Διυλιστήριο: 01/31/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Deutsche Bank: Πρόστιμο για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος από Ρώσους πελάτες



Πρόστιμο 204 εκατ. δολαρίων επιβλήθηκε στη Deutsche Bank, λόγω της εμπλοκής της σε μία σειρά περιπτώσεων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, οι βρετανικές τραπεζικές αρχές (FCA) κατηγόρησαν σήμερα τη γερμανική τράπεζα πως έθεσε σε κίνδυνο το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, την περίοδο μεταξύ του 2012 και του 2015.

Σύμφωνα με την FCA, η Deutsche Bank απέτυχε να εφαρμόσει ενιαίους και καθολικούς κανόνες για την αποφυγή περιπτώσεων ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, επιτρέποντας ως εκ τούτου τη μεταφορά 6 δισ. δολαρίων από τη Ρωσία σε υπεράκτιες εταιρείες, μέσω «εικονικών συναλλαγών».

Σημειώνεται ότι στη γερμανική τράπεζα έχει επιβληθεί πρόστιμο 425 εκατ. δολαρίων και από τις εποπτικές αρχές της Νέας Υόρκης, για παρεμφερείς «εικονικές συναλλαγές», συνολικού ύψους 10 δισ. δολαρίων.

Πηγή naftemporiki.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εισαγγελέας στέλνει στο σκαμνί για κακούργημα 13 υπάλληλους ασφαλιστικών ταμείων


ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7.000.000 ΕΥΡΩ Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Ο αντεισαγγελέας Εφετών, Δημήτρης Μητρουλιάς προτείνει να παραπεμφθούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης 13 υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων, προκειμένου να δικαστούν για απιστία στην υπηρεσία σε βάρος του δημοσίου, πράξη που συνδέεται με την υπεξαίρεση «μαμούθ» από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, το διάστημα 1999-2007 !!!

Οι κατηγορούμενοι στην πλειονότητά τους είναι προϊστάμενοι - κατά την επίμαχη περίοδο της υπεξαίρεσης - διαφόρων υπηρεσιών και τμημάτων των Ταμείων Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ), Υγείας και Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ και ΤΑΔΚΥ).

Η υπόθεση αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές που όφειλε να αποδώσει υπέρ των ταμείων ο δήμος Θεσσαλονίκης από τις αποδοχές των εργαζομένων του, έργο το οποίο είχε ανατεθεί στο πρώην δημοτικό ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, εκ των καταδικασθέντων για το οικονομικό σκάνδαλο στον κεντρικό δήμο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, επισημαίνει πως οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι των εμπλεκόμενων ταμείων δεν μερίμνησαν για την παρακολούθηση και διασφάλιση των εσόδων των ταμείων τους, την τακτική, έγκαιρη και ορθή απόδοση των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών και κρατήσεων από τις αποδοχές των εργαζομένων του δήμου, ενώ δεν διενήργησαν ελέγχους για να εντοπίσουν τη ζημιά.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ζημιά εκτιμάται ότι ξεπερνάει για το σύνολο των τριών ταμείων τα 7 εκατ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, το ΤΥΔΚΥ φαίνεται ότι ζημιώθηκε με το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ, το ΤΑΔΚΥ με 1,77 εκατ. ευρώ, ενώ η ζημιά για το ΤΣΜΕΔΕ υπολογίζεται σε 241.800 ευρώ.

Με την εισαγγελική πρόταση ζητείται να παραπεμφθούν σε δίκη επτά γυναίκες και έξι άνδρες. Πέντε εξ αυτών προέρχονται από το ΤΣΜΕΔΕ, άλλοι τόσοι από το ΤΥΔΚΥ και τρεις από το ΤΑΔΚΥ. Οι περισσότεροι υπηρετούσαν την περίοδο του σκανδάλου στις κεντρικές υπηρεσίες των εμπλεκόμενων Ταμείων. Το κατηγορητήριο αναφέρει ξεχωριστά για τον καθένα το ποσό της ζημιάς, ανάλογα με το διάστημα που υπηρέτησαν στις θέσεις τους.

Σημειώνεται, ότι για την παραπομπή ή μη σε δίκη των κατηγορουμένων θα αποφανθεί με βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

πηγη: www.kinima-ypervasi.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το απόρρητο έγγραφο που περιγράφει με ακρίβεια τη διπλωματική ήττα στα ‘Ιμια


Όταν -μαζί με τον συνάδελφο Αθανάσιο Ελλις- βρήκαμε και αυτό το έγγραφο, που μέχρι τότε ήταν απόρρητο, και το αποχαρακτηρίσαμε, γνώριζα πιά τι είχε συμβεί εκείνο το μαρτυρικό βράδι της 31ης Ιανουαρίου 1996, στα Ιμια. 

Όταν αποδέχεσαι να αποσύρεις την ελληνική σημαία από ελληνικό έδαφος, είσαι άξιος της τύχης σου. Σε άλλες εποχές ποια θα ήταν άραγε η τιμωρία;



Είχε προηγηθεί μία μεγάλη ερευνητική προσπάθεια, η οποία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Ανακαλύψαμε και αποχαρακτηρίσαμε μερικές χιλιάδες σελίδες με έγγραφα των Αμερικανών και ένοιωθα ότι ήταν η καλύτερη έρευνα στην οποία συμμετείχα. Ακόμα καλύτερη και από αυτή που μας έδωσε την ευκαιρία να διαβάσουμε τα έγγραφα του Αμερικανού πρώην υπουργού Εξωτερικών, Χένρι Κίσιγκερ. Και ήταν καλύτερη επειδή σε μικρό χρονικό διάστημα από τα γεγονότα μπορέσαμε να διαβάσουμε τις σκέψεις των Αμερικανών εκείνο το βράδι, ενώ για τα έγγραφα του Κίσιγκερ απαιτήθηκε σκληρή έρευνα που κράτησε 12 χρόνια, μέχρι την 1η Αυγούστου του 2001. 

Οι πολιτικοί στην Ελλάδα τρέμουν αυτή την επέτειο των Ιμίων. Ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ. Και την τρέμουν διότι με τη στάση τους “εγκλημάτισαν” εναντίον της χώρας. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν έσωζαν την παρτίδα οι Αμερικανοί, ίσως να οδηγείτο η χώρα σε πόλεμο, με απρόβλεπτες συνέπειες για την Ελλάδα, αλλά και για την Τουρκία. 

Είναι μεγάλο κρίμα ότι η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή έχει “κλέψει” και εκμεταλλεύεται τα γεγονότα εκείνης της περιόδου και τα παρουσιάζει με τον δικό της ακραίο εθνικιστικό και βρώμικο τρόπο. Γιατί αφέθηκε στους ναζί της Χ.Α. η τιμή στους τρεις ήρωες των Ιμίων; Η ναζιστική οργάνωση δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε εθνικό και πατριωτικό. Διότι οι ηγέτες της πιστεύουν στο φασισμό που εκφράζει ο Αδόλφος Χίτλερ, διότι ο κ. Μιχαλολιάκος και οι όμοιοί του υποστήριξαν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη χούντα, που άνοιξε το δρόμο στην Τουρκία να εισβάλει στην Κύπρο και να έχει υπό κατοχή το 40% του νησιού. 

Στα Ιμια, ηττήθηκαν κατά κράτος αυτοί οι πολιτικοί που πιστεύουν ότι είναι “πολίτες του κόσμου”. Εκείνο το μοιραίο βράδι άρχισε το “γκριζάρισμα” του Αιγαίου, που θεωρώ πως ολοκληρώθηκε στη Μαδρίτη, τον Ιούλιο του 1997, με τη συμφωνία του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του τότε προέδρου της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Η συμφωνία αυτή είναι το αποτέλεσμα της διπλωματικής ήττας στα ‘Ιμια. Τελεία και παύλα. 

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για τα Ιμια, μπορέσαμε και κερδίσαμε τα έγγραφα για τη συμφωνία της Μαδρίτης. Ελπίζω να μπορέσουμε σύντομα να παρουσιαστεί και αυτή η έρευνα σε βιβλίο.


Πηγή: mignatiou.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ερχεται βαριά καμπάνα στην ΑΚΤΩΡ για το καρτέλ! Θα κληθεί να καταβάλει 45 εκατ Ευρώ



Θα κληθεί να καταβάλει 45.000.000 € από το συνολικό πρόστιμο των 130.000.000 € της Επ. Ανταγωνισμού στους εργολάβους
Του
Φώτη Κόλλια

Συνολικό πρόστιμο-μαμούθ που αγγίζει τα 130.000.000 ευρώ, καταβλητέο όμως σε πολλές δόσεις, αναμένεται να επιβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις τεχνικές εταιρίες που εμπλέκονται στην υπόθεση με τις συνεννοήσεις για τους διαγωνισμούς δημόσιων έργων. Η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει προγραμματιστεί για τις 20 Φεβρουαρίου καθώς ολοκληρώνονται και οι συζητήσεις με τους ισχυρούς εγχώριους κατασκευαστικούς ομίλους που είχαν ενταχθεί στη διαδικασία διευθέτησης ώστε να περιορίσουν το ύψος των προστίμων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη μερίδα του λέοντος, σχεδόν το ένα τρίτο του προστίμου (ποσό περί τα 45.000.000 ευρώ), θα κληθεί να καταβάλει η εταιρία ΑΚΤΩΡ, ο ισχυρός άνδρας της οποίας Δημήτρης Κούτρας εμφανίζεται να έχει ηγετικό ρόλο στον συντονισμό των παράνομων συμπράξεων και των εναρμονισμένων πρακτικών των τελευταίων δεκαετιών.

Μικρότερα, αλλά σοβαρού ύψους πρόστιμα αναμένεται να επιβληθούν και στους άλλους μεγάλους εργοληπτικούς ομίλους που -σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού- εμπλέκονται στην υπόθεση. Οι συζητήσεις των τελευταίων μηνών, στο πλαίσιο της διαδικασίας διευθέτησης, οδηγούν πάντως στην καταβολή του προστίμου σε αρκετές δόσεις, για λόγους βιωσιμότητας των κατασκευαστικών εταιριών που εμπλέκονται.

Σημειώνεται ότι στη διαδικασία διευθέτησης είχαν ενταχθεί αρκετοί από τους ελληνικούς κατασκευαστικούς ομίλους. Αντίθετα, οι διοικήσεις των διεθνών ομίλων που εμπλέκονται, με βάση το πόρισμα, όπως του γαλλικού Vinci, των γερμανικών Hochtief, Siemens κ.λπ. αποφάσισαν να περιμένουν την απόφαση και στη συνέχεια να επιχειρήσουν να την ανατρέψουν διά της δικαστικής οδού. Πρόσωπα που παρακολουθούν την υπόθεση υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή συνδέεται με τον φόβο πως, αν έμπαιναν στη διαδικασία διευθέτησης (παραδέχονται δηλαδή πως συμμετείχαν στις συνεννοήσεις με στόχο τα μικρότερα πρόστιμα), μπορεί να αντιμετώπιζαν ποινικές ευθύνες στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση των ελληνικών ομίλων, με τροπολογία που είχε καταθέσει η σημερινή κυβέρνηση, οι διοικήσεις όσων εταιριών ενταχθούν στη διαδικασία διευθέτησης απαλλάσσονται από τις νομικές ευθύνες για τα αδικήματα που συνδέονται με τη νόθευση του ανταγωνισμού.

Τους τελευταίους μήνες καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να κατατεθεί και νέα τροπολογία που θα απαλλάσσει τις διοικήσεις και από τα συρρέοντα ποινικά αδικήματα. Κατά πληροφορίες, η συγκεκριμένη τροπολογία είναι έτοιμη και η κυβέρνηση είχε εξασφαλίσει αρχικά τη συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας, που σύμφωνα όμως με ορισμένες πηγές φαίνεται πλέον να έχει δεύτερες σκέψεις...


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το μεγαλείο του παραλογισμού

Άρθρο από τον Ελεύθερο Αετό και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Με αφορμή την είδηση ότι το Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ιδρύει την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία, θέλουμε να ενθυμίσουμε στους υποστηρικτές και μη, της συγκεκριμένης ιδέας ότι τον εν λόγω εγχείρημα ήταν μια ιδέα επί πρωθυπουργίας Καραμανλή και τελευταία επί κυβερνήσεως Αντωνίου Σαμαρά






Το περίεργο στην εν λόγω πρόταση , είναι ότι υποστηρικτές της συγκεκριμένης ιδέας το 2013, έγιναν κατήγοροι και σατυρικοί. Και αντίστοιχα οι κατήγοροι του 2013, έγιναν υποστηρικτές. Γιατί ; 
Γιατί οι αποφάσεις μας και οι κινήσεις μας, δεν βασίζονται στο αν είναι αντικειμενικά κάτι καλό ή όχι.  Όλοι μας, έχουμε ως γνώμονα την κομματική μας γραμμή. Αν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και είμαι ΣΥΡΙΖΑ είναι σωστό, αν το λέει η ΝΔ και είμαι ΝΔ είμαι πάλι σωστό. Δεν μπαίνουμε, καν στο κόπο, να το διαβάσουμε, να το επεξεργαστούμε και διαλεκτικά να υποστηρίξουμε την θέση μας με επιχειρήματα.
Αν δεν ξεφύγουμε από την νοοτροπία του πελατειακού κράτους και της κομματικής γραμμής, δεν πρόκειται ποτέ να ξεμπλέξουμε από τα μνημόνια. 
Παρακάτω σας παραθέτουμε ένα video από τους ραδιοαρβύλα που καυτηρίαζε αυτήν την πρόταση το 2013 
    



https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Αρχηγός ΓΕΕΘΑ προς Άγκυρα: «Σας περιμένουμε αν νομίζετε ότι έχετε τη δύναμη να τα βάλετε με την Ελλάδα»


Τις πρώτες δηλώσεις μετά την τουρκική επιχείρηση στα Ίμια την Κυριακή έκανε ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, προκαλώντας και προειδοποιώντας την Αγκυρα, ότι
αν νομίζει ότι έχει περιθώρια να αμφισβητήσει στην πράξη την ελληνική εδαφική κυριαρχία θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις
Τις δηλώσεις αυτές ο Α/ΓΕΕΘΑ τις έκανε κατά τη διάρκεια τελετής παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, στον Αντιστράτηγο Δημήτριο Μπίκο, στο Γ’ Σώμα Στρατού.

Πιο συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της εκεί παρουσίας του ο Ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης, ερωτήθηκε για το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωινό της Κυριακής στην περιοχή των Ιμίων.

«Είμαστε σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή αν αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους επιδείξεις και ενέργειες, οι οποίες δεν βοηθούν καθόλου το κλίμα για συνεργασία και ηρεμία στην περιοχή» ενώ σημείωσε παράλληλα: «Είμαστε έτοιμοι τόσο το Ναυτικό, όπως και ο Στρατός και η Αεροπορία, να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια στην περιοχή αν θεωρούν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις».

Και βέβαια, έσπευσε να συμπληρώσει πως ο ίδιος δεν θεωρεί σοβαρό το περιστατικό: «Δεν το θεωρώ ιδιαίτερα σοβαρό. Έχουμε ένα σωρό προβλήματα να λύσουμε στην περιοχή»



Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται..

     Λίγες μόνον μέρες μετά την διαπόμπευση κάπου στο Κολωνάκι ενός συμβόλου και θρύλου της διαπλοκής και των μνημονίων, "δημοσιογράφου" και αναλη(υ)τη κύριου Περδεντέρη,
..όπου -όπως φημολογείται- μετά από μερικές αναμνηστικές σφαλιάρες,
..του έγινε -όπως και πάλι ακούγεται- μεταφορά
του πούρου του από την είσοδο στην έξοδο του πεπτικού του συστήματος,
..λίγες μέρες λοιπόν μετά, η Αυτοκρατορία της διαπλοκής και των μνημονίων αντεπιτίθεται.

Ανασύροντας από την εφεδρεία (και πιθανόν από δικαστικές περιπέτειες για χρέη) τον μετρ και ιδρυτικό στέλεχος της διαπλοκής στην χώρα μας,
..μέγα (κρυφο)ρουφιάνο των μνημονίων, και χαμαιλέοντα κύριο Χατζηπαπάρα,
..τον τοποθέτησε στην κορυφή των ειδήσεων των συστημικών ΜΜΕ,
..να μας επισημαίνει βραδυγλωσσόντας με το πρώτο "καλησπέρα σας", πως οι "αγορές" μας στέλνουν μήνυμα, με την πτώση του χρηματιστήριου, πως πρέπει οπωσδήποτε να κλείσουμε την "αξιολόγηση", αλλιώς κινδυνεύουμε.

Δείχνει με αυτόν τον τρόπο το σύστημα διαπλοκής-μνημονίων, την απεριόριστη εμπιστοσύνη στις προπαγανδιστικές μεθόδους του,
..που έχουν οδηγήσει στην λοβοτομή εκατομμύρια έλληνες τηλεθεατές-ψηφοφόρους.
Δείχνει επίσης εμπιστοσύνη και σεβασμό για τις παρελθούσες υπηρεσίες τους, σε όλη τη φάρα της δημοσιογραφικής εκείνης αλητείας που έλαμψε από την εποχή του εκσυγχρονισμού έως σήμερα,
..και που επέπλευσε σαν τα σκ@τά στον βόθρο, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων και καιρών.

Άλλωστε ανάλογη εμπιστοσύνη στην έλλειψη οποιασδήποτε νοητικής ικανότητας του έλληνα πολίτη-ψηφοφόρου δείχνει και το μέτωπο κυβέρνησης-τρόϊκας-τοκογλύφων,
..αφού επιστρατεύει το χιλιοπαιγμένο και χιλιοξεμπροστιασμένο κόλπο της ατελείωτης "διαπραγμάτευσης" ώσπου να τελειώσουν τα λεφτά,
..και να βγαίνουν μετά "πανικόβλητοι" υπουργοί, βουλευτές και παρατρεχάμενοι στα παράθυρα των πρωκτεντέρηδων και των χατζηπαπάρηδων,
..πως πρέπει να υπογράψουνε τα πάντα προκειμένου να μη χάσουμε το κελεπούρι του Ευρώ και της Ευρωπαϊκής "Ένωσης".

Όπως όμως στα "τέλεια εγκλήματα" έτσι και στο έγκλημα των μνημονίων και της Αυτοκρατορίας,
..τα πάντα κρίνονται από μερικές αστοχίες-λεπτομέρειες.
Και στην προκειμένη περίπτωση η αστοχία της Αυτοκρατορίας,
..εκείνο που δεν πρόσεξε,

..είναι πως το καινούργιο της πουλέν,
..όπως και το παλιό που έφαγε το ξύλο,
..καπνίζει κι αυτό πούρα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι απειλές του Τούρκου υπ. Δικαιοσύνης: Θα απαντήσουμε αντίστοιχα στους Έλληνες...



Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, σε συνέντευξή του σήμερα σε τουρκικό κανάλι, σχολιάζοντας τα θέματα της επικαιρότητας, αναφέρθηκε και στα Ίμια, ενώ εκτόξευσε πάλι τα βέλη του προς την Ελλάδα για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, που κατηγορούνται στην Τουρκία ως πραξικοπηματίες.

Αποφεύγοντας να συνδέσει τη χθεσινή κίνηση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων στα Ίμια με τη μη έκδοση των 8 στρατιωτικών, ο Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι η επίσκεψη του Χουλουσί Ακάρ ήταν στο πλαίσιο της επιθεώρησης κι ότι δεν έχει καμία πολιτική διάσταση.

Ήταν, όμως, ιδιαίτερα επικριτικός για την Ελλάδα στο θέμα των ‘8’. Όπως είπε, «επιθυμούμε η Ελλάδα να επανεξετάσει το θέμα, γι’ αυτό στείλαμε και δεύτερο αίτημα έκδοσης στις ελληνικές Αρχές».

Ωστόσο, ήταν και πιο αιχμηρός. Αφού επανέλαβε ότι η απόφαση αυτή θα βλάψει τις σχέσεις των δύο χωρών, είπε χαρακτηριστικά ότι «από εδώ και πέρα, θα συμπεριφερόμαστε το ίδιο σε όσους μας συμπεριφέρονται έτσι και θα απαντάμε αντίστοιχα».

Τόνισε ότι η Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει καμία θετική προσέγγιση στα αιτήματα έκδοσης που της έχει απευθύνει η Τουρκία, ενώ ισχυρίστηκε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα επιτρέπει στους Κούρδους και τους αριστερούς του DHKP-C να έχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης στο έδαφός της.

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης έριξε τα βέλη του και κατά των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που δεν εκδίδουν αντίστοιχα αυτούς που η Τουρκία θεωρεί εγκληματίες. Ακόμη και η Ιντερπόλ, όπως ανέφερε, αρνείται να συλλάβει μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETÖ). «Όσους βλάπτουν την Τουρκία, τους χαϊδεύουν», είπε χαρακτηριστικά. «Μόνο ανεξάρτητη δικαιοσύνη και αμεροληψία δεν είναι αυτό. Η Ελλάδα και η Γερμανία ποτέ δεν απάντησαν στα αιτήματά μας για τους φετουλαχτσήδες. Η Μέρκελ τους προστατεύει στη Γερμανία», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: sigmalive.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έρχεται η ελληνική «NASA»



Την Eλληνική Διαστημική Υπηρεσία ιδρύει με νομοσχέδιο στη Βουλή το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία θα έχει μορφή ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ) και θα καλύψει το μεγάλο έλλειμμα της Ελλάδας στον τομέα.

Με την εκτόξευση φέτος, του δορυφόρου Hellas Sat, δημιουργούνται εμπορικές ευκαιρίες οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, θα αξιοποιηθούν από μια εταιρεία διαστημικής πολιτικής, αντίστοιχη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Το ΕΚΔΕ αναμένεται να αναλάβει τη μίσθωση - με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια - των διαθέσμιων αναμεταδοτών που δεν θα αξιοποιηθούν από το ελληνικό δημόσιο (για στρατιωτικές, τηλεοπτικές και άλλες εφαρμογές). Επίσης, θα αξιοποιηθούν ερευνητικές και επιστημονικές εφαρμογές στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, παρακολούθησης της Γης, πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, αυθαίρετης δόμησης κ.α.

Το ΕΚΔΕ, θα διασυνδεθεί ως κόμβος με σημαντικά ελληνικά και διεθνή ερευνητικά κέντρα, θα διασυνδέσει την έρευνα με την παραγωγή των ελληνικών επιχειρήσεων, θα διευκολύνει την αξιοποίηση εφαρμογών από την ΕΑΒ και τον Ελληνικό Στρατό, την διεκδίκηση ερευνητικών προγραμμάτων και προγραμμάτων συμπαραγωγής οπλικών συστημάτων με τον Ελληνικό Στρατό, την ΕΑΒ και το ΝΑΤΟ, καθώς και την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την διαστημική έρευνα και τεχνολογία.

Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σημείωσε ότι «πράττουμε το αυτονόητο. Γιατί είναι απλά αδιανόητο η χώρα μας να μην διαθέτει σήμερα, διαστημική υπηρεσία. Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι στο κοντινό παρελθόν και με ευθύνη των τότε κυβερνήσεων ″απεμπολήσαμε″ ουσιαστικά, τα δικαιώματά μας στο διαστημικό φάσμα. Η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες δεν διαθέτουν οργανισμό που να αξιοποιεί εμπορικά, επιστημονικά και ερευνητικά δικαιώματά της, ούτε την πληθώρα ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών και πόρων που διαθέτει ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Οργανισμός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι:

1) η Τουρκία έχει, πρόσφατα, δημιουργήσει το δικό της οργανισμό διαστημικής πολιτικής,

2) η Ελλάδα απλά απουσιάζει από τις συναντήσεις υπουργών της Ε.Ε. αρμόδιων για τη διαστημική πολιτική και

3) τα τελευταία 20 χρόνια, έχουμε δαπανήσει ως χώρα εκατοντάδες εκατομμύρια για τη συμμετοχή μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως π.χ. το Galileo, τα οποία δεν αξιοποιούμε, εξαιτίας της απουσίας εξειδικευμένου προσωπικού υψηλού επιπέδου, που θα μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και την εκπροσώπηση σε επιτροπές της Ε.Ε. και του ΟΗΕ, σχετικά με την ειρηνική χρήση του εξωατμοσφαιρικού διαστήματος», κατέληξε ο Νίκος Παππάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....