Διυλιστήριο: 03/17/17
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

VIDEO - Σε Εξεταστική στέλνουν Τσίπρας – Καμμένος τα πολιτικά πρόσωπα των σκανδάλων Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ, «Ερρίκος Ντυνάν» !


«Το πάρτι που έγινε τα προηγούμενα χρόνια στην Υγεία, για λογαριασμό μεγάλων και ισχυρών συμφερόντων, θα έρθει όλο στην επιφάνεια» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας πως υπάρχει η πολιτική βούληση για να διαλευκανθούν όλες οι υποθέσεις.

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς σχετική πρωτοβουλία θα αναλάβουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. «Τίποτε κρυφό από τον ήλιο» υπογράμμισε σχετικά, για να προσθέσει: «Οι μαγκιές όχι στα τηλεπαράθυρα, αλλά εδώ… και κάποιοι μπορεί να χάσουν τα χαμόγελά τους», είπε “δείχνοντας” τον Α/δρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη …

«Εγώ θα είχα πρόβλημα, υπουργοί μου να πηγαίνουν σε προανακριτικές, δεν θα πήγαινα στο Μαντείο των Δελφών να το παίζω σοφός» ανέφερε κλείνοντας τη σχετική αναφορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μια σαφή αναφορά προς τον Κώστα Σημίτη ( περίπτωση Παπαντωνίου )…

«Παραλάβαμε την υγεία σε ένα πλαίσιο οικονομικής ασφυξίας και κάναμε ένα μικρό θαύμα» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της “Ωρας του Πρωθυπουργού”, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, για το θέμα της Υγείας.

«Κομματάρχες και κολλητοί υπουργών αλώνιζαν στα νοσοκομεία και γι’ αυτό δεν γινόντουσαν τα αυτονόητα», είπε ο πρωθυπουργός. Το σύστημα υγείας επι των ημερών μας δεν έχει γίνει παράδεισος αλλά έχουν γίνει αλλαγές. Και έχει γίνει “ηθικοποίηση” του συστήματος. Υπερασπίστηκε τους υπουργούς του λέγοντας ότι είναι “άνθρωποι της υγείας”.

Στην δευτερολογία του ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι δέχτηκε μηνύματα γιατρών που του λένε ότι ενώ τους χρωστάει λεφτά ο ΕΟΠΥΥ εκείνοι πρέπει να πληρώσουν ΕΦΚΑ. «Δεν μπορεί να λένε ψέμματα. Δεν είναι όλη η κοινωνία εναντίον σας», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του, είπε αναφερόμενος στα σχολικά γεύματα ότι δεν είναι κάτι ανούσιο όπως είπε ο κ. Τσίπρας και παραδέχθηκε ότι ακόμα και στις μέρες μας παιδιά πηγαίνουν σχολεία χωρίς να έχουν πλήρη γεύματα από το σπίτι τους.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε και στα ΜΜΕ που όπως είπε δεν έλεγαν τίποτα επι πέντε χρόνια για όσα γίνονταν στην υγεία και τώρα που γίνονται πράγματα δεν ασχολούνται. Ο κ. Τσίπρας για την υπόθεση της Novartis είπε ότι ασχολούνται εισαγγελείς και από τις ΗΠΑ και είπε ακόμα ότι κάποιοι λένε ότι το σκάνδαλο δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτερο και από της Siemens.

Δε μπορούμε να βάλουμε στο συρτάρι την δικογραφία Παπαντωνίου και πήραμε την πρωτοβουλία να συσταθεί προανακριτική. Πόσα χρόνια είναι αυτό το σκάνδαλο;Μόνο ο Τσοχατζόπουλος τα έχει κάνει όλα σε αυτή τη χώρα;Για το Γιάννο Παπαντωνίου είπε ότι ζει στην Ελβετία και ο γιος του είναι σύμβουλος του Κυριακου Μητσοτάκη


Πηγή: left.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Στη φυλακή ο Σώρρας


Ο Αρτέμης Σώρρας καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης και 5 χρόνια στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αρτέμης Σώρρας βρέθηκε νωρίτερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου στα Δικαστήρια της Πάτρας με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος.

Μηνυτής είναι ο πρώην συνεργάτης του, ο οποίος καταγγέλλει ότι του έκλεψε 100.000 ευρώ την περίοδο που συνεργάζονταν στην επιχείρηση με τους παιδότοπους, καθώς και ο κουμπάρος του ο οποίος του είχε δώσει να πουλήσει το πολυτελέστατο αυτοκίνητο του και ο Σώρρα τότε του έδωσε ληγμένα δηνάρια από το Κουβέιτ.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο Αρτέμης Σώρρας καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή, καθώς και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για 5 χρόνια, ενώ με την ίδια ποινή καταδικάστηκε και η σύζυγός του. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δεν μπορεί να κάνει έφεση.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μια είδηση που δεν ''πουλάει''....Από την Πάτρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Μαθητές κέρδισαν διαγωνισμό


Η εργασία που δημιούργησαν μαθητές του 49ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας σε συνεργασία με τον καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου τους κ. Ανέστη Βοβό επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) για να δοκιμαστεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!

Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του περασμένου έτους όταν η ESA έστειλε πρόσκληση σε όλους τους καθηγητές Πληροφορικής της Ευρώπης να υποβάλουν προτάσεις αξιοποίησης των δύο υπολογιστών Astro Pi που έχει τοποθετήσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι η μεγαλύτερη κατασκευή που κατασκεύασε ποτέ ο άνθρωπος στο διάστημα (109x51x20 μέτρα), είναι μάλιστα ορατός από τη Γη δια γυμνού οφθαλμού.

Αποτελεί κοινό πρόγραμμα μεταξύ των διαστημικών οργανισμών NASA των ΗΠΑ, Roscosmos της Ρωσίας, JAXA της Ιαπωνίας, CSA του Καναδά και ESA της Ευρώπης. Χωρίζεται σε μονάδες/εργαστήρια στα οποία οι αστροναύτες διεξάγουν πειράματα σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Στην μονάδα Columbus λειτουργούν δύο ειδικού τύπου υπολογιστές που ονομάζονται Astro Pi. Οι υπολογιστές αυτοί είναι εξοπλισμένοι με πλήθος αισθητήρων που μετρούν θερμοκρασία, πίεση, υγρασία, επιτάχυνση, ένταση μαγνητικού πεδίου ενώ διαθέτουν και γυροσκόπιο και κάμερα υπερύθρων. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους υπολογιστές οι αστροναύτες διεξάγουν πειράματα.

Η ESA στην πρόσκλησή της ζητούσε από τους καθηγητές Πληροφορικής να προτείνουν τρόπους αξιοποίησης των υπολογιστών Astro Pi για διεξαγωγή πειραμάτων από τους μαθητές τους.

Οι προτάσεις τους αξιολογήθηκαν και οι 350 καλύτερες από όλη την Ευρώπη επιλέχθηκαν να συνεχίσουν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού. Μία από αυτές που επιλέχθηκαν ήταν και η πρόταση που υπέβαλλε ο καθηγητής Πληροφορικής του 49ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας κ. Ανέστης Βοβός.

Έτσι στα μέσα Δεκεμβρίου παρέλαβε από την ESA ένα κιτ κατασκευής Astro Pi. Η επόμενη φάση του διαγωνισμού περιλάμβανε την συναρμολόγηση του Astro Pi και τον προγραμματισμό του με σκοπό την επίλυση δύο δοκιμασιών.

Η πρώτη δοκιμασία ήταν το Astro Pi να ανιχνεύει την παρουσία αστροναύτη και να την καταγράφει σε ψηφιακό αρχείο ενώ η δεύτερη ήταν το να πραγματοποιεί ένα πείραμα με επιστημονικό ενδιαφέρον.

Η ομάδα των μαθητών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν έπιασαν αμέσως δουλειά αφού μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου έπρεπε να υποβάλλουν στην ESA τις εργασίες τους. Αρχικά αναζήτησαν τρόπους να τυπώσουν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή το ειδικό κουτί μέσα στο οποίο θα τοποθετούσαν τις πλακέτες και τους μηχανισμούς του Astro Pi.

Η εταιρία Enoworx προσφέρθηκε και τύπωσε δωρεάν το κουτί οπότε άρχισε η συναρμολόγηση του υπολογιστή.

Έτσι πολύ σύντομα ο υπολογιστής Astro Pi μπήκε σε λειτουργία ενώ οι μαθητές του σχολείου με την καθοδήγηση του κ. Βοβού ξεκίνησαν να τον προγραμματίζουν.

Οι προσθήκες και οι βελτιώσεις συνεχίστηκαν μέχρι και την τελευταία στιγμή οπότε στις 28 Φεβρουαρίου υποβλήθηκε στην ESA η τελική εργασία του 49ου Δημοτικού.

Η εργασία αντιμετώπιζε ταυτόχρονα και τις δύο δοκιμασίες με το ίδιο πρόγραμμα. Αυτή η στρατηγική επιλέχθηκε ώστε να αξιοποιείται πλήρως ο διαθέσιμος χρόνος εκτέλεσης του προγράμματος και να μην μοιράζεται στο μισό ανάμεσα σε κάθε δοκιμασία χωριστά.

Η ανίχνευση του αστροναύτη, που ήταν ο στόχος της πρώτης δοκιμασίας, επιτυγχάνεται με την χρήση του αισθητήρα υγρασίας (η χρήση της υπέρυθρης κάμερας δεν επιτρεπόταν) ο οποίος ανιχνεύει την αύξηση της υγρασίας που προκαλούν οι εκπνοές του. Για την δεύτερη δοκιμασία η εργασία διεκπεραιώνει πολλαπλές λειτουργίες. Καταρχήν καταγράφει και παρακολουθεί συνεχώς την θερμοκρασία.

Συνδυάζοντας τις μετρήσεις θερμοκρασία με αυτές της υγρασίας μπορεί και ανιχνεύει πότε η Μονάδα Ανταλλαγής Θερμότητας (CHX) του Διαστημικού Σταθμού περνά σε φάση συντήρησης κατά την οποία απομακρύνεται το νερό από το εσωτερικό της για να αποτραπεί ο σχηματισμός μούχλας και η ανάπτυξη μικροβίων. Τέλος μπορεί και ανιχνεύει παρακολουθώντας την ατμοσφαιρική πίεση του Διαστημικού Σταθμού πότε η μονάδα παροχής Οξυγόνου απελευθερώνει νέες ποσότητες του αερίου.

Όλες οι παραπάνω λειτουργίες εμφανίζονται συνεχώς στην οθόνη του Astro Pi συνοδευόμενες από τα κατάλληλα μηνύματα ώστε να ενημερώνονται άμεσα οι αστροναύτες.

Από τις 350 ομάδες που αρχικά πέρασαν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού μόνο οι 180 κατάφεραν να υποβάλουν εργασία που να αντιμετωπίζει και τις δύο δοκιμασίες. Αυτές οι 180 εργασίες αξιολογήθηκαν και την Τετάρτη 15 Μαρτίου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα.

Η εργασία του 49ου Δημοτικού ήταν ανάμεσα στις ελάχιστες που προκρίθηκαν στην τρίτη και τελική φάση του διαγωνισμού.

Στην φάση αυτή η εργασία θα μεταφερθεί στους υπολογιστές του Διαστημικού Σταθμού και θα δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες από τους αστροναύτες του!

Αξίζουν λοιπόν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές που συμμετείχαν:

Ανδρούτσος Ιωσήφ

Αποστολοπούλου Όλγα

Βέρρας Παναγιώτης

Βοβού Ερμιόνη

Κατέβας Παναγιώτης

Κουζιώκας Αθανάσιος

Στεφανάτος Αντώνιος

Τζομάκας Νικόλαος

Χριστόπουλος Γεώργιος

Οι μαθητές και ο καθηγητής τους είναι ενθουσιασμένοι με την ιδέα ότι ένα δημιούργημά τους θα ταξιδέψει στο διάστημα σε τροχιά γύρω από την Γη! Είναι πολύ σπάνιο τα όνειρά να ταξιδεύουν τόσο μακριά! Με ανυπομονησία περιμένουν τις μετρήσεις που θα διεξάγει το πείραμά τους ώστε να τις μελετήσουν και να τις αναλύσουν.


Πηγή www.documentonews.gr


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ερντογάν-Τσαβούσογλου: "Πόλεμος" ανάμεσα στην ημισέληνο και τον Σταυρό


Νέες ακραίες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας. “Ντροπή στην ΕΕ. Κάτω οι ευρωπαϊκές αρχές, οι αξίες και η δικαιοσύνη σας...” είπε μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι η Ολλανδία κέρδισε τον Ρούτε και έχασε τη φιλία μας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει εμπλακεί σε διπλωματική κρίση με την Ολλανδία, δήλωσε σήμερα πως ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές αλλά "έχασε τη φιλία της Τουρκίας".

"Ρούτε, το κόμμα σας μπορεί να έφθασε στην πρώτη θέση στις εκλογές, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι έχετε χάσει τη φιλία της Τουρκίας", δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στη βορειοδυτική επαρχία Σακάρια.

Ο Ερντογάν επέκρινε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να επιτρέψει στις εταιρίες να απαγορεύουν στις υπαλλήλους τους να φορούν ισλαμικές μαντίλες υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

"Ντροπή στην ΕΕ. Κάτω οι ευρωπαϊκές αρχές, οι αξίες και η δικαιοσύνη σας... Άρχισαν μια σύγκρουση ανάμεσα στον σταυρό και στην ημισέληνο, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση", είπε και πρόσθεσε: «Τί γίνεται με την θρησκευτική ελευθερία; Ποιος έλαβε αυτήν την απόφαση; Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αγαπητοί αδελφοί, εξαπέλυσαν μια σταυροφορία εναντίον του ολοένα κι ισχυρότερου».

Σε σχετική απόφαση που εξέδωσε την Τρίτη, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε πως μια επιχείρηση μπορεί να εντάξει στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της τον όρο της απαγόρευσης οι εργαζόμενοί της να φέρουν δημοσίως θρησκευτικά σύμβολα, όπως η ισλαμική μαντίλα.

Νωρίτερα και ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας έκανε λόγο για θρησκευτικό πόλεμο. Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Πού πάτε; Πού οδηγείτε την Ευρώπη; Έχετε αρχίσει να αποσυνθέτετε την Ευρώπη και να την οδηγείτε στον γκρεμό», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους ηγέτες. «Σύντομα θα ξεσπάσουν θρησκευτικοί πόλεμοι στην Ευρώπη».

Της νέας επίθεσης, προηγήθηκαν οι εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας ο οποίος απευθυνόμενος στην Μέρκελ της είχε πει "ντροπή σου" συμπληρώνοντας πως “η Γερμανία υποστηρίζει ανελέητα την τρομοκρατία”, ενώ προκάλεσε την αντίδραση Τουσκ και Γιούνκερ.
(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ)

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι πραγματικοί λαϊκιστές..

     Πανηγυρίζουν από χθες όλες οι συστημικές και "δημοκρατικές" δυνάμεις της "Ενωμένης" Ευρώπης για τα αποτελέσματα των ολλανδικών εκλογών.
Στην ουσία όχι γιατί έχασε ο ακροδεξιός υποψήφιος και έτσι "θα μπει ένα τέλος στην ακροδεξιά κατρακύλα" στην Ευρώπη (άλλωστε αυτοί που πανηγυρίζουν είναι
χειρότεροι φασίστες από αυτούς που κατηγορούν, και εφαρμόζουν την πιό ακραία μορφή του λαοκτόνου και κοινωνιοκτόνου νεοφολελευθερισμού),
..αλλά στην πραγματικότητα γιατί τάχα νικήθηκε ο "λαϊκισμός" των ακροδεξιών κομμάτων.

Έχουν προσπαθήσει σκληρά οι νεοναζιστές της ευρωπαϊκής "ένωσης" τοκογλύφων, και το έχουν πετύχει εν μέρει, να κατηγορούν ως "λαϊκιστές" όσους δεν υποχωρούν στην ομογενοποίηση-παγκοσμιοποίηση της σκέψης, καθώς και να τους κατατάξουν αυθαίρετα στην άκρα δεξιά,
..ποντάροντας στα αντιφασιστικά αντανακλαστικά των λαών, μετά την πικρή εμπειρία κυρίως του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο λαϊκισμός στην σωστή του απόδοση, δεν είναι παρά η περιγραφή της αλήθειας έτσι όπως την βλέπει και την βιώνει ο λαός, τονισμένη ίσως κατά τι ώστε να γίνεται πιό εύκολα αντιληπτή στις μεγάλες λαϊκές μάζες.
Το λεξικό Cambridge ορίζει το λαϊκισμό ως "πολιτική ιδέα και δράση που στοχεύει στην αντιπροσώπευση των επιθυμιών και των αναγκών του απλού λαού".
Επιστημονικά ο όρος είναι ουδέτερος, αφού δεν μπορεί να αξιολογηθεί εκ των προτέρων ως καλός ή κακός,
..πράγμα που κρίνεται μόνον απ' την εφαρμογή του.

Ο λαϊκισμός υπήρξε ανέκαθεν προνομιακό πεδίο της αριστεράς και των κάθε λογής σοσιαλιστικών σχηματισμών.
Το ότι σήμερα ο λαϊκισμός σε μεγάλο ποσοστό εκφράζεται από τα ακροδεξιά κόμματα, οφείλεται στην χρεοκοπία της αριστεράς και των σοσιαλιστών.
Ποιά "αριστερά" θα νοιαστεί σήμερα για τις ανάγκες και τις επιθυμίες του λαού; Η "αριστερά" τύπου ΤΣΥΡΙΖΑ; ¨Η όλα αυτά τα "σοσιαλιστικά" και σοσιαλδημοκρατικά μορφώματα,
..που όλα μαζί είναι οι καλύτεροι εφαρμογείς του νεοφιλελευθερισμού, του οιονεί δηλαδή νεοφασισμού και νεοναζισμού;
Έτσι το πεδίο αυτό, της λαϊκής υποστήριξης (αυτό που το σύστημα ονομάζει λαϊκισμό), έμεινε ελεύθερο προς εκμετάλλευση, προεκλογική και άλλη, από τα ακραία δεξιά κόμματα ανά τον κόσμο.

Άλλο που δεν θέλουν άλλωστε οι πραγματικοί ναζιστοφασίστες, που βρίσκουν ευκαιρία να βρωμίσουν ακόμη περισσότερο την έννοια του λαϊκισμού,
..αφού προηγουμένως έχουν φροντίσει να τον ταυτίσουν με την έννοια της δημαγωγίας και της κολακείας των ελαττωμάτων των λαϊκών στρωμάτων.

Γι αυτό πανηγυρίζουν Μέρκελ, Γιούνκερ, Σουλτς, και λοιποί ευρωπαίοι απατεώνες.
Όσο για την υποτακτικιά τους μικρή ολλανδέζα, τον Νταϊσελκάπως, κάπως θα βρουν να τον βολέψουν.
Δικό τους άλλωστε το ευρωπαϊκό πεπόνι, δικό τους και το λαοκτόνο μαχαίρι.
Δικούς τους θέλουν και τους λαούς.
Δικό τους και το χρήμα. Και την δύναμη. Και την εξουσία.

Και όποιος το αμφισβητεί και αντιδρά ονομάζεται απ' αυτούς λαϊκιστής, ή ακροδεξιός,
..ή καλύτερα και τα δύο μαζί,
..για πιό σίγουρο αντιλαϊκό αποτέλεσμα!..


Υ.Γ. Το λεξικό περιγράφει τον κακού τύπου λαϊκιστή πολιτευτή σαν: "αυτός που θέτει σκοπίμως
ψευτοδιλήμματα, όπως "εχθροί ή φίλοι", "ταραξίες ή φιλήσυχοι", "αλλογενείς ή γηγενείς", με
απώτερο σκοπό την καλλιέργεια ανασφάλειας στο λαό, και την αυτοπροβολή του ίδιου σαν
προστάτη και σωτήρα".

Περιγράφει δηλαδή τέλεια όλους τους προδότες-δωσίλογους "μενουμευρωπαίους"
καθώς και τους ευρωπαίους "ενωμένους" τοκογλύφους με την ατέρμονη προπαγάνδα
ψευτοδιλλημάτων τους: "Ευρωπαϊκή Ένωση ή χάος", "Ευρώ ή καταστροφή", "κλείσιμο
της αξιολόγησης ή χρεοκοπία",
..δείχνοντας ποιοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες-δημαγωγοί,
..ποιοί οι πραγματικοί νεοφιλελεύθεροι-ακροδεξιοί.

Υ.Γ. 2 Περιμένουμε με χαρά τους ανεγκέφαλους και τους αισχρούς συστημικούς προπαγανδιστές
να κατηγορήσουν το blog ως φιλο-ακροδεξιό. Τρομάρα τους. Καθρέφτη δεν έχουν;..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιστροφή στο δημόσιο το 34% του φυσικού αερίου


Από τα μέσα κοινωνικής δικύωσης 
Νικόλαος Μαυραγάνης 
Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών
 
Με πρόσφατη Απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ το 34% της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ (από το ΤΑΙΠΕΔ όπου το 2012 είχε δοθεί χωρίς πολλές σκέψεις.... το 65%) στο Δημόσιο, ώστε να ασκείται, ακόμη και μετά την ιδιωτικοποίηση του υπολοίπου, η απαραίτητη ΕΠΟΠΤΕΙΑ κι ΕΛΕΓΧΟΣ, αφού το Δίκτυο του Φυσικού Αερίου είναι κρίσιμο για διαβίωση των πολιτών.

Σημειώνεται ότι μετά την απόσυρση της αζέρικης Socar από τη διαγωνιστική διαδικασία, τον Νοέμβριο του 2016 και την ακόλουθη ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ότι ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις με τους υποψήφιους αγοραστές, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) ενέκρινε την 1η Μαρτίου εφέτος, μεταξύ άλλων:

- τη λήψη απόφασης από το ΤΑΙΠΕΔ για τη λήξη της προηγούμενης διαδικασίας για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, που είχε διενεργήσει το Ταμείο,

- τη λήψη απόφασης για τη διάθεση 31% (από το ποσοστό 65%) των μετοχών που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στον ΔΕΣΦΑ, σε συνδυασμό με το 35% των μετοχών που κατέχουν τα ΕΛΠΕ,

- την επιστροφή στο Δημόσιο του υπολοίπου 34% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ, και

- την παροχή εξουσιοδότησης στο ΤΑΙΠΕΔ να σχεδιάσει, αποφασίσει και υλοποιήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ.

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο Κυριάκος βρήκε την λύση !!!

Τέλειωσε !!! Αυτή είναι η λύση. Πως και δεν την είχαμε σκεφτεί τόσο καιρό ; Αλλά βέβαια μας κυβερνούν πολιτικοί νάνοι. Ευτυχώς που ήρθε ο Κυριάκος, ο ογκόλιθος της πολιτικής, ο ηγέτης με μέλλον, ο ηγέτης με πολύπλευρη πολυμαθή παιδεία, να μας βγάλει από τα μνημόνια, να μας δώσει άμεση λύση εξόδου της χώρας από την μέγγενη της λιτότητας. Τέρμα πια η λιτότητα !!! Τέρμα πια η μιζέρια. Η λύση είναι μία :
'' Ένα τρίγωνο με τρεις κορυφές''.
Έψαχνα και εγώ τόσο καιρό, ο αδαής, ο βλάκας, την λύση στα τετράγωνο με τέσσερις κορυφές. Μετά στα τρίγωνα με τέσσερις κορυφές. Αλλά τελικά αυτή είναι η λύση. Τρίγωνο με τρεις κορυφές. Μας το έδειχνε και συνέχεια η φίλη μας, η κυβερνήτης της σύμμαχης χώρας της Γερμανίας, η Μέρκελ. Και εμείς δεν το καταλαβαίναμε....


Ηλίθιοι.
Κυριάκο, αν μπορούσα να βοηθήσω, και αν μου πέφτει λόγος, το τρίγωνο έχει και τρεις πλευρές. Βοηθάει σε τίποτα ;
Βέβαια αυτό με τα σχήματα, μου έρχονται περίεργοι συνειρμοί. Παραδείγματος χάριν τρίγωνο διαπλοκής ....Και στην μια κορυφή θα έβαζα τα κόμματα, στην άλλη τις τράπεζες και στην άλλη ΜΜΕ και δημοσκοπικές εταιρείες.
Το αποτέλεσμα ξέρεις ποιο είναι;
Μίζες. Μίζες στα εξοπλιστικά (Απάτσι, Leopard κτλ), μίζες στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (Novartis κτλ), μίζες στα ΜΜΕ (Κήρυκα Χανίων, Πρώτο θέμα, Mega, κτλ), μίζες στα έργα κατασκευής, μίζες μίζες μίζες .... μίζες ακόμα και στα κορδόνια από τα άρβυλα των στρατιωτών. Και μετά αυτών , η φοροδιαφυγή .....
Να σαι καλά ρε Κυριάκο. Πραγματικά είσαι το μέλλον της Ελλάδας. Χαλάλι οι σπουδές. Αλλά πες μου αλήθεια, μήπως σε βοήθησε και λίγο ο Αντώνης του Χάρβαρντ ; Ή μήπως ο βιβλιοπώλης Άδωνις ;


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Πέφτουν οι υπογραφές της κοινοπραξίας Total - Edison - ΕΛΠΕ για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η κοινοπραξία Total-Edison-ΕΛΠΕ (50%-25%-25%, αντίστοιχα) υπογραφούν την Σύμβαση Μίσθωσης για το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο μπλοκ 2, του Ιονίου Πελάγους.

Αμέσως μετά, ο φάκελος θα προωθηθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, που θα κάνει και τον προσυμβατικό έλεγχο. Με την ολοκλήρωση αυτού του βήματος, θα ακολουθήσει η οριστική υπογραφή της Σύμβασης Μίσθωσης από τα εμπλεκόμενα μέρη, η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή για κύρωση.

Με την ολοκλήρωση της φάσης των διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία Total-Edison-ΕΛΠΕ, ξεκινούν άμεσα οι συζητήσεις με την ΕΛ.ΠΕ., η οποία έχει αναδειχθεί ήδη επιλεγείς αιτών για τη θαλάσσια περιοχή 10, στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, προκειμένου να υπογραφεί και με τη συγκεκριμένη εταιρία η Σύμβαση Μίσθωσης.

Σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Ενέργειας, σταθερή βούληση παραμένει οι εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς των αρμόδιων ελληνικών αρχών ως προς την υγεία και προστασία του ανθρώπινου δυναμικού, τη δημόσια ασφάλεια και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει οι εργασίες αυτές να είναι συμβατές με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ενέργεια και το περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και, ως προς τις θαλάσσιες Περιοχές προς Παραχώρηση, της νέας Οδηγίας υπεράκτιας ασφάλειας (Οδηγία 2013/30/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την ασφάλεια των υπεράκτιων εργασιών πετρελαίου και φυσικού αερίου) και το Υπεράκτιο Πρωτόκολλο στη Σύμβαση της Βαρκελώνης.

Καθώς οι συμβατικές περιοχές έρευνας βρίσκονται σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες Περιφέρειες, αδιαπραγμάτευτη πολιτική του ΥΠΕΝ είναι να ισχύουν τα αυστηρότερα πρότυπα της διεθνούς πρακτικής.


Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σημίτης στους εταίρους: “Βαστάτε, έχετε εκλογές δεν σας συμφέρει να υποχωρήσετε σε σκληρή στάση της Αθήνας”



Στην εκδήλωση που οργάνωσε στο Μέγαρο Μουσικής, η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο πρώην διοικητής της ΤτΕ Νίκος Γκαργκάνας, οι πρόεδροι της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Θωμόπουλος και της Alpha Bank Βασίλης Ράπανος, ο Τάσος Γιαννίτσης, ο Νικοφόρος Διαμαντούρος, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Γρηγόρης Ψαριανός, οι καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος και Άγγελος Δεληβοριάς, καθώς επίσης πολλοί ακαδημαϊκοί, Δικαστικοί και πρέσβεις. Μεταξύ των οποίων ο πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα . ( Δεν έγινε γνωστό αν παρεβρισκόταν και ο επικεφαλής της Siemens στην Ελλάδα )

Ο άνθρωπος του οποίου η διακυβέρνηση διανθίστηκε από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και τις πιο μοιραίες αποφάσεις για πορεία της χώρας, καθώς και ότι έβαλε απροετοίμαστη την χώρα, αρον-αρον στο ευρώ, “τόνισε” πως είναι εσφαλμένη η αντίληψη ότι λόγω της αστάθειας της Ευρωζώνης, μια σκληρή ελληνική στάση θα αναγκάσει τους εταίρους μας να υποχωρήσουν. «Υποχώρηση στην έκταση που επιθυμεί η Αθήνα δεν πρόκειται να υπάρξει, διότι τα κόμματα δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν την απήχησή τους στο εκλογικό σώμα» , παρατήρησε, μεταφέροντας το “μήνυμα” σε πολλούς αποδέκτες, οχι υποχρεωτικά εντός …

Πηγή: news247.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έτοιμη την Μεγάλη Πέμπτη η Κορίνθου-Πατρών λέει ο Χρήστος Σπίρτζης


Πρόσκληση στους βουλευτές της Αχαΐας να γιορτάσουν την Μεγάλη Πέμπτη με ούζο και τσίπουρο στην πλατεία της Πάτρας την παράδοση του οδικού άξονα Κορίνθου – Πατρών, εκτός από τρία –τέσσερα σημεία που θα καθυστερήσουν, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση διευκρίνισε ότι στα σημεία που καθυστερούν εμπλέκεται η αρχαιολογική υπηρεσία ή υπάρχουν έργα του ΟΣΕ και πως τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου με αντικείμενο «σημαντικές καθυστερήσεις στην κατασκευή του οδικού άξονα Πατρών - Πύργου» και την εμπλοκή της εταιρίας «Τοξότη» του κ. Καλογρίτσα, ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε πως υπάρχει πράγματι καθυστέρηση δύο μηνών και πως δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση ποιος είναι ο προσωρινός μειοδότης.

«Δεν μας νοιάζει ποιος είναι ο προσωρινός μειοδότης, να δούμε ποιος θα είναι ο τελικός γιατί είναι διαφανέστατες οι διαδικασίες, εμείς έχουμε να κάνουμε ακόμα τέσσερις διαγωνισμούς για να σταλεί ο φάκελος του συνολικού έργου στα ευρωπαϊκά όργανα», είπε και πρόσθεσε πως αν αδυνατεί ο «Τοξότης» να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του δεν είναι θέμα του υπουργού, αλλά των αρμόδιων υπηρεσιών.

Σε ότι αφορά στην υπόθεση της Τράπεζας Αττικής και την μήνυση που έχει υποβάλλει εναντίον της η ΤτΕ, άφησε αιχμές κατά του διοικητή της. «Δεν κάνουμε εμείς παρεμβάσεις στην τράπεζα. Οι προηγούμενοι έκαναν. Αν δεν έκανε έως τώρα ελέγχους η ΤτΕ τότε το πρόβλημα το έχει αυτή. Πάρτε τηλέφωνο το φίλο σας τον Στουρνάρα να ρωτήσετε», ανέφερε.

Λίγο παρακάτω, είπε πάντως, πως χαίρεται που ο κ. Στουρνάρας και στελέχη της ΤτΕ αποφάσισαν να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο και έλεγξαν στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος.

«Το είχα ζητήσει και εγώ ως πρόεδρος του ΤΕΕ πριν 5 χρόνια όταν η τότε κυβέρνηση επιχειρούσε να την πουλήσει», υποστήριξε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Πηγή www.cnn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....