Διυλιστήριο: 03/04/19
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Η Άννα Διαμαντοπούλου των Panama Papers αισθάνεται «κοντά» στη ΝΔ και την θέλει αυτοδύναμη

«Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας θα εξυπηρετούσε και το Κίνημα Αλλαγής ώστε να αποφύγει διλήμματα», επισήμανε η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, δηλώνοντας πως η ίδια αισθάνεται «πιο κοντά» με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από ό,τι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα περισσότερη σχέση έχω με τη Νέα Δημοκρατία λόγω των θέσεών της σχετικά με τη φορολογία, την εξωτερική πολιτική και την Παιδεία» ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» εκφράζοντας τη διαφωνία της με τη λογική των ίσων αποστάσεων.

«Είναι σαφές ότι το ΚΙ.ΝΑΛ. πρέπει να διατηρήσει την αυτονομία του. Εγώ, πάντως, δεν μπορώ να κατανοήσω τη λογική των ίσων αποστάσεων.

»Γιατί η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται έξω από κάθε προοδευτική λογική.

»Δες για παράδειγμα τι έγινε με το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια» σημείωσε.

Ερωτηθείσα εάν θα δεχόταν να υπουργοποιηθεί σε μία κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, η κ. Διαμαντοπούλου απάντησε:

«Το ερώτημα είναι υποθετικό. Πιστεύω στην αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

»Μια τέτοια αυτοδυναμία θα εξυπηρετούσε και το ΚΙΝΑΛ ώστε να αποφύγει τα διλήμματα.

»Μια αυτοδυναμία που δεν θα είναι αλαζονική. Για μια συναίνεση διαφορετική.

»Θα είναι άραγε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανοιχτή στον διάλογο και συνεργάσιμη με τις άλλες δυνάμεις; Πάντως η πρώτη απάντησή μου στο ερώτημά είναι “όχι”».

Η πρώην υπουργός άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι «νομιμοποίησε τη βία ηθικά, πολιτικά και ιδεολογικά», και κάνοντας λόγο για «συστηματική επίθεση» των κυβερνώντων στους θεσμούς.

«Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν η “πλαστογράφηση” μιας ανύπαρκτης πλειοψηφίας.

»Διέλυσε τους ΑΝ.ΕΛ., αλλά στην κυβέρνηση παρέμειναν “εξαγορασμένα” στελέχη αυτού του κόμματος.

»Δεν λέω ούτε εννοώ ότι “εξαγοράστηκαν” με χρήματα.

»Υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Υπάρχουν οι καρέκλες.

»Αυτή η επίθεση στους θεσμούς δεν επιτρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ να αυτοαποκαλείται κόμμα προοδευτικό και πολύ περισσότερο δημοκρατικό» υποστήριξε.

Κατηγόρησε ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «προσπάθησε να ιδεολογικοποιήσει το Σκοπιανό»:

«Από δω οι προοδευτικοί που είναι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, από κει οι κακοί, οι συντηρητικοί.

»Ο ίδιος διαχωρισμός που είχε πριμοδοτήσει με το δημοψήφισμα του 2015.

»Οσοι ήταν με το ‘όχι’ θεωρήθηκαν πατριώτες. Όσοι με το ‘ναι’, ‘γερμανοτσολιάδες’» επισήμανε, προσθέτοντας ότι «ο σχεδιασμός του κυβερνητικού επιτελείου, Κοτζιά – Τσίπρα, σκόπευε στην αναστάτωση και στον διχασμό της Νέας Δημοκρατίας και στη διάλυση του Κινήματος Αλλαγής».

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μητσοτάκης: Θα βάλω τέλος στα κοινωνικά βοηθήματα!



«Βόμβα» του αρχηγού της Ν.Δ. από τους Δελφούς. Χαρακτήρισε «σπατάλη» το κοινωνικό μέρισμα και τα δώρα

Ρουκέτα» Μητσοτάκη από τους Δελφούς! Ούτε λίγο ούτε πολύ, με τη χθεσινή δημόσια παρέμβασή του από τους Δελφούς προανήγγειλε το τέλος του κοινωνικού μερίσματος, του χριστουγεννιάτικου μποναμά-ανάσα που λαμβάνουν τα τελευταία χρόνια οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι!

«Οι φορολογικές περικοπές είναι απαραίτητες. Εμείς θα ξεκινήσουμε με μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και, με δεδομένο ότι ο Προϋπολογισμός έχει υπεραποδόσεις, αντί να δώσουμε χριστουγεννιάτικα δώρα, θα ελαφρύνουμε τη μεσαία τάξη» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο Πίτερ Σπίγκελ στο 4ο φόρουμ των Δελφών. Και μπορεί, πράγματι, η μείωση των φόρων και η στήριξη της μεσαίας τάξης να είναι απαραίτητες πρωτοβουλίες, σίγουρα όμως δεν μπορεί να γίνουν σε βάρος μιας ευρείας κοινωνικής τάξης συμπολιτών μας, που στερείται ακόμα και τα βασικά.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε το σχέδιό του για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, στους οποίους, όπως είπε, θα προτείνει έναν συμβιβασμό ο οποίος θα προβλέπει μείωση των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα, με αντάλλαγμα δομικές μεταρρυθμίσεις. Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν θα θέσει αμέσως τα αιτήματά του στους εταίρους, αλλά θα περιμένει να κερδίσει πόντους αξιοπιστίας.

Πηγή www.dimokratianews.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....