Διυλιστήριο: 05/25/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Πρωτοφανές: Η Τσατάνη αρνείται να παραδώσει τη δικογραφία Βγενόπουλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της ΒουλήςΠρωτοφανές θράσος και αδιαφορία για τους θεσμούς επιδεικνύει για ακόμη μια φορά η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, αρνούμενη να παραδώσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής της δικογραφία της υπόθεσης Βγενόπουλου.

Η δικογραφία της υπόθεσης είχε ζητηθεί επισήμως από τον Άρειο Πάγο με αίτημα της προέδρου της Επιτροπής Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Αντί όμως η δικογραφία να διαβιβαστεί στη Βουλή, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας παρέλαβε έγγραφο από την ελεγχόμενη εισαγγελέα Τσατάνη με το οποίοι αρνείτο να την αποστείλει.

Το γεγονός αυτό κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό καθότι πρώτον, αποδεικνύει ότι η επίμαχη δικογραφία βρίσκεται ακόμη στα χέρια της εισαγγελέως η οποία την αρχειοθέτησε, πράγμα για το οποίο ελέγχεται πειθαρχικά και δεύτερον διότι ο Άρειος Πάγος, το ανώτατο δικαστήριο δηλαδή, φαίνεται πως μετέφερε επίσημο αίτημα της Βουλής στη Γεωργία Τσατάνη, η οποία τελικώς αρνήθηκε να το ικανοποιήσει.

Φαίνεται επιπλέον πως μέλη της Επιτροπής και συγκεκριμένα οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Μάκης Βορίδης βρίσκουν τουλάχιστον λογική αυτή τη συμπεριφορά παρότι γνωρίζουν -ως καλοί νομικοί αμφότεροι- ότι η συμπεριφορά της Τσατάνη είναι τουλάχιστον παράτυπη. Οι δύο βουλευτές και λιγότερο ο Γιάννης Τραγάκης, προσπάθησαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ισχυριζόμενοι ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής να ελέγξει τη δικογραφία, παρά μόνο το ενδεχόμενο πολιτικής παρέμβασης στη Δικαιοσύνη.

Ουδέν αναληθέστερο αυτού. Σύμφωνα με τον άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής, το οποίο περιγράφει τις αρμοδιότητες των Επιτροπών, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μπορεί όχι μόνο να ζητάει έγγραφα αλλά και να καλεί σε ακρόαση οποιονδήποτε επιθυμεί, ακόμη κι αν αυτός είναι ανώτατος δικαστικός όπως ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αναφέρει συγκεκριμένα το άρθρο ότι: «Η Επιτροπή μπορεί να καλεί σε ακρόαση λειτουργούς του κράτους, καθώς και οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο για θέματα που αφορούν στη λειτουργία των θεσμών και της διαφάνειας, η προσέλευση των οποίων είναι υποχρεωτική. Η Επιτροπή μπορεί να καλεί σε ακρόαση τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον γενικό επίτροπο της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τον γενικό επίτροπο των διοικητικών δικαστηρίων για θέματα που αφορούν σε λειτουργικά ζητήματα της δικαιοσύνης προς το σκοπό της ενίσχυσης της διαφάνειας».

Στο συγκεκριμένο άρθρο επισημαίνεται επίσης ότι «η Επιτροπή έχει την εξουσία συλλογής πληροφοριών και εγγράφων και την εξουσία κλήσης και εξέτασης προσώπων με ανάλογη εφαρμογή των άρθρων 146 και 147». Για την ιστορία, τα συγκεκριμένα άρθρα αποτυπώνουν το πλαίσιο από το οποίο διέπονται οι Εξεταστικές Επιτροπές και μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «η Εξεταστική Επιτροπή έχει δικαίωμα να ζητεί προφορικές ή γραπτές πληροφορίες από δημόσιες Αρχές, διοικήσεις νομικών προσώπων δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου, καθώς και από τους πολίτες» κι επίσης «έχει δικαίωμα να ζητεί να προσκομιστούν δημόσια και άλλα έγγραφα που υπάρχουν στα αρχεία του κράτους».

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας λειτουργεί ως οιωνεί Εξεταστική Επιτροπή έχοντας το δικαίωμα κλήσης και εξέτασης προσώπων και φυσικά παροχής εγγράφων. Μάλιστα από το 1996, όπου συστάθηκε η συγκεκριμένη Επιτροπή, δεν υπήρξε άρνηση παροχή δικογραφιών ή άλλων εγγράφων ούτε μία φορά. Η πρώτη τέτοια περίπτωση είναι αυτή της εισαγγελέως Τσατάνη, γεγονός που εγείρει το ερώτημα: γιατί δεν παραδίδει τη δικογραφία, ώστε να διαπιστωθεί ότι η αρχειοθέτηση έγινε ορθώς, όπως υποστηρίζει η ίδια και να σβηστούν τα σύννεφα στην υπόθεση Βγενόπουλου;


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τέλος τα capital controls για το «νέο χρήμα»

Στο πρώτο μεγάλο βήμα για την ουσιαστική χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών, σχεδόν ένα χρόνο μετά την επιβολή τους, θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και τις ευρωπαϊκές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ολοκληρωθεί η τεχνική προετοιμασία ώστε να δοθεί πλήρη ελευθερία κινήσεων στο «νέο χρήμα», δηλαδή καταθέσεις που θα επιστρέψουν στο τραπεζικό σύστημα, καθώς και στις εισαγωγές.

Επιτελικά στελέχη τραπεζών αναφέρουν πως πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό βήμα περιορισμού των capital controls, στοιχείο απαραίτητο για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης, τη βελτίωση της ρευστότητας και την επιστροφή της οικονομίας σε θετική πορεία.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η χαλάρωση των περιορισμών να γίνει γρήγορα μετά την επαναφορά της εξαίρεσης (waiver) από την ΕΚΤ, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση του δ.σ. της Ευρωτράπεζας την επόμενη Πέμπτη 2 Ιουνίου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Καθημερινή, με τις προωθούμενες αλλαγές κάθε νέο ευρώ εκτός τραπεζικού συστήματος (θυρίδες, στρώματα, κ.λπ.) που θα επιστρέψει στις τράπεζες ως κατάθεση θα είναι ελεύθερο να μετακινείται χωρίς κανένα απολύτως περιορισμό.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη η κίνηση αυτή θα ενισχύσει σημαντικά την εμπιστοσύνη και θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για την επιστροφή μέρους των χρημάτων που βρίσκονται εκτός τραπεζικού συστήματος.

Σημειώνεται ότι στο διάστημα Νοέμβριο 2014 - Ιούνιος 2015 (όποτε και επιβλήθηκαν τα capital controls) οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά; 42 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα περισσότερα, περί τα 30 δισ. ευρώ, βρίσκονται εντός χώρας.

Οι τράπεζες εκτιμούν ότι σταδιακά μέρος αυτών θα επιστρέψει στο τραπεζικό σύστημα όσο χαλαρώνουν οι περιορισμοί και ενισχύεται το κλίμα εμπιστοσύνης.

Επιπλέον, ώθηση στην ρευστότητα των τραπεζών θα δώσουν τα 3 δισ. ευρώ που αποτελούν μέρος της δόσης που φέρνει η αξιολόγηση και τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα τραπεζικά στελέχη προειδοποιούν ότι με την «απελευθέρωση» του «νέου χρήματος» θα πρέπει πάσει θυσία να διασφαλιστούν το θετικό κλίμα και η σταθερότητα καθώς σε περίπτωση νέας επιδείνωσης των συνθηκών, το ελεύθερο χρήμα θα μπορούσε γρήγορα να αποχωρήσει από τη χώρα αποδυναμώνοντας και την οικονομία.

Εξαιρετικής σημασίας για τις επιχειρήσεις θα είναι η απελευθέρωση των εισαγωγών, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου.

Σήμερα κάθε συναλλαγή άνω των 10.000 ευρώ απαιτεί μια «βαριά» γραφειοκρατική διαδικασία για τη λήψη εγκρίσεων που διαρκεί κάποιες ημέρες επιβαρύνοντας το τραπεζικό σύστημα και τις επιχειρήσεις.

Με την αλλαγή οι επιχειρηματικές συναλλαγές, μέχρι του ορίου πιθανότατα των 50.000 ευρώ, θα απελευθερωθούν και δεν θα χρειάζονται εγκρίσεις. Ωστόσο η ευθύνη θα βαρύνει την επιχείρηση και θα πρέπει να είναι σε θέση, όταν ζητηθεί, να αποδείξει ότι η συναλλαγή αφορούσε εισαγωγές αγαθών...


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Πολάκη: “Δεν δίνανε λεφτά για να πάνε παιδιά για μεταμόχευση και δίνανε 6 εκ σε site με 300 επισκέπτες το χρόνο…”Απίστευτα πράγματα, για τον απλό πολίτη, τον αμύητο και αποσυνάγωγο στο καθεστώς της διαφθοράς, της ανομίας και της συναλλαγής που είχαν στήσει οι κυβερνήσεις ακόμα και στα χρόνια του Μνημονίου, στα χρόνια της αβάσταχτης κρίσης σε κα΄θε νοικοκυριό, έρχονται στην επιφάνεια για πρώτη φορά, χάρη στη νεα ηγεσία του Υπ Υγείας, που από την πρώτη στιγμή έχει αφοσιωθεί σε ένα τιτάνιο έργο: Από τη μια να αναστήσει το ουσιαστικά κατεστραμένο σύστημα υγείας για τον πολίτη και τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες και από την άλλη να βάλει τέρμα στο τεράστιο κύκλωμα της ρεμούλας,που είχε δομηθεί επί δεκαετίς στον ευαισθητο χώρο της Υγείας.

Στην επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ( για να παραβρεθεί στην υπογραφή των ατομικών συμβάσεων για την καθαριότητα, τη φύλαξη και την εστίαση, αλλά και να εκφράσει την έμπρακτη συμπαράστασή του στην απόφαση απομάκρυνσης των εργολάβων και την ανάληψη των τομέων αυτών από εργαζόμενους, σε μια προσπάθεια να μειωθεί σημαντικά το κόστος ), προχώρησε σε αποκαλύψεις για το κύκλωμα της μίζας αλλά και των τριγωνικών ( ΜΜΕ-πολιτικοί-εργολάβοι) συναλλαγών που λυμάινονταν τον χώρο:

« Υπάρχουν διαγωνισμοί που είναι σε εξέλιξη με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Εκεί λύσσαξε ένα βρώμικο παρακράτος να μπλοκάρει αυτή την ιστορία. Και λύσσαξε να τη μπλοκάρει γιατί είχε δημιουργηθεί ένα σκληρό πελατειακό δίκτυο το οποίο ήθελε να συνεχίσει να διοικεί όπως διοικούσε. Να διορίζει δηλαδή με τα μπιλιετάκια από τους βουλευτές εξυπηρετώντας διάφορους παράγοντες και δεύτερον να συνεχίσει να διαχέει μαύρο χρήμα διαφημιστικής δαπάνης σε μια σειρά από ΜΜΕ, τα οποία με ομοβροντίες μας πυροβολούν ακριβώς επειδή αρχίζουμε και τους βάζουμε χέρι. Και θα μπει το χέρι μέχρι το τέλος, έχει τελειώσει αυτό το παραμύθι, έχει λήξει. Από έλεγχο που έκανε το Γενικό Λογιστήριο φάνηκε ότι –για να δείτε ότι η κρίση δεν χτύπαγε όλους, ούτε γίνονταν από όλους θυσίες- το 2014 το ΚΕΕΛΠΝΟ έδωσε 5.860.309,17 ευρώ σε καμιά 30-35αρια site, που πολλά από αυτά δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους.Δηλαδή ουσιαστικά τάιζε δημοσιογράφους να παίζουν, κάποια ΜΜΕ και τοπικά συστήματα διαπλοκής. Από τη μέση του 2015 αυτό το κόψαμε τελείως, στο φετινό προϋπολογισμό δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη, υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσό και αυτό με πολύ μεγάλο έλεγχο από τη διοίκηση. Και όταν δεν ταΐζεις αυτό αρχίζει και γαυγίζει, και ουρλιάζει.
Φτάσαμε στο σημείο για 9.000.000 που χρωστάγαμε στην Αυστρία από το 2007-08 να πάει να μας κόψει τη δυνατότητα να στέλνουμε παιδιά για να μεταμοσχευθούν έξω. Δεν έδιναν τα 9.000.000 ευρώ αλλά έδιναν 6.000.000 ευρώ σε κάποια site που άντε να έχουν 300 άτομα επισκεψιμότητα το χρόνο»Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βρέχει λεφτά στην στράτα μου..

    Τα πήραμε! Τα πήραμε!
Δηλαδή δεν τα πήραμε ακριβώς, αλλά τα πήραμε.
Τα πήραμε για να τα ξαναδώσουμε.

Γιατί δύο δόσεις και μάλιστα τόσο άνισα κατανεμημένες, όλο και κάποιες υποψίες γεννάει το πράγμα.
Για πείτε μας εκεί στην ''πρώτη φορά τοκογλυφικά'' πόσα είναι τα ληξιπρόθεσμα μέχρι τα
τέλη Ιουνίου ή το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου;
Διότι άν είναι γύρω στα 7,5 δις (ομόλογα ΕΚΤ και τοκογλυφικά του ΔΝΤ),
..τότε καταλαβαίνετε πόση είναι η τρύπα στο νερό που κάνατε, και μας έμειναν κερατιάτικα και τα ψηφισμένα!

( Ο μεταμφιεσμένος έκανε δήλωση χθες όπου μας λέει πως ο νόμος που ψήφισε την Κυριακή ο ίδιος και οι ΑΝΘΕΛ εμπεριέχει εγκληματικές και αντισυνταγματικές διατάξεις. Παρακαλούμε η δήλωση να κρατηθεί στα πρακτικά, διότι θα χρειαστεί στα Ειδικά Δικαστήρια σαν απόδειξη ότι ξέρανε πολύ καλά τί κάνανε, και ότι εγκληματούσανε και παραβιάζανε το Σύνταγμα με πλήρη συνείδηση των πράξεών τους )

Και διότι, όταν μας λένε πως τα υπόλοιπα 2,8δις θα τα δώσουν μετά το καλοκαίρι και με προαπαιτούμενα, αρχίζουν και μας ζώνουν τα φίδια.
Ήδη κάτι ακούστηκε από χθές δειλά-δειλά για ''τεχνικές διορθώσεις''(!) στα ψηφισμένα μέτρα για τα ''κόκκινα'' δάνεια και το ασφαλιστικό για την οριστική έγκριση της εκταμίευσης της δόσης.
Και προφανώς εννοούνε το δεύτερο μισό της δόσης που υποτίθεται ότι θα πέσει στην αγορά (λέμε και καμιά μ@λακία),
..γιατί το πρώτο μισό που θα το ξαναπάρουνε πίσω ''άμα τη εμφανίσει'' θα το δώσουνε στα σίγουρα.

Κατά τα άλλα οι ΤΣΙΡΙΖΑΝΘΕΛ πανηγυρίζουν που κατάργησαν Βουλή και Σύνταγμα για 99 χρόνια για μιά κουτσή δόση,
..για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη.
Κατά τά άλλα ο λαός ετοιμάζεται για το καλοκαιράκι, αντί να στήνει αγχόνες.
Κατά τα άλλα λογιζόμαστε για άνθρωποι! Για λαός.

Ζώα είμαστε.
Ζώα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Π. Καμμένος: "Εγκληματική και αντισυνταγματική" η αύξηση ΦΠΑ στα νησιά


Την οδό της σιωπής, προφανώς προς αποφυγήν μιας κυβερνητικής κρίσης, επέλεξε χθες το Μέγαρο Μαξίμου, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί επί της δημόσιας δήλωσης του μικρού κυβερνητικού εταίρου, προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος χαρακτήρισε πράξη «εγκληματική και αντισυνταγματική» την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. «Ο κ. Καμμένος θα επανατοποθετηθεί και θα προβεί σε διορθωτική δήλωση ο ίδιος», ήταν το σχόλιο συνεργατών του κ. Αλέξη Τσίπρα σε ερώτηση για το θέμα.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, που παλαιότερα είχε θέσει ως «κόκκινη γραμμή» τη διατήρηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, λίγα μόλις 24ωρα μετά την ψήφιση της αύξησης του φόρου στο 24%, προχώρησε από τη Σύρο σε μια αμφιλεγόμενη δήλωση για το θέμα. «Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική και είναι μία απόφαση για την οποία θέλω να σας πως ότι δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή. Ξέρετε ότι δύο προτεραιότητες είχα βάλει από την πρώτη στιγμή συμμετέχοντας στην κυβέρνηση συνεργασίας. Το να τηρηθεί η νησιωτικότητα και να μη θιγούν οι Ενοπλες Δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας και η δικαστική εξουσία της χώρας. Δυστυχώς, στο θέμα των νησιών έφτασα μέχρι την παραίτηση από υπουργός, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, όμως παραμένει άμεση προτεραιότητα να μπορέσουμε πολύ σύντομα με τα πρώτα αποτελέσματα της εποχής της ανάπτυξης να επαναφέρουμε τη συνταγματική διάταξη 101 του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας. Προσπαθήσαμε να πείσουμε αρκετούς στο εξωτερικό ότι τα νησιά μας δεν είναι αυτό που βλέπουν το καλοκαίρι σε ακριβά κέντρα της Μυκόνου ή της Σαντορίνης ή άλλων νησιών που έχουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αμεση ήταν η αντίδραση της Ν.Δ., που με ανακοίνωσή της ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας. «Ο κ. Καμμένος καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή, μόλις πριν από δύο ημέρες. Ομολογεί ότι έκαναν “έγκλημα”. Ομολογεί ότι νομοθετούν αντισυνταγματικά. Τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή. Οφείλει να παραιτηθεί. Σήμερα», τόνισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, δήλωσε σε δηκτικό ύφος ότι «έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές ήταν να παραιτηθεί ο κ. Καμμένος. Και με τη σημερινή του δήλωση για τον ΦΠΑ στα νησιά ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι ψήφισαν μια αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη. Προφανώς το “για την Ελλάδα ρε γαμώτο” έχει γίνει “για την καρέκλα ρε γαμώτο”».


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Η συμφωνία στο Eurogroup και οι δηλώσεις - Τι είπε ο Τόμσεν για τους "συμβιβασμούς"Σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την επόμενη δόση και το χρέος κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης μετά από τη μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε πλήρη συμφωνία με την Ελλάδα» και ότι η επόμενη δόση, συνολικού ύψους 10,3 δισ. ευρώ, θα δοθεί τμηματικά.

«Η Ελλάδα έχει κάνει πάρα πολλά» πρόσθεσε, ενώ για το θέμα του χρέους υπογράμμισε ότι «η πιθανή ελάφρυνση, για το μεσοπρόθεσμο πακέτο θα γίνει στο τέλος του προγράμματος» δηλαδή το 2018.

Αναφορικά με το ΔΝΤ και τη στάση του Τόμσεν σημείωσε ότι «έχει εκφράσει την πρόθεση του να ζητήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο να είναι ένα κομμάτι στο ελληνικό πρόγραμμα. Βέβαια χρειάζονται ακόμα βήματα».

«Το ΔΝΤ θα πρέπει να έχει νέα πολιτική και θα αξιολογήσει τα πιθανά μέτρα για το χρέος που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup. Αυτά θα πρέπει να τα αξιολογήσει το Ταμείο και να πάρει τις τελικές του αποφάσεις» τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, έκανε λόγο για μία «καλή συμφωνία» και ανέφερε ότι «γυρίσαμε μία μεγάλη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού προγράμματος».

«Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη επέδειξαν υπευθυνότητα. Η συμφωνία είναι καλή, αλλά η συζήτηση δεν ήταν εύκολη. Θέλουμε η Ελλάδα να έρθει ξανά σε ρυθμό ανάπτυξης», σημείωσε ενώ αναφερόμενος στο ΔΝΤ επεσήμανε: «Θέλουμε τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, για αυτό έπρεπε να υπάρξει μία σαφής απάντηση στο ζήτημα του χρέους».


Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, τόνισε ότι «Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει όλα τα προαπαιτούμενα προκειμένου να εκταμιευθούν οι δόσεις» και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μπορέσαμε να συμφωνήσουμε στο πλαίσιο και στα μέτρα που θα εφαρμόσουμε στο μέλλον για το ελληνικό χρέος».

Ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν καλωσόρισε τη συμφωνία και υπογράμμισε ότι «ήταν δύσκολο να ληφθούν αυτές οι αποφάσεις, καθώς όλες οι πλευρές έπρεπε να κάνουν συμβιβασμούς».

«Όλοι γνωρίζουν ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο. Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους» τόνισε.Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....