Διυλιστήριο: 01/05/17
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Τώρα ΕΚΤΑΚΤΟ επίδομα 250 ευρώ το μήνα προς όλους…



Σε λειτουργία τίθεται η ηλεκτρονικη πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων.

Το πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), θα εφαρμοστεί σε όλους τους Δήμους και αναμένεται να ενισχυθούν περίπου 700.000 πολίτες.

Σε λειτουργία τίθεται η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων στο πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλους τους Δήμους και αναμένεται να ενισχυθούν περίπου 700.000 πολίτες.

Τα ποσά που θα λάβουν είναι 200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριών. Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, επιπλέον 100 ευρώ το μήνα και για κάθε ανήλικο μέλος προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα.

Επιπλέον το Κοινωνικό Εισόδημα συνδέεται με σειρά από συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά, οι οποίες είναι οι εξής:

  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων.
  • Παροχή σχολικών γευμάτων.
  • Παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης.
  • Ένταξη στα προγράμματα των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.
  • Ένταξη σε προγράμματα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους.
  • Κοινωνικό τιμολόγιο παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης, Δήμων και Δημοτικών Επιχειρήσεων.

Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται μηνιαίως στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. Από το συνολικό ποσό, στόχος των υπηρεσιών πρόνοιας είναι το 50% να δαπανάται αποκλειστικά μέσω προπληρωμένης τραπεζικής κάρτας, ενώ για το υπόλοιπο 50%, να υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης, μέσω τραπεζικού συστήματος ή / και μέσω χρεωστικής κάρτας από ΑΤΜ.

Οι αιτούντες θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση αυτοπροσώπως στα ΚΕΠ ή στις υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας των δήμων. Εναλλακτικά θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική αίτηση που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ.

Η ένταξη των δικαιούχων στο ΚΕΑ μπορεί να γίνεται ανά πάσα στιγμή με κριτήριο το εισόδημά τους των τελευταίων έξι μηνών….


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Αντετοκούνμπο : ''Δεν βάζουμε υπογραφή στην σημαία''


Από μέσα κοινωνικής δικτύωσης Dimitris Karagewrgiou

Είναι στιγμές που πρέπει να τις απολαύσουμε με όλη μας την ψυχή! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο πούλμαν των Μπακς για να φύγει από το γήπεδο, αλλά είδε όλους τους Έλληνες μαζεμένους να φωνάζουν το όνομά του και κατέβηκε για να υπογράψει αυτόγραφα και να βγάλει φωτογραφίες!

Κι εκεί που υπογράφει αυτόγραφα μετά το τεράστιο buzzer beater στο Madison Square Garden του ζητάνε κι ένα στη σημαία... Η απάντηση; "Όχι όχι, δεν βάζω υπογραφή στη σημαία"!




Πώς μπορείτε να ψηφίσετε για να βρεθεί ο Αντετοκούνμπο στο All Star Game

Οι Μιλγουόκι Μπακς κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να βρεθεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο All Star Game του NBA. Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, η ομάδα του «Giannis» έκανε ένα tweet στα ελληνικά, καλώντας τους Έλληνες να αναπαράγουν το μήνυμα ώστε να μπορέσει ο Αντετοκούνμπο να είναι ανάμεσα στους εκλεκτούς της γιορτής του NBA.

«Κάντε Retweet για να γίνει ο Γιάννης ο πρώτος Έλληνας που θα αγωνιστεί σε All Star Game του ΝΒΑ. Giannis Antetokounmpo», έγραφε το μήνυμα.

Πέρα από το Retweet , μπορούμε όμως να ψηφίσουμε κι εμείς προκειμένου ο Γιάννης να βρεθεί στο All Star Game.

Ο ένας τρόπος είναι γράφοντας το όνομα Giannis Antetokounmpo στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοδευόμενο από το hashtag #NBAVote.

Ο άλλος -και πιο σίγουρος τρόπος- είναι μέσω της σελίδας του NBA, vote.nba.com, όπου μπορούμε να δώσουμε την ψήφο μας στον έλληνα παίκτη.

Αρχικά κάνουμε κλικ στο «Vote» στο πλαίσιο του Αντετοκούνμπο και κατόπιν στην επιλογή στο κάτω μέρος της σελίδας «Review & Submit». Θα μεταφερθούμε σε μια άλλη σελίδα όπου αφού συμπληρώσουμε τα στοιχεία που ζητούνται, θα υποβάλουμε την ψήφο μας.

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ασφυξία..

     Ασφυξία είναι η αίσθηση που αποκόμισε το blog διαβάζοντας το εξαιρετικό άρθρο " Προς μιά οργουελιανή "πλαστική" κοινωνία;", που μπορείτε να βρείτε εδώ: http://teddygr.blogspot.gr/.
Διαβάστε το και είναι σίγουρο πως θα νοιώσετε κι εσείς τόσο ανήμποροι και λυσσασμένοι που το μυαλό σας θα πάει στην άμεση
εξέγερση.

Φαίνεται πως ο φασισμός της Παγκοσμιοποίησης έχει κάνει άλματα, έχει καλπάσει πολύ περισσότερο απ' ό,τι είχαμε αρχικά νομίσει.
Με αιχμή του δόρατος διάφορους ξεπουλημένους "επιστήμονες" οικονομολόγους, και την απαραίτητη βοήθεια από τα ανά τον κόσμο (και εδώ) πολιτικά καθάρματα, και οχήματα τις τράπεζες,
..η εγκαθίδρυση της παγκόσμιας δικτατορίας της Νέας Τάξης (οικονομικών στην αρχή, αλλά σύντομια πιό...γενικευμένων) πραγμάτων, είναι πολύ πιό κοντά από ποτέ άλλοτε.
Δεν αργεί η μέρα που ο εργαζόμενος, είτε μισθωτός, είτε αγρότης, είτε ελεύθερος επαγγελματίας, τεχνίτης κλπ,
..δεν θα έχει πρόσβαση στην αξία των κόπων του, δηλαδή στην αμοιβή του, στα ίδια του τα χρήματα,
..παρά κατά όσο θα ορίζει και θα επιτρέπει μιά αόρατη πλην υπαρκτή υπερκυβέρνηση του τεράστιου καεφαλαίου και των τραπεζών.

Ήδη τα τελευταία χρόνια οι πρόβες σε μικρότερη κλίμακα, και αλλού, αλλά προπαντός εδώ στην χώρα μας, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Δεν αφορά όμως μόνον την χώρα μας, κι ας μας φαίνεται εμάς έτσι.
Απλώς εμείς είμαστε οι πρώτοι που θα καταστραφούμε ολοσχερώς, ως ακραίο πείραμα, του μέχρι πόσο μπορεί να τραβήξει στα άκρα ο φασισμός της Παγκοσμιοποίησης,
..και μέχρι πού μπορεί να αντέξει ή πόσο να αποχαυνωθεί μία κοινωνία πολιτών οργανωμένου κράτους, μη τριτοκοσμικού, δυτικού τύπου.

Ακριβώς γι αυτή την παγκοσμιότητα του καλπάζοντος φασισμού,
..μιά οποιαδήποτε εξέγερση σε όποιοδήποτε μέρος του πλανήτη θα ήταν απολύτως χρήσιμη.
Θα σταματούσε για λίγο την επεκτατική ορμή της Νέας Τάξης, και θα έδινε μιά ανάσα, μιά ανάπαυλα και χρόνο στα έθνη και στους λαούς να σκεφτούν το πού οι "ηγέτες" τους, αυτά τα ιδιοτελή καθάρματα, τους οδηγούν.
Και θα ήταν ακόμη χρησιμότερη, απολύτως χρησιμότερη (ακούς χοντροφασίστα; εδώ ταιριάζει το "απολύτως") αν η ποθούμενη εξέγερση γινόταν εδώ, στον τόπο που έχει επιλεγεί για το ακραίο πείραμά τους.
Θα ήταν σειμιολογικά τέλειο.
Άλλωστε δεν θα ήταν και η πρώτη φορά που η φυλή μας βάζει φρένο στα επεκτατικά σχέδια ενός φασιστικού παγκοσμιοποιημένου ιμπεριαλισμού.
Έχει ξανασυμβεί πριν 25 αιώνες με το σταμάτημα και την ταπείνωση των Περσών.

Αν όμως η εξέγερση δεν έρθει ούτε εδώ ούτε αλλού,
..το μέλλον για την ανθρωπότητα θα είναι χειρότερο από ο,τιδήποτε έχει ζήσει ως τώρα στην καταγεγραμμένη ιστορία της.
Κι όσο νερό και αν πάρουμε μαζί μας αγαπητέ Μιχάλη Κατσαρέ,
.."το μέλλον μας θα έχει πολύ ξηρασία".

Τόση ώστε να μας σκοτώσει όλους!..



Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Κούλογλου στον realfm: Ο Σόιμπλε θέλει να ρίξει την κυβέρνηση - Τα έχει βρει με τον Μητσοτάκη

Επικαλούμενος πληροφορίες από τις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου δήλωσε στον realfm και τον Νίκο Στραβελάκη ότι ο Σόιμπλε θέλει να ρίξει την κυβέρνηση και ότι «τα έχει βρει με τον Μητσοτάκη».

Μίλησε για την ανάγκη να κατέβουν οι τόνοι απαντώντας στις εμπρηστικές δηλώσεις του Πολάκη, ενώ παράλληλα πήρε αποστάσεις από την επικοινωνιακή στρατηγική του Μαξίμου να απαντά σε κάθε δημοσίευμα κριτικής που δέχεται η κυβέρνηση.

«Δεν θεωρώ ότι σε κάθε δημοσίευμα που βγαίνει πρέπει να υπάρχει απάντηση από το Μαξίμου», τόνισε ο κ. Κούλογλου.

Ο ίδιος απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις Πολάκη, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να διατηρούμε την ψυχραιμία μας».

Εκτίμησε πως καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει μόνη της αυτή την κρίσιμη στιγμή, στέλνοντας μήνυμα πως «πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση».

«Θέλει να ρίξει την κυβέρνηση», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Κούλογλου, αναφερόμενος στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επικαλέστηκε πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, αλλά και ως δημοσιογράφος.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ τα έχει βρει με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει πως θα του κάνει όλα τα χατίρια».

Απαντώντας στο ερώτημα για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως είναι το χειρότερο σενάριο να πάμε σε εκλογές, τονίζοντας πως «αυτό θα γίνει μόνο αν μας αναγκάσει η πολιτική Σόιμπλε».

Ακούστε αναλυτικά τι δήλωσε στον real fm ο Στέλιος Κούλογλου

Ακούστε και τι είχε πει πριν λίγες μέρες ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης


Πηγή www.real.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....