Διυλιστήριο: 06/24/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Why the f@ck are you looking at me?..*

    Ασχέτως του αν η απόφαση των βρετανών γίνει ή όχι σεβαστή,
..το χθεσινό 52%, καθώς και το περσινό δικό μας 62%,
..σηματοδοτούν την αφύπνιση των λαών και την προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την χειραγώγηση των προπαγανδιστών της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης πραγμάτων.
Λαών διαφορετικών μεν σε νοοτροπίες, σε πολιτικούς και κοινωνικούς προσανατολισμούς,
..με διαφορετικό πολιτισμικό επείπεδο και υφιστάμενη κατάσταση (status quo),
..αλλά πάντως λαών! Κι αυτό είναι που
μετράει. Γιατί θ' ακολουθήσουν κι άλλοι.


Το ράγισμα επήλθε και δεν είναι από αμελητέα πλευρά.
Το "κρακ" ακούστηκε σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, και ήδη,
..πίσω απ΄τις φαινομενικά ψύχραιμες έως σκληρές δηλώσεις ευρωπαίων "ηγετών" και "αξιωματούχων",
..τα χαμόγελα έχουν παγώσει.
Όλοι πιά ξέρουν πως στα θεμέλια αυτής της Ε.Ε. κάτι έτριξε.

Τώρα, από σήμερα κιόλας, και για τα επόμενα δύο χρόνια που προβλέπονται για την διαδικασία αποχώρησης χώρας-μέλους από την "Ένωση",
..αρχίζει ένας υπόγειος μαραθώνιος διαβουλεύσεων,
..όπου μέσω εκβιασμών, εκφοβισμών και υποσχέσεων,
..θα προσπαθήσουν να παρακάμψουν την βούληση του βρετανικού λαού,
..είτε αγνοώντας την τελείως, είτε καθιστώντας την ανενεργή με διάφορα νομικίστικα και οικονομικά τερτίπια.

Βέβαια κυβερνήσεις-μαριονέτες τόσο ακραία δωσιλογικές σαν την δική μας δεν είναι εύκολο να βρουν,
..όμως να μην ξεχνάμε πως οι εξουσίες όλων των χωρών (τουλάχιστον των ευρωπαϊκών) δεν παύουν να είναι εξουσίες, να επικοινωνούν άνετα μεταξύ τους και να έχουν κοινά συμφέροντα,
..συμφέροντα που στις περισσότερες φορές και σε συντριπτικό ποσοστό δεν συμπίπτουν με τα συμφέροντα των λαών τους.

Πάντως είτε είμαστε αισιόδοξοι, είτε απαισιόδοξοι, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως το πουλόβερ κάπου σε κάποια άκρη έχει αρχίσει να ξηλώνεται.
Ακόμη δεν ξέρουμε αν θα καταφέρουν να το μπαλώσουν,
..ή αν θ' αφήσουν τις κλωστές να κρέμονται με κίνδυνο να ξηλωθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον,
..ή αν θα αλλάξουν πουλόβερ, πράγμα που είναι τελείως απίθανο.

Αυτό που ξέρουμε είναι πως οι λαοί είναι ακόμη ζωντανοί και ισχυροί.
Αρκεί να το πιστέψουν!..

* Ο στίχος του σημερινού σχόλιου είναι από το τραγούδι των Archive "Fuck You Anyway", του οποίου τους στίχους παραθέτουμε εδώ στα αγγλικά βεβαίως-βεβαίως προς τιμή του βρετανικού λαού, και με υπογραμμίσεις του blog:

" There's a look on your face I would like to knock out
See the sin in your grin and the shape of your mouth
All I want is to see you in terrible pain
Though we won't ever meet I remember your name

Can't believe you were once just like anyone else
Then you grew and became like the devil himself
Pray to god I can think of a nice thing to say
But I don't think I can so fuck you anyway

You are scum, you are scum and I hope that you know
That the cracks in your smile are beginning to show

Now the world needs to see that it's time you should go
There's no light in your eyes and your brain is too slow

Can't believe you were once just like anyone else
Then you grew and became like the devil himself
Pray to god I can think of a nice thing to say
But I don't think I can, so fuck you anyway


Bet you sleep like a child with your thumb in your mouth
I could creep up beside put a gun in your mouth
Makes me sick when I hear all the shit that you say
So much crap coming out it must take you all day
There's a space kept in hell with your name on the seat
With a spike in the chair just to make it complete
When you look at yourself do you see what I see
If you do why the fuck are you looking at me

Why the fuck why the fuck are you looking at me

There's a time for us all and I think yours has been
Can you please hurry up 'cos I find you obscene
We can't wait for the day that you're never around
When that face isn't here and you rot underground

Can't believe you were once just like anyone else
Then you grew and became like the devil himself
Pray to god I can think of a nice thing to say
But I don't think I can so fuck you anyway

So fuck you anyway


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

51,9 %Brexit - 48,1% Bremain: Ποιες είναι οι συνέπειες στην ελληνική οικονομία



Σοκ στις αγορές προκαλεί η ανατροπή των δεδομένων στη Μεγάλη Βρετανία. Πώς θα επηρεάσει την Ελλάδα η αποχώρηση της τρίτης σε μέγεθος οικονομίας της Ε.Ε., αλλά και τις προοπτικές της οικονομίας και της κοινωνίας σε μεγάλο ορίζοντα χρόνου

Οι συνέπειες της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ , θα έρθουν κατά κύματα για να δημιουργήσουν νέα προβλήματα στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας , μετά από 7 χρόνια συνεχούς ύφεσης και σκληρής λιτότητας.

Στις άμεσες συνέπειες , είναι η διατάραξη των εμπορικών σχέσεων. Οι ελληνικές εξαγωγές προς το Ηνωμένο Βασίλειο φτάνουν σε ετήσια βάση τα 2,5 δις ευρώ ( 1,4% του ΑΕΠ ) και αφορούν κυρίως τρόφιμα , φρέσκα και τυποποιημένα . Η υποτίμηση της αγγλικής λίρας έναντι τους ευρώ και του δολαρίου που θα ακολουθήσει την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ , θα κάνει αυτόματα τα ελληνικά τρόφιμα ακριβότερα . Σε συνδυασμό και με την μείωση της αγοραστικής δύναμης των Βρετανών ( λόγω της υποτίμησης του νομίσματος ) θα πλήξουν τις ελληνικές εξαγωγές, σε μια ευρωπαϊκή χώρα την στιγμή που οι προβλέψεις για ανάκαμψη , στηρίζονται στην αισιοδοξία για περισσότερες εξαγωγές και επενδύσεις

Στο τουριστικό τομέα, το κόστος θα εξαρτηθεί από την διάρκεια της κρίσης που θα προκαλέσει το Brexit . Η Ελλάδα δέχεται κάθε καλοκαίρι περίπου 2 εκ Άγγλους τουρίστες ,με ένα μέσο όρο 9 διανυκτερεύσεων για τον κάθε ένα. Τα συνολικά έσοδα του τουριστικού κλάδου φτάνουν τα 1,5 δις ευρώ . Σε ότι αφορά την φετινή τουριστική περίοδο ,οι επιπτώσεις θα είναι περιορισμένες αφού τα πακέτα έχουν κλείσει και το μόνο που μπορεί να γίνει είναι κάποιες ακυρώσεις , αλλά όχι σε μεγάλους αριθμούς. Αν όμως οι επιπτώσεις είναι έντονες μέχρι και τις αρχές του 2017, τότε θα έχουμε πρόβλημα. Η Ελλάδα θα είναι ακριβότερη για τους Βρετανούς και άρα λιγότερο επιθυμητός τουριστικός προορισμός. Βεβαίως, αναμένεται ο τουριστικός κλάδος να λειτουργήσει επιθετικά μειώνοντας τις τιμές αλλά είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν σημαντικές απώλειες για τον μοναδικό αναπτυσσόμενο κλάδο της οικονομίας.

Μια ακόμη άμεση συνέπεια, προέρχεται από το γεγονός ότι η Μεγάλη Βρετανία είναι διεθνές χρηματοπιστωτικό κέντρο. Μάλιστα έχει συναλλαγές με τον ελληνικό τραπεζικό σύστημα που φτάνουν τα 42 δις ευρώ . Το ποσό αυτό συγκεντρώνεται από λογαριασμούς που τηρούν οι ελληνικές τράπεζες σε Βρετανικές , τοποθετήσεις σε ομόλογα (κρατικά και εταιρικά ) και μετοχές που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Λονδίνου . Η κάθετη πτώση των τιμών σε ένα ενδεχόμενο Brexit , θα μειώσει και την αξία του χαρτοφυλακίου των Ελληνικών Τραπεζών, οι οποίες προσπαθούν ακόμη να ξεπεράσουν τις συνέπειες της ελληνικής κρίσης .

Έλληνες κάτοικοι της Μ Βρετανίας , οι κατέχουν γραφεία ή και έδρες επιχειρήσεων ( Ναυτιλιακές Real Estate ) και φοιτητές βρετανικών πανεπιστημίων θα ζήσουν την δική τους περιπέτεια . Περιορισμοί στις δαπάνες και αναβολή επενδύσεων για τους επιχειρηματίες , υψηλότερα δίδακτρα στους φοιτητές .

Λόγω ΕΕ

Ένα ακόμη πακέτο συνεπειών θα έρθει «δια της τεθλασμένης» . Με την αποχώρηση της Μ Βρετανίας από την ΕΕ ανοίγει μια ετήσια τρύπα από 4 έως και 7 δις ευρώ στον ετήσιο προϋπολογισμό της ΕΕ,η οποία θα πρέπει να καλυφθεί με μεγαλύτερη συμμετοχή των υπολοίπων κρατών μελών .

Δεν είναι καθόλου απίθανο, κάποια από τα κράτη μέλη να διεκδικήσουν εκπτώσεις ανάλογες της Αγγλίας στο κοινοτικό προϋπολογισμό, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τα διαθέσιμα κονδύλια για τις ποιο ευάλωτες οικονομικά χώρες, με πρώτη απ όλες την Ελλάδα.

Ακόμη και αν αυτό δεν συμβεί, η κάλυψη της τρύπας, στο μερίδιο που της αναλογεί η Ελλάδα θα απαιτήσει να πληρώνει κάθε χρόνο στον κοινοτικό προϋπολογισμό περίπου 150 εκ ευρώ μεγαλύτερη συμμετοχή.

Αν αποφασιστεί το κενό να κλείσει με περικοπές του Ευρωπαϊκού προϋπολογισμού είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν περιορισμοί για τα χρήματα που θα αποδίδονται στα κράτη μέλη για έργα του ΕΣΠΑ ΙΙ, του πακέτου Γιουνκέρ και ίσως την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος . Όλα αυτά την στιγμή ,που η Ελλάδα αναζητά περισσότερους και όχι λιγότερους κοινοτικούς πόρους .

Εκτός από τα θέματα προϋπολογισμού η διάσπαση της ΕΕ θα έχει συνέπειες και στις προοπτικές ανάπτυξης της Ένωσης, της Ευρωζώνης και τελικά της Ελλάδας.. Τούτο την στιγμή που την Τετάρτη, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Ντέλια Βελκουλέσκου χαρακτήρισε εκ των προτέρων τις παραδοχές και τις προβλέψεις που έχουν γίνει από τους Ευρωπαίους για το ελληνικό πρόγραμμα, φιλόδοξες και λίγο αργότερα ανέφικτες. Σε πιο πρακτική βάση αν καθυστερήσει η ανάκαμψη της οικονομίας ανατρέπεται και οι μακροοικονομικές προβλέψεις για την Ελλάδα ενώ αλλάζει - προς το χειρότερο - και η λύση για την ελάφρυνση του χρέους.

Όλα αυτά, χωρίς να υπολογιστεί η περαιτέρω άνοδος του Ευρωσκεπτικισμού που θα κάνει πολλές κυβερνήσεις να θεωρήσουν ότι οι αδύναμες οικονομίες τις ΕΕ και της Ευρωζώνης , οι οποίες ζουν με δάνεια είναι «ένα βάρος που θα πρέπει να ξεφορτωθούν».

Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

“Διευθύνσεις και ονόματα” έδωσε ο Πολάκης για το “παραδικαστικό” στον Εισαγγελέα | Όλα τα στοιχεία ΕΔΩ



Τον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Δημήτρη Δασούλα, δέχθηκε στις 11:30 περίπου το πρωί, στο γραφείο του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, προκειμένου να καταθέσει στα πλαίσια της επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, κατόπιν δηλώσεων του αναπληρωτή υπουργού, σχετικές με τη Δικαιοσύνη, σε εκδήλωση στο Περιστέρι, στις 16/06/2016.

Στην κατάθεσή του, η οποία διήρκησε 5 ώρες περίπου, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι δεν είναι πρώτη φορά που καταγγέλλονται κακώς κείμενα στο χώρο της Δικαιοσύνης και πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε συνέντευξη του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννη Παπανικολάου, το 2010. Ο κος Πολάκης υπογράμμισε ότι ενώ οι τότε καταγγελίες ενός κορυφαίου πρώην λειτουργού της Δικαιοσύνης περί «αναξιοκρατίας, οσφυοκαμψίας, αριβισμού, ιδιοτέλειας, ανεπάρκειας και αρνησιδικίας στον ευαίσθητο χώρο της ελληνικής Δικαιοσύνης» ήταν πολύ σοβαρότερες από τις δικές του, κανένας εισαγγελέας δεν είχε ασκήσει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός κατέθεσε στον αντεισαγγελέα, τον παρακάτω ενδεικτικό κατάλογο 23 υποθέσεων (σε σύνολο 350), οι οποίες έχουν διαβιβαστεί από το 2009 έως και το 2015, από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) στις αρμόδιες εισαγγελίες και το υπουργείο δεν έχει ενημέρωση αν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, με βάση τα ευρήματα των πορισμάτων. Για μερικές μάλιστα από τις υποθέσεις αυτές το ΣΕΥΥΠ έχει καταθέσει νέα πορίσματα εντός του τρέχοντος έτους.








Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό στην υπόθεση διάθεσης πόρων (10 εκατ. ευρώ) στον ΟΚΑΝΑ, με βάση την από 17/05/2011 Προγραμματική Σύμπραξη μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΚΑΝΑ, η οποία βασίστηκε σε έγγραφο του τότε υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, περί ανάγκης ενίσχυσης του ΟΚΑΝΑ με νέο προσωπικό, για το οποίο δεν εκδόθηκε ΠΟΤΕ Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, υπήρξε μονομερής μετατροπή της σύμβασης για τη χρήση των χρημάτων αυτών από πλευράς του ΟΚΑΝΑ, καταγγέλθηκε η σύμβαση από το ΚΕΕΛΠΝΟ, υπήρξε καταγγελία στον Εισαγγελέα διαφθοράς, ξεκίνησε έρευνα και παράλληλα εκδόθηκε πόρισμα ελέγχου από το ΣΕΥΥΠ, το οποίο περιήλθε στα χέρια της Εισαγγελίας και από τα ευρήματα του οποίου φαίνεται ότι υπήρξε διασπάθιση του ανωτέρω ποσού.

Ενώ με τα ευρήματα του εν λόγω πορίσματος με ημερομηνία 31/01/2014, θα μπορούσε να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, ο αρμόδιος ανακριτής με έγγραφό του προς το ΣΕΥΥΠ, το Νοέμβριο του 2014, διέταξε τη διενέργεια νέου ελέγχου. Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ την επίμαχη περίοδο ήταν η κα Μένη Μαλλιώρη, ενώ την αντίστοιχη θέση στο ΚΕΕΛΠΝΟ κατείχε η κα Τζένη Κουρέα – Κρεμαστινού.

Ιδιαίτερη μνεία στην κατάθεσή του έκανε ο αναπληρωτής υπουργός στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εφημερίδα των Συντακτών», στο οποίο αναφέρονται ουκ ολίγες υποθέσεις στο χώρο της Υγείας, για τις οποίες έχουν εκδοθεί πορίσματα του ΣΕΥΥΠ από το 1990, αλλά δεν έχουν ακόμα τελεσιδικίσει.

Τέλος, ο κος Πολάκης επανέλαβε στον αντεισαγγελέα, την αναγνώρισή του προς κάθε λειτουργό της Δικαιοσύνης, ο οποίος με εντιμότητα και ευσυνειδησία ασκεί τα καθήκοντά του, κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες.

Επισήμανε όμως ότι η τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης δεν είναι δυνατόν να οφείλεται πάντα στον μεγάλο όγκο υποθέσεων και στην έλλειψη προσωπικού, η οποία παρ’ όλα αυτά μπορεί να αντιμετωπιστεί με την είσοδο «νέου αίματος» στο χώρο της Δικαιοσύνης, όπως είχε υποστηρίξει και στις αρχικές του δηλώσεις.

Πηγή zarpanews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....