Διυλιστήριο: 01/04/14
ροη αναρτησεων

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Τα McDonald's κλείνουν όλα τα καταστήματα στην Βολιβία

Τα McDonald's παρά τις χρυσές αψίδες και τον χαρούμενο κλόουν τους δεν κατάφεραν να πείσουν στην Βολιβία. Αυτή η Νοτιοαμερικανική χώρα δεν "έπεσε", παρά τον καταιγισμό διαφημίσεων, στις  fast food μεθόδους μαγειρέματος σε αντίθεση με τόσες άλλες χώρες.

 Κι αυτό, γιατί οι Βολιβιανοί απλά δεν εμπιστεύονται τα τρόφιμα που παρασκευάζονται σε τόσο λίγο χρόνο.Το εξήντα τοις εκατό των Βολιβιανών αποτελούν γηγενή πληθυσμό που γενικά θεωρούν ότι δεν  αξίζει για την υγεία τους ή τα χρήματα τους να πάνε σε ένα McDonald 's.
Παρά την φιλικές τιμές τους,τα McDonald 's δεν κατάφεραν να πείσουν αρκετό μέρος του γηγενούς πληθυσμού της Βολιβίας να φάνε τα BigMacs , McNuggets ή McRibs τους.

Η πολυεθνική παρέμεινε για μια δεκαετία παρά τις απώλειες που είχε κάθε χρόνο.


τα 8 εναπομείναντα McDonald's στις πόλεις La Paz, Cochabamba, και Santa Cruz de la Sierra, λειτουργούσαν με απώλειες κάθε χρόνο για μια δεκαετία. Τα McDonald's όμως επέμεναν έχοντας το προνόμιο της κάλυψης που τους έδινε το franchise.  Κάθε μικρή επιχείριση που λειτουργεί στο κόκκινο θα έχει φύγει από την περιοχή σε λιγότερο από τον μισό χρόνο. Όμως παρά την επιμονή τους,δεν μπόρεσαν τελικά να λειτουργούν άλλο στο κόκκινο. Μετά από 14 χρόνια παρουσίας το ένα μετά το άλλο έκλεισε.

Η είδηση ότι τα McDonald's φεύγουν από την Βόλιβια είχε τόσο μεγάλο αντίκτυπο που γυρίστηκε το ντοκιμαντέρ " Γιατί τα McDonald's πάτωσαν στην Βολιβία", ( 'Por que quebro Mcdonalds?'
μπορείτε να δείτε το trailer εδώ), όπου μάγειρες , διατροφολόγοι , ιστορικοί και εκπαιδευτικοί , μιλάνε για τον τρόπο παρασκευής των φαγητών της εταιρίας και γιατί οι Βολιβιανοί απορρίπτουν τον fast food τρόπο διατροφής.

Η  απόρριψη των McDonald 's από τους Βολιβιανούς έχει θέσει ένα σωστό παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο να ακολουθήσει .
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σφύριξα κι έληξες!..

Ο κανονικός αγώνας έχει τελειώσει,βρισκόμαστε στο 90φεύγα, κι εσείς παίζετε τις καθυστερήσεις.
Στην παράταση βρίσκεστε θλιβερά υποκείμενα, και δεν τό 'χετε πάρει είδηση!

Κι αν τέλος πάντων η κατάληξη της πορείας της Αυτού Χυδαιότητας, ήταν λίγο-πολύ προβλέψιμη..
..η κατάντια και η ξεφτίλα του Εγγονού που γέρνει είναι κάτι που ούτε οι πιό θερμοί ''οπαδοί'' του, που του πέταγανμπουλόνια και βίδες το 1993, δεν την περίμεναν!

Γι αυτό και δεν αξίζει κανείς να ασχολείται με τον χοντρό υστερικό, όσο με τον διαχρονικάψευτόμαγκα, ψευτονταή, θρασύδειλο, άφιλο και εν τέλει πιό ''ψεύτικο'' πολιτικό της μεταπολίτευσης.
Ο κύριος Τίποτας προσωποποιημένος!

Κι εκεί που περίμενε κανείς ότι το φτύσιμο που του 'ριξε ο λαός σαν πρόεδρο κόμματος(!), καθώς και η πολύχρονη ταβανοσκοπία, θα είχαν εξελίξει κάπως την νηπιακή πολιτική του σκέψη..
..αυτός πήγε και συνέδεσε τις τύχες του με ό,τι πιό λιπαρό, βρώμικο και ογκώδες (μετά τον Θεόδωρο) υπήρχε στην πολιτική ζωή του τόπου!

Ο δρόμος προς την χαβούζα της Ιστορίας είναι πλέον ορθάνοιχτος και για τους δύο!
Περιττώματα είστε και προς τον βόθρο της λήθης πορεύεστε.

Αν επιμείνετε να εξαντλήσετε την παράταση που οι στημένοι παπαγαλο-διαιτητές σας δίνουν, ή αν επιχειρήσετε να εκβιάσετε και άλλην..

..φοβούμαστε πως ο αγώνας για σας δεν θα προφτάσει να λήξει ποτέ..
Θα μπουν μέσα οι θεατές!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

το πολιτικό κήρυγμα του Χριστού

Το πρώτο πολιτικό και καίρια ανατρεπτικό κήρυγμα του Χριστού το έκαμε η Παναγία, ευθύς μετά τον Ευαγγελισμό, όταν επισκέφτηκε την εξαδέλφη της την Ελισάβετ:

«Αυτός που θα γεννηθεί από μένα, είπε, θα γκρεμίσει τους τυράννους από τους θρόνους και θ’ ανυψώσει τους ταπεινωμένους και καταφρονεμένους. Θα πάρει τα πλούτη απ’ τους πλουσίους και θα χορτάσει τους πεινασμένους».

Και Ασφαλώς πάμπολλα παρόμοια κηρύγματα, πριν εκατοντάδες χρόνια, είχαν κάνει οι προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης.

Παρόμοιο πολιτικό κήρυγμα, όπως είχαμε πει την προηγούμενη Κυριακή, έκαμαν και οι άγγελοι, για λογαριασμό του ανήμπορου να μιλήσει Χριστού, κατά τη γέννησή του. Με το «Δόξα εν υψίστοις Θεώ…». Όπου τόνισαν ότι σκοπός του ερχομού του Χριστού στη Γη, ήταν η δόξα του Θεού, αλλά και η «επί γης ειρήνη». Που, για να επικρατήσουν, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η «εν ανθρώποις ευδοκία». Η αγάπη, δηλαδή, η δικαιοσύνη και η αλληλοκατανόηση μεταξύ των ανθρώπων και των λαών.

Αλλά το πρώτο του πολιτικό κήρυγμα ο ίδιος ο Χριστός το έκαμε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ναζαρέτ. Όπου διάβασε και ανέλυσε τη σχετική με το πρόσωπό του προφητεία του Ησαΐα: «Το Άγιο Πνεύμα, τους είπε, με έχρισε μεσσία. Και ήρθα να σας φέρω την καινούργια εποχή, που θα είναι αρεστή και αποδεκτή από το Θεό, αλλά και από τους ανθρώπους. Γιατί θα απαλλάξω τους φτωχούς από τη φτώχεια, τους αρρώστους απ’ την αρρώστια, τους αιχμάλωτους απ’ την αιχμαλωσία τους και όλους γενικά τους ανθρώπους απ’ την αμαρτία, που είναι η πηγή και η ρίζα όλων των ανθρώπινων προβλημάτων.

Και μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια κινήθηκε ο Χριστός σε όλη τη μετέπειτα δράση του και διδασκαλία. Αφού και τυφλούς και χωλούς και παράλυτους και πάσης φύσεως αρρώστους θεράπευσε! Ακόμη και νεκρούς ανέστησε. Και τους πεινασμένους στην έρημο χόρτασε! Και όλους αυτούς, που ανατρέπουν τη δικαιοσύνη και πρόνοια του Θεού, και καταπιέζουν και καταληστεύουν τους λαούς σφυροκόπησε και καταδίκασε ποικιλοτρόπως!

Αλλά και οι πρώτοι χριστιανοί, ακολουθώντας τον προσανατολισμό του Χριστού, είχαν εφαρμόσει καθεστώς κοινοκτημοσύνης! Και, όταν το καθεστώς αυτό διαταράχτηκε απ’ την ιδιοτέλεια κάποιων χριστιανών, οι απόστολοι υπέδειξαν την εκλογή των επτά διακόνων. Και μάλιστα με τα πλέον δημοκρατικά και καθαρά κριτήρια, που ήταν:

1. Να έχουν αυτοί, που θα εκλέγονταν, καλή φήμη. Έτσι ώστε να μη συμβαίνουν τα όσα συμβαίνουν στις μέρες μας. Όπου οι χριστιανοί, «ως πρόβατα επί σφαγήν» και ιδανικοί αυτόχειρες, ακολουθούν και εκλέγουν κλέφτες, απατεώνες και ληστάρχους…

2. Να έχουν οι εκλεγόμενοι γνώση του αντικειμένου, με το οποίο θα ασχοληθούν. Και να μην αναλαμβάνουν άσχετοι άνθρωποι αρμοδιότητες άσχετες με το γνωσιολογικό τους οπλοστάσιο. Και:

3. Οι εκλεκτοί να είναι φωτισμένοι από το Άγιο Πνεύμα. Που σημαίνει να ρυθμίζουν το βίο και την πολιτεία τη δική τους και της κοινωνίας σύμφωνα με την αλήθεια του Θεού. Και όχι να πολεμούν με όλους τους υποχθόνιους τρόπους κάθε μορφή δικαιοσύνης και κοινωνικής πρόνοιας. Όπως οι τωρινοί εκπρόσωποι της εταιρίας δολοφόνων του μισάνθρωπου σιωνισμού και του απάνθρωπου ναζισμού και των ντόπιων εντολοδόχων τους…

Αλλά και οι άγιοι της Εκκλησίας υποστήριξαν την κοινωνική δικαιοσύνη και κάποιοι μάλιστα θυσιάστηκαν για χάρη της. Όπως ο Χρυσόστομος και ο Πατροκοσμάς! Και πάμπολλοι άλλοι. Και ασφαλώς όλα αυτά και πάμπολλα άλλα, που θα μπορούσαν να ειπωθούν, δείχνουν ότι ο Χριστός δεν ήταν καθόλου απολίτικος και μονοφυσίτης. Που ασχολήθηκε, δήθεν, μόνο με τα, λεγόμενα, «πνευματικά» και «μεταφυσικά» θέματα. Λες και η κοινωνική δικαιοσύνη και πρόνοια δεν είναι θέματα πνευματικά! Αφού και στη Δευτέρα Παρουσία του θα δώσει απόλυτη, σχεδόν, προτεραιότητα στα γήινα και υλικά προβλήματα των ανθρώπων. Δεδομένου ότι έχει καθορίσει την επίλυση των επίγειων προβλημάτων ως βασικό κριτήριο, για την απώλεια ή την κατάκτηση της αιώνιας ζωής. Μια και στη Δευτέρα παρουσία του θα πει στους κρινόμενους τα-άμεσα συνδεδεμένα με τα επίγεια προβλήματα-καταλυτικά εκείνα λόγια: «Πείνασα, δίψασα, ήμουν φυλακισμένος, ξένος και άρρωστος και δεν με φροντίσατε»!…

Που σημαίνει ότι ο Χριστός ασχολήθηκε εξίσου με τα πνευματικά και με τα γήινα και υλικά προβλήματα των ανθρώπων. Απ’ τα οποία θέλησαν άρον-άρον να τον απομακρύνουν οι αρχιερείς, οι γραμματείς και οι φαρισαίοι της εποχής του, σταυρώνοντάς τον. Πράγμα που κάνουν και όλοι οι διαχρονικοί συνεχιστές του ολέθριου και δολοφονικού τους έργου. Σε βάρος όσων δεν κλείνουν τα μάτια τους και’ αυτιά τους και το στόμα τους μπροστά στο όργιο της καταλήστευσης και της καταδυνάστευσης των λαών.

Και, βέβαια, εκείνο, που απομένει σε όσους θέλουν, όχι μόνο να λέγονται, αλλά και να είναι πραγματικοί χριστιανοί, τώρα με την ανατολή του νέου χρόνου, είναι να επιλέξουν ανάμεσα στον δικαιοσύνη του Χριστού ή το ληστρικό καθεστώς των σιωνιστών και των ναζί και των ντόπιων εντολοδόχων τους…



παπα-Ηλίας
Διαβάστε περισσότερα.... »
....