης των δανείων στεγαστικού τομέα με το ισχύον επιτόκιο ως ακολούθως: - στεγαστικά δάνεια: δυνατότητα αποπληρωμής μέχρι 40 έτη ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας - επισκευαστικά δάνεια: δυνατότητα αποπληρωμής έως 30 έτη ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας - δάνεια μικροεπισκευών-μικροβελτιώσεων: επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής κατά 10 έτη με όριο ηλικίας του δανειολήπτη τα 85 έτη 

Παράλληλα προβλέπεται η δυνατότητα για μερική καταβολή μέχρι του 50% του ποσού των τοκοχρεολυτικών δόσεων για χρονικό διάστημα μέχρι πέντε (5) χρόνια από την έναρξη της ρύθμισης αλλά και την αναστολή εξυπηρέτησης σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για ορισμένο χρονικό διάστημα όχι πέραν των δύο ετών και εντός της επιτρεπόμενης από το Νόμο ανώτερης διάρκειας εξυπηρέτησης του δανείου με επιμήκυνση της διάρκειας του και με κατή περίπτωση καταβολή ή κεφαλαιοποίηση των τόκων της περιόδου αναστολής. 

Παράλληλα η απόφαση του Ταμείου προβλέπει την ρύθμιση τυχόν ληξιπρόθεσμων οφειλών από δάνεια όλων των κατηγοριών με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Μετά από αίτηση του δανειολήπτη, παρέχεται η δυνατότητα για όλα τα δάνεια και ανεξάρτητα από την υπαγωγή ή μη στη ρύθμιση της επιμήκυνσης της κανονικής διάρκειας του δανείου, να ρυθμιστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους με το ισχύον επιτόκιο εξυπηρέτησης σε πολλές δόσεις - ανάλογα με το χρόνο καθυστέρησης- και με έκπτωση ποσοστού 50% των τόκων υπερημερίας. 

Το ίδιο ισχύει και γκι τα χρέη που έχουν βεβαιωθεί ή για τα οποία έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα, αφού καταβληθεί το 5% της ληξιπρόθεσμης οφειλής. Η εξόφληση του ληξιπρόθεσμου χρέους δανείου θα αρχίζει το συντομότερο δυνατό, μετά τη σχετική έγκριση της ρύθμισης από το αρμόδιο όργανο. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής της ληξιπρόθεσμης οφειλής, ο δανειολήπτης απαλλάσσεται πλήρως από το συνολικό ποσό των τόκων υπερημερίας. 5. Παρακράτηση 3/10 των καθαρών μηνιαίων αποδοχών για ορισμένο χρονικό διάστημα. 

Η παρακράτηση των 3/10 των καθαρών αποδοχών των δανειοληπτών, σύμφωνα με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, θα είναι 3/ετούς διάρκειας και μετά την λήξη της το Δ.Σ. με απόφασή του θα ορίζει την συνέχεια ή όχι της ρύθμισης καθώς και τους όρους εξυπηρέτησης του ποσού που δεν έχει καταβληθεί. Το μη καταβαλλόμενο ποσό θα συγκεντρώνεται σε λσγ/σμό συνδεδεμένο με το δάνειο. 

Επίσης δίνεται η δυνατότητα για αναστολή ενός έτους (χωρίς καταβολή ή κεφαλαιοποίηση των τόκων) για δανειολήπτες οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα. Τέλος, σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ως ΝΠΔΔ, υπηρετεί το κοινωνικό συμφέρον και αφουγκράζεται τις ανάγκες των δανειοληπτών του προκειμένου να είναι εφικτή η εξυπηρέτηση των δανείων τους. Για αυτό το λόγο προέβη σε πληθώρα σχετικών αποφάσεων και συνέχιζα να λαμβάνει αποφύσεις που αφορούν τη δυνατότητα ένταξης των δανειοληπτών του σε ευνοϊκές ρυθμίσεις εξυπηρέτησης των δανείων τους


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Τουρκία χρηματοδοτούσε το ISIS, δηλώνει ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ κατηγόρησε την Τουρκία ότι χρηματοδοτούσε εμμέσως το Ισλαμικό Κράτος για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, μέσω της αγοράς πετρελαίου. Τη δήλωση έκανε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του,Πάνο Καμμένο.

«Το Ισλαμικό Κράτος απολάμβανε το τουρκικό χρήμα για πετρέλαιο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Μοσέ Γιααλόν. «Εναπόκειται στην Τουρκία, την τουρκική κυβέρνηση, την τουρκική ηγεσία να αποφασίσει εάν επιθυμεί να συνεργαστεί στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει», ανέφερε.

Οι δηλώσεις αναμένεται να θέσουν νέα εμπόδια στην εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ, οι οποίες τα τελευταία επτά χρόνια έχουν σημαδευτεί από την αντίθεση τους για το παλαιστινιακό ζήτημα.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Καταγγελία από την συντονιστική αγροτών στα Τέμπη : ''Είναι κάποιοι στα μπλόκα που δεν είναι αγρότες''

Εικόνα ρήγματος μεταξύ των αγροτών παρουσιάστηκε σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεοπτική εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο E tv. Οι αγρότες στα μπλόκα των Τεμπών και του Κάστρου ήρθαν σε αντιπαράθεση στο αέρα της εκπομπής, με καταγγελίες μάλιστα για «εντεταλμένη υπηρεσία»!
Όλα ξεκίνησαν όταν ο κύριος Βαρδούλης, που βρίσκεται στο μπλόκο των αγροτών στα Τέμπη, μίλησε σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή, έχοντας δίπλα του τον Κώστα Χαρδαβέλα.Ξεκαθάρισε, λοιπόν, ότι οι αγρότες από τα Τέμπη διαχωρίζουν τη θέση τους από το μπλόκο του Κάστρου!

Σοβαρές καταγγελίες και διάσπαση!

Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Βαρδούλης, εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των Τεμπών,τόνισε στον Νίκο Ευαγγελάτο πως πήγε το μεσημέρι στη Σίνδο και είδε ανθρώπους που δεν είναι αγρότες! Κατονόμασε μάλιστα, αναφέροντας τα ονόματα των κ. Παναγή και Γκότια. Ακόμη τόνισε πως είδε ανθρώπους που είχαν φωτοβολταϊκά και δεν είναι αγρότες. Αποκάλυψε μάλιστα πως οι αγρότες των Τεμπών συντονίζονται με τα μπλόκα από τα Μάλγαρα, τη Χαλκηδόνα, την Πέλλα και την Ηλεία, σηματοδοτώντας έτσι την ρήξη μεταξύ των αγροτών!

Η απάντηση από το μπλόκο του Κάστρου ήταν άμεση. Και πάλι σε ζωντανή σύνδεση, η εκπομπή Live News έδωσε βήμα στους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής στο Κάστρο, οι οποίο εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον του κυρίου Βαρδούλη! Συγκεκριμένα τόνισαν πως «όλη η Ελλάδα είναι μία γροθιά», υπογραμμίζοντας πως έχει βγει κοινό ανακοινωθέν από όλους τους αγρότες, την οποία υπέγραψαν και εκείνοι των Τεμπών!

Ωστόσο οι καταγγελίες έγιναν στην συνέχεια ακόμη σοβαρότερες. Ο κύριος Τουρκοχωρίτης, εκπροσοπώντας τους αγρότες του Κάστρου, είπε για τον κύριο Βαρδούλη: «Ο κύριος Βαρδούλης δεν ήταν στη συνέλευση. Εκτελεί εντεταλμένη υπηρεσία για να διασπάσει το κίνημα των αγροτών. Υπάρχει κοινό ανακοινωθέν. Ο κύριος αυτός δεν ήταν στην συνδιάσκεψη. Βγαίνει ένας τυχάρπαστος και προσπαθεί να διασπάσει το αγροτικό κίνημα; Δεν υπάρχει αυτό».

Ακολούθως, ο κύριος Τουρκοχωρίτης ρωτήθηκε αν έχουν επαφή με τα Τέμπη, απαντώντας: «Το μπλόκο των Τεμπών ήταν στην συνέλευση και υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν. Ψεύδεται ασυστόλως, να μας πει με ποιον μίλησε από το Κάστρο. Εγώ ήμουν εκεί και δεν μίλησε με κανέναν».

Τετ α τετ των δύο στον αέρα!

Αμέσως μετά, ο κύριος Βαρδούλης από τα Τέμπη μίλησε ξανά ζωντανά, ανοίγοντας διάλογο με τον κύριο Τουρκοχωρίτη από το Κάστρο!

Όλοι οι διάλογοι:


Βαρδούλης: «Είναι ψέματα. Αυτή τη στιγμή κάνει ανακοίνωση ο πρόεδρος της Συντονιστικής και λέει αυτά τα πράγματα. Το μπλόκο των Τεμπών αποχώρησε από τη συνεδρίαση γιατί δεν τηρήθηκε απολύτως τίποτα από την διαδικασία».

Τουρκοχωρίτης: «Με ποιον μιλήσατε από το Κάστρο;»

Βαρδούλης: «Εγώ συγκεκριμένα δεν μίλησα, ήταν άλλα παιδιά. Δεν ήμουν εγώ πάνω στη Θεσσαλονίκη».

Τουρκοχωρίτης: «Εκτελεί εντεταλμένη υπηρεσία. Χωρίς ονόματα είναι συκοφαντία».

Βαρδούλης: «Εγώ δεν ήμουν παρών, δεν τα είχα γραμμένα και τώρα γίνονται οι ανακοινώσεις».

Τουρκοχωρίτης: «Είναι κοινός συκοφάντης!».

Δείτε το βίντεο με την κόντρα που μεταδόθηκε ζωντανά




Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συγκλονίζει η ελληνική επιγραφή στο μουσείο της Ferrari


Στην επιγραφή στο σημείο όπου εκτίθεται η εκπληκτική F12 TRS στρέφονται τα μάτια όλων των επισκεπτών του μουσείου της Ferrari στην πόλη Maranello της Ιταλίας. Κάποιοι προσπαθούν να καταλάβουν τι γράφει και άλλοι, που καταλαβαίνουν, απλώς συγκλονίζονται. " 'Απαξ ποιούμενον" αναφέρεται στην επιγραφή και σημαίνει : 'Απαξ= μία και μόνη φορά και ποιούμενον=κατασκευασμένο. Τα συμπεράσματα δικά σας.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Βόμβα» μεγατόνων: «Κάποιοι που εμπλέκονται στην υπόθεση της Αχαϊκής τράπεζας έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό»


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΩΝ

Πιθανή ένταξη τους στη λίστα Μπόργιανς - Σφίγγει ο κλοιός


«Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν Αχαιοί που εμπλέκονται στα τεκταινόμενα της Αχαϊκής Τράπεζας, οι οποίοι έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό», δήλωσε στο PatrasTimes.gr o Πρόεδρος του Συλλόγου Μεριδιούχων της Τράπεζας, Αθανάσιος Μπέλλας.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Μπέλλας σφίγγει ο κλοιός, σε όλη τη χώρα, αλλά και στη Δυτική Ελλάδα, σχετικά με αυτούς που έβγαλαν τα χρήματά τους από τη χώρα, χωρίς να φορολογούνται, μέσω της λίστας Μπόργιανς.

Αξίζει να σημειωθεί το ότι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Μεριδιούχων της Αχαϊκής τράπεζας, στις λίστες «ξεσκονίσματος» θα βρεθούν και άλλοι Αχαιοί, οι οποίοι ως τώρα δεν είχαν ενταχθεί, αφού πλέον οι διαδικασίες και οι έλεγχοι είναι πιο ξεκάθαροι.

«Είναι εύκολο να ελεγχθούν όλοι όσοι έβγαλαν χρήματα. Η Τράπεζα της Ελλάδος αρνούταν να δώσει τα στοιχεία το προηγούμενο διάστημα», υποστήριξε ο κ. Μπέλλας.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....