Διυλιστήριο: 07/17/17
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ... ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ


Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου καλείται από τις φορολογικές αρχές να πληρώσει 3.282.273 ευρώ εξ ημισίας με τον πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέα Μαρτίνη, ενώ παράλληλα έχουν δεσμευτεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί, θυρίδες του.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου διετέλεσε «τυπικά» μόλις 113 μέρες άμισθος πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν όπως ισχυρίζεται (από 1 Ιανουαρίου έως 9 Απριλίου 2013), ενώ καθήκοντα προέδρου εκτελούσε ο τότε αντιπρόεδρος Ανδρέας Μαρτίνης. Αυτό όμως το διάστημα ήταν αρκετό για να εμπλακεί σε μια περιπέτεια.

Το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων πραγματοποίησε στο Ερρίκος Ντυνάν έλεγχο για τις χρήσεις της τριετίας 2010-2013. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις και φοροδιαφυγή κατά το διάστημα που διετέλεσε πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν ο εν λόγω δικαστικός.

Μετά τον έλεγχο στον πρώην δικαστικό λειτουργό επιβλήθηκαν τα απαγορευτικά μέτρα (διασφαλιστικά μέτρα) που προβλέπει ο νόμος 4174/2013. Δηλαδή, δέσμευση της περιουσίας του, των τραπεζικών του λογαριασμών, κ.λπ.

Συγκεκριμένα σε βάρος του επιβλήθηκαν:

α) απαγόρευση μεταβίβασης των περιουσιακών του στοιχείων, β) δέσμευση του 50% όλων των τραπεζικών λογαριασμών του και γ) δέσμευση του 50% του περιεχομένου των θυρίδων του (χρήματα, κ.λπ.) σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ακόμη, καλείται το επίμαχο ποσό των 3.282.273 ευρώ, να το πληρώσει μαζί με τον Ανδρέα Μαρτίνη (50% ο καθένας, δηλαδή 1.641.136 ευρώ έκαστος).

Τελικά, ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κατέφυγε στην διεύθυνση επίλυσης διαφορών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αλλά η ενδικοφανής προσφυγή του, όπως λέγεται, απορρίφθηκε. Έτσι, ζήτησε καταφύγιο στα Διοικητικά Δικαστήρια των Αθηνών, αλλά και εκεί η αίτησή του είχε την ίδια τύχη, απορρίφθηκε.

Οι πρωτοδίκες έκριναν ότι νόμιμα επιβλήθηκαν σε βάρος του πρώην συνάδελφου τους τα διασφαλιστικά μέτρα, αφού διετέλεσε πρόεδρος του νοσοκομείου το επίμαχο διάστημα.

Μάλιστα, απορρίφθηκε ως αβάσιμος ο ισχυρισμός του ότι «δεν ευθύνεται διότι δεν προέβη σε πραγματική διοίκηση» του νοσοκομείου.

Οι συνάδελφοι του απάντησαν ότι για την επιβολή των σε βάρος του μέτρων δεν απαιτείται να αποδείξει την πραγματική ενασχόλησή του με την διοίκηση του νοσοκομείου, αρκεί το ότι η ιδρυτική νομοθεσία του αναφέρει, ότι ο πρόεδρος του «διοικεί, εκπροσωπεί και δεσμεύει» το Ερρίκος Ντυνάν.

Εξάλλου, οι φορολογικές αρχές, «είχαν δέσμια αρμοδιότητα» για την έκδοση της καταλογιστικής πράξης και την επιβολή διασφαλιστικών μέρων σε βάρος του, εφόσο διαπίστωσαν φοροδιαφυγή.

Μετά από όλα αυτά, ο πρώην αντιπρόεδρος ζητεί τώρα την αναίρεση της αρνητικής για εκείνον απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

Πηγή www.tanea.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Βενιζέλος προειδοποιεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για αντισυνταγματικότητα (!!!)



Υποδεικνύει στον Πρόεδρο ποια στάση πρέπει να κρατήσει


Σε μέγα... ιεροεξεταστή της συνταγματικής νομιμότητας έχει αυτοανακηρυχθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δημιούργημα του οποίου ήταν -θυμίζουμε- ο θλιβερός «νόμος περί ευθύνης υπουργών», ο οποίος οδήγησε ουσιαστικά στην ατιμωρησία. Ο κ. Βενιζέλος σε ακόμη μια έξαρση... ακαδημαϊκής αυθεντίας κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να αποτρέψει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το νέο Σύνταγμα, βγάζοντας την ετυμηγορία ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν πράξη αντισυνταγματική, ακόμη κι αν το δημοψήφισμα είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά όταν δεν διατείνεται ότι ελάφρυνε το χρέος -παρά τον αντίλογο ότι έτσι ρήμαξαν τα αποθεματικά ασφαλιστικών ταμείων, δημόσιων νοσοκομείων, πανεπιστημίων και άλλων δημόσιων φορέων-, αρέσκεται να επιδεικνύει τη νομική εμπειρία του και το γεγονός ότι έλαβε την πανεπιστημιακή υφηγεσία στα 27 χρόνια του, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως τον υπέρτατο ειδήμονα στα ζητήματα του συνταγματικού δικαίου.

Ουδείς βέβαια μπορεί να παραγνωρίσει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ένας εξαιρετικά εύστροφος άνθρωπος με πλούσιες νομικές γνώσεις, τις οποίες, όμως, δεν χρησιμοποίησε πάντοτε με γνώμονα το κοινό καλό, αλλά συχνά για να υπηρετήσουν τις προσωπικές φιλοδοξίες του.

Παραδείγματος χάριν, το 1996, ως υπουργός Δικαιοσύνης με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη, όταν επέτρεψε να περάσει ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο νομοθέτημα με μερικές... περίεργες αλλαγές στα άρθρα 216 και 242 του Ποινικού Κώδικα, που αφορούσαν το αδίκημα της πλαστογραφίας και της ψευδούς βεβαίωσης αντίστοιχα, μεταβάλλοντας τις προϋποθέσεις για να θεωρείται κακούργημα.

Οι... κακές γλώσσες λένε ότι από τη συγκεκριμένη αλλαγή ευνοήθηκαν κάποιοι συμπατριώτες του Θεσσαλονικείς που κατηγορούνταν για σκάνδαλο παράνομων μετεγγραφών φοιτητών. Υπήρξε, επίσης, εμπνευστής του νόμου 2328/1995, που υποτίθεται ότι θα έβαζε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
Η συνέχεια, βέβαια, αποδείχτηκε διαφορετική, αφού ο «νόμος Βενιζέλου» και οι «προσωρινές» άδειες που δόθηκαν χαριστικά τότε οδήγησαν στη σημερινή ασυδοσία στον χώρο των ΜΜΕ. Συνεπώς, ο κ. Βενιζέλος μάλλον πρέπει να θεωρείται ο τελευταίος που δικαιούται να δίνει μαθήματα συνταγματικής νομιμότητας.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δείτε ποιες,πόσο και πότε είναι οι νέες επενδύσεις που έχουν δρομολογηθεί για την Ελλάδα



Ένα «κύμα» μεγάλων επενδύσεων αναμένεται να «χτυπήσει» την χώρα μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και την αναμενόμενη δοκιμασική έξοδο στις αγορές

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναμένονται επενδύσεις ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ καθώς ήδη, μέσω του Παραθύρου για τις Υποδομές και την Καινοτομία, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. ευρώ σε οκτώ έργα.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι για τρίτη σερί χρονιά πρώτη σε απορρόφηση ΕΣΠΑ στην Ευρωζώνη, με τον Αλέξη Χαρίτση να πιστώνεται την ανάσα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα, με την ειδοποιό διαφορά ότι τα κοινοτικά κονδύλια πλέον δεν είναι προσανατολισμένα σε μία ντουζίνα επιχειρήσεις αλλά στον χώρο των μικρομεσαίων.

Επίσης μέσω του Παράθυρου για την εγγύηση της χρηματοδότησης κυρίως ΜΜΕ, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ προς ενδιάμεσες τράπεζες, η οποία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε επενδύσεις άνω του 1 δισ. ευρώ.

Πέρα από την παραπάνω εξαιρετική απόδοση της χώρας μέσω του «Σχεδίου Γιούνγκερ» και δεδομένου ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο για Στρατηγικές Επενδύσεις (EFSΙ) αποτελεί ένα μόνο από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), για το 2016 η Ελλάδα σημείωσε ρεκόρ πενταετίας, όσον αφορά στη συνολική χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ.

Συγκεκριμένα, οι εγκρίσεις δανείων για το 2016 αντιστοιχούν σε 2,365 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα τα χρήματα που διατέθηκαν στην αγορά αντιστοιχούν σε 1,420 δισ. ευρώ.

Το τελευταίο καθιστά την Ελλάδα ως έναν από τους μεγαλύτερους δικαιούχους της ΕΤΕπ στην Ευρώπη, αναλογικά με το ΑΕΠ της χώρας.

Τέλος, ήδη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, έχουν ήδη υπογραφεί 687 εκατ. ευρώ νέων συμβάσεων, ενώ για το πρώτο τετράμηνο προγραμματίζονται εκταμιεύσεις 900 εκατ. ευρώ, τα οποία θέτουν τις βάσεις για νέο ρεκόρ επενδύσεων το 2017.

Συνολικά για το 2017, προγραμματίζονται υπογραφές νέων συμβάσεων ύψους 2 δισ. ευρώ με αντίστοιχες εκταμιεύσεις 1,8 δισ. ευρώ (που αντιστοιχούν περίπου στο 1% του ΑΕΠ!).

Οι τελευταίες περιλαμβάνουν απευθείας δανεισμό σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές, στήριξη σε δήμους, σχετικό πρόγραμμα χρηματοδότησης στον τομέα του εμπορίου και εξαιρετικά σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας.

«Οι ανάγκες για επενδύσεις στη χώρα είναι τεράστιες, τόσο στον ιδιωτικό όσο και το δημόσιο τομέα, και η ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύει ότι έχει τη βούληση, αλλά και την ικανότητα να εκμεταλλεύεται όλες τις πηγές χρηματοδότησης, ενεργοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το EFSI, αλλά και τη συνεργασία με διεθνείς χρηματοπιστωτικούς φορείς», σχολιάζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομίας.

Νέες επενδύσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας αρκετά εκατομμύρια εισρέουν ήδη στην οικονομία μας για μεγάλες επενδύσεις. Συγκεκριμένα βρίσκονται σε εξέλιξη και ολοκληρώνονται φέτος ή ανακοινώθηκαν φέτος και θα ολοκληρωθούν άμεσα ή τα επόμενα χρόνια οι εξής μεγάλες επενδύσεις:

– Από το 2015 είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται φέτος η επένδυση της Nestle στα εργοστάσια παγωτού και καφέ που διατηρεί στη χώρα μας. Η ελβετική εταιρεία έδωσε 3 εκατ ευρώ το 2015 και θα δαπανήσει 16,5 εκατ ευρώ μέχρι το 2017 για να ολοκληρώσει την επένδυση.

– Η Carlsberg πραγματοποιεί ένα πενταετές πλάνο επενδύσεων ύψους άνω των 50 εκατ ευρώ από το 2015 μέχρι το 2019 για τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων της Μύθος Ζυθοποιία και Ολυμπιακή Ζυθοποιία. Το νέο σχήμα με την επωνυμία «Ολυμπιακή Ζυθοποιία» θα έχει ισχυρή μετοχική σύνθεση όπου ο όμιλος Carlsberg θα συμμετέχει με ποσοστό 51% .

– Η Vodafone πραγματοποιεί επενδύσεις με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του τηλεπικοινωνιακού δικτύου και θα δαπανήσει συνολικά 500 εκατ ευρώ από το 2016 μέχρι το 2020

– Η Παπαστράτος Philip Morris International ανακοίνωσε ότι προχωράει φέτος σε επένδυση 300 εκατ ευρώ στη χώρα μας δημιουργώντας 400 νέες θέσεις εργασίας για την μονάδα παραγωγής του νέου προϊόντος IQOS στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ασπρόπυργο.

– Η σουηδική Sobi προχωράει σε επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα. Πρόκειται για εταιρεία βιοτεχνολογίας με σημαντικό έργο στη πρωτεϊνική βιοχημεία και την ανάπτυξη και παραγωγή βιολογικών παραγόντων. Δέσμευση της Sobi είναι μέσω καινοτόμων θεραπειών να καλύψει ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων με σπάνιες παθήσεις καθώς και των οικογενειών τους. Η εταιρεία διαθέτει παρουσία σε 24 χώρες, παρέχοντας θεραπείες σε ασθενείς σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως.

– Ο διεθνής γαλλικός όμιλος ξενοδοχείων Accor Hotels Group ανακοίνωσε για φέτος την επέκταση των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα με την υπογραφή συμφωνίας με την εταιρεία polis H.M.S.A. για την ανάπτυξη του πρώτο ξενοδοχείου Ibis Styles στο Ηράκλειο της Κρήτης. Πρόκειται για μία διεθνή αλυσίδα 367 μη τυποποιημένων ξενοδοχείων γνωστά για το ξεχωριστό design τους.

– Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης καταλήγει στην κοινοπραξία της Deutsche InvestEquity Partners GmbH, Belterra Investments LTD (Ιβαν Σαββίδης) και Terminal Link SAS (γαλλικός κολοσσός CMA). Η συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε 1,1 δις ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από την προσφορά των 231.926 εκατ ευρώ υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 180 εκατ ευρώ την επόμενη επταετία αλλά και αναμενόμενα έσοδα του δημοσίου από τη σύμβαση παραχώρησης, μερίσματα και επιπρόσθετες επενδύσεις. Σημειώνεται επίσης ότι ο παραχωρησιούχος καλείται να αυξήσει τη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων στις 550.000 TEU μέσα σε διάστημα 9 ετών.

– Σύμβαση 30 ετών υπέγραψαν φέτος για 14 ελληνικά αεροδρόμια η Fraport Greece και η θυγατρική της Dufry «Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών». Η σύμβαση προβλέπει τον υπερδιπλασιασμό των σημερινών εμπορικών χώρων από 5000 τμ σε περισσότερα από 12.000 τμ. Τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών, θυγατρική της Dufry θα έχουν την αποκλειστικότητα στη δραστηριότητα λιανικού εμπορίου στους ελεγχόμενους χώρους εντός των αεροδρομίων και δεσμεύεται να παρέχει επιπέδου υπηρεσίες στους επιβάτες.

– Η διεθνής αλυσίδα Wyndham Hotel Group ανακοίνωσε φέτος πως αναλαμβάνει τη διαχείριση του ξενοδοχείου Poseidon Resort στο Λουτράκι και θα λειτουργεί υπό δύο διαφορετικά σχήματα, Wyndham και Ramada ενώ η τελευταία συμφωνία της εταιρείας αφορά δυο ξενοδοχεία στην Αττική το Mare Nostrum Hotel Club Thalasso στη Βραβρώνα και το Aquamarina στο Μάτι. Η επένδυση προγραμματίζεται αν έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη σεζόν και τα ξενοδοχεία θα δέχονται κρατήσεις από τις αρχές του 2018.

– Ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου 2017 η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (20 εκατ ευρώ) έκανε η αμερικανική εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα Trastor ΑΕΕΑΠ και τα κεφάλαια θα διατεθούν για την απόκτηση νέων ακινήτων

– Υπεγράφη συμφωνία για την είσοδο της Partners με 61,3 εκατ ευρώ για την απόκτηση του 31,7% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Lamda Malls ΑΕ η οποία κατέχει τις μετοχές των εταιρειών Lamda Δομή ΑΕ και Πυλαία ΑΕ και στις οποίες ανήκουν, αντίστοιχα, τα εμπορικά κέντρα Golden Hall και Mediterranean Cosmos.

Τέλος ανακοινώθηκε φέτος η εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα από την CVC Capital Partners, με έδρα το Λουξεμβούργο, για 80 εκατ ευρώ. Η Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα δραστηριοποιείται στον κλάδο παροχής υπηρεσιών υγείας προς ιδιώτες μέσω του νοσοκομείου Metropolitan.

800 + 2 επενδυτικά πρότζεκτς προ των πυλών

Την ίδια ώρα, η δίψα… για επενδύσεις επιβεβαιώνεται και από τα απολογιστικά στοιχεία των αιτήσεων που έχουν υποβάλει επιχειρήσεις, διεκδικώντας τις ενισχύσεις του Αναπτυξιακού Νόμου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, που αποκαλύπτει η «ΕΠΕΝΔΥΣΗ», μέχρι και τις 2 Ιουνίου είχαν κατατεθεί στις Υπηρεσίες των αρμόδιων Διευθύνσεων, που εποπτεύουν ο ίδιος ο υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο γενικός γραμματέας Λόης Λαμπριανίδης, 802 αιτήσεις για έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,1 δισ. ευρώ.

Αν και ο τρέχων Αναπτυξιακός Νόμος έχει χαρακτηριστεί ως και «φειδωλός» για τις ενισχύσεις που παρέχει, λόγω της στενής δημοσιονομικής κατάστασης, εντούτοις τα στοιχεία από τα ειδικά καθεστώτα που έχουν προκηρυχθεί δείχνουν μεγάλη ζήτηση από επιχειρήσεις, ενώ το σημαντικότερο γεγονός είναι ότι η ζήτηση εκδηλώνεται σε παραγωγικούς και δυναμικούς κλάδους της Οικονομίας.

Αξίζει να τονιστεί, λοιπόν, ότι οι επενδύσεις που επιθυμούν να κάνουν οι επιχειρήσεις κατευθύνονται κατά κύριο λόγο στους κλάδους του τουρισμού, της βιομηχανίας, της αγροδιατροφής, και έπονται λοιπές υπηρεσίες.

Πιο αναλυτικά, το ενδιαφέρον εκδηλώνεται για επενδύσεις σε ξενοδοχεία και μαρίνες, με 260 αιτήσεις επιχειρηματικών σχημάτων να ζητούν ενισχύσεις για έργα συνολικού ύψους 982,3 εκατ. ευρώ.

Ακολουθεί αμέσως μετά η βιομηχανία με 211 αιτήσεις και προϋπολογισμό επενδύσεων 604,3 εκατ. ευρώ. Ανάμεσα στους τομείς είναι το φάρμακο, το χαρτί, το ξύλο, τα πλαστικά, τα δομικά υλικά κ.λπ.

Η αγροδιατροφή, και για την ακρίβεια η παραγωγή και η μεταποίηση γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, είναι ο τρίτος κλάδος σε αξία. Στα 404,9 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ύψος των επενδύσεων από 260 αιτήσεις. Ενδιαφέρον υπάρχει για την επεξεργασία και τη συντήρηση φρούτων, λαχανικών, ελαιολάδου, γαλακτοκομικών και κρέατος.

Στις 71 ήταν οι αιτήσεις για έργα λοιπών υπηρεσιών, αξίας 130,1 εκατ. ευρώ.

Τη μερίδα του λέοντος… των ειδών των κινήτρων συγκεντρώνουν οι φοροαπαλλαγές και οι επιχορηγήσεις. Από τις 802 αιτήσεις οι 372 ζητούν την πρώτη μορφή κινήτρου και το συνολικό ύψος των επενδύσεων ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, συγκεκριμένα 1,2 δισ. ευρώ.

Στις 339 είναι οι αιτήσεις για επιχορήγηση και τα έργα που θέλουν τις ενισχύσεις είναι σε αξία 718,4 εκατ. ευρώ. Μόλις 41 είναι οι αιτήσεις για επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης και ο προϋπολογισμός αυτών των έργων είναι στα 90,8 εκατ. ευρώ.

Η δίψα για επενδύσεις… αποτυπώνεται και στο είδος της επένδυσης που θέλουν να κάνουν οι εταιρείες. Στις 330 ανέρχονται οι αιτήσεις για τη δημιουργία νέας μονάδας, με τα έργα να υπολογίζονται σε 869,6 εκατ. ευρώ.

Αλλες 300 είναι για την επέκταση της δυναμικότητας, με τις αιτούμενες προς ενίσχυση επενδύσεις τους να είναι της τάξης των 770 εκατ. ευρώ.

Εντυπωσιακό είναι και το στοιχείο που δείχνει ότι αιτήσεις έχουν υποβάλει και επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν θεμελιώδη αλλαγή παραγωγικής δραστηριότητας. Εχουν καταμετρηθεί 104 τέτοιες προτάσεις, με τον προϋπολογισμό των έργων να είναι στα 288,8 εκατ. ευρώ.

Τα 802 επενδυτικά σχέδια που ζητούν κίνητρα κατανέμονται σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Η πλειονότητα, μάλιστα, (186), ύψους 503,8 εκατ., ευρώ έχουν ως στόχο την Κεντρική Μακεδονία. Στη δεύτερη θέση έρχεται η Αττική με 91 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 195,6 εκατ. ευρώ.

Ενδιαφέρον είναι επίσης και το στοιχείο που δείχνει ψηλά στις προτιμήσεις των επενδυτών το Νότιο Αιγαίο. Πρόκειται για 73 επενδυτικές προτάσεις, αξίας 306,1 εκατ. ευρώ, ενώ και στην Κρήτη το ενδιαφέρον καταμετράται σε 76 αιτήσεις για ενισχύσεις έργων 161,8 εκατ. ευρώ.

Υψηλοί σε αξία είναι και οι προϋπολογισμοί των επενδύσεων σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ο προϋπολογισμός τους είναι στα 187 εκατ. ευρώ και προτάθηκε από 56 επιχειρήσεις. Εξήντα αιτήσεις έχουν κατατεθεί για επενδύσεις 177 εκατ. ευρώ στη Στερεά Ελλάδα.

Ενθαρρυντική είναι και η συμμετοχή των μικρών επιχειρήσεων στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο. Οι πολύ μικρές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον ήταν 315, με συνολικό προϋπολογισμό 509,3 εκατ. ευρώ.

Στις 225 ήταν οι αιτήσεις μικρών επιχειρήσεων για έργα 468,2 εκατ. ευρώ, ενώ οι μεσαίες ήταν 170 με επενδυτικά σχέδια ύψους 585,9 εκατ. ευρώ. Στις 92 είναι οι μεγάλες εταιρείες που διεκδικούν κίνητρα για έργα αξίας 558,3 εκατ. ευρώ.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αν δεις καράβι στο βουνό, @@@νί τόχει τραβήξει..

    Άλλοι λένε πως ο Αλέξης τόχει σύρει.
Άλλοι λένε πως είναι το ίδιο.
Κακοήθειες.

Το blog αδυνατεί να καταλάβει τον ορυμαγδό ευθυμίας σχετικά με το λιμάνι της Καστοριάς.
Τί είπε δηλαδή ο σύντροφος πρωθυπουργός; Επιχειρηματολόγησε υπέρ
των λιμανιών ξηράς. Κακό είναι;
Αύριο-μεθαύριο θα ιδρύσει στον στρατό και μονάδα υποβρυχίων αερόστατων. Αστείο θα μας φανεί κι αυτό; Ή παράλογο;
Δηλαδή αυτοί που τους φαίνονται τα λιμάνια ξηράς παράλογα,
..αλλά δεν παραξενεύονται όταν ακούνε τον πρωθυπουργό να μιλάει για αριστερά, για αριστερή διακυβέρνηση, για το συμφέρον του λαού, και αριστερά μνημόνια,
..είναι πιό λογικοί οι ίδιοι;

Σήμερα λέει, πως θα εκδόσει πενταετές ομόλογο και θα βγούμε δοκιμαστικά στις αγορές.
Δεν βλέπουμε να έσκασε το χειλάκι κανενός. Μόνο το λιμάνι της Καστοριάς μας πείραξε.
Ο άλλος, ο φλώρος με το μαντηλάκι στο τσεπάκι, διαλαλεί μήνες τώρα πως είναι κομμουνιστής. Πάλι κανείς δεν γέλασε.
Το blog πάλι δεν καταλαβαίνει. Τί επιλεκτική αίσθηση του χιούμορ είναι αυτή;
Ο Τσαλακωτός διατείνεται μήνες τώρα πως έκανε διαπραγμάτευση. Μιλάμε για παράσταση που κανονικά βγάζει πολύ γέλιο. Άχνα.
Τον Μπαλαφάρα, λέει, τον σταματάνε και του φιλάνε το χέρι γονατιστοί. Πάλι σοβαρότης μέχρι δακρύων. Ακαταλαβίστικα πράγματα.

Εν πάση περιπτώση, το πρόβλημά μας σαν λαός δεν είναι μάλλον τα μνημόνια.
Είναι μία στρεβλή αίσθηση του χιούμορ.
Εκεί που πρέπει να σπαρταρήσουμε στο γέλιο στεκόμαστε σαν σε κηδεία,
..κι εκεί που πρέπει να πάρουμε τις πέτρες, μας κόβονται τα ήπατα από τα γέλια.
Πολλοί λένε πως και στις δύο περιπτώσεις το σωστό είναι οι πέτρες. Ή τα γιαόυρτια.
Ενδεχομένως να έχουν αυτοί δίκιο.

Άρα κατ' αυτούς, το δίλημμα γέλιο ή σοβαρότητα δεν υπάρχει.
Μπορούμε να γελάμε και να κλαίμε ελεύθερα.
Αρκεί να χρησιμοποιούμε πού και πού,
..τα κατάλληλα αδρανή ή οργανικά υλικά!..


Σημ.: η εικόνα του σημερινού σχολίου είναι απ' το //jodi.graphics


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε τον Ε.Φαλτσιανί που έγραψε ότι «Η Μ.Παπανδρέου έβγαλε 500 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό»



Το Πρωτοδικείο Αθηνών, απέρριψε την αγωγή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κατά του πρώην υπαλλήλου της HSBC, Ερβέ Φαλτσιανί και στην ουσία δέχθηκε την θέση του Φαλτσιανί ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε την τρόικα στην Ελλάδα εκβιαζόμενος, ώστε να μην αποκαλυφθεί ότι η μητέρα του είχε βγάλει παράνομα 500 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό»!

Η απόφαση-σοκ για την οικογένεια Παπανδρέου που επιχειρεί να «ξεπλυθεί» από την καταστροφή που προκάλεσε στην χώρα το 2010, ουσιαστικά αποδέχθηκε ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου διατηρούσε λογαριασμό 500 εκατ. ευρώ στην HSBC!

Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή του πρώην πρωθυπουργού εις βάρος του πρώην υπαλλήλου της HSBC, Ερβέ Φαλτσιανί, όπου ζητούσε να του εκδικαστούν 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, εξαιτίας των αναφορών που γίνονται στο πρόσωπό του στο βιβλίο του Φαλτσιανί.

Ο Ερβέ Φαλσιανί σε βιβλίο του που κυκλοφόρησε το 2015 αποκάλυψε ότι η λίστα των χρυσών καταθετών της τράπεζας χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να πιεστείο Γ.Παπανδρέου και να αποδεχθεί να παραιτηθεί για να έρθει μια κυβέρνηση (Παπαδήμου) που θα περνούσε το νομοθετικό έργο των Μνημονίων.

«Το 2011 η καθοδήγηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας είχε ανατεθεί στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ο οποίος είχε αυτή τη λίστα και, γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου», γράφει ο Φαλσιανί.

Στο βιβλίο του, με τίτλο «La cassaforte degli evasore» («Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων»), το οποίο συνέγραψε μαζί με τον δημοσιογράφο της ιταλικής οικονομικής εφημερίδας «Sole 24 Ore» Άντζελο Μινκούτσι, αναφέρει ένα ακόμη όνομα από το «μέτωπο του Νότου»: «Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ισπανία, ο Εμίλιο Μποτίν από το Banco Santander, ήταν ένας από τους πελάτες της HSBC στη Γενεύη».

Ο 44χρονος Γαλλοϊταλός Φαλσιανί, που καταζητείται από τις ελβετικές αρχές, μεγάλωσε στο Μονακό και προσελήφθη ως αναλυτής συστημάτων υπολογιστών σε εκεί υποκατάστημα της HSBC το 2000. Έξι χρόνια αργότερα μετατέθηκε στην HSBC Γενεύης όπου την διετία 2006-7 συγκέντρωσε οικονομικά στοιχεία για περισσότερους από 106.000 πελάτες της τράπεζας από τουλάχιστον 200 χώρες που διατηρούσαν 300.000 και πλέον ιδιωτικούς λογαριασμούς.

Όταν τον Δεκέμβριο του 2008 οι ελβετικές αρχές τον κάλεσαν για να τον ανακρίνουν, ο Φαλσιανί κατέφυγε με την σύζυγο και τα δυο παιδιά τους στη Γαλλία. Εκεί κατέβασε εμπιστευτικές πληροφορίες από τους λογαριασμούς της HSBC σε πέντε δισκέτες τις οποίες παρέδωσε στις γαλλικές αρχές _ που δεν μπορούν να τον εκδώσουν στην Ελβετία διότι ο νόμος απαγορεύει την έκδοση γάλλων πολιτών.

Η γαλλική κυβέρνηση, μέσω της τότε υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ (και νυν επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου), μοιράστηκε τις πληροφορίες με άλλες κυβερνήσεις μεταξύ των οποίων η ελληνική εξ ου και η μετονομασία της «λίστας Φαλτσιανί» σε «λίστα Λαγκάρντ».

Το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου απάντησε στις αποκαλύψεις που έκανε το πρώην στέλεχος της HSBC Ερβέ Φαλτσιανί σε βιβλίο του για τον πρώην πρωθυπουργό και τη λίστα Λαγκάρντ.

Από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου, μόλις έγινε γνωστό το περιεχόμενο του βιβλίου Φαλτσιανί που ισχυρίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός έφερε την Τρόικα στην Ελλάδα για να μην του βγάλουν στη φόρα τα 500.000.000 ευρώ της μητέρας του Μαργαρίτας, ανακοινώθηκε ότι «προς το παρόν δεν πρόκειται να δώσουμε καμία δημόσια απάντηση στο θέμα», αφού το θεωρούν λήξαν, αλλά μόνο αυτό δεν συνέβη. Εκαναν αγωγή στον Φαλτσιανί και την… πάτησαν!

Η ανακοίνωση του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ αναφέρει τα εξής:

«Γνωρίζαμε εξ’ αρχής, ότι η μάχη κατά του παρακρατικού συστήματος στο οποίο συμμετείχε ο Ερβέ Φαλτσιανί, που σκοπό είχε να δυσφημίσει τον Γιώργο Α. Παπανδρέου και να διαμορφώσει μια ψευδή εικόνα για τον βίο και την πολιτεία του, δεν θα είναι εύκολη.

Και το γνωρίζαμε παρά το ότι, η Δικαιοσύνη, για την ίδια υπόθεση, έχει ήδη κρίνει και έχει καταδικάσει για συκοφαντική δυσφήμιση της Μαργαρίτας Παπανδρέου, τους διακινητές των ψευδών, στα οποία αναφέρεται με το βιβλίο του και ο Ερβέ Φαλτσιανί.

Ανεξάρτητα λοιπόν, από την όποια πρωτόδικη απόφαση της Δικαιοσύνης, η μάχη θα συνεχιστεί στον επόμενο βαθμό.

Μέχρι να αποκατασταθεί η αλήθεια».

Εν πάση περιπτώσει από την στιγμή που δικαιώθηκε ο Ερβέ Φαλτσιανί, δημιουργείται τεράστιο πολιτικό θέμα. Και για τους Παπανδρέου και για αυτούς που τους εναγκαλίζονται και τους σφίγγουν το χέρι…

Πηγή www.aegeanews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σήμερα βγαίνουμε στις αγορές με πενταετές ομόλογο - Στόχος η άντληση 4 δισ. ευρώ με επιτόκιο έως 4%



Εντός της ημέρας, κατά πάσα πιθανότητα, ανοίγει το βιβλίο προσφορών για την έκδοση ομολόγου πενταετούς διάρκειας, με το οποίο η κυβέρνηση θα επιχειρήσει την πρώτη έξοδο της χώρας στις αγορές μετά την έκδοση του ομολόγου αντίστοιχης διάρκειας επί κυβέρνησης Σαμαρά, το φθινόπωρο του 2014.

Στόχος, σύμφωνα με τις πληροφορίες των Νέων, είναι η άντληση ενός ποσού γύρω στα 4 δισ. ευρώ και με επιτόκιο που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα υπερβαίνει το 4%.

Οποιοδήποτε επιτόκιο προκύψει κάτω του 4,95%, που ήταν η απόδοση των ομολόγων της έκδοσης του 2014, θα θεωρηθεί επιτυχημένο.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί ένα βήμα προς τις αγορές, η χώρα δανείζεται ήδη από τον ΕSM στη βάση του προγράμματος βοήθειας με μέσο επιτόκιο 1,2%.

Παράλληλα, με τη δόση των 7,7 δισ. ευρώ που εγκρίθηκε πρόσφατα, η Ελλάδα έχει καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για τους επόμενους μήνες του έτους, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για τα κεφάλαια αυτά.

Στην επιλογή αυτής της εβδομάδας από την κυβέρνηση για την προσφυγή στις αγορές βασικό ρόλο έπαιξε η αναμενόμενη συνεδρίαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ελληνικό ζήτημα την προσεχή Πέμπτη στην Ουάσιγκτον.

Στη συνεδρίαση, που θα αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, θα παρουσιαστεί και η μελέτη του Ταμείου για τη βιωσιμότητα του χρέους. Η μελέτη θα χαρακτηρίζει το ελληνικό χρέος εξαιρετικά μη βιώσιμο, με τον κίνδυνο να προκαλέσει αρνητική αντίδραση στις αγορές.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο παρακινεί -όπως όλα δείχνουν- την κυβέρνηση να προλάβει το αναμενόμενο άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για το πενταετές ομόλογο νωρίτερα.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποιους ενόχλησαν τα Προμήθεια 2017



Ολα μπορείς να τα κάνεις στην Ελλάδα εκτός από ένα: να προσπαθείς να αναβιώσεις την παράδοση και τον πολιτισμό της


Τα νεοταξικά μέσα μαζικής εξημέρωσης παρουσίασαν όλους όσοι παρήλασαν στο φεστιβάλ υπερηφάνειας των ομοφυλοφίλων ως υποδείγματα θάρρους, αρετής, αυταπάρνησης και αγωνιστικότητας. Αν δεν ήξερες περί τίνος επρόκειτο και δεν έβλεπες εικόνες από την παρέλαση στην τηλεόραση, θα νόμιζες ότι αναφέρονταν σε μπαρουτοκαπνισμένους πολεμιστές της επικής μάχης του Δραγατσανίου. Για τέτοια εγκώμια μιλάμε.

Επίσης, στο στιλιστικό μέρος της υπόθεσης τα ΜουΜουΕ παρουσίασαν τους παρελαύνοντες λες και ανταποκρίνονταν στην τελευταία λέξη της μόδας. Σε αυτήν την τελευταία λέξη της μόδας, φυσικά, περιλαμβάνονταν και αξύριστοι νταγλαράδες που φορούσαν στολές μπαλαρίνας, στρινγκ, τσίτια, τούλια, βελούδα, σατινέ εσώρουχα, πούλιες, στρας και ό,τι μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους ή κάποιος που έχει λάβει πρόσκληση να παραστεί σε πάρτι μεταμφιεσμένων.

Τα ίδια ΜΜΕ τον Δεκαπενταύγουστο λατρεύουν να ειρωνεύονται τους προσκυνητές στην Τήνο που ανεβαίνουν την ανηφόρα προς τον Ναό της Μεγαλόχαρης με τα γόνατα. Τα ίδια ΜΜΕ περιέγραψαν όσους συμμετείχαν στις γιορτές των αρχαιοφίλων και αρχαιοθρήσκων που έγιναν στην περιοχή του Λιτοχώρου (στους πρόποδες του Ολύμπου) και είχαν τον γενικό τίτλο Προμήθεια, χρησιμοποιώντας όλα τα αποθέματα δηλητηρίου που διέθεταν οι βαρετές και εν πολλοίς απαίδευτες πένες τους. Τους αποκάλεσαν κιτς, γραφικούς, αναχρονιστές, κομπάρσους σε επιθεώρηση του Δελφιναρίου και τους απέδωσαν μύρια όσα προβλήματα συγκρότησης χαρακτήρα.

Οι συνήθως κακοντυμένοι λαχανογράφοι που ειρωνεύτηκαν τους Ελληνες των Προμηθείων δεν έπραξαν ούτως επειδή δεν τους άρεσε να βλέπουν να φορά κάποιος χλαμύδα και αθλητικά παπούτσια ή δάφνινο στεφάνι. Το πρόβλημά τους είναι η ελληνική αναφορά των δρωμένων. Τα Σώματα Δίωξης Ελληνικότητας ουδέποτε ενοχλήθηκαν ούτε πρόκειται να ενοχληθούν με τους αποκεφαλιστές του Ισλάμ και την… αισθητική τους. Ο πολιτισμός και οι παραδόσεις μας τους απωθούν.

Παναγιώτης Λιάκος


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σουλτς: Ο Σόιμπλε ευθύνεται για τη βύθιση χιλιάδων Ελλήνων στη βαθιά φτώχεια


«O Σόιμπλε ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την επιβολή της 13ης περικοπής συντάξεων. Και ενώ χιλιάδες οικογένειες βυθίζονται ακόμα πιο βαθιά στη φτώχεια, ο Σόιμπλε καταγράφει ταυτόχρονα χοντρά κέρδη από τους τόκους» τους οποίους πληρώνει η Ελλάδα για τα δάνεια της βοήθειας, δήλωσε ο υποψήφιος σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Μάρτιν Σούλτς κατά την παρουσίαση των θέσεών του, ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Συμπτώσεις» για τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών



Μια αλληλουχία περίεργων συμπτώσεων και ύποπτων διορισμών συγγενικών προσώπων φαίνεται να συνδέεται με το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών τον περασμένο Μάιο για τον Ανδρέα Γεωργίου, το μοιραίο πρόσωπο για τον τόπο από τον ρόλο που διαδραμάτισε στη διόγκωση του ελλείμματος.

Οπως φαίνεται από το ΦΕΚ της 4ης Μαρτίου 2015, ο Γεώργιος Σταμαδιάνος -γιος του προέδρου του Συμβουλίου Εφετών Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου, ο οποίος εκδίκασε την υπόθεση του άλλοτε ισχυρού άνδρα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και τον αθώωσε- ήταν διορισμένος στο πολιτικό γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όταν ήταν υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.

Το δικαστικό συμβούλιο -κατά πλειοψηφία- αποφάσισε να μην παραπεμφθεί ο κατηγορούμενος Γεωργίου και ακόμη δύο στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος. Το συμβούλιο απάλλαξε τον κ. Γεωργίου παρά την αντίθετη ψήφο της εισηγήτριας εφέτου Χριστίνας Ρωμέση, η οποία ψήφισε υπέρ της παραπομπής του για κακούργημα.

Την πλειοψηφία που αποφάσισε τη μη παραπομπή απάρτιζαν οι δικαστές Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος και Κωσταντίνα Αγγελάκη. Οπως αποκαλύπτει η «κυριακάτικη δημοκρατία», προκύπτει σοβαρό ηθικό ζήτημα από τη στιγμή που ο γιος του κ. Σταμαδιάνου είχε στενότατες σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπηρέτησε ως σύμβουλος.
Ο συγκεκριμένος, όμως, δικαστικός και ο γιος του έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα και με ακόμη μία σκοτεινή υπόθεση, αυτή της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος είχε αναλάβει την υπόθεση και είχε στα χέρια του τη δικογραφία, όπου κατηγορούμενοι, μεταξύ άλλων, είναι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής και ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Παπακωνσταντίνου. Ομως, επί των ημερών των κατηγορουμένων (στις 22 Ιανουαρίου 2014) είχε διοριστεί (κατά σύμπτωση πάλι...) ο γιος του δικαστικού Γιώργος Σταμαδιάνος στο Διαιτητικό Δικαστήριο... της ΕΠΟ (!). Επειτα από την αποκάλυψη ο Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την υπόθεση.




https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το αεροπλανοφόρο Bush μπλόκαρε τουρκικές συχνότητες



Η τουρκική νευρικότητα για το ενεργειακό παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο και τις καλά υπολογισμένες κινήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας στον συγκεκριμένο τομέα ήταν δεδομένη πολύ πριν το γεωτρύπανο του «West Capella» φθάσει στο οικόπεδο 11 για να αρχίσει τις προγραμματισμένες γεωτρήσεις σε αναζήτηση φυσικού αερίου, το οποίο υπολογίζεται ότι αποτελεί μέρος του γιγαντιαίου αιγυπτιακού κοιτάσματος Ζορ.

Οι Τούρκοι ήδη πριν από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων του Κραν-Μοντανά είχαν διαμηνύσει ότι «ενεργειακό παιχνίδι» στην Ανατολική Μεσόγειο δίχως τη συμμετοχή τους θα πρέπει να αποκλείεται. Μέσω του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργού Ενέργειας και γαμπρού του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχουν προαναγγείλει προμήθεια γεωτρύπανου και πλατφόρμας για έρευνες.

Εξ όσων προκύπτουν έως αυτή τη στιγμή, οι Τούρκοι δεν ενδιαφέρονται για το οικόπεδο 11, ωστόσο θεωρούν αδιαμφισβήτητη την κυριαρχία τους στο τεμάχιο 6, το οποίο βρίσκεται βορειότερα και έχει, επίσης, παραχωρηθεί στη γαλλοϊταλική κοινοπραξία Total - Eni. Οι τουρκικές ασκήσεις και διεκδικήσεις σε μια περιοχή η οποία ξεκινά πέντε μίλια δυτικά της Πάφου και φθάνει να περιλαμβάνει σχεδόν όλη την περιοχή από εκεί έως τον 28ο μεσημβρινό, ο οποίος τέμνει νοητά τη Ρόδο στη μέση, δεν αποτελούν νέα πρακτική αλλά συνιστούν επανάληψη παγίων απόψεων, γνωστών στην Αθήνα και τη Λευκωσία. Ψύχραιμοι αναλυτές τονίζουν ότι προς το παρόν η Τουρκία δεν μπορεί να αντιδράσει με κάποιον επιθετικό τρόπο στις γεωτρήσεις του οικοπέδου 11. Πιθανή απόφαση για επέκταση των γεωτρήσεων και σε άλλα οικόπεδα που έχουν παραχωρηθεί νομίμως από την Κυπριακή Δημοκρατία σε ενεργειακές εταιρείες (οι οποίες αποτελούν υποκείμενο Διεθνούς Δικαίου με σαφώς ορισμένες υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα) θα άλλαζε ξανά τα δεδομένα.

Επί της ουσίας, πάντως, ο διεθνής παράγων φαίνεται ότι δεν ήθελε να αφήσει την έναρξη των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ στην τύχη. Οι Γάλλοι έστειλαν μια ολοκληρωμένη ομάδα επιφανείας, με φρεγάτες ανθυποβρυχιακού και αντιαεροπορικού πολέμου («Chevalier Paul» και «Languedoc») που κατέπλευσαν τόσο στο λιμάνι της Λεμεσού όσο και περί το γεωτρύπανο. Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα (8-11 Ιουλίου) το γαλλικό πολεμικό ναυτικό πραγματοποίησε στην περιοχή κοινή άσκηση με την Αίγυπτο με την ονομασία «Cleopatra ’17».

Ηδη μια εβδομάδα προτού ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις, νότια του οικοπέδου 11 βρισκόταν το αεροπλανοφόρο «George H.W. Bush» και τα πλοία της ομάδας κρούσης που συνήθως το συνοδεύουν. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο έπλευσε πολύ κοντά στη γεώτρηση και έκανε χρήση των δυνατοτήτων που έχει για μπλοκάρισμα των συχνοτήτων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τα οποία πετούσαν πολύ κοντά στο «West Capella». Η συγκεκριμένη λεπτομέρεια αναδεικνύει, αν μη τι άλλο, ότι οι Δυτικοί δεν ήταν σίγουροι για το είδος αλλά και το εύρος πιθανής αντίδρασης της Τουρκίας.

Η βάση της Σούδας


Η Αθήνα παρακολουθεί την κατάσταση στην περιοχή δίχως, προφανώς, να επεμβαίνει. Μια μικρή άσκηση έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε κανονιοφόρο που επέστρεφε από τα ανοικτά του Λιβάνου όπου βρίσκεται σε εξέλιξη αποστολή του ΟΗΕ με κυπριακά πλωτά μέσα είναι απολύτως συνήθης και κατά καιρούς επαναλαμβανόμενη. Στην Αθήνα φαίνεται ότι αποδίδεται μεγαλύτερη σημασία στους τρόπους αύξησης της συνεργασίας με τις δυτικές δυνάμεις και δη τις ΗΠΑ, που αναζητούν ασφαλή αγκυροβόλια στην Ανατολική Μεσόγειο. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στην «Καθημερινή» ότι ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας έχει καταλήξει στην απόφαση ότι η ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement - MDCA) μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ θα παραμείνει ετήσια και δεν θα επεκταθεί σε πέντε χρόνια ή περισσότερα χρόνια. Αντιθέτως, ο κ. Τσίπρας φέρεται να αναγνωρίζει την ολοένα και πιο στενή στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

Στους σχεδιασμούς του Μαξίμου φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι οι Ελληνες πολίτες αισθάνονται πως, σε αυτή την κρίσιμη διεθνή συγκυρία, η σύσφιγξη των σχέσεων με τις ΗΠΑ αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι, εκτός από το ζήτημα της ανανέωσης, η ανάπτυξη των εγκαταστάσεων της Σούδας μπορεί να γίνει κανονικά.

Πηγή:Καθημερινή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

H Samsung εξαγόρασε την ελληνική εταιρεία τεχνολογίας Innoetics



Η εταιρία Innoetics του λημνιακής καταγωγής Αιμίλιου Χαλαμανδάρη στη Samsung

ΑΘΗΝΑ. Ο λημνιακής καταγωγής, Αιμίλιος Χαλαμανδάρης, είναι ο συνιδρυτής και διευθυντής της εταιρίας Innoetics (www.innoetics.com), μιας startup με αριστεία την συνθετική ομιλία, η οποία πρόσφατα εξαγοράστηκε από την Samsung Electronics.

Η Innoetics είναι διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρία στις τεχνολογίες φωνής και τεχνοβλαστού του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» (www.athenarc.gr).

Το ακριβές ποσό της εξαγοράς εικάζεται ότι αγγίζει τα 50.000.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να τοποθετείται στις μεγαλύτερες επενδυτικές κινήσεις των τελευταίων ετών σε ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας και ως τη μεγαλύτερη άμεση εξαγορά spin-off ελληνικού ερευνητικού/ακαδημαϊκού οργανισμού στην Ελλάδα τουλάχιστον για τις τελευταίες δεκαετίες. Για 10 χρόνια η Innoetics αναπτύσσει και διαθέτει τεχνολογίες Μετατροπής Κειμένου σε Ομιλία (Text-to-Speech Synthesis).

Η Innoetics ιδρύθηκε το 2006 από τρεις ερευνητές του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», τους Αιμίλιο Χαλαμανδάρη (διευθύνων σύμβουλος), Σωτήρη Καραμπέτσο και Σπύρο Ράπτη, αναπτύσσοντας και διαθέτοντας τεχνολογίες Μετατροπής Κειμένου σε Ομιλία (Text-to-Speech Synthesis).

Οι τεχνολογίες αυτές, μαζί με την αναγνώριση φωνής, αποτελούν σήμερα τη σημαντικότερη παράμετρο στην επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων και μηχανών, κάτι που ενισχύεται από την αυξανόμενη καθημερινή χρήση φωνητικών/διαλογικών ψηφιακών βοηθών (όπως η Siri της Apple, το Cortana της Microsoft και το Google Assistant της Google).

Ο λημνιακής καταγωγής, Αιμίλιος Χαλαμανδάρης, σύμφωνα με στοιχεία από το βιογραφικό του σημείωμα, έλαβε το δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Η/Υ από το ΕΜΠ το 2000 και περάτωσε την πτυχιακή του διατριβή σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου και θέμα: «Σύνθεση στο Πεδίο του Χρόνου: Αλγόριθμος Επιλογής Βέλτιστου Διφώνου».

Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) στην Επεξεργασία Ψηφιακών Σημάτων και Τηλεπικοινωνιών από το Imperial College του Λονδίνου το 2001, με θέμα διατριβής: «Μεταμόρφωση Φωνής Μέσω Προσωδιακών και Φασματικών Χαρακτηριστικών».

Ανήκει στο ερευνητικό δυναμικό του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου από τον Οκτώβριο του 2001, ενώ έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων, Ευρωπαϊκών και εθνικών (ενδεικτικά ΕΥΦΩΝΟΝ, MUSICNETWORK, IMUTUS, HEARTS, SOL, VEMUS, MobiTalk, INTERREG-III), όπως επίσης και στην ανάπτυξη προϊόντων του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου (ενδεικτικά All Greek to Me!, Εκφωνητής+).

Η εξαγορά


Η Innoetics θα συνεχίσει την ανάπτυξη πρωτοποριακού λογισμικού για την επέκταση της χρήσης φωνητικής αλληλεπίδρασης με καθημερινές τεχνολογίες, όντας πλέον ανεξάρτητη θυγατρική της Samsung και διατηρώντας τη λειτουργία της στην Αθήνα.

Η Innoetics ιδρύθηκε το 2006 από ταλαντούχους και οραματιστές ερευνητές του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά” με στόχο την εξέλιξη και τη μέγιστη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνάς τους στις τεχνολογίες φωνής.

Αποτελεί πραγματική ιστορία επιτυχίας μιας ελληνικής νεοφυούς εταιρίας στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας. CEO της Innoetics είναι ο Αιμίλιος Χαλαμανδάρης.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», και καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλ/νιών του ΕΚΠΑ, δήλωσε:

«Η διοίκηση και όλο το προσωπικό του «Αθηνά» είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι για την εξαιρετική και μοναδική αυτή επιτυχία της Innoetics.

Τα αποτελέσματα της οραματικής ερευνητικής προσπάθειας μιας ομάδας του Κέντρου μας ήταν το ουσιαστικό στοιχείο που οδήγησε στη δημιουργία της Innoetics, η οποία μετά από έντονη και συστηματική επιχειρηματική δουλειά, εξελίχθηκε σε μια διεθνούς επιπέδου εταιρία, άξια να αποκτηθεί από έναν κολοσσό όπως η Samsung.

Το «Αθηνά» θα αξιοποιήσει αυτήν την εμπειρία για να υποστηρίξει νέες καινοτόμες και ρηξικέλευθες προσπάθειες των ερευνητών του και να ενισχύσει την μετατροπή των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν σε αποδοτικές τεχνολογικές λύσεις και νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες».

Πηγή www.netweek.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....