Διυλιστήριο: 06/18/14
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

To BBC δοκιμάζει τεχνολογία ανίχνευσης προσώπου Θα αναλύει τις συναισθηματικές αντιδράσεις των θεατών στις εκπομπές του.

Όπως μας ενημερώνει η Telegraph, το BBC πειραματίζεται με μια νέα τεχνολογία μέτρησης και ανάλυσης των συναισθημάτων του κοινού, κατά τη διάρκεια προβολής εκπομπών του, μέσω ενός προηγμένου συστήματος ανίχνευσης προσώπου. Η εν λόγω τεχχνολογία, που αναπτύχθηκε από την βρετανική start-up εταιρεία με ειδίκευσή στην τεχνητή νοημοσύνη, χρησιμποιεί ειδικές κάμερες που αποκωδικοποιούν τις εκφράσεις και τα συναισθήματα του ανθρώπινου προσώπου, σε πραγματικό χρόνο.
Η πιλοτική μελέτη ξεκίνησε μόλις στη Μ. Βρετανία με τη συμμετοχή 200 εθελοντών των οποίων τα πρόσωπα θα ανιχνέυονται από τις κάμερες, κατά τη διάρκεια παρακολούθησης προγραμμάτων όπως το Sherlock Holmes και το Top Gear. Το δεύτερο στάδιο της έρευνας είναι η επέκταση της μελέτης στην Ρωσία και την Αυστραλία ενώ το τρίτο, είναι η δοκιμή της τεχνολογίας σε 6 ακόμα χώρες. "Η ικανότητα του CrowdEmotion να συλλάβει, να καταγράψει και να ποσοτικοποιήσει τη συναισθηματική προσήλωση των θεατών στα προγράμματά μας, τοποθετεί το BBC Worldwide στην κορυφαία θέση οσον αφορά στην παγκόσμια έρευνα τηλεθέασης και, τελικά, να κατανοεί τι θα ήθελε να παρακολουθήσει το κοινό μας", τόνισε ο υπέυθυνος του τμήματος ερευνών του BBC Worldwide, David Boyle. 
Δείτε πως λειτουργεί το σύστημα ανίχνευσης προσώπου, στο βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κωλοσσιαίο το έργο σας (πρώην) υπουργέ μου!..

     Βγήκε ο ένας ελεεινός και εκθείασε το έργο του άλλου ελεεινού: ''..έχει κάνει κολοσσιαίο έργο στο υπουργείο Υγείας και πρέπει να μείνει στην ιστορία..''

Βεβαίως και θα μείνει στην ιστορία!
Ως ο ημιπαράφρων υστερικός, που ελέω του μηδαμινότερου πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης, έγινε υπουργός!
Και τί υπουργός! Υγείας! Δηλαδή σε έναν από τους τρείς πυλώνες του κοινωνικού κράτους (υγεία, παιδεία, ασφάλεια).

Αντί να συναισθάνονται την ξεφτίλα και τον διασυρμό του κράτους που συνεπάγεται η παρουσία ενός τέτοιου ατόμου σε τέτοια θέση, κομπάζουν και περηφανεύονται!
Κι ας μην επαναπαυθούμε ότι το παραπάνω εγκώμιο το έπλεξε ο γνωστός χυδαίος Πάγκακος..
Το ίδιο εγκώμιο με πράξεις όμως, το έπλεξε και ο ίδιος ο ''πρωθυπουργός'', διορίζοντας-επιβραβεύοντας τον συγκεκριμένο ψυχοπαθή σαν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο!

Το είπαμε και χθες: Αυτό που συμβαίνει στην κυβέρνηση και στην χώρα έναν μόνο μήνα μετά τις εκλογές, ανήκει στο θέατρο του παραλόγου.
Καθημερινά προαναγγέλονται νέες φορολογήσεις και εισφορές,
..απειλές για κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, και δημεύσεις περιουσιών,
..πρόστιμα, κόντρα πρόστιμα, συλλήψεις, φυλακίσεις,
..και γιατί όχι δημόσιο μαστίγωμα και διαπόμπευση ''στον γάϊδαρο καβάλα'',
..οι δικαιωμένες (δικαστικά) καθαρίστριες δέρνονται καθημερινά επειδή αξιώνουν τον σεβασμό στις αποφάσεις της δικαιοσύνης,
..υπουργοί που έχουν ψηφίσει το μνημόνιο και με τα δύο χέρια, τώρα το παίζουν αντιμνημονιακοί και ''αντιστέκονται'' τάχα στους ορισμούς της τρόϊκας,
..ο κυρ-Φώτης της ΡΗΜΑΔ, με 1,5% λαϊκή αποδοχή, διαθέτει ακόμα κάπου 13 βουλευτές(!!!), ελπίζοντας ότι θα είναι ο ''ρυθμιστής'' (με το αζημίωτο βεβαίως-βεβαίως) για την εκλογή του Ποέδρου της Δημοκτατίας..

..Και από την άλλη ο ''πρωθυπουργός'', μάς απειλεί καθημερινά ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, εξαντλώντας και εξαχρειώνοντας πολίτες και κράτος,
..προετοιμαζόμενος συγχρόνως να πάει το φθινόπωρο σε διαπραγματεύσεις (λέμε τώρα!), μόνος του, αυτός και η Αυτού Χυδαιότης, δηλαδή ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΟΜΜΑ,
..για να δεσμεύσει τις επόμενες γενιές σε βάθος πενήντα ετών και παραπάνω,
..έχοντας την συναίνεση μόνον του 1/3 του ελληνικού λαού!

Κωλοσσιαίο πράγματι το έργο του πρώην υπουργού,
..κολλοσιαία και η απάτη που επιχειρείται από την συγκυβέρνηση του αίσχους, εναντίον του Έθνους.

Αρμόδιος να τους σταματήσει είναι πλέον ο ελληνικός λαός,
..και το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απαράβατος νόμος στις μαφίες : ΟΜΕΡΤΑ !!!

Ακούω κατά καιρούς από τους γνωστούς ''αναγνωρίσιμους'' και δυστυχώς άτομα τα οποία κατείχαν αξιώματα, τις εκφράσεις :
'' ... Αν μιλήσω θα καταστραφεί το σύμπαν....'',
'' ... έχω πολλά ράμματα για την γούνα τους ...'',
'' ... αν βγάλω τις κασέτες, θα πέσει η κυβέρνηση...'',
 ''.. θα πάρω και άλλους μαζί μου ....''' κ.τ.λ.
Εκφράσεις που έχουν ακουστεί από τον καταδικασμένο Τσοχατζόπουλο, από τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, από τον Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, τον κύριο Γιακουμάτο, τελευταία από τον κύριο Θεοχάρη και πολλούς άλλους.
Και μετά ;
Μετά σιωπή .....
Γιατί δεν μιλάνε ;
Τι γίνετε και μετά όλοι κλείνονται στα ''καβούκια'' τους και τελικά δεν μιλάνε ;
ΟΜΕΡΤΑ !!!
Και οι εισαγγελείς, γιατί δεν παρεμβαίνουν, να τους ζητήσουν τα στοιχεία αυτά; Να βγουν και να τα δημοσιοποιήσουν. Γιατί δεν τους πιέζουν, ή αν τους πιέζουν γιατί δεν μαθαίνουμε τίποτα.
ΟΜΕΡΤΑ !!!
Και οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι όταν το θέλουν γίνονται αρκετά πειστικοί, γιατί δεν τους πιέζουν να μάθουν; Γιατί δεν καλούν τον κύριο Κασιδιάρη, που τόσο πολύ τον ''πολεμάνε'' (λέμε τώρα), να του πουν : ''Έλα δω κύριε ; Μιλήσατε για κάτι κασέτες ; Που είναι αυτές ; Πότε θα τις βγάλετε ; Και γιατί δεν τις βγάζετε τώρα ; Τι διαπραγματεύεστε ; ''
ΟΜΕΡΤΑ !!!
Να πιάσουν τον κύριο Θεοχάρη και να του πουν : '' Τι ράμματα για την γούνα τους έχεις;''
ΟΜΕΡΤΑ !!!
Ακούμε επίσης, ότι Πρόεδρος δικαστηρίου στην υπόθεση του σκάφους του Καμμένου, καταγγέλει ωμή παρέμβαση από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου σε αυτόν και τρεις ακόμα συνέδρους. Και δεν κινείται ένας εισαγγελέας. Το θέμα μένει ανοιχτό. Δεν ακούγεται τίποτα στα megaλα κανάλια. Γιατί ;
ΟΜΕΡΤΑ !!!  
Και με το δίκιο του,ο Ελληνικός λαός βλέπει υπόγειες συναλλαγές. Ξαφνικά σταματάνε όλα. Μετά από καιρό, βλέπουμε αυτούς που έλεγαν όλα αυτά, να ξαναπαίρνουν θέσεις και να κυβερνούν. Να ξαναψηφίζουν άδικους νόμους για τον ελληνικό λαό, και αυτοί να συνεχίζουν να υπάρχουν.
Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτό ; Πότε επιτέλους θα μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι παίζουν τάβλι τις ζωές μας ; Πότε επιτέλους θα ξεβρωμίσει ο τόπος ;

http://diulistirio.blogspot.gr/

     
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο εργασιακός Μεσαίωνας είναι εδώ: Μισθοί με κουπόνια αλλά και σε είδος!

Εργοδότες καταβάλλουν ως αμοιβή διαμονή σε ξενοδοχείο ενώ επιχειρήσεις λιανεμπορίου δίνουν μέρος του μισθού σε επιταγές για αγορές τροφίμων

Συνθήκες Μεσαίωνα επικρατούν στην αγορά εργασίας, με μεγάλες κατηγορίες εργαζόμενων να πληρώνονται όχι μόνο με καθυστέρηση αρκετών μηνών αλλά σε είδος, ακόμη και με κουπόνια!
Στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ είναι αποκαλυπτικά για τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής των ήδη κουρεμένων μισθών σε ένα καθεστώς ατομικών συμβάσεων που αποτελούν πλέον τον κανόνα στην ελληνική αγορά εργασίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, περίπου 1.200.000 εργαζόμενοι αμείβονται με καθυστέρηση από 3 έως και 12 μήνες ενώ διαδεδομένο είναι πλέον το φαινόμενο της πληρωμής σε είδος. Εργοδότες απασχολούν εργαζόμενους καταβάλλοντάς τους ως αμοιβή δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο ή ημερήσια σίτιση ενώ σε πολλές άλλες περιπτώσεις επιχειρήσεις λιανεμπορίου καταβάλλουν μέρος του μισθού των εργαζόμενων τους με κουπόνια αγοράς τροφίμων και άλλων προϊόντων. Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο σουπερμάρκετ αλλά και άλλες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου που καταβάλουν ώς και το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων τους με τη μορφή κουπονιών αγοράς τροφίμων από σουπερμάρκετ.

ΖΟΥΓΚΛΑ !!!
Η παρατεταμένη ύφεση και η υψηλή ανεργία στις συνθήκες βίαιης ανατροπής των εργασιακών σχέσεων που βίωσε η ελληνική οικονομία έχουν μετατρέψει σε ζούγκλα την αγορά εργασίας, με τους εργαζόμενους να φθάνουν στο σημείο να δουλεύουν αδιαμαρτύρητα απλήρωτοι για πολλούς μήνες από φόβο μη χάσουν τη δουλειά τους. Το φαινόμενο με τους απλήρωτους εργαζoμένους παίρνει διαστάσεις επιδημίας ενώ οι ατομικές συμβάσεις είναι πλέον καθεστώς, όπως και η μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής, λέει ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ - ΓΣΕΕ Χρήστος Γούλας. Μάλιστα, προσθέτει ότι η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί φέτος. Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Παναγιώτη Προύτζου ότι «στον χώρο των ξενοδοχείων η κατάσταση είναι εφιαλτική με τις καθυστερήσεις πληρωμών να αγγίζουν ακόμα και τους 13 μήνες». Εχει διαπιστωθεί ότι «το ένα στα δύο ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας καθυστερεί τις πληρωμές στο προσωπικό».

ΤΙ ΔΙΝΟΥΝ. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΓΣΕΕ και τα τοπικά εργατικά κέντρα, οι εργοδότες προχωρούν σε διάφορους μεθόδους αδυνατώντας να καταβάλουν τους μισθούς. Ετσι καταγράφονται τα παρακάτω φαινόμενα:
n Μισθός σε είδος. Το είδος μπορεί να είναι η δωρεάν διαμονή σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή να αντιστοιχεί στην ημερήσια σίτιση που προσφέρει ο εργοδότης έναντι 8ωρης εξαρτημένης εργασίας.
n Καταβολή αμοιβής ανά τρίμηνο και όχι μηνιαίως.
n Προσλαμβάνουν νέους και νέες κυρίως κάτω των 25 ετών ακόμα και με μηνιαία (!) σύμβαση 4ωρης απασχόλησης με 180 ευρώ, δηλαδή 2,25 ευρώ ημερομίσθιο.
n Μη καταβολή Δώρων. Οι συνήθεις μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι εργοδότες είναι να δώσουν σε είδος αντί για χρήμα το Δώρο (τρόφιμα, καύσιμα κ.λπ.). ή να το παζαρέψουν, δίνοντας το μισό ή τμήμα του και υποχρεώνοντας τον εργαζόμενο να υπογράψει ότι το εισέπραξε ολόκληρο.
n Περίπου 1.000.000 εργαζόμενοι δεν λαμβάνουν, όπως επιβάλλει ο νόμος, το επίδομα αδείας.
n Αυξάνονται συνεχώς οι περιπτώσεις όπου εργοδότες δίνουν 100 ή 200 ευρώ τον μήνα αντί για μισθό, λέγοντας πως θα καταβάλουν μελλοντικά τα υπόλοιπα.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη, σημαντικό μερίδιο στην αγορά εργασίας καταλαμβάνουν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Από τις 423.174 αναγγελίες προσλήψεων που έγιναν από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2014 οι 232.383 αφορούσαν συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, οι 140.527 μερικής απασχόλησης και οι 50.264 εκ περιτροπής απασχόλησης.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λογαριασμοί απόστρατων αξιωματικών έως 50.000.000 Ευρώ !!!

Απόστρατους με τραπεζικές καταθέσεις - μαμούθ έχει εντοπίσει το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο των κατά εισαγγελική παραγγελία ερευνών του για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Σύμφωνα με πηγές του Σώματος, στους τραπεζικούς λογαριασμούς περισσότερων από 30 πρώην στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν εντοπιστεί ποσά που ξεκινούν από τις 500.000 ευρώ και φθάνουν έως και τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Το κωμικοτραγικό, σύμφωνα με στελέχη που χειρίζονται την υπόθεση στο ΣΔΟΕ, είναι το γεγονός ότι όλοι τους όταν κλήθηκαν...
Τα ονόματα είναι 

Κ.Π αντιπλοίαρχος
Κ.Δ πλοίαρχος
Κ.Δ αντιπλοίαρχος
Ν.Γ υποναύαρχος
Α.Β υποναύαρχος
Π.Κ πλοίαρχος
Μ.Γ αντιπλοίαρχος
Α.Α αντιπλοίαρχος
Γ.Δ πολιτικός υπάλληλος
Δυστυχώς αυτούς το ΣΔΟΕ δεν δίνει τα ονοματεπώνυμά τους. Γιατί ; Πρέπει μάλλον να έχεις κλέψει κάτω από 5.000 Ευρώ.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σόιμπλε : ''Για να πάρετε τις επόμενες δόσεις πρέπει να ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα'' - Σαμαράς : ''Μάλιστα, κύριε''

Το Διυλιστήριο ρωτάει .... Αφού έχουμε πλεόνασμα 3 δις ευρώ γιατί να κάνουμε όλα αυτά τα προαπαιτούμενα για 2 δισ ; Μήπως το πλεόνασμα είναι πλασματικό ;....
 Πυρετός επικρατεί στην κυβέρνηση μετά την απόφαση να υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα ώστε να λάβει τις δύο δόσεις του 1 δισ. εκάστη στα τέλη Ιουλίου και εν συνεχεία να επιχειρήσει να διαπραγματευτεί με την τρόικα φορολογικές ελαφρύνσεις.

Η απόφαση για υλοποίηση των προαπαιτούμενων θέτει τέλος στις ψευδαισθήσεις μέρους της κυβέρνησης για κόντρα με την τρόικα, παρά την ενίσχυση της λαϊκής δεξιάς στον ανασχηματισμό και παρά την πίεση μεγάλου τμήματος του ΠΑΣΟΚ.

Η ύπαρξη θερινών τμημάτων της Βουλής, που δίνει την ευκαιρία για την αντικατάσταση βουλευτών που διαφωνούν ή απουσιάζουν, επιτρέπει στο Μέγαρο Μαξίμου να περάσει τα νομοσχέδια που θα φέρει, ενώ κυβερνητικά στελέχη σκέφτονται να «νερώσουν» και μέρος των συμφωνηθέντων με την τρόικα, ώστε να είναι λιγότερες οι κοινωνικές αντιστάσεις.

Για την πρώτη δόση του 1 δισ. ευρώ, μετά την ψήφιση του νόμου για τις λαϊκές, απομένουν τα εξής προαπαιτούμενα:

• Νόμος για τις αδειοδοτήσεις επενδύσεων και τον χωροταξικό σχεδιασμό – ο γνωστός νόμος περί αιγιαλού

• Επικαιροποίηση καταλόγου με τους φόρους/επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων

• Κώδικας δεοντολογίας για τα μέλη της κυβέρνησης (πάταξη διαφθοράς)

• Κοινή Υπουργική Απόφαση Οικονομικών και Εργασίας για ένταξη της είσπραξης χρεών (και κοινωνικών εισφορών) από τους μηχανισμούς της φορολογικής διοίκησης

• Νομοθεσία στον χώρο της υγείας με μείωση των περιθωρίων χρέους των φαρμακείων

Για τη δεύτερη δόση άλλου 1 δισ. ευρώ πρέπει να εκπληρωθούν τα εξής προαπαιτούμενα:

• Νομοθεσία για υπαγωγή στο ΕΤΕΑ (ενοποιημένο ταμείο επικουρικής ασφάλισης) όλων των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων του δημοσίου, καθώς και για την εφαρμογή μαθηματικού τύπου βιωσιμότητας σε όλα τα ταμεία που δεν υπάγονται στο ΕΤΕΑ από 1/1/2015

• Νόμος για τα δάση

• Νόμος για τη μείωση του διοικητικού φόρτου

• Κατάργηση από 1/1/2015 όλων των χρηματοδοτικών εισφορών που στηρίζουν τις επικουρικές συντάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας

• Δημιουργία της μικρής ΔΕΗ και εκκαθάριση όλων των οφειλών του δημοσίου προς τη ΔΕΗ

• Νόμος για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και νέος νόμος για το πόθεν έσχες με παρακολούθηση μεταβολής των περιουσιακών στοιχείων
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΜΚΟ πήρε 600.000 ευρώ για να μετρήσει τα... αποτσίγαρα σε 11 παραλίες!

Μόλις τον περασμένο Μάρτιο μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση ανακοίνωνε τα αποτελέσματα ενός...φιλόδοξου προγράμματος.

Μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση, λοιπόν, δύο ιδιωτικές εταιρίες και το Πανεπιστήμιο Πατρών για να δώσει στο έργο, επιστημονικό περιτύλιγμα, υλοποιούν στην Ελλάδα της κρίσης, πρόγραμμα εξακοσίων χιλιάδων ευρώ για να κάνουν τι;

Να μετρήσουν αποτσίγαρα στις παραλίες... Και για να μην μπερδευόμαστε... Όχι να τα μαζέψουν και να τα απομακρύνουν... Απλά να τα καταμετρήσουν...

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δεκαπέντε παραλίες σε ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ αυτών και την εντυπωσιακή παραλία της Λούτσας- Βράχου στην Πρέβεζα.

Οι φορείς υλοποίησης έσπευσαν με αναλυτικά δελτία τύπου να ανακοινώσουν τα όντως εντυπωσιακά ευρήματα του πρωτοποριακού και καινοτόμου προγράμματος. Έτσι λοιπόν στην παραλία του Βράχου «υλοποιήθηκε καταγραφή των αποτσίγαρων σε μήκος ακτής 601 μ. και εύρους 11 μ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των καταγραφών, στην ακτή μετρήθηκαν 111 αποτσίγαρα».

Ναι ! 111 ολόκληρα αποτσίγαρα!
Τώρα οι ίδιοι επανέρχονται.
Στην ίδια περιοχή!

Την ερχόμενη Πέμπτη, πριν καλά καλά ξεκινήσει η τουριστική περίοδος για την Ήπειρο, δεδομένων και των καιρικών συνθηκών, θα ξαναμετρήσουν τα αποτσίγαρα που άφησαν οι παραθεριστές...

Υποψιαζόμαστε ότι θα είναι λιγότερα από πέρυσι...

Και στη συνέχεια θα στηθεί ενημερωτικό περίπτερο προκειμένου «να ενημερωθούν οι πολίτες για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τα απορρίμματα των καπνιστών»!!!
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....