Διυλιστήριο: 03/04/14
ροη αναρτησεων

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Πούτιν προς Ομπάμα: αν εμπλέξεις την Τουρκία θα φτάσω μέχρι το Αιγαίο

Μετά την έκκληση του πρωθυπουργού της Κριμαίας Sergey Aksyonov προς τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν "να συνδράμει στην εξασφάλιση της ειρήνης και της ηρεμίας", άμεση ήταν η απάντηση του Κρεμλίνου που σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείo Ειδήσεων ανέφερε ότι η Ρωσία θα λάβει σοβαρά υπόψη το αίτημα του πρωθυπουργού για βοήθεια. Παράλληλα με την έκκληση για την συνδρομή της Ρωσίας, ο Aksyonov ανακοίνωσε ότι στις 30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα για το μέλλον της Κριμαίας, σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα από ό, τι είχε προηγουμένως προγραμματιστεί (25 Μαΐου). Η αμερικανική εταιρία αναλύσεων stratfor που παρακολουθεί στενά τα γεγονότα, σε ανάλυσή της διατυπώνει την άποψη ότι "το δημοψήφισμα μπορεί να προετοιμάσει το έδαφος για μια επίσημη ανακήρυξη περαιτέρω αυτονομίας ή πλήρους ανεξαρτησίας της Κριμαίας και, ενδεχομένως, ένωση με τη Ρωσία". "Μια τέτοια κίνηση" συνεχίζουν οι συντάκτες της έκθεσης, "όχι μόνο θα επισημοποιήσει την επιρροή της Ρωσίας στην Κριμαία, αλλά και θα περιπλέξει τα όποια σχέδια του Κιέβου για την ένταξη της χώρας στην στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω των ευρωπαϊκών κανονισμών (για τα ασαφή σύνορα).

Όπως συμπεραίνουν οι αμερικανοί αναλυτές, η νέα ουκρανική κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πολλά για την υπόθεση της Κριμαίας, "τόσο λόγω της αυξανόμενης ρωσικής δύναμη στην περιοχή, αλλά και των φιλορωσικών αισθημάτων που κυριαρχούν στην Κριμαία". Μπορεί ο νέος Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Arseniy Yatsenyuk να προέτρεψε την Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της στην Κριμαία και να επιστρέψουν στις στρατιωτικές τους βάσεις, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο-εταιρία αναλύσεων, ο ουκρανικός στρατός δεν έχει την δύναμη να αντομετωπίσει τη Ρωσία στην Κριμαία. Την ίδια στιγμή, οι αμερικανοί (πάντα μέσω stratfor) θεωρούν ότι Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να ζήτησαν από την Ρωσία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, είναι απίθανο, ωστόσο, να επέμβουν στρατιωτικά, αφήνοντας ένα παράθυρο ανοιχτό για μια διαφορετική στην αυριανή(03 03 2014) συνεδρίαση του ΝΑΤΟ για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί κάτι που αυτές τις κρίσιμες ώρες δεν φαίνεται, αλλά ούτε και παρουσιάζεται από κανένα δυτικό ή ανατολικό ΜΜΕ, το γεγονός ότι στο "πίσω μέρος του μυαλού του Πούτιν" εδώ και μια δεκαπενταετία, που κρατά τα ηνία και τον πλήρη έλεγχο της Νέας Μεγάλης Ρωσίας(όπως ο ίδιος ο Ρώσσος Πρόεδρος την οραματίζεται) βρίσκεται σεπλήρη εξέλιξη ένα πλήρες αλλά "μυστικό άκρως απόρρητο" σχέδιο. Σχέδιο με στρατηγική δομή το οποίο αποβλέπει στην ανακοπή, αλλά και τον πλήρη έλεγχο ή δυντόν την αναχαίτηση και ανακοπή του Ισλάμ στην ευρύτερη ασιατική περιοχή.

Ισλάμ, το οποίο αυξάνεται με ιλλιγγιώδεις ρυθμούς, προκαλώντας ανατριχίλα όχι μόνο στους ορθόδοξους ρώσους και όλες τις χώρες της σφαίρας επιρροής τους, αλλά και στο δυτικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένης κυρίως της Αμερικής, του Καναδά και της Αυστραλίας, όπου το πρόβλημα του Ισλάμ θεωρείται το υπ' αριθμόν έναν ζήτημα που η ανθρωπότητα θα κληθεί να αντιμετωπίσει την προσεχή 20ετία. Ένα από τα βασικά επιχειρήματα του Πούτιν, που "δικαιολογεί" αν θέλετε στα μάτια ενός Βαλκάνιου την εισβολή και κατάληψη, φιλορωσικής όμως επιρροής εδάφη, πέρα από τα γεωπολιτικής και ενεργειακής σημασίας συμφέροντα που θέλει να προασπίσει και να προστατεύσει, είναι ο πλήρης έλεγχος του ρόλου της Τουρκίας.

Η κατάσταση σήμερα στην Τουρκία από την άλλη όπως μεταδίδουν πάντα τα διεθνή δυτικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και έχει σημασία πια και στον μέλον αυτός ο διαχωρισμός θα γίνεται όλο και πιο αισθητός, όχι μόνον δεν είναι η καλύτερη αλλά ο Ερντογάν πια ευθέως βάση μυστικής συμφωνίας που έχει κάνει το Αμερικανικό κράτος με τον έκπτωτο Ιμάμη Φεντουλάχ Γκιουλέν που μέχρι και πρόσφατα ήταν κόκκινο πανί για το Αμερικανικό IRS λόγω της υηλής φοροδιαφυγής που εντόπισαν οι αμερικανικές αρχές σχεδόν στο σύνολο των σχολείων και σχολών που είναι διάσπαρτα στην Αμερικανική επικράτεια.

Σύμφωνα με αυτή την μυστική συμφωνία ο "έγκλειστος" και φρουρούμενος Φεντουλάχ Γκιουλέν "έδωσε" στεγνά πληροφρίες στις Αμερικανικές αρχές (FBI, CIA & NSA) το άλλοτε πνευματικό του ταίκνο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως "αντάλλαγμα" της μεγάλης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων φοροδιαφυγής που έχουν εδώ και χρόνια εντοπίσει στις ΗΠΑ οι Αμερικανικές αρχές στις επιχειρήσεις συμφερόντων Γκιουλέν. Ενδεικτικό είναι το αφιέρωμα το ABC αλλά και τα συνεχή μόλις πριν από λίγο διάστημα αμερικανικά δημοσιεύματα για τον Φεντουλάχ Γκιουλέν

Οι Αμερικανοί-και όταν λέμε Αμερική φυσικά και δεν εννοούμε τον εκάστοτε πρόεδρο αλλά τα πανίσχυρα Ιουδαϊκής κυρίως επιρροής Αμερικανικά think tank που σχεδιάζουν με συνέχεια και συνέπεια σε βάθος χρόνου, πολιτικές εκ μέρους των πολυεθνικών άρα και για λογαριασμό τον εκάστοτε πολιτικών σχηματισμών- που (συν)κυβερνούν με τον εκάστοτε Αμερικανό Πρόεδρο λοιπόν και σίγουρα δεν ξεχνούν την στάση και τον ρόλο της Τουρκίας στο πόλεμο με το Ιράκ και την άρνηση της να δώσουν γη και ύδωρ με τις αμερικανικές βάσεις τους στο Ιντσιρλίκ και άλλού, πάντα έψαχναν μια ευκαιρία αν όχι, να ελέγξουν πλήρως και απόλυτα να έχουν στο χέρι το πάντα άτακτο και ανυπάκουο παιδί Ερντογάν, που μάλλον μπιάζει να πήρε περισσότερο θάρρος από το επιτρεπόμενο μετά τα γεγονότα με το Ισραήλ, τουλάχιστον να χειραγωγήσουν με κάποιο τρόπο τον νέο Σουλτάνο της Τουρκίας που αίφνης μέσω του θεωρητικού και πνευματικού του πολιτικού του μέντορα Αχμέτ Νταβούντογλου άρχισαν να οραματίζονται στο πλαίσιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων, την αναβιώση της Πάλαι ποτέ Μεγάλης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μια νέα Ισλαμική πολιτική αυτοκρατορία που δεν θα μπορούσε να στηθεί αν δεν υπήρχε η στενή και στεγανή, από τα χρόνια που ο Ερντογάν ήταν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, βοήθεια του δυκτίου των σχολείων σε όλο τον πλανήτη -κυρίως σε χώρες της Δύσης- του Φεντουλάχ Γκιουλέν. Δύκτιο που ανέδειξε στην πρωθυπουργία και τον Ρ.Τ. Ερντογάν.

Τουρκία που άρχισε όμως να γίνεται ενοχλητική και εμπόδιο στα βαθιά και μεγάλα σχέδια των ΗΠΑ για την επιβολή του νέου χάρτη στην περιοχή της Νέας Μέσης Ανατολής, χάρτης που πρώτο το GreekAmericanNewsAgency αποκάλυψε τον Νοέμβριο του 2006 και εκ τότε είδαμε το θέμα να αναπαράγεται σχεδόν copy paste σε όλο τον ελληνικό έντυπο και ηλεκτρονικό -ακόμα και σήμερα- ελληνικό τύπο.

Βάση αυτού του χάρτη της Νέας Μέσης Ανατολής η Τουρκία θα πρέπει να περιορίσει τα σύνορα της για την δημιουργία του Κουρδιστάν. Ενός κράτους δορυφόρου των συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή της Νέας Μέσης Ανατολής ως ανάσχεση στην δυναμική του Ιράν που πάντοτε φόβιζε και πάντα θα φοβίζει...

Σίγουρα αυτή η αλλαγή συνόρων δεν μπορεί να μην επηρεάσει και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ένα νέο κρατίδιο με καθεστώς ημιαυτονομίας ή πλήρους ανεξαρτησίας -αυτονομίας στα σύνορα της Ελλάδος με την Τουρκία. Ποιο θα είναι αυτό το νέο κράτος; Η Τουρκική Δημοκρατία της Θράκης! Ένα κράτος σχεδόν έτοιμο. Με σημαία. Με δικές τους τράπεζες. Δική του υποδομή. Ένα κράτος που χτίζεται από τις αρχές της 10ετιας του 1990 με συνεχείς παραχωρήσεις και συνεχείς παραβιάσεις της συνθήκης της Λωζάνης εις βάρος της Ελλάδος. Κοντολογίς. Θα δώσει κάτι η Τουρκία στα βάθη της Ανατολίας "επιλύοντας" ένα χρόνιο πρόβλημα της με τους Κούρδους και θα πάρει μεγάλο μέρος της Θράκης στην νέα κατάσταση που ετοιμάζεται με ταχείς ρυθμούς. Ποιος θα βγει χαμένος για άλλη μια φορά δεν θέλει και ερώτημα. Η Ελλάδα!

Δεν είναι λοιπόν ούτε τυχαία τα γεγονότα και οι αποκαλύψεις στη γειτονική Τουρκία ούτε αποσυνδεδεμένα με τα τραγικά γεγονότα στην Ουκρανία και στην Κριμαία.Κρίκος που ο ένας συνδέδει τον άλλο...

Και κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό που δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας. Οι οργανώσεις που και στην Τουρκία αλλά και την Ουκρανία πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν είναι ΜΚΟ... Οι περισσότερες πλήρως ή μερικώς ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ όπως και στην περίπτωση των ΜΚΟ της Ελλάδας...

Μιας Τουρκίας, η οποία μέσω της Ευρασιατικής Ένωσης προσπαθεί από τα χρόνια του Οζάλ ακόμα, ιδρυτή και εμπνευστή της ίδρυσης της ισλαμικής ευρασιατικής ένωσης, να διοχετεύσει μουσουλμανικούς πληθυσμούς -και μάλιστα ακραίους φονταμενταλιστές- στους κόλπους της Ευρώπης, αλλά και στο εσωτερικό της Ρωσίας. Η Ρωσία ως γνωστόν υποφέρει και μετρά θύματα απο τους ακραίους Ισλαμιστές Τσετσένους. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το τελευταίο πολύνεκρο χτύπημα στην Ρωσία λίγο πριν την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων.

Το ευαίσθητο υπογάστριο της Ρωσίας για την δίοδο και την διάχυση αυτών των Ισλαμικών πληθυσμών ήταν πάντα η πολυεθνική Ουκρανία.

Όχι μόνον για την γεωπολιτική ενεργειακή σκακιέρα της περιοχής όπου ο οι Ρώσσοι σαφώς υπερέχουν εδώ και χρόνια με σταδιακή, και βάση σχεδίου, εγκαθίδρυση εταιριών εξόρυξης γεωφυσικών ενεργειακών κοιτασμάτων, όχι μόνον δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να απεμπολίσουν συμφέροντα και δυνατότητες ελέχου αυτών των ενεργειακών κοιτασμάτων που φτάνουν μέχρι την παγωμένη Αρκτική, αλλά σχεδιάζουν την επέκταση της σφαίας επιρροής τους μέχρι και το Αιγαίο στο οποίο πάντα ήθελαν να έχουν διέξοδο από τα χρόνια της Μεγάλης Βυζαντινής σχεδόν 1600ετούς Αυτοκρατορίας.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι ένα από τα βασικά επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος Πούτιν προς τον αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα στην 90λεπτη τηλεφωνική συνομιλία τους την νύχτα του Σαββάτου της 1ης Μαρτίου 2014 -και αυτό δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα- είναι ότι μπορεί να διαφωνούν σε μια σειρά από λόγους για την επέμβαση των ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία, σε ένα πράγματα όμως φαίνεται να συμφώνησαν και αυτό θα το δούμε το αμέσως προσεχές διάστημα. Στην πάση θυσία μη εμπλοκή της Τουρκίας σε αυτή την υπόθεση. Ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να είπε -κάτι που σχυνά πυκνά αναφέρει σε ιδιωτικές συνομιλίες του στους λιγοστούς ανθρώπους που εμπιστεύεται - ανοιχτά πλέον και Αμερικανό Πρόεδρο Μ. Ομπάμα είναι η φράση "Αν εμπλέξεις τους τούρκους, θα φτάσω μέχρι το Αιγαίο".

Η φράση αυτή του Ρώσου προέδρου δεν είναι νέα για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και ειδικά εκείνων των χωρών που συνορεύουν με την Ρωσία, δεν είναι καινούργια. Όπως τυχαία δεν είναι και τα σχυνά πήγαινε - έλα με το προσωπικό του Ελικόπτερο στο Άγιο Όρος εδώ και χρόνια. Επισκέψεις που άλλοτε δημοσιοποιούνται και άλλοτε όχι.

Οι γεωπολιτικές και επομένως και οι στρατιωτικές εξελίξεις αυτές, στην εύκλεκτη περιοχή της Κριμαίας, όσο και αν ξαφνιάζει, είναι άμεσα και άρρηκτα συνδεδεμένες με τις καταιγιστικές σχεδόν θυελλώδεις ραγδαίες καταστάσεις στο εσωτερικό της Ορθοδοξίας!
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα που κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη αναμένεται να προκαλέσει θόρυβο.

Το ηγετικό στέλεχος της 17 Νοέμβρη και από τους λίγους που ανέλαβαν προσωπική ευθύνη για τη δράση της, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, στο προλογικό του σημείωμα, εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν στη συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Συλλογικά θα έπρεπε να γίνει και ο απολογισμός της Επαναστατικής Οργάνωσης της 17 Νοέμβρη, η αυτοκριτική για το έργο μας, για εμάς τους ίδιους. Συλλογικά να πάρουμε την ευθύνη και να σταθούμε μπροστά στο λαό, να του δώσουμε λογαριασμό. Το οφείλαμε στις γενιές που πέρασαν, το χρωστάγαμε στις γενιές που θα έρθουν». Και στη συνέχεια: «Εγώ, από τη μεριά μου, ανέλαβα την προσωπική μου ευθύνη. Και, τώρα, ανοιχτά, σε πρώτο πρόσωπο, μιλώ για τη βιωματική πορεία, τη διαμόρφωση της ιδεολογικοπολιτικής ταυτότητας που με μετέτρεψε στον Αντώνη του παράνομου αγώνα…».

Σε αυτό το βιβλίο, όπως λέει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, δίνει, «δίχως να απαρνηθεί την προσωπική του ιστορία», έναν πρώτο απολογισμό της πορείας του, μετά από «σαράντα χρόνια στο κίνημα (τέσσερα στο μαζικό, τέσσερα στο πολύμορφο, είκοσι στη 17 Ν, δώδεκα πολιτικός κρατούμενος)» και, μαζί, «μια συμβολή στην ιστορία του μεταπολιτευτικού κινήματος της ένοπλης κριτικής».

«Χαιρετισμό» στον Δ. Κουφοντίνα («Δημήτρη, σύντροφε», τον προσφωνεί) απευθύνει ο Χορχέ Σαμπάλσα: «Από την εδώ όχθη του ωκεανού και από την ίδια ταξική θέση έρχεται ο αδελφικός μου χαιρετισμός, στο όνομα των Τουπαμάρος (σσ: αντάρτες της Ουρουγουάης) που πάντα αμετανόητοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για την επανάσταση και τον σοσιαλισμό».

Αντίθετα με ό,τι ίσως να αναμένει κάποιος, ο Κουφοντίνας δεν επικεντρώνεται στη «φυλακή» και στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή. Γράφει «σαν να είναι έξω», δρον πολιτικό υποκείμενο. Επιπλέον, ο συγγραφέας είναι ειλικρινής: «Αυτονόητα, δεν μπορεί να ειπωθεί σήμερα όλη η αλήθεια-θα έρθει η ώρα να ειπωθεί ολόκληρη, να δοθεί όνομα στα πάντα. Όσα ειπωθούν σήμερα, όμως, πρέπει να είναι όλα αλήθεια».

Στο βιβλίο, ο Κουφοντίνας αναφέρεται εκτενώς σε πολλές από τις σύγχρονες πολιτικές εξελίξεις, μεταξύ αυτών και στο ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης της Αριστεράς. Σχολιάζει ότι η κοινοβουλευτική Αριστερά «κάνει σαν να μην καταλαβαίνει ότι η επιλογή της είναι ή να δώσει με το κίνημα τη σύγκρουση ή να εξευτελιστεί σε διαχειριστή της “καμένης γης”».

Όπως σημειώνει στον πρόλογό του ο Νίκος Γιαννόπουλος, που έχει την επιμέλεια της έκδοσης, «πρόκειται για ένα, μοναδικό, μάλλον, βιβλίο “ένα σε δύο”, στο οποίο το πολιτικό στοιχείο συνυπάρχει με την “αστυνομική περιπέτεια” και η ιδεολογική αναζήτηση με τη βιωματική-υπαρξιακή διάσταση». Και διευκρινίζει: «Γιατί έτσι ακριβώς είναι ο Κουφοντίνας: Ένας απολύτως κανονικός και, παράλληλα, εντελώς διαφορετικός άνθρωπος».

Για του λόγου το αληθές, μια χαρακτηριστική σκηνή από την πλούσια «αστυνομική» δράση που ξετυλίγεται παράλληλα με το πολιτικό στοιχείο: «Οι αστυνομικοί από τη μεριά της Ρόδου πήγαν να ξεμυτίσουν. Τους φώναξα: “Ρίχνω κι άλλη χειροβομβίδα”. Ξαναλούφαξαν. Πρώτος αυτός με το αυτόματο (…) Ακούσαμε σειρήνα πίσω μας. Είπα να πετάξουν χειροβομβίδες. Δεν μας κυνηγούσαν, μετέφεραν τους τραυματίες τους. Όταν άκουσαν τις εκρήξεις, εξαφανίστηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα».

Προς το τέλος του βιβλίου, δίνεται το μήνυμα ότι «η ταξική πάλη και ο κοινωνικός ανταγωνισμός δεν σταματούν. Η έκβασή τους, βέβαια, δεν είναι καθορισμένη από κάποια νομοτέλεια». Το ενδεχόμενο «της επανάστασης και της αταξικής κοινωνίας» θεωρεί πως «εξαρτάται από την ελπίδα μιας ζωής που μας αξίζει, από τη συνειδητή οργάνωση και την προετοιμασία για το πέρασμα σε αυτή τη ζωή από σήμερα, από την απελευθερωτική συνάντηση του όπλου της κριτικής με την κριτική των όπλων…».

Δεν χρειάζεται να ταυτίζεται κάποιος με τις απόψεις του συγγραφέα, για να αντιληφθεί ότι το βιβλίο «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» συμβάλλει στη διερεύνηση μιας κρίσιμης φάσης της ιστορικής και πολιτικής εξέλιξης της Ελλάδας, ενταγμένης, όπως είναι φυσικό, στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, και, ως εκ τούτου, εγείρει ενδιαφέρον ειδικό, πέρα από αυτό ενός απλού αναγνώσματος.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ

Πηγή: crashonline
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κίνα: «Aφήστε ήσυχη τη Ρωσία - Θα απαιτήσουμε το χρέος των ΗΠΑ σε χρυσό»

Με κατάρρευση της εύθραυστης οικονομίας των ΗΠΑ απειλεί ο Β.Πούτιν τους Αμερικανούς σε περίπτωση που διανοηθούν να του επιβάλουν οποιαδήποτε οικονομική κύρωση, και θα έχει βοήθεια σε αυτό τους γεωπολιτικούς του συμμάχους της Κίνας.Η Κίνα θα απαιτήσει το αμερικανικό χρέος σε χρυσό και ο Β.Πούτιν θα απορρίψει το δολάριο ως νόμισμα αναφοράς!

Πρακτικά θα εποστρέψουν την Αμερική στην εποχή του μεγάλου Κραχ του 1929!

Λίγες ώρες μόνο χρειάστηκε η Μόσχα για να περάσει στην αντεπίθεση μετά τη διατύπωση εκ μέρους των ΗΠΑ δια της εκπροσώπου τύπου του Στέιτ Ντιπάρντμεντ της απειλής ότι «δεν εξετάζει απλά» αλλά «είναι πιθανό να επιβάλει» κυρώσεις στη Ρωσία για τις ενέργειες της στην Ουκρανία, όπως ανέφερε τη Δευτέρα η Τζεν Ψάκι.

Τη ρελάνς διατύπωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου, Σεργκέι Γκλαζίεφ, ο οποίος χρησιμοποιείται συχνά από την ρωσική ηγεσία στη διατύπωση σκληρών θέσεων αν και δεν συμμετέχει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Όπως δήλωσε ο Γκλαζίεφ τυχόν επιβολή κυρώσεων θα οδηγήσει σε «κραχ του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος» καθώς η Μόσχα είναι πιθανόν να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το δολάριο ως νόμισμα αναφοράς και να αρνηθεί να αποπληρώσει τα δάνειά της προς τις αμερικανικές τράπεζες.

Αλλά ακόμα και αν οι κυρώσεις δεν έχουν στόχο την Ρωσία αλλά επιχειρήσεις και ιδιώτες επιχειρηματίες της χώρας, τότε, πρόσθεσε ο Γκλάζιεφ, η Μόσχα θα συστήσει στους κατόχους αμερικανικών αξιών να τις πουλήσουν.

Σε απίστευτο κάζο τείνει να εξελιχθεί για ΗΠΑ-ΕΕ η κρίση στην Ουκρανία καθώς η Κίνα παίρνει ξεκάθαρα το μέρος στην κρίση υπέρ Ρωσίας και μάλιστα με τρόπο που στριμώχνει τις ΗΠΑ. Ως απάντηση στα οικονομικά μέτρα εναντίον της Ρωσία, η Κίνα απαντά ζητώντας πίσω το χρέος που της οφείλουν οι ΗΠΑ και μάλιστα σε χρυσό!

Mε τηλεγράφημα του, το Ιτάρ Τας αλλά και το vesti.ru, επιβεβαιώνει τη μεγάλη γεωπολιτική συμμαχία Ρωσίας-Κίνας! Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι:

«Ρωσία και Κίνα έχουν την ίδια οπτική γωνία τόσο στο θέμα των βαθύτερων αιτιών που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση την Ουκρανία όσο και στον ρόλο που έπαιξαν οι ξένες δυνάμεις της Δύσης που υποστήριξαν τους διαδηλωτές του Κιέβου», όπως σημειώνει το ίδιο τηλεγράφημα που επιβεβαιώνει την χτεσινή είδηση του βρετανικού δικτύου Sky News ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων μεταξύ Κίνας – Ρωσίας στο Ουκρανικό ζήτημα.

Επιπλέον, αναφέρει ότι μετά τις απειλές των ΗΠΑ για εμπάργκο της Αμερικής στη Ρωσία, η Κίνα θα απαιτήσει το χρέος των ΗΠΑ προς σε αυτούς σε ράβδους χρυσού, αν στραφούν εναντίον του συμμάχου της!

Αυτό μεταδίδουν τα Ρωσικά πρακτορεία τις τελευταίες ώρες, αναφέροντας επίσης πως η Αμερική δεν θα μπορέσει να ξεχρεώσει την Κίνα καθώς ο χρυσός που έχει, δεν είναι αρκετός για να εξοφλήσει το χρέος της!

Όπως αναφέρουν τα Ρωσικά πρακτορεία οι κινεζικές αρχές είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν το δικαίωμα του «βέτο» εάν οποιαδήποτε απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στραφεί εναντίον της Ρωσίας.

Επί του πρακτέου αποδεικνύεται ότι εάν οι ΗΠΑ θελήσουν να κάνουν "καουμποϊλίκι" θα το πληρώσουν πολύ ακριβότερα από ότι οι έτερες δύο υπερδυνάμεις. Άλλωστε η οικονομία των ΗΠΑ κρέμεται κυριολεκτικά από μια "κλωστή".

Για να καταλάβει κάποιος τι συμβαίνει με το τύπωμα του δολαρίου το οποίο γίνεται αφειδώς, οι ΗΠΑ γλυτώνουν τον πληθωρισμό γιατί καταφέρνουν να κυκλοφορουν το δολάριο στον κόσμο, μέσω όπλων, ναρκωτικών και πετρελαίου. Έτσι δεν γεμίζει η εσωτερική αγορά με άχρηστο χαρτί. Εάν οι Ρώσοι πουλήσουν υδρογονάνθρακες σε άλλο νόμισμα τότε αυτόματα το δολάριο μετατρέπεται σε ...χαρτί τουαλέτας.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο ανταποκριτής στη Μόσχα Δ. Λιάτσος «κατακεραυνώνει» τη ΔΤ για κατευθυνόμενη πληροφόρηση από το Κίεβο

Αίσθηση προκαλεί το δριμύ κατηγορώ του ανταποκριτή(;) της ΔΤ Δημήτρη Λιάτσου για την απόφαση του συγκεκριμένου κρατικού μορφώματος όχι μόνο να μην τον στείλει σε αποστολή στην Ουκρανία αλλά ούτε καν να τον καλέσει στο στούντιο.
Αντιθέτως ο λόγος δόθηκε πρωτίστως σε δημοσιογράφους που στήριξαν πλήρως τις θέσεις της κυβέρνησης, όπως ο Νίκος Φραγκάκης και ο Δημήτρης Απόκης – τον οποίο ο Λιάτσος χαρακτήρισε Voice of America.
Το θέμα δεν αφορά προφανώς μόνο την αυτοαποκαλούμενη «Δημόσια Τηλεόραση» αλλά το σύνολο των ελληνικών καναλιών που αποφάσισαν να μην στείλουν ανταποκριτές για ένα ζήτημα που εξελίσσεται στο θέμα της δεκαετίας και το οποίο θα κρίνει και τη θέση της Ελλάδας σε ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις.
Οι δικαιολογίες περί οικονομικής κρίσης δεν πείθουν πλέον κανέναν. Η απόφαση είναι πολιτική.
Το Mega λόγου χάρη δεν είχε κανένα πρόβλημα να αναμεταδίδει το προπαγανδιστικό videaki με τη νεαρή Ουκρανή (που όπως δείξαμε συνδέεται με την αμερικανική κυβέρνηση) αλλά δυσκολεύεται να δώσει μερικές χιλιάδες ευρώ για να στείλει έναν άνθρωπο μέχρι το Κίεβο.
Άραγε δεν έμεινε τίποτα από τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που έλαβε το κανάλι σαν δάνειο από τις (ανακεφαλαιοποιημένες σε βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων) τράπεζες;
Η δημοσιογραφική κάλυψη της κρίσης στην Ουκρανία από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης είναι εικόνα από το μέλλον της ελληνικής δημοσιογραφίας. Άνθρωποι των τραπεζών θα ελέγχουν πλήρως τις δημόσιες συχνότητες για να προωθούν τη μοναδική κάθε φορά αλήθεια ελληνικών και ξένων κυβερνήσεων.


Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....