Διυλιστήριο: 03/23/17
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

VIDEO - Ανήμερα της Μ.Παρασκευής ο Ερντογάν θα προσκυνήσει την Αγ. Σοφία, αφού την έχει μετατρέψει σε τζαμίτης Μαρίνας Νικολάκη
Ως που θα φτάσει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν προκειμένου να κερδίσει το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου και να κυβερνάει για πάντα με όλες τις εξουσίες στα πόδια του... ουδείς γνωρίζει! Αυτή τη φορά κράτησε το χειρότερο για το τέλος και δεν θα διστάσει προβεί στην υπέρτατη πρόκληση και προσβολή κατά των Ορθοδόξων χρησιμοποιώντας... σαν άλλος Μωάμεθ και την Αγιά Σοφιά!

Εκτός από το ότι σκοπεύει να τη μετατρέψει σε τζαμί σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sozcu, θα πάει την Παρασκευή πριν το δημοψήφισμα- που σημειωτέον είναι και η Μεγάλη Παρασκευή- για να προσευχηθεί εκεί μαζί με ανώτατα στελέχη του κόμματος του.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στο «προεδρικό παλάτι» της Άγκυρας γίνεται στο πλαίσιο της μάχης «Σταυρού-Ημισελήνου» συζήτηση για πλήρη μετατροπή σε πλήρως λειτουργικό τζαμί.

Το γεγονός αυτό όπως έχουμε ήδη επισημάνει έχει ως επακόλουθα τεράστιες πολιτικές και θρησκευτικές διαστάσεις. Μετατρέποντας το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από μουσείο σε τζαμί με το έτσι θέλω ανοίγει «πόλεμο» εκτός από την Ευρώπη, αποκαλώντας την άλλοτε ναζιστική και άλλοτε ρατσιστική, αλλά και με την Ορθοδοξία αλλά και την απανταχού Χριστιανοσύνη προσβάλοντας την ανεπανόρθωτα και επιδιώκοντας να δημιουργήσει θρησκευτική σύγκρουση με την Δύση, μόνο και μόνο για να συσπειρώσει ψηφοφόρους και να μαζέψει ψήφους στις κάλπες του δημοψηφίσματος.

«Εν μέσω της κουβέντας σχετικά με τη σύγκρουση σταυρού και ημισελήνου (έχει ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση στην Τουρκία και με αφίσες που δείχνουν έναν άνδρα με ένα σταυρό να παλεύει έναν άλλο που κρατά μια ημισέληνο), γίνεται σοβαρή συζήτηση στο Προεδρικό Παλάτι για σχέδια που αποσκοπούν στο να πάψουν την Αγία Σοφία από μουσείο και να ανοίξει ξανά ως χώρος προσευχής μουσουλμάνων πλήρως λειτουργικός [θρησκευτικά]», γράφει η δημοσιογράφος, της Sozcu.

Η Αγία Σοφία χτίστηκε από τον ανατολικορωμαίο αυτοκράτορα Ιουστινιανό το 537 μ.Χ. Το 1453 ο Μωάμεθ ο Πορθητής τη μετέτρεψε σε τζαμί. Το 1934 ο Κεμάλ Ατατούρκ την έκανε μουσείο.

Να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν H Ρωσία είχε απαιτήσει από την Τουρκία την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθοδοξία ως ένδειξη «καλής θέλησης» από την Άγκυρα και το Ισλάμ και θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του συμβόλου της Χριστιανοσύνης προσφέροντας και τους καλύτερους επιστήμονες και συντηρητές της.
Μετά από ψήφισμά της η ρωσική Δούμα ζήτησε την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στο ορθόδοξο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

«Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Τουρκία και το Ισλάμ να αποδείξει ότι υπάρχει καλή θέληση , υπεράνω της πολιτικής, και είναι αναγκαία η επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην χριστιανοσύνη», είχε δηλώσει ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας για την προστασία των χριστιανικών αξιών SergeI Gavrilov.

«Η ρωσική πλευρά θεωρεί ότι είναι δυνατό να σκεφτούμε ότι στην Τουρκία, και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη ( οι Ρώσοι χαρκτηριστικά την αναφέρουν με το αληθινό της όνομα υιοθετώντας πλήρως τις ελληνικές θέσεις) , ευρίσκεται ο αρχαιότερος και ιερότερος ναός του χριστιανικού κόσμου, η Αγία Σοφία.

Η ιστορία του συνδέεται με την ιστορία της Ορθοδοξίας. Αναμένουμε ότι η τουρκική πλευρά να προχωρήσει σε μια φιλική κίνηση με την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Χριστιανική Εκκλησία» είχε πει ο Gavrilov.

Δυστυχώς όμως, ο Ρ.Τ.Ερντογάν βλέποντας την Ευρώπη να μην ασπάζεται το δημοψήφισμα που θέλει να τον μετατρέψει σε απόλυτο άρχοντα, ακόμα και Τουρκοκύπριοι προτρέπουν τους Τούρκους να ψηφίσουν «όχι» δεν θα διστασει να χρησιμοποιήσει ακόμα και το ιστορικό σύμβολο και μνημείο της Ορθοδοξίας.

Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, δύο εξωκοινοβουλευτικά κόμματα (Ενωμένη Κύπρος και Νέα Κύπρος ) καθώς και 10 συνδικαλιστικές και άλλες οργανώσεις, τάσσονται υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος του κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Ιζέτ Ιζτζιάν, κάλεσε τους Τούρκους ψηφοφόρους που ζουν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, να πουν «όχι» στο δημοψήφισμα, για να προστατευθεί, όπως δήλωσε η δημοκρατία στην Τουρκία «και να μην επικρατήσει ο φασισμός».

Ο γ.γ. της οργάνωσης των Τουρκοκυπρίων δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ, δήλωσε ότι η Τουρκία κατέχει την Κύπρο από το 1974 και σημείωσε ότι «οι εξελίξεις στην Τουρκία δεν επηρεάζουν μόνο το βόρειο μέρος του νησιού, αλλά προκαλούν ανησυχίες για το μέλλον ολόκληρης της Κύπρου».

Από παντού λοιπόν βάλλεται αυτή την ώρα ο Τούρκος πρόεδρος όμως δεν φαίνεται να κάνει πίσω και μέχρι τις 16 Απριλίου έχουμε ακόμα να δούμε πολλά...


Πηγή www.pronews.gr

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Τουρκία επιβάλλει εμπάργκο στις εισαγωγές σιτηρών από την ΡωσίαΗ Τουρκία εξαίρεσε απρόσμενα τα ρωσικά σιτηρά από τον κατάλογο των εισαγωγών άνευ δασμών, γεγονός που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις ρωσικές εξαγωγές σιτηρών, καθώς η Τουρκία είναι ο δεύτερος μετά την Αίγυπτο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικών σιτηρών.

Οι τουρκικές αρχές σταμάτησαν τη έκδοση αδειών που απαιτούνται για τη εισαγωγή, άνευ δασμών, σιτηρών, καλαμποκιού, αλεύρου ηλίανθου και ηλιέλαιου από την Ρωσία, γράφει στο φύλλο της 17ης Μαρτίου 2017 η ρωσική εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη πληροφορίες του Ινστιτούτου Αγοράς Αγροτικών Προϊόντων και της Εθνικής Ένωσης Εξαγωγέων.

Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, η Άγκυρα μπορεί να επιβάλει δασμούς της τάξεως του 130% στις εισαγωγές των προϊόντων αυτών. Στην πράξη όμως, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, αυτό σημαίνει ότι σταματούν οι εισαγωγές ρωσικών σιτηρών.

Τουρκία: Εισαγωγές 4.4 εκατ. τόνους ρωσικών σιτηρών στο 7μηνο

Η Τουρκία είναι ο δεύτερος μετά την Αίγυπτο εισαγωγέας ρωσικών σιτηρών. Στο διάστημα από 1ης Ιουλίου 2016 έως τις 6 Μαρτίου 2017, η Τουρκία εισήγαγε σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Αξιολόγησης ποιότητας σιτηρών 4.4 εκατομμύρια τόνους ρωσικών σιτηρών.

Η Ρωσική Ένωση Παραγωγών Σιτηρών προς το παρόν δεν έχει καμία σχετική ενημέρωση για το ότι η Τουρκία σταμάτησε τις εισαγωγές ρωσικών σιτηρών, ούτε από τα μέλη της, ούτε από τουρκικής πλευράς, όπως δήλωσε στο Ria Novosti ο πρόεδρος της Ένωσης Αρκάντι Ζλοτσέφσκι.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι εισαγωγές από την Τουρκία ρωσικών σιτηρών την καθιστούν έναν από τους βασικούς εξαγωγείς αλεύρων και εικάζει πως, αν η Τουρκία σταματήσει τις εισαγωγές σιτηρών από την Ρωσία, ενδεχομένως να αρχίσει να εισάγει από άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα από την Ουκρανία, παρότι όπως ο ίδιος υποστηρίζει, το κόστος θα είναι μεγαλύτερο.

Η Ρωσική Ένωση Εξαγωγέων Αγροτικών Προϊόντων, με επιστολή της την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 προς τον Ρώσο υπουργό Αγροτικής Οικονομίας Αλεξάντρ Τκατσόφ, ζήτησε τη συμβολή του ώστε να επιλυθεί το ζήτημα και να επαναληφθούν οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων στην Τουρκία, μετά τη απόφαση που πήραν να σταματήσουν τις εισαγωγές από τις 15 Μαρτίου.

Αντίγραφο της επιστολής που έχει στην διάθεση του πρακτορείο Reuters επιβεβαιώνει ότι από τις 15 Μαρτίου η Τουρκία απέκλεισε την Ρωσία από τον κατάλογο των χωρών από τις οποίες επιτρέπεται η εισαγωγή σιτηρών άνευ δασμών.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters οι εκπρόσωποι της τουρκικής κυβέρνησης δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν άμεσα την απόφαση αυτή, ενώ το Υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας της Ρωσίας δεν απάντησε σε σχετικό ερώτημα του πρακτορείου να σχολιάσει την απόφαση.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο εκπρόσωπος της τουρκικής βιομηχανίας παραγωγής αλεύρων, «οι νέες άδειες εισαγωγής δεν περιλαμβάνουν την Ρωσία ως χώρας προέλευσης συνεπώς τα ρωσικά σιτηρά de facto δεν μπορούν να εισαχθούν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία είχε επιβάλει περιορισμούς στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από την Τουρκία μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στον εναέριο χώρο της Συρίας τον Νοέμβριο του 2015, ωστόσο τον Αύγουστο του 2016 οι δύο χώρες αποκατέστησαν τις σχέσεις τους.

Οι περισσότεροι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί στις εισαγωγές φρούτων και οπωροκηπευτικών από την Τουρκία έχουν ήδη αρθεί, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί στις εισαγωγές ντομάτας και διαφόρων άλλων αγροτικών προϊόντων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρόταση της ΝΔ : Ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και συμμαχία με στρατηγικό επενδυτή για την ΔΕΗΙδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και συμμαχία με στρατηγικό επενδυτή για την ΔΕΗ, περιλαμβάνει η πρόταση της ΝΔ για την ΔΕΗ, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση, όπως είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπεύθυνος του κυβερνητικού προγράμματος, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε σήμερα το πρόγραμμα του κόμματος για την ενέργεια και εξήγησε ότι προέταξε την ενέργεια για δύο λόγους:

-Η ΔΕΗ είναι αντιμέτωπη με μία μεγάλη κρίση που έχει ενταθεί λόγω και της συμφωνίας του 2015 μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικας. Θα πρέπει πρώτα να πουλήσει με διεθνή διαγωνισμό κάποια τμήματα και στοιχεία του ενεργητικού της και αφού έλθει σε ισορροπία να αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή.

-Η λάθος τακτική της κυβέρνησης για τα ενεργειακά στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση, δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα στην ΔΕΗ και στους καταναλωτές.

Μόνη λύση, είπε ο κ. Χατζηδάκης είναι να ακολουθήσει τις ευρωπαϊκές τακτικές.

Δύο είναι οι στόχοι:

-Η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και η ευστάθεια του βασικού πυλώνα που είναι η ΔΕΗ.

-Η απελευθέρωση στην ηλεκτροπαραγωγή και στην αφορά φυσικού αερίου.

«Μπορούμε έτσι να πετύχουμε την μείωση του ενεργειακού κόστους και παράλληλα να προσελκύσουμε επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν τις ενεργειακές υποδομές και τα δίκτυα και θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε ο ίδιος.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων που παρουσίασε ο κ. Χατζηδάκης είναι:

- ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ σε ποσοστό 66% με όλες τις προβλέψεις για τον έλεγχο του δημοσίου ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι για το δίκτυο μεταφοράς ενέργειας και για αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας της εταιρίας.

-εξυγιαντική παρέμβαση για να σωθεί η ΔΕΗ και να προχωρήσει μπροστά

-άμεσα μέτρα για την επιβίωση της εταιρείας με τα προβλήματα ρευστότητας

-σύμβαση παραχώρησης με διεθνή διαγωνισμό των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, καθώς με βία μπορεί και αναχρηματοδοτεί το χρέος της. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για την διάσωση των θέσεων εργασίας

-αποδοτική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού μέσω μίας σύγχρονης διοικητικής δομής

-ανάπτυξη και ενδυνάμωση μέσω μίας συμμαχίας με στρατηγικό επενδυτή που θα δημιουργήσει

Πηγή www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κου(κ)λο-θέατρο..

    Έχουν σκίσει όλα τους τα καλσόν εκεί στην αξιωματική αντιπολίτευση,
..πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν στην Βουλή τα νέα μέτρα που θα προκύψουν απ' το κλείσιμο της "αξιολόγησης".
Όταν όμως τους ρωτούν αν θα τα εφαρμόσουν εφ' όσον μία (αποφράδα) μέρα γίνουν πάλι κυβέρνηση,
..αρχίζουν τα τσάμικα και τους καλαματιανούς: "μα ξέρετε το κράτος έχει
συνέχεια", "εμείς θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα απαλύνουν τον πόνο των πολιτών", και πάει λέγοντας.

Άμα δε ρωτήσεις κάποιον απ' τους βουλευτές της, αν πρόκειται, αν έχουν την πρόθεση να αποσύρουν αυτά τα νέα μέτρα εφ' όσον δεν τα ψηφίζουν τώρα, σου απαντά: "να δούμε τί θα μπορούμε να κάνουμε μέσα σε αυτό το πλαίσιο..μπλα μπλα μπλα..."
Τί να δείτε χρυσέ μου; Αφού είσαστε εξ ίσου τσουλάκια του Σόϊμπλε και των τοκογλύφων με τους νυν κυβερνώντες. Τί να δείτε; Σας είδαμε εμείς πριν απ' αυτούς τους τωρινούς.
Απλώς, ενώ δεν έχετε καμία αντίρρηση για κανένα μέτρο, αφήνετε τους άλλους να πάρουν το πολιτικό κόστος για να καρπωθείτε εσείς το όφελος της αντίδρασης απ' την οργή του λαού. Πόσο περισσότερο απατεώνες πιά μπορείτε να γίνετε;

Μόνο που έχετε πέσει στη λούμπα, γιατί αν δεν ψηφίσετε ή δεν υπογράψετε κι εσείς εκ των προτέρων, υπάρχει ενδεχόμενο η ξένη συμμορία να μη σας αφήσει ποτέ να ξαναγίνεται τα κυβερνητικά γιουσουφάκια τους.
Γι αυτό και τα τόσα ταξίδια του Κούλη προς Βερολίνο και λοιπή "Ένωση".
Προσπαθεί να τους πείσει πως θα είναι καλό παιδί και πως όλα αυτά τα κάνει για τα μάτια των ψηφοφόρων.
Εδώ βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα να έχει υπογράψει τίποτα χαρτιά στα κρυφά.
Από τέτοιο γόνο τέτοιας οικογένειας όλα να τα περιμένεις.

Η ουσία είναι όμως πως το όλο κουκλοθέατρο παίζεται εντελώς μπροστά στα μάτια των θεατών-πολιτών-ψηφοφόρων,
..χωρίς κουίντες και παρασκήνια, χωρίς μακιγιάζ, χωρίς καν θεατρικά κουστούμια, τίποτα.
Φανερά όλα. Φανερές κι οι κούκλες, φανερά και τα χέρια που τις κρατάνε και τις παίζουν όπως θέλουν.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ.
Το κακό όμως είναι πως αυτοί που παρακολουθούν το έργο με την μέγιστη προσοχή, είναι αυτοί που δεν θέλουν να δουν τίποτα, για να μην καταλάβουν τίποτα.
Επαγγελματίες τυφλοί. Εθελοντικά ηλίθιοι.

Πιθανότατα τα πρόσθετα νέα μέτρα θα ψηφιστούν μόνον απ' την κυβέρνηση.
Θα εφαρμοστούν όμως από όλους.
Γιατί;
Γιατί και τους μέν και τους δε, θα τους έχει ψηφίσει,
..ένας βλάκας λαός!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....