Διυλιστήριο: 04/16/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Neue Osnabrücker Zeitung: Άπραγη η ΕΕ στο δράμα των προσφύγων


Κυρίαρχη στο γερμανικό Tύπο είναι η νέα ανθρωπιστική τραγωδία με πρόσφυγες στη Μεσόγειο, στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης. Περίπου 400 άνθρωποι αγνοούνται και εικάζεται ότι είναι νεκροί. «Κανείς δεν έμεινε έκπληκτος. Το ότι θα συνέβαινε και πάλι μία τραγωδία στη Μεσόγειο με εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες ήταν βέβαιο», παρατηρεί η Süddeutsche Zeitung και σχολιάζει:

«Είναι επονείδιστο το γεγονός ότι η ΕΕ δεν αντέδρασε, το αργότερο μετά την τραγωδία που συνέβη το Φεβρουάριο. Η ιταλική ακτοφυλακή σώζει αδιάκοπα ανθρώπους από τα σαπιοκάραβα μέσα στα οποία τους αφήνουν έκθετους στη θάλασσα οι διακινητές. Ακόμη και οι συνοριακοί φύλακες της Frontex εμπλέκονται συχνά σε επιχειρήσεις διάσωσης. Αλλά αυτό δεν αρκεί για τους εκατοντάδες πρόσφυγες που αναμένονται τώρα σύμφωνα με τους ειδικούς. Το αν θα επιτραπεί στους διασωθέντες να μείνουν στην Ευρώπη θα αποφασιστεί στο πλαίσιο των διαδικασιών χορήγησης ασύλου. Το αν θα τους αφήσουμε να πνιγούν θα κριθεί από την απανθρωπιά».

«Τι πρέπει να συμβεί ακόμη προκειμένου να ξεκινήσει η Ευρώπη, μπροστά στο δράμα των προσφύγων, μία ευρεία κοινή επιχείρηση βοήθειας;», διερωτάται η Neue Osnabrücker Zeitung. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, «δεν διακρίνεται μια συντονισμένη στρατηγική επίλυσης των προβλημάτων. Το πρόγραμμα διάσωσης στη θάλασσα Mare Nostrum εξέπνευσε χωρίς να υπάρξει ισότιμη αντικατάστασή του. Σε αυτό το ζήτημα ανοίγεται ένα μεγάλο πεδίο δραστηριοποίησης για την ΕΕ, η οποία τιμήθηκε με το Νομπέλ Ειρήνης, αλλά πολύ συχνά, μένοντας άπραγη, αποφεύγει να ασχοληθεί με την ανέχεια, την εξαθλίωση και τον πόλεμο μπροστά στα σύνορά της».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διελκυνστίδα και...παρελκυνστίδα!..

     Ούτε στις 24 του μήνα θα συμφωνήσουμε, ούτε στις 20, ούτε στις 18,
..ούτε τον περασμένο μήνα συμφωνήσαμε, ούτε ποτέ δεν συμφωνήσαμε,
..και ούτε πρόκειται!

Πρώτον γιατί δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε με τοκογλύφους-απατεώνες-εκβιαστές, στο αίτημα για οιονεί καθυπόταξη της χώρας και εξανδραποδισμό του λαού,
..και δεύτερο και σπουδαιότερο, γιατί εσείς ω παλιάνθρωποι ''εταίροι'' και τα εγχώρια καλόπαιδά σας (το ''α'' με ''ω'') δεν θέλετε καμία διαπραγμάτευση,
..δεν θέλετε καν μία διελκυνστίδα απόψεων στην οποία θα νικούσε έστω ο δυνατότερος ή ο πιό πεισματωμένος,
..εσείς ασκείτε παρελκυνστίδα!
Η λέξη βέβαια δεν υπάρχει, είναι εφεύρεση του blog (και απόδειξη του μεγαλείου της ελληνικής γλώσσας, της πλαστικότητας και της περιγραφικότητάς της!), για να περιγράψει αυτό που ακριβώς κάνετε:
ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΕΙΤΕ! Το τραβάτε για να ξεχειλώσει!

Επί τούτου, σκόπιμα και συγκροτημένα: ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ!
Για να είναι συνεχώς απασχολημένη στο μείζον πρόβλημα της παλιανθρωπιάς σας, και να μην έχει ανάσες για την πραγματική ανασυγκρότηση της πολιτείας και της κοινωνίας.
ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΩΣ, ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ, ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Επαναλαμβάνουμε:
Όχι Εταίροι. Ούτε καν ''εταίροι'': Παλιάνθρωποι!
Και με παλιανθρώπους εταιρεία δεν κάνεις! Ούτε συμφωνία. Ούτε χωριό!

Δεν μας θέλετε (ή μάλλον μας θέλετε μόνον ως θύματα και είλωτες), και
..δεν σας θέλουμε! Τελεία και παύλα.
Μας τελειώσατε, πώς το λένε!
Είστε πολύ απατεώνες ακόμη και για τα μεσογειακά μας γούστα!

Ας αποφασίσει η κυβέρνηση να κάνει ένα δημοψήφισμα,
..είτε με ανοικτές είτε με κλειστές τις τράπεζες (όπως απειλείτε),
..είτε με τα ΑΤΜ να βγάζουν χρήματα, είτε βατράχια (πώς είναι το μαλλί;),
..και θα το διαπιστώσετε με τον πιό επώδυνο για σας, και πιό οριστικό τρόπο!

Άντε μας στον διάολο λοιπόν,
..και μη ξεχάσετε το ευρώ σας!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δείτε τους χάρτες με της θηριωδίες των Ναζί (1170 χωριά) που κατέθεσε ο Θεοδωρόπουλος στην Επιτροπή των Γερμανικών Αποζημιώσεων

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, ο δικηγόρος Σαράντος Θεοδωρόπουλος κατέθεσε έναν παραστατικό χάρτη του 1946, ο οποίος απεικονίζει και τα 1170 χωριά της Ελλάδας που υπέστησαν καταστροφές από τους ναζί κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. «Είναι μια αψευδής απόδειξη της καταστροφής», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρόπουλος.
Εμείς σας παραθέτουμε το video από την επιτροπή καθώς επίσης και τους επίσημους χάρτες από της θηριωδίες των ναζί σε όλα τα επίπεδα



ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Από βομβαρδισμούς, φωτιές ή λεηλασία.

ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ

Οι Γερμανοί εφάρμοσαν ένα προμελετημένο σχέδιο προκειμένου να κάμψουν το ηθικό του ελληνικού πληθυσμού (κάτι που βέβαια δεν κατάφεραν): την θεωρία των αντιποίνων, με βάση την οποία για κάθε απώλεια δικών τους σε μια μάχη ή σε ενέδρα των ανταρτών πυρπολούσαν τα πλησιέστερα χωριά. 1170 ήταν τα χωριά που έκαψαν σε όλη την επικράτεια, όπως φαίνονται στον παρακάτω χάρτη, με τις κόκκινες κουκκίδες.



ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Εξαιτίας του πληθωρισμού και των ενεργειών των δυνάμεων κατοχής ο ελληνικός λαός, κυρίως στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις, καταδικάστηκε σε εντονότατο υποσιτισμό και σε θάνατο από πείνα.
Στον παρακάτω πίνακα βλέπουμε τον μεγάλο λιμό του '41-'42, στην Αθήνα.
(Κάθε σύμβολο παριστάνει το 10% των οικογενειών.)


ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ

Ο αριθμός των θανάτων ανέβηκε τρομακτικά τον 2ο χρόνο της Κατοχής.
Με κόκκινο συμβολίζονται οι θάνατοι από φυματίωση, με κίτρινο από καρδιακά νοσήματα, με πράσινο και μαύρο από άλλες αιτίες. Όπως βλέπουμε, η φυματίωση έκανε θραύση τον δύσκολο χειμώνα του '41-'42.



ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ


Πριν τον Πόλεμο, επί συνόλου πληθυσμού 7.335.000 ανθρώπων δεν υπήρχαν άστεγοι. Στην απελευθέρωση επί συνόλου πληθυσμού 6.700.000 ανθρώπων οι άστεγοι έφταναν περίπου τους 1.200.000!


ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Είτε από σαμποτάζ των ανταρτών είτε από τις καταστροφές που προξένησαν οι Γερμανοί εγκαταλείποντας την Ελλάδα, το αποτέλεσμα είναι πως το οδικό δίκτυο της Ελλάδας στο τέλος του Πολέμου ήταν τελείως κατεστραμμένο.


ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Όταν ελευθερώθηκε η Ελλάδα, οι Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι απλά δεν υπήρχαν! Το μεν σιδηροδρομικό δίκτυο ήταν σχεδόν όλο κατεστραμμένο, τα δε βαγόνια τα είχαν αρπάξει οι Βούλγαροι και οι Γερμανοί και τα είχαν μεταφέρει στις πατρίδες τους για να ενισχύσουν τα δικά τους σιδηροδρομικά δίκτυα...


ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ

Ο εμπορικός στόλος ακολούθησε την μοίρα του σιδηροδρόμου... Από 583 πλοία που είχαμε το 1939, φορτηγά και επιβατηγά, χάθηκαν τα 434, δηλαδή περίπου το 75%. Η χωρητικότητα του εμπορικού στόλου από περίπου 1.930.000 τόνους που ήταν προπολεμικά έπεσε στους περίπου 530.000 τόνους! Μειώθηκε δηλαδή κατά 73%.
(Κάθε σύμβολο παρακάτω παριστάνει 10 πλοία.)


ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Αεροδρόμια, εγκαταστάσεις και εργοστάσια καταστράφηκαν εντελώς εξαιτίας του πολέμου και της Κατοχής. Τα αεροπλάνα και τα μηχανήματα διαλύθηκαν ή μεταφέρθηκαν στις χώρες του Άξονα. Το 1945 η Πολιτική Αεροπορία ήταν σαν να μην υπήρξε ποτέ...


ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ

Επειδή η καταστροφή των συγκοινωνιακών δικτύων φαίνεται πως δεν ήταν αρκετή για τους Ναζί, γι' αυτό αποφάσισαν να συνεχίσουν το έργο τους και στις τηλεπικοινωνίες.
Έτσι, κατέστρεψαν όλες τις υπεραστικές γραμμές, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των μηχανημάτων και των εγκαταστάσεων το άρπαξαν για την πατρίδα τους.

Οι πληροφορίες, τα στοιχεία και τα σχεδιαγράμματα, εκτός αν υπάρχει διαφορετική παραπομπή (link), είναι από την επίσημη Έκθεση του 1946 του Υπουργείου Δημοσίων Έργων.

Για όποιον θέλει, η συνολική Έκθεση κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. (Την είδαμε εδώ και εδώ!)

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΤΑΑ - Θα χορηγούμε δάνεια στην Ελλάδα εντός των προσεχών μηνών

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) θεωρεί ότι ορισμένες ελληνικές εταιρείες αποτελούν "καλά στοιχήματα" και ευελπιστεί ότι θα αρχίσει να χορηγεί δάνεια στην Ελλάδα εντός των προσεχών μηνών, δήλωσε ο πρόεδρος του θεσμού.

Η ΕΤΑΑ είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι θα θέσει σε εφαρμογή ένα πενταετές πρόγραμμα δανείων και επενδύσεων στην Ελλάδα, κάτι που η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί ότι μπορεί να τονώσει την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη και να αναζωογονήσει την ελληνική οικονομία, που αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του δημοσίου χρέους, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Σούμα Τσακραμπάρτι, ο πρόεδρος της ΕΤΑΑ, ανέφερε ότι ο θεσμός θα μπορούσε να αρχίσει να χορηγεί δάνεια σε τομείς που δεν επιδέχονται αμφισβητήσεων, όπως η χρηματοδότηση του εμπορίου ή οι υπηρεσίες των δήμων, εντός μηνών. Άλλα προγράμματα θα ακολουθήσουν όταν το πολιτικό τοπίο είναι πιο ξεκάθαρο, συνέχισε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

"Νομίζω ότι θα υπάρξει ένας αριθμός εταιρειών, ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες θα χρειαστούν ενέσεις ρευστότητας... και είναι δυνητικά αρκετά καλά στοιχήματα", ανέφερε ο Τσακραμπάρτι σε ομιλία του στο Carnegie Endowment for International Peace στην Ουάσινγκτον. Η ενεργειακή απόδοση και τα διασυνοριακά έργα, όπως τα σχέδια για τη σύνδεση της Ελλάδας με τη νοτιοανατολική Ευρώπη, προσφέρουν επίσης προοπτικές, σημείωσε ο ίδιος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....