Διυλιστήριο: 10/14/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Εισαγγελέας: Ένοχος ο Παπαντωνίου για το ανακριβές «πόθεν έσχες»


Tην ενοχή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννου Παπαντωνίου, και της συζύγου του Σταυρούλας, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες που αφορά στο οικονομικό έτος 2009 ζήτησε από το δικαστήριο ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελήματων Παναγιώτης Πούλιος.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του για το ποσό του 1,3 εκατομμυρίου ευρώ που φέρεται ότι δεν δήλωσε το ζεύγος Παπαντωνίου και αποκαλύφθηκε μέσα από την λίστα Λαγκάρντ και τον τραπεζικό λογαριασμό της HSBC. Για τον εισαγγελικό λειτουργό, το επίμαχο ποσό είναι ιδιαίτερα μεγάλο και δεν δικαιολογείται από την δηλωθείσα οικονομική κατάσταση των κατηγορουμένων.

Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός αναλύοντας την οικονομική κατάσταση των κατηγορουμένων όπως αυτή προκύπτει από τις δηλώσεις τους από το 2000 και μετά ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το 1999 το ζεύγος Κουράκου διέθετε 105.000 ευρώ σε καταθέσεις, ενώ το 1998 αγόρασαν ένα ακίνητο ύψους 40.000.000 δρχ.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας επεσήμανε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου λογαριασμού στην HSBC, κι αυτό αποδεικνύεται κυρίως από το γεγονός ότι το χρηματικό ποσό εξήχθη στην Ελβετία από τον κουμπάρο και στενό συνεργάτη του, Γ. Κανδαλέπα.

“Είναι δυνατόν να έγινε ανάληψη τόσο μεγάλου ποσού και να το κράτησε κρυφό από τον πρώτο κατηγορούμενο ο Γ. Κανδαλέπας;” αναρωτήθηκε ο εισαγγελέας προσθέτοντας: “Τα ποσά ήταν ιδιαίτερα μεγάλα και ένα μέρος προερχόταν από κοινούς λογαριασμούς. Είναι δυνατόν να το αγνοούσε ο πρώτος κατηγορούμενος; Και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν υποχρέωση δήλωσης του ποσού διότι γνώριζαν την ύπαρξή του”.

Και συνέχισε ο Π. Πούλιος: “Από την όλη διαδικασία προκύπτει γνώση και προσπάθεια να αποκριβούν ποσά. Υπήρξε μακρά και συντονισμένη προσπάθεια απόκρυψης του ποσού. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως στοιχειοθετείται η αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος και θα πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι”.
Στο βήμα του μάρτυρα νωρίτερα, ανέβηκε ο Στυλιανός Παπαδάκης, ελεγκτής του ΣΔΟΕ, που συνέταξε τη σχετική έκθεση, κατέθεσε στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι από το 2008 έως το 2010, το επίμαχο ποσό βρισκόταν σε trust και στη συνέχεια επαναπατρίστηκε.

“Στη δίκη άκουσα πως το καταπίστευμα δημιουργήθηκε για να αποδοθούν τα χρήματα στα ανήλικα παιδιά της κυρίας Κουράκου από τον προηγούμενο γάμο της. Ο λογαριασμός αυτός λειτουργούσε ως “ομπρέλα” και από κάτω μπορούσες να βρεις οτιδήποτε, offshore, trust κ.ά” τόνισε ο μάρτυρας.

Σε πρώτο βαθμό, το ζεύγος Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών ο καθένας , αλλά και σε χρηματική ποινή 100.000 ευρώ έκαστος, υπέρ του δημοσίου, λόγω ηθικής βλάβης.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του δεν παρίστανται στη δίκη αλλά εκπροσωπούνται δια των δικηγόρων τους. Η δίκη συνεχίζεται στις 30 Οκτωβρίου


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ

Την προδημοσίευση - από 12/10/2015 η διαβούλευση - τεσσάρων δράσεων συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ ευρώ ανακοίνωσε ο υφυπουργός Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

- Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης γεννημένων πριν το 1991 συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ. Μέσω του προγράμματος, αναμένεται να ενισχυθούν 2200 πτυχιούχοι για την πραγματοποίηση επενδύσεων προϋπολογισμού 5.000 με 25.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση αφορά το 100% της επένδυσης.

- Ενίσχυση νεοφυών επιχείρησεων προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ και αφορά επενδύσεις έως 60.000 ευρώ για το 100% της επένδυσης. Στοχεύει σε αξιοποίηση από 2.500 επιχειρήσεις και στη δημιουργία 4.500 νέων θέσεων εργασίας.

- Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων που αναπτύσσονται σε νέες αγορές, με έμφαση στην εξωστρέφεια, προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ. Αφορά έως 1800 επιχειρήσεις.

- Ενίσχυση των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ που αφορά επενδύσεις από 15.000-150.000 ευρώ και στοχεύει στην ενίσχυση έως 700 επιχειρήσεων.

Οι Προδημοσιεύσεις θα παραμείνουν σε διαβούλευση για ένα μήνα.

Όπως σημειώνει το υπουργείο, η διαδικασία της προδημοσίευσης στοχεύει στην καλύτερη προετοιμασία των ενδιαφερόμενων και την ανοικτή διαβούλευση προκειμένου να βελτιστοποιηθούν τα χαρακτηριστικά των δράσεων.

Η περίοδος υποβολής προτάσεων θα ξεκινήσει με τη δημοσίευση των σχετικών προσκλήσεων και θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 μήνες.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι οι δαπάνες θεωρούνται επιλέξιμες προς χρηματοδότηση εφόσον πραγματοποιηθούν μετά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - «Σεισάχθεια στα χρέη της εφορίας, αν δεν μπορούν να πληρωθούν»

Θα ξεκινήσει η σεισάχθεια στα χρέη της εφορίας, εφόσον δεν υπάρχει αποδεδειγμένα η δυνατότητα πληρωμής τους, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι δεν θα μειωθούν συντάξεις και μισθοί με την αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος, ενώ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να μην μπορούν να γίνουν αναλήψεις ολόκληρου του μισθού ή της σύνταξης σε μετρητά και ένα τμήμα του να δαπανατάται με τη χρήση χρεωστικής κάρτας, τόνισε ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Στόχος μας είναι δώσουμε κίνητρα και να αυξηθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος, είπε ο κ. Αλεξιάδης. Ανέφερε πως θα δημιουργηθεί επιχειρηματικός λογαριασμός για τις επιχειρήσεις που δεν θα μπορεί να κατασχεθεί για χρέη σε τράπεζες, εφορίες και ταμεία με στόχο την αύξηση της χρήσης πλαστικού χρήματος. Στις σκέψεις είναι και η σύνδεση της έναρξης επιχείρησης από το 2016 με την εγκατάσταση μηχανήματος κάρτας, διευκρινίζοντας ότι για συγκεκριμένους κλάδους θα είναι υποχρεωτικό.

Προανήγγειλε αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας λέγοντας ότι «προσπαθούμε να αυξήσουμε την επιβάρυνση προς τα πάνω και να τη μειώσουμε προς τα κάτω», ενώ σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης είπε ότι το αργότερο μεθαύριο θα αποφασιστεί τι θα γίνει και θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος. Επίσης, ανέφερε ότι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ θα γίνουν το 2016 με απώτερο στόχο την εξομείωση αντικειμενικών και εμπορικών αξιών.

Διεμήνυσε ότι «καμιά λίστα δεν θα οδηγηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε παραγραφή», ενώ είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει δημοσιογραφικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι θεσμοί δεν έχουν εγκρίνει την παράταση της μη παραγραφής για τη λίστα Λαγκάρντ που έχει ζητήσει η κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως «έχει ζητηθεί από τους θεσμούς η παράταση της παραγραφής».Εξέφρασε πάντως, την ελπίδα, ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη στο θέμα.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι ισοδύναμοι..

     Αυτόνομη πορεία προς τα κάπου λέει ότι θα ακολουθήσει ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (του ποιού;),
..αφού ψήφισε το 3ο το μακρύτερο τον Αύγουστο,
..πράγμα διόλου δύσκολο γι αυτόν αφού είχε
εξασκηθεί και στην ψήφιση των πρώτων δύο.

Κι έτσι η κυβερνητική πλειοψηφία μειώνεται κατά έναν,
..που σημαίνει πως τα αντιλαϊκά και προδοτικά του λαού μέτρα θα ψηφιστούν από μία σχεδόν οριακή πλειοψηφία.
Αυτό όμως πάλι αποτελεί ''μαγική εικόνα'' και σχήμα οξύμωρο, αφού κανείς μας δεν θα μπορεί να ισχυριστεί πως τα μέτρα πέρασαν με την ''σύσσωμη αντίθεση'' της αντιπολίτευσης,
..εφ' όσον ξέρουμε πολύ καλά ότι και η αντιπολίτευση θέλει τα μνημόνια,
..αλλα απλώς τανιέται και πέρδεται για λόγους αντιπολιτευτικούς.

Ξέρουμε όλοι πως μέσα στην μαγική εικόνα των εκατόν πενήντα λίγων που θα ψηφίσουν ''ναι σε όλα'', κρύβονται πολλοί, πάρα πολλοί άλλοι της αντιπολίτευσης,
..που σαν ισοδύναμοι προδότες του λαού και της χώρας, είναι έτοιμοι σε κάθε ενδεχόμενο στραβοπάτημα της κυβέρνησης που θα συνεπάγεται την καταψήφιση κάποιων ''προαπαιτούμενων'' του μνημονίου, να βάλουν πλάτη και να στηρίξουν αυτοί (για διάφορους γελοίους λόγους που θα επικαλεστούν) στις κρίσιμες ψηφοφορίες τις κυβερνητικές θέσεις.

Την μαγική αυτή εικόνα,
( αλήθεια, θυμόμαστε όλοι το κουίζ αυτό, όπου σε μία σκιτσαρισμένη εικόνα μας ζήταγαν να βρούμε ένα ή περισσότερα πρόσωπα κρυμμένα έντεχνα, με μαεστρία, ανάμεσα στις γραμμές του σκίτσου, με διαφορετικό συνήθως προσανατολισμό, και που για να τα βρείς έπρεπε να είχες φαντασία και υπομονή; )
..όπου ανάμεσα στους εκατόν πενήντα τόσους της κυβέρνησης βρίσκονται κρυμμένοι έντεχνα, με μαεστρία και όλοι οι υπόλοιποι της αντιπολίτευσης,
( όλοι, πλην κατά δήλωσή τους, των δύο ακραίων κομμάτων, αριστερού και δεξιού. Μένει να αποδειχτεί κατά πόσο λένε και αυτοί αλήθεια, μιά μαύρη αλήθεια βεβαίως για δική τους κατανάλωση και αυτοϊκανοποίηση, που κανένα θετικό αντίκτυπο δεν έχει στον χειμαζόμενο λαό )
..εμείς την δημιουργήσαμε.
Με την ψήφο μας, και την μ@λακία μας.

Βάλαμε στην Βουλή όλους τους ισοδύναμους και εν αναμονή προδότες, πράγμα που διευκολύνει τα μέγιστα τον πρωθυπουργό όταν ψάχνει για ντεμέκ ''ισοδύναμα'' του 3ου τού μακρύτερου, του δικού του αγαπημένου παιδιού,
..ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του μελλοθάνατου κοσμάκη.

Ισοδύναμους στην προδοσία έχουμε.
Μυαλό δεν έχουμε..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ RFID CHIPS.

Όταν στην Ελλάδα της φτώχειας και της λιτότητας προσπαθούν να επιβάλλουν με κάθε τρόπο το πλαστικό χρήμα, στο εξωτερικό, ήδη έχει κατακλυστεί από οργανώσεις που προσπαθούν να σταματήσουν την ''ανάπτυξη'' που επιβάλλεται από την Νέα Τάξη Πραγμάτων για την μη χρησιμοποίηση chip για τις συναλλαγές. Δυστυχώς στην Ελλάδα όποιοι προσπαθούν να αφυπνίσουν τον λαό, βρίσκονται στο περιθώριο, ονοματίζονται ψεκασμένοι κτλ. Εμείς απλά ελπίζουμε να μην γίνει τίποτα και να έχουν δίκιο όλοι οι άλλοι, αλλά καλό είναι να είμαστε σε επαγρύπνηση
Δείτε το video

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΩΡΕΑΝ ON LINE ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

Μια θέση ανάμεσα στους μεγαλύτερους Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς του κόσμου κατακτά το «Αθηνά», το πρώτο και μοναδικό Δωρεάν e - Δημοτικό Οικουμενικό Σχολείο, επισφραγίζοντας πλέον σε διεθνές επίπεδο την αναγνώριση της πρωτοποριακής εκπαιδευτικής και κοινωνικής του δράσης.

Έχοντας εξασφαλίσει την αποδοχή και την εμπιστοσύνη χιλιάδων μαθητών, γονέων και δασκάλων, μέσω της ιστοσελίδας του www.arnos.gr, το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» ξεπερνά για μία ακόμα φορά τα ελληνικά σύνορα με την επίσημη παρουσίασή του στην On Line Educa 2015, ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια συνέδρια για την τεχνολογία στην εκπαίδευση και την κατάρτιση (e-learning), που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου 2015.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση του συνεδρίου τελεί υπό την Αιγίδα του γερμανικού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας και υποστηρίζεται από την Κομισιόν.

Με σταθερή πίστη στις «Πράξεις Παιδείας & Κοινωνικής Προσφοράς» και στην αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης, το e-Δημοτικό Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» προσφέρει εδώ και δύο χρόνια σε όλους τους μαθητές της ελληνικής επικράτειας, αλλά και στον όπου γης Ελληνισμό, ελεύθερη πρόσβαση (24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα) σε περισσότερα από 10.000 video-μαθήματα.

Το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό καλύπτει την ύλη 22 μαθημάτων όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και περιλαμβάνει ανάλυση της θεωρίας, λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου και του τετραδίου εργασιών, μεθοδολογία, παραδείγματα και διαδραστικά τεστ. Συγχρόνως, μέσω της υπηρεσίας e-Δημοτικό Μελέτη, οι μαθητές του Οικουμενικού Σχολείου έχουν τη δυνατότητα καθημερινής άμεσης επικοινωνίας με τον online δάσκαλο με τη χρήση video-κάμερας και διαδραστικού πίνακα.

Η συμμετοχή του «Αθηνά» Οικουμενικού e-Σχολείου στην On Line Educa 2015, στην οποία θα μετέχουν περισσότεροι από 2.000 επαγγελματίες της εκπαίδευσης από κάθε γωνιά του πλανήτη, πιστοποιεί την ανάδειξή του σε παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς για πρώτη φορά επιτυγχάνεται εν καιρώ μείζονος οικονομικής κρίσης η σύζευξη εκπαιδευτικής και κοινωνικής μέριμνας, μέσω της αξιοποίησης καινοτόμων διαδικτυακών τεχνολογιών.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου αποτελεί η επιτάχυνση των αλλαγών στην εκπαίδευση και η επιστημονική ομάδα του «Αθηνά» που έχει επιλεγεί ως εισηγήτρια με θέμα: «Αθηνά» Οικουμενικό e- Σχολείο Αθηνά - Οδηγός από την επιβίωση στην ευημερία», θα παρουσιάσει την αποδοχή και τις επιδράσεις αυτού του πρωτοποριακού εγχειρήματος που αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από χιλιάδες μαθητές, γονείς, και εκπαιδευτικούς.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής της στην On Line Educa 2015, η επιστημονική ομάδα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» με επικεφαλής τον Διευθυντή και Συνιδρυτή του Σχολείου, μαθηματικό και πολιτικό μηχανικό κ. Ιωάννη Κρόκο, θα παρουσιάσει την εκπαιδευτική και κοινωνική δράση του πρώτου δωρεάν e- Δημοτικού σε ειδική εκδήλωση που προγραμματίζεται να διοργανωθεί στο Βερολίνο - κατά τη διάρκεια της έκθεσης - για τα ελληνόπουλα, μαθητές & μαθήτριες της ομογένειας, τους γονείς τους και φυσικά τους εκπαιδευτικούς.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Κρόκος, «η συμμετοχή του «Αθηνά» Οικουμενικού e-Σχολείου στην On Line Educa 2015, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία να προβληθεί η ίδια η Ελλάδα, μια χώρα που σφραγίζεται από δίψα για μάθηση και γνώση, παρά τις αντίξοες συνθήκες που υπαγορεύει η πολύπλευρη οικονομική κρίση.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι» δηλώνει ο κ. Κρόκος «γιατί καταφέραμε να συμβάλλουμε ουσιαστικά στον απεγκλωβισμό της παιδείας από περιορισμούς και αγκυλώσεις, θέτοντας τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, φιλικού και φιλόξενου ηλεκτρονικού σχολείου στην Ελλάδα. Η παρουσία μας στο συνέδριο επιβεβαιώνει την επιτυχία του εγχειρήματος, ανταμείβει την πολυετή προσπάθεια ολόκληρης της δημιουργικής ομάδας του Οικουμενικού Σχολείου και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε να εμπνεόμαστε και να υιοθετούμε νέες εκπαιδευτικές προτάσεις».

Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Κέντρου Online Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ. Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση και ανάπτυξη του «Αθηνά» είναι:
https://www.facebook.com/oikoumeniko.sxoleio.athina

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 210-382 24 95 & 210- 382 21 57.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....