Διυλιστήριο: 06/06/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Η ΕΕ ανάβει «πράσινο» στο EWG για την εκταμίευση της δόσης



H Κομισιόν ετοίμασε και παρέδωσε στα μέλη της ομάδας εργασίας της ευρωζώνης την έκθεση συμμόρφωσης των ελληνικών αρχών, σε σχέση με τις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, σύμφωνα με πηγή της ευρωζώνης που ενημέρωσε το ΚΥΠΕ.

Το ζήτημα είναι πλέον στα χέρια των κρατών - μελών, αναφέρει η ίδια πηγή.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε σχετικά ότι «τις τελευταίες μέρες επετεύχθη σημαντική πρόοδος σε σχέση με την πλήρη εφαρμογή των prior actions (νομοθετικά προαπαιτούμενα). Η πρόοδος τώρα θα πιστοποιηθεί από το EWG, όπως είχε αποφασίσει το Eurogroup».

Το Euro Working Group συνέρχεται σήμερα Δευτέρα με τηλεδιάσκεψη, με σκοπό να δώσει το σήμα για την έναρξη των διαδικασιών επικύρωσης της εκταμίευσης της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, από 5 κοινοβούλια κρατών - μελών της ευρωζώνης, αν και εφόσον η ελληνική πλευρά έχει ολοκληρώσει την νομοθετική διαδικασία των προαπαιτούμενων που είχε θέσει το προηγούμενο Εurogroup.

«Έπρεπε να κάνουμε από νωρίς τηλεδιάσκεψη, γιατί αν περιμέναμε το τακτικό EWG της επόμενης Πέμπτης θα υπήρχαν κάποιοι υπουργοί που δεν θα προλάβαιναν να ενημερώσουν τις επιτροπές και τις άλλες δομές των κοινοβουλίων τους», είπε πηγή με γνώση των συζητήσεων.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι στο EWG θα βρεθεί επί τάπητος και μια «πλήρης έκθεση συμμόρφωσης». «Στην τελευταία ενημέρωση που είχα, υπήρχαν κάποια μικρά θέματα ανοιχτά», λέει η ίδια πηγή, το βράδυ της Κυριακής και συμπληρώνει «θα περιμένουμε να ακούσουμε τι θα πουν οι θεσμοί και η ελληνική πλευρά».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η δόση θα έρθει στα ελληνικά ταμεία, πολύ κοντά στο Εurogroup της 16ης Ιουνίου, «λίγο πριν, ή λίγο μετά», χωρίς άλλα απρόοπτα. Αμέσως μετά η ΕΚΤ σκοπεύει να επαναφέρει την εξαίρεση στην αποδοχή ελληνικών ομολόγων και η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μια σημαντική ελάφρυνση των capital controls.

Η γενική στόχευση είναι πως η Ελλάδα θα πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί εξαιρετικά μέχρι το φθινόπωρο και να έχει μπει σε μια τροχιά που δεν θα μπορεί να διαταχθεί εύκολα. Να υπάρξουν δηλαδή "μαξιλάρια" και για να απορροφήσουν τους κινδύνους που έρχονται. Οι Βρυξέλλες θέλουν η Ελλάδα να μπορεί να μπει σε τροχιά πωλήσεων ομολόγων «από πολύ νωρίς».

Την ίδια ώρα ξεκινά και μια μεγάλη εκστρατεία πειθούς και σταθεροποίησης, με κεντρικό μήνυμα ότι η Ελλάδα άλλαξε σελίδα και πως η επένδυση σε ελληνικά ομόλογα κάποια στιγμή στο τέλος του πρώτου μισού του 2017 «είναι συμφέρουσα υπόθεση».

Προς αυτό τον σκοπό κοινοτικοί αξιωματούχοι και εταίροι, συνδυάζουν μια θετική δημόσια ρητορική με επισκέψεις στην Ελλάδα. Η αρχή θα γίνει από τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, ο οποίος θα βρεθεί στην Αθήνα στις 21 και 22 Ιουνίου για το συνέδριο του ΣΕΒ και συναντήσεις επετειακού χαρακτήρα με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πηγή: Real.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Παραδοχή Σπυράκη : ''Θα διαλύσουμε τις δομές''


Για όσους διατηρούν ακόμη επιφυλάξεις για το πως εννοεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον «περιορισμό των δημοσίων δαπανών», δεν έχουν παρά να παρακολουθήσουν προσεκτικά τις άκρως αποκαλυπτικές δηλώσεις της ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη, σε τηλεοπτική εκπομπή.

Σε ένα κρεσέντο νεοφιλελευθερισμού, η κ. Σπυράκη αναφέρει ευθέως ότι «θα διαλύσουμε δομές».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:



Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Το National Geographic διαδίδει ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα



Φιμώνει τους εσωτερικούς υπονομευτές! Αποστομώνει τους εξωτερικούς πλαστογράφους! Σηματοδοτεί την επερχόμενη αλλαγή κορυφής στην αμερικανική εξωτερική πολιτική για το Σκοπιανό !Δικαιώνει την μακρόχρονη επίμονη, ασυμβίβαστη και αμετακίνητη πολιτική μας, στην μη αναγνώριση των Σκοπίων με το ελληνικό ιερό όνομα Μακεδονία!

ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ

Το αμερικανικό National Geographic πραγματοποιεί απίστευτη στροφή 180 μοιρών, καθώς από τους χάρτες που ανέγραφαν "Μακεδονία" τα Σκόπια στο παρελθόν, περνάει τώρα στην απόλυτη δικαίωση του Ελληνισμού και στην πιο ανέλπιστη παγκόσμια προβολή της ελληνικότητας της Μακεδονίας, του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μέσα στην ίδια την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, επηρεάζοντας έτσι την ελίτ της Αμερικής, πολιτική, οικονομική, στρατιωτική, πολιτισμική! Κάτι το οποίο αποτελεί χαστούκι θανάτου στα Σκόπια!

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ NATIONAL GEOGRAPHIC

Συγκεκριμένα, το National Geographic, φιλοξενεί στο ίδιο το διεθνούς αίγλης Μουσείο του, στην Ουάσινγκτον, την πρωτόγνωρη Έκθεση με τον αποστομωτικό τίτλο: "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο"!
Η Έκθεση, με τον αποστομοτικό για τους πλαστογράφους τίτλο και τους κάθε είδους υποστηρικτές τους, άνοιξε ήδη την Τετάρτη 1η Ιουνίου και θα διαρκέσει ως τις 10 Οκτωβρίου 2016.



5.000 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Στην μοναδική αυτή εμπλουτισμένη έκθεση, που ταξίδεψε πιο μπροστά σε Μουσεία του Καναδά, πραγματοποιείται μέσα από 500 και πλέον σπάνιους αρχαιολογικούς θησαυρούς μας, ένα εξαιρετικό ταξίδι μέσα από 5.000 χρόνια του ελληνικού πολιτισμού, όπου εκτός των άλλων καταδεικνύεται και υπογραμμίζεται η ελληνικότητα της Μακεδονίας!
Τα εκθέματα προέρχονται από είκοσι δύο ελληνικά Μουσεία και πολλά από αυτά πολλά δεν έχουν ποτέ ξανά εμφανιστεί έξω από την χώρα μας!

Δείτε το παραπάνω συγκλονιστικό βίντεο του National Geographic και δακρύστε! Η μεγάλη δικαιώση του Ελληνισμού είναι πλέον καθ΄ οδόν! Ο Μέγας Αλέξανδρος και τα ευρήματα της Μακεδονίας, αναζωογονούν και ανασταίνουν διεθνώς - χάρη στην Θεία Πρόνοια - τον ευσεβή και αδικημένο λαό μας!

ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΓΡΑΜΜΗΣ;

Πίσω όμως από τα λαμπρά βίντεο, αφίσες και εκθέματα, πίσω από τα φώτα της αμερικανικής δημοσιότητας και την χαρά μας, προκύπτει ένα μεγάλο και εύλογο ερώτημα: "γιατί άλλαξε έτσι η στάση του αμερικανικού National Geographic";
Η απάντηση βρίσκεται στα ευρήματα της Αμφίπολης, ,ταρακούνησαν όλα τα σχετικά ξένα κέντρα και δίκτυα, τα οποία μπροστά στον κίνδυνο παγκόσμιας επιστημονικής γελοιοποίησης και καταστροφής τελικά τους κύρους τους - σε περίπτωση εμμονής στην Πλαστογραφία των Σκοπίων - έκαναν στροφή 180 μοιρών, αποφασίζοντας να ποντάρουν στην ιστορική πραγματικότητα, στα αδιάψευστα αρχαιολογικά ευρήματα και όχι στο ψέμα και την σκοπιμότητα της εκάστοτε αμερικανικής - εν προκειμένω - εξωτερικής πολιτικής, η οποία και αυτή με τη σειρά της γυρίζει και μάλιστα από την κορυφή...




Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέο έμβασμα 3 εκατ. δολαρίων στον λογαριασμό της μίζας



«Θησαυρούς» περιέχει το εισαγγελικό πόρισμα, τα στοιχεία του οποίου οδήγησαν τον Ανδρέα Μαρτίνη στη φυλακή, κατηγορούμενο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Realnews, μετά τα 3,1 εκατ. μάρκα που εμβάζονται στην εταιρεία συμφερόντων του Mijas από την γερμανική Hospitalia (η οποία συνεβλήθη με το «Ερρίκος Ντυνάν» για την προμήθεια νοσοκομειακού εξοπλισμού), ένα ακόμη ποσό που ξεπερνά τα 3 εκατ. δολάρια μπαίνει σε λογαριασμό του Μαρτίνη με το κωδικό όνομα Cloud από την εξωχώρια εταιρία Agiorit Invesment, άγνωστου έως τώρα ιδιοκτήτη.

Στον εν λόγω λογαριασμό, μάλιστα, φαίνεται να καταλήγουν την περίοδο 1995-2000 εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ όχι μόνο από την Agiorit Invesment αλλά και από άλλες εταιρίες, άγνωστων προς το παρόν ιδιοκτητών, όπως η Adea και η Parnis Corporation. Από τη μέχρι τώρα διερεύνηση των κινήσεων του Cloud έχουν προκύψει επίσης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, και φυσικά πρόσωπα που είτε βάζουν χρήματα στον λογαριασμό, είτε τα αποστέλλουν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γιατρού, ο οποίος φαίνεται να λαμβάνει μέσω του Cloud την περίοδο 2001-2002 τέσσερα εμβάσματα των 150.000 δολαρίων, ένα των 650.000 δολαρίων κι ένα των 100.000 δολαρίων.

Από το εισαγγελικό πόρισμα προκύπτει, όμως, και κάτι ακόμα. Την ίδια χρονική περίοδο που μπήκαν στην Mijas, τα 3,1 εκατ. γερμανικά μάρκα από την Hospitalia, το ίδιο ακριβώς ποσό εμβάστηκε και σε μία άλλη εταιρία με το όνομα Guadarama, της οποίας ο δικαιούχος αναζητείται. Αυτό προκύπτει από έγγραφα που έφτασαν στα χέρια του επίκουρου εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνου, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα.

Δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι αυτά τα χρήματα είναι εξαιρετικά πιθανόν να συνδέονται με την υπόθεση Μαρτίνη, γεγονός που ωστόσο θα φανεί όταν απαντηθούν τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που οι ανακριτές ετοιμάζουν, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί δικαιούχοι των εταιριών αλλά και των λογαριασμών τους.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Σαμαράς ομολογεί πως υπέγραψε μέτρα για να παγιδεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ


Ο Αντώνης Σαμαράς επανεμφανίζεται στο προσκήνιο, λέγοντας ότι ήξερε πως θα έχανε τις εκλογές, ενώ αποκαλύπτει ότι οι δανειστές δεν θέλησαν να δώσουν στην κυβέρνηση της ΝΔ την τότε δόση και δύο μήνες αργότερα να βρεθούν τα χρήματα αυτά στα χέρια μιας άλλης κυβέρνησης που δεν δεσμευόταν για τίποτε. Για ομολογία του πρώην πρωθυπουργού ότι δέσμευσε τη χώρα με σκληρά μέτρα για να εξαναγκάσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε «αριστερή παρένθεση», κάνει λόγο η κυβέρνηση.

Εκτενή συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά φιλοξενεί η εφημερίδα Real News που κυκλοφορεί την Κυριακή. Όπως λέει ο Αντώνης Σαμαράς περίμενε την ήττα του, καθώς «όλοι προεξοφλούσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει νέες εκλογές και θα τις κερδίσει», ενώ αποκαλύπτει ότι «οι δανειστές δεν θέλησαν να δώσουν στη δική μας κυβέρνηση την εκταμίευση των 7,5 δισεκατομμυρίων και δύο μήνες αργότερα να βρεθούν τα χρήματα αυτά στα χέρια μιας άλλης κυβέρνησης που δεν “δεσμευόταν” για τίποτε».

Η δήλωση δεν πέρασε απαρατήρητη από το Μέγαρο Μαξίμου, με στέλεχος της κυβέρνησης να σχολιάζει ανώνυμα ότι «παρόλο, λοιπόν, που γνώριζε ότι καταρρέει και ερχόταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Αντώνης Σαμαράςυπέγραψε την 5η αξιολόγηση για να δεσμεύσει τη χώρα με σκληρά μέτρα, ενώ, παράλληλα άφησε και τα ταμεία της χώρας άδεια. Στόχος του, να εξαναγκάσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε αριστερή παρένθεση, όπως, άλλωστε τόνιζαν εκείνη την εποχή οι διάφοροι συνεργάτες του».

Ο ίδιος πάντως λέει για το σενάριο της αριστερής παρένθεσης: «Το αν αποδειχθούν παρένθεση εξαρτάται μόνον από τους ίδιους. Και μέχρι στιγμής κάνουν τα πάντα για να γίνουν παρένθεση».

Αναφορικά με το λεγόμενο «sucess story» της κυβέρνησης του, ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει στην εφημερίδα ότι δεν φέρει καμιά ευθύνη για την σημερινή ύφεση και υποστηρίζει ότι «εμείς δημιουργήσαμε πλεονάσματα» και ότι τα μέτρα που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση είναι χειρότερα από αυτά που εφαρμόστηκαν κατά την περίοδο διακυβέρνησης του. «Η Ελλάδα έμπαινε στην κανονικότητα πριν από ενάμιση χρόνο! Και την έβγαλαν», σημειώνει και προβλέπει νέα μέτρα μέσα στο 2016 που «θα αποδειχθούν οδυνηρά για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σχολιάζοντας τις συγκεκριμένες δηλώσεις το κυβερνητικό στέλεχος που μίλησε σε δημοσιογραφικούς κύκλους, υπενθύμισε τα μέτρα που είχε συμφωνήσει με την 5η αξιολόγηση και την τρόικα ο Αντώνης Σαμαράς, τα οποία και θα άρχιζαν να υλοποιούνται από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Όπως ο ίδιος είπε τα μέτρα ήταν:

* Μηδενική προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Οι πλειστηριασμοί θα ξεκίναγαν από την 1η Ιανουαρίου του 2015, ενώ τα «ραβασάκια» των τραπεζών απλώς θα ειδοποιούσαν τους πολίτες μόνο για το πότε βγαίνει το σπίτι τους «στο σφυρί». Οι πλειστηριασμοί, σύμφωνα με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν «εργαλείο» για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών! Αντίθετα, σήμερα προστατεύεται η πρώτη κατοικία σε ποσοστό πάνω από 60%, ενώ στα δάνεια με εγγύηση δημοσίου η προστασία ξεπερνά το 94%! Ας σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, ο νόμος προβλέπει ακόμα και οικονομική ενίσχυση πολιτών σε περιπτώσεις που αδυνατούν να αποπληρώνουν τη δόση.

* Ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα, η κυβέρνηση της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είχε συμφωνήσει σε υπερβολικά –ανέφικτα– πλεονάσματα. Η σύγκριση μ' αυτά που τελικά απέσπασε, μετά από διαπραγμάτευση η σημερινή κυβέρνηση είναι εμφανής. Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος ή ειδικός, για να αντιληφθείς ότι όσο μεγαλύτερα ποσά χρειάζεται ως πλεόνασμα τόσο περισσότερα σκληρά μέτρα παίρνεις. Η συμφωνία για πρωτογενή πλεονάσματα [ποσοστό επί τοις % του ΑΕΠ]. Η διαφορά είναι καθαρή. Μάλιστα, η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είχε συμφωνήσει αυτά τα πλεονάσματα του 4,5% να τα διατηρεί επ' άπειρον! Καμιά χώρα στον κόσμο δεν θα υποσχόταν κάτι τέτοιο… Ο κ. Σαμαράς, πάντως, φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα με τα νούμερα, καθώς δηλώνει ότι «θα είχαμε επιτύχει 7% πραγματική ανάπτυξη μέχρι το 2016». Μάλλον για τυπογραφικό λάθος πρόκειται, εκτός και αν δεν συμβουλεύτηκε κανένα οικονομολόγο – έστω και πρωτοετή!

* Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με την 5η αξιολόγηση, είχαν συμφωνήσει και σε μια σειρά «μεταρρυθμίσεων» σε εργασιακά (ομαδικές απολύσεις, συνδικαλιστικός νόμος, κ.ά.), απολύσεις στο δημόσιο (που ήδη είχε ξεκινήσει ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ Κυριακός Μητσοτάκης), κατάργηση ειδικών μισθολογίων, συμφωνία για περικοπές στις κύριες συντάξεις, εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος κ.ά.

Στη συνέντευξη του, ο πρώην πρωθυπουργός εκφράζει την εκτίμηση ότι η ΝΔ μπορεί να κερδίσει την αυτοδυναμία, αλλά -όπως αναφέρει- σε κάθε περίπτωση «πρέπει μετά τις εκλογές να κάνει άνοιγμα σε ευρύτερες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις». Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγει και τον Άδωνι Γεωργιάδη, για τον οποίο λέει ότι αποδείχθηκε αποτελεσματικός μεταρρυθμιστής.

Επιχειρεί μάλιστα ο ίδιος ένα έμμεσο άνοιγμα προς «ευρύτερες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις», λέγοντας πως διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ δείχνει και τους Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέα Λοβέρδο και Γιάννη Μανιάτη. «Προσέξτε! Υπάρχει μια πολιτική κλωστή που ενώνει τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές. Από τη Δεξιά ως την Κεντροαριστερά, πέρα και πάνω από κόμματα», τονίζει. Ο ίδιος αφήνειανοιχτό να τους δει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, αν και ξεκαθαρίζει ότι είναι πρόωρο κάτι τέτοιο και δεν είναι δικό του θέμα να μιλήσει «για πρόσωπα, συγκλίσεις ή άλλα κόμματα».

«Ωστόσο, σε όλη τη συνέντευξη γι’ αυτά μιλάει, βέβαια!», σχολίασε στον αντίποδα το στέλεχος της κυβέρνησης.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η μπάλα στην εξέδρα..

   Όσοι ''προσεκτικοί'' έχουν φαγωθεί να ψάχνουν στις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας,
..να βρουν αν το όν-υπουργός ''απαγόρευσε'' πράγματι στους γονείς να αποκαλούν τα παιδιά τους έτσι ή αλλιώς,
..απλώς πετούν την μπάλα στην εξέδρα.

Και βέβαια δεν το έκανε.
Πώς θα μπορούσε άλλωστε να ελέγξει τί γίνεται μέσα στο σπίτι του καθενός;
Αν μπορούσε όμως είμαστε σίγουροι πως θα
τόκανε. Πρόκειται για μιά απλή οδηγία.

Εδώ ακριβώς όμως είναι το θέμα:
Το ότι αισθάνθηκαν την ανάγκη να εκδώσουν μία οδηγία,
..μία κυβερνητική οδηγία,
..μία κρατική οδηγία,
..όχι μία οδηγία επιστημονική ενός ιδιώτη ψυχολόγου ή ενός κοινωνιολόγου,
..παρά μία οδηγία της εξουσίας προς τους πολίτες για το πώς θα πρέπει να είναι οι σχέσεις μεταξύ τους.

Αυτό ακριβώς δείχνει και την ολοκληρωτική νοοτροπία τους,
..και το πώς ακριβώς οραματίζονται την σχέση κράτους-πολίτη.
Ονειρεύονται αυτη την σχέση, όπου το κράτος-εξουσία θα μπορεί να έχει λόγο, να εμπλέκεται και να καθοδηγεί ακόμη και τις πιό προσωπικές στιγμές της ζωής του πολίτη-υπήκοου.
Μιά κρατικίστικη αντίληψη βγαλμένη απ' ευθείας απ' το παλαιοσοβιετικό-σταλινικό παρελθόν, και διανθισμένη με όλη την post modern (νεομοντέρνα) βούληση της Νέας Τάξης για καθολικό έλεγχο των μαζών,
..έλεγχο που θα ξεκινάει απ' τους χώρους εργασίας και την δημόσια κοινωνική ζωή,
..και θα καταλήγει -στην ιδανική περίπτωση γι αυτούς- μέχρι την κρεβατοκάμαρα του πολίτη.

Γι αυτό ακριβώς και όσοι ασχοληθήκαμε για να σχολιάσουμε το θέμα της οδηγίας-οιονεί απαγόρευσης σατυρίζοντάς το, το κάναμε καθ' υπερβολή.
Η σάτυρα έτσι πρέπει να είναι. Υπερβολική.
Για να αναδεικνύει με έμφαση και τις πιό λεπτές αποχρώσεις αυτού που σατυρίζει, και που αλλιώς δεν θα φαίνονταν.

Και για να τελειώνει λοιπόν το αστείο μέ όλους αυτούς τους ''προσεκτικούς'' που ψάχνουν κάθε φορά ευκαιρία να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα,
..τους λέμε πως η πρόθεση μετράει.
Και η πρόθεση τούτων των συγκεκριμένων καβαλάρηδων της εξουσίας είναι σαφώς ολοκληρωτική,
..και η σχέση τους με την δημοκρατία είναι όση του λαχανόρυζου με το κοντοσούβλι.
Το έχουν δείξει και θα το δείξουν και πιό καθαρά στο μέλλον αν εμείς τους το επιτρέψουμε.

Για αυτό, όσοι προσεκτικοί κι ακριβοδίκαιοι,
..μην πετάτε την μπάλα στην εξέδρα.
Στην εξέδρα κάθεται ο λαός,
..και την τρώει στο κεφάλι!..


Υ.Γ. Τούτη τη φορά η εικόνα της ωραίας κοιμωμένης είναι χωρίς σατυρική λεζάντα.
Δεν πιστεύουμε να αποτελεί κι αυτή ρατσισμό εναντίον των κοιμισμένων!


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σαμαράς: Διαμαντοπούλου, Λοβέρδο και Γιάννη Μανιάτη θέλω να δω στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ



Νέα μέτρα μέσα στο 2016 προβλέπει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Νέα μέτρα λιτότητας, πιθανότατα. Νέα καυτά διαρθρωτικά μέτρα, σίγουρα! Που θα αποδειχθούν και τα πιο οδυνηρά για τον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει στη συνέντευξή του στη Realnews

Συγκρίνοντας τη δική του διακυβέρνηση με τη σημερινή, επισημαίνει ότι «η Ελλάδα έμπαινε στην κανονικότητα πριν από ενάμιση χρόνο! Και την έβγαλαν».

Μύθος που κατέρρευσε το ηθικό πλεονέκτημα

Με αφορμή την τροπολογία για τις offshore πολιτικών, αφήνει αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ποιο ηθικό πλεονέκτημα; Μύθος ήταν και κατέρρευσε».

Εμείς βάλαμε τη ΧΑ φυλακή, επί των ημερών τους βγήκε ο Ρουπακιάς

Στα περί «ακροδεξιάς παρέας» απαντά ότι «επί των ημερών μας η Χ.Α. μπήκε φυλακή, επί των ημερών τους αποφυλακίστηκε ο Ρουπακιάς!».

Η ΝΔ δεν έχει συνιστώσες

Όταν ερωτάται για το καραμανλικό μπλοκ, διαμηνύει ότι «η Ν.Δ. δεν έχει ούτε μπλοκ ούτε συνιστώσες!».

Ασφαλώς και έχω εξαιρετικές σχέσεις με τον Βαγγέλη!

Για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικό του εταίρο, τονίζει ότι «ασφαλώς και έχω εξαιρετική σχέση με τον Βαγγέλη».

Θέλουμε να προσεγγίσουμε τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές

Κάνει ειδική αναφορά στην Αννα Διαμαντοπούλου, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιάννη Μανιάτη. «Προσέξτε! Υπάρχει μια πολιτική κλωστή που ενώνει τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές. Από τη Δεξιά ως την Κεντροαριστερά, πέρα και πάνω από κόμματα», τονίζει. Ο ίδιος αφήνει ανοιχτό να τους δει στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., αν και ξεκαθαρίζει ότι είναι πρόωρο κάτι τέτοιο και δεν είναι δικό του θέμα να μιλήσει «για πρόσωπα, συγκλίσεις ή άλλα κόμματα». «Τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές θέλουμε να προσεγγίσουμε από παντού. Δεν βάζουμε ταμπέλες», τονίζει.

Χαμένη ψήφος το κόμμα Καρατζαφέρη-Μπαλτάκου

Για το κόμμα Καρατζαφέρη - Μπαλτάκου εκτιμά ότι «ο κόσμος θα ψηφίσει να φύγει ο Τσίπρας! Δεν θα αφήσει να πάει η ψήφος του χαμένη».

Η ΝΔ μπορεί να κερδίσει την αυτοδυναμία

Εκτιμά ότι η Ν.Δ. «ναι, μπορεί να κερδίσει την αυτοδυναμία», αλλά σε κάθε περίπτωση «πρέπει μετά τις εκλογές να κάνει άνοιγμα σε ευρύτερες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις…».

Επί των ημερών μας η χώρα έβγαινε από την κρίση -Το είπαν και οι Ευρωπαίοι

Την περίοδο του Οκτωβρίου – Νοεμβρίου του 2014 αναφέρει πως «όλοι προεξοφλούσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει νέες εκλογές και θα τις κερδίσει…Κι επειδή ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί να ανατρέψει τα πάντα, οι δανειστές δεν θέλησαν να δώσουν στη δική μας κυβέρνηση την εκταμίευση των 7,5 δισεκατομμυρίων και δύο μήνες αργότερα να βρεθούν τα χρήματα αυτά στα χέρια μιας άλλης κυβέρνησης που δεν «δεσμευόταν» για τίποτε. Δείτε και την πρόσφατη δήλωση ακόμα και του Σόιμπλε. Ότι «η χώρα μπορούσε να βγει από το μνημόνιο στα τέλη του 2014, αλλά ο Τσίπρας την ξανάβαλε σε μνημόνιο με τις ψεύτικες υποσχέσεις του». Αυτό επιβεβαιώνει ότι η ελληνική οικονομία επί των ημερών μας έβγαινε πράγματι και από την κρίση και από τα μνημόνια! Το ίδιο είπαν τελευταία κι άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.Τα ακούμε τώρα ακόμα και από ανθρώπους που δεν μας στήριξαν στην τελευταία και πιο κρίσιμη φάση» ανέφερε.

Δεν πρόκειται να φύγει το ΔΝΤ

Για το αν θα φύγει από το ελληνικό πρόγραμμα το ΔΝΤ ο κ.Σαμαράς απαντά:
«Πολλά ευρωπαϊκά Κοινοβούλια ψήφισαν να δώσουν νέο δανεισμό στην Ελλάδα, μόνο με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα συμμετέχει και το ΔΝΤ. Οπότε τι συζητάμε;».

Αυτά που επιβάλλει σήμερα ο Τσίπρας είναι πολύ χειρότερα απ’ όσα κατήγγελλε

Αυτά που επιβάλλει σήμερα ο Τσίπρας είναι πολύ χειρότερα απ’ όσα κατήγγελλε όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση δεν χρειάζεται καμία ανάλυση. Είναι προφανές…Εμείς δημιουργήσαμε πλεονάσματα, αλλά «η κυβέρνηση Τσίπρα πέρασε μέτρα που εμείς όχι απλώς δεν μπορούσαμε, αλλά δεν χρειαζόταν να περάσουν» επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός και υπογραμμίζει πως «η τελευταία αξιολόγηση μας υποχρεώνει σήμερα να ξαναπροσπαθήσουμε από χειρότερες θέσεις και με μεγαλύτερες -και αχρείαστες- θυσίες. Για να ξαναπάμε εκεί που είχαμε ήδη φτάσει!»

Ο ΣΥΡΙZA κάνει τα πάντα για να γίνει παρένθεση

Ο Τσίπρας βρήκε την οικονομία σε ανάπτυξη και την ξαναέβαλε σε ύφεση αναφέρει ενώ για το σενάριο της αριστερής παρένθεσης αναφέρει: «Το αν αποδειχθούν "παρένθεση" εξαρτάται μόνον από τους ίδιους. Και μέχρι στιγμής κάνουν τα πάντα για να γίνουν «παρένθεση».

Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κατρακύλα! 64 “θέσεις” θέσεις υποχώρησε η ελευθερία της ενημέρωσης τα 5 χρόνια του Μνημονίου. “Καταλυτικός” ο ρόλος του ΚΕΕΛΠΝΟ!



Ο μεγάλος “διαφθορέας” του ελληνικού Τύπου και των ΜΜΕ, ιδιαίτερα των ηλεκτρονικών, αναδεικνύεται καθε μερα που περνάει, τα έργα και οι ημέρες τα τελευταία πέντε χρόνια της κρίσης, των προηγούμενων διοικήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και των πολιτικών ηγεσιών. «Μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ παρασιτούσαν δεκάδες μικρομάγαζα» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε εκδήλωση με θέμα τη διαπλοκή και τη διαφθορά στα ΜΜΕ

Σχετικά με τον έλεγχο για τις συνθήκες χρηματοδότησης των ΜΜΕ, τόνισε ότι «ελέγχουμε το τεράστιο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέσω της διαφήμισης του οποίου παρασιτούσαν δεκάδες μικρομάγαζα στο χώρο της ενημέρωσης» και επισήμανε ότι δημοσιεύτηκαν οι λίστες με τους αποδέκτες και τα ποσά της διαφημιστικής δαπάνης τραπεζών, όλα αυτά τα χρόνια που οι Έλληνες πολίτες δέχονταν συνεχείς περικοπές για να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα.

«Αυτά είναι και τα όρια του θεσμικού μας ρόλου. Για την ίδια τη δημοσίευση, τον κώδικα δεοντολογίας, το ποιοτικό επίπεδο της μαζικής ενημέρωσης και του δημόσιου λόγου, υπεύθυνοι είναι οι λειτουργοί της δημοσιογραφίας», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος και επισήμανε ότι «τελικός κριτής σε κάθε περίπτωση είναι κάθε πολίτης ξεχωριστά, τη στιγμή που μετουσιώνεται από παθητικό δέκτη πληροφορίας, σε ενεργό και ενσυνείδητο αξιολογητή της».

Αναφερόμενη στην κατάσταση στα ελληνικά ΜΜΕ, ειδικά τα χρόνια των Μνημονίων και της κρίσης, η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι ενδεικτική της κατάστασης είναι η ετήσια έκθεση των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα, σύμφωνα με την οποία η δημοσιογραφική ελευθερία στη χώρα μας κατρακύλησε 64 ολόκληρες θέσεις από το 2009 έως το 2014.

«Πρόκειται για την πιο ραγδαία υποχώρηση παγκοσμίως. Η Ελλάδα βρέθηκε στην «περίοπτη» 99η θέση. Τη χαμηλότερη ως σήμερα. Και αυτό, σε μία δημοκρατική χώρα, στην οποία δεν διώκονται τα πολιτικά φρονήματα, δεν φυλακίζονται οι λειτουργοί των ΜΜΕ και δεν ασκείται βία στους δημοσιογράφους», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτό συνέβη στα χρόνια της εφαρμογής του πλέον ασφυκτικού προγράμματος λιτότητας και πάλι παγκοσμίως.

«Η εφαρμογή του μνημονίου αποκάλυψε κάτι που ήδη, βέβαια,γνωρίζαμε. Τη σχέση εξάρτησης των ΜΜΕ με το κράτος, το δημόσιο χρήμα και τις τράπεζες», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος για να παρατηρήσει ότι «μόλις οι κρατικοί πόροι στέρεψαν, η κρίση που προϋπήρχε, πήρε εκρηκτικές διαστάσεις» και «τα επόμενα χρόνια, μεγάλες εκδοτικές επιχειρήσεις συνέχισαν να υπάρχουν αποκλειστικά και μόνο χάρη στον τραπεζικό δανεισμό», ο οποίος σκανδαλωδώς σε κάποιες περιπτώσεις δεν μειώθηκε, όταν οι ροές για άλλες παραγωγικές επιχειρήσεις είχαν ήδη κοπεί με το μαχαίρι και που σήμερα είναι αντικείμενο έρευνας της εξεταστικής επιτροπής.

«Διόλου τυχαίο, ότι τους πρώτους, πιο δύσκολους, μήνες της εφαρμογής των καταστροφικών προγραμμάτων λιτότητας η πληροφόρηση υπήρξε αυστηρά κατευθυνόμενη. ‘Ανωθεν κατευθυνόμενη. Για την κατάσταση αυτή μίλησαν άλλωστε οι ίδιοι οι φορείς της. Έχουμε τις μαρτυρίες τους. Αποκαλύφθηκαν οι τριγωνικές σχέσεις τρόικας – ελληνικών κυβερνήσεων – ΜΜΕ.Θάφτηκαν όμως», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος «όπως κρύφτηκαν σε μαξιλάρια κρισιμότατες δημοσιογραφικές πληροφορίες που αφορούσαν το μέλλον του ελληνικού λαού».

«Δεν είναι τυχαίο ότι συγκροτήματα Τύπου την περασμένη πενταετία επένδυσαν σε πρακτικές κοινωνικού αυτοματισμού. Ενοχοποίησαν τμήματα των Ελλήνων εργαζομένων, καταδεικνύοντάς τους ως υπευθύνους για τα δεινά των υπόλοιπων εργαζομένων. Οποιαδήποτε άποψη απέναντι στο μονόδρομο της λιτότητας αποδοκιμαζόταν. Σε ορισμένες περιπτώσεις χαρακτηριζόταν ακόμη και επικίνδυνη», είπε ακόμη η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι «οι μαζικές αντιδράσεις ή αποσιωπούνταν ή υπερτονίζονταν ως βίαιες και καταστροφικές για την οικονομία, τον τουρισμό, την ασφάλεια των πολιτών».

Συνέπεια αυτής της διαμορφωμένης κατάστασης ήταν να συμβεί την περασμένη χρονιά το εξής τραγελαφικό, είπε ακόμη η κ. Γεροβασίλη: «Ενώ για όλα τα χρόνια η κριτική των ΜΜΕ στόχευε σχεδόν αποκλειστικά την αντιπολίτευση, όταν εμείς αναλάβαμε την εξουσία στράφηκε -και πάλι αποκλειστικά- στην κυβέρνηση».

«Προφανώς η δημοσιογραφία οφείλει να ασκεί έλεγχο στην εξουσία. Όχι, όμως, με όρους υπεράσπισης του καθεστώτος διαπλοκής και ανομίας δεκαετιών. Αλλά για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Αντί αυτού, μετά και τη δεύτερη νίκη στις εθνικές εκλογές και εν όψει της εφαρμογής του νόμου για τις συχνότητες, μεγάλοι όμιλοι των ΜΜΕ ξεπέρασαν κάθε εσκαμμένο», ανέφερε στο σημείο αυτό η κ. Γεροβασίλη, με την παραγωγή, όπως είπε, εντυπωσιακών «αποκαλύψεων», οι οποίες όταν δεν είναι εντελώς ψευδείς, ήταν τραγικά παραποιημένες.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εξαρθρώθηκαν κυκλώματα παρασκευής και διακίνησης νοθευμένων και λαθραίων ποτών

Δύο κυλώματα που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες «μπόμπες» και λαθραία αλκοολούχα ποτά όλων των ειδών, σε δεκάδες μπαρ, καφετέριες και άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Αττική, εξαρθρώθηκαν από την Οικονομική Αστυνομία, μετά από πολύμηνες έρευνες.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, η μία ομάδα παρασκεύαζε ποτά «μπόμπες» σε πλήρως οργανωμένο εργαστήριο, στο Μενίδι, τα συσκεύαζε σε μπουκάλια με πλαστές ετικέτες και τα διακινούσε μέσα από κάβες ή απευθείας σε καταστήματα υγεινομικού ενδιαφέροντος, εν γνώσει των ιδιοκτητών και υπαλλήλων, με συνέπεια, εκτός των άλλων, να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

Η δεύτερη ομάδα αγόραζε αλκοολούχα ποτά απο τη Βουλγαρία, σε φθηνή τιμή, λόγω της χαμηλής φορολογίας, άλλαζε τις ετικέτες με ελληνικά λογότυπα και τα πωλούσε σε υψηλότερη τιμή, πάλι εν γνώσει των καταστηματαρχών, οι οποίοι, επίσης, έβγαζαν μεγαλύτερο κέρδος, ζημιώνοντας το Δημόσιο.

Μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν από την Αστυνομία στα εργασήρια, σε σπίτια και σε καταστήματα, συνελήφθησαν συνολικά 16 άτομα (15 Έλληνες και ένας αλλοδαπός), ενώ άλλα 19 άτομα, που εμπλέκονται στην υπόθεση, αναζητούνται.

Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι οι δύο ομάδες δραστηριοποιούνταν στη νόθευση και διακίνηση παράνομων αλκοολούχων ποτών, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2015.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα δοχεία και δεξαμενή παρασκευαστηρίου, σύστημα εμφιάλωσης και σύστημα μετάγγισης, 1.298 αυτοκόλλητες ετικέτες διαφόρων ποτών, γνωστών επωνυμιών, καρούλι με ετικέτες πώματος και πλήθος πωμάτων μπουκαλιών, 100 λίτρα καθαρού οινοπνεύματος, 1.821 γεμάτες φιάλες διαφόρων ποτών και 1.008 κενές φιάλες, ποσότητες χύμα κρασιού-ρακί-τσίπουρου, τιμολόγια και φορολογικά στοιχεία, ένας ψηφιακός δίσκος, ένα πιστόλι των 9mm και πιστόλι κρότου με 11 φυσίγγια, 28 γραμμάρια ινδική κάνναβης, κινητά τηλέφωνα και 1.100 ευρώ.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, της νομοθεσίας «περί σημάτων», του εθνικού τελωνειακού κώδικα, της νομοθεσίας για πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Τα λαθραία και νοθευμένα αλκοολούχα ποτά παραδόθηκαν στο τελωνείο για να καταλογισθούν οι διαφυγόντες φόροι και παραγγέλθηκε στο Γενικό Χημείο του Κράτους η σχετική εξέτασής τους.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πλοία αξίας 21,46 δισ. δολ. «χτίζουν» Ελληνες εφοπλιστές



Στα 21,46 δισ. δολ. ανέρχεται η αθροιστική αξία των εν εξελίξει επενδύσεων σε νεότευκτα ποντοπόρα πλοία του ελληνικού εφοπλισμού. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των επενδύσεων, που χρηματοδοτείται τόσο με ίδια κεφάλαια των ναυτιλιακών όσο και με δανεισμό, έχει τοποθετηθεί σε δεξαμενόπλοια.


Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της VesselsValue –αποτιμητή που συμμετείχε και στο Asset Quality Review των ευρωπαϊκών τραπεζών–, τα οποία συγκεντρώθηκαν στα τέλη Mαΐου. Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν όλα τα υπό παραγγελία αλλά όχι ακόμα παραδοθέντα πλοία ελληνικών συμφερόντων στα ανά την υδρόγειο ναυπηγεία. Αφορούν, δηλαδή, όλα τα κλεισμένα συμβόλαια ναυπηγήσεων των τελευταίων ετών που δεν έχουν ακόμα πέσει στο νερό.

Πρόκειται για 404 ποντοπόρα, εκ των οποίων τα 170 είναι δεξαμενόπλοια, τα 140 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου χύδην, τα 26 δεξαμενόπλοια μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, τα 35 δεξαμενόπλοια υγραερίου και τα 27 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Πρέπει να επισημάνουμε ότι 9,2 δισ. δολ. έχουν επενδυθεί σε δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων πετρελαίου και άλλα 5,8 δισ. δολ. σε LNG, δηλαδή σε πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Οι επενδύσεις αυτές των 21,461 δισ. δολ. αντιστοιχούν στο 22% της τρέχουσας αξίας του ελληνόκτητου στόλου, η οποία εκτιμάται από τη VesselsValue στα 90,65 δισ. δολάρια, η υψηλότερη αξία εθνικής πλοιοκτησίας διεθνώς.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των επενδύσεων έχει συμβολαιοποιηθεί τα προηγούμενα έτη, και ειδικά το 2014 και το 2015, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου πενταμήνου του 2016, που έχει συγκεντρώσει ο ναυλομεσιτικός οίκος Intermodal, φέτος έχουν παραγγελθεί μόλις 10 πλοία, αξίας 375 εκατ. δολ., στο σύνολό τους δεξαμενόπλοια.

Στις επενδύσεις των 21,461 δισ. δολ. που αφορούν νεότευκτα πλοία θα πρέπει να προστεθούν και οι επενδύσεις που έχουν γίνει σε μεταχειρισμένα πλοία, και οι οποίες για φέτος ανέρχονται σε αγορές 107 πλοίων έναντι 1,18 δισ. δολ., και για το 2016 σε άλλες 136 αγορές 3,824 δισ. δολ., σύμφωνα με δεδομένα της Intermodal.

Οπως αναφέρει στην Καθημερινή η επικεφαλής του τμήματος Research & Valuations της Intermodal, Εύα Τζίμα, παρατηρείται άνοδος 52% στον αριθμό μεταχειρισμένων πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου που αγοράστηκαν κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ τα πλοία που αγοράστηκαν ήταν, κατά μέσον όρο, ενάμιση χρόνο νεοτέρα.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έσοδα 49,3 εκατ. ευρώ φέτος στα δημόσια ταμεία από 19 ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ



Έσοδα 42,32 εκατ. ευρώ θα εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο από τα 19 ακίνητα, τα οποία αξιοποιούνται ήδη από το ΤΑΙΠΕΔ, εκ των οποίων τα 12,15 εκατ. ευρώ θα ενισχύσουν φέτος τα δημόσια ταμεία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα ακίνητα αφορούν τόσο σε εκτάσεις όσο και σε ακίνητα του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού και τα έσοδα έχουν αρχίσει να εισπράττονται από το 2014 και κάποια φτάνουν σε βάθος χρόνου μέχρι το 2019 και για μια περίπτωση μέχρι το 2065.

Ειδικά για φέτος το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων, ύψους 10,6 εκατ. ευρώ, προέρχεται από την αξιοποίηση των κτιρίων στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον. Πρόκειται για το ελληνικό γραφείο τύπου και πληροφοριών της Νέας Υόρκης, αλλά και το γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον για τα οποία φέτος θα εισπραχθούν 8,1 εκατ. ευρώ για το πρώτο και 2,5 εκατ. ευρώ για το δεύτερο.

Για την έκταση στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής θα εισπραχθεί φέτος δόση 357.000 ευρώ, για το 6ώροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας (Ευαγγελιστρίας 9) θα εισπραχθεί δόση ύψους 344.000 ευρώ, για το ακίνητο στην Τούζλα Παγγαίου η φετινή δόση είναι 290.000 ευρώ, για το Χώρο Εγκατάστασης Υποστήριξης (ΧΕΥ) του σιδηροδρομικού σταθμού Νερατζιώτισσας η δόση ανέρχεται σε 270.000 ευρώ, για το Ειρηνοδικείο Παραμυθιάς η δόση είναι 110.000 ευρώ, για το ακίνητο στην οδό Θεοφίλου 13 στην 'Ανω Πόλη Θεσσαλονίκη η δόση είναι 108.000 ευρώ , για το Ειρηνοδικείο Μεσσήνης η δόση είναι 46.000 ευρώ και για το Σανατόριο Μάνας η δόση είναι 8.300 ευρώ.

Για το 2017 και το 2018 οι δόσεις που θα εισπραχθούν από την αξιοποίηση των 19 ακινήτων, που ήδη έχει ξεκινήσει η αποπληρωμή τους, θα αποφέρουν στα δημόσια ταμεία από 1,4 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο και μετά το 2018 θα εισπραχθούν τα υπόλοιπα 2,2 εκατ. ευρώ.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....