Διυλιστήριο: 01/25/18
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

VIDEO - Μπακογιάννη: Έγκλημα να τους αποκαλούν όλοι Μακεδόνες κι εμείς φούφουτους- Δεν θα πάω στο συλλαλητήριο



Για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων μίλησε το πρωί της Πέμπτης η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη. «Δεν πιστεύω ότι βρισκόμαστε κοντά σε μία λύση. Πιστεύω ότι οι χειρισμοί που έχουν γίνει από την κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου είναι χειρισμοί που από την αρχή έχουν υπονομεύσει κάθε ελπίδα σοβαρής διαπραγμάτευσης», σημείωσε η κυρία Μπακογιάννη.

«Η γραμμή που έχει χαράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (για το Σκοπιανό) είναι μία και είναι αποδεκτή από όλους στη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε η κυρία Μπακογιάννη σχολιάζοντας πως η κυβέρνηση προσπαθεί να διχάσει τη ΝΔ με το Σκοπιανό.

Η κυρία Μπακογιάννη υπογράμμισε πως η κυβέρνηση είναι διχασμένη στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό και τόνισε: «καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί τη λογική της διπλής ονομασίας. Είναι έγκλημα η λογική ότι όλος ο κόσμος μπορεί να τους λέει «Μακεδονία» και εμείς να τους λέμε φούφουτους».

Κληθείσα να σχολιάσει το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης η κυρία Μπακογιάννη υπογράμμισε πως ο τρόπος που χειρίστηκε η κυβέρνηση εξ αρχής το θέμα της διαπραγμάτευσης για την ονομασία των Σκοπίων «δημιούργησε την αίσθηση της έλλειψης εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί. Έχουμε μία κοινωνία ταπεινωμένη, περιφρονημένη, μία κοινωνία που έχει δει το αποτέλεσμα της όποιας διαπραγμάτευσης έχει φέρει ο κύριος Τσίπρας να είναι το ένα χειρότερο από το άλλο. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Η ίδια, πάντως, δήλωσε πως δεν θα πάει στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

«Είναι απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο υπονόμευσε αυτή την ιστορία σήμερα ο κύριος Τσίπρας», κατέληξε η κυρία Μπακογιάννη σχολιάζοντας τις κινήσεις του πρωθυπουργού στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό.

Δείτε τα βίντεο:





Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο ''Άριστος'' του Μητσοτάκη χαρακτηρίζει την γαλανόλευκη, μελανόλευκη


Ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύρθηκε να αναγνωρίσει κατόπιν εορτής το παλλαϊκό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, μιλώντας για την πατριωτική ευαισθησία των συμμετεχόντων, τα έμπιστα παπαγαλάκια του εξακολουθούν να προκαλούν το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα σε επανειλημμένες αναρτήσεις του ο Τάσος Αβραντίνης (Tasos Avrantinis) στο facebook, συγχαίρει για τη στάση του τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Μπουτάρη που τον χαρακτηρίζει «όαση λογικής», που «μπορεί να αντισταθεί στους νευροπαθείς ψευδοπατριώτες», προβάλλοντας τις θέσεις του ότι «κακή η αντίληψη ότι η Μακεδονία είναι μόνο Ελληνική» και μιλά για Μακεδονική γλώσσα που απαγόρευσε το ελληνικό κράτος.

Γράφει λοιπόν «Από χθες ολόκληρη η Ελλάς πλέει για μια ακόμη φορά "εις την μελανόλευκον". Για όσους τυχερούς "δεν αφουγκράζονται το λαϊκό αίσθημα" και παραμένουν σκεπτόμενοι πολίτες έστω και με μικρότερο IQ από 185 θυμίζω το παρακάτω. Στην Εθνική Βιβλιοθήκη στα ξενόγλωσσα έντυπα είναι καταχωρημένο με κωδικό "Γλωσ.1 ΗC/-α" το Αμπετσένταρ. Είναι το αλφαβητάριο της μακεδονικής γλώσσας που εξέδωσε η ελληνική κυβέρνηση το 1925. Το βιβλίο προοριζόταν για τη διδασκαλία της μακεδονικής γλώσσας στη μειονότητα της Βορείου Ελλάδος. Για την απαγορευμένη αυτή γλώσσα σας προτείνω να διαβάσετε αντί άλλων το εξαιρετικό βιβλίο του Τάσου Κωστόπουλου "Η απαγορευμένη γλώσσα" (εκδ. Μαύρη Λίστα).»

Μελανόλευκος λοιπόν η γαλανόλευκη σημαία για τον εκλεκτό του Μητσοτάκη.



Προβάλει τις απόψεις του Σταύρου Θεοδωράκη «γιατί δεν είμαι στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη», ενώ προβάλει και την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για παραβίαση από την Ελλάδα της Ενδιάμεσης Συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2008.
Αναρωτιόμαστε τι παραπάνω θα μπορούσε να ισχυρισθεί στο Γραφείο Τύπου της κυβέρνησης των Σκοπιανών αλυτρωτικών.

Ανήκει όμως στη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα τοποθετήθηκε πρόσφατα (26/05/17) στην «Ομάδα Δράσης» με επικεφαλή τον Θόδωρο Σκυλακάκη.
Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, δημιουργείται «Ομάδα Δράσης» για την άρση εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση της εξωστρέφειας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Η νέα ομάδα, επικεφαλής της οποίας τίθεται ο Θόδωρος Σκυλακάκης, θα αποτελείται αρχικά από τους Τέλη Αϊβαλιώτη (με ειδικότερη ευθύνη για το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας), Τάσο Αβραντίνη, Γιάννη Ανδρουλάκη, Μιχάλη Κεφαλογιάννη (προσέλκυση επενδύσεων), Στέφανο Κοτσώλη (προώθηση εξωστρέφειας μικρών και μεσαίων Επιχειρήσεων), Δημήτρη Σκάλκο και Αιμίλιο Στασινάκη (θέματα επενδύσεων που συνδέονται με τη δημόσια περιουσία). Στη συνέχεια θα προστεθούν κι άλλα πρόσωπα που θα αναλάβουν συγκεκριμένο έργο. Η ομάδα θα συνεργάζεται με τους αρμόδιους τομείς και γραμματείες του Κόμματος και θα υλοποιεί ειδικά έργα και δράσεις

Ο δικηγόρος Αβραντίνης Τάσος διετέλεσε αντιπρόεδρος της Δράσης του Θόδωρου Σκυλακάκη και αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας με τον Γιώργο Καμίνη, ενώ παράλληλα ήταν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2015, στην Α' Πειραιά με το Ποτάμι.
Πλέον ανήκει στους εκλεκτούς, έμπιστους του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη εντός της ΝΔ και ταυτόχρονα αναπαράγει τις απόψεις του Σταύρου Θεοδωράκη του Ποταμιού.

Μετά τον άλλο εκλεκτό του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντύπα Καρίπογλου, αντιπρόεδρος από την Δράση και αυτός, που χαρακτήρισε ηλίθιους τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, έρχονται οι νέοι εκλεκτοί της ηγεσίας της Ν.Δ. να αποκαλύψουν τις πραγματικές απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και το ρόλο του στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....