Διυλιστήριο: 12/21/15
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

VIDEO - Δείτε την αντίδραση της Μέρκελ στα προγνωστικά του Ραχόι. Γιατί άραγε ;

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, ενόψει των εκλογών της Κυριακής στη Ισπανία, έδωσε τα δικά του προγνωστικά για το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στα πηγαδάκια της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό.
Συνομιλητής του ήταν η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία είπε ότι το κόμμα του θα πάρει την πρώτη θέση και τη δεύτερη θέση θα την κατακτήσει είτε το Σοσιαλιστικό Κόμμα ή οι Podemos.
Η κα Μέρκελ δεν ήθελε να το πιστέψει για τους Podemos γι’ αυτό και ρώτησε ξανά τον κ. Ραχόι.Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Γιατί όλοι οι καθηγητές δεν είναι ίδιοι ...


Επειδή δεν είναι όλοι οι καθηγητές απάτριδες νεοταξίτες μισέλληνες, πάρτε δείγμα καθηγητού που αντιστέκεται στην έξωθεν και άνωθεν επιβληθείσα λαίλαπα της λεγομένης «LGBT κοινότητας»(Lesbians,Gays,Bisexuals,Transexuals).
Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Δημήτρης Πατέλης έριξε το γάντι στο καθηγηταριό του κερατά που προωθεί τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία υπέρ των ομοφυλοφίλων, των λεσβιών και των υιοθεσιών τέκνων από δαύτους.

Βάλλεται το πρωτόγονο κοινωνικό κύτταρο που είναι η οικογένεια και ο κόσμος όπως τον γνωρίζαμε αλλάζει άρδην.

Ο ίδιος θαρραλέος καθηγητής φωτογραφίζει τα τσακάλια τύπου George Soros και τις ΜΚΟ που χρηματοδοτούν παγκοσμίως αυτές τις κοινότητες των σαρδανάπαλων για λόγους χειραγώγησης των μαζών .Εντοπίζει τις ψυχοσωματικές βλάβες που υφίστανται άτομα που υποβάλλονται σε ορμονικές θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις από μικρή ηλικία και από τον ψυχολογικό πόλεμο που υποβάλλεται το παιδάκι από τρυφερή ηλικία από τους gay θετούς γονιούς του.

Ο Νεοφιλελευθερισμός περνάει σε ανώτερα στάδια και πέρα από το να διαλύει κράτη με οικονομικά μέσα (ΔΝΤ,δημόσιο χρέος ,Παγκόσμια Τράπεζα, ΝΑΤΟ κτλ), πέρα από την οικονομική αποθέωση της ατομικότητας και του φιλοτομαρισμού, παρεμβαίνει και στην βιολογική υπόσταση του ανθρώπου με μορφές ευγονικής .Εργαλείο τους για αυτή την « κοινωνική μηχανική» η LGBT κοινότητα και είναι ο απόλυτος Δούρειος Ίππος για την καταστροφή της οικογένειας όπως τη γνωρίζαμε, με αλλαγές στα πάντα ακόμα και στα νομικά κείμενα (θα αναφέρεται πλέον Γονέας Α και Γονέας Β για τα τέκνα και όχι μητέρα και πατέρας για να εμπεριέχονται στις τεχνηέντως δημιουργηθείσες «οικογένειες» και αυτές των ομοφυλόφιλων ).

Το θέμα αυτό έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στις ΗΠΑ, όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει και είναι σε προχωρημένο στάδιο σήψης και παρακμής, και δια πυρός και σιδήρου επιβάλλονται σιγά σιγά και στην ΕΕ από τους αχυρανθρώπους τους .

Το απόσπασμα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον μιας και ο κύριος Πατέλης δεν είναι εθνικιστής αλλά είναι θεωρητικός του «κλασικού επιστημονικού μαρξισμού» και από τους πιο διαβασμένους στην Ελλάδα.

Είναι πολύ σημαντικό να το κοινοποιήσετε γιατί ο καθηγητής έχει ήδη στοχοποιηθεί από τις gay κοινότητες και από την γνωστή «ομάδα ομοφοβία και τρανσφοβία στην εκπαίδευση» ως τρανσφοβικό άτομο και έχουν κάνει τις κινήσεις τους για την φίμωση και πιθανώς την απομάκρυνση του καθηγητή.

Αυτοί λειτουργούν δολίως και εξοντώνουν τους εχθρούς τους με πλάγια μέσα .Επειδή οσονούπω θα τον απολύσουν θα χρειαστεί να έχουμε λάβει γνώση για τις τοποθετήσεις του και για το ποιόν του για να τον στηρίξουμε .Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση σας,

Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ένας εισαγγελέας θα το ερευνήσει ;

Από Αθανάσιο Μπέλτσο

 Τώρα που τελείωσε ο πρώτος γύρος του έργου εκλογή προέδρου της Ν.Δ. ,δεν θα πρέπει να υπάρξει ένας οικονομικός απολογισμός των υποψηφίων και να μας εξηγήσουν που βρήκαν τα τεράστια ποσά που δαπανήθηκαν? Αν δεν το κάνουν αυτοί δεν θα πρέπει να το ζητήσουν οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες του κράτους ? Διαφημιστικές καμπάνιες με πολυδάπανα τηλεοπτικά σπότ , καταχωρήσεις σε έντυπα και διαδικτιακούς χώρους , εκλογικά κέντρα , περιοδείες , συγκεντρώσεις και πολλά άλλα δεν πρέπει να αποσαφηνηθεί από που χρηματοδοτήθηκαν όλα αυτά και αν δικαιολογούν οι υποψήφιοι με αποδείξεις την προέλευση των χρημάτων? Γιατί μιλάμε για καμπάνιες που θα πρέπει να ξεπέρασαν τα 1-2 εκατομμύρια ευρώ . Έγιναν όλα νόμιμα, φορολογήθηκαν ή έχουμε κρυφές διαδρομές χρήματος ? ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ κύριοι πρόεδροι ?

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ηράκλειο: Χρονιά – ρεκόρ για τις κρητικές εξαγωγές

Συνεχίζεται η πορεία προς μια χρονιά ρεκόρ για τις εξαγωγές της Κρήτης, που παρά τα capital controls, συνέχισαν την εντυπωσιακή ανοδική τάση που παρουσιάζουν φέτος από την αρχή της χρονιάς.
Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, με βάση τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., προκύπτει ότι τον μήνα Ιούλιο η αύξηση σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα αγγίζει σε αξία το 232%, τον Αύγουστο το 49% και το Σεπτέμβριο το 87%. Οι Κρητικές εξαγωγές το συγκεκριμένο τρίμηνο να αυξάνονται κατά 115% να αγγίζουν τα 145 εκ. ευρώ, ενώ το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου η αύξηση ξεπερνάει το 100%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο 9μηνο του 2014, με το σύνολο των εξαγωγών της Κρήτης να φτάνει ήδη τα 400 εκ. ευρώ.
Συμπερασματικά, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΚ, Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, το 2015 θα αποτελέσει τη νέα χρονιά ρεκόρ για τις Κρητικές εξαγωγές, που μέχρι τώρα ήταν το 2013 με 363 εκ. ευρώ. Το ίδιο είχε συμβεί κατά το α’ 6μηνο του 2015, κατά το οποίο οι εξαγωγές της Κρήτης (295 εκ.) υπερκάλυψαν τα αποτελέσματα ολόκληρου του προηγούμενου έτους (294 εκ. ευρώ).
Στις κυριότερες εξαγωγικές αγορές, πρώτη έρχεται η Ιταλία με 33 εκ. ευρώ και ποσοστό επί του συνόλου των εξαγωγών της Κρήτης 23%, δεύτερη η Γερμανία με 24 εκ. ευρώ και ποσοστό 16%, τρίτη το Ηνωμένο Βασίλειο με 13 εκ. ευρώ και ποσοστό 9% και ακολουθούν η Γαλλία και οι Κάτω Χώρες με 8 και 7 εκ. ευρώ και ποσοστά 5% και 4% αντίστοιχα.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επέστρεψε με συμφωνίες από Ινδία και Αρμενία

Συντάκτης:
Μάνος Τσαλδάρης

Με συμφωνίες για συνεργασία στις αμυντικές βιομηχανίες και εκπαίδευσης στις... βαλίτσες γύρισε σήμερα (Κυριακή) από το συνεχόμενα ταξίδια του σε Αρμενία και Ινδία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Προκειμένου, δε, να προωθήσει τη συνεργασία με τη συνεχώς αναπτυσσόμενη Ινδία, ο υπουργός το Σάββατο, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία κρατικών και ιδιωτικών αμυντικών βιομηχανιών παρευρέθη σε φόρουμ των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών, ενώ την προηγουμένη είχε συνάντηση συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της Ινδίας Manohar Parrikar και τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Vijay Kumar Singh, όπου οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους εκτός από την αμυντική βιομηχανία και σε θέματα συνεργασίας των τριών όπλων. Στη συνάντηση, μάλιστα με τον Ινδό ομόλογό του ο υπουργός επέδωσε πρόσκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον Ινδό πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη στην Αρμενία όπου εκτός από την συμφωνία για τη συνεργασία σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας συμφωνήθηκε η συνέχισης της στενής συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων (σ.σ.: αρκετοί εξάλλου αξιωματικοί της Αρμενίας –με τους οποίους συναντήθηκε ο υπουργός- έχουν σπουδάσει στη Σχολή Ευελπίδων), ενώ ο υπουργός ενημερώθηκε για θέματα και προβλήματα της περιοχής αλλά και για το θέμα της τρομοκρατίας του ισλαμικού φονταμενταλισμού που συμφωνήθηκε ότι αποτελεί εχθρό για όλες τις ελεύθερες χώρες.

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στην Πτέρυγα Εγκαταλελειμμένων Νεογνών του Νοσοκομείου ΑλεξάνδραΑυτήν τη στιγμή πάνω από 50 παιδιά ζουν παρατημένα από τις μητέρες τους σε νοσοκομεία του λεκανοπεδίου Αττικής. Επειδή οι ίδιες δεν είναι σε θέση να τα φροντίσουν, επειδή ζουν σε συνθήκες που δεν είναι κατάλληλες για να μεγαλώσει ένα παιδί, επειδή απλώς τα θεωρούν ανεπιθύμητα. Μέσα στο 2015 ένας πολύ μεγάλος αριθμός παιδιών γεννήθηκαν και έμειναν στο νοσοκομείο ακόμα και για 12 μήνες πριν καταλήξουν σε κάποιο ίδρυμα. Παιδιά που μέχρι να φύγουν από το νοσοκομείο ζουν 24 ώρες το 24ωρο κάτω απ” το τεχνητό φως των θαλάμων νεογνών, που μεγαλώνουν ανάμεσα σε συνεχή κλάματα από τα διπλανά νεογέννητα, που δεν ξέρουν τι σημαίνει ησυχία, φως του ήλιου, σκοτάδι. Το χειρότερο απ” όλα, όμως, είναι ότι δεν μπορούν να έχουν τη φροντίδα που έχει ένα παιδί που ζει με οικογένεια, γιατί πρέπει να μοιραστούν την ίδια μαία με άλλα 20, ακόμα και 30 μωρά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι μαίες που καλούνται να αναπληρώσουν τον ρόλο της μητέρας και να προσφέρουν φροντίδα και αγάπη στα παρατημένα παιδιά προσφέρουν ένα κοινωνικό έργο που τις κάνει αξιοθαύμαστες. Σε συνθήκες που έχουν γίνει πολύ δύσκολες μετά τις απανωτές οικονομικές καταστροφές, προσπαθούν με απίστευτη ευσυνειδησία και προσωπικό κόστος να προσφέρουν όσο περισσότερα μπορούν στα βρέφη, μέχρι να πάνε στο ίδρυμα.

Η Δέσποινα είναι μαία εδώ και δέκα χρόνια. Στην Πτέρυγα Νεογνών του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα ήρθε πριν από τρία χρόνια και έχει περάσει αμέτρητες ώρες μαζί με αυτά τα παιδιά. «Ήταν καθαρά δική μου επιλογή να γίνω μαία και ήταν εξαρχής δώρο Θεού» μας λέει. «Μου άρεσε πάρα πολύ, ήταν η πρώτη μου επιλογή. Γενικά, μου αρέσει να ασχολούμαι με το θαύμα της ζωής, με όλο αυτό. Ήταν μια συνειδητή απόφαση». Μιλάει για τη «μεγάλη πληγή» και συγκινείται. «Παλιότερα, μια τυχαία μέρα, είχαμε πέντε με δέκα εγκαταλελειμμένα παιδιά το πολύ, σήμερα έχουμε σε μόνιμη βάση 15 με 20 εγκαταλελειμμένα βρέφη. Είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός, που κάνουν ένα τμήμα στο νοσοκομείο από μόνα τους.

Είναι πραγματικά πάρα πολλά, ειδικά αν σκεφτούμε ότι τα φροντίζει μία μαία σε κάθε βάρδια. Για να καταλάβεις την κατάσταση, εκτός από τα εγκαταλελειμμένα, μέσα στον θάλαμο, που είναι 5×5, βρίσκονται και τα άλλα νεογέννητα, που είναι άλλα τόσα. Μπορεί ο αριθμός των νεογνών να φτάσει και τα 35 καθημερινά. Τόσα έχουμε τώρα. Είναι ένα μεγάλο θέμα τα παρατημένα παιδιά και πολύ στενόχωρο. Οι μητέρες τους είναι χρήστες ναρκωτικών, άλλες απλώς τα εγκαταλείπουν γιατί δεν έχουν τα μέσα για να τα μεγαλώσουν, κάποιες έχουν ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα και η κοινωνική υπηρεσία δεν μπορεί να τους τα δώσει, υπάρχουν άλλες που έχουν τον σύζυγό τους στην φυλακή, είναι μητέρες άστεγες, μετανάστριες και πρόσφυγες. Υπάρχουν κάποιες που το σκάνε από το μαιευτήριο, τις περισσότερες φορές θέλουν να τα πάρουν αλλά δεν μπορούν, γιατί δεν έχουν τα μέσα να τα μεγαλώσουν.


Η κοινωνική υπηρεσία εξετάζει αυτές τις περιπτώσεις και βλέπει ότι δεν γίνεται τα μωρά να ζήσουν με τη μητέρα και τον πατέρα τους, γιατί δεν υπάρχει σπίτι γι” αυτά και σωστό οικογενειακό περιβάλλον. Τότε η κοινωνική υπηρεσία καλεί τον εισαγγελέα, διερευνάται η υπόθεσή τους και πολλές φορές αποφασίζουν ότι τα παιδιά δεν μπορούν να δοθούν στους γονείς. Έτσι, παραμένουν εδώ μέχρι να βρεθεί χώρος σε κάποιο ίδρυμα, συνήθως στο Μητέρα. Από εδώ τα παιδιά φεύγουν όταν είναι πάνω από 5 μηνών – τώρα τελευταία μένουν και περισσότερο.

Κάποια μωρά πάνε στο μαιευτήριο Έλενα προσωρινά, εκεί υπάρχει ξεχωριστό τμήμα με ειδικό προσωπικό. Εδώ, στο Αλεξάνδρα, δεν έχουμε ξεχωριστό τμήμα, τα εγκαταλελειμμένα μένουν μαζί με τα άλλα νεογέννητα. Οι διαδικασίες καθυστερούν πάρα πολύ, γιατί πρέπει ο εισαγγελέας να διερευνήσει ξεχωριστά για κάθε παιδί, να αποφασιστεί τι θα γίνει από δω και πέρα και όλο αυτό κρατάει ένα εξάμηνο. Μπορεί και παραπάνω. Έχει μείνει σ” εμάς παιδί έναν ολόκληρο χρόνο. Αυτήν τη στιγμή έχουμε κάποιο που είναι εννιά μηνών, τον Οκτώβριο είχαμε ένα που ήταν έντεκα μηνών, κόντευε να χρονίσει.

Τα παιδιά αυτά έχουν πολύ μεγάλες ανάγκες. Στο Αλεξάνδρα δεν υπάρχουν υποδομές γι” αυτά τα μωρά, καθώς το νοσοκομείο είναι μαιευτήριο. Ένα νεογέννητο σε κανονικές συνθήκες μένει 3-4 μέρες και μετά φεύγει. Ένα παιδί που μένει εδώ έχει άλλες ανάγκες, χρειάζεται πάνες σε διαφορετικά μεγέθη, περισσότερη ποσότητα γάλακτος, ρούχα, φαγητό που πρέπει να έχει ποικιλία όσο μεγαλώνει. Είναι μεγάλα έξοδα που τα πληρώνει το νοσοκομείο, αλλά λόγω της κακής κατάστασης όλα είναι σε έλλειψη. Μας βοηθούν οι λεχώνες που βλέπουν τα παιδιά δίπλα στα δικά τους και όταν βγουν, επιστρέφουν και μας φέρνουν ρουχαλάκια.

Έτσι, αυτήν τη στιγμή έχουμε πολλά. Αλλά πάνες, γάλατα και φαγητό χρειάζονται συνέχεια. Όποιος έχει διάθεση να βοηθήσει, πρέπει να έρθει από εδώ και να μιλήσει με τον διευθυντή και την προϊσταμένη για να μάθει πώς. Υπάρχουν διαφορετικές ελλείψεις κάθε στιγμή. Τα μωρά δεν έχουν πού να κοιμηθούν γιατί οι κούνιες είναι συγκεκριμένων διαστάσεων, για νεογνά, έτσι, όταν μεγαλώσουν, γίνονται δύσκολα τα πράγματα. Έχουμε μόνο ένα παρκοκρέβατο, όπου βάζουμε τα πιο μεγάλα μωρά, και τα υπόλοιπα διατρέχουν τον κίνδυνο να πέσουν από την κούνια, γιατί θέλουν να γυρίσουν, να πιαστούν από κάπου να σηκωθούν. Δεν μπορείς να έχει ένα παιδί καθηλωμένο 24 ώρες το 24ωρο.

Ένα παιδάκι οκτώ μηνών είναι αεικίνητο και πρέπει να έχεις συνέχεια τα μάτια πάνω του. Αυτό επιβαρύνει σίγουρα το έργο μας. Φανταστείτε να έχεις 10-15 παιδιά που κινδυνεύουν να πέσουν από την κούνια και να υπάρχει μόνο μία μαία που τα προσέχει. Έχει χρειαστεί πολλές φορές να αγοράσουμε πράγματα από μόνες μας γι” αυτά τα μωρά. Μου έχει τύχει πάρα πολλές φορές να πω «δεν μπορώ άλλο». Η αγάπη, όμως, με κρατάει. Βλέπεις τα παιδικά μάτια τριγύρω και θέλεις να δώσεις όση αγάπη έχεις μέσα σου. Είναι κάτι που σε επιβαρύνει και σωματικά και ψυχολογικά. Εκτός από την κούραση, με ένα παιδί δένεσαι και όταν φεύγει, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Τα βλέπεις να μεγαλώνουν 24 ώρες το 24ωρο. Δεν βλέπεις μόνο τη σωματική αλλά και τη νοητική τους εξέλιξη, το πώς θα σου χαμογελάσουν, το πώς θέλουν να σηκωθούν να παίξουν, να δουν εικόνες. Χρειάζονται αγκαλιά, χέρια να τα αγγίζουν, δεν μπορεί να είναι καθηλωμένα σε μια κούνια συνέχεια. Ένα παιδί εννέα μηνών είναι αρκετά μεγάλο για να αντιληφθεί τα πάντα γύρω του, τα πρόσωπα, τους ανθρώπους. Και αισθάνονται ότι δεν έχουν μαμά. Γκρινιάζουν.

Μας βλέπουν που περνάμε από δίπλα κι ενώ εμείς ασχολούμαστε με τα άλλα νεογέννητα, αυτά κλαίνε γιατί θέλουν μία αγκαλιά. Αλλά όταν έχεις 35 παιδιά, ποιο να πρωτοπάρεις αγκαλιά; Και πόσο; Να το πάρεις 5 πέντε λεπτά και μετά τι; Το παιδί χρειάζεται να του διαθέσεις χρόνο και δεν τον έχουμε. Σε κάθε βάρδια είναι μία έως δύο μαίες το πολύ. Και δεν μπορούν να βρίσκονται τόσα παιδιά σε έναν τόσο μικρό χώρο. Στο δωμάτιο με τις κούνιες δεν χωράμε να περάσουμε. Ο χώρος είναι εντελώς ακατάλληλος. Υπάρχει θόρυβος, γιατροί και προσωπικό που μπαινοβγαίνουν, νεογέννητα που έρχονται και φεύγουν. Τα παιδιά αυτά δεν έχουν την ηρεμία να κοιμηθούν. Έχουν συνέχεια ένα φως από πάνω τους, δεν αναγνωρίζουν αν είναι μέρα ή νύχτα. Δεν έχουν βγει ποτέ έξω από τον θάλαμο.

Ασχολούμαστε πραγματικά και δίνουμε μεγάλο αγώνα, γιατί δεν μπορείς να αφήσεις ένα παιδί ξεχασμένο απλώς σε μια κούνια, είναι τραγικό. Από ό,τι μας λένε και στο Ίδρυμα Μητέρα, όταν πηγαίνουν εκεί τα δικά μας τα μωρά έχουν καλή νοητική εξέλιξη. Τα παιδάκια αυτά είναι χαρούμενα, δεν φαίνονται θλιμμένα, που σημαίνει ότι μάλλον κάνουμε καλή δουλειά εδώ. Παίζει μεγάλο ρόλο το να μιλήσουν και να γελάσουν, να πάρει κάποια έκφραση το πρόσωπό τους. Νιώθουμε ότι είμαστε οι μαμάδες τους όσο τα έχουμε εδώ και όταν φεύγουν, στενοχωριόμαστε, αλλά σκεφτόμαστε ότι πρέπει να υπάρξει ένα καλύτερο αύριο γι” αυτά τα παιδιά. Όταν φεύγουν από μας, τα πιο πολλά μένουν στο Μητέρα για πολύ καιρό, γιατί είναι και δύσκολες οι διαδικασίες υιοθεσίας.

Από το μαιευτήριό μας δεν μπορεί να πάρει κανένας μωρό, απαγορεύεται. Πρέπει αρχικά να δώσει τη συγκατάθεσή της η μητέρα και όλες αυτές οι διαδικασίες γίνονται στο ίδρυμα. Καμιά φορά μας παίρνουν γονείς που θέλουν να υιοθετήσουν παιδί και ζητάνε να πάρουν από εμάς, αλλά αυτό δεν γίνεται. Εδώ ουσιαστικά φιλοξενούμε τα μωρά μέχρι να πάνε στο ίδρυμα.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο ένα μόνο άτομο να φροντίσει τόσο πολλά παιδιά. Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα βοήθεια από το υπουργείο και από διάφορες άλλες υπηρεσίες, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Στο νοσοκομείο υπάρχει θάλαμος που θα μπορούσε να γίνει ειδικός χώρος για τα εγκαταλελειμμένα μωρά. Θα μπορούσαν να προσλάβουν και προσωπικό. Πέντε άτομα θα ήταν αρκετά, δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο. Τα παιδιά είναι κανονικοί άνθρωποι, δεν σημαίνει ότι επειδή είναι νεογέννητα θα τους δώσεις ένα γάλα και τέλος. Δεν γίνονται αυτά, έχουν πολλές ανάγκες. Δεν είναι επάγγελμα αυτό που κάνουμε, είναι λειτούργημα και δεν είναι ένα οκτάωρο που κάνεις πέντε δουλειές και φεύγεις. Μόνο η υπερένταση που ζεις αυτές τις ώρες, το κλάμα, η ορθοστασία, η τεράστια ευθύνη, κάνουν την κατάσταση πολύ δύσκολη.

Ιnfo

Όποιος έχει διάθεση να βοηθήσει, πρέπει να πάει στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα και να μιλήσει με τον διευθυντή και την προϊσταμένη για να μάθει πώς. Το τηλέφωνο της Νεογνολογικής Μονάδας του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα είναι 213 2162231.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

400.000 ύστατες μαχαιριές στην ελπίδα..

     Η όποια ελπίδα υπήρχε σ' αυτήν την χώρα πέθανε χθες τετρακόσιες χιλιάδες φορές από τετρακόσιες χιλιάδες μειωμένης αντίληψης συμπολίτες,
..που έτρεξαν να μαζέψουν 1.200.000 ευρώ για τις τσέπες αυτών που τους κατέστρεψαν.

Το ακόμα χειρότερο είναι
πως το 30% από αυτούς, δηλαδή περίπου 120.000 πολίτες με βαρειά εγκεφαλοπάθεια ψήφισαν ένα γελοίο υποκείμενο,
..το χειρότερο δείγμα της χειρότερου τύπου οικογενειοκρατίας στην ήπειρο.
Και ακόμα ένα περίπου 10%, δηλαδή 40.000 κακομοίρηδες, ψήφισαν Μπουμπούκο, αλλά αυτοί χαρακτηρίζονται από άνοια και μάλλον θα επιληφθεί γι αυτούς το Amber Alert.

Μετά από αυτά καταλαβαίνουμε όλοι πως για φέτος τουλάχιστον, αλλά και για πολλά χρόνια μάλλον μετά,
..η ευχή ''καλά Χριστούγεννα και ευτυχές το νέο έτος'', δεν έχει κανένα νόημα, καμία ουσία, δεν φέρνει την παραμικρή ακτίνα αισιοδοξίας,
..και είναι προτιμότερο να απαγορευτεί, γιατί εκμαυλίζει τον λαό προς τις φρούδες ελπίδες, και αποτελεί μέσον προβοκάτσιας και στυγνής προπαγάνδας.

Ας ευχηθούμε λοιπόν,
..''καλή οικογενειοκρατία'' για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,
..και ''καλή ευθανασία'' για τον λαό της άμοιρης χώρας!..


Υ.Γ Το σημερινό σχόλιο είναι πολύ σύντομο (αλλά εξόχως περιεκτικό!), λόγω πολλαπλών υποχρεώσεων του blog.

 Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Δικομματισμός τέλος στην Ισπανία - Πρώτος χωρίς αυτοδυναμία ο Ραχόι, τρίτη δύναμη το Podemos

Μαδρίτη, Ισπανία
Το τέλος του δικομματισμού στην Ισπανία επισφραγίζει η κάλπη των πλέον κρίσιμων και αμφίρροπων εκλογών μετά το τέλος της δικτατορίας του Φράνκο. Tο Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι έρχεται πρώτο αλλά χωρίς να κατακτά την αυτοδυναμία. Δεύτεροι οι Σοσιαλιστές με το χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία τους. Τρίτη δύναμη το Podemos, τέταρτοι οι φιλελεύθεροι Ciudadanos.

Με καταμετρημένο το 99,73% των ψήφων, το Λαϊκό Κόμμα (PP) συγκεντρώνει ποσοστό 28,71% που μεταφράζεται σε 123 έδρες (οι έδρες του Ραχόι στην απερχόμενη Βουλή ήταν 186). Ο Μαριάνο Ραχόι δεν εξασφαλίζει την αυτοδυναμία (απαιτούνται 176 έδρες), όπως προέβλεπαν όλες οι δημοσκοπήσεις.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) υπό τον 43χρονο Πέδρο Σάντσεθ έρχεται δεύτερο με 22,02%% και 90 έδρες -καταγράφοντας το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα στην ιστορία του. Το Podemos καταφέρει βαρύ πλήγμα στους Σοσιαλιστές που είχαν ήδη υποστεί συντριβή στις κάλπες του 2011.

Το κίνημα του Πάμπλο Ιγκλέσιας βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 20,66% (διαφορά περίπου 300.000 ψήφων από τους Σοσιαλιστές) και 69 έδρες, ενώ τέταρτοι έρχονται οι φιλελεύθεροι Ciudadanos του Άλμπερτ Ριβέρα με ποσοστό 13,93% και 40 έδρες, βάσει των επίσημων αποτελεσμάτων που μεταδίδει στην ηλεκτρονική της πύλη η εφημερίδα El Mundo.

H ανάγνωση του αποτελέσματος

Το αποτέλεσμα καθιστά αδύνατα τα σενάρια, που προεκλογικά διατυπώνονταν για εύκολες και προφανείς συμμαχίες μεταξύ συγγενών ιδεολογικά χώρων (ΡΡ+Ciudadanos, η PSOE+Podemos) σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του πρώτου.

Τα δύο παραδοσιακά κόμματα συγκεντρώνουν μαζί 204 έδρες, ενώ στις εκλογές του 2011 είχαν από κοινού 296 έδρες.

Μπλοκ αριστερών κομμάτων, ανάμεσά τους το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Podemos, η Ενωμένη Αριστερά και δύο τοπικοί σχηματισμοί συγκεντρώνουν περισσότερες από 180 έδρες, πάνω από το όριο των 176 που απαιτούνται για την εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας.

«Το δικομματικό σύστημα τελείωσε και μπαίνουμε σε μία νέα περίοδο στη χώρα μας» δήλωσε ο δεύτερος στην ιεραρχία του Podemos Ινίγο Ερεχόν σχολιάζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα.

Η λιτότητα ανέδειξε τους Podemos

Η έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης, που έρχεται έπειτα από μία τετραετία λιτότητας, σκανδάλων διαφθοράς που ζημίωσαν το Λαϊκό Κόμμα αλλά και της εκστρατείας απόσχισης της Καταλονίας, αποτελεί την απαρχή μίας μη δοκιμασμένης και πιθανώς ασταθούς περιόδου συναινετικής πολιτικής.

Οι αναλυτές άφηναν προεκλογικά ανοιχτά τα σενάρια τόσο μίας δεξιάς κυβέρνησης συνεργασίας, όσο και μίας αριστερής κυβέρνησης συνεργασίας που σε κάθε περίπτωση θα είναι κυβερνήσεις μειοψηφίας.

Ο Μαριάνο Ραχόι έχει δηλώσει ότι θα επιδιώξει διακομματική συνεργασία με ζητούμενο τη συγκρότηση σταθερής κυβέρνησης, ωστόσο σύσσωμα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα έχουν ταχθεί, προεκλογικά τουλάχιστον, κατά της συμμετοχής τους σε συνασπισμό με το Λαϊκό Κόμμα.

Το Σύνταγμα της Ισπανίας δεν ορίζει προθεσμία για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τη διεξαγωγή εκλογών. Οι αναλυτές προεξοφλούν ότι οι διαπραγματεύσεις για την εξασφάλιση επαρκούς κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για τον επόμενο πρωθυπουργό θα διαρκέσουν πολλές εβδομάδες -και σε περίπτωση που αποδειχθούν άκαρπες δεν αποκλείεται να προκηρυχθούν νέες εκλογές.

Έπεσαν έξω τα exit poll

Στο exit poll που μετέδωσε νωρίτερα η ισπανική τηλεόραση (Radio Televisión Española, RTVE), το Λαϊκό Κόμμα ήταν πρώτο χωρίς αυτοδυναμία, αλλά τη δεύτερη θέση -σε ποσοστό ψήφων- καταλάμβανε το κίνημα Podemos με 21,7%, και ακολουθούσαν οι Σοσιαλιστές με 20,5%.

Όμως σε ό,τι αφορά την κατανομή των εδρών, βάσει του ισπανικού εκλογικού συστήματος η δεύτερη θέση ανήκε ούτως ή άλλως στους Σοσιαλιστές (PSOE). Το exit poll της RTVE έδινε στο κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ μεταξύ 81 και 85 εδρών, και το Podemos περνούσε τρίτο με 76-80 έδρες.

Το PSOE ερχόταν δεύτερο ως προς τον αριθμό των εδρών στο Κοινοβούλιο, ευνοημένο από έναν πολύπλοκο εκλογικό νόμο που δίνει μεγαλύτερο ειδικό βάρος σε αγροτικές περιοχές και μικρές περιφέρειες όπου έχει ισχυρότερη εκπροσώπηση.

Οι φιλελεύθεροι Ciudadanos εμφανίζονταν τέταρτοι με ποσοστό 15,2% και 47-50 έδρες, σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο exit poll.

Για την κατάκτηση της απόλυτης πλειοψηφίας απαιτούνται 176 σε σύνολο 350 εδρών στο ισπανικό Κοινοβούλιο.

Επιμέλεια: Ευαγγελία Μπίφηhttp://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ένα τραγούδι για το σύμφωνο συμβίωσης .....

Με το σύμφωνο συμβίωσης που προωθεί η Νέα Τάξη Πραγμάτων θυμηθήκαμε ένα παλιότερο τραγούδι του Γιάννη Μηλιώκα ''Δι' ευχών'' για καλημέρα και καλή βδομάδαhttp://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....