Διυλιστήριο: 12/16/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΘΕΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ FED γκρεμίζει την Deutsche Bank!

Αποκάλυψη της έκθεσης από τον ΒασίληΤαλαμάγκα στο SBC
ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΑ STRESS TESTS Η ΤΡΑΠΕΖΑ – ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ!

Στο νήμα πέρασε τα stress tests του 2014 της ΕΚΤ η Deutsche Bank η οποία όμως αναγκάστηκε τον
Απρίλιο του 2014, να προβεί σε αύξηση κεφαλαίου 1,5 δισ. ευρώ λόγω του οριακού Core Tier 1. Και
πάλι όμως μετά από συστάσεις της ΕΚΤ, το Μάιο του 2014 αναγκάστηκε να κάνει νέα αύξηση
κεφαλαίου 8,5 δις. Επομένως το 2014 ενισχύθηκε κεφαλαιακά κατά 10 δις., που όμως υπολείπονται
κατά πολύ από τις κεφαλαιακές που προέκυψαν από τα stress tests που πραγματοποίησε το Μάρτιο
του 2015 η FED και στα οποία κόπηκε η DEUTSCHE BANK.
Σύμφωνα με τη Ροά, η γερμανική τράπεζα θα έπρεπε ήδη να έχει προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου 25 δισ. ευρώ, ώστε ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας να ενισχυθεί. Ωστόσο αψήφισε την αυστηρή προειδοποίηση της FED και δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε αύξηση κεφαλαίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η S&Ρ να υποβαθμίσει την αξιολόγηση της Deutsche Bank: σε ΒΒΒ+. Την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υπολογίζει ότι ο δείκτης Core Tier 1 θα υποχωρήσει στο 7,9% το 2016, πολύ κάτω από το 11,5% που είναι το όριο. Για αυτό το λόγο η ΕΚΤ στην έκθεσή της
κάνει λόγο για άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τελικό «Όχι» στην τεκνοθεσία ομοφύλων



«Το νομοσχέδιο (ν/σ) για το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν αφορά την τεκνοθεσία. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Πολιτεία εκφράστηκε και την αποδοκιμάζει. Είναι ένα θέμα που εξετάζουμε, όπως και αυτό που αφορά την ταυτότητα του φύλλου, και θα έρθουν τάχιστα στη Βουλή, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η εξέτασή τους».

Αυτό δήλωσε χτες Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι το θέμα δε θα περιληφτεί στο τελικό κείμενο του τωρινού ν/σ, όπως αυτό θα έρθει (σύντομα) στη Βουλή.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι ομόφυλων ζευγαριών, μιλώντας νωρίτερα, είχαν ζητήσει από την Πολιτεία να κάνει το επόμενο βήμα, ώστε τελικά να θεσπιστεί και η δική τους τεκνοθεσία, για λόγους ισονομίας.

Ως γνωστό, τα θέμα δίχασε τα κόμματα, σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και στο εσωτερικό τους.

Η νομοτεχνική επεξεργασία του ν/σ στην επιτροπή συνεχίζεται σήμερα, καθώς τα άρθρα του ρυθμίζουν, δευτερευόντως, και πολλά άλλα άρθρα. Έχουν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους συνδικαλιστικοί φορείς.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γκρουέφσκι: Είμαστε ανοιχτοί στην αλλαγή ονομασίας

Ο σκοπιανός πρωθυπουργός δήλωσε ανοιχτός στην αλλαγή ονομασίας της χώρας του, αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες για επίλυση του διπλωματικού αδιεξόδου μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΔΓΜ, που κρατά 24 χρόνια.

Ο Νίκολα Γκρουέφσκι σε συνέντευξη του στην Guardian, υποστηρίζει ότι είναι πρόθυμοςνα ανοίξει διάλογο με την Ελλάδα για το θέμα την ονομασίας υπό την προϋπόθεση ότι οποιαδήποτε ενδεχόμενη αλλαγή ονόματος, θα τεθεί σε δημοψήφισμα στη χώρα του. "Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, να ανοίξουμε διάλογο μαζί τους, και να βρούμε κάποια λύση".

Η διαφορά για την ονομασία αποτελεί το "αγκάθι" για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, τουλάχιστον έως ότου επιλυθεί η διαφωνία.

Μετά από χρόνια αδιαλλαξίας, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ αφήνει τώρα να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι έτοιμος να παραχωρήσει περισσότερο έδαφος στην Ελλάδα. Ωστόσο, η προϋπόθεση του δημοψηφίσματος που θέτει είναι μάλλον άλλος ένας διπλωματικός ελιγμός, αφού οι πολίτες των Σκοπίων θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα αρνηθούν.

"Θα θέλαμε το συντομότερο δυνατό να πάμε σε διάλογο με την Ελλάδα για να βρούμε μια λύση, και αν βρούμε μια λύση, πρέπει να πάμε στους πολίτες και να διοργανώσουμε δημοψήφισμα", δήλωσε ο Γκρουέφσκι. "Μέσω του διαλόγου θα πρέπει να βρούμε κάποια λύση, και μετά από αυτό να ζητήσουμε από τους πολίτες να μας πουν: είναι σωστό αυτό ή δεν είναι σωστό;"

Και από τις δύο πλευρές, υπάρχουν κι άλλες ενδείξεις ότι η μακροχρόνια διαμάχη θα μπορούσε να λυθεί.

Πριν από την επίσκεψη του στην Αθήνα την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ποπόσκι, εξέφρασε αισιοδοξία, μιλώντας σε ελληνική εφημερίδα, ότι "οι συνθήκες είναι περισσότερο από ώριμες" για την επίλυση της διαφωνίας για την ονομασία.

Τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης συνέβαλαν στη βελτίωση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών. Ο τερματισμός του 11χρονου εμπάργκο ήρθε με την επίσκεψη στα Σκόπια, τον Ιούνιο, του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο οποίος δήλωσε : "Θέλουμε όλοι οι γείτονές μας να είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ... επειδή η δική μας χώρα, σε μεγάλο βαθμό, εξαρτάται από το τι θα συμβεί στα Βαλκάνια στο σύνολό τους. "

"Έχουμε διανύσει αρκετά χιλιόμετρα", δήλωσε ανώτερος Έλληνας αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών. "Έχουμε προτείνει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις."

Το ζήτημα της ονομασίας θα κυριαρχήσει στις συνομιλίες της Πέμπτης. Μια άμεση λύση είναι μάλλον απίθανη, αλλά η επίσκεψη Ποπόσκι - και η ανάγκη να αντιμετωπιστούν άλλα πιο πιεστικά ζητήματα - μπορεί κάλλιστα να προοιωνίζει την αρχή του τέλους αυτής της διπλωματικής διαφοράς.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τι αλλάζει με την ψήφιση των 13 προαπαιτούμενων μέτρων

Τι αλλάζει με την ψήφιση των 13 προαπαιτούμενων μέτρων 

Μετά τη συμφωνία Κυβέρνησης και δανειστών για το δεύτερο «πακέτο» των 13 προαπαιτούμενων μέτρων και την ολοκλήρωση των επιμέρους επαφών των αρμόδιων υπουργών με τους εκπροσώπους των θεσμών, ψηφίστηκε, χθες, στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο με τον τίτλο «Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», το οποίο αφενός συνδέεται με την εκταμίευση της δόσης του 1 δις ευρώ, αφετέρου θα ανοίξει το δρόμο για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος. 

Όπως αναφέρει το ΕΒΕΠ η συμφωνία που επιτεύχθηκε, προβλέπει το άνοιγμα της αγοράς για τα επιχειρηματικά δάνεια και τα στεγαστικά, εκτός αυτών που αφορούν στην πρώτη κατοικία για τα οποία προβλέπεται εξαίρεση, έως τις 15 Φεβρουαρίου 2016. Ομοίως, εξαιρούνται τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα καταναλωτικά, για τα οποία θα υπάρξει νέο πλαίσιο, που θα ορίζει το τι θα ισχύσει. Αναλυτικότερα: 

1. Μετά την παρουσίαση στο ΚΥ.ΣΥ.Π., οι Αρχές θα προτείνουν για συζήτηση σημείωση ή έγγραφο, που θα προτείνει διάφορες επιλογές για βασικές αποφάσεις, σχετικά με τον σχεδιασμό της ανεξάρτητης γραμματείας εσόδων, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ταχύτερη σύνταξη και η έγκαιρη υιοθέτηση της νομοθεσίας για την πρώτη αξιολόγηση. 

2. Οι Αρχές θα λάβουν μέτρα για να εξασφαλίσουν τη συλλογή εσόδων: α. υιοθέτηση μέτρων, συμπεριλαμβανομένης νομοθεσίας, εάν χρειαστεί, για την καταγραφή χωρητικότητας των δεξαμενών αποθήκευσης καυσίμων (μόνιμων ή κινητών) για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, β. διορισμός επιτροπής προμηθειών που θα καταφέρει να ολοκληρώσει την αγορά λογισμικού για ανάλυση του δικτύου Φ.Π.Α. με σκοπό την αντιμετώπιση τριγωνικών συναλλαγών στον Φ.Π.Α. (απάτη τύπου καρουζέλ) και γ. διαμόρφωση εντός δύο μηνών, νέου τοπίου στη φορολογία εισοδημάτων από το 2016 και μετά. 

3. Υγεία: Η κυβέρνηση θα εκδώσει α. υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του clawback στα νοσοκομεία, β. υπουργική απόφαση για την προς τα κάτω αναθεώρηση των τιμών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, ώστε να ευθυγραμμιστούν οι δαπάνες στα επίπεδα του clawback. 

4. Λειτουργία επιτροπής στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.), που θα αξιολογεί και θα εγκρίνει διορισμούς μελών διοικητικού συμβουλίου και προέδρων στις τράπεζες. Θα περιλαμβάνει α. συμφωνία για τους δεσμευτικούς όρους αναφοράς, όσον αφορά στη διαδικασία επιλογής, β. δυνατότητα του Τ.Χ.Σ. να υποβάλει στο EWG πρόταση για τις αμοιβές των μελών της επιτροπής, που έχει συμφωνηθεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και γ. συμφωνία σε ένα χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα, με σκοπό την ολοκλήρωση των διορισμών, έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2015. 

5. Νομοθεσία για το πτωχευτικό δίκαιο των νοικοκυριών: α. Υιοθέτηση της απαραίτητης δευτερογενούς νομοθεσίας για το σχέδιο οικονομικής βοήθειας προς τα ευάλωτα νοικοκυριά, που θα διευκολύνει τις απαραίτητες πληρωμές στο πλαίσιο του πτωχευτικού δίκαιου των νοικοκυριών. β. Η Τράπεζα της Ελλάδος θα εκδώσει απόφαση για τη διαδικασία και τα κριτήρια που θα χρησιμοποιούνται για να καθοριστεί το μέγιστο της ικανότητας αποπληρωμής του δανειολήπτη, το ποσό που οι πιστωτές θα μπορούσαν να λάβουν σε περίπτωση επιβολής έκτακτης ανάγκης και πιθανών ζημιών για τους πιστωτές. γ. Ανάπτυξη ενός λεπτομερούς σχεδίου υλοποίησης για τη σύσταση ενός Γραφείου Πιστώσεων και Πλούτου, μέχρι τα τέλη του Ιουνίου του 2016, που θα αποτελεί ανεξάρτητη αρχή και θα προσδιορίζει τις δυνατότητες πληρωμής των δανειοληπτών με σκοπό τη διευκόλυνση των τραπεζικών ιδρυμάτων. 

6. Στρατηγική για τα «κόκκινα» δάνεια (NPL): α. υιοθέτηση της σχετικής νομοθεσίας που θα προβλέπει την άδεια και το ρυθμιστικό πλαίσιο των παρόχων μη τραπεζικών υπηρεσιών και τις μεταβιβάσεις δανείων, η οποία θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2016. Για δάνεια που δόθηκαν σε ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας, καθώς και δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων και καταναλωτών, το πλαίσιο εφαρμογής θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM. β. Θα υπάρξει προπαρασκευαστική εργασία για εκσυγχρονισμό και τροποποίηση του νόμου, που προβλέπει την εξωδικαστική επίλυση χρέους και θα περιλαμβάνει σημαντικά φορολογικά κίνητρα για τη συμμετοχή και των οφειλετών. γ. Πρόταση για τη δημιουργία ενός συντονισμένου μηχανισμού που θα εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος με εντολή να εξετάζει μεγάλα χρέη ιδιωτών και δημόσιων πιστωτών και θα πραγματοποιεί συγκεκριμένες ενέργειες για την επίλυση των «κόκκινων» δανείων. δ. Υποβολή Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση ενός δικτύου πληροφόρησης χρέους και κέντρων πληροφόρησης χρέους. ε. Η Τράπεζα της Ελλάδος θα διορίσει έναν ειδικό εκκαθαριστή και θα καθιερώσει σύστημα αμοιβής για τους εκκαθαριστές με βάση την απόδοση σε διαβούλευση με το Τ.Χ.Σ. στ. Το Τ.Χ.Σ. θα διορίσει ένα μέλος του Δ.Σ. και μία εσωτερική ομάδα αφοσιωμένη στην επίλυση των «κόκκινων» δανείων. ζ. Σύσταση ενός νέου δομικού σχεδίου για την εφαρμογή και την παρακολούθηση της στρατηγικής των NPL, συμπεριλαμβανομένης της καθιέρωσης ειδικής γραμματείας συντονισμού και γραφείου διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να στηρίζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. 

7. Οι Αρχές θα συνεχίσουν, όπως έχει συμφωνηθεί με τον ΟΟΣΑ, και θα υιοθετήσουν 10 ακόμη συστάσεις της εργαλειοθήκης του για τα αναψυκτικά και τα πετρελαϊκά προϊόντα, σε προσθήκη αυτών που έχουν ολοκληρωθεί στο πλαίσιο της πρώτης σειράς από ορόσημα. 

8. Οι Αρχές θα εκδώσουν σε συμφωνία με τους θεσμούς Υπουργική Απόφαση για την επανασύγκληση της διυπουργικής επιτροπής για τα κλειστά επαγγέλματα. 

9. Στα διαρθρωτικά ταμεία, οι Αρχές α. θα εφαρμόσουν πλήρως το Νόμο 4314/2014 για τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, θα υιοθετήσουν όλες τις εξουσιοδοτημένες ενέργειες, απαραίτητες για την ενεργοποίηση των διαθέσιμων κεφαλαίων και θα θέσουν σε εφαρμογή όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. β. Για τα πέντε προγράμματα αυτοκινητόδρομων και για το μετρό, καθώς και για τα προγράμματα διαχείρισης λυμάτων και στερεών αποβλήτων, οι αρχές: 1. θα καταρτίσουν ένα σχέδιο δράσης με συμφωνηθέντα χρονοδιαγράμματα με τους αναδόχους ή τους εργολάβους, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων δράσεων, για να αρθούν τα αδιέξοδα, 2. θα συμφωνήσουν με τους θεσμούς και θα συστήσουν μία διυπουργική συντονιστική επιτροπή για τον έλεγχο της υλοποίησης του σχεδίου δράσης, αλλά και για να διασφαλιστεί, ότι θα ληφθούν εγκαίρως οι αναγκαίες αποφάσεις. 

10. Χωροταξικός σχεδιασμός και δασικός νόμος: Οι Αρχές α. θα παρουσιάσουν στους θεσμούς τις προτάσεις για πιθανές βελτιώσεις του νόμου 4269 για τον χωροταξικό σχεδιασμό και β. θα συμφωνήσουν με τους θεσμούς για το περιεχόμενο και θα υποβάλουν το Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμό των δασών. 

11. Ιδιωτικοποίηση. Οι Αρχές α. θα εγκρίνουν το σχέδιο για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, ούτως ώστε να μπορεί να τεθεί σε λειτουργία, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Η έναρξη λειτουργίας του τοποθετείται "σε εύλογο χρόνο", περί το Πάσχα, μεταξύ α' και β' τριμήνου του 2016 και β. θα ολοκληρώσουν τις εκκρεμείς κυβερνητικές δράσεις, που έχουν καθοριστεί από τους θεσμούς για το τέταρτο τρίμηνο του 2015. 

12. Οι Αρχές α. θα υιοθετήσουν νόμο για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, με ισχύ 1η Ιανουαρίου 2016, που θα θέτει τις βασικές παραμέτρους με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο και θα είναι συμβατές με τους στόχους δαπανών μισθολογίου, που έχουν συμφωνηθεί και με αποτελεσματική εφαρμογή σε όλο τον δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένης της αποσυμπίεσης της κατανομής μισθών σε όλο το φάσμα μισθών σε συνδυασμό με προσόντα, απόδοση, ευθύνη και θέση του προσωπικού, β. θα δεσμευτούν στη συνέχιση του κανόνα προσλήψεων του 2016, ενώ η αναλογία για τα έτη 2017-2019 θα καθοριστεί στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου 2016-19. γ. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως με το ενιαίο μισθολόγιο δεν υπάρχει καμία μείωση μισθών. 

13. Άλλες ρυθμίσεις: α. Ρυθμίζονται, επίσης, θέματα προστασίας της αμπελουργίας και του όρου τοπικού οίνου και θεσπίζεται πρόστιμο από 1.000 έως 30.000 ευρώ για τα οινολογικά εργαστήρια που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, β. Διατηρείται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2017, οπότε θα υπάρξει εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, γ. Προβλέπεται αποζημίωση εργασίας λόγω υπέρβασης του υποχρεωτικού ωραρίου μόνο για την αντιμετώπιση εποχικών, έκτακτων ή επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών, δ. Για τους υπαλλήλους που διορίζονται σε διοικητικά συμβούλια νομικών προσώπων προβλέπεται η επιλογή μεταξύ των αποδοχών της οργανικής και αυτών της νέας θέσης.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Δείτε τον Πούτιν με τους μεγαλοβιομήχανους της Ρωσίας

Όταν ο Πούτιν θύμωσε και έβαλε σε τάξη τους βιομήχανους της Ρωσίας "Τρέχατε σαν τις κατσαρίδες όταν μάθατε οτι έρχομαι".

Ο ολιγάρχης Όλεγκ Ντεριπάσκα, ιδιοκτήτης ενός τεράστιου βιομηχανικού συμπλέγματος παραγωγής τσιμέντου και οικοδομικών υλικών, είχε προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις, ενώ καθυστερούσε την καταβολή των μισθών των εργαζομένων. Όντας παράλληλα ιδιοκτήτης και της μεγαλύτερης εταιρείας κοινής ωφέλειας της πόλης άρχισε να κόβει τη θέρμανση και το νερό στους κατοίκους που δεν μπορούσαν πια να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς.

Οι εργάτες των εργοστασίων και οι ντόπιοι κάτοικοι προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, φτάνοντας μέχρι τον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου προς την Αγία Πετρούπολη, προκαλώντας μποτιλιάρισμα μήκους 400 χιλιομέτρων. Προκαλώντας κοινωνική αναταραχή χωρίς λόγο όμως, ο 45χρονος ολιγάρχης έκανε το μοιραίο λάθος να βρεθεί απέναντι στον Βλάντιμιρ Πούτιν....



http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - ΗΠΑ και Ρωσία βρήκαν «κοινό έδαφος» στο θέμα της Συρίας

Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής βρήκαν «κοινό έδαφος» όσον αφορά το ποιες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης θα πρέπει να συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες για το μέλλον της Συρίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, έπειτα από τις συναντήσεις που είχε σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ.

Ο Κέρι σημείωσε παράλληλα πως θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για την διαδικασία πολιτικής μετάβασης στη Συρία.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού οι δύο ΥΠΕΞ, ο Λαβρόφ δήλωσε πως έπειτα από τις συνομιλίες του με τον Αμερικανό ομόλογο του, η συνάντηση σε επίπεδο μεγάλων δυνάμεων για την Συρία, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Νέα Υόρκη την Παρασκευή, θα γίνει.

Η σύγκληση της συνόδου του νέου γύρου διαπραγματεύσεων είχε αφεθεί μετέωρη, μετά την χθεσινή ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, που επισήμανε την ανάγκη εκπλήρωσης συγκεκριμένων προϋποθέσεων πριν από τη σύγκληση της συνόδου.

Επιπρόσθετα ο ρώσος ΥΠΕΞ σημείωσε πως η Ρωσία επιθυμεί τον σχηματισμό μιας ευρείας διεθνούς συμμαχίας (που αποφασίστηκε στις συνομιλίες της Βιέννης και εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ) ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία, η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις δυνάμεις. Τόνισε ακόμη πως οι συζητήσεις στο Ριάντ που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ εκπροσώπων της συριακής αντιπολίτευσης την προηγούμενη εβδομάδα αποτέλεσαν ένα βήμα για το σχηματισμό μιας αντιπροσωπείας της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα ανέφερε πως τα Ηνωμένα Έθνη απέτυχαν να προσκομίσουν στην Μόσχα αποδεικτικά στοιχεία, που θα στοιχειοθετούσαν οποιαδήποτε αρνητική επίπτωση της ρωσικής αεροπορικής εκστρατείας στη Συρία για την ανθρωπιστική κατάσταση στη χώρα.

Πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ καταγγέλλει ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σκοτώνουν άμαχους στη Συρία.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μεγάλη ανατροπή στα δάνεια σε ελβετικό φράγκο - Καμία οφειλή προς την τράπεζα λέει το δικαστήριο

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Χρ. Μήλιου

Επιτελούς εκδόθηκε μια δικαστική απόφαση σχετικά με τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο που ταράζει στην κυριολεξία τα νερά και δικαιώνει τους δανειολήπτες 100%.

 Όλοι οι νομικοί που ασχολούμαστε με αγωγές κατά των δανείων σε ελβετικό φράγκο, επικαλούμαστε πλήθος διατάξεων του Α.Κ., περί της έννοιας του δανείου, της πλάνης και απάτης, της καλής πίστης, των ειδικών νόμων που ρυθμίζουν την λειτουργία των τραπεζών, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα αυτών καθώς και τις διατάξεις σχετικά με την έννοια των καταναλωτών και της προστασίας τους.

 Το αίτημα των αγωγών αυτών είναι πάντα μακρυσκελές με πολλές εναλλακτικές προτάσεις. Ξεκινούμε πάντα δειλά και με συγκρατημένη αισιοδοξία με την αναγνώριση ως καταχρηστικής και ως εκ τούτου αιτούμενοι την πλήρη ακύρωση της υφιστάμενης αρχικής δανειακής σύμβασης και των μεταγενέστερων τροποποιητικών πράξεων αυτής (ρυθμίσεις επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου κ.τ.λ.) και συνεχίζουμε με την αναγνώριση ως καταχρηστικών των επιμέρους όρους των δανειακών συμβάσεων, αιτούμενοι την αποπληρωμή του δανείου με την αρχική ισοτιμία, δηλαδή την ισοτιμία μεταξύ ευρώ/ελβετικού φράγκου κατά την ημερομηνία της υπογραφής εκάστης δανειακής σύμβασης.

 Μέχρι σήμερα, όταν οι δικαστικές αποφάσεις έκαναν δεκτές τις αγωγές, τις αποδέχονταν ως προς το δεύτερο σκέλος τους και ο οφειλέτης πλέον αποπλήρωνε τις δόσεις του με βάση την αρχική ισοτιμία των δύο νομισμάτων, πετυχαίνοντας μια σταθερότητα ως προς το υπολειπόμενο κεφάλαιο και τις δόσεις του.

 Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, με την υπ’αριθμ. 3789/2015 απόφασή του -που η Αθήνα θεωρείται και πιο συντηρητική γενικά στις αποφάσεις της-, ανέτρεψε τα μέχρι σήμερα δεδομένα σε αυτές τις υποθέσεις, κάνοντας ένα τολμηρό βήμα μπροστά και ακυρώνοντας πλήρως της δανειακή σύμβαση σε ελβετικό φράγκο.

 Το Δικαστήριο δέχθηκε εν περιλήψει τα εξής:

 1. Ότι οι δανειολήπτες σύναψαν σύμβαση δανείου σε ελβετικό φράγκο διότι βασίστηκαν στα λεγόμενα της τράπεζας περί σταθερής ισοτιμίας των δύο νομισμάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παρελθόν με προσδοκία να παραμένει στα ίδια επίπεδα και στο μέλλον σε συνδυασμό με το χαμηλότερο διατραπεζικό επιτόκιο που προσέφερε σε σχέση με τα δάνεια σε ευρω.

 2. Ότι οι δανειολήπτες δεν αντιλήφθηκαν την επίρριψη σε αυτούς από την τράπεζα του συναλλαγματικού κινδύνου αλλά και ότι ακόμη κι αν τον αντιλήφθηκαν δε αντιλήφθηκαν τις συνέπειες που θα είχε σε περιπτωση μεταβολής της ισοτιμίας υπέρ του ελβετικού εξ υπαιτιότητας της τράπεζας, η οποία παραβίασε εμφανώς την υποχρέωση της για εξειδικευμένες πληροφορίες με παραδείγματα ώστε να αντιληφθούν εμπράκτως την πορεία του δανείου τους σε βάθος χρόνου και να αποφασίσουν αν τους συμφέρει ή όχι.

 3. Ότι η τράπεζα αφ’ενός παρέλειψε να ενημερώσει αυτούς επαρκώς για τον αντίκτυπο της αλλαγής της ισοτιμίας ως προς το ποσό του κεφαλαίου του δανείου και ότι η δυσμενής αυτή εξέλιξη μπορεί να εξαφανίσει τα οφέλη του μικρότερου επιτοκίου αφ’ετέρου δε τους καλλιέργησε την προσδοκία σταθερότητας της ισοτιμίας, υπερτονίζοντας το πλεονέκτημα της επιτοκιακής διαφοράς με αποτέλεσμα οι δανειολήπτες να μην αντιληφθούν τις συμβατικές δεσμεύσεις που ανέλαβαν όσον αφορά την σχέση παροχής-αντιπαροχής.

 4. Ότι οι προδιαιτυπωμένοι από την τράπεζα δανεικοί όροι με τους οποίους επιρρίφθηκε στους δανειολήπτες ο συναλλαγματικός κίνδυνος είναι αόριστοι και ασαφείς, ανήκουν στους Γ.Ο.Σ. και είναι αόριστοι και ασαφείς και ως εκ τούτου καταχρηστικοί και άκυροι. Και τουτο διότι δεν παρουσιάζουν με τρόπο σαφή και ορισμένο τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συμβαλλομένων στην σύμβαση, αφού δεν διατυπώνεται ευκρινώς ο τρόπος λειτουργίας της συναλλαγματικής ισοτιμίας, η μέθοδος και οι ιδιαιτερότητες μηχανισμού της μετατροπής του εγχώριου νομίσματος σε ξένο, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να διαγνώσουν εκ των προτέρων τόσο το ύψος των μηνιαίων τοκοχρεολυτικών δόσεων όσο και το ύψος του ανεξόφλητου κεφαλαίου του δανείου σε περίπτωση διαφοροποίησης της ισοτιμίας υπέρ του ελβετικού φράγκου.

 5. Ότι ο όρος της επίρριψης του συναλλαγματικού κινδύνου στον δανειολήπτη συνδέεται άρρηκτα με το χαμηλότερο επιτόκιο, διαφορετικά υα υπήρχε υπέρμετρη και αδικαιολόγητη ωφέλεια της μιας πλευράς ήτοι των δανειοληπτών σε σχέση με τα δάνεια σε ευρώ.

 6. Ότι η ακυρότητα των ανωτέρω όρων συμπαρασύρει σε ακυρότητα όλη την σύμβαση διότι αν δεν υπήρχαν αυτοί οι άκυροι όροι τα δύο μέρη δεν θα επιχειρούσαν την συγκεκριμένη δικαιοπραξία αλλά απέβλεπαν σε αυτήν ως ενιαίο σύνολο.

 Με βάση τα ανωτέρω το Δικαστήριο ακυρώνει όλη την δανειακή σύμβαση και την οφειλή που απορρέει εξ αυτής. Με άλλα λόγια το Δικαστήριο δέχεται ότι δεν υπάρχει καμία οφειλή έναντι της τράπεζας λόγω του άκυρου δανείου, εξαλείφοντας κάθε απαίτηση της τράπεζας για διεκδίκηση χρημάτων απορρέουσα από την ανωτέρω σύμβαση.    

Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άκυρος αναδρομικά ο ΕΝΦΙΑ με απόφαση του ΣτΕ



Την ουσιαστική ακύρωση του ΕΝΦΙΑ που υπολογίστηκε με τις αντικειμενικές αξίες του 2007 , προχωρεί εμμέσως το Συμβούλιο Επικρατείας, αφού με απόφασή του μετά από διάσκεψη που ολοκληρώθηκε το βράδυ, δίνει εντολή στην κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει προς τα κάτω τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Το δικαστήριο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες , στην απόφαση το σκεπτικό της οποίας θα δημοσιευθεί αύριο το μεσημέρι, αποφαίνεται πως οι αντικειμενικές αξίες που ισχύουν για τα ακίνητα από το 2007 πρέπει να αναπροσαρμοστούν προς τα κάτω (αναδρομικά ) από την 21η Μαΐου 2015. Κι αυτό γιατί όλες οι κυβερνήσεις από το 2009 και μετά παρέλειψαν όπως είχαν υποχρέωση να τον αναπροσαρμόσουν ανά διετία.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο ΕΝΦΙΑ ο οποίος υπολογίστηκε με τις προηγούμενες αντικειμενικές είναι ένα μετέωρο μέτρο αφού βρίσκεται ένα βήμα πριν κριθεί αντισυνταγματικός ο τρόπος υπολογισμού του αφού αρκεί μια απλή προσφυγή στα δικαστήρια.

Στο Δικαστηριο είχαν προσφύγει ο πρόεδρος της Δράσης, Θεόδωρος Σκυλακάκης, και 6 ακόμη στελέχη του κόμματος και ζητούσαν να ακυρωθεί η άρνηση της Κυβέρνησης εκδώσει ανά διετία όπως είχε υποχρέωση απόφαση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Όμως, το αίτημα τους δεν απαντήθηκε ποτέ και έτσι προσέφυγαν στο ΣτΕ.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το κρίμα στον λαιμό σας..

    ''Εσύ είσαι που ήσουν βουλευτής στο ΠαΣοΚ, στη ΔΗΜΑΡ και στη ΝΔ τώρα;'' ρώτησαν και ξεκίνησαν να τον ξυλοκοπούν.

''Δεν μπορεί η κοινωνία να μετατραπεί σε άγρια ζούγκλα'' δήλωσε μετά τον
Ευαγγελισμό ο άνθρωπος που ψήφισε και τα τρία μνημόνια σε διαφορετικά κόμματα,
..μετατρέποντας ο ίδιος την κοινωνία σε ζούγκλα, χωρίς τουλάχιστον να μπορεί να είναι αυτός ο Ταρζάν!

Τα χέρια σου, καθόλου αγαπητέ Βασίλη, δεν είναι καθόλου καθαρά. Είναι βαμμένα με αίμα. Πολύ αίμα.
Αυτά τα χεράκια που τα πλένεις(;) πριν φας τις γκουρμεδιές σου στα μπιστρό, είναι μουλιασμένα στο αίμα.
Άσε αυτό το αθώο υφάκι. Δεν είσαι θύμα. Θύτης είσαι.
Άλλο, αν είσαι η τελευταία τρύπα τού ζουρνά, το τελευταίο τσουτσέκι των τοκογλύφων.
Άλλο, αν άλλοι έχουν σειρά πριν από σένα.
Εσύ διαθέτεις το μυαλό κότας ώστε να πας να ξυστείς στην γκλίτσα του τσοπάνη.

Εσύ, η Βλάχα στα μπουζούκια, και όλοι οι υπόλοιποι που ψηφίσατε υπέρ της ταφόπλακας του λαού και της χώρας, θα έπρεπε να είσαστε υποψιασμένοι για τον πόλεμο με την κοινωνία που εσείς ξεκινήσατε.

Δεν πορεί να παραδίνετε μ' ένα ''ναι, σε όλα'' τα σπίτια του κοσμάκη στα ξένα κερδοσκοπικά funds,
..δεν μπορεί να ξηλώνετε το μέτρο των 100 δόσεων με μόνο σκοπό την κατάσχεση από το δημόσιο λογαριασμών και περιουσίας των πολιτών, στην πρώτη αδυναμία τους να φανούν συνεπείς, παρά την θέλησή τους,
..και να περιφέρεστε ''ασπιλοι'' και αμόλυντοι ''ανα τας ρύμας και τας οδούς'', έχοντας την απαίτηση να παραμερίζει ο κόσμος στο διάβα σας και να σας αποκαλεί ''κύριε Βουλευτά''!

Όλοι εσείς οι αριστεροί του κ@λου, που μαζί με τους υπόλοιπους προδότες που πριν από σας κυβέρνησαν,
..να ξέρετε πως μετά και την χθεσινή σας ψηφοφορία για το ''δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων'',
..ανοίξατε τον ασκό του Αιόλου.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΒΙΑ.
Αλλά εσείς την επιδιώκετε, την προκαλείτε.
Για να βγείτε μετά να κάνετε τις αθώες περιστερές και να παριστάνετε τα θύματα σαν τον χθεσινό ξυλοδαρμένο.

Να ξέρετε πως από δω και πέρα:
Για τα σπίτια του κόσμου που θα αρπαχτούν βίαια, γιατί εσείς το θέλετε.
Για τις επιχειρήσεις που θα βάλουν λουκέτο ή θα τις κλέψουν οι κερδοσκόποι.
Για μιά κοινωνία που βρίσκεται σε κατάθλιψη, ή σε παραλήρημα.
Για τις οικογένειες που θα διαλυθούν.
Για τους γέρους που θα ψοφήσουν σαν σκυλιά γιατί δεν θάχουν να πάρουν φάρμακα.
Για την καρδιά της μάνας και του πατέρα που θα σπάσει στέλνοντας το παιδί του στην εξορία.
Για κάθε έναν από μάς που αυτοκτονεί.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΑΤΕ.

Το αίμα θάναι στα χέρια σας,
..και το κρίμα στον λαιμό σας..

Υ.Γ. Αυτό το σχόλιο δεν θάπρεπε να προκαλέσετε με τις πράξεις σας να γραφτεί μιά βδομάδα πριν απ' τα Χριστούγεννα.
Εκτός από απάτριδες και προδότες,
..είστε και απάνθρωποι, και ψυχροί εγκληματίες. Είστε κτήνη.
Το κρίμα στον λαιμό σας..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αλεξιάδης: Θεαματικά τα αποτελέσματα από τη λίστα της UBS

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες ελέγχου της λίστας που έχουν παραδώσει στις ελληνικές αρχές οι φορολογικές αρχές της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπως ανέφερε απόψε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

"Σε αντίθεση με τα όσα έγιναν με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, οι εισαγγελικές αρχές ήδη έχουν ταυτοποιήσει εκατοντάδες ΑΦΜ με καταθέσεις από 1 εκατ. ευρώ έως 12 εκατ. ευρώ", τόνισε ο κ. Αλεξιάδης και προσέθεσε ότι "τα αποτελέσματα θα είναι γρήγορα και θεαματικά, όχι για να χρησιμοποιηθούν σαν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα αλλά γιατί πιστεύουμε ότι την ώρα που ο πολίτης πληρώνει, οφείλουμε να αποδώσουμε φορολογική δικαιοσύνη και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται οι εισαγγελείς και οι υπηρεσίες". Ανέφερε δε ότι για το ίδιο θέμα αναμένεται σύντομα στην Αθήνα ο αρμόδιος υπουργός του κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Απαντώντας, στη βουλευτή του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία έκανε λόγο για διάλυση του ΣΔΟΕ, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι το ΣΔΟΕ δεν διαλύεται και πως αντίθετα ενισχύεται και υποστηρίζεται, ενώ ανέφερε ότι ήδη έχει συσταθεί επιτροπή η οποία επεξεργάζεται το νέο οργανόγραμμα της υπηρεσίας.

"Θα έπρεπε να συγχαρείτε την κυβέρνηση που κάνει κάτι το οποίο δεν υπήρχε ούτε στα όνειρα των προηγουμένων κυβερνήσεων", κατέληξε ο κ. Αλεξιάδης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....