Διυλιστήριο: 03/23/18
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Ποινική δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη για το Noor 1



Ποινική δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη ασκήθηκε για την υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor 1.

Tης Κατερίνας Κατή

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και τρεις στενοί συνεργάτες του διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης.

Ειδικότερα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, μετά από μακρά προκαταρκτική εξέταση κι αφού πρώτα είχε λάβει εξηγήσεις, τόσο από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και από συνεργάτες του τους οποίους είχε καλέσει να καταθέσουν ως ύποπτοι, άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατοχή, διακίνηση, χρηματοδότηση ναρκωτικών ουσιών.

Η κ. Τζίβα έχει συντάξει πολυσέλιδο πόρισμα στο οποίο αναφέρει αναλυτικά όλες τις ενδείξεις που είχε στην κατοχή της και δικαιολογούν την άσκηση της ποινικής δίωξης.

Το κλειδί για την διαλεύκανση της υπόθεσης ήταν η διερεύνηση χρηματικών εμβασμάτων που φαίνεται πως είχαν φύγει από εταιρείες συμφερόντων Μαρινάκη και συνεργατών του προς εταιρείες εμπλεκομένων στην υπόθεση της διακίνησης του λευκού θανάτου μέσω του Noor 1.

Η ομάδα


Για την υπόθεση η ποινική δίωξη που ασκήθηκε αφορά ακόμα και τους Νίκο Συντυχάκη, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας Capital, τον δικηγόρο Πειραιά Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και τον ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη.

Με την παραγγελία της εισαγγελέως ζητείται να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση για λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και πάλι στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με έγγραφό της ζήτησε η δικογραφία να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Το δράμα της «πτωχής» γιαγιάς Ντόρας και τα σοκολατάκια



Η κ. Μπακογιάννη εμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Blue Sky και έδειξε ένα άλλο πρόσωπο, πιο ανθρώπινο, αυτό της «πτωχής» γιαγιάς Ντόρας

Μιλώντας, λοιπόν, η κ. Μπακογιάννη το βράδυ της Τετάρτης στο Blue Sky για τον «επάρατο» ΣΥΡΙΖΑ και την καταστροφή που επέφερε στην οικονομία, η συζήτηση πέρασε και στα capital condrols. Εκεί η πολιτικός... έσπασε, βγήκε στο προσκήνιο η απλή γιαγιά, που ανακάλυψε ότι δεν είχε λεφτά να αγοράσει σοκολατένια αυγά για τα εγγονάκια της.... Δάκρυσαν οι οθόνες προς στιγμήν... Σε λυγμούς ξέσπασαν τα τηλεκοντρόλ...

Αλλά ξάφνου μια σκέψη πιο πρακτική άφησε στην άκρη το δάκρυ και το αίσθημα συμπόνιας για τη «γιαγιάκα» Ντόρα. Η κ. Μπακογιάννη ήρθε και πάλι στο προσκήνιο από μια σκέψη πιο πρακτική, πιο ορθολογική. Η βουλευτής της Ν.Δ. απευθυνόμενη στην κοινωνία διά της τηλεοράσεως ουσιαστικά μάς είπε ότι είχε καταναλώσει στις 20 μέρες του Μαρτίου 2.300 ευρώ και είχε ξεμείνει από μετρητά!





Oh mon Dieu!

Πού είναι μια κοφτερή γωνία ATM (κατά προτίμηση τεχνολογίας Siemens) να χτυπήσoυμε τα κεφάλια μας; Η γόνος της «Αγίας Οικογένειας», ως άλλη Αντουανέτα, δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτά που λέει, περιγράφοντας το δράμα της, προσβάλλουν τους ανθρώπους που με δυσκολία τα βγάζουν πέρα, εξοργίζουν νέους, άνεργους, συνταξιούχους...

Μπορεί, όμως, μια πολιτικός -που σέβεται τον απάνθρωπο νεοφιλελευθερισμό της- να κάθεται να ασχολείται με την πλειονότητα της κοινωνίας που περνάει με 2.300 -και αν...- το τρίμηνο; Μα τι σχέση έχει η κ. Μπακογιάννη με τους... πτωχούς που θα 'λεγε και η μαντάμ Σουσού; Γι' αυτούς φρόντισε η ίδια κι οι κυβερνήσεις που υπηρέτησε μόνο για την περαιτέρω φτωχοποίησή τους.

Εδώ η κ. Μπακογιάννη και ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβελος είχαν ξεχάσει να δηλώσουν ένα ολόκληρο εκατομμύριο ευρώ το 2012. Πού να καταλάβει εσένα, εμένα, τον άλλο που χάνουμε ένα ευρώ κάτω από τον καναπέ και σερνόμαστε να το βρούμε για πάρουμε μια φρατζόλα ψωμί; Στο κάτω κάτω θα μπορούσε να μας πει η γιαγιά Ντόρα «αν δεν έχετε ψωμί, φάτε σοκολατάκια»!

Πηγή left.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«ΚΕΕΛΠΝΟ, η offshore της Υγείας» - Τρύπα 230.000.000 ευρώ


Συντάκτης:
Ντάνι Βέργου

Με νέα στοιχεία που συμπληρώνουν το παζλ της «offshore του χώρου της υγείας», όπως χαρακτήρισε το ΚΕΕΛΠΝΟ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ξεκίνησε χθες την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην υγεία. Νέα στοιχεία που αναζητήθηκαν, αλλά ήταν άφαντα, βρέθηκαν, προστέθηκαν και αποκάλυψαν τρύπα 230 εκατομμυρίων ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Επειδή το λογιστικό πρόγραμμα είχε ξηλωθεί το 2011, αναζητήθηκαν μέσα από τις καταγραφές των Δ.Σ. τα χρήματα που εισπράχθηκαν το 2007-2014 και υπολογίστηκαν σε σύνολο 750.304.452 ευρώ.

Στη συνέχεια διασταυρώθηκαν με τα στοιχεία των απολογισμών του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ που κατέγραφαν όλες τις ετήσιες πληρωμές για όλες τις υποχρεώσεις.

Το συνολικό ποσό ήταν 522.297.387 ευρώ. Το δε ταμειακό υπόλοιπο στο τέλος του 2014 από τους 36 (!) διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν 3 εκατ. ευρώ.

Αρα έλειπαν –και χωρίς κανένα παραστατικό– 230 εκατ. ευρώ. Πού πήγαν αυτά τα λεφτά; διερωτήθηκε ο Π. Πολάκης και ζήτησε ειδικά γι’ αυτό το θέμα την άμεση παρέμβαση εισαγγελέα.

Από το 2011 δεν έμπαιναν πλέον στο ΚΕΕΛΠΝΟ ορκωτοί λογιστές, ούτε για τυπικό έλεγχο. Ενδεικτικά, το 2009 «με την ψευτιά, την κομπίνα της γρίπης επί Αβραμόπουλου» μπήκαν 369 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ και ξοδεύτηκαν 95 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια ο υπουργός παρέθεσε αντίστοιχα τα στοιχεία για την κάθε χρονιά.

Ο Παύλος Πολάκης κατήγγειλε λειτουργία μιας «συμμορίας μέσα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, με ονοματεπώνυμα, που λειτουργούσε και υλοποιούσε πολιτικές εντολές του Γεωργιάδη, παλιότερα του Λοβέρδου, του Αβραμόπουλου κ.ο.κ.».

«Με αναλήψεις μετρητών του γενικού διευθυντή του Κέντρου, Θ. Παπαδημητρίου, διάφοροι έπαιρναν χρήματα με απλές εξουσιοδοτήσεις. Αυτός ήταν ο εκτελεστικός βραχίονας για μεγάλες μπάζες και μετά έγινε ο ίδιος ο αγωγός για ποσά που κατευθύνονταν στα ΜΜΕ», είπε ο Π. Πολάκης, ενώ αναφέρθηκε στους υψηλούς μισθούς των «μελών της συμμορίας» που ήταν ανώτεροι και από τον μισθό γενικού γραμματέα υπουργείου.

«Τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Εχουμε έναν διάτρητο οργανισμό που διαχειριζόταν δεκάδες εκατομμύρια χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν».

Αδιαφανείς διαδικασίες

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα που έδωσε για το πώς ήρκεσε μία «πρόταση» καταγραφής «αναγκών» για να γίνει πράξη δάνειο 200 εκατ. , όταν ακόμα και για ευτελή ποσά χρειάζονται δεκάδες παραστατικά και δικαιολογητικά σε οποιοδήποτε υπουργείο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο συνεργάτης του υπουργού Καλογερόπουλος (3/9/2009) στέλνει ένα απλό γράμμα (πρόταση) στην γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής και στο υπουργείο Οικονομικών, επισυνάπτοντας τη δισέλιδη πρόταση του ΕΟΦ και του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον εμβολιασμό και την υποτιθέμενη πανδημία, και ζητά 200 εκατ. ευρώ δάνειο. Και το δάνειο εγκρίνεται!

Παράλληλα, για την επικοινωνιακή εκστρατεία του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2012-2014, ανέφερε ο αν. υπουργός, διατέθηκαν 2,5 εκατ. ευρώ με αδιαφανείς διαδικασίες σε εταιρείες για έργα που δεν έγιναν ποτέ.

Ολα αυτά υπάρχουν και στις δεκάδες παρατηρήσεις της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που έγινε (μόνο) για το 2014.

Παρέθεσε το παράδειγμα του e-Health Forum, το οποίο διοργάνωνε η χώρα που είχε την προεδρία της Ε.Ε. Εναν χρόνο πριν από την ανάληψη της προεδρίας, με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, η διοργάνωση ανατέθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ λόγω «εμπειρίας» με ιδιωτικό συμφωνητικό (30.12.2013).

Στη συνέχεια το ΚΕΕΛΠΝΟ σύναψε ιδιωτικό συμφωνητικό με την εταιρεία της συζύγου Στουρνάρα.

Δόθηκαν αρχικά 5.000 ευρώ για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας, προϋπολογίστηκαν για το έργο 713.000, από τα οποία τα 300.000 δόθηκαν από ευρωπαϊκά χρήματα (Horizon), παρ΄όλο που δεν έγινε ποτέ ο επιβαλλόμενος διαγωνισμός.

Τελικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο Π. Πολάκης, το συνολικό κόστος με απευθείας ανάθεση ανήλθε στις 360.000, ενώ 60.000 ήταν το ενοίκιο στο Μέγαρο Μουσικής.

«Δικό μας το κράτος, δικά μας τα λεφτά! Και πάντα το ακαταδίωκτο» σχολίασε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι μετά τη διοργάνωση η κ. Στουρνάρα κατοχύρωσε και το σήμα e-health!

Μόνο για το κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου ζητήθηκε η γνώμη μεσιτών και όχι ορκωτών εκτιμητών, αντί για 3 εκατ. δόθηκαν συνολικά 17 εκατ. και με φωτογραφική διάταξη.

Ο Π. Πολάκης μίλησε και για τις οικογενειακές σχέσεις της «συμμορίας», καταλήγοντας ότι «είναι αδιανόητο να διακινείται τόσο χρήμα κάτω από τη μύτη του εκάστοτε πολιτικού προϊσταμένου και αυτός να μην παίρνει χαμπάρι».

«Ο Θ. Παπαδημητρίου ήταν σαφώς ένας πολύ ικανός άνθρωπος. Από το 1992-2015 έχει δει υπουργούς και υπουργούς. Πουλούσε εκδούλευση του τύπου στήριξη από τα ΜΜΕ. Αν αυτά τα δεχόμασταν και εμείς, θα ήταν ακόμα και σήμερα στο ΚΕΕΛΠΝΟ», είπε απαντώντας στο ερώτημα αν ο τελευταίος το επιχείρησε.

Ο Π. Πολάκης απάντησε στο θέμα που έχει δημιουργήσει η Ν.Δ. ότι πήρε έγγραφα, δηλώνοντας «Ναι, τα πήρα. Πήγα, ζήτησα εγώ ο ίδιος μέρα μεσημέρι ως πολιτικός προϊστάμενος του ΚΕΕΛΠΝΟ να δω τις συμβάσεις με τους προμηθευτές. Μου τα έβγαλαν οι υπάλληλοι φωτοτυπία και υπέγραψα ότι τα πήρα».

Σημείωσε ότι τα έγγραφα που αφορούν την περίοδο 2013-2014 έχουν χαθεί και σημείωσε με νόημα: «Και βέβαια δεν τα έκλεψα εγώ, γιατί εγώ τα θέλω και τα πρωτότυπα και τις φωτοτυπίες».

«Ξέρουμε –είπε ακόμα– ότι την περίοδο που επέστρεψε ο κ. Γιαννόπουλος, τον Οκτώβριο 2016, φεύγαν κάτι κούτες από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Αυτά δεν είναι ντροπή για μένα, είναι ντροπή για αυτούς που τα υπογράψανε».

Μεγάλο κομμάτι της τοποθέτησής του αφορούσε τις αθρόες προσλήψεις. «Στις 11.2.2011 ο Λοβέρδος στέλνει στο υπουργείο Εσωτερικών χαρτί για την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη 115 ατόμων. Αυτό το χαρτί δεν μεταφράστηκε ποτέ σε πράξη υπουργικού συμβουλίου».

Μίλησε για την υπόθεση με τον Αδ. Γεωργιάδη και τις εκατέρωθεν μηνύσεις:

«Οπως έχω καταθέσει στη μήνυση, διότι για πρώτη φορά εγώ το έστειλα στην Εισαγγελία Διαφθοράς και στη Βουλή το ρουσφετόχαρτο του Αδωνη, είναι άτομα του δικού του περιβάλλοντος, 23 άτομα, που απολύθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ την ημέρα που έφυγε από υπουργός Υγείας. Δούλευαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά ήταν συνεργάτες του κ. Γεωργιάδη».

Πρόσθεσε δε ότι το αδίκημα αυτό δεν έχει παραγραφεί.

Πηγή www.efsyn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στη φυλακή ο μεγαλοκατασκευαστής Γιάννης Καρούζος - 16 χρόνια και 200.000 ευρώ



Στη φυλακή οδηγείται ο πρώην μεγαλοκατασκευαστής ,Ιωάννης Καρούζος ,που κρίθηκε ομόφωνα ένοχος ως βασικός πρωταγωνιστής του αποκαλούμενου «Καρούζος Gate» και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 16 ετών.

Του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ.

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας ,μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία ακόμα τέσσερις από τους συνολικά έξι εμπλεκομένους στην υπόθεση για την διάπραξη -κατά περίσταση - βαρύτατων αδικημάτων , όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση δεν αναγνώρισε ελαφρυντικές περιστάσεις σε κανέναν από τους πέντε που κρίθηκαν ένοχοι.

Στην Ρεβέκκα Σκαφτούρα ,πρώην σύζυγο του Ιωάννη Καρούζου επιβλήθηκε κάθειρξη 14 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ, στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, πέντε έτη, ενώ στους Ιωάννη Παναγιωτόπουλο και Χρήστο Ρεκούμη, εκπροσώπους της εταιρείας ΦΑΝΤΟΜ, επτά και πέντε έτη ,αντίστοιχα.

Αθώος κρίθηκε ο ,Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, υιός του Ιωάννη και επίσης εκπρόσωπος της ΦΑΝΤΟΜ

Αναστολή στην έφεση δόθηκε σε όλους πλην του Ιωάννη Καρούζου, ενώ παράλληλα στη Ρεβέκκα Σκαφτούρα επιβλήθηκαν οι εξής περισοριτικοί όροι: εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής της τρεις φορές τον μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης πλωτού ή εναέριου μέσου, και υποχρέωση διανυκτέρευσης στην οικία της.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης σε όλους στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων τριών ετών, και την υποχρέωση χρηματικής ικανοποίησης για ηθική βλάβη του Δημοσίου ύψους 100.000 ευρώ στον Καρούζο και 50.000 ευρώ σε καθέναν από τους υπόλοιπους καταδικασθέντες.

Καταπέλτης η εισαγγελέας

Την ενοχή του άλλοτε ισχυρού άνδρα στον χώρο των κατασκευών, Γιάννη Καρούζου, της πρώην συζύγου του Ρεβέκκας Σκαφτούρου και τριών ακόμη κατηγορουμένων για την εμπλοκή τους στην υπόθεση είχε εισηγηθεί και η εισαγγελέας της έδρας..

Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος Καρούζου είχε παραπεμφθεί σε δίκη με βούλευμα στο οποίο αναφερόταν ότι το ξέπλυμα «τελούνταν κατ΄ επάγγελμα, καθώς φέρεται ότι είχαν διαμορφώσει την κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, καθώς και την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων με τις οποίες δικαιολογούσαν τραπεζικές συναλλαγές με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά, όπως επίσης με το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών ατομικών και εταιρικών λογαριασμών σε πιστωτικά ιδρύματα και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών».

Σύμφωνα με τις κατηγορίες "ο όμιλος Καρούζου με χρήματα προερχόμενα από φοροδιαφυγή προχωρούσε σε αγορές ακινήτων-φιλέτων, ενώ εξασφάλιζε δανεισμό από τράπεζες έχοντας δημιουργήσει σχεδόν για κάθε ακίνητο μία εταιρία. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι το ύψος των επισφαλών δανείων φτάνει τα 300.000.000 ευρώ, ενώ το ποσό της φοροδιαφυγής τα 30.000.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, που άρχισε τον Φεβρουάριο του 2017, ο Γιάννης Καρούζος και η πρώην πλέον σύζυγός του δεν αντάλλασσαν ούτε βλέμμα, αλλά αντίθετα επιτίθεντο ο ο ένας στον άλλο σε κάθε ευκαιρία.

Μάλιστα, ο Γιάννης Καρούζος είχε εξαπολύσει δριμύ κατηγορώ σε βάρος της πρώην συζύγου του, φωτογραφίζοντάς την ως «εγκέφαλο» του σκανδάλου φοροδιαφυγής, εικονικών τιμολογίων και ξεπλύματος. Ο άλλοτε ισχυρός επιχειρηματίας, που κρατείται στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού, εμφανιζόταν καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ η Ρεβέκκα Σκαφτούρου όσες φορές βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα δεν θύμιζε σε τίποτα το λαμπερό fashion icon του παρελθόντος.




https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....