Διυλιστήριο: 05/07/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Τροπολογία για τζαμί από Λαφαζάνη – Διαφωνούν οι ΑΝΕΛ


Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χαρακτηρίζουν τουλάχιστον άκαιρη την εισαγωγή μιας τέτοιας τροπολογίας σε άσχετο νομοσχέδιοΟ υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης κατέθεσαν τροπολογία για την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα.

Οπως αναφέρει η τροπολογία, «επανακαθορίζονται τα στοιχεία του διαγράμματος, που αφορά σε τμήμα ιδίας συνολικής επιφανείας του ιδίου δημοσίου ακινήτου στην περιοχή του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων, όπου επιτρέπεται, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας (άρθρο 3, ν.3512/2006, όπως ισχύει), η εγκατάσταση και κατασκευή του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών».

Και Οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι υποστηρίζουν πως δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν τη συγκεκριμένη τροπολογία.
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ :''ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΥΦΕΣΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ''


Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη χθες στην εκπομπή του Kontra Channel επί του πιεστηρόυ  ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κοινοβουλευτική ομάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί μέτρα λιτότητας θα ψηφίσει μέτρα, μέτρα υφεσιακά, μέτρα τα οποία θα οδηγήσουν σε περαιτέρω φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού. Δείτε το σχετικό απόσπασμα


Σήμερα, την παραίτησή της σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή προς ψήφιση υφεσιακά μέτρα προανήγγειλε η Σταυρούλα Ξουλίδου με δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα ψηφίσει κανένα μέτρο υφεσιακού χαρακτήρα.

«Εάν λοιπόν οι ‘κόκκινες γραμμές’ παραβιαστούν και δεν ερωτηθούμε ή δεν είμαστε σύμφωνοι σε αυτά που είπαμε προεκλογικά εγώ, ως Ξουλίδου, δηλώνω ότι θα παραιτηθώ. Δεν μπορώ να συναινέσω σε οτιδήποτε θα είναι υφεσιακό, θα είναι μέτρο λιτότητας, θα είναι κατά του λαού», είπε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισημαίνοντας πως το κόμμα της στηρίζει την κυβέρνηση.

Δείτε το βίντεο του Mega:



http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Λαβράκια" ψάρεψε το ΣΔΟΕ



Η αντιπαραβολή των φορολογικών δηλώσεων με τις τραπεζικές καταθέσεις βγάζει «λαβράκια» όπως μαρτυρούν τα στοιχεία από τους ελέγχους που ολοκλήρωσε το ΣΔΟΕ τον Απρίλιο.

Δικηγόροι, γιατροί, εταιρίες, κα., πιάστηκαν στα δίχτυα των ελέγχων αυτών καθώς τα εισοδήματα που εμφάνιζαν στις φορολογικές τους δηλώσεις δεν δικαιολογούσαν την μεγάλη αύξηση των τραπεζικών τους καταθέσεων. Για πολλούς η διαφορά εισοδημάτων και καταθέσεων ανέρχεται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ (υπέρ των καταθέσεων) και θα κληθούν τώρα να πληρώσουν το φόρο τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που προβλέπει η νομοθεσία

Ειδικότερα οι χαρακτηριστικότερες των περιπτώσεων για τις οποίες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από το ΣΔΟΕ τον προηγούμενο μήνα είναι οι ακόλουθες:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΓΑΙΟΥ

- Δικηγόρος, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία και με αυτό τον τρόπο απέκρυψε εισοδήματα 802.810,76 ευρώ. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

- Δικηγόρος, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία και με αυτό τον τρόπο απέκρυψε εισοδήματα 277.515,60 ευρώ. Η διαπίστωση έγινε με τον ίδιο τρόπο όπως και στον προηγούμενο φορολογούμενο..

- Ξενοδοχειακή επιχείρηση, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 590.387,36 ευρώ υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Η διαπίστωση επίσης έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.

- Επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στον τομέα του χονδρικού εμπορίου τροφίμων και οπωρολαχανικών, καταχώρησε σε 875 περιπτώσεις, αγορές χωρίς δικαιολογητικά στο Βιβλίο ισοζυγίου, συνολικής αξίας 6.796.244,25 ευρώ.

- Τέσσερις επιχειρήσεις έλαβαν παράνομα φορολογικά στοιχεία (εικονικά) με σκοπό την μη απόδοση του ΦΠΑ και την μείωση του φορολογητέου εισοδήματος. Το ύψος των ανύπαρκτων συναλλαγών ανέρχεται σε 1.002.448,20 ευρώ.

- Τρείς επιχειρήσεις εξέδωσαν σωρεία πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικού ύψους 1.847.175,50 ευρώ.

ΕΙΔΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

- Ιατρός, προσαύξησε την περιουσία του κατά τα έτη 2001 έως 2010 κατά 1.194.988,66 ευρώ χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Και στην περίπτωση αυτή η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

- Φυσικό πρόσωπο, μέλος Νομικού Προσώπου, προσαύξησε την περιουσία του κατά τα έτη 2008 και 2009 κατά 718.459,44 ευρώ χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης.

- Εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων, δεν εξέδωσε για τις χρήσεις 2008 έως 2012, 1069 φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 617.978,59 ευρώ, ενώ για τις χρήσεις 2008 και 2009 εξέδωσε 8 αθεώρητα φορολογικά στοιχεία από είσπραξη ενοικίων συνολικής αξίας 21.411,60 ευρώ.

- Επιχείρηση εμπορίας προϊόντων και υπηρεσιών τεχνολογίας και ειδών Η/Υ, εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 8.342.447,33 ευρώ, ενώ ζήτησε και έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 7.426.657,26 ευρώ.

Σε οργανωμένες περιπτώσεις φοροδιαφυγής η σύσταση μιας επιχείρησης γίνεται με απώτερο σκοπό τη διακίνηση εικονικών φορολογικών στοιχείων (μέσω της έκδοσης ή λήψης) σε υπαρκτές επιχειρήσεις. Η χρήση εικονικών φορολογικών στοιχείων, αποσκοπεί στην αύξηση της αξίας των εισροών και κατά συνέπεια την μείωση του Φ.Π.Α. που αποδίδεται στο δημόσιο, καθώς και στη μεταβολή των αποτελεσμάτων της επιχείρησης ως προς τη φορολογία εισοδήματος.

- Επιχείρηση εμπορίας προϊόντων και υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 175.000,00 ευρώ.

- Ανώνυμη εταιρεία, που δραστηριοποιείται στο χώρο των τουριστικού και ξενοδοχειακού τομέα, δεν απέδωσε ασφαλιστικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία συνολικής αξίας 4.621.396,27 ευρώ, ενώ δεν απέδωσε τέλη υπέρ τρίτων και λοιπών φορολογιών και Φ.Μ.Υ. συνολικής αξίας 497.560,11 ευρώ.

- Ανώνυμη εταιρεία κατασκευής αλουμινίων, δεν απέδωσε ασφαλιστικές εισφορές στο Ι.Κ.Α. συνολικής αξίας 160.160,99 ευρώ. Επίσης δεν είχε υποβάλει περιοδική δήλωση Φ.Π.Α. για το Δεκέμβριο 2010 συνολικής αξίας 65.887,59 ευρώ, πράγμα που έκανε μετά τον έλεγχο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

- Φυσικό πρόσωπο, με αντικείμενο εργασιών την εμπορία επίπλων, προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 659.424,86 ευρώ χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Και στην περίπτωση αυτή η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

- Φυσικό πρόσωπο, επιχειρηματίας καφέ-μπαρ προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 492.992,13 ευρώ χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης.

- Συνταξιούχος προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 438.517,64 ευρώ χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης όπως προέκυψε από τον έλεγχο των τραπεζικών τους καταθέσεων

- Φυσικό πρόσωπο χρησιμοποίησε ευάλωτο άτομο προκειμένου να καλύψει δικές του συναλλαγές με εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 675.717,52 ευρώ. Κατ' αυτό τον τρόπο δεν απέδιδαν ΦΠΑ και απέκρυπταν ισόποσα καθαρά κέρδη. Πρόκειται για συνήθη πρακτική φοροδιαφυγής αφού η είσπραξη των φόρων και των προστίμων από τα πρόσωπα αυτά είναι αδύνατη, αφού στερούνται εισοδήματος και περιουσίας. Βεβαίως στις περιπτώσεις αυτές οι κυρώσεις επιβάλλονται τόσο στον φερόμενο ως εκδότη του στοιχείου, όσο και στον υποκρυπτόμενο, που είναι υπαρκτός.

- Τρείς επιχειρήσεις έλαβαν παράνομα φορολογικά στοιχεία (εικονικά) με σκοπό την μη απόδοση του ΦΠΑ και την μείωση του φορολογητέου εισοδήματος. Το ύψος των ανύπαρκτων συναλλαγών ανέρχεται σε 3.971.015,41 ευρώ.

- Έξι επιχειρήσεις έλαβαν μερικώς εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 2.924.488,90 ευρώ.

- Λαθρεμπορία τσιγάρων- 130.706 κούτες των 10 πακέτων διαφόρων εταιριών - από φυσικό πρόσωπο, ανεπάγγελτο, με διαφυγόντες δασμούς και φόρους 4.461.201,14 ευρώ. Επίσης από έρευνα της Υπηρεσίας ανακαλύφθηκαν σε ισόγεια αποθήκη και κατασχέθηκαν ως προϊόν λαθρεμπορίας 796 φιάλες των 0,7 λίτρων διαφόρων οινοπνευματωδών ποτών. Ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και ο δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

- Τρείς αγρότες του ειδικού καθεστώτος έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία για παράνομη επιστροφή Φ.Π.Α. συνολικής αξίας 662.115,00 ευρώ.

- Εκατόν εξήντα δύο φορολογούμενοι συμπεριέλαβαν στις φορολογικές τους δηλώσεις εικονικές - πλαστές αποδείξεις είσπραξης ποσών δωρεών προς Ιερούς Ναούς, προκειμένου να τύχουν μείωσης της φορολογίας. Το συνολικό ύψος των πλαστών-εικονικών αποδείξεων ανέρχεται στο ποσό των 610.650,00 ευρώ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

- Μεσίτης ακινήτων, για τις χρήσεις 2000 έως 2002 προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 8.514.860,60 ευρώ όπως προέκυψε από τον έλεγχο των τραπεζικών τους καταθέσεων, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης.. Επίσης δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 553.966,63 ευρώ.

- Φυσικό πρόσωπο, χωρίς επαγγελματική ιδιότητα, προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 3.866.144,90 ευρώ, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης όπως προέκυψε από τον έλεγχο των τραπεζικών του καταθέσεων

- Φυσικό πρόσωπο, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 157.666,00 ευρώ υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος σύμφωνα με τα όσα προέκυψε από την έρευνα των τραπεζικών του καταθέσεων.

- Εργολάβος - μηχανικός δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία και απέκρυψε εισοδήματα ύψους 4.160.815,04 ευρώ υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις. Επίσης υπέβαλε ανακριβή δήλωση μεταβίβασης συνολικής αξίας 239.340,37 ευρώ.

- Επιχείρηση κατασκευής μηχανημάτων εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων για τη χρήση 2006 συνολικής αξίας 14.332.141,87 ευρώ, ενώ για τις χρήσεις 2007 έως 2009 έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 12.042.296,10 ευρώ.

- Τρείς επιχειρήσεις έλαβαν παράνομα φορολογικά στοιχεία (εικονικά) συνολικής αξίας 455.474,80 ευρώ.

- Τέσσερεις αγρότες ειδικού καθεστώτος έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 251.830,90 ευρώ.

- Επιχείρηση προώθησης τραπεζικών προϊόντων εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 138.543,00 ευρώ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ

- Εργολάβος, προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 304.575,00 ευρώ χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

- Μεσίτης ακινήτων προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 303.376,00 ευρώ χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

- Επιχείρηση εκσκαφών και γεωργικών επιχειρήσεων εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 389.200,00 ευρώ.

- Επιχείρηση γενικών κατασκευαστικών εργασιών έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 239.040,00 ευρώ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών το Σ.Δ.Ο.Ε. συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις έρευνες για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, της απάτης και της διαφθοράς σε στόχους που επιλέγονται με μεθόδους ανάλυσης κινδύνου, αξιοποιώντας το πλήθους των πληροφοριών που διαθέτει και οι οποίες έχουν ήδη ταξινομηθεί και συσχετισθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτά είναι τα 14 μέτρα που «κλειδώνουν» τον συμβιβασμό


Μετά από 100 ημέρες διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε να αποδεχθεί ότι γίνεται αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και ότι κάποιες «κόκκινες γραμμές» καταργούνται.

Υποχωρήσεις έκαναν από την πλευρά τους και οι εταίροι και έτσι μάλλον βρέθηκε η χρυσή τομή σε ζητήματα όπως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και οι φόροι όπως ο ΦΠΑ και ο ΕΝΦΙΑ.

14 βασικά μέτρα «κλειδώνουν» ήδη στο τραπέζι του Brussels Group και γίνονται το διαβατήριο για την πρώτη ανάσα ρευστότητας προς την Αθήνα. Τα μέτρα αυτά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι «υψηλής δημοσιονομικής και φορολογικής απόδοσης», αλλά ταυτόχρονα και «σταθμισμένης κοινωνικής δικαιοσύνης».

Σύσκεψη υπό τον Βαρουφάκη


Η σύγκλιση με τους πιστωτές πάνω σ’ αυτή την πρώτη δέσμη παρεμβάσεων επιβεβαιώθηκε και σε σύσκεψη της διαπραγματευτικής ομάδας υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη που έγινε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, η λίστα ωστόσο αναμένεται να οριστικοποιηθεί -και πιθανότατα να εμπλουτιστεί περαιτέρω- μέχρι αύριο Παρασκευή, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτή η φάση διαβούλευσης στο Brussels Group.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι διαπραγματευτικές ομάδες συγκλίνουν στα εξής:

  • Επιβολή ειδικού φόρου στους 500 πλουσιότερους φορολογούμενους με βάση το περιουσιολόγιο.
  • Μένει ο ΕΝΦΙΑ για το 2015. Η μόνη ελπίδα των πολιτών για κάποια μείωση είναι η μείωση μέσω των αντικειμενικών αξιών, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί έως τα τέλη του Ιουνίου.
  • Έκτακτη εισφορά για εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ, χωρίς τη μείωση κατά 30%. Εκτιμάται ότι το μέτρο θα αποφέρει έσοδα 1,3 δισ. ευρώ.
  • Καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 15% (με εξαίρεση φάρμακα-βιβλία, που θα παραμείνουν στο 6,5%, και τρόφιμα, που θα παραμείνουν στο 13%). Οι πιστωτές φέρονται να ζητούν υψηλότερο ενιαίο συντελεστή, της τάξης του 18%. Παράλληλα, όλα δείχνουν ότι θα αυξηθεί και ο κατώτατος συντελεστής ΦΠΑ από το 6,5% στο 8%. Έτσι θα υπάρξει αύξηση περίπου 2,65% σε υπηρεσίες και προϊόντα όπως οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, σε τρόφιμα, στην εστίαση, ενώ θα υπάρξουν μειώσεις σε ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη. Η μείωση αυτή θα είναι άνω του 5%.
  • Μπλόκο στις πρόωρες συντάξεις, με πολλούς ασφαλισμένους να χάνουν το θεμελιωμένο δικαίωμα που είχαν είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω ενσήμων. Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι μπαίνουν αντικίνητρα με μεγάλες μειώσεις στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά υπαλλήλους ΔΕΚΟ και τραπεζών. Θίγονται άμεσα ασφαλισμένοι πριν από το 1993, μητέρες ανηλίκων ασφαλισμένες στο ΙΚΑ, εργαζόμενες με βαρέα και ανθυγιεινά, άνδρες δημόσιοι υπάλληλοι με 25ετία και ανήλικο τέκνο, άνδρες σε ειδικά ταμεία που βγαίνουν σε σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας με 35ετία και γυναίκες σε ΔΕΚΟ και τράπεζες με ασφάλιση πριν από το 1983 για τις οποίες προβλέπεται έξοδος στα 52 έτη.
  • Αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης κατά 30% σε Ι.Χ. υψηλού κυβισμού, πισίνες και αεροσκάφη και πιθανή επέκτασή του στα σκάφη.
  • Επιβολή φόρου διαμονής (1-5 ευρώ ή 3-5% επί του κόστους της διανυκτέρευσης) για διανυκτερεύσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία των νησιών του Αιγαίου.
  • Επιβολή φόρου 3% επί της εκδιδόμενης απόδειξης σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ, εστιατόρια και λοιπές επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος πρώτης κατηγορίας κατά την τουριστική περίοδο (1η Απριλίου έως 31η Οκτωβρίου).
  • Ειδικός φόρος 6% στις πωλήσεις ειδών που υπάγονται στον φόρο πολυτελείας (π.χ. ρολόγια, κοσμήματα, έργα τέχνης). Το μέτρο θα εφαρμοστεί πιθανότατα στα νησιά του Αιγαίου όπου ισχύουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.
  • Υποχρεωτική χρήση πιστωτικών καρτών για συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων.
  • Αυστηρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
  • Δημιουργία ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους.
  • Παγώνει το θέμα των αυξήσεων στον κατώτατο μισθό.
  • Συλλογικές συμβάσεις σε ένα ευρωπαϊκού τύπου μοντέλο με συμβάσεις οι οποίες θα έχουν ευέλικτο χαρακτήρα, στα πρότυπα άλλων κρατών της Ε.Ε., όπου προβλέπεται ένα ανώτατο όργανο το οποίο καθορίζει τον κατώτατο μισθό, αλλά και τον αριθμό των απολύσεων. Για παράδειγμα, στη Γαλλία και στη Γερμανία οι ομαδικές απολύσεις επιτρέπονται εφόσον προηγηθεί διαβούλευση εργαζόμενων - εργοδοτών.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Περί μνήμης, περί δικαιοσύνης..

    Οι μέρες περνάνε, τα χρόνια περάσανε, και η μνήμη φυσιολογικά εξασθενεί.

Περίεργο πράγμα η μνήμη. Λένε ότι είναι η άμυνα του ψυχισμού του ανθρώπου.
Κι αυτό γιατί τείνει να διαγράψει ή να θαμπώσει τις κακές αναμνήσεις και να διατηρήσει φρέσκες τις καλές.
Έτσι βαστιέται ο άνθρωπος, και δεν τρελαίνεται από το αρνητικό συναισθηματικό φορτίο της ζωής.
Έτσι και οι μνήμες της παιδικής μας ηλικίας, και κάθε τι παλιού, είναι γλυκιές.

Πλην όμως αυτή η ιδιότητα της μνήμης είναι πολύ επικίνδυνη για την Δημοκρατία και την Πολιτεία.
Και το κενό έρχεται να καλύψει η π@@@άνα η τεχνολογία με τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τις ηχογραφήσεις και κάθε άλλο τεχνολογικό μέσο που δεν υπόκειται στην επίδραση της εκλεκτικής μνήμης.

Κι έτσι, με μιά φωτογραφία, μπορούμε να θυμηθούμε σήμερα ακριβώς ποιοί ευθύνονται για το 90% της καταστροφής της χώρας.
Είναι το ''εκσυγχρονιστικό'' ΠαΣοΚ, που σε δύο τετραετίες διακυβέρνησης ρήμαξαν την οικονομία.
Δανείστηκαν αφειδώς ποσά τριπλάσια των πραγματικών αναγκών της χώρας, προκειμένουν να εξυπηρετηθούν οι μίζες και οι υπέρογκες χρεώσεις των απ' ευθείας αναθέσεων έργων,
..ποσά πολλαπλάσια (εν γνώσει τους) της δυνατότητας της χώρας για αποπληρωμή,
..ποσά που ορίστηκαν από κοινού με τους δανειστές-τοκογλύφους και διεθνείς απατεώνες να αρχίσουν να αποπληρώνονται μετά από πολλά χρόνια,
..ώστε αφ' ενός να είναι σίγουροι ότι δεν θα είναι οι ίδιοι κυβέρνηση,
..και δεύτερο και σπουδαιότερο να έχει περάσει πολύς χρόνος από τότε, να έχουν παραγραφεί τα όποια αδικήματα, και να έχει αμβλυνθεί η μνήμη!
Συγχρόνως και με πλαστά στοιχεία φρόντισαν να αλυσοδέσουν την χώρα στην ''ζώνη του ευρώ'',
..και αποχώρησαν ωραίοι και κονομημένοι, έχοντας ολοκληρώσει το αντεθνικό-προδοτικό τους έργο.
Οι επόμενοι ''χρήσιμοι ηλίθιοι'' που τους διαδέχτηκαν, είτε δεν κατάλαβαν τίποτα, είτε έκαναν πως δεν κατάλαβαν, είτε νόμισαν ότι θα κάνουν κι αυτοί τα ίδια και θα κονομήσουν κι αυτοί με την σειρά τους.
Το παιχνίδι όμως είχε κλείσει, η Ευρωπαϊκή Ένωση τοκογλύφων είχε κάνει την δουλειά της, κι εκείνοι μείνανε με τον μουτζούρη της αποπληρωμής στο χέρι!

Το blog, αν και είναι καθέτως, οριζοντίως και διαγωνίως εναντίον της θανατικής ποινής,
..πιστεύει ότι για μιά φορά μονάχα αυτή πρέπει να επανέλθει και να ισχύσει για όλο τον εγκληματικό συρφετό της φωτογραφίας,
..οπωσδήποτε όμως για κείνους της πρώτης σειράς.
Κι αφού καταδικαστούν εις θάνατον, να τους δοθεί χάρη και να εκτίσουν την ποινή των ισοβίων.
Κι όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια, όπως έχει ξαναειπωθεί.

Η κάθαρση από το άγος τη κρίσης περνάει υποχρεωτικά μέσα από την απόδοση ευθυνών,
..και την απονομή δικαιοσύνης.
Ο,τιδήποτε άλλο σημαίνει ακήρυχτο και ψυχικόν εμφύλιο!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διαρροή Ανθρώπινου κεφαλαίου- Το μεγαλύτερο έλλειμμα της Ελλάδας

Η διαρροή ανθρώπινου κεφαλαίου έχει σοβαρές συνέπειες για την ελληνική οικονομία, σε μια εποχή που η χώρα έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της από την αρχή της κρίσης, αριθμός που ξαναφέρνει στο νου την απώλεια του ΑΕΠ στη Δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ κατά την περίοδο του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

Αυτό αναφέρει σχόλιο του Market Watch, παρουσιάζοντας δυο μελέτες για την ανθρώπινη καταστροφή που έχει προκαλέσει η συνταγή λιτότητας των δανειστών στην Ελλάδα υπό τη θηλιά ενός χρέους που ξεπερνά τα 300 δισ. ευρώ προς τους πιστωτές.

Το άρθρο σημειώνει πως στην Ελλάδα της κρίσης παρατηρείται μια καταστροφική διαρροή «εγκεφάλων». Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 180.000-200.000 καλά εκπαιδευμένους πολίτες που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Αυτός ο αριθμός μεταφράζεται στο 10% του συνόλου του εργατικού δυναμικού πανεπιστημιακής εκπαίδευσης της χώρας, σημειώνει ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Λόη Λαμπρινίδη.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Queens College CUNY, Νικόλας Αλεξίου, ο οποίος μελετάει τα ελληνικά μοτίβα μετανάστευσης, σε μακροικονομικό επίπεδο, η αποχώρηση ατόμων τέτοιων ικανοτήτων μπορεί να μεταφραστεί ως «διαρροή εγκεφάλων». Αυτού του είδους η μετανάστευση είναι διαφορετική σε σχέσεις με άλλου τύπου, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μετανάστες ειδικευμένους και μορφωμένους που εγκαταλείπουν τη χώρα για ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό.

Δείτε τις μελέτες 1 και 2




Η μελέτη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου, για τον Μάρτιο του 2014, δείχνει πως το 88% εκείνων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα είναι κάτοχοι πανεπιστημιακού πτυχίου, πάνω από το 60% διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο και το 11% εξ αυτών είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος. Η έκθεση δείχνει πως το 79% εκείνων που έφυγαν από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης, εργάζονταν, αλλά είτε δεν έβλεπαν κανένα μέλλον στην Ελλάδα (το 50%), είτε δεν είχαν επαγγελματικές ευκαιρίες (25%).




http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χορήγηση βιβλιαρίων σε ανασφάλιστους από τον Ιούνιο

Από τον προσεχή μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης των βιβλιαρίων υγείας, που θα δίνουν δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας σε περισσότερα από 2.500.000 ανασφάλιστους πολίτες. Το σχετικό σχέδιο υπουργικής απόφασης θα είναι σε δημόσια διαβούλευση έως τις 11 Μαΐου. Εν συνεχεία, και αφότου ενσωματωθούν όποιες παρατηρήσεις κριθούν εποικοδομητικές, θα υπογραφεί η απόφαση, προκειμένου τέλος Μαΐου να έχει ολοκληρωθεί η οργανωτική προετοιμασία για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Αυτό ανέφερε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος μαζί με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τους αναπληρωτές υπουργούς Δ. Στρατούλη (Κοινωνικών Ασφαλίσεων), Θ. Φωτίου (Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και Γ. Κατρούγκαλο (Διοικητικής Μεταρρύθμισης) παρουσίασε το σχέδιο για την πρόσβαση των ανασφάλιστων σε υπηρεσίες υγείας. Η κυβερνητική πρόταση είναι να χορηγηθούν χωρίς εισοδηματικά κριτήρια βιβλιάρια υγείας σε ανασφάλιστους Ελληνες και αλλοδαπούς που διαβιούν νόμιμα στη χώρα και σε παιδιά και εγκύους, ανεξαρτήτως νομικού καθεστώτος. Οι αιτήσεις για τα βιβλιάρια θα γίνονται στα ΚΕΠ και θα εξετάζονται από υπηρεσίες των δήμων, ενώ θα χρησιμοποιηθούν «ηλεκτρονικά εργαλεία» της ΗΔΙΚΑ, προκειμένου να βγαίνουν γρήγορα οι αποφάσεις.

Οι υπουργοί αναγνώρισαν το τεράστιο έργο που επωμίζονται τα ΚΕΠ, αλλά όπως ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, «όσο κι αν κοστίσει, πρέπει να το κάνουμε». Οι ανασφάλιστοι, εκτός από νοσηλεία και φάρμακα, θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε εργαστηριακές εξετάσεις -μόνο σε δημόσιες δομές, που όμως ήδη έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας- σε αναλώσιμα υλικά κ.ά.

«Κενά και δυσκολίες»


«Δεν είναι όσο πλήρες θα θέλαμε», σημείωσε ο κ. Ξανθός και συνέχισε: «Σίγουρα θα υπάρξουν κενά και δυσκολίες. Αλλά σηματοδοτεί την πολιτική που ακολουθούμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος». Ο ίδιος τόνισε ότι σήμερα το ΕΣΥ δοκιμάζεται, και όπως είπε «πολλές δημόσιες δομές είναι σε τροχιά λειτουργικής κατάρρευσης». «Είμαστε ίσως στην πιο δύσκολη χρονιά για τη δημόσια περίθαλψη», είπε και πρόσθεσε ότι η ανακούφιση και των ανασφάλιστων θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα ενισχυθούν φέτος με προσωπικό και πόρους οι δημόσιες δομές. Τέλος, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή για τη συγκρότηση κλιμακίων ελέγχου από υπαλλήλους των τμημάτων εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων. Τα κλιμάκια αυτά από τον ερχόμενο μήνα θα ξεκινήσουν επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις για τον εντοπισμό ενδεχόμενων περιπτώσεων εισφοροδιαφυγής.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στέλνουν σε δίκη 40 άτομα για τα θαλασσοδάνεια του ΤΤ!

Πρόταση της εισαγγελέα 40 άτομα της οικονομικής ελίτ της χώρας ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη η εισαγγελέας Μαρία Σουκουρά – Κατσιδάκη για την υπόθεση των θαλασσοδανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μεταξύ των οποίων βρίσκονται πασίγνωστοι επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ανώτερα τραπεζικά στελέχη.

Η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή πρώην στελεχών του ΤΤ, επιχειρηματιών και άλλων εμπλεκομένων για δάνεια εκατομμυρίων ευρώ που είχαν χορηγηθεί από το 2008 έως το 2010 στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες των οποίων προτείνεται η παραπομπή.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορίες για τις οποίες προτείνεται να δικαστούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα είναι της απιστίας, της απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Σημειώνεται ότι η τελική απόφαση παραπομπής των 40 εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση θα ληφθεί από το Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Εφετείου Αθηνών.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το είπε και το έκανε! Εγκαινιάζεται η πρώτη ΜΟΜΑ!

Την επανασύσταση των ΜΟΜΑ (Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως) στις 7/2/2015 ανακοίνωσε από τον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές.

Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του και απευθυνόμενος σε πολίτες τόνισε ότι ο στρατός θα βρίσκεται πάντα κοντά στις τοπικές κοινωνίες και θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια όταν και όποτε χρειαστεί. Σημειώνεται ότι στην μεταπολεμική Ελλάδα είχαν συγκροτηθεί οι «Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως» (ΜΟΜΑ), οι οποίες με εξοπλισμό και τεχνικούς του Μηχανικού και τη συμμετοχή πολιτών κατασκεύαζαν δρόμους, γέφυρες και άλλα παρόμοια έργα υποδομής σε ολόκληρη την χώρα. Ορισμένες από τις γέφυρες αυτές (μεταλλικές τύπου Bailey) υπάρχουν ακόμη και σήμερα. Είχε επίσης προαναγγείλει ότι η πρώτη ΜΟΜΑ που θα συσταθεί θα είναι στο 747 ΕΤΜΧ της Σχολής Μηχανικού στο Λουτράκι .

Έτσι λοιπόν σήμερα Πέμπτη 7/5/2015 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα είναι στο Λουτράκι για τα εγκαίνια της 1ης ΜΟΜΑ του 747 ΕΤΜΧ .


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....