Διυλιστήριο: 03/27/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Ο φραγκολεβαντινισμός του Νίκου Δήμου.

του Γιάννη Σιδέρη. 
Αχός βαρύς ακούστηκε από το άρθρο του κ.Νίκου Δήμου στο protagon για την επανάσταση του'21.

Πήραν φωτιά τα social Media, οι εκπομπές που εμπορεύονται τον πατριωτισμό, τα εθνικιστικού προσανατολισμού blogs, αλλά και οι απλοί πολίτες - αυτοί που έβλεπαν έναν αρθρογράφο, εν πλήρει κομπορρημοσύνη και αμετροέπεια, να κραδαίνει επιτιμητικά και απαξιωτικά τους «εθνικούς μύθους», ενάντια στο πόπολο, που - ως αμόρφωτο και πλανημένο - δεν γνωρίζει πόσο αιμοσταγείς σφαγείς υπήρξαν οι πρόγονοί του, για τους οποίους επαίρεται ότι το ελευθέρωσαν.

Ο υποφαινόμενος δεν είναι ιστορικός (όπως άλλωστε ιστορικός ΔΕΝ είναι και ο κ. Δήμου), άρα δεν θα τολμήσω επιστημονική απάντηση επί των γραφέντων. Ενδεικτικά και μόνο, ως πολίτης αυτής της χώρας, δικαιούμαι σε κάποιες παρατηρήσεις, με την συνεπικουρία των αναγνωστών – σχολιαστών, του άρθρου του κ. Δήμου.

Γράφει μεταξύ άλλων ο εν λόγω: «Στην Επανάσταση έγιναν πράξεις θηριωδίας εκ μέρους των Ελλήνων. Στην κατάληψη της Τριπολιτσάς σφάχτηκαν πάνω από 30.000 άμαχοι».

Θα μπορούσε να συμβάλει ο κ. Δήμου σε θετικό παραδειγματικό στοχασμό, και να έχει με το μέρος του κάθε νουνεχή, εάν έγραφε ότι κατά την επανάσταση, έγιναν θηριωδίες ΚΑΙ από τις δυο πλευρές. Όμως εμμένει να εμπεδώσει στον αναγνώστη μια αυτοτιμωρητική διάθεση για την Τριπολιτσά, ξεχνώντας τα γνωστά θανατικά αμάχων, όπως ας πούμε την σφαγή της Χίου (υπάρχουν σωρός τα κρανία ακόμα), του Μεσολογγίου, ή όπως έγραψε και ο υπασπιστής του Κολοκοτρώνη, Φωτάκος: "Οι Τούρκοι χρόνια και χρόνια σφάζανε κοσμάκη, πήρανε παιδιά, πήρανε γυναίκες, σκλάβους χιλιάδες. Δεν είδανε ποτέ οι Χριστιανοί άσπρη μέρα).

Αλλά αυτό διαφεύγει της δυτικότροπης αβρότητάς του. Δεν έμαθε επίσης για τις γυναίκες της Χίου στα σκλαβοπάζαρα της Ανατολής, ενώ του διέφυγαν και οι 30.000 άμαχοι των Κυδωνιών στην Ιωνία, που κατασφάχθηκαν, αφού η πόλη πυρπολήθηκε από τους Τούρκους - και γενικώς τα αιμάτινα ποτάμια των ρωμιών της Ιωνίας και της Κωνσταντινούπολης.

Ο αρθρογράφος, εκούσια παραλείπει ότι οι όποιες - ντροπιαστικές υπό το σημερινό ανθρωπιστικό πρίσμα - εξολοθρεύσεις, συντελέσθηκαν μέσα στο πολιτιστικό πλαίσιο της εποχής. Ένας βαλκανικός λαός, που δεν είχε εγκολπωθεί τα νάματα του Διαφωτισμού, όντας αιώνες σκλάβος, και ένας «στρατός» που δεν ήταν παρά «ασκέρια» (που 400 χρόνια υπέφερε τα πάνδεινα και σε κάθε εξέγερση ανασκολοπιζόταν), είχε απέναντί του κατακτητές με τις ίδιες συμπεριφορές. Δεν είχε ... υπόψιν του τις (μεταγενέστερες, λόγω ωρίμασης των ανθρωπιστικών ιδεών που μπόλιασαν το Διεθνές Δίκαιο), συνθήκες της Γενεύης και άρθρα του ΟΗΕ, ώστε να φερθεί με ηπιότητα στους αμάχους!

(Τι να του θυμίσεις επίσης: ότι συζητήσεις γίνονταν ακόμη το 19ο-αρχές 20ου αιώνα στην πολιτισμένη Δύση - που είχε περάσει Διαφωτισμό- για το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες εμπλοκής σε πόλεμο, ή στα Συνέδρια Ειρήνης στη Χάγη, 70 χρόνια μετά την Τριπολιτσά, όταν ακόμη συζητούσαν αν το διεθνές δίκαιο θα έπρεπε να ισχύει για όλους, ή μόνο για την «πολιτισμένη» Δύση. Οι «άγριοι», εθεωρείτο από πολλούς international lawyers «ότι δεν ήταν σε θέση να δεχθούν καμία διεθνή συνθήκη, άρα η Δύση δεν θα έπρεπε να δεσμεύεται προς αυτούς με τέτοιες! Να του θυμίσεις, επίσης, τις βαρβαρότητες που έκαναν οι πολιτισμένοι Γερμανοί το 1900, όταν πήγαν στην Κίνα να καταστείλουν την Boxer rebellion το 1900, 80 σχεδόν χρόνια μετά τη σφαγή της Τριπολιτσάς...).

Γράφει επίσης ο -εκκωφαντικά αντιρατσιστής - μια αλήθεια που την ξέρει όλη η Ελλάδα, όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος της: «Και όσοι δεν συμπαθούν τους Αλβανούς θα έπρεπε να ξέρουν πως μερικοί από τους πιο γενναίους οπλαρχηγούς και καπεταναίους μας ήταν Αρβανίτες που δεν μιλούσαν καν τα ελληνικά». Χοντροκομμένη ανάγνωση της Ιστορίας. Δεν είναι ο κατάλληλος να το γράψει και δεν είμαι ο κατάλληλος να απαντήσω. Όμως η ιστορική ανθρωπολογία δεν θεωρεί τους αρβανίτες του '21 ως αλβανικά φύλα. Αλλά και να ήταν: Γιατί στέκεται μονομερώς και δεν αναφέρει τίποτα για τους τουρκαλβανούς, που με το μέρος των τούρκων, έσφαζαν τους Ρωμιούς;

Γράφει επίσης: «Η επανάσταση του 21 απέτυχε ολοκληρωτικά. Μετά την εισβολή του Ιμπραήμ δεν είχε μείνει ούτε μία επαναστατική εστία. Ελευθερωθήκαμε μόνο χάρη στην απόφαση των Μεγάλων Δυνάμεων – και την δράση τους στην ναυμαχία του Ναβαρίνου. (Ήταν η πρώτη – και η καλύτερη –«ανθρωπιστική επέμβαση» της ιστορίας)».

Φευ, η ναυμαχία του Ναυαρίνου, έχει καταστεί ...η Αγία Λαύρα των άκριτων ευρωπαϊστών. Δεν ξέρουμε φυσικά ποια θα ήταν η εξέλιξη της επανάστασης χωρίς τη ναυμαχία, αλλά η «ανθρωπιστική» επέμβαση είχε και γεωστρατηγικές παραμέτρους, που αφορούσαν στο διαμελισμό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και τον έλεγχο του Σουέζ. Αφετέρου είχαν παραμείνει επαναστατικές εστίες, π.χ. το Ναύπλιο δεν έπεσε ποτέ, ενώ και η Μάνη παρέμεινε αδούλωτη.

Γράφει για το κίνημα «Ο Καποδίστριας του γύρισε τις πλάτες. Ο Κοραής μας το μυκτήρισε». Ο προβληματισμός που διατύπωναν μήπως δεν ήταν ώριμες οι συνθήκες, δεν λαμβάνεται υπόψιν.

Αυτά ενδεικτικά. Η ιστορία είναι σύνθετη ενασχόληση, ανιχνεύεται από τους ιστορικούς, που την προσεγγίζουν με μειλίχια και αποιδεολογικοποιημένη διάθεση, μοχθώντας να ανακαλύψουν την αλήθεια, μέσα από πάμπολλες, δυσδιάκριτες, και συχνά αντικρουόμενες πηγές.


Καμιά σχέση δηλαδή με αυτό που έκανε ο κ. Δήμου, να χρησιμοποιήσει την ιστορία ως όχημα εξυπηρέτησης των ιδεολογικών του προτιμήσεων- να την «σιδερώσει», κατά που θα έλεγε και ο μπάρμπα Γιάννης Σκαρίμπας - μιας και τον αναφέρει ως μία εκ των πηγών του!

Αυτή η μονομέρεια και η ιδεολογική χειραγώγηση της ιστορίας εκ μέρους του, είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη που ξεσήκωσε τη θύελλα των αντιδράσεων και όχι η κατάρριψη των εθνικών μύθων - άλλωστε πολλοί από αυτούς έχουν ήδη καταρριφτεί και τους αποδέχεται μεγάλο τμήμα των πολιτών. Για παράδειγμα: σε ανύποπτο χρόνο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα», εκλαϊκευμένη ιστορική μελέτη, ότι δεν υπήρξε το «κρυφό σχολειό». Τροφοδότησε δημόσια συζήτηση χωρίς κραυγές, και τώρα μάλλον είναι άποψη κοινής αποδοχής.

Αλλά δεν διάλεξε κανείς την ημέρα που ο λαός γιόρταζε την επέτειο της ανεξαρτησίας του, να του πετάξει κατάμουτρα μονομερώς σιδερωμένες αλήθειες, προκειμένου να υπηρετήσει τις ιδεολογικές προτιμήσεις του.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σας πήραμε, σας πήραμε φλουρί Κωνσταντινάαατο!..

    ..μας πήρατε, μας πήρατε βαρέλι δίχως πάαατο!

Όλο και πιό έντονα θυμίζει το παιδικό αυτό τραγουδάκι-παιχνίδι, αυτή την γελοιότητα που ξανάρχισε αυτές τις μέρες (εν όψει εκλογών),
..και που αφορά αφ' ενός διάφορους βουλευτές του αντιμνημονιακού κυρίως χώρου, που αποστασιοποιούνται των κομμάτων τους για λόγους αρχής(!),
..και αφ' ετέρου διάφορους άλλους συγκυβερνητικούς βουλευτές που απειλούν για τάχα αποχωρήσεις και καταψηφίσεις, σημαντικών μεν για την επιβίωση κάποιων κοινωνικών τάξεων νέων μέτρων, παρανυχίδα όμως μπροστά σε όλα τα άλλα που έχουν κατα καιρούς ψηφίσει!

Και δεν έχουν αντιληφθεί ούτε τούτοι, αλλά ούτε και οι υπόλοιποι βουλευτές ότι όλο το πολιτικό σύστημα (που περιλαμβάνει βεβαίως και τους ίδιους) βρίσκεται υπό κρίση, υπό αίρεση και υπό αναίρεση!
Από τον λαό βέβαια, από την ίδια την κοινωνία.

Δεν καταλαβαίνουν, ή δεν θέλουν να καταλάβουν, ότι ''τα στερνά τιμούν τα πρώτα'', και ότι όλοι τους μη προερχόμενοι από παρθενογένεση,
..αλλά έχοντας κατά καιρούς λερωμένη (χ@σμένη) την φωλιά τους, πρέπει να καταβάλουν σοβαρές και ειλικρινείς προσπάθειες προκειμένου κάποτε να παραγραφούν στην συνείδηση του κόσμου ορισμένα από τα πολιτικά τους αμαρτήματα.

Και δεν απασχολούν τον λαό τα προβλήματα της δικής τους ''καρέκλας'', ή των ηθικών τους αρχών (λέμε τώρα!),
..ούτε, πολύ περισσότερο η κοινωνία κρέμεται απ' τα χείλη τους κι απ' τις σπασμωδικές ή πανικόβλητες επί μέρους αποφάσεις τους.
Ο λαός, η κοινωνία έχει λίγο ως πολύ κατατάξει όλους αυτούς. Και θα χρειαστεί τεράστιος κόπος από μέρους τους για ν' αλλάξει αυτή η κατάταξη..

Δεν θα κριθούν οι εκλογές, ούτε πολύ περισσότερο το μέλλον της χώρας και του καθενός μας ξεχωριστά, από κάποιες αποχωρήσεις, καταψηφίσεις, ανεξαρτητοποιήσεις, μετακινήσεις, ή προσχωρήσεις βουλευτών.

Όλα τ' άλλα είναι γελοιότητες και παιδικά παιχνιδάκια:
Σας πήραμε, σας πήραμε μιά όμορφη κοπέεελα!..
Μας πήρατε, μας πήρατε μια παλιοκατσιβέεελα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΣτΕ: Φρένο στις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών χωρίς την ενημέρωση του οφειλέτη

Φρένο στις κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω οφειλών, εάν προηγουμένως δεν έχει ενημερωθεί ο οφειλέτης έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το σκεπτικό είναι να έχει ο οφειλέτης την δυνατότητα να προβεί στα προβλεπόμενα ένδικα μέτρα ενώπιον των δικαστηρίων ή να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει την οφειλή του.

Ειδικότερα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο επισημαίνει στην επίμαχη απόφασή του, ότι το άρθρο 30 του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων (Ν.Δ. 356/1974) αναφέρει:

«Η κατάσχεσις εις χείρας τρίτων των εις χείρας αυτών ευρισκομένων χρημάτων, καρπών και άλλων κινητών πραγμάτων του οφειλέτου του Δημοσίου ή των οφειλομένων εν γένει προς αυτό, ενεργείται υπό του Διευθυντού του Δημοσίου Ταμείου δια κατασχετηρίου εγγράφου μη κοινοποιουμένου εις τον οφειλέτην».

Στη συνέχεια οι δικαστές υπογραμμίζουν, ότι «η διάταξη αυτή είναι ανίσχυρη ως αντικειμένη στην διάταξη του άρθρου 20 παράγραφος 1 του Συντάγματος, διότι η παράλειψη αυτή έχει ως συνέπεια ο οφειλέτης να μη λαμβάνει γνώση ή να λαμβάνει καθυστερημένα γνώση της εις βάρος του επισπευδομένης αναγκαστικής εκτελέσεως, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αμυνθεί αποτελεσματικώς προ της ολοκληρώσεως της εκτελεστικής διαδικασίας, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα είτε για την ακύρωση, είτε για την αναστολή της πράξεως εκτελέσεως».

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ουκρανία: Ετοιμάστηκαν καταφύγια, ο στρατός σε ασκήσεις στη μεθόριο

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ουκρανίας, θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή του Χάρκοβο, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα ουκρανο-ρωσικά σύνορα.

Οι ασκήσεις, σύμφωνα με την πηγή, θα αρχίσουν τώρα, το Μάρτιο και θα συνεχίσουν και τον Απρίλιο στο Κράσνογκραντ, Νόβο Βοδολάζσκογκο, Βαλκόφσκι και στην περιοχή του Χάρκοφ.

Στην άσκηση θα λάβουν μέρος «μονάδες σχηματισμών και μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας», σύμφωνα με την πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι η Κρατική υπηρεσία Συνόρων της Ουκρανίας, αναφέρει συνεχείς προκλήσεις του ρωσικού στρατού στη γραμμή των συνόρων.
Νωρίτερα, στην περιοχή του Χάρκοβο, διεξήχθη έλεγχος ετοιμότητας στα καταφύγια.

«Στην περιοχή του Χάρκοβο υπάρχουν 427 καταφύγια. Τα 101 από αυτά είναι έτοιμα, 95 πρέπει να περιποιηθούν, ενώ 231 είναι μη διαθέσιμα και η διαδικασία συντήρησής τους βρίσκεται στο αρχικό στάδιο», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Χάρκοβο της Περιφερειακής Δημόσιας Διοίκησης, Βασίλ Χόμα.
Όπως είπε πολλά καταφύγια έχουν δοκιμασθεί σε περίπτωση νέφους και για την προστασία από την ακτινοβολία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει προγραμματισθεί να δοκιμασθεί το περιφερειακό σύστημα προειδοποίησης για τους πολίτες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά χωρίς τη συμπερίληψη των Σειρήνων.

Πηγή: http://www.echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μια είδηση που δεν θα παίξουν ποτέ τα MEGAλα κανάλια !!! 178 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ 3Ε !!!

«Καλή σας μέρα.178 Μέρες και συνεχίζουμε μέχρι την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την επιστροφή όλων μας στην δουλειά.»
Τη συμπαράστασή τους στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της «Coca Cola» εκφράζουν σειρά Φοιτητικών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης.

Το σχετικό ψήφισμα έχουν υιοθετήσει με αποφάσεις τους τα ΔΣ των εξής συλλόγων: Ηλεκτρολόγων/Μηχανολόγων Μηχανικών, Τοπογράφων Μηχανικών, Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Πολυτεχνείου, Χημικού και Φυσικού της Σχολής Θετικών Επιστημών, Πολιτικών Επιστημών της σχολής Νομικών Οικονομικών Πολιτικών Επιστημών και Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Φιλολογικού, Ψυχολογικού, Παιδαγωγικού, Γερμανικού, Ιταλικού, Θεολογίας και Νηπιαγωγών της Φιλοσοφικής Σχολής.

Αναλυτικά στο ψήφισμά τους αναφέρονται τα εξής:

«Χαιρετίζουμε τον ανυποχώρητο, ηρωικό, πολυήμερο απεργιακό αγώνα (πάνω από 120 μέρες) των εργαζόμενων της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, την απαράμιλλη αντοχή των απεργών μέσα σε συνθήκες άγριας επίθεσης της εργοδοσίας (με δικαστήρια, διώξεις εργαζόμενων, εκβιασμούς κλπ).

Ο αγώνας αυτός έχει ευρύτερη σημασία. Είναι αγώνας όχι μόνο των εργαζόμενων στη ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, αλλά ολόκληρου του κλάδου, συνολικά του λαού και της νεολαίας. Είναι αγώνας ενάντια σε διεθνές μονοπώλιο – σύμβολο του καπιταλισμού και της κοινωνικής εκμετάλλευσης. Διεξάγεται μέσα στο χώρο δουλειάς, στον τόπο που γεννιέται η εκμετάλλευση, κόντρα σε κορυφαίο εκπρόσωπο των υπεύθυνων για όλα τα δεινά που μαστίζουν την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.

Καλούμε όλους τους συλλόγους φοιτητών, τα διοικητικά συμβούλια και συνολικά τους φοιτητές, τη νεολαία και τους εργαζόμενους, να κάνουν δική τους υπόθεση τον κρίσιμο αυτό αγώνα. Τώρα είναι που χρειάζεται να παρθούν από παντού πρωτοβουλίες για την εκδήλωση μαχητικής αλληλεγγύης στους απεργούς της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, με κάθε τρόπο.

Η πολυεθνική έχει στο πλάι της συμμάχους, τις κυβερνήσεις, τους επιχειρηματικούς ομίλους, την Ευρωπαϊκή Ένωση και εκείνους που υποστηρίζουν ότι αυτή και ο καπιταλισμός μπορεί να αλλάξει, να γίνει ανθρώπινος.

Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ πρέπει να νιώσει στο πετσί της ότι δεν έχει να κάνει μόνο με τους απεργούς. Έχει να κάνει με ολόκληρο το λαό της χώρας. Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ δεν είναι ανίκητη».

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μετά τον Σταθάκη, ο Δραγασάκης σε Γερμανούς : ''Για το πρόβλημα της Ελλάδας, δεν μας φταίνε οι ξένοι''

"Εάν ο ελληνικός λαός αναδείξει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Κυβέρνηση, θα ήθελα να διαβεβαιώσετε τον γερμανικό λαό ότι θα έχετε στην Ελλάδα μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη, η οποία υποστηρίζει τον τερματισμό της λιτότητας και την έξοδο από την κρίση μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης."
Τη διαβεβαίωση ότι μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελεί «αξιόπιστη» πολιτική δύναμη που θα επιδιώξει λύσεις εντός της ευρωζώνης, έδωσε σε γερμανούς βουλευτές ο Γιάννης Δραγασάκης, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι «για το πρόβλημα της Ελλάδας δεν μας φταίνε οι ξένοι.»

Στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης των αρμόδιων ελληνικών κοινοβουλευτικών επιτροπών και αντιπροσωπείας της επιτροπής Ευρωπαϊκών υποθέσεων της ομοσπονδιακής γερμανικής Βουλή για τη δημιουργία του Οργανισμού Νεότητας Ελλάδας- Γερμανίας, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε : «Ηθελα να σας διαβεβαιώσω, είναι ότι εμείς, τουλάχιστον στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας, ότι πρέπει να κάνουμε βαθιές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, στη λειτουργία του κράτους, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, αλλά για να τα κάνουμε αυτά, πρέπει να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα του χρέους και της λιτότητας, δεν μπορούμε να τα κάνουμε σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης. Απ' αυτή τη σκοπιά προσεγγίζουμε το πρόβλημα και όχι από μια σκοπιά, η οποία θεωρεί ότι «μας φταίνε οι ξένοι για το πρόβλημά μας». Εμείς, ανησυχούμε για το δρόμο της Ευρώπης, αλλά δεν συμμεριζόμαστε κριτικές, που καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Εάν ο ελληνικός λαός αναδείξει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Κυβέρνηση, θα ήθελα να διαβεβαιώσετε τον γερμανικό λαό ότι θα έχετε στην Ελλάδα μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη, η οποία υποστηρίζει τον τερματισμό της λιτότητας και την έξοδο από την κρίση μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης».

Απαντώντας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Γερμανικού Κοινοβουλίου Gunther Krichbaum, -με αφορμή και τηνδημιουργία του Οργανισμού Νεότητας Ελλάδας- Γερμανίας - μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας θέλει να βοηθήσει τους Έλληνες με τις μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν θέλουμε να είμαστε οι «δάσκαλοι» της Ευρώπης. Δεν είμαστε οι «δάσκαλοι» της Ευρώπης. Θέλουμε να είμαστε ίσοι με ίσους. Ειδικά στους καιρούς που ζούμε, της παγκοσμιοποίησης, ο κάθε ένας χρειάζεται και τον καθένα. Ίσοι με ίσους θα πρέπει να συνεργαστούμε και με αυτήν την σκοπιά να βλέπετε την υποστήριξη της Γερμανίας.

Ο κ. Gunther Krichbaum αναγνώρισε τη δύσκολη θέση του ελληνικού λαού εκτιμώντας όμως ότι πλέον υπάρχει ‘φως στο τούνελ» και τόνισε « Αντιλαμβανόμαστε και εμείς το κλίμα γενικώς που επικρατεί στους λαούς, το βλέπουμε και στη Γερμανία και στην Ευρώπη γενικότερα και αναγνωρίζουμε τη δύσκολη πορεία που διανύει ο ελληνικός λαός και η Κυβέρνησή σας. Πολλοί αισθάνονται σαν να ήταν μέσα σε ένα «σκοτεινό δωμάτιο», σαν να ήταν μέσα σε μία «σπηλιά». Έτσι νιώθει ο κόσμος, αλλά στην πραγματικότητα δεν πρόκειται περί «σπηλιάς». Πρόκειται περί «τούνελ». Είναι ένα μεγάλο «τούνελ». Στο τέρμα του, όμως, διαφαίνεται φως, το οποίο μας δείχνει, ότι μετά από επώδυνες μεταρρυθμίσεις, έχουμε αποτελέσματα».

Μιλώντας δε και εκ μέρους της Γερμανικής Βουλής και της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο γερμανός βουλευτής δήλωσε ότι «Εμείς είμαστε πεπεισμένοι, ότι η Ελλάδα έχει χαράξει σωστή πορεία και ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι στο σωστό δρόμο και βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ότι υπάρχει αύξουσα εμπιστοσύνη. Ίσως, είναι δυνατόν, φέτος η Ελλάδα να τοποθετήσει ομόλογα, για πρώτη φορά μετά από καιρό, στην αγορά.

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....