Διυλιστήριο: 09/03/13
ροη αναρτησεων

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

πνευματικός και ηθικός κρετινισμός…

Άλλο και τούτο πάλι! Όλα θα μπορούσαμε να τα φαντασθούμε, αλλά το ότι η κυβερνητική συμμορία θα έφθανε στο κατάντημα να επιστρατεύει ακόμη και του Χριστού τη συμμαρτυρία, για να υποστηρίξει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ούτε  που μπορούσαμε να το διανοηθούμε. Αλλά, όπως λέει και η παροιμία «μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις».

Και ποιοι είναι οι δάσκαλοί τους, στη συγκεκριμένη περίπτωση;

 Όπως φαίνεται, οι ίδιοι, που πειθανάγκασαν το Σημίτη να εξοβελίσει  το θρήσκευμα από τις ταυτότητες. Οι αρχιρατσιστές, που υπαγόρευσαν τον διαβόητο, σε βάρος μας, αντιρατσιστικό νόμο. Πράγμα που διαφαίνεται από το γεγονός, ότι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, όταν τα ανδρείκελά τους δεν τόλμησαν, μπροστά στην καθολική αντίδραση να τον ψηφίσουν. Καραδοκώντας, προφανώς, να βρουν μια ευνοϊκότερη ευκαιρία. Και είναι οι ίδιοι, που στα χρόνια της τουρκοκρατίας είχαν επιβάλει να γίνονται τα παζάρια την Κυριακή. Που ο Πατροκοσμάς πάλεψε και κατόρθωσε να μεταφερθούν στο Σάββατο. Με αποτέλεσμα να πληρώσουν τον Κουρτ πασά, και να πετύχουν τον απαγχόνισμό του. Όπως, βέβαια, είχαν πετύχει και στη σταύρωση του Χριστού. Και μάλιστα με την κατηγορία ότι βλασφημεί το Θεό. Οι ίδιοι, λοιπόν, αυτοί δολοφόνοι των λαών και του Θεού, όπως φαίνεται, βρίσκονται στο παρασκήνιο και για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Αυτοί, που μαζί με τους ναζί του 4ου ράιχ απαγχονίζουν την Ελλάδα και την Εκκλησία και το λαό μας. Πάντα με τη συνδρομή των ντόπιων εφιαλτών  ανδρεικέλων τους.

Και τι μας λένε; Μας παραπέμπει ο αξιότιμος υφυπουργός κ. Σκορδάς στο κατά Μάρκον Ευαγγέλιο. Και κάνει τις δέουσες συστάσεις σε όσους έχουν «βαθιές θρησκευτικές και χριστιανικές ανησυχίες»: «Να διαβάζουν και τα ιερά κείμενα και να προσέρχονται πιο διαβασμένοι»! Και φαίνεται ότι μέσα στα ιερά κείμενα συμπεριλαμβάνει ο κ. Σκορδάς, εκτός από το κατά Μάρκον, και το «κατά… Εβραίους Ευαγγέλιο». Σύμφωνα με το οποίο φαίνεται να σκέφτονται και να αποφασίζουν και να νομοθετούν οι περισσότεροι απ’ αυτούς, που συναγελάζονται στο ελληνικό κοινοβούλιο.  Και επί τη βάσει του οποίου ο μεγαλοφυής μαθητής των σοφών της Σιών έρχεται να μας «πουλήσει πνεύμα». Πνεύμα που βέβαια είναι διαμετρικά αντίθετο απ’ αυτό του Ευαγγελίου.

Αλλά, για να το καταλάβουμε καλύτερα, ας δούμε τι λέει το κατά Μάρκον Ευαγγέλιο στη συγκεκριμένη περικοπή (Μάρκου,β,23-28). Οι μαθητές του Χριστού, μας λέει, περνούσαν, κάποιο Σάββατο, μέσα απ’ τα σταροχώραφα. Και, για να στομώσουν την πείνα τους, έκοψαν στάχυα, τα έτριψαν στη χούφτα τους και έφαγαν τον καρπό. Οι γραμματείς και οι φαρισαίοι, που ακολουθούσαν το Χριστό και τους μαθητές του, σαν τη σκιά τους, είπαν στο Χριστό:  Δεν βλέπεις, που οι μαθητές σου κάνουν πράγματα, που δεν επιτρέπονται να γίνονται το Σάββατο; Και ο Χριστός τους αποκρίθηκε: «Δεν έγινε ο  άνθρωπος για το Σάββατο, αλλά το Σάββατο για τον άνθρωπο».

Για να γίνει, ακόμη καλύτερα,  κατανοητό το νόημα των λόγων του Χριστού χρειάζεται να αναφέρουμε και δύο άλλα σχετικά περιστατικά: Θεράπευσε ο Χριστός το Σάββατο, σε κάποια συναγωγή, μια καμπουριασμένη γυναίκα (Λουκά, ιγ, 10-17). Και ο αρχισυνάγωγος, με την πρόφαση ότι είχε παραβιαστεί η αργία του Σαββάτου, διαμαρτυρήθηκε. Για να του πει ο Χριστός: «Υποκριτή, εσύ το Σάββατο,  δεν πηγαίνεις το γάιδαρό σου και το βόδι σου να τα ποτίσεις; Και ενοχλήθηκες επειδή η γυναίκα, που υπέφερε δεκαοχτώ χρόνια, θεραπεύτηκε»!

Και το άλλο περιστατικό: Μπήκε, λέει ο Χριστός, στη συναγωγή κάποιο Σάββατο, όπου ήταν ένας κουλοχέρης(Μάρκου: γ, 1-6). Και οι φαρισαίοι περίμεναν να ιδούν, αν θα τον θεραπεύσει, για να του στοιχειοθετήσουν κατηγορία. Ο Χριστός, διαβάζοντας τις σκέψεις τους, τους  είπε: «Τα σάββατα επιτρέπεται να ευεργετούμε ή να κακοποιούμε τους ανθρώπους, να σώζουμε τη ζωή τους ή να τους δολοφονούμε; Εκείνοι, δέσμιοι της υποκρισίας τους, δεν απάντησαν. Και  ο Χριστός, αγανακτισμένος απ’ την πώρωσή τους, θεράπευσε τον άνθρωπο.

Τα περιστατικά αυτά δείχνουν ότι οι νόμοι έγιναν, για να υπηρετούν και να ευεργετούν τον άνθρωπο. Γιατί πάνω απ’ όλους τους νόμους, ακόμη και τους ιερότερους, όπως αυτός της αργίας του Σαββάτου, είναι ο άνθρωπος. Και μία βασική ευεργεσία απέναντι στον άνθρωπο είναι η ανάπαυση. Για να μπορεί να ανασυντάσσει, όχι μόνο τις σωματικές, αλλά και τις πνευματικές και τις ηθικές του δυνάμεις. Και όχι να θυσιάζεται, στην ακόρεστη κακουργία των κανιβαλικών νόμων της τρόικας και των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Ή μήπως εννοεί ο κ. υφυπουργός ότι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι καλή για τον άνθρωπο; Και ότι αυτός και οι υπόλοιποι, που θέλουν τον  άνθρωπο να εργάζεται εφτά μέρες τη βδομάδα, 365 μέρες το χρόνο, ισόβια, χωρίς ανάπαυλα και ξεκούραση, για χάρη των τοκογλύφων, είναι φιλάνθρωποι!

Ανεξαρτήτως όμως του τι πιστεύουν αυτοί, το Ευαγγέλιο, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ανήθικο ηθικό στήριγμα του ηθικού και διανοητικού  κρετινισμού των οποιωνδήποτε…



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πώς οι Ολλανδοί απέκτησαν τους ποδηλατόδρομους.


Ολλανδία – ποδήλατο είναι ένας αυτόματος συνειρμός. Το ποδήλατο είναι μέρος της ζωής των Ολλανδών, όμως δεν ήταν πάντα αυτό το...
δεδομένο.

 Αν και δεκαετίες πριν όμως, οι Ολλανδοί έδωσαν τις μάχες τους για να φτάσουν στην πρότυπη σημερινή κατάσταση.

Πώς λοιπόν οι Ολλανδοί απέκτησαν τους ποδηλατόδρομους;

 Η απάντηση στο video που ακολουθεί το οποίο διαθέτει και ελληνικούς υπότιτλους τους οποίους όμως θα πρέπει να επιλέξετε πατώντας "captions" .

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δάνειο 10 εκ, ευρω στον Πήγασο του Μπόμπολα! Ενώ η εταιρεία βρίσκεται σε επιτήρηση

Πραγματικό “κατόρθωμα”, αφού οι μετοχές της «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.», έχουν υπαχθεί από 8/1/2011 στην κατηγορία επιτήρησης, με κριτήριο τη σχέση ενοποιημένων ζημιών χρήσης 2010 προς ενοποιημένα ίδια κεφάλαια της 31/12/2010!!!

Προφανώς η Alpha Bank θεωρεί πως η εταιρεία θα ανακάμψει αφού η κυβέρνηση ορκίζεται πως το success story θα απογειώσει την οικονομία και μαζί την Πήγασος.

Το περίεργο είναι πως ο κυρ Μήτσος με μία καθυστερημέη συναλλαγματική έχει μπει στον Τειρεσία, του κλείνουν το πλαφόν, του βγάζουν στο σφυρί όλα τα εχέγγυα για δέκα χιλιαρικάκια κλπ. Αλλά η Πήγασος παρότι σε επιτήρηση, παίρνει τα εκατομμύρια σαν στραγάλια.

Θα μου πείτε, μπορεί ο κυρ Μήτσος να επηρεάσει ένα πολιτικό σύστημα ώστε να εκλέξει κυβερνήσεις που θα δώσουν τα λεφτά του κυρ Μήτσου και τον δισέγγονων του για να σωθεί η Alpha Bank; Όχι βέβαια. Άρα, η πολιτική της τράπεζας έχει μία βάση.

Δάνειο 10 εκατ. ευρώ στην Πήγασος Εκδοτική
Στη σύναψη προγράμματος εκδόσεως κοινού ομολογιακού δανείου με την Alpha Bank, επταετούς διάρκειας, καθαρού ποσού εκδόσεως 10 εκατ. ευρώ, προέβη η Πήγασος Εκδοτική ΑΕ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ονομαστική αξία (κεφαλαίου) ανέρχεται συνολικά σε 16.059.097,00 ευρώ και διαιρείται σε 16.059.097 κοινές, ανώνυμες ομολογίες, μηδενικού τοκομεριδίου (zero coupon), ονομαστικής αξίας ενός ευρώ εκάστης και τιμής εκδόσεως υπό το άρτιο ίσης με 0,6227 ευρώ εκάστης.

Το προϊόν του δανείου θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τρίτο μνημόνιο με όρους ή χρεοκοπία

Το μήνυμα του Βερολίνου προς την Ελλάδα από τους δύο ταχυδρόμους Άσμουσεν και Ντάισελμπλουμ.

Σε κενό αέρος βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση αφού στο Eurogroup του Οκτωβρίου θα γίνει μία πρώτη συζήτηση για την αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού κενού που υπάρχει για τη διετία 2014-2016.
Ο κ. Άσμουσεν,μέλος της Ε.Ε της ΕΚΤ και άνθρωπος που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κ.Μέρκελ, διέλυσε τις ψευδαισθήσεις μελών της Ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα.
Απέρριψε τη λύση του κουρέματος, που θα έδινε πολύτιμο ζωτικό χώρο και οξυγόνο στην Ελληνική Οικονομία και ''έδειξε'' τη λύση που έχουν επεξεργαστεί οι Γερμανοί.
Είναι η λύση του αέναου χρέους, της μετάθεσης του χρόνου εξόφλησης των δανείων στο μέλλον.
Την ίδια στιγμή είναι δεδομένο το χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει και θα πρέπει να καλυφθεί για την ερχόμενη διετία.
Ήδη έχει αρχίσει να γίνεται λόγος για ένα νέο δάνειο 12-14 δις ευρώ, που πολλοί φοβούνται ότι θα συνδεθεί με επώδυνες εξελίξεις.
Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του την Κυριακή, απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.
Στον κ.Σαμαρά ανέλαβε να απαντήσει, εμμέσως πλην όμως σαφώς, ο επικεφαλής του Εurogroup, o κ.Ντάισελμπλουμ που εκτελεί εντολές του Βερολίνου.
Ο Ολλανδός, ανέφερε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι ''κάθε νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, θα συνοδευτεί από όρους''.
Όπως όλα δείχνουν, το νέο δάνειο θα συνοδεύεται από ένα νέο μνημόνιο που θα έχει 4 κύριους όρους.
-Πέρασμα όλης της δημόσιας περιουσίας σε διευρωπαϊκό όργανο των δανειστών με έδρα το Λουξεμβούργο, το οποίο θα λαμβάνει τις αποφάσεις για την αξιοποίησή της.
-Απολύσεις 25.000 δημοσίων υπαλλήλων.
-Καταργήσεις σταδιακά των επικουρικών συντάξεων, δημιουργία ενός μόνο ταμείου και κατάργηση του εφάπαξ.
-Απελευθέρωση των πλειστηριασμών.
Ταυτόχρονα ο κ.Σόιμπλε απορρίπτει το ενδεχόμενο να υπάρξει αναδρομική ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, αυτό σημαίνει ότι θα στερηθούν πρόσθετων κεφαλαίων που θα μπορούσε να διοχετευθεί στην παροχή ρευστότητας και στη δανειοδότηση επιχειρήσεων, τη στιγμή που υπάρχει τάση απομάκρυνσης των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.
Οι δανειστές φέρονται αποφασισμένοι να τηρήσουν ''σκληρή γραμμή''.
Δεν θέλουν ''κούρεμα'' γιατί αυτό θα δημιουργούσε ένα κακό προηγούμενο και για τις άλλες χώρες του Νότου και θεωρούν ότι τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία να βάλουν στο χέρι τη δημόσια ακίνητη περιουσία αλλά και τον ορυκτό πλούτο της χώρας, θέλοντας να προλάβουν και μία ενδεχόμενη ανάμειξη των ΗΠΑ.
Είναι αποφασισμένοι, σε περίπτωση που δεν υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα αποδεχθεί το Τρίτο Μνημόνιο, να οδηγήσουν στο χάος την Ελλάδα, δίνοντας εντολή στην ΕΚΤ να διακόψει τη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες.
Το Βερολίνο θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ''απείθαρχες χώρες'' γιατί έτσι τίθεται σε κίνδυνο το σχέδιο για μία Γερμανική Ευρώπη και θα αρχίσει να αμφισβητείται από τους ευρωπαϊκούς λαούς η πολιτική που έχουν επιβάλει. Για αυτό δεν διστάζουν, όπως και στην περίπτωση της Κύπρου με το κούρεμα των καταθέσεων, να κάνουν επίδειξη δύναμης και να δημιουργήσουν παραδείγματα προς αποφυγήν.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από την Αθήνα και το Μέγαρο Μαξίμου.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

''Οι φασίστες δεν είναι πατριώτες'' του Μανώλη Χατζηδημητρίου

του Μανώλη Χατζηδημητρίου
Αυτοί που ενδιαφέρονται για την πατρίδα τους πρώτα από όλα θυσιάζονται για τα ιδανικά της.

Πως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πατριώτης , κάποιος που  δηλώνει ΦΑΣΙΣΤΑΣ  και οπαδός του Χίτλερ. Για ποια πατρίδα μιλάει; Για την Ελλάδα ;
ΜΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Η Ελλάδα ως τα πέρατα του κόσμου είναι και θα είναι γνωστή για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και όχι μόνο.

Αλλά και με τις έννοιες των λέξεων :
«Ελευθερία», «Ανεξαρτησία»,  «Ισότητα», «Δικαιοσύνη» «Αλήθεια», «Ειλικρίνεια», «Τιμιότητα», «Ευγένεια», «Σεβασμός», «Αλληλεγγύη», «Φιλοξενία» και τόσες άλλες.

Τί δουλειά έχει ο Έλληνας με την λέξη ΦΑΣΙΣΤΑΣ ή με την λέξη ΝΑΖΙ ;

Υπήρξε στο σχετικά κοντινό παρελθόν την περίοδο του δικτάτορα Μεταξά μία προσπάθεια να εκφασιστούν οι Έλληνες και μάλιστα με την βία ( θυμηθείτε ότι κανένας μαθητής δεν μπορούσε να είναι γραμμένος σε σχολείο αν δεν ήταν γραμμένος στην νεολαία του Μεταξά )  στα πλαίσια του λεγόμενου τότε "κομουνιστικού κινδύνου". Για τους οπαδούς των Φασιστών χρησιμοποιήθηκε η δήθεν ανθελληνικότητα των πατριωτών κομουνιστών για να αποδείξουν ότι αυτοί ήταν οι γνήσιοι πατριώτες . Ήταν όμως έτσι τα πράγματα; Φυσικά και όχι.

Απλώς οι μεγάλες δυνάμεις για μιά ακόμα φορά δημιούργησαν ρήγμα μέσα στους Έλληνες για να μπορούν να κάνουν ανενόχλητοι την δουλεία τους που δεν είναι άλλη από το να μας έχουν ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΥΣ  και να μας ξεζουμίζουν. Η δύση που οδήγησε την Ελλάδα σε τόσες καταστροφές όπως λόγου χάρη της Σμύρνης, έπρεπε να κρατήσει πάση θυσία την Ελλάδα στην σφαίρα επιρροής της και ξεζουμίσματος της μέσα στο αναπτυσσόμενο υποτίθεται και φιλελεύθερο Καπιταλιστικό μοντέλο. Όποιος αντιδρούσε ήταν Κομουνιστής ( πράκτορας ξένης δύναμης , της Ρωσίας δηλαδή )  και άρα Ανθέλληνας. Έτσι Πατριώτης ήταν αυτός που δεχόταν την δύση και τον καπιταλισμό ( φιλελευθερισμό το ονόμασαν για να μολύνουν για μιά ακόμα φορά τις λέξεις και τις έννοιες ). Στην Αρχή δεν μπόρεσαν να εδραιώσουν πλήρως τον σχεδιασμό ώσπου φέραν τον Μεταξά για να ολοκληρώσει την δουλειά. Ο φασισμός προελαύνει και η Ελλάδα χρειάζεται και αυτή να συμμετάσχει στην προσπάθεια της τότε παγκοσμιοποίησης που δεν ήταν άλλη από τον αφανισμό της ανθρωπότητας και εγκαθίδρυσης μιας παγκόσμιας κυβέρνησης υπό την καθοδήγηση του ΡΟΚΦΕΛΕΡ , ΡΟΤΣΙΛ κλπ και φανερή ηγεσία τον ίδιο τον ΧΙΤΛΕΡ και τους περί αυτού.

ΟΙ λαοί αντέδρασαν . Ακόμα και ο φασίστας Μεταξάς κάτω από την πίεση του λαού αλλά και μιάς κρυφής, για μένα ,δύναμης που δεν είναι άλλη από την ΕΛΛΑΔΑ ( γιατί όπως είπαμε και παραπάνω ΕΛΛΑΔΑ  σημαίνει όλες αυτές τις λέξεις και πολλές άλλες )  είπε ΟΧΙ .

Ο λαός μας έδειξε για μιά ακόμα φορά ότι ΕΛΛΗΝΑΣ είναι αυτός που δεν λογαριάζει τον Θάνατο υπερασπίζοντας την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ . Ακόμα και ο ίδιος ο Ζαχαριάδης στην περίφημη επιστολή του από την φυλακή ήρθε στο ύψος των περιστάσεων και έπιασε τον παλμό ολόκληρου του λαού παρακινώντας τους συντρόφους του να δώσουν τον αγώνα ενωμένοι ακόμα και με τους μέχρι τότε αντιπάλους τους. Τί θα έκαναν οι φασίστες αν βρισκόντουσαν στην μειονεκτική τότε θέση του ;

Η   ΕΛΛΑΔΑ  είναι  και θα είναι πάντα μέσα στον κάθε ΕΛΛΗΝΑ  που κρατάει μέσα του αυτές τις λέξεις. ΕΤΣΙ έγινε το έπος του '40. Έτσι έγινε η Εθνική Αντίσταση με χιλιάδες νεκρούς που έπεσαν για να μην περάσει ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ . Και ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ.  Το ότι οι δυνάστες μας βρήκαν τον τρόπο να μας οδηγήσουν στον εμφύλιο και κάποιοι ένθεν και κείθεν  πρόδωσαν τον λαό μας δεν τους δίνει την γεύση της νίκης. Ο φασισμός δεν πέρασε.

Αυτό που πέρασε σίγουρα ήταν η Εθνική υποδούλωση στο άρμα της δύσης . Αυτό που σήμερα μας οδηγεί και πάλι στον ανθελληνισμό και την καταστροφή αφού ΕΠΙΣΗΜΑ ( βλέπε 1η δανειακή σύμβαση άρθρο 4 ) Έχουμε απολέσει την Εθνική μας Κυριαρχία. ΔΗΛΑΔΗ  το δικαίωμά μας να εκμεταλλευτούμε το δικό μας παραγόμενο πλούτο καθώς και τον εθνικό μας πλούτο με το τρόπο που νομίζουμε εμείς οτι είναι καλύτερα για μας . .Αυτόν  που έχουμε και αυτόν που βρήκαμε ότι έχουμε και ανέρχεται σε πολλά - πάρα πολλά ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ.

Οι Έλληνες πολέμησαν τον φασισμό και έτσι θα εξακολουθήσουν να το κάνουν στον αιώνα των αιώνων.

Γιατί ο Φασισμός δεν είναι ΕΛΛΑΔΑ.
Γιατί οι Φασίστες δεν  είναι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
Αυτοί εξυπηρετούν το σύστημα.

Στις μέρες μας εκμεταλλεύονται τον Φασισμό  των κυβερνώντων και των καναλαρχών , την συστημική και αδύναμη αντιπολίτευση , τον πόνο του άνεργου και του φτωχού για δουλειά στρέφοντάς τον εναντίων των λαθρομεταναστών λες και αυτοί φταίνε για την ανεργία !  Προστατεύοντας τον δήθεν από τους κακού λαθρομετανάστες  χτυπώντας τους για να τους σκοτώσουν. Μοιράζοντας τρόφιμα σους πεινασμένους  και έτσι να κερδίσουν λαϊκό έρεισμα. Μια λαϊκή υποστήριξη που τους χρειάζεται για να  "νομιμοποιηθούν " και να περάσουν στην δεύτερη φάση του σχεδίου τους. Τον ολοκληρωτισμό.

Να σημειώσω εδώ ότι θεωρώ ότι βρίσκονται στην εφεδρεία για αυτόν τον σκοπό ( η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος ) αφού ήδη με την κατάργηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ,  την μη αντίδραση από την δικαιοσύνη αλλά  κυρίως από το μούδιασμα του λαού , αυτό συντελείται μέρα με την μέρα.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι : Πατριώτης δεν είναι αυτός που κρατάει μία Ελληνική σημαία. Πατριώτης είναι αυτός που θυσιάζεται για την Ελευθερία-Ανεξαρτησία για Δημοκρατία , δικαιοσύνη , Αλήθεια , Ισότητα , Λαοκρατία , Συναδέλφωση , Αλληλεγγύη , Φιλοξενία και που θα σπάσει το κεφάλι του κάθε φασίστα και του κάθε προδότη με την σημαία που κρατάει.

«Ο πατριωτισμός των φασιστών - έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις - έχει τόση σχέση με την πατρίδα, όση σχέση μπορεί να έχουν με τον πατριωτισμό τα άλογα επειδή συμμετέχουν στις παρελάσεις».
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO Βαρβιτσιώτης: «Όποιος δεν έχει να πληρώσει τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, να πουλήσει»

Μια… εξαιρετική λύση βρήκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, για όσους δεν θα μπορούν να πληρώσουν τον επερχόμενο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων: Να πουλήσουν την ακίνητη περιουσία τους!
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου φόρου για τα ακίνητα, ο οποίος να μην σχετίζεται με το εισόδημα, αλλά με την αξία του ακινήτου του φορολογούμενου, ασχέτως αν, για παράδειγμα, το έχει κληρονομήσει, αλλά δεν μπορεί να το συντηρήσει με το εισόδημα που διαθέτει…
ΥΓ. Σημειολογικά, είναι ενδιαφέρον το παράδειγμα που έδωσε ο υπουργός για το Πόρτο Χέλι, καθότι γνωρίζει καλά την περιοχή, την οποία επισκέπτεται συχνά ως καλεσμένος επιχειρηματιών σε διάφορα πάρτι, όπως και πρόσφατα, σε βίλα μεγαλοεπιχειρηματία στις Σπέτσες...



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

''Εναλλακτική για την Γερμανία'' για Ελλάδα:''Καμία νομισμ. ένωση δεν αξίζει στέρηση εθν. κυριαρχίας!''

«Καμία νομισματική ένωση δεν αξίζει τέτοια στέρηση (κυριαρχίας)», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία»(AfD) Αλεξάντερ Γκάουλαντ, αναφερόμενος στη συζήτηση περί ανάληψης της ευθύνης των ελληνικών αποκρατικοποιήσεων από εταιρεία στο Λουξεμβούργο.
Κάλεσε δε την Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχο της μοίρας της και τη Γερμανία να μην συμμετέχει στη στέρηση των δικαιωμάτων ενός ολόκληρου λαού. «Όταν η κατεύθυνση είναι λάθος, ακολουθεί η μια τρέλα την άλλη», δήλωσε ο κ. Γκάουλαντ και εξήγησε ότι η στέρηση της κυριαρχίας της Αθήνας επί της κρατικής περιουσίας της, κάποτε αναφερόταν σε «προτεκτοράτα», για να προσθέσει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πλέον κοινωνικά αποδεκτό.
«Επειδή, όμως, όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει πιθανότητες να εκπληρώσει τις απαιτήσεις της τρόικας, συζητείται τώρα το πώς μπορεί να αφαιρεθεί από τους Έλληνες και το υπόλοιπο της κυριαρχίας τους», συνεχίζει ο αντιπρόεδρος της AfD, για να τονίσει ότι «καμία νομισματική ένωση δεν αξίζει τέτοια στέρηση» και να ταχθεί υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, «για να ανακτήσει τον έλεγχο της μοίρας της».
Αναφερόμενος δε στη στάση του Βερολίνου, τόνισε ότι η Γερμανία «δεν θα πρέπει να συμμετέχει στη στέρηση των δικαιωμάτων ενός ολόκληρου λαού».
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καταγγελία Καπερνάρου: «Έσκασε» αγορασμένο δάνειο από ξένο fund

Την εκχώρηση των δικαιωμάτων των δανείων των Ελλήνων πολιτών σε ξένες εταιρείες αποκαλύπτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, δίνοντας στη δημοσιότητα την καταγγελία-σοκ με το αποδεικτικό έγγραφο που έφτασε στα χέρια του.
«Πριν από λίγες ημέρες έλαβα στο γραφείο μου καταγγελία που επιβεβαιώνει και εγγράφως αυτό που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φωνάζουμε εδώ και πολύ καιρό, ότι τα σπίτια των Ελλήνων πωλούνται σε ξένες εταιρείες. Στο ντοκουμέντο που επισυνάπτω αποδεικνύεται ότι ελληνική τράπεζα εκχωρεί τα δικαιώματα δανείου Έλληνα πολίτη σε εταιρεία με έδρα το Λονδίνο», τονίζει ο κ. Καπερνάρος και επισυνάπτει το έγγραφο-ντοκουμέντο.

«Για το θέμα καταθέτω ερώτηση ζητώντας να μάθουμε όλοι πώς ο κ. Στουρνάρας θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία όταν κουμάντο στα δάνεια θα κάνουν αλλοδαπές εταιρείες που θα τα τιτλοποιούν και θα θησαυρίζουν, για άλλη μία φορά, από τον ιδρώτα των Ελλήνων», προσθέτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας με αφορμή τη Συρία

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, έχει ξεκινήσει μια έντονη εκστρατεία άσκησης πιέσεων, προκειμένου να πείσει τους λεγόμενους σκεπτικιστές στην αμερικανική Γερουσία, να υποστηρίξουν το σχέδιο του για στρατιωτικά πλήγματα κατά της Συρίας, έπειτα και από το «όχι» του βρετανικού Κοινοβουλίου. Την ίδια στιγμή Κίνα και Ρωσία εκφράζουν τη δυσπιστία τους για τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ.
Οι κινήσεις των ΗΠΑ σχετικά με το ζήτημα της Συρίας έχουν φέρει σε αντιπαράθεση την κυβέρνηση Ομπάμα με τους Ρώσους αξιωματούχους. 
Μάλιστα, την Δευτέρα Ρώσοι βουλευτές ενημέρωσαν τον πρόεδρο Πούτιν ότι θα ζητήσουν από το Κονγκρέσο των ΗΠΑ να μην εγκρίνει τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.
Παράλληλα το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, μέσω του μόνιμου αντιπροσώπου της Συρίας στον ΟΗΕ Μπασάρ αλ Τζαφάρι, απηύθυνε έκκληση στα Ηνωμένα Έθνη να αποτρέψουν οποιαδήποτε επίθεση.
Ο ίδιος ο Άσαντ έκανε λόγο για γενική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή σε περίπτωση δυτικού χτυπήματος στη Συρία. «Η Μέση Ανατολή είναι μια 'πυριτιδαποθήκη', και η φωτιά πλησιάζει. Δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για τη συριακή απάντηση, αλλά και για το τι μπορεί να συμβεί μετά το πρώτο χτύπημα. Αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Όλος ο κόσμος θα χάσει τον έλεγχο της κατάστασης, από τη στιγμή που εκραγεί η πυριτιδαποθήκη. Το χάος και ο εξτρεμισμός θα εξαπλωθεί. Υπάρχει ο κίνδυνος ενός περιφερειακού πολέμου».
Αίσθηση προκάλεσαν ακόμα τα όσα μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, καθώς ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο που βρισκόταν εδώ και πολλούς μήνες στη θάλασσα του Ομάν πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα με κατεύθυνση τη Συρία. Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Nimitz αναμενόταν να επιστρέψει στη βάση του στο Έβερετ, στην πολιτεία Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, όταν έλαβε εντολή να παραμείνει στην περιοχή. Παρ' όλα αυτά δεν του έχει ανατεθεί κάποια συγκεκριμένη αποστολή, ενώ αμερικανοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο μιλώντας στο ABC News για μια «συνετή τοποθέτηση».
Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν στην ανατολική Μεσόγειο ένα αμφίβιο σκάφος, ικανό να μεταφέρει ελικόπτερα και μερικές εκατοντάδες Πεζοναύτες, το οποίο προστέθηκε στα πέντε αντιτορπιλικά —τα USS Stout, Mahan, Ramage, Barry και Gravely— που είχαν ήδη μετακινηθεί στην περιοχή ενόψει ενός πιθανού χτυπήματος εναντίον της Συρίας, όπως είχε δηλώσει την Κυριακή ένας αμερικανός αξιωματούχος.
Αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το αεροπλανοφόρο βρίσκεται στην περιοχή, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις. «Κρατάμε όλες τις πιθανότητες ανοικτές, διατηρώντας επιπλέον πλοία στην περιοχή», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Άντερς Φο Ράσμουσεν, υποστήριξε τη Δευτέρα ότι «προσωπικά έχει πειστεί» ότι το συριακό καθεστώς είναι αυτό που ευθύνεται για την επίθεση με χημικά όπλα η οποία στοίχισε τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων την 21η Αυγούστου σε προάστιο της Δαμασκού.
Ο Ράσμουσεν είπε ότι είδε «αποδεικτικά στοιχεία» γι' αυτό και ζήτησε μια «σκληρή απάντηση προς τη Συρία»
Από τη πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την αμφιβολία του για τα όσα λένε οι ΗΠΑ. «Αυτά που μας έδειξαν στο παρελθόν και πιο πρόσφατα οι Αμερικανοί εταίροι μας, όπως και οι Βρετανοί και οι Γάλλοι, δεν μας πείθουν καθόλου», είχε εξάλλου υπογραμμίσει για να καταλήξει: «Και όταν ζητούμε περισσότερες λεπτομέρειες, λένε ότι όλα είναι απόρρητα και ότι δεν μπορούν να τα δείξουν».
Μάλιστα, ο Λαβρόφ είπε ότι πιθανά αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα στην Συρία μπορεί να «αναβάλουν για πολύ καιρό, ακόμη και για πάντα» την διεξαγωγή μιας ειρηνευτικής διάσκεψης, της λεγόμενης «Γενεύη 2», για τη Συρία.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι οι ΗΠΑ έλαβαν και ανέλυσαν δείγματα που αποδεικνύουν την χρήση αερίου σαρίν στην επίθεση της 21ης Αυγούστου κοντά στην Δαμασκό, για την οποία επέρριψε για άλλη μια φορά την ευθύνη στις συριακές αρχές.
Την ίδια ώρα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε τη Δευτέρα ότι ελπίζει πως ο ΟΗΕ μπορεί ακόμη να επεξεργαστεί μια κοινή πολιτική για την Συρία παρά την ρωσική και την κινεζική επιμονή.
Η Κίνα εξέφρασε «σοβαρή ανησυχία» για το ενδεχόμενο ανάληψης μονομερούς στρατιωτικής δράσης στη Συρία μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι θα προσφύγει στο Κογκρέσο ζητώντας έγκριση για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ παρουσίασαν στην Κίνα τα στοιχεία τους για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία και το Πεκίνο θεωρεί ότι καμία πλευρά δεν πρέπει να προκαταλάβει τα αποτελέσματα της έρευνας των επιθεωρητών του ΟΗΕ, οι οποίοι «διεξάγουν αντικειμενική και αμερόληπτη έρευνα σε συνεννόηση με τη συριακή κυβέρνηση».
Πάντως όπως όλα δείχνουν η αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ γύρω από το συριακό ζήτημα δείχνει να έχει ενταθεί και όλος ο κόσμος αναμένει τις εξελίξεις, τη στιγμή που στη Βρετανία το 71% των πολιτών δήλωσε κατά της επέμβασης στη Συρία.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Θα χρειαστούν 20 χρόνια για να πέσει η ανεργία κάτω από 10%

Ετήσια έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για την εθνική οικονομία
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) για την αγορά εργασίας.
Η ετήσια έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για την εθνική οικονομία, που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα εντός των επομένων ημερών με την ευκαιρία της ΔΕΘ, προβλέπει πως θα απαιτηθούν τουλάχιστον 20 χρόνια προκειμένου να δημιουργηθούν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας και να μειωθεί το ποσοστό της ανεργίας κάτω από το 10%.
Παράλληλα, οι όποιες επενδύσεις γίνουν μεσοπρόθεσμα θα δημιουργήσουν την λεγόμενη «άνεργη ανάπτυξη», καθώς θα αφορούν σε δραστηριότητες που δεν απαιτούν υψηλό αριθμό απασχολουμένων ή θα είναι υψηλής τεχνολογίας.
Όπως αναφέρεται επίσης στην έκθεση, από το 2009 έως σήμερα, οι μισθωτοί έχουν χάσει περίπου το 1/4 της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματός τους, ενώ αν εξαιτίας της υψηλής ανεργίας οι μισθολογικές πιέσεις συνεχιστούν, τότε το 2014 θα απωλέσουν το 50% της αγοραστικής δύναμης.
Συγκεκριμένα, οι αποδοχές μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων μειώθηκαν την τελευταία τριετία κατά 41 δισ. ευρώ.
Η πτώση της εγχώριας ζήτησης, χαρακτηρίζεται δραματική καθώς υπολογίζεται ότι έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1999.
Κατά την περίοδο 2011-2013, το απόθεμα παγίου κεφαλαίου της χώρας μειώθηκε για πρώτη φορά από το τέλος του εμφυλίου πολέμου.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....