Διυλιστήριο: 09/03/18
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018

Μποναμάς για ένστολους - Επιστροφή αναδρομικών


Η κυβέρνηση υλοποιεί την απόφαση του ΣτΕ για επιστροφή αναδρομικών και αύξηση συντάξεων

Μποναμάς περιμένει τους εν ενεργεία αλλά και συνταξιούχους ένστολους, όπως επίσης και Δικαστικούς, γιατρούς του ΕΣΥ καθώς και Πανεπιστημιακούς. Τον Οκτώβριο θα καταβληθούν αναδρομικά που κυμαίνονται από 2.000 έως 13.000 ευρώ για τους εν ενεργεία, όπως επίσης και μηνιαίες αυξήσεις για τους συνταξιούχους που κατά περιπτώσεις θα φτάσουν και τα 180 ευρώ.

Συνολικά οι εν ενεργεία ένστολοι θα λάβουν – σε πρώτη φάση-ποσά που αντιστοιχούν στο 50% των περικοπών που έγιναν στις αποδοχές τους. Σ΄ ό,τι αφορά το δεύτερο μέρος των αναδρομικών, τα αρμόδια υπουργεία δεν έχουν προσδιορίσει χρονικά πότε θα λάβει χώρα η καταβολή του.

Συνολικά τα αναδρομικά καλύπτουν χρονικό διάστημα 65 μηνών από τον Αύγουστο του 2012 ως και τον Δεκέμβριο του 2017.

Τον Φεβρουάριο, το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του, ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει εντός 8 μηνών στην αναδρομική προσαρμογή εντός 8 μηνών των αποδοχών και συντάξεων των ενστόλων όλων των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Η κυβέρνηση θα κάνει πράξη την απόφαση του ΣτΕ, η οποία ορίζει μεταξύ άλλων ότι η αναπροσαρμογή στους εν ενεργεία αξιωματικούς θα γίνει για την περίοδο από 1η Αυγούστου 2012 ως 31/12/2016 καθώς από την 1η Ιανουαρίου ισχύει και για εκείνους το ενιαίο μισθολόγιο.

Τα ποσά για τους εν ενεργεία βάσει βαθμού:
 • Λοχαγός 2.665 ευρώ
 • Ταγματάρχης 2.795 ευρώ
 • Αντισυνταγματάρχης 2.903 ευρώ
 • Συνταγματάρχης 3.510 ευρώ
 • Ταξίαρχος 4.615 ευρώ
 • Υποστράτηγος 4.615 ευρώ
 • Αντιστράτηγος 5.005 ευρώ
 • Γεν Επιθ. Στρατού 8.125 ευρώ
 • Α/ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ 7.280 ευρώ
 • Α/ΓΕΕΘΑ 12.805 ευρώ

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μήνυμα από Παυλόπουλο: Ενεργή η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεωνΜίλησε στον Χορτιάτη κατά τις εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα για νόμιμες αξιώσεις

Το θέμα των νόμιμων αξιώσεων της χώρας μας έναντι της Γερμανίας «για το κατοχικό δάνειο και τις εν γένει αποζημιώσεις της γερμανικής ναζιστικής κατοχής», που είναι «πάντα νομικώς ενεργές» και «δικαστικώς επιδιώξιμες», επανέφερε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στις εκδηλώσεις για την 74η επέτειο του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη.

Εσπευσε μάλιστα να σημειώσει πως η θέση αυτή είναι «κυριολεκτικώς εθνική και, κατά συνέπεια, αδιαπραγμάτευτη», ενώ τόνισε πως οι νόμιμες αυτές αξιώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της «ιερής μνήμης» των θυμάτων του ναζισμού -μακριά από κάθε λογική αντεκδίκησης- αλλά και της ανάγκης μη επανάληψης ανάλογων θηριωδιών στο μέλλον. Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε επίσης τους κίνδυνους για την Ευρώπη και τον κόσμο από την επανεμφάνιση «λαϊκιστικών μορφωμάτων που αγγίζουν ξανά τα όρια του ναζισμού», και την ανάγκη «αποφασιστικής» και «αποτελεσματικής» αντιμετώπισής τους από την Ε.Ε. και τους λαούς της.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ποιες είναι οι συνέπειες “ιδεολογιών” που οδηγούν στον “απανθρωπισμό” και την “εξαγρίωση” και είναι πραγματικά κηρύγματα μίσους εναντίον του ανθρώπου» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τόνισε δε πως η επέτειος του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη είναι ημέρα «μνήμης και διδαχής», μνήμης της ναζιστικής θηριωδίας και των θυμάτων της, αλλά και διδαχής διαρκούς «εγρήγορσης συνείδησης» ενάντια στην επανάληψη τέτοιων εγκλημάτων.

Ο κ. Παυλόπουλος εστίασε ιδιαίτερα στην ανάγκη «υπεράσπισης του κοινωνικού κράτους δικαίου στο πλαίσιο της Ε.Ε.» και στην εξάλειψη των αιτιών, ιδίως των έντονων κοινωνικών ανισοτήτων, που γεννούν τέτοια φαινόμενα. «Εμείς, μάλιστα, οι Ελληνες, που ζήσαμε πρόσφατα μια μεγάλη οικονομική -και όχι μόνο- κρίση, γνωρίζουμε καλά την αξία του κοινωνικού κράτους δικαίου και είμαστε πρόθυμοι να το υπερασπιστούμε έναντι όσων βάλλουν κατά της αναγκαιότητάς του» είπε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε διεξοδικά στο ιστορικό του ολοκαυτώματος, που είχε ως συνέπεια τη μαρτυρική εξόντωση 147 κατοίκων του Χορτιάτη, μεταξύ αυτών 109 γυναικών και κοριτσιών.

Κατά την άφιξή του στο μνημείο των πεσόντων συνομίλησε με μέλη αντιστασιακών οργανώσεων που βρίσκονταν στο σημείο της εκδήλωσης. Μετά τον χαιρετισμό του κατέθεσε στεφάνι και αποδόθηκαν τιμές στα θύματα του ναζισμού. Νωρίτερα είχε παρευρεθεί στην επιμνημόσυνη δέηση που εψάλη στον Ι. Ν. του Αγίου Γεωργίου στον Χορτιάτη. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων αναχώρησε για τη Μονή της Παναγίας της Χορταΐτισσας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, προσφωνώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε: «Το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη είναι η ιστορία του τόπου μας. Θα την τιμούμε μέχρι την τελευταία μας ανάσα. Και όταν έρθει αυτή, θα την έχουμε ήδη παραδώσει στα παιδιά μας για να κάνουν το ίδιο».


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λίστες-φωτιά στα χέρια της ΑΑΔΕ με λίστες καταθετών σε φορολογικούς παραδείσους


Εντός του Σεπτεμβρίου παραλαμβάνονται στοιχεία για «επενδύσεις» Ελλήνων στο εξωτερικό και θα ελεγχθούν για «μαύρο χρήμα»

Μαύρο χρήμα θα αναζητήσει η ΑΑΔΕ στις λίστες με καταθέσεις και άλλες χρηματοοικονομικές επενδύσεις, που διατηρούν Έλληνες στο εξωτερικό, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται σε χώρες που αποκαλούνται «φορολογικοί παράδεισοι».

Οι λίστες με τους Έλληνες καταθέτες θα κοινοποιηθούν στις ελληνικές αρχές εντός του Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Πολυμερούς Συμφωνίας Αρμοδίων Αρχών (ΠΣΑΑ) για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, που έχει προωθήσει ο ΟΟΣΑ. Στόχος της ΠΣΑΑ είναι η πάταξη της διακίνησης μαύρου χρήματος, καθώς ακόμα και οι καταθέσεις και οι άλλες επενδύσεις σε φορολογικούς παραδείσους, θα γνωστοποιούνται στις αρχές της χώρας που είναι φορολογικοί κάτοικοι.

Στον κατάλογο των συγκεκριμένων χωρών περιλαμβάνονται ο Παναμάς, οι Βερμούδες, τα νησιά Τζέρζι, Κέιμαν και άλλοι φορολογικοί παράδεισοι, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες των αρχών, υπάρχουν ελληνικού ενδιαφέροντος επενδύσεις. Περιλαμβάνονται επίσης χώρες όπως είναι ο Λίβανος η Ρωσία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, το Μεξικό, η Αργεντινή κ.λπ.

Με βάση το πλαίσιο λειτουργίας του ΠΣΑΑ, οι χώρες που εντάχθηκαν ήδη στο σύστημα θα κοινοποιούν τα ετήσια στοιχεία για τις χρηματοοικονομικές επενδύσεις κατοίκων άλλων χωρών, τον μήνα Σεπτέμβριο του επόμενου έτους. Έτσι, φέτος, τον μήνα που διανύουμε, η ΑΑΔΕ θα λάβει στοιχεία για χρηματοοικονομικές επενδύσεις Ελλήνων στο εξωτερικό, του έτος 2017.

Συνολικά, οι χώρες που συμμετέχουν σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών είναι 106, αλλά από αυτές οι 84 θα στείλουν στοιχεία για το έτος 2017, ενώ άλλες θα ξεκινήσουν την αποστολή το 2019, για το έτος 2018 και άλλες το 2020, που θα αφορούν στις χρηματοοικονομικές επενδύσεις του 2019.

Η συμφωνία για την ανταλλαγή πληροφοριών σημαίνει ότι οι τραπεζικές αρχές των συγκεκριμένων χωρών του πλανήτη θα παρέχουν τα λεπτομερή στοιχεία που διαθέτουν για τους τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλων περιουσιακών στοιχείων, αλλοδαπών πολιτών, στις αρχές των χωρών στις οποίες έχουν τη φορολογική τους κατοικία.

Δηλαδή οι ελληνικές φορολογικές αρχές θα ενημερωθούν αναλυτικά για κάθε λογαριασμό και άλλα περιουσιακά στοιχεία που διατηρούν Έλληνες πολίτες στην Αντίγκουα κ.λπ. ενώ οι ελληνικές αρχές θα παρέχουν τα ίδια στοιχεία στις αρχές της Αντίγκουα, για τους πολίτες της.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ελεγκτές της εφορίας ή της οικονομικής εισαγγελίας κ.λπ. αρχών, θα έχουν άμεση πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς των ελεγχομένων και, εκτός από τις πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένες κατηγορίες εισοδήματος και κεφαλαίου (π.χ. εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις, εισόδημα από ακίνητη περιουσία κ.λπ.), θα ανταλλάσσουν και πληροφορίες αναφορικά με δηλωτέο λογαριασμό.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα αποτελεσματικό όπλο κατά της διακίνησης μαύρου ή αφορολόγητου χρήματος και της φοροδιαφυγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ τα στοιχεία αφορούν στο έτος 2017, όσοι εντοπιστούν να έχουν επενδύσεις στο εξωτερικό, δυσανάλογες με τα εισοδήματα που δήλωσαν στην Ελλάδα, θα περάσουν από φορολογικό «κόσκινο». Θα ελεγχθούν όχι μόνο για τα εισοδήματα του 2017, αλλά και των προηγουμένων ετών καθώς και σε βάθος χρόνου τουλάχιστον πέντε ετών, διάστημα στο οποίο οι υποθέσεις τους, δεν έχουν παραγραφεί.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στα πρόσωπα που είναι «σεσημασμένα» από υποθέσεις σκανδάλων (Novartis κ.λπ) και υπάρχουν υπόνοιες για μίζες και για απόκρυψη εισοδημάτων.

Τι πληροφορίες θα ανταλλάσσουν

Με βάση τη συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών, οι πληροφορίες που θα κοινοποιούνται αυτόματα μεταξύ των υπηρεσιών των κρατών που συμμετέχουν στη συμφωνία συνεργασίας θα αφορούν:

 • Το όνομα, τη διεύθυνση, τον ΑΦΜ, την ημερομηνία και τον τόπο γέννησης (στην περίπτωση φυσικού προσώπου) κάθε δηλωτέου προσώπου που είναι δικαιούχος, καθώς και των επιχειρήσεων.
 • Τον αριθμό λογαριασμού (ή λειτουργικό ισοδύναμο ελλείψει αριθμού λογαριασμού).
 • Το υπόλοιπο ή την αξία του λογαριασμού.
 • Σε περίπτωση λογαριασμού θεματοφυλακής, τα στοιχεία θα αφορούν στο συνολικό ακαθάριστο ποσό των τόκων, το συνολικό ακαθάριστο ποσό των μερισμάτων και το συνολικό ακαθάριστο ποσό λοιπών εισοδημάτων που προέκυψαν σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία που τηρούνται στον λογαριασμό καθώς και στα συνολικά ακαθάριστα έσοδα από την πώληση ή την εξαγορά χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων, τα οποία καταβλήθηκαν ή πιστώθηκαν στον λογαριασμό.
 • Σε περίπτωση καταθετικού λογαριασμού, το συνολικό ακαθάριστο ποσό των τόκων που καταβλήθηκε ή πιστώθηκε στον λογαριασμό κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους ή άλλης αντίστοιχης περιόδου υποβολής στοιχείων.

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....