Διυλιστήριο: 04/27/15
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Άλλη μία ποινική δίωξη σε γερμανική εταιρεία για διαφθορά.


Κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος, για παράνομες αμοιβές που φαίνεται να διακινήθηκαν για προμήθειες του Δημοσίου, οχημάτων από τη γερμανική εταιρεία DAIMLER απήγγειλαν σε βάρος επτά προσώπων, οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά τόσο Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους και Γερμανούς υπαλλήλους της εταιρείας όσο και τον επιχειρηματία που έχει την αντιπροσώπευση της DAIMLER στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, φέρεται να προέκυψαν στοιχεία για παράνομες αμοιβές που διακινήθηκαν κατά τη φάση της προετοιμασίας υπογραφής και ακολούθως της εκτέλεσης των επίμαχων συμβάσεων κατά την περίοδο υπουργίας στο Εθνικής Άμυνας των Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου.

Τα παράνομα χρήματα που διακινήθηκαν από "μαύρα ταμεία" που, κατά τη δικογραφία, διατηρούσε η κατασκευάστρια εταιρεία, φαίνεται να αφορούν πόσα συνολικού ύψους τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων ευρώ, από το 2001 και έπειτα, σε κρατικούς αξιωματούχους μέσω εταιρικών λογαριασμών τρίτων προσώπων και άλλων τεχνασμάτων.

Η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση αφορά κατηγορίες για:

- Δωροδοκία υπαλλήλου σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου που επισύρει ποινή μέχρι ισόβιας κάθειρξης.

- Δωροληψία υπαλλήλου κατ' επάγγελμα σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

- Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Οι επίμαχες συμβάσεις συνολικού κόστους πολλών εκατομμυρίων ευρώ αφορούν:

- Την προμήθεια 2000 στρατιωτικών οχημάτων Mercedes 290 GD1 1/4T, ανταλλακτικών, συγκροτημάτων και συλλογών ειδικών εργαλείων συντήρησης με δικαίωμα προαίρεσης για την επιπλέον προμήθεια 2480 οχημάτων για τις ανάγκες του ΓΕΣ (σύμβαση 015Α/97), με συνολικό κόστος 96 εκατ. ευρώ.

- Την προμήθεια 224 οχημάτων Mercedes 290 GD1 1/4T, 111 οχημάτων τύπου Unimog, 21 ρυμουλκούμενων βαρέως τύπου, με δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον προμήθεια μέχρι 111 ρυμουλκούμενων ελαφρού τύπου προς κάλυψη αναγκών σε οχήματα του προγράμματος Β ράση ΕΡΜΗΣ (Σύμβαση 19Α/2000) με κόστος 30 εκατ. ευρώ.

- Την προμήθεια 88 λεωφορείων τύπου OHL 1829/63, 49+1 θέσεων με δικαίωμα προαίρεσης για 32 επιπλέον λεωφορεία (Σύμβαση 013Α/98).


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το φαινόμενο της πεταλούδας..

    ..είναι μιά ποιητική έκφραση της Θεωρίας του Χάους.
Λέγεται, πως "αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα",
..και εκφράζει ουσιαστικά την ιδέα ότι μια απειροελάχιστη μεταβολή στη ροή των γεγονότων, οδηγεί μετά από την πάροδο κάποιου χρόνου σε μια εξέλιξη της ιστορίας του συστήματος, δραματικά διαφορετική από εκείνη που θα λάμβανε χώρα, αν δεν είχε συμβεί η μεταβολή.

Κατ' επέκταση σε ένα χαοτικό σύστημα, που έτσι κι αλλοιώς είναι ο κόσμος, αλλά και η ανθρώπινη κοινωνία και πολιτισμός που βιώνουμε,
..ένα "ασήμαντο" άτομο, μια ιδέα ή ένα φαινομενικά άσχετο γεγονός υπάρχει σημαντική πιθανότητα να παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της Ιστορίας.

Με αυτήν την έννοια είμαστε όλοι παράμετροι της Ιστορίας, στοιχεία δυναμικά τούτου του κόσμου, είτε το επιδιώκουμε είτε όχι.
Η ''δύναμη'' καθενός από μάς μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα είναι εφάμιλλη της ''δύναμης'' των πιό ισχυρών του κόσμου.

Στην σημερινή συγκυρία στην χώρα μας, σαν τέτοιοι δυναμικοί παράμετροι πρέπει να κινηθούμε, όλοι μας, και όχι να αδρανήσουμε, γνωρίζοντας πόσο δραματική συνέπεια θα έχει αυτό για το μέλλον μας.
Ακόμη βέβαια και η αδράνεια είναι και αυτή μιά ''παράμετρος'' που επηρρεάζει τα γεγονότα.
Αρνητικά όμως στην περίπτωσή μας.
Αν κάθε ένας από μας είναι μία ''πεταλούδα'' στον χαοτικό κόσμο μας, ας φανταστούμε πόση δύναμη αλλαγής και δρομολόγησης των γεγονότων μπορεί να έχει η αποφασιστικά εκφρασμένη δύναμη του λαού!

Διαπραγματευόμαστε όλοι μας!
Απαιτούμε όλοι μας!
Όχι μόνον κάποιοι, ή κάποιοι υπουργοί, ή η κυβέρνηση.
Όλοι μας!

Μόνον έτσι αν κινήσουμε τα δικά μας ''φτερά'',
..θα ξαναβγεί ο ήλιος στην χώρα μας!..


Υ.Γ. Την περίφημη Θεωρία του Χάους, περιγράφει με απίστευτη ενάργεια, η κινηματογραφική σεκάνς του ατυχήματος της χορεύτριας στην πολύ καλή ταινία ''Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον'', που (ξανα)είδαμε πάλι χθες.


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δείτε Κάποια Πρώτα Στοιχεία ΣΟΚ Του Λογιστικού Έλεγχου


Σας παραθέτω κάποια από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διεξάγει η «Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου»!!!

Το 70,3% του χρέους αφορά μόνο τόκους .Αυτό από μόνο του αποτελεί τον ορισμό του επαχθούς και επονείδιστου χρέους!!!

Άλλο στοιχείο σοκ, μέχρι το 1994 το δημόσιο χρέος είχε αποπληρωθεί ήδη 6,3 φορές πάνω από το αρχικό!!!

Ο συνταγματολόγος μάλιστα, Γιώργος Κασιμάτης, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του πως η συγκρότηση της Επιτροπής θα βοηθήσει ιδιαίτερα την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το Μνημόνιο.

Η συγκρότηση της «Επιτροπής Αλήθειας» για το δημόσιο χρέος θα ενισχύσει το διαπραγματευτικό οπλοστάσιο της χώρας και θα προσδιορίσει επακριβώς τα όρια της κόκκινης γραμμής!!!

Όταν το 1994 το χρέος ήταν 90 δισ. ευρώ, ο Ελληνικός λαός είχε πληρώσει γι' αυτό 575 δισ., δηλαδή 6,3 φορές πάνω από το αρχικό κεφάλαιο!!!

Όταν μπήκαμε στο Μνημόνιο, το χρέος ήταν 300 δισ. κατά την Eurostat και τα 211 δισ. από αυτά, αφορούσαν τόκους. Αυτό και αν είναι επαχθές χρέος ή επονείδιστο ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε!!!

Ο έλεγχος που θα γίνει θα είναι εξονυχιστικός και προς όλες τις κατευθύνσεις!!!

Θα γίνει έλεγχος για το μαγείρεμα του ελλείμματος, από την ΕΛΣΤΑΤ, του έτους 2009 που ξαφνικά ανέβηκε στο 15,4 αλλά και του χρέους που από το 115% του ΑΕΠ το ανέβασαν κάποιοι «φωστήρες» στο 126,8%!!!

Επίσης έχουμε ξαφνικές εκχωρήσεις Ελληνικού χρέους από τράπεζες σε κυβερνήσεις. Κάτω από ποιες συνθήκες έγιναν αυτές οι εκχωρήσεις?

Όλα θα βγουν στο φως και θα αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι για την εξαθλίωση των Ελλήνων!!!

Συνεχίζουμε τον αγώνα αδέλφια δυνατά και πατριωτικά!!!


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Απίστευτη καταγγελία Κροκίδη Έλληνες εκλεγμένοι και υπάλληλοι στην Ε.Ε.δηλώνουν σαμποτάροντας "η κυβέρνηση είναι τρομοκράτες, βομβιστές και κομμουνιστές"


Σε μια απίστευτη καταγγελία προέβη ο πρόεδρος της της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Σάββας Κροκίδης και πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας το 2014 σε τηλεοπτική εκπομπή για Έλληνες εκπρόσωπους μας στην ΕΕ υπάλληλους και άλλους που δεν κάνουν το καθήκον τους αλλά αντίθετα σαμποτάρουν την κυβέρνηση και την χώρα: ''Υπάρχουν Έλληνες που μας εκπροσωπούν στην ΕΕ και περιφέρονται δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση τρομοκρατών, Βομβιστών και κομουνιστών.''



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποιοι είναι οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης "ακόλουθοι του Σόϊμπλε" που σαμποτάρουν την Ελλάδα και γιατί θα αποτύχουν

Μία ομάδα "ακολούθων" υπουργών Οικονομικών, βασικά πρώην κομμουνιστικών ή φιλοκομμουνιστικών χωρών, επιχειρούν οι κύκλοι της ευρωζώνης που θυμίζουν περισσότερο την προεπαναστατική "Ιερά Συμμαχία" να μην αντιλαμβάνονται το τι θα συμβεί στις χώρες τους αν η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών στο εσωτερικό της ευρωζώνης -γιατί το να αποχωρήσει από την ευρωζώνη έχει αποκλειστεί και μάλιστα έχει βρεθεί και ο τρόπος να συμβεί αυτό και το ξέρουν πολύ καλά.

Πρωταγωνιστές της "ομάδας ακολούθων Σόιμπλε", οι "λαγοί" της Γερμανίας, είναι ο Σλοβένος υπουργός ΥΠΟΙΚ Πίτερ Κάζιμιρ και ο Μαλτέζος συνάδελφός του Έντουαρντ Σικλούνα.

Οι ΥΠΟΙΚ αυτών των απίθανων χωρών (η μία πρώην κομμουνιστική, κομμάτι της πρώην Γιουγκοσλαβίας και η δεύτερη φιλοκομμουνιστική και επίνειο του σοβιετικού στόλου της Μεσογείου επί Μίντοφ), έχουν αναλάβει την "βρώμικη" δουλειά για λογριασμό του Σόϊμπλε και λειτουργούν ως διαλυτικά στοιχεία σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρχει προσέγγιση και διαφαίνεται λύση στην "Ομάδα Βρυξελλών".

Ολοιι ξέρουν ότι πρόκειται για αυλικούς της Γερμανίας, αλλά αξιοποιούνται από τα ξένα ΜΜΕ για δημιουργία εντυπώσεων.

Βέβαια, μια ελληνική στάση πληρωμών προς τους δανειστές της ευρωζώνης θα τίναζε στον αέρα ολόκληρη την ευρωζώνη και ας υποκρίνονται κάποιοι ότι "Είναι προετοιμασμένοι στην ευρωζώνη για το ενδεχόμενο αυτό". Η πτώχευση της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ ήταν μία από τις βασικές αιτίες που έσπρωξε το δολάριο σε τόσο χαμηλά επίπεδα έναντι του ευρώ και βέβαια εκεί δεν υπήρχε περίπτωση να διαλυθεί η νομισματική ένωση των ΗΠΑ!

Εν πάση περιπτώσει φαίνεται ότι η κυβέρνηση "δεν μασά".

Στις δημοσκοπήσεις σαρώνει και όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν γίνουν πάλι εκλογές ο μεν ΣΥΡΙΖΑ θα έχει διαφορά από τη δεύτερη ΝΔ περί τις 15 μονάδες, οι δε ΑΝΕΛ θα περάσουν το 8,5%. Ακόμα και ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή που συμπληρώνει το μπλοκ των αντιμνημονιακών διατηρεί το ποσοστό του.

Από εκεί και πέρα αν υπάρξει ρήξη (πιθανότερη είναι η συμφωνία παρά η ρήξη) τότε αυτή θα αφορά μία στάση πληρωμών προς τους δανειστές αλλά παραμονή της χώρας την ευρωζώνη με όσα χρήματα υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας και οικονομικές συμφωνίες από Ρωσία και Κίνα.

Το βέβαιο είναι δύο πράγματα δεν μπορεί να συμβούν: Εκλογές και οικουμενική κυβέρνηση κατά το πρότυπο της "μαύρης" κυβέρνησης Παπαδήμου.

Αντίθετα, το δημοψήφισμα δεν αποκλείεται. Δεν είναι καθόλου κακό-το αντίθετο-να υπάρχουν δημοψηφίσματα για θέματα ήσσονος εθνικής σημασίας. Οπως έπρεπε να είχε υπάρξει δημοψήφισμα και για την είσοδο στην τότε ΕΟΚ το 1980, όταν αρκετές χώρες το είχαν κάνει, όπως κάνει και η Ελβετία για ήσσονος σημασίας θέματα.



Στον απόηχο των όσων συνέβησαν στο Eurogroup της Παρασκευής, την Κυριακή υπήρξαν επικοινωνίες μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και μεταξύ του προέδρου του ΣΟΕΝ.Χουλιαράκη και του αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντ.Κοστέλο, κατά τις οποίες συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Brussels Group τη Δευτέρα, ενώ την Τετάρτη η συνεδρίαση θα επαναληφθεί δια ζώσης.

Στόχος των δύο πλευρών είναι η άρση του αδιεξόδου στις συνομιλίες και η επιτάχυνση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία πριν από τις 30 Ιουνίου.

Εν όψει της συνεδρίασης του Brussels Group, το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και στενών συνεργατών του Α.Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη πραγματοποιηθηκε αποτίμηση των αποτελεσμάτων τής μέχρι στιγμής διαπραγμάτευσης και του Eurogroup της Παρασκευής, ενώ παράλληλα καταρτίστηκε στρατηγική για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση μελετά εναλλακτικές προτάσεις σε μια σειρά θεμάτων που άπτονται των «καυτών» θεμάτων της διαπραγμάτευσης, όπως είναι ο ΦΠΑ, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με όλες τιε ενδείξεις η κυβέρνηση δέχεται ή ζητεί:
Το πάγωμα των εργασιακών για τον Ιούνιο ή και αργότερα
Μέτρα για φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις
Μείωση των υψηλών επικουρικών συντάξεων
Επιβολή ειδικού φόρου για διανυκτερεύσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία, αντί της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά
Προώθηση μέρους των εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις στη στήριξη του ασφαλιστικού.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....