Διυλιστήριο: 01/19/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Φιάξανε θάλαμο αυνανισμού στην Times Square



Διαθέτει όλα τα απαραίτητα βοηθήματα και είναι δωρεάν

Εταιρεία που κατασκευάζει σeξουαλικά βοηθήματα αποφάσισε να κάνει μία απίστευτη καινοτομία, δημιουργώντας έναν θάλαμο αυνανισμού (!) ακριβώς στο κέντρο του Μανχάταν.

Συγκεκριμένα ένας δρόμος που έχει «δει» πολύ σeξ στο πέρασμα των δεκαετιών, η Τάιμς Σκουέρ θα είναι αυτός που θα φιλοξενήσει τον εν λόγω θάλαμο.

Το εν λόγω κοινωνικό πείραμα ονομάζεται «GuyFi», κατά παράφραση του «WiFi» . περιλαμβάνει καρέκλα, λάπτοπ και βέβαια, κουρτίνα ώστε να μην υπάρχουν αδιάκριτα βλέμματα.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Άνταμ Λιούις υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο θα είναι το καλύτερο αγχωλυτικό για τους εργαζόμενους που είναι γεμάτοι με στρες: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το να δουλεύεις 8ωρο είναι εξαιρετικά αγχωτικό και για το μυαλό και για το σώμα, ειδικά σε μια πόλη που δεν σταματά ποτέ όπως είναι το Μανχάταν. Είναι πολύ σημαντικό για τους άντρες να φροντίζουν τον εαυτό τους ώστε να παραμένουν υγιείς. Όλοι έχουμε ακούσει ξανά και ξανά πόσο ευεργετικό είναι ένα διάλειμμα από τη δουλειά. Στην Hot Octopuss συνεχώς ψάχνουμε νέους τρόπους να βελτιώσουμε την καθημερινή ζωή και νομίζω πως με τον θάλαμο GuyFi το πετύχαμε. Ελπίζουμε οι άντρες στην πόλη να ευχαριστηθούν τον χώρο που φτιάξαμε και να τον αξιοποιήσουν όπως θέλουν. Είναι εντελώς δωρεάν… το μόνο που θέλουμε είναι να μας ευχαριστήσουν όταν πάρουν προαγωγή».

Η εταιρεία αυτή δεν είναι η πρώτ φρά που έρχεται στο προσκήνιο, καθώς πριν από λίγα χρόνια είχε δημιουργήσει έναν δονητή απευθυνόμενο σε άντρες, τον «Guybrator».

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας πάντως, δεν θα μπορούσαν να βρουν καταλληλότερο μέρος για να φτιάξουν τον συγκεκριμένο θάλαμο. Η Τάιμς Σκουέρ στο παρελθόν ήταν ο «παράδεισος» του σeξ στη Νέα Υόρκη. Ήταν γεμάτη με σeξ σοπ και σeξ σόου, αλλά και πολλούς κινηματογράφους που έπαιζαν ταινίες πορνό, καθώς και ιερόδουλες.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Βενιζέλος υπέρ της συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία


Υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης «ευρύτατης συνεργασίας των δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων χωρίς αποκλεισμούς» ετάχθη ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε παρέμβαση που πραγματοποίησε χθες μέσω άρθρου του. Ο κ. Βενιζέλος ενέταξε, εμμέσως πλην σαφώς, σε αυτές τις δυνάμεις όλα τα κόμματα που έχουν προσχωρήσει τα τελευταία χρόνια στην «πολιτική ευθύνη» που χάραξε τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ. Αφήνει να εννοηθεί ότι σε αυτό το μέτωπο ανήκουν τόσο η Ν.Δ. όσο και τα κόμματα του Κέντρου (ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ, αλλά και η Ενωση Κεντρώων), ενώ επισημαίνει ότι το κυβερνητικό κόμμα «αρνείται να παραδεχθεί τη ριζική μεταστροφή του και, με τον τρόπο αυτό, συνεχίζει να προκαλεί εθνική βλάβη, δέσμιος των αντιφάσεών του και των αντιφάσεων της αντιμνημονιακής φιλοσυριζαϊκής Δεξιάς».

Λαμβάνοντας σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις της κ. Φώφης Γεννηματά περί «αβύσσου» ανάμεσα στη Ν.Δ. και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι αυτός ο προσδιορισμός (δηλαδή η «άβυσσος») μπορεί να περιγράψει το χάσμα με τη Χρυσή Αυγή, «τις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις και τους τραγελαφικούς οπαδούς του Grexit. Αβυσσος πρέπει να μας χωρίζει από τον λαϊκισμό, τη συνωμοσιολογία, τους ψεκασμένους, τα Νεφελείμ».

Μια τέτοια κυβέρνηση, που θα εφαρμόζει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης με μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα που έχει, όπως είπε, ήδη επεξεργαστεί το «προοδευτικό Κέντρο», θα μπορέσει να συγκροτηθεί μόνο αν ξεπεραστούν «κομματικοί εγωισμοί και αλαζονικές τακτικές αυτοδυναμίας» και συστρατευθούν «όλες οι πολιτικές, κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις» που πιστεύουν σε αυτό. Ο κ. Βενιζέλος αξιολογεί θετικά την κίνηση της κ. Γεννηματά να αναλάβει πρωτοβουλία για ιδρυτικό συνέδριο και ανάδειξη επικεφαλής του νέου κόμματος, ενώ ως ελάχιστη δυνατή πρωτοβουλία ζητεί την «κοινή πορεία με το Ποτάμι, αρχίζοντας από την παρουσία στη Βουλή, μαζί με την ενεργοποίηση όσο γίνεται περισσότερων προσώπων και κινήσεων του ευρύτατου αυτού αλλά και αξιακά προσδιορισμένου χώρου». Ο κ. Βενιζέλος δεν αποκλείει από αυτή τη συστράτευση ούτε την Ενωση Κεντρώων και ζητεί από τους ιθύνοντες του κόμματος «να τοποθετηθούν» στην εξελισσόμενη συζήτηση.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Έντυπη
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέο κοινωνικό τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ δίνει δωρεάν νερό σε πολίτες


Νέο κοινωνικό τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ δίνει δωρεάν νερό σε πολίτες

Στην καθιέρωση νέου κοινωνικού τιμολογίου προχωρά η ΕΥΔΑΠ από 1ης Φεβρουαρίου. Οι παροχές αφορούν τους δικαιούχους του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, που πλέον εντάσσονται όλοι στο κοινωνικό τιμολόγιο της EΥΔΑΠ και καλύπτουν τις κύριες κατοικίες τους είτε αυτές είναι ιδιόκτητες είτε μισθωμένες.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δωρεάν παροχή συνολικά 6 κυβικών μέτρων νερού το τρίμηνο σε κάθε νοικοκυριό με δύο μέλη. Για κάθε επιπλέον μέλος θα παρέχονται δωρεάν επιπλέον 3 κ.μ. νερού. Με αυτόν τον τρόπο οι τετραμελείς οικογένειες θα λαμβάνουν συνολικά 12 κυβικά μέτρα νερό το τρίμηνο και θα κερδίζουν πάνω από 4,5 ευρώ σε κάθε λογαριασμό. Οι οικογένειες με πέντε και άνω μέλη θα κερδίζουν περισσότερα από 15 κυβικά μέτρα νερού στο τρίμηνο. Έτσι θα καλυφθούν όλες οι βασικές καταναλώσεις, δηλαδή το κόστος της πρώτης κλίμακας του τιμολογίου της EΥΔΑΠ.

Η ποσότητα που θα δοθεί δωρεάν υπολογίζεται περίπου στα 1,72 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, σχεδόν όσα καταναλώνουν οι Αθηναίοι σε μιάμιση ημέρα. Η εφαρμογή του έκτακτου ειδικού τιμολογίου αφορά λογαριασμούς που θα εκδοθούν από 1/2/2016 και θα περιλαμβάνει καταναλώσεις που θα γίνουν από την ημερομηνία αυτή και έπειτα. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων μέσω ΚΕΠ για όσους επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Υπολογίζεται, πως μέσω του νέου κοινωνικού τιμολογίου, η ΕΥΔΑΠ θα δώσει δωρεάν νερό για ένα χρόνο σε περισσότερους από 111.000 πολίτες, δηλαδή σε 58.000 νοικοκυριά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γιάννης Μπενίσης δήλωσε: «Πρόκειται για ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό βοήθημα για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Η ποσότητα νερού που θα δίνεται δωρεάν είναι υπερδιπλάσια των ποσοτήτων που χρειάζονται καθημερινά για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης σύμφωνα με τους Δεθνείς Οργανισμούς».

Παράλληλα, με την παροχή δωρεάν νερού, ξεκινά και η διαδικασία απαλλαγής από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα όλων όσων προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους μέχρι το τέλος Μαΐου. Η διαδικασία θα ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου και θα λήξει στις 31 Μαΐου του 2016.

Η δυνατότητα διακανονισμού με δόσεις αφορά όλους όσους έχουν οφειλές άνω των 60 ευρώ. Η ελάχιστη δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 20 ευρώ. Ο αριθμός των δόσεων θα καθοριστεί κατά περίπτωση.

Για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου της EΥΔΑΠ και όσους οφειλέτες εξοφλήσουν εφάπαξ την οφειλή τους, προβλέπεται απαλλαγή από προσαυξήσεις, εφόσον αυτές ρυθμιστούν κατά ανώτατο μέχρι 36 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Διακοπές νερού θα υπάρξουν στην περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση καταβολής τριών δόσεων, μετά τη ρύθμιση, ενώ σε περίπτωση τετράμηνης καθυστέρησης θα επιβάλλονται και οι προβλεπόμενες προσαυξήσεις, τόκοι και πρόστιμα, που αρχικώς είχαν αφαιρεθεί.

Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Euronews: Πρώτη φορά διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα


Αναλυτικό ρεπορτάζ με τίτλο "Προχωρά η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμώνστην Ελλάδα", φιλοξενεί σήμερα το ευρωπαϊκό ενημερωτικό δίκτυο Euronews.

"Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. που δεν έχει ποτέ υλοποιήσει επίσημη διαδικασία (σ.σ. σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών), αλλά διατηρεί ένα καθεστώς προσωρινών αδειών", τονίζει η συντάκτρια του Euronews, Έφη Κουτσοκώστα και προσθέτει: "Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια διαδικασία υλοποιείται στην Ελλάδα, από την έναρξη εκπομπής της ιδιωτικής τηλεόρασης".

"Δεν εμπλεκόμαστε", λέει η Κομισιόν

Το Euronews τονίζει ότι, σε επικοινωνία του με Ευρωπαίο αξιωματούχο, έλαβε την απάντηση ότι "σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε να σχολιάσουμε τίποτα που αφορά μεμονωμένες πολιτικές" και συμπλήρωσε ότι "εργαζόμαστε σε αυτό το θέμα βάσει των όρων που προβλέπει το μνημόνιο". Το δίκτυο σημειώνει, δε, ότι αυτό που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο το οποίο υπεγράφη το περασμένο καλοκαίρι, είναι η ανακοίνωση ενός διεθνούς διαγωνισμού για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών και δικαιωμάτων χρήσης των συχνοτήτων. Αναφέρεται, μάλιστα, σε δήλωση κυβερνητικής πηγής, που διαμήνυσε στο Euronews ότι "είναι κομμάτι της συμφωνίας και σημαντική μεταρρύθμιση που συμβάλλει στη διαφάνεια. Απαράδεκτο και σκοτεινό ήταν το καθεστώς μέχρι τώρα" (σ.σ.: η αδειοδότηση των ελεύθερης λήψης επίγειων ψηφιακών σταθμών μέσω ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού που θα υλοποιήσει το ΕΣΡ, περιλαμβάνεται συγκεκριμένα στα "βασικά παραδοτέα" της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο της συμφωνίας για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ESM -παράγραφος 2.1.e- που κυρώθηκε με το ν. 4339/2015).

Τέλος, το Euronews σημειώνει, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι το καθεστώς αδειοδότησης εγκρίθηκε από τη Βουλή τον περασμένο Οκτώβριο και, μάλιστα, οι προϋποθέσεις για τη διαδικασία αδειοδότησης υπερψηφίστηκαν όχι μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία αλλά και από τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΩΡΩΝ!



255 Έλληνες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έλαβαν την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας στα πλαίσια της δράσης eTwinning, γεγονός που φέρνει τη χώρα μας στην πρώτη θέση μεταξύ σαράντα χωρών ενώ παράλληλα αποδεικνύεται η επιτυχία του προγράμματος, η υψηλή κατάρτιση σε θέματα εφαρμογής των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία καθώς και η δημιουργικότητα των Ελλήνων εκπαιδευτικών και μαθητών. Φέτος, η Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης απένειμε την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας συνολικά σε 1634 εκπαιδευτικούς.

Η απόκτηση Ευρωπαϊκής Ετικέτας Ποιότητας δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στο διαγωνισμό των Ευρωπαϊκών Βραβείων eTwinning και ανοίγει το δρόμο για ακόμη πιο σημαντικές διακρίσεις. Το Φεβρουάριο του 2016, θα ανακοινωθούν από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης οι νικητές των Ευρωπαϊκών Βραβείων που θα προκύψουν από τους κατόχους των Ευρωπαϊκών Ετικετών Ποιότητας.

Από το 2006 έως σήμερα έχουν βραβευθεί 29 φορές ελληνικά σχολεία στις διάφορες κατηγορίες των Ευρωπαϊκών Βραβείων eTwinning, ενώ 2 από τα βραβευμένα ελληνικά σχολεία συμμετείχαν σε έργα που χαρακτηρίστηκαν ως τα καλύτερα σε όλη την Ευρώπη και βραβεύθηκαν με το “OveralleTwinningPrize”.

Overall eTwinning Prize 2013

the Rainbow Village project- Δημοτικό Σχολείο Γριζάνου, Τρικάλων

Overall eTwinning Prize 2014

LYPS - Let Your Passion Shine-32ο ΔημοτικόΣχολείοΠάτρας

Η δράση eΤwinning (https://www.etwinning.net/ ) προωθεί τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη, μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς. Το eTwinning επιβραβεύει τις προσπάθειες και τις εργασίες των εκπαιδευτικών μέσω ενός συστήματος απονομής Ετικετών Ποιότητας. Η απονομή Ετικέτα Ποιότητας στους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία προσφέρει μία ενίσχυση στην προσπάθειά τους και αποτελεί αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των eTwinning δραστηριοτήτων τους.

Οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν έργα eTwinning, έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν τα έργα τους για αξιολόγηση και να λάβουν την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας, γεγονός που αποδεικνύει την ποιότητα του έργου τους σε εθνικό επίπεδο. Τα έργα αξιολογούνται από τις Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης, σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια:

(1) Παιδαγωγική Καινοτομία

(2) Ενσωμάτωση στη Διδακτέα ύλη

(3) Επικοινωνία και ανταλλαγή μεταξύ σχολείων συνεργατών

(4) Συνεργασία μεταξύ των σχολείων-συνεργατών

(5) Χρήση της τεχνολογίας

(6) Αποτελέσματα, αντίκτυπος και τεκμηρίωση

Η Κεντρική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης απονέμει, στη συνέχεια, στα καλύτερα και ποιοτικότερα έργα σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας που αποτελεί μία ακόμη πιο σημαντική διάκριση.

Δήλωση του Υπουργού Παιδείας

Με αφορμή τα παραπάνω ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Φίλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ιδιότητα του ευρωπαίου πολίτη προϋποθέτει σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, ανεκτικότητα, ισότητα, δημοκρατία , ελευθερία έκφρασης και εξάλειψη των διακρίσεων σε όλες τις μορφές.

Τα ευρωπαϊκά ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης και της αλληλεγγύης απειλούνται από τον εθνικισμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Η προάσπιση των παραπάνω ιδανικών μπορεί να επιτευχθεί μέσω της παιδείας, όπου ρόλος της εκπαίδευσης στην προαγωγή των θεμελιωδών αξιών του ευρωπαϊκού πολιτισμού είναι σημαντικός.

Το eTwinning ενισχύει την συνεργατικότητα και την επικοινωνία. Η συμμετοχή των μαθητών στα εθνικά και κυρίως στα ευρωπαϊκά προγράμματα δημιουργεί ενεργητικούς και συνεργάσιμους πολίτες, βοηθά στην κατανόηση των πολιτισμικών διαφορών και την κατάργηση των στερεοτύπων, διαμορφώνει ευρωπαίους πολίτες που σέβονται και στηρίζουν το ευρωπαϊκό ιδεώδες.

Συγχαίρω όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στα έργα και εύχομαι την διεύρυνση του δικτύου eTwinning, στις δράσεις του οποίου η πολιτική ηγεσία θα σταθεί αρωγός.»

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και πολλές ακόμη διακρίσεις στους Έλληνες εκπαιδευτικούς και μαθητές!


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αντικειμενικές αξίες: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν με τις νέες τιμές ζώνης

Εντός των επομένων ημερών με υπουργική απόφαση θα τεθούν σε ισχύ οι νέες αντικειμενικές αξίες με αναδρομική ισχύ από τις 22 Μαΐου 2015.


Το καθεστώς όμως θα είναι προσωρινό, με ισχύ έως το τέλος του χρόνου μιας και ο κυβερνητικός σχεδιασμός ορίζει ότι από το 2017 θα εφαρμοσθεί νέο σύστημα που θα συνδέεται με τις εμπορικές τιμές.

Προς το παρόν, διαφορετικού ύψους, ανάλογα με το κλιμάκιο ζώνης, θα είναι οι μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες, οι οποίες αναπροσαρμόζονται μετά από εννέα χρόνια και ενώ το οικονομικό τοπίο είναι εντελώς διαφορετικό από το 2007, οπότε και έγινε η τελευταία αναπροσαρμογή.

Με βάση τα νέα δεδομένα, η χώρα χωρίζεται σε 32 κλιμάκια και από αυτά διαμορφώνεται η μείωση.

Οι τιμές στην Περιφέρεια και στις λεγόμενες «λαϊκές» περιοχές παραμένουν αμετάβλητες, παρά το γεγονός ότι οι εμπορικές αξίες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Στις ίδιες τιμές θα παραμείνουν οι αντικειμενικές και στις ακριβές περιοχές. Ωστόσο, η διαφορά είναι πως στις πιο ακριβές περιοχές, οι εμπορικές αξίες έχουν «κατρακυλήσει» μέσα στα χρόνια της κρίσης και του μνημονίου.

Συγκεκριμένα: Όπου η τιμή ζώνης είναι μέχρι 600 ευρώ, δεν υπάρχουν αλλαγές. Σε αυτό το κλιμάκιο εμπίπτουν οι μη αστικές περιοχές της Περιφέρειας και οι λεγόμενες λαϊκές περιοχές της Αττικής.
Από τα 601 ευρώ έως και τα 1000 ευρώ οι τιμές θα μειωθούν από 5% έως και 8%
Από τα 1001 έως και τα 1650 οι τιμές μειώνονται μεταξύ 10 και 20%
Από τα 1651 έως και τα 3.000 η μείωση θα κυμανθεί από 15% έως 20%
Από τα 3.001 έως 4.050 ευρώ η μείωση θα είναι από 5% έως 17%

Οι νέες τιμές ζώνης πρόκειται να επηρεάσουν πάρα πολλούς φόρους και επιδόματα που συνδέονται με τις αντικειμενικές ή με τον τεκμαρτό προσδιορισμό εισοδήματος.
Τα επιδόματα αυτά είναι:
-Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης
-Επιδότηση ενοικίου
-Κάρτα σίτισης
-Δωρεάν ρεύμα
-Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
-Οικογενειακό επίδομα
-Φοιτητικό επίδομα
-Απαλλαγή 50% από ΕΝΦΙΑ

Οι φόροι που αυξάνονται λόγω αντικειμενικών αξιών είναι ο ΕΝΦΙΑ για κάθε ακίνητο και συμπληρωματικός φόρος, το τεκμήριο κατοικίας ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή και κατ' επέκταση το τεκμαρτό εισόδημα, τα τέλη Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ μέσω λογαριασμών ΔΕΗ), οι φόροι μεταβίβασης, κληρονομιάς, δωρεάς, γονικών παροχών ακινήτων, το τέλος εγγραφής ακινήτων στο Κτηματολόγιο, πολεοδομικά πρόστιμα διατήρησης ή ρύθμισης αυθαιρέτων, εισφορές σε γη και χρήμα για ένταξη στο σχέδιο πόλης και το τεκμαρτό εισόδημα ιδιοχρησιμοποιούμενης κατοικίας.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε κέντρο ανάπτυξης λογισμικού στην Ελλάδα επενδύει η Oracle



Η Oracle ενισχύει σημαντικά τον περιφερειακό ρόλο της θυγατρικής της στην Ελλάδα, προσθέτοντας ένα κέντρο ανάπτυξης λογισμικού για τεχνολογίες cloud.

Το κέντρο παρέχει νέες ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε μηχανικούς λογισμικού της χώρας, οι δεξιότητες των οποίων αξιοποιούνται, για να εξασφαλισθεί ότι το Oracle Cloud θα διατηρήσει τον πρωτοπόρο και καινοτόμο χαρακτήρα του.

Αυτό ανακοινώθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της ο οποίας ο Αλφόνσο ντι Ιάνι, αντιπρόεδρος και επικεφαλής για την περιοχή της Κεντροανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής (ECEMEA) της Oracle, δήλωσε ότι το κέντρο ενισχύει την αγορά εργασίας του τεχνολογικού κλάδου στην Ελλάδα.

«Έχουμε αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά προσλήψεων τους τελευταίους εννέα μήνες, καθώς έχουμε ήδη τους πρώτους 13 νέους μηχανικούς λογισμικού που εργάζονται για το κέντρο. Ο αριθμός αυτός θα συνεχίσει να αυξάνεται, όσο το κέντρο μεγαλώνει και ενισχύεται" ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"H λειτουργία του νέου κέντρου ανάπτυξης στην Αθήνα φέρνει καλά νέα τόσο για τους πελάτες και τους εργαζόμενους της Oracle όσο και για την Ελλάδα. Το κέντρο παίζει έναν κρίσιμο ρόλο στη δημιουργία του πληρέστερου, σήμερα, διαθέσιμου Cloud χαρτοφυλακίου» υπογράμμισε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Oracle.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Μονοκρούσος, Country Leader της Oracle Ελλάς, πρόσθεσε ότι η Oracle Ελλάς έχει εξελιχθεί εδώ και αρκετά χρόνια σε μια σημαντική θυγατρική της Oracle, καθώς καλύπτει με μεγάλο αριθμό εργαζομένων της όχι μόνο την ελληνική αγορά, αλλά και τις αγορές και τους πελάτες της περιοχής της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ). "Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι' αυτή τη σημαντική επένδυση στην ανάπτυξη Cloud λογισμικού στην Ελλάδα και τη λειτουργία του σημαντικού και στην αιχμή της cloud τεχνογνωσίας κέντρου στην περιοχή, που θα ενισχύσει την ανάπτυξη τόσο των πελατών και εργαζομένων της Oracle όσο και της χώρας μας" συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο κ. Μονοκρούσος σημείωσε, επίσης ότι, λόγω της ήδη επιτυχημένης πορείας του cloud development hub, η Oracle αναζητά 10 επιπλέον μηχανικούς cloud για το άμεσο μέλλον, ενώ, όπως ειπώθηκε, πέραν του ζωτικού τους ρόλου στο κέντρο της Αθήνας, οι μηχανικοί έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να συνεργαστούν στενά με συναδέλφους τους στα άλλα διεθνή cloud κέντρα της Oracle στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία και την Ολλανδία.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - "Βόμβα" από τον Φωτήλα: Το Ποτάμι να συμπλεύσει με τη ΝΔ του Μητσοτάκη

Την άποψη ότι το Ποτάμι θα πρέπει να συμπλεύσει και να ενισχύσει την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξέφρασε ο βουλευτής του “Ποταμιού”Ιάσονας Φωτήλας, στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”, επισημαίνοντας ότι πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποκτήσει μία νέα δυναμική.

“Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι σήμερα η πολιτική δύναμη με τα περισσότερα και πιο έντονα μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά αυτή με το πιο καθαρό ευρωπαϊκό προφίλ και πιο σαφή προσανατολισμό προς την αποτελεσματικότητα είναι η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη. Αυτό σημαίνει και θα το προτείνω είναι αντί να δολιχοδρομούμε χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση να συμπλεύσουμε, να ενισχύσουμε την προσπάθεια του Μητσοτάκη”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτήλας.

Σημείωσε ότι θα πρόκειται για μία “τίμια”, “ειλικρινή” και “δημιουργική” συνεργασία, που δεν θα συνεπάγεται απορρόφηση, αλλά συνεργασία “σε βάση συγκεκριμένων πολιτικών συγκλίσεων” και χωρίς "κόκκινες γραμμές" γιατί, όπως είπε, είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν.

Παράλληλα, ο βουλευτής του “Ποταμιού”, επισήμανε ότι δεν έχει εκφράσει ακόμη τη συγκεκριμένη πολιτική του θέση στον επικεφαλής του κόμματος Σταύρο Θεοδωράκη.

Δείτε το βίντεο από το Mega

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Είμαστε FEROGιανοί!..

    Το blog πιστεύει (εντελώς σοβαρά) πως δεν υπάρχει πιά κανένας λόγος ύπαρξης αυτού του κράτους.
Δεν υφίσταται καν ως κράτος-χώρα, μιά οντότητα που είναι σεβαστή πρώτα απ' αυτούς που την απαρτίζουν, και μετά κι απ' όλους τους άλλους.

Εδώ τί έχουμε;
Ως κεφαλή, και Πρόεδρο της Δημοκρατίας (λεμε τώρα!) έναν δειλό ραγιά, ένα αμφιβόλου αξίας και ευφυίας ανθρωπάκι,
..που αφού ψήφισε ''ναι, σε όλα'' για όλα τα μνημόνια, διορίστηκε από τον ιδεολογικό του εχθρό (ξαναλέμε τώρα!) στην θέση που βρίσκεται,
..ώστε να βρίσκεται σε θέση
να γυρνά ανά τας χώρας και τας ηπείρους, να δίνει συνεντεύξεις εκθειάζοντας τους καταστροφείς της χώρας του (;), και να εκστομίζει απίστευτες μ@λακίες του τύπου: ''Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει εκτός Ε.Ε.''!

Μετά, δεύτερο ''τη τάξη'' αλλά πρώτον στην απατεωνιά στο ψέμα και τον δωσιλογισμό, έχουμε έναν πρωθυπουργό που όλο ''διαπραγματεύεται'',
..ασκώντας κωλυσιεργία, δίνοντας χρόνο στα ΜΜΕ να κάνουν την κατάλληλη πλύση εγκεφάλου στον όχλο, που σαν έτοιμος από καιρό χάβει αμάσητη την προπαγάνδα των συστημικών-καθεστωτικών ραδιοτηλεοπτικών καναλιών.

Και τέλος, τον ''περί ού'' ο λόγος λάο, ο οποίος ψοφάει για ψέμα και για κοροϊδία. Δώσε του παπατζηλίκι και νταβατζηλίκι και πάρε του την ψυχή.
Μπούκωσέ τον αισχρά ψέματα, βάλ' του Αδώνηδες να τσιρίζουν μέσα στ' αυτιά του μέρα-νύχτα, λασπολόγησε όσους νοιάζονται πραγματικά γι αυτόν, γ@μα του τη ζωή, δείρε τον, μαστίγωσέ τον, ταπείνωσέ τον,
..κι αυτός θα αισθανθεί άρχοντας, και θα σε σηκώσει κορώνα στο κεφάλι του, αφέντη και τύραννο, εσένα και το σόϊ σου για γενιές και γενιές.

Είναι αυτό κράτος; Είναι χώρα;
Χίλιες φορές αναγνωρισμένο προτεκτοράτο τεχνοκρατών αποικιοκρατών,
..παρά ξεφτιλίκι των μετρίων και των ντόπιων φελλών κάθε είδους.
Χίλιες φορές να τα δώσουμε στον φον-σακάτη γιατί έτσι γουστάρουμε,
..παρά να μας πιάνει κορόϊδα ο κάθε Κούλης, ο κάθε Πάκης, κι ο κάθε ''αριστερούλης'' συμπλεγματικός και στερημένος.

Ζήτω το γερμανικό προτεκτοράτο Νοτίου Ευρώπης!
Ζήτω η FEROG ( Former Ellenic Republic Of Greece )!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπουργείο Εργασίας: Επαναφορά των δώρων και επιδόματος αδείας στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς



Την επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας για τους εκπαιδευτικούς της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και κατ΄ επέκταση για όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, ζητεί ο Ειδικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.

Με έγγραφό του, ο κ. Ι. Σούκος, ανατρέπει την απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας, Γιώργου Μπαμπινιώτη, ο οποίος μία ημέρα πριν λήξει η θητεία του είχε υπογράψει τη γνωμοδότηση 214/2012 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έπαψαν να λαμβάνουν δώρα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος.

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

Όπως είχαμε ανακοινώσει προ ολίγων ημερών, υπήρξε καταγγελία προς το υπουργείο Εργασίας για την κατάργηση των δώρων εορτών και επιδομάτων αδείας των διοικητικών υπαλλήλων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας που επεβλήθη από τον κ. Μπαμπινιώτη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κατάργηση που επέβαλε στους εκπαιδευτικούς και αποφάσισε να την επιβάλλει μονομερώς και παρανόμως και στους διοικητικούς υπαλλήλους.

Μετά την καταγγελία όμως το Υπουργείο Εργασίας με μια απόφαση-σταθμό αποκατέστησε τη νομιμότητα, επιβάλλοντας την αναδρομική (από το 2012) καταβολή των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας στους εργαζόμενους της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Έπειτα από την απόφαση αυτή, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (ΣΚΦΕ και ΣΔΝΦΕ) προχώρησαν σε έγγραφο αίτημα προς τον Πρόεδρο της Φ.Ε. κ. Μπαμπινιώτη που κοινοποιήθηκε και στον Ειδικό Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας ζητώντας την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού προς αυτούς, επικαλούμενοι τη συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4, παρ. 1) που επιβάλλει την ισότητα αμοιβής για όμοια εργασία, ή εργασία ίσης αξίας.

Αποδεχόμενος την επίκληση του Συντάγματος, αλλά και το γεγονός ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί συνάπτουν ατομικές συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας με το έγγραφό του θεωρεί πως πρέπει να καταβληθεί και πάλι ο 13ος και 14ος μισθός στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Όπως γίνεται κατανοητό, η επαναφορά των Δώρων και του επιδόματος αδείας θα ισχύσει αναλογικά και στους υπόλοιπους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, ακριβώς με το ίδιο νομικό σκεπτικό. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ράπισμα σε όσους επεχείρησαν να εξαθλιώσουν το 2012 τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς για ίδιον όφελος.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απίστευτο: «Μνημόνιο» στους τζιχαντιστές



Σε περικοπές φαίνεται ότι προχωρά το ISIS, μειώνοντας τον μισθό των μαχητών του κατά 50%. Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα Jerusalem Post, η οποία αναφέρεται σε ένα έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το οποίο η ηγεσία της αιμοσταγούς οργάνωσης αποφάσισε να κόψει τους μισθούς όλων των μαχητών, λόγω «εξαιρετικών συνθηκών», που ωστόσο δεν αναφέρονται λεπτομερώς.

Οι αεροπορικές επιδρομές του Δεκεμβρίου από την συμμαχία με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ράκα της Συρίας έχει δημιουργήσει προβλήματα στους φανατικούς ισλαμιστές. Τον ίδιο μήνα, βρισκόταν σε εξέλιξη και η εκστρατεία του ιρακινού στρατού για την απελευθέρωση της πόλης Ραμαντί.

Η οικονομική κατάσταση του Ισλαμικού Κράτους είναι χειρότερη σήμερα, έναν μήνα περίπου μετά την δημοσιοποίηση του εγγράφου. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες είχε δει το φως της δημοσιότητας βίντεο από αμερικανική επιδρομή, στην οποία στόχος ήταν ένα κτίριο στο οποίο ήταν αποθηκευμένα εκατομμύρια δολάρια των τζιχαντιστών.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μάχη χαρακωμάτων μεταξύ κυβέρνησης - δανειστών



του Τάσου Δασόπουλου

Σε μάχη χαρακωμάτων, με άγνωστη διάρκεια, βρίσκονται δανειστές και υπουργείο Οικονομικών, η ηγεσία του οποίου περιμένει με τεντωμένα νεύρα την έναρξη της αξιολόγησης, ελπίζοντας ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο.

Από την πλευρά της ΕΕ, αξιωματούχος δήλωνε χθες ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στην Ελλάδα όταν θα έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, σημειώνοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία άφιξης στην Αθήνα.

Η ίδια πηγή αρκέστηκε να προσθέσει ότι από σήμερα ξεκινούν την προετοιμασία τα τεχνικά κλιμάκια της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Ακολούθησε η έκρηξη του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος κάλεσε χθες με αυστηρό τόνο το ΔΝΤ να πάρει θέση για τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες το Ταμείο απέρριπτε το σχέδιο για το ασφαλιστικό. Το Ταμείο έδωσε μια διπλωματική απάντηση: «συνεχίζουμε την αξιολόγηση της ελληνικής πρότασης» αρνούμενο να σχολιάσει τα περί διαρροών.

Το κλίμα που επικρατεί εντός της κυβέρνησης συνοψίζεται σε μια φράση του υπουργού οικονομικών σχετικά με την πρόοδο της διαπραγμάτευσης. «Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι αν δεν τελειώσει έγκαιρα η πρώτη αξιολόγηση και η συζήτηση για το χρέος τότε θα έχουμε πρόβλημα για το πρόγραμμα, δεν θα έρθουν επενδύσεις, δεν θα έρθει η ανάπτυξη, δεν θα μπορούμε να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους», τόνισε.

Με τις δύο πλευρές να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, από το υπουργείο Οικονομικών και τα συναρμόδια υπουργεία τονίζεται ότι η αποστολή των συμπληρωματικών στοιχείων συνεχίζεται από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στο μεταξύ τα τεχνικά κλιμάκια πιάνουν δουλειά από σήμερα, αρχίζοντας να συλλέγουν στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2015 και τις εκτιμήσεις για τα μεγέθη του προϋπολογισμού του 2016.

Ειδικό κλιμάκιο θα έχει την αποστολή να συγκεντρώσει τα στοιχεία από τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, ένα ακόμη για το υπουργείο Εσωτερικών, ένα στο υπουργείο Ανάπτυξης, ένα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και ένα για την Τράπεζα της Ελλάδας και τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες.

Ειδική ομάδα θα αναλάβει τις μακροοικονομικές προβλέψεις τόσο του υπουργείου Οικονομικών, όσο και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Η ομάδα του ΔΝΤ θα αριθμεί συνολικά 11 άτομα και θα συμμετέχουν σε όλους τους επιμέρους ελέγχους που θα γίνουν όλες αυτές τις ημέρες μέχρι να δοθεί το πράσινο φως για την επιστροφή της ηγεσίας των ομάδων των δανειστών.

Εκτός από τις διεργασίες εντός Ελλάδας, κρίσιμες θεωρούνται και οι συναντήσεις που εντός της εβδομάδας με την κ Λαγκάρντ στο διεθνές οικονομικό φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, όπου αναμένεται να τεθούν τα όρια διαπραγμάτευσης και των δύο πλευρών.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Ο Στουρνάρας θα έπρεπε να είναι φυλακή»



Του Άρη Χατζηστεφάνου

Ο επίτιμος πρόεδρος του λεγόμενου «σκιώδους συμβουλίου» της ΕΚΤ αποκαλύπτει το παρασκήνιο της δράσης των κεντρικών τραπεζών.

Ανεξάρτητοι θεσμοί ή ανεξέλεγκτα όργανα ενός συστήματος που είναι πλέον σε θέση να ανατρέπει κυβερνήσεις;

Τον Νοέμβριο του 2002, δύο από τις ναυαρχίδες του οικονομικού Τύπου, η γερμανική Handelsblatt και η αμερικανική Wall Street Journal, είχαν μια φαεινή ιδέα:

Θα δημιουργήσουμε, είπαν, ένα «σκιώδες συμβούλιο», αποτελούμενο από ορισμένους από τους σημαντικότερους οικονομολόγους πανεπιστημίων, αλλά και του ιδιωτικού τομέα, το οποίο θα συνεδριάζει κάθε μήνα πριν από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ και θα προτείνει εάν το βασικό επιτόκιο πρέπει να αυξηθεί, να μειωθεί ή να παραμείνει σταθερό.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει θεσμικά χαρακτηριστικά, η ύπαρξη του σκιώδους συμβουλίου ως συμβουλευτικού οργάνου προβλεπόταν στη Συνθήκη του Μάαστριχτ και σύντομα μετατράπηκε σε άτυπο «θεσμό», οι αποφάσεις του οποίου εισακούονται στο στρατηγείο της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη.

Ουσιαστικά, στόχος του σκιώδους συμβουλίου, όπως έγραφε παλαιότερα η Wall Street Journal, ήταν «να γεφυρώνει με τις απόψεις του το χάσμα ανάμεσα στην πολιτική της βρετανικής κεντρικής τράπεζας και της γερμανικής Μπούντεσμπανκ».

Πρόεδρος και συντονιστής του συμβουλίου ορίστηκε από την πρώτη ημέρα ο δημοσιογράφος της Handelsblatt, Νόρμπερτ Χέρινγκ, ο οποίος έκτοτε συμμετέχει σε κάθε συνεδρίαση, χωρίς να διαθέτει όμως δικαίωμα ψήφου.

Οταν τον συνάντησα πριν από μερικές ημέρες στις Βρυξέλλες, για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ «This is not a coup», είχα προετοιμαστεί να αντιμετωπίσω έναν ακόμη ένθερμο θιασώτη των ευρωπαϊκών θεσμών.

Στο τηλέφωνο με είχε προειδοποιήσει βέβαια ότι οι απόψεις του δεν εκφράζουν τις αποφάσεις του σκιώδους συμβουλίου. Τίποτα όμως δεν με είχε προετοιμάσει για τις «βόμβες» που θα επιχειρούσε να τοποθετήσει στα θεμέλια του ευρωσυστήματος.

«Είναι σκανδαλώδες», μου είπε ξεκινώντας τη συνέντευξη, «ότι ένας κεντρικός τραπεζίτης όπως ο Στουρνάρας μπορεί να δηλώνει δημοσίως ότι μπλόκαρε τις προσπάθειες της κυβέρνησής του για τη δημιουργία ενός παράλληλου νομίσματος και να μην καταλήγει στη φυλακή».

«Αυτή τη φορά», συμπλήρωσε, «δεν έχουμε ένα σιωπηρό πραξικόπημα», όπως στην περίπτωση της Κύπρου, της Ιταλίας ή της Ιρλανδίας, «αλλά ένα αληθινό πραξικόπημα το οποίο παραβιάζει τις αρμοδιότητες της κεντρικής τράπεζας και εμπλέκεται ανοιχτά στην πολιτική ζωή μιας χώρας».

Για τον Χέρινγκ, η ΕΚΤ έχει μετατραπεί πλέον σε έναν πανίσχυρο παίκτη ο οποίος συνομιλεί απευθείας με τις μεγαλύτερες τράπεζες του πλανήτη και δεν μπορεί να ελεγχθεί ούτε καν από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.

«Η λεγόμενη ανεξαρτησία της ΕΚΤ και των εθνικών τραπεζών», μου εξηγεί, «είναι εικονική. Το γεγονός ότι οι εκλεγμένες κυβερνήσεις δεν μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της σημαίνει ότι αυξάνεται η επιρροή άλλων παικτών και αναφέρομαι φυσικά στα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η ΕΚΤ βρίσκεται πάντα στο πλευρό των μεγάλων τραπεζών».

Σύμφωνα με τον Χέρινγκ, η ΕΚΤ είναι πλέον σε θέση να αποφασίζει εάν θα διατηρήσει μια κυβέρνηση στην εξουσία ή θα την αφήσει να καταρρεύσει όταν θα δεχτεί πιέσεις από τις αγορές – και αυτό ακριβώς συνέβη με την κυβέρνηση του Μπερλουσκόνι στην Ιταλία.

«Οι εθνικές κεντρικές τράπεζες», συνεχίζει ο ίδιος, «αποτελούν τμήμα του συστήματος της ΕΚΤ και έχουν τρομακτική ικανότητα να εκβιάζουν κυβερνήσεις».

Μέσω της ανταλλαγής μεγάλων πακέτων ομολόγων προκαλούν μεγάλες αυξομοιώσεις επιτοκίων, αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις να τους δώσουν όποια ανταλλάγματα επιθυμούν. Παράλληλα όμως «δίνουν συνεχώς πληροφορίες στην ΕΚΤ, με τις οποίες μπορεί να εκβιάζει τις κυβερνήσεις».

Ο λόγος του Χέρινγκ φαίνεται να επιβεβαιώνει όσους αντιμετώπιζαν τον κεντρικό τραπεζίτη σαν «πέμπτη φάλαγγα» της ΕΚΤ. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν υπήρχαν πράγματι άνθρωποι που πίστεψαν ότι μια κυβέρνηση θα ήταν σε θέση να ασκήσει ανεξάρτητη πολιτική δίπλα σε μια «ανεξάρτητη» κεντρική τράπεζα.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε μόλις 62 ανθρώπους τα μισά χρήματα του πλανήτη


Οι 62 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη σήμερα έχουν τόσο πλούτο όσο ο μισός πληθυσμός της Γης -περίπου 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι - καθώς οι υπερπλούσιοι έχουν γίνει πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, σύμφωνα με μια διεθνή ΜΚΟ χθες.

Ο πλούτος των 62 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο έχει αυξηθεί κατά 44% από το 2010, ενώ ο πλούτος των φτωχότερων 3,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων μειώθηκε κατά 41%, αποκαλύπτει η Oxfam σε μια έκθεση που δημοσιοποίησε λίγες μέρες πριν την ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Σχεδόν οι μισοί υπερ-πλούσιοι είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, 17 από την Ευρώπη, και οι υπόλοιποι από χώρες που περιλαμβάνουν την Κίνα, τη Βραζιλία, το Μεξικό, την Ιαπωνία και τη Σαουδική Αραβία.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε εκατοντάδες εκατομμυρίων ανθρώπων να πεινάνε όταν οι πόροι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να τους βοηθήσουν απορροφώνται από αυτούς στην κορυφή», είπε η διευθύντρια της Oxfam International, Γουίνι Μπιάνιμα.

Περίπου 7,6 τρισεκατομμύρια δολάρια από προσωπικό πλούτο βρίσκονται σε εξωχώριους φορολογικούς παραδείσους, και αν πληρωνόταν φόρος στο εισόδημα που παράγει αυτός ο πλούτος, ένα ποσό της τάξης των 190 δις δολαρίων θα ήταν διαθέσιμα σε κυβερνήσεις σε ετήσια βάση, σύμφωνα με υπολογισμούς του Γκέιμπριελ Ζάκμαν, λέκτορα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ.

Αναφερόμενη στην εργασία του καθηγητή, η Oxfam είπε ότι 30% όλου του χρηματικού πλούτου της Αφρικής βρίσκεται σε εξωχώριους λογαριασμούς, φέρνοντας απώλειες της τάξης των 14 δις δολαρίων το χρόνο σε χαμένες φοροεισπράξεις. Τα χρήματα αυτά θα αρκούσαν για την υγεία και περίθαλψη 4 εκατομμυρίων παιδιών το χρόνο, και για την πρόσληψη αρκετών δασκάλων να εγγυηθούν ότι κάθε παιδί της Αφρικής μπορεί να πάει σχολείο, είπε στην έκθεσή της η οργάνωση.

«Οι πολυεθνικές εταιρείες και οι πλούσιοι ελίτ παίζουν με διαφορετικούς όρους παιχνιδιού από όλους τους άλλους, αρνούμενοι να πληρώσουν τους φόρους που χρειάζεται η κοινωνία για να λειτουργήσει. Το γεγονός ότι 188 από τις 201 κορυφαίες επιχειρήσεις έχουν παρουσία σε τουλάχιστον έναν φορολογικό παράδεισο δείχνει ότι έχει έρθει η ώρα για πράξη», είπε η Μπιάνιμα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε μεγάλη φτώχεια έχει πέσει κατά 650 εκατομμύρια από το 1981, παρότι ο πληθυσμός του κόσμου παγκόσμια αυξήθηκε κατά 2 εκατομμύρια στο ίδιο διάστημα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονοµικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Το μεγαλύτερο ποσοστό της αλλαγής οφείλεται στην άνοδο της Κίνας, όπου μισό δισεκατομμύριο ανθρώπων βγήκαν από την ακραία φτώχεια.

Οι περισσότεροι φτωχοί δεν ζουν πια στις φτωχότερες χώρες, αλλά σε χώρες με μέσο εισόδημα όπως η Ινδια, αναφέρει η έκθεση του οργανισμού.

Οι ανισότητες οφείλονται εν μέρει στις διαφορές εισοδήματος, ιδιαίτερα μεταξύ μεγαλουπόλεων και αγροτικών περιοχών, αλλά επίσης και σε διαφορές στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης, στην παιδεία και σε θέσεις απασχόλησης. Σύμφωνα με τον οικονομολόγο Όουεν Μπάρντερ, που αναφέρεται στην έκθεση, «Οι αριθμοί φαίνεται να δείχνουν ότι οι μεγαλύτερες αιτίες της φτώχειας είναι (...) η πολιτική, οικονομική και κοινωνική περιθωριοποίηση συγκεκριμένων ομάδων σε χώρες που κατα τα άλλα τα πάνε μια χαρά".

Παρότι οι φόροι και οι διαβιβάσεις βοηθούν να μειωθεί η εισοδηματική ανισότητα στις ανεπτυγμένες χώρες, τα συστήματα αυτά είναι λιγότερο εύρωστα σε πολλές αναπτυσσόµενες χώρες, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, με εξαίρεση τη Βραζιλία, η οποία προσφέρει επιδόματα σε περισσότερες από 13,3 εκατομμύρια φτωχές οικογένειες αρκεί να εγγράψουν τα παιδιά τους σε σχολεία και να συμμετάσχουν σε προγράμματα υγείας. «Αυτό έχει βοηθήσει να μειωθούν τα ποσοστά και της παιδικής φτώχειας και της ανισότητας», τόνισε η έκθεση.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Μοναξιά Του Δρομέα Μεγάλων Αποστάσεων

«Run, rabbit, run, dig that hole, forget the sun»
Breathe, Pink Floyd

«Life is just what happens to you, while your busy making other plans»
Beautiful Boy, John Lennon

~

Δεν ζούμε, τρέχουμε.

Όλο τρέχουμε, κάτι να προλάβουμε, κάτι να κάνουμε, κάποιον να δούμε, κάτι να πληρώσουμε, κάτι να ακούσουμε, κάτι να μάθουμε, κάτι να διαβάσουμε, κάτι.

Απ’ τη στιγμή που ανοίγουμε τα μάτια μας μέχρι να τα κλείσουμε, τρέχουμε.

Ακόμα και τις στιγμές που ξεκουραζόμαστε, ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο μας, ακόμα και τότε κάτι πρέπει να κάνουμε.

~
«Τι κάνεις;»
«Τίποτα»
(αυτή είναι η πιο ανησυχητική απάντηση)

«Τι κάνεις;»
«Τρέχω»
(αυτή είναι η πιο συνηθισμένη απάντηση)

~

Αν μείνεις για μια ώρα χωρίς να κάνεις τίποτα, απλώς κοιτώντας τον τοίχο ή το δέντρο απέναντι, αισθάνεσαι ενοχές.

Αν σε δουν να μένεις έτσι για μια ώρα, χωρίς να κάνεις τίποτα, απλώς κοιτώντας τον τοίχο ή το δέντρο απέναντι, θα σου προτείνουν αντικαταθλιπτικά.

Γιατί πέρα από τις δουλειές που πρέπει να κάνεις, πέρα από τα καθήκοντα σου, θα μπορούσες να αξιοποιήσεις αυτή την ώρα, διαβάζοντας, ακούγοντας μουσική, κάνοντας γυμναστική -αντί να χάνεις το χρόνο σου.

Λες και η ώρα του ρεμβασμού είναι χαμένη ζωή.
Λες και η υπόλοιπη ζωή, όπου όλο τρέχουμε κάτι να προλάβουμε, είναι κερδισμένη ζωή.

Ακόμα και τα παιδιά μας τα γαλουχούμε με το ιδανικό της άοκνης προσπάθειας.

Ερεθίσματα, ακόμα περισσότερα ερεθίσματα, καταιγισμός ερεθισμάτων από την κούνια, μην τυχόν και δεν ακούσει Μότσαρτ, μην τυχόν και δεν μιλήσει ως τα δύο, και περισσότερα ερεθίσματα μετά, και παιχνίδια εκπαιδευτικά και διάβασμα και μουσική προπαιδεία και εξωσχολικές δραστηριότητες και εποικοδομητικό παιχνίδι (λες και το παιχνίδι μπορεί να είναι κάτι άλλο) και dvd και τάμπλετ και κολυμβητήριο και δύο ξένες γλώσσες από νωρίς (γιατί τότε μαθαίνουν πιο εύκολα), τα παιδιά μας τρέχουν πίσω μας κι αυτά.

Τρέχουμε εμείς, τρέχουν και τα παιδιά μας.

~

Πρέπει πάντα να κάνεις κάτι, να μην «χάνεις τον καιρό σου», να μη σπαταλάς τον καιρό σου.

Όμως αυτή η άδεια ώρα είναι ανάγκη του ανθρώπου.

Όταν αφήνουμε τον νου μας να αδειάσει, τότε πλησιάζουμε περισσότερο τον πυρήνα μας.

Γιατί όλα όσα μάθαμε κι όλα όσα μαθαίνουμε, όλα όσα κάνουμε και όλα όσα τρέχουμε να προλάβουμε (all that you give, all that you deal, all that you buy -beg, borrow or steal), είναι ενδύματα του νου και όταν τον νου τον βαρυφορτώνεις τότε αυτός, αναπόφευκτα κάποια στιγμή, καταρρέει.


Οι ψυχικές ασθένειες είναι η πανδημία του σύγχρονου πολιτισμού. Κατάθλιψη, ψυχαναγκασμοί, φοβίες και κυρίωςάγχος.

~

Γιατί τρέχουμε. Τρέχουμε να προλάβουμε τη ζωή και δεν καταλαβαίνουμε ότι η ζωή έχει μείνει πίσω.




Αυτό που κυνηγάμε είναι η fata-morgana των προσδοκιών που πρέπει να έχουμε.

Γιατί πρέπει να είμαστε επιτυχημένοι, πρέπει να έχουμε περισσότερα λεφτά, πρέπει να είμαστε καλλιεργημένοι-έξυπνοι-όμορφοι-γυμνασμένοι-αδύνατοι-χαρούμενοι-ευτυχισμένοι, πρέπει να έχουμε τα πιο έξυπνα παιδιά, και πρέπει να ξεπεράσουμε τους άλλους, να έχουμε περισσότερα λεφτά από τους άλλους, να είμαστε πιο καλλιεργημένοι-έξυπνοι-όμορφοι-γυμνασμένοι-αδύνατοι-χαρούμενοι-ευτυχισμένοι από τους άλλους…

Πρέπει να κάνουμε, πρέπει να είμαστε, πρέπει να έχουμε κάτι παραπάνω και κάτι παραπάνω και όλο τρέχουμε για να το έχουμε και όλο πασχίζουμε για να πετύχουμε αυτό το κάτι παραπάνω, αυτό το μεγάλο, και τελικά έρχεται μια στιγμή όπου καταλαβαίνεις ότι έχασες εκείνο το μικρό και «λίγο παρακάτω» που είχες.

Δεν απόλαυσες το σώμα σου και την νεότητα σου, γιατί πάντα ήθελες να είσαι πιο αδύνατος/η, πιο όμορφος/η, πιο sexy, πιο Μπραντ Πητ/Αντζελίνα Τζολί.

Όταν όμως είσαι ογδόντα χρονών και κοιτάς τις φωτογραφίες της νεότητας καταλαβαίνεις ότι ήσουν πιο όμορφος/η απ’ όσο πίστευες τότε.

~

Δεν απόλαυσες τον σύντροφο σου, γιατί διαρκώς γκρίνιαζε και δεν έβγαζε αρκετά λεφτά, και δεν ήταν αρκετά ρομαντικός-όμορφος-ερωτικός και γιατί δεν πρόλαβες να ασχοληθείς μαζί του, είχατε το Τρέξιμο.

Αλλά στα ογδόντα, όταν πια δεν θα τον έχεις δίπλα σου, νοσταλγείς τη γκρίνια του και τα ελαττώματα του και εκείνον τον χαζό τρόπο που σου έλεγε: «Ε, ναι, σ’ αγαπώ. Πάλι τα ίδια θα λέμε;»

~

Δεν απόλαυσες τα παιδιά σου, γιατί έπρεπε να τα στείλεις στον παιδικό σταθμό ώστε να μπορείς να τρέχεις για να τους προσφέρεις τα πάντα και έπρεπε να τα προετοιμάσεις για το νηπιαγωγείο, να τα στείλεις διαβασμένα στο δημοτικό, να τα στείλεις να μάθουν αγγλικά-γαλλικά-μουσική-θέατρο-μπαλέτο-υπολογιστές, και έπρεπε να διαβάζουν όλη μέρα για να περάσουν στο πανεπιστήμιο και μετά έφυγαν από το σπίτι πριν να το καταλάβεις.

Και στα ογδόντα σου, κοιτάς τις φωτογραφίες των παιδιών σου και καταλαβαίνεις ότι δεν πρόλαβες να τα αγκαλιάσεις όσο ήθελες, δεν πρόλαβες να παίξεις μαζί τους, γιατί έπρεπε να τρέχεις και έπρεπε να τρέχουν κι εκείνα.

Κοιτάς πίσω και καταλαβαίνεις ότι δεν πρόλαβες τίποτα.

Ούτε τους φίλους σου να δεις ούτε τους γονείς σου να καταλάβεις ούτε έρωτες να ζήσεις ούτε να χορέψεις ούτε να κάνεις αυτά που θεωρούσες σημαντικά όταν ήσουν παιδί.

Κι αυτό σου φαίνεται παράξενο. Όλο έτρεχες κι όμως δεν πρόλαβες.

Γιατί έτρεχες τότε; Για να πληρώσεις όλους τους λογαριασμούς; Μα ακόμα χρωστάς και νέοι λογαριασμοί έρχονται κάθε μέρα.

Και καταλαβαίνεις ότι έτρεχες για να επιβιώσεις.
~
Λυπάμαι που στο λέω, αλλά τώρα, στα ογδόντα, δεν έχεις χρόνο για τύψεις.

Έχεις λίγο χρόνο να ζήσεις ακόμα, μην τον χαραμίσεις σε τύψεις γι’ αυτά που δεν έζησες. Άλλωστε ο χρόνος πάντα έτσι είναι, λίγος, όσων χρονών και να είσαι.

Πάρε μια βαθιά ανάσα και άδειασε τον νου σου.

Μην τρέχεις πια. Στάσου!
~
Κι αν δεν είσαι ογδόντα, αν έχεις μικρά παιδιά, πιάστα απ’ το χέρι, αγκάλιασέ ‘τα, παίξε μαζί τους. Τόσο γρήγορα, πριν να το καταλάβεις, δεν θα θέλουν να τα κρατάς απ’ το χέρι, δεν θα είναι παιδιά.

Κι εσύ δεν θα είσαι νέος, ζωντανός για πολύ ακόμα. Ένα ανοιγόκλεισμα των ματιών διαρκεί η ζωή, όσο και να τρέχεις.

Στάσου! Πάρε μια ανάσα.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....